View Full Version : GRUPA C [Holandia, W³ochy, Rumunia, Francja]
GRUPA C [Holandia, W³ochy, Rumunia, Francja]
Chyba najmocniejsza grupa na tym Euro... Ka¿dy mo¿e wygraæ z ka¿dym chocia¿ chyba jednak Rumunia ma najmniejsze szanse na awans
Rumunia z Francja jeszcze wygra ;D
Holendrzy i W³osi wychodz± z grupy :)
gieksiarz.wnc
27-05-2008, 21:03
m±drze godosz:cham:
najciekawsza chyba grupa, bo jedna bardzo silna ekipa ju¿ po fazie grupowej bêdzie musia³a odpa¶æ
zgadzam siê z poprzednikami, Holandia i W³ochy wyjd± z grupy ((;
Na bank Rumunia zdobêdzie jakie¶ punkty. Nie skre¶lam ich nawet je¶li chodzi o walkê o awans, choæ szanse maj± stosunkowo niewielkie.
Patyk TzN
27-05-2008, 22:47
grupa ¶mierci, ale typuje podobnie jak Ty;)
Podobnie jak Shellu zadziwia mnie niedocenianie Rumunów, przez niektórych.
Jak bym mia³ typowaæ kto odpadnie z "mo¿nych" futbolu to mam wra¿enie, ¿e W³osi z racji przemêczenia materia³u i za ma³ego do¶wiadczenia m³odych wchodz±cych.
katowiczanin84
28-05-2008, 14:42
Francja i W³ochy
Na bank Rumunia zdobêdzie jakie¶ punkty...
Ja, z Francuzami:hihi: i przy odrobinie szczê¶cia z w³ochami zremisuja:) i tak to bedzie za ma³o:huh:
Francja i W³ochy
Francja? A jak niby?? :P
ja my¶lê, ¿e mimo wszystko awansuje Francja i Holandia (nie cierpiê w³oskiej pi³ki). ¯al mi Rumuni trafili na bardzo silnych rywali...
katowiczanin84
30-05-2008, 22:25
Francja,normalnie podczas M¦06 te¿ Francuzów nikt nie bra³ na "powa¿nie"
francja-polska fina³
:lol::lol::lol::lol::lol: najlepszy kawa³ jaki s³ysza³em na temat ME
francja-polska fina³
:lol::lol::lol::lol::lol: najlepszy kawa³ jaki s³ysza³em na temat ME
Przecie¿ wiadomo ¿e Francuzy tak daleko nie zajd± :cham: :rotfl:
Nie tyle Francuzi, co naturalizowana Afryka we Francji(sugeruje, ¿eby FIFA zmieni³a nazwê tej reprezentacji)...
szczerbaty
01-06-2008, 11:05
Moim zdaniem z grupy C wyjdzie Holandia i Francja
Dzisiaj rozpoczyna swoje mecze grupa ¶mierci, pomy¶lcie ¿e kto¶ z mo¿nych futbolu o 22.45 mo¿e byæ w takiej samej sytuacji jak Polska :lol:
Dzisiaj rozpoczyna swoje mecze grupa ¶mierci, pomy¶lcie ¿e kto¶ z mo¿nych futbolu o 22.45 mo¿e byæ w takiej samej sytuacji jak Polska :lol:
bardzo prawdopodobne:)
Francja nic nie pokaza³a,ci±gle jest to dla mnie przereklamowany zespó³.
Z tej grupy wyjd± W³ochy i Holendrzy
Jeden zero dla Holandi, choc ewidentnie ze spalonego.
chyba 2:0 :jezor:
ale faktycznie, spalony po byku.. :szok:
czemu liniowy tego nie widzia³?nie wiem..
wrescie Holandia sie zacze³a liczyæ..
po tylu latach
licze dzisiaj na pogrom:)
Krzychu_1988
09-06-2008, 21:41
Hmmm, a wiêc nie by³o spalonego. Ciekawa interpretacja by³ego w³oskiego arbitra. Jak jest taki przepis to ok, ale ja pierwsze s³ysze ze je¶li kto¶ jest za lini± koñcowa i w dodatku le¿y to dalej bierze czynny udzia³ w akcji.
No kit wa¿ne ze Italia dostaje w dupe :):foch:
Sedzia chyba zinterpretowa³, ¿e bêdacy poza lini± boiskow± Panucci bra³ udzia³ w akcji, czyli by³ ostatnim zawodnikiem W³och. No có¿, jeszcze nigdy czego¶ takiego nie widzia³em :)
fjodor1978
09-06-2008, 21:48
Go, Go Oranje:)
Ciekawa interpretacja pierwszego gola przez w³oskiego sêdziego, do którego dzwonili:)Ch³op za lini± koncow± nie by³ kontuzjowany, wiêc bra³ udzia³ w grze:P kogo innego mo¿e mi by³oby szkoda, ale makarony zawsze symuluj± i aktorz± a¿ zêby bol±, wiêc s± sami sobie winni:))) gin± od w³asnej broni:)))
Szczerze powiedziawszy te intepretacje spalonego czy to tego czy tych z meczu z Polska z Niemcami wprowadzaja duzo zamieszania w gre obronna. Holandia z dawnym polotem nie grala ale konsekwencja plus u³ozony mecz wystarczy³.W³osi obudzili sie troszke ale to za ma³o by³o.Musza przemeblowaæ sk³ad i beda walczyc dalej. Jak sie Holandia nie spali jak to kiedys bywa³o to moze zajsc daleko poczatek maja dobry.
Makarony do domu :jezor::jezor::jezor:
wynik dupiaty, teraz siê zacznie "Oranje"-mania
Lars Ulrich
09-06-2008, 23:34
co jak co ale zagrali ¶wietnie, choæ przy du¿ej pomocy bierno¶ci w³ochów to tak wygl±da³o.nie mniej my¶lê po tym meczu ¿e Holendrzy mog± daleko zaj¶æ , ciekawe jak inne grupy wy³oni± faworytów
Kattowitz
09-06-2008, 23:39
wpuscic Del Piero i na majstra ! Forza Italia !
fjodor1978
09-06-2008, 23:47
Makarony do domu :jezor::jezor::jezor:
TAK JEST!!!! Co¶ piêknego!!! Co prawda po meczu Francja-Rumunia mam pewne obawy, ale jednak liczê, ¿e to spaghetti pojedzie do domu:) Holendrzy chyba zrobili najlepsze wra¿enie ze wszystkich dru¿yn, Sneider po prosty ¦WIETNY, wspaniale van Bronkhorst... a¿g³os straci³em!!!
Holandia-W³ochy jak narazie najlepszy mecz. Bardzo dobra ofensywna gra Holendrów, no i wreszcie ¶wietnie zagrali w obronie. W¶lizgi Boulahrouza, udane interwencje bocznych obroñców no i skuteczne obrony van der Sara (w pierwszej po³owie zas³oniety przez obronce i w drugiej rzut wolny Pirlo) mog³y siê podobaæ. Na pochwa³y zas³uguje równie¿ Sneider, strzelec piêknej bramki no i widoczny by³ nawet w obronie. Ciekawy zawodnik to Afellay. Jak sie bardziej ogra to mo¿e byæ z niego gwiazda w przysz³o¶ci. W³osi zagrali lepiej po wej¶ciu del Piero, ale po kolejnej bramce ju¿ nic nie wychodzi³o. My¶le jednak, ¿e i tak wyjd± z grupy.
znaj±c farta makaronów, to raczej w grupy wyjd±, choæ ...:)))
Licze teraz na Rumunów, niczego przecie¿ nie musz±.
Acha, jak nie ma Duñczyków, to kibicujê w³a¶nie Oranje, wiêc wynik SUUUPERR!!!
Holendrzy wczoraj zagrali rewelacyjnie, zgodnie z przeiwdywaniami W³osi bez Fabio Cannavaro maj± spore problemy w ty³ach. Nie lubiê ich wiêc wynik cieszy.
Rumunii maj± ¶wietn± obronê, ale na dzieñ dzisiejszy ich problemem jest brak dobrych ¶rodkowych pomocników, wcale siê nie zdziwiê jak w meczu z W³ochami Piturca cofnie Mutu do drugiej linii, a do ataku w pusci Marice.
Francja rozczarowa³a najbardziej, jak dla mnie zagrali gorzej ni¿ my z Niemcami. W mojej opinii Benzeme, czy Nasriego zjada jeszcze presja, a Anelka z ca³ym szacunkiem, ale nigdy w reprezentacji nie zachwyca³. Naturalizowanie w ostatniej chwili Gomisa to te¿ ruch porównywalny z naszym Rogerem. Z tym, ¿e Roger do naszej gry co¶ wnosi, a Gomis do francuskiej kompletnie nic( nie licz±c sparingu z Ekwadorem, ale kogo to teraz obchodzi)
ja siê cieszê z wygranej Holandii, nie tylko z tego powodu, ¿e ich lubiê, ale te¿ z tego powodu, ¿e nie lubiê W³ochów. Szkoda, ¿e nie nie strzelili czwartej bramki, wtedy wynik by³by naprawdê okaza³y. A mogli to zrobiæ przez strza³ Ruuda, który wychodz±c sam na sam z Buffonem kopn±³ minimalnie nie tak jak potrzeba i bramkarz jakim¶ cudem obroni³. Mam nadziejê, ¿e Holendrzy kolejne mecze zagraj± na równie dobrym poziomie i wyjd± z grupy w przeciwieñstwie do W³ochów, którym to siê nie uda :)
Holandia g³owny faworyt do mistrza;)
aha ponawiam, mam do sprzedania szalik Holandii, jak co to PW
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1766504,,uefa_o_bramce_van_nistelroo ya,wiadomosc.html
my¶lê ¿e to rozwieje jakiekolwiek w±tpliwo¶ci na temat bramki Van Nisterlooya
mariuszeeek
10-06-2008, 19:51
terefere a i tak W³ochy zdobêd± tytu³ .
Tak czy siak, jak dla mnie HOLANDIA pyknie Francje. Oby tak by³o. HOLANDIA HOLANDIA !! :lol::lol::lol:
Viva la France ! chociaz przed francuzami stoi bardzo trudne zadanie wierze ze im siê uda
I kolejny b³±d liniowego...
No i widzicie panowie...
nie tylko nas przekrecili na Euro z karnym !
Wlosi maja fuksa ze maja tego Buffona w bramce bo by juz do widzenia mieli !
Ogólnie sêdziowanie tych ME zaczyna przypominaæ poziomem sêdziowanie M¦ 2002.
W³osi jeszcze wyjda z 2 punktami z grupy hehe
Wiecie co, przed Mistrzostwami marzy³o mi siê, ¿eby Polska gra³a w³a¶nie tak jak Rumuni. Prawda jednak jest taka, ¿e oni pi³karsko przewy¿szaj± nas o klasê.
Jak Mutu podchodzi³ do karnego, to czu³em ¿e nie strzeli. Partolenie jedenastek przez najlepszych graczy jest czym¶ powszechnym.
Co do W³ochów gra na Toniego, to mo¿e i dobra taktyka, ale do czasu. Widaæ by³o po przerwie inne jego krycie i tak ³atwo ju¿ nie dochodzi³ do sytuacji.
Je¿eli dzi¶ Holandia wygra, to mam wra¿enie ¿e Rumunii stan± przed szans± zrobienia czego¶ wyj±tkowego.
Po raz kolejny okaza³o siê, ¿e traktowanie Rumunów jako ch³opców do bicia by³o tylko - przepraszam - pierdoleniem pseudoekspertów.
Szkoda, ¿e Makarony znów mia³y szczê¶cie, ale do czasu...
Jaworzno
13-06-2008, 20:52
Kupon wjeba³,oh
Holandia... :szok:
MAGIA FUTBOLU :szok:
wiecej s³ow nie trzeba :lajkonik:
Dzisiejszy mecz w wykonaniu Holandii :szok: dwie ostatnie bramki dla nich uczta dla oka, pomarañczowi maj± dru¿ynê która mo¿e powojowaæ na tych mistrzostwach.
a ten komentarz do meczu i te ANRRRI co chwile to po prostu cud miód :cham:
broda1981
13-06-2008, 22:43
Holandia pojecha³a po bandzie az szkoda ze Brazylia nie jest w Europie to by by³ mecz:)
Holandia i Italia wyjd± z grupy, czyli tak jak mi siê marzy³o przed rozpoczêciem tej grupy :)
obydwa mecze bardzo dobry futbol.
szkoda, ¿e Norweg w drugim meczu pope³nia b³±d...
szczególnie, ¿e W³ochom zabra³ bramkê i prawie tym karnym wyjeba³ z turnieju.
