View Full Version : GRUPA B [Austria, Chorwacja, Niemcy, POLSKA]
GRUPA B [Austria, Chorwacja, Niemcy, POLSKA]
jak już pisałem - kibicuje Austrii i Chorwacji
a Polsce to juz nie?
Sadze ze mamy szanse poszalec, i zostac czarnym koniem naszej grupy. :napinka:
Wreszcie trenerem jest osoba ktora sie z zna, a nie ze ma kolegow...
Niemcy i Chorwacja wychodzą z grupy
no nic, bądź co bądź liczę na Polaków, jak nie teraz to nigdy. w sumie to sama wygrana ze szwabią będzie dla mnie jak mistrzostwo europy :faja: Chorwacja dobry zespół, pozatym południowy temperament, wola walki i charakter a to naprawdę dużo (vide Grecja 4 lata temu na Euro).
mariuszeeek
27-05-2008, 19:32
mi się wydaje że ciężko będzie o ten awans ale jak już wyjdziemy to kto wie czy nie zagramy nawet o brąz
ozi fest mnie bawisz, seperatyzm nie musi polegac na tym ze ide za wszystkimi oprocz Polski. mimo wszystko bede trzymac kciuki zeby Polacy cos zdzialali a za Niemcow skuli Podolskiego i Klose
Niy kibicuja "wszyskim oprócz polski" ino Poloki ryczom na Niemców, Niemcy na Poloków - to niech ich Austria i Chorwacja usrają.
Ja kibicuje oczywiscie Polsce... ale i tak nic nie zrobimy...
Chorwacja... Patrzac na jej gre i taktyke, predzej wygramy z Niemcami niz z nimi.
Niemcy... Wygramy z nimi predzej niz z Chorwacja jak pisalem... ale czy Polska wygra z szwabami? to jest odpowiedz ;P kolejne 0pkt do kolekcji ;)
Austria... Tutaj moga byc 3pkt, ale 1 ,a nawet 0 mnie nie zdziwi.
Moja wersja optymistyczna... 4pkt. :P Niemcy- 1 Austria- 3
Pesymistyczna... 0pkt. ;P
(pesymistyczna wyglada mi na realistyczna i nawet Leo nie pomoze ;P)
jak już pisałem - kibicuje Austrii i Chorwacji
ale kogo to obchodzi ? :szok:
szanse na wyjscie z grupy sa duze. poprostu chlopcy musza byc rewelacyjnie przygotowani, z odrobina szczescia uda sie. mecz z Niemcami bedzie bardzo ciezki, ale jest do wygrania - chociaz rozsadek podpowiada, ze padnie remis. Niemcy sa bardzo pewni siebie i to ich moze zgubic.
Chorwacja to dla mnie taka niewiadoma. szczerze to nawet nie chce oceniac ich szans. zobaczymy jak poradza sobie bez Eduardo. faktycznie w eliminacjach grali pieknie, ale...pragne przypomniec ze za Engela przed Korea-Japonia w eliminacjach rowniez gralismy swietnie. byc moze zostana czarnym koniem tych mistrzostw, byc moze nie wyjda z grupy. zobaczmy ich forme na euro.
zostaje Austria i....no wlasnie. na pierwszy rzut oka - "dostarczyciel punktow". jednak zagraja w roli gospodarza, zapewne beda chcieli pokazac sie z dobrej strony. mimo wszystko wydaja sie byc najslabsi w grupie, ale w historii bylo juz wiele, podobnie jak Austria, skreslonych na poczatku druzyn.
coz, nam pozostaje tylko sciskac kciuki za pilkarzy. niestety nie bedziemy miec wplywu na wydarzenia na boisku. mam nadzieje, ze Polacy pokaza sie z dobrej strony i nie przyniosa nam wstydu.
ps nie rozumiem niepotrzebnych napinek w tym temacie ze strony ludzi reprezentujacych Gorny Slask. od nic nieznaczacych zaczepek lepsza jest godnosc.
po nagonce, jaką w prasie i innych mediach prowadzą Niemcy przeciwko Polakom, powinniśmy wszyscy życzyć, aby się Niemcy na swoich przechwałkach mocno rozczarowali. Choć pod względem sportowym to chyba najsolidniejsza ekipa Mistrzostw, to zbytnia pewność siebie oczywiście może ich zgubić
Chorwaci to dla mnie czarny koń całego turnieju i nie zdziwiłbym się, gdyby bili się o medale, w spotkaniu z nimi punktów będzie szukać bardzo ciężko
co do Austrii, to wątpię, żeby zdobyli jakiekolwiek punkty na Euro, mimo gry przed własną publicznością
pozostaje wierzyć, że nie będziemy musieli się wstydzić, jak po ostatnim meczu z Ekwadorem, którym zaprzepaściliśmy sobie wyjście z grupy już na samym początku
Powiem jedno... napewno każdy oglądał tą reklamę w tv jak szwaby gadają między sobą że awansują a Polacy na ostatnim itp Tak więc:
Polska Biało-Czerwoni !
PS. Swoją drogą, przydałoby się pierwszy raz w historii pokonać nimców (co bardziej realistyczne - zremisować) , oby sie udało wygrać z Austrią, bo na Chorwacje to nawet niestety nie licze że pokonamy.. ;)
Pzdr.
Patyk TzN
27-05-2008, 22:49
Polska z peirwszego miejsca!!
myśleć inaczej to grzech!
druga Chorwacja, Germany do domu:)
Dla mnie liczy się wygrana Polaków z Niemcami po tym jak fartem wygrali w MŚ2006 myślę że drugi raz tak nie dostaną i pokażą że są lepsi od nich ;) no i liczyłbym na wyjście z grupy :)
"Bo my jako Ojczyzna, doprowadzimy Polskę do zwycięstwa!"
damianoshp
27-05-2008, 23:43
Napewno najciężej będzie nam sie gralo z Chorwacją. Ten zespół to czarny koń turnieju i mysle ze najwiecej zdrowia trzeba bedzie wlasnie zostawic podczas meczu z nimi. Co do Niemcow to bardzo bym chcial abysmy ich pokonali za tą ich zuchwalosc, docinki, wywyzszanie sie itd. Bedzie ciezko i trzeba bedzie powalczyc jak w 2006 z tym ze potrzebna bedzie gra lepsza taktycznie niz wtedy bo jak pamietamy byla to "obrona Częstochowy", zresztą nieudana. Jesli chodzi o niemieckich "Polaków" to wg. mnie Klose to zwykly frajer, Podolskiego tez juz dosiega ostra germanizacja choc kiedys go bardzo lubialem. Co do Austrii to wydaje sie, ze najslabszy team tej grupy, nic im ostatnio nie wychodzi, ale trzeba pamiętać, że grają u siebie i mogą pokusic sie o nie jedną niespodziankę.
Nie wiem jak zareagowac po ewentualnym golu Rogera, ale mysle ze bez emocji.
Dla mnie liczy się wygrana Polaków z Niemcami po tym jak fartem wygrali w MