View Full Version : knajpy
Zakładam temat by było łatwiej znaleźc. Wpisujcie knajpy i co za sprzęt tam jest. Można nawet wg. skali oceniac znane nam puby.
1. Bogucice bar na górce - TV 42 cale, mało placu w środku/lech 4zł
2. Centrum "pod spodkiem" - projektor (z tego co pamiętam słabo i się tam oglądało), placu troche więcej niżeli na górce/lech,tyskie lane 5
3. Centrum namiot przy spodku - TV 42 cale (ok. 6,8 sztuk), namiot dupny ale pieron wie jak tam będzie bo jeszcze zawarte/prawdopodobnie tyskie i lech lecz ceny brak
mariuszeeek
02-06-2008, 08:58
W wielu miejscach ma być podobnie dupny telebim piwiarnia i jazda ciekawe jak wyjdzie.
Yildiray
02-06-2008, 11:23
W Myslowicach na rynku ma powstac telebim i wszystkie mecze mozna ogladac za free.
Centrum
ul. Kilińskiego ATMOSFERA telebim
ul. Kościuszki MAX telebim
pl. Wolnosci kolo Carpe diem knajpa, niestety nazwy nie pamietam telebim
Wszedzie tyskie/lech 4,5-5zł
w punkcie 44 w Cinema City na Załężu będą mecze .Mają być jakieś konkursy itd. No i ma być rozlewany calsberg.
Centrum
ul. Kilińskiego ATMOSFERA telebim
ul. Kościuszki MAX telebim
pl. Wolnosci kolo Carpe diem knajpa, niestety nazwy nie pamietam telebim
Wszedzie tyskie/lech 4,5-5zł
byłeś w tych knajpach na meczu? jak oceniasz jakośc obrazu i ogólnie knajpy?
W Atmosferze bardzo przyjemnie, dobra obsluga, choc jeden barman czasem sie przystawia do klientow;)
Mozna chyba nawet cos konkretniejszego zjesc
bar MAX to bardziej swojskie miejsce(stali klienci itp, ale tez bardzo spoko) na meczu bylem super widac, wszystkie napoje tanie.
tuz obok jest CORNER, tu juz bardzo swojsko, ale i niestety malo miejsca. Telebim byl np. MŚ lub jak gralismy z bielskiem, wiec teraz pewnie tez bedzie. Napoje bardzo tanie
kolo Carpe diem nie bylem, a w samym CARPE DIEM duzo miejsca i lokal tez przyjemny.
Teraz mi jeszcze wpadlo, ze moze w STRASZNYM DWORZE cos bedzie. kto nie byl, to jest tam osobna sala na okolo 50 osob telebim duzy i dobrze wszystko widac, niestety ceny troszke chyba za wysokie
Z kultura-Atmosfera lub carpe diem
troche darcia ryja itp MAX
mocne atrakcje CORNER
dziś byłem sie spytac w Enigmie i za samo wynajecie loży 100 zł (niestety ta kwota nie jest do wybrania w barze). A reszta będzie siedziec i oglądac mecz w domu? dawajcie jakies dobre knajpy
A ja polecam kanjpe Wene na piotrowiach koło Manhattanu obok piekarni Kłos
piwko 4 zł :) Ogród dupny nawet . Osobiscie dzisiaj bardzo dupny telebim rozkladalem wydaje mi sie ze jeden z wiekszych w K-ce wiec emocje beda spore :)
w Kwadratach mają zwyczaj puszczać ważniejsze mecze typu finał LM, nie wiem czy tym razem jest inicjatywa, ale telebim zdaje się jest. nie wiem dokładnie, bo nie byłem, ale słyszałem, że spoko. tylko okolica kibicowsko trochę nieciekawa.
Scena przyjechała z Wrocławia, dźwięk z Ostrołęki, a obraz z Torunia. O niecodzienne emocje w piłkarskim miasteczku, które we wtorek zostało otwarte pod Spodkiem, zadbają już katowiczanie.
Gdy Euzebiusz Smolarek strzeli w niedzielę Niemcom gola - jakże mocno w to wierzymy! - w miasteczku przy Spodku piłka wpadnie do siatki 32 razy! Tyle bowiem ekranów plazmowych skrywa biały namiot. A to jeszcze nie wszystko, bo na samym środku, tuż pod sufitem, wiszą dwa dodatkowe megaekrany o przekątnej trzech metrów! Wszystkie dostarczyła firma z Torunia.
Budowa miasteczka rozpoczęła się tydzień temu. - To naprawdę żmudna praca. Będzie mogło u nas "zamieszkać" nawet tysiąc osób - mówi Gabriela Kacperska, przedstawicielka firmy Sound of Music, która odpowiada za organizację imprezy.
Na sukces miasteczka będzie pracowało każdego dnia prawie 20 osób. Zaczynają o godz. 15, by skończyć, gdy opadną już wszystkie emocje. A to z pewnością nie stanie się wcześniej niż po pierwszej nocy. I tak aż do 30 czerwca...