Berki nie by³bym taki pewien, Holendrzy g³upi nie s± i maj± ¶wiadomo¶æ, ¿e puszczaj±c mecz Rumunom, eliminuj± dwóch bardzo gro¼nych rywali za jednym zamachem.
To prawda, ¿e drabinka jest taka, ¿e zespo³y z tej samej grupy mog± spotkaæ siê ju¿ w pó³finale?
Mocno bezsensowne rozwi±zanie.
Holandia gra fenomenalnie, ale to jest turniej...
Makarony maj± podobne szanse na zwyciêstwo co Francja, ale chyba jednak lepiej dzisiaj zaprezentowa³a siê Francja mimo gorszego wyniku.
Holandia i Italia wyjd± z grupy, czyli tak jak mi siê marzy³o przed rozpoczêciem tej grupy :)
stary, takie rzeczy tylko w erze :jezor: wiêc nie ma co siê ³udziæ. Makaroniarze mo¿e zas³ugiwali na zwyciêstwo, ale przez ich powszechne frajerstwo (te ci±g³e upadki, jakby mogli to by siê wywalali w ka¿dej sytuacji) odpadn± po meczu z Francj± :) A awansuje i tak Rumunia - zas³uguj± na to :)
obydwa mecze bardzo dobry futbol.
szkoda, ¿e Norweg w drugim meczu pope³nia b³±d...
szczególnie, ¿e W³ochom zabra³ bramkê i prawie tym karnym wyjeba³ z turnieju.
Holandia podlozy sie Rumunom i razem wychodza z grupy
A Makarony wracaja do dom pizza robic i nudle mieszac :lol2:
w koñcu musz± trzymaæ produkcjê na równym poziomie :lol:
gdyby nie Mutu ju¿ dzisiaj mogli¶cie polecieæ, ale mieli¶cie pieprzone szczê¶cie, którego w nastêpnym meczu wam zabraknie :)
"Mechaniczna Pomarañcza" meczu nie pod³o¿y... widac ze sa w zajebistej formie i wszystkich rozpierdol±;)
mogli¶my to wczoraj we Wiedniu.
dzi¶ gra³a reprezentacja W³och, a nie Polska.
a ¿e ka¿dy komu¶ tam poza Polsk± sympatyzuje to ju¿ inna sprawa.
licze, ¿e zwyciêzca W³ochy-Francja zagra w æwieræfinale.
jak nie bêdzie zwyciêzcy to na 100% wejdzie Rumunia, bo 3-0 albo wy¿ej nie dostan±.
chyba ogladam inne mecze niz polowa tu wszystkich...gdzie ci wlosi sie dzis tak lub w meczu z holandia wywracali,cos symulowali i w ogole?...graja wg mnie oni bardziej ofensywnie niz polowa druzyn w tym turnieju.no i oczywiscie placz ze Mutu nie strzelil...karny z dupy i placzecie ze rumuni go nie wykorzystali...ale za karnego z dupy dla Polski byscie sedziego zlinczowali:)
tak kibicuje Itali i wierze ze wyjda z grupy bo sie im to nalezy:)
Berki w przypadku remisu Francja-W³ochy Rumuni moga sobie przegrac nawet 0-1 te bramki z meczu z Holandia nie beda sie liczyc bo bedzie tabela dla 3 zespolow w ktorej mecz z Holendrami nie bedzie brany pod uwage.Tak wiec beda decydowaæ bramki i regulamin.Jak ktos ma to niech wrzuci co decyduje pierwsze wydaje mi sie ze bramki strzelone wiec beda to W³osi ktorzy maja jedna strzelona juz a przy bramkowym remisie beda miec juz 2.Francja i Rumunia narazie odpowiednio na 0 i 1.
Co do gry W³ochów sie zgodze graja naprawde dobra ofensywna pi³ke jak na nich tylko ze taktyka jest do dupy ilez mozna graæ na Toniego powinien go bardziej wspomagac a wczoraj Perrota i Camoranesi tego nie robili Del Pierro nic niegral w 2 polowie a sciagneli go dopiero w 70 minucie bodajze.
Co do Holandi zgadzam sie gra narazie bardzo bardzo dobrze tylko ze juz tak czesto bywa³o poczekajmmy do cwiercfina³ów.
Z tymi pó³fina³ami to ³adny bezsens ale mysle ze Holandi nie przystoi odpuszczac i przegrac ostatni mecz. Wyjda W³osi z 2 punktami w grupie :)
broda1981
14-06-2008, 10:01
Lol to bedzie kino jak wyjd± W³osic z 2 punktami. Liczba pkt chyba niespotykana w nowozytnej historii przy awansie:)
chyba ogladam inne mecze niz polowa tu wszystkich...gdzie ci wlosi sie dzis tak lub w meczu z holandia wywracali,cos symulowali i w ogole?...graja wg mnie oni bardziej ofensywnie niz polowa druzyn w tym turnieju.no i oczywiscie placz ze Mutu nie strzelil...karny z dupy i placzecie ze rumuni go nie wykorzystali...ale za karnego z dupy dla Polski byscie sedziego zlinczowali:)
tak kibicuje Itali i wierze ze wyjda z grupy bo sie im to nalezy:)
jak ca³y czas ogl±dasz ligê w³osk± to potem tak na to uwagi nie zwracasz i po prostu tego nie widzisz. A nie zauwa¿y³e¶ Toniego, który w polu karnym siê wyjeba³ i prawie z³apa³ pi³kê do r±k, niby to mia³ byæ karny. To nie jedyna sytuacja w meczach makaronów na tych mistrzostwach. Nie chcê siê wypowiadaæ na ich temat bo szkoda klawiatury.
ok...masz racje.tylko wlosi wywracaja sie w polu karnym i szukaja karnego.nikt inny tego nie robi:)
poda³em tylko taki przyk³ad, a nie chodzi mi o to, ¿e tylko w polu karnym, ale i na ca³ym boisku :)
Forza Italia
Oni sie przewracaja i maja mistrzow swiata, europy i sa jedna a najlepszych druzyn na swiecie. I watpie ze samym tym przewracaniem to zdobyli. A to ze symuluja czesto to jest taka "cecha" narodowa, u nich jest sciemnianie (w³osi w chuj k³amia, i to sie odzwierciedla na boisku) nam tez by mogli cos podobnego zarzucic (np. z webb-em my swieci on skurwiel)
Jak juz tak nie lubicie grajkow to popatrzcie na to z drugiej strony ze Przynajmniej fajnych kibicow maja :)
mo¿e kibiców tak - a szczególnie p³ci ¿eñskiej :)
Wlosi jak zwykle przyfarcili i wyszli z grupy. w nastepnej rundzie odpadna i tak :)
Holandia i W³osi spotkaj± sie w pó³finale;)
pozdro 600 :)
FORZA ITALIA!
Jak W³osi przyfarcili to ja nie wiem jak wy ogladacie te mecze.
Zasluzyli na awans bardziej niz Rumunia i Francja grali otwarta pilke mieli duzo akcji ofensywne wejscia obroncow.Starali sie grac pilka a nie slynne Catenachio na ktore obrona Wloska jest za slaba na tym turnieju.Brawo W³osi teraz Hiszpania.Bez PIrlo i Gatuso bedzie ciezko ale kto wie polfinal moze byc rewanzem za mecz w grupie.
Ci co mieli gadaæ zamilkli, wyjebali ich jak ¶wistaka z Milki ......
GRANDE ITALIA !!
Co tu du¿o mówiæ - Francja s³abiutka, W³ochy po dobrej grze zas³u¿enie wygra³y. Rumunia nie potrafi³a wykorzystaæ szansy (karny z W³ochami), a Holandia to tym razem dla niej za wysokie progi.
Teraz W³ochy trafiaj± na Hiszpaniê - szanse 50/50.