Określanie namiotu "miasteczkiem" na pewno nie jest na wyrost. - Całość pożera tyle energii, że wystarczyłoby do oświetlenia małego osiedla domków mieszkaniowych - podkreślają pracownicy techniczni.
O plazmowych ekranach już wspominaliśmy, a do pożeraczy prądu trzeba jeszcze doliczyć 30 głośników. - To prawdziwe armaty dźwięku. Gdy ustawimy je na maksa i jeszcze podbijemy basami, to poczujesz się, jakbyś był na stadionie - mówi o głośnikach o mocy 1500 watów Piotrek odpowiedzialny za nagłośnienie.
Pod dachem, obok flag 16 uczestników Euro, wiszą też "inteligentne światła". - Każde z nich to mały komputer. Mogą świecić w każdym kierunku, w niemal każdej barwie i kształcie słupa światła - tłumaczy Tomek, który wspólnie z Bartkiem odpowiada za oświetlenie namiotu. Obaj na czas mistrzostw zamienili Ostrołękę, skąd przyjechał sprzęt, na Katowice. - Taka praca, ale przecież przyjemna, bo też jesteśmy kibicami - mówią.
W miasteczku będzie można nie tylko oglądać mecze. Dzięki stojącej obok namiotu "bramce radarowej" każdy będzie mógł sprawdzić siłę swego strzału. Są też i megapiłkarzyki, gdzie w rolę figurek-piłkarzy wcielą się powiązani specjalnymi pasami kibice. Będą też konkursy z nagrodami, które poprowadzi Wojciech Król, dziennikarz Antyradia.
"Euro pod Spodkiem" ma być bezpieczną imprezę. Już na bramie wejściowej zwraca uwagę informacja, że "broń palną, noże czy niebezpieczne psy lepiej zostawić w domu". O spokój w miasteczku zadba 15 ochroniarzy, jest tu też punkt medyczny z wykwalifikowanym ratownikiem.
Katowiczanie, którzy wczoraj przechodzili obok Spodka, spoglądali na namiot nieco nieufnie. - Czy to jakieś targi hutnicze? - wskazywali na reklamę Arcelor Mittal, sponsora imprezy, który jest potentatem w tej branży.
- Ludzie muszą się z nami oswoić. Dlatego zaczynamy już teraz, a nie w dniu pierwszego meczu. Nie mam obaw - to będzie strzał w dziesiątkę! To na pewno będzie najlepsze miejsce do oglądania Euro na Śląsku - zapewnia Kacperska.
- Myślę, że tutaj zajrzę. Liczyłem, że pojadę na Euro, ale nie wylosowałem biletu. W namiocie razem z innym kibicami będę miał przynajmniej namiastkę tego, co w Austrii - śmieje się Tomasz Kuczera, student informatyki z Siemianowic Śląskich, który obserwował miasteczko z przystanku tramwajowego na rondzie. Podobne miasteczka powstały też w Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu i Szczecinie. "Gazeta Wyborcza" jest patronem medialnym miasteczka.
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
http://www.*********/sport/1,78978,5274579,Jak_Euro__to_tylko_w_miasteczku_po d_Spodkiem.html
Spiż - 4 projektory, dwa na sali sportowej i dwa na dużej
DJSNAJPER1964
06-06-2008, 18:11
...
czy na Brynowie w Czarny Diament bedzie pokazywany mecz ? nigdy tam nie byłem pytam z ciekawości
merr1000
06-06-2008, 19:12
osobiscie ide do Spiża :) mamy jeszcze wolne miejsca na loży wiec jesli ktos byl by chetny to PW :)
polecam klub Mas Palmas zaraz przy szkole tanca Awangarda! :) bardzo przyjemna atmosferka :)
Ma ktoś coś gdzieś zarezerwowane? Bo bym się przysiadł na ten pierwszy szpil Czechów.
DJSNAJPER1964
07-06-2008, 18:54
Ja ide oglądać na bank do tego misteczka pod Spodkiem wypas
http://images30.fotosik.pl/226/25b6a630033ba138.jpg (www.fotosik.pl)
Zakonnicy na placu Wolności, pusto, a mecze można oglądać.. no i jest Paulaner :)
tylko kulturalnie i z napiwkami
Pablo NFG
07-06-2008, 22:52
Miasteczko ch...nia !
Tyskie 0.4l 6PLN i te kombinowanie z żetonami....
Śmiech na sali....
Miasteczko ch...nia !
Tyskie 0.4l 6PLN i te kombinowanie z żetonami....
Śmiech na sali....
byłem na meczu Portugali i faktycznie średnio. Piwo Tyskie 6zł za 0,4L również nie robi wrażenia. W sumie w knajpie "Pod Spodkiem" było dosyc pusto, przynajmniej na dworze gdzie był LCD, a i piwo większy wybór i co najważniejsze w szklankach. Jak ja nienawidzę plastikowych "kufli" :kurwa:
Idzie do tego miasteczka pod Spodkiem wnieść np pizza?
mam kilka pytań co do tego miasteczka pod spodkiem:
1.buli się coś za wstęp?