Jak juz napisalem w innym temacie Wlosi jesli wyjda z grupy maja szanse na mistrzostwo...
No i sie im udalo.
Mieli duzo szczescia z tym karnym a raczej umiejetnosci Buffona.
Francuzow ustawila czerwona kartka ,szoda mi ich bo darze ich sympatia w przeciwienstwie do makaronow i dlatego licze ze Wlosi z Hiszpanami odpadna.Jesli chodzi o gre ofensywna spodziewam sie naporow Hiszpanow, byleby tylko sie nie nadziali na jakas zabojcza kontre.Brawo Holandia .To jej tez Wlosi powinni podziekowac bo mogla sobie olac sprawe i nawet wygrana z Francja by im guzik dala.
Pozdro
Hiszpania nie gra najlepiej w obronie i powiem szczerze, ¿e mocno obawiam siê konfrontacji linii obronnej z Tonim.
Inna rzecz, ¿e Hiszpanie s± jedn± z niewielu dru¿yn bêd±c± w stanie rozklepaæ w³osk± obronê.
kibicuje Itali calym sercem ,ale uwazam ze grajac jedno i to samo czyli wysokie pilki na Toniego moga sie przejechac na tym...obym sie mylil
FORZA ITALIA:)
Nie chce mi sie sprawdzaæ, ale wydaje mi sie, ¿e ka¿dy z holenderskiej kadry wyst±pi³ ju¿ w meczu na tych mistrzostwach z wyj±tkiem trzeciego bramkarza. Widaæ, ¿e maj± bardzo dobry potencja³. W³osi chyba powoli siê rozkrêcaj± i zobaczymy ich teraz w pojedynku z Hiszpani±. Z wszystkich par æwieræfinalistów ten mecz wydaje mi siê, ¿e bêdzie najciekawszy.
hmmm, fart w³ochów polega³ na tym, ¿e Rumunia nie wykorzysta³a karnego, wygra³a ostatni mecz ze s³ab± Francj± i Holandia pokona³a dziwnie s³abych w tym meczu rumunów.
Ale fakt, faktem, Italia gra bez tego s³ynneego ich cattenachio i od razu ich gra wygl±da przyjemniej dla oka.
Teraz Hiszpania na ich drodze i tak jak pare postów wy¿ej kolega napisa³ o sobie, te¿ sam by³em zdania, ze jak wyjd± z grupy mog± sie na tyle rozpêdziæ, ¿e ¿aden rywal im nie straszny. Hiszpanie maj± atak zabójczy, ale kontry w³ochó mog± te¿ byæ niebezpieczne. Zapowiada sie fajny meczyk z wieloma sytuacjami bramkowymi i paradami obu bramkarzy:)
Kattowitz
18-06-2008, 06:28
dobra rada dla trenera : wpuscic Alexa i polfina³ jest nasz !
Mecz Hiszpania-W³ochy rozegra sei chyba w srodku pola, Donadoni musi myslec kogo wstawiæ zamiast Pirlo i Gatuso zeby Hiszpania nie miala przewagi wielkiej wtej formacji.Tak kreatywnego zawodnika jak Pirlo ciezko bedzie zastapic.Bedzie dobry mecz.
Holendrom ta wygrana wyjdzie bokiem. W pó³finale W³osi sobie odbij± pierwszy mecz grupowy tak¿e jak dla mnie Holendrzy sami na siebie bata ukrêcili.
to nie polska pi³ka, ¿eby Holandia pu¶ci³a mecz. Turniej to turniej, gra siê zawsze o zwyciêstwo nie ogl±daj±c siê na innych. My¶lê, ¿e Hiszpania poradzi sobie z W³ochami w æwieræfinale i zobaczymy piêkny pó³fina³.
Pewnie, pomarañczowi sami sobie skomplikowali sytuacjê, przecie¿ mogli pu¶ciæ wszystkie mecz i wtedy nie mieliby problemu... :dead:
Co tu du¿o mówiæ mimo i¿ kibicowa³em Francji obiektywnie musze przyznaæ ¿e jak na ich mo¿liwosci zagrali totaln± padakê ... niby grali ale to nie by³o to ... Zizu wróæ !
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.