2.można przemycić swój napitek :)?
3.trzeba rezerwować czy wbije sie bez problemu do środka?
z tego co wiem to zadnej rezerwacji nie ma, kto pierwszy ten lepszy, co do napitkow to podobno nie mozna swojego miec
elegancki lokal Singer na Brynowie!!!:napinka:
niby elegencki, ale 40calowy telewizor to za malo, zeby dobrze szpil obejrzec.
wie ktos jak sytuacja wyglada w parku Kosciuszki? Jest cos wystawione, jakis telebim?
ale dalej jest dupny projektor:]
Hawaii w WPKiW , jestem tam co 2 dni więc z przyzwyczajenia :)nawet nie mówie co mają lać same wiedzą:) w sumie pół Euro tam spędze:)
telebimu nie ma ale 2 lcd mi starczą, rezerwacja 100 pln wszystko do wydania w barze.No i barmanki fajnie:)aaa i żarcie też OK
Nie wiem ile osób oglądać będzie szpile w których nie grają Polacy, ale dziś na szpilu w miasteczku pod Spodkiem było sporo ludzi. Nie biorąc pod uwagę cen (6zł piwko 0,4l / 5zł cola 0,5l) / 3zł woda 0,5l) przyznam, że było nieźle. Widoczność na telewizorkach bardzo dobra, nagłośnienie momentami za mocno napierniczało, przez co śpiewy kibiców w miasteczku słabo słyszalne. Ogólnie na +
Bylem dzis i w pubie pod Spodkiem i w miasteczku. Co do pubu pod spodkiem to sprawa wyglada tak ze na wejscie placi sie 20 zl za 4 zetony na ogolna konsumpcje, miejsca w srodku wszystkie zarezerwowane, wiec zostaje ogrodek, gdzie miejsce Ci wskazuje koles ktory na wstepie Cie "kasuje". Co do miasteczka to nawet fajnie sie ogladalo, tylko ze po piwo za dlugie byly kolejki. Ogolnie atmosfera w miasteczku na plus, ochrona nawet szybko zareagowala na dwa spiecia pomiedzy kibicami i od razu wyrzucila krewkich kibicow.
mecz w Strefie Kibica Warki w Chorzowie na AKSie.
krótkie kolejki,dość konkretny dym Polsko-Niemiecki,dużo okrzyków pro Ruch i antyGKS,ale tego można było się spodziewać. W czasie dymu wjazd z płotem polskiej ekipy,ale generalnie szybka interwencja ochrony...emocji nie brakowało.
W miasteczku srednio, jak sama nazwa wskazuje ani to wiesniacko ani "miastowo". Tak sobie... Naglosnienie za mocne, nie slychac spiewow i kto co gada do 2'ej osoby.
Za duzo najebanych malolatow... i "kibicow".
Nastepna mistrzostwa to trza dac telebim na Bukowa.
A my wczoraj wyciągliźmy telewizor na plac i też było fajnie ;]
krótkie kolejki,dość konkretny dym Polsko-Niemiecki,dużo okrzyków pro Ruch i antyGKS,ale tego można było się spodziewać. W czasie dymu wjazd z płotem polskiej ekipy,ale generalnie szybka interwencja ochrony...emocji nie brakowało.
Jaki klimat
:rotfl: po co jechać do Austrii jak w Chorzowie podobne emocje. SmRodom sie fest w głowach popierdoliło.
kebab w bułce
09-06-2008, 13:36
Fantazja trochę poniosła.
nie przesadzajcie nie byl tak zel w STREFIE KIBICA, to ze bylo 3/4 ruchu to wiadome, a okrzyki chorzowskie tylko jak ktos do miktofonu krzyknal, ogolnie fajny doping emocje, szybko mozna bylo piwko kupic i bialo-czerwono, a kolsie z flaga niemiecka to Polacy, ktorzy prowokowali
mnie sie podobalo :)
SylwiaRuda
09-06-2008, 14:36
WPKiW: Tyskie i telebim- spodziewałam się wczoraj więcej ludu. Było bardzo spokojnie. Widziałam jedną dupną "r", ale na koszulce jakiegoś malutkiego bajtla. Picia dużo, jedzenia mało i jeszcze bydło w postaci dorosłych ludzi:alcoholic: nawet z dziećmi.
O Spiż zahaczyłam przed i po meczu. Masakrycznie mało osób! więc zajęło mi to 5min. a myślałam, że będą takie kolejki, że się nie dopcham:jezor:
kebab w bułce
10-06-2008, 10:05
Dziś w strefie kibica na AKSie gościem ma być Furtok.
SylwiaRuda
12-06-2008, 23:11
Jak na mecz to tylko kur* pod Spodkiem!!!! zajebista sprawa! mam widok z okna, a dopiero dziś się wybrałam. polecam!!!
był ktoś wczoraj pod spodkiem ?
leciała tam taka nutka przed meczem i w przerwie ogólnie smieszna o Polsce coś tam wygramy .. moze ktoś podać nazwe albo link ? z góry dziękuje
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.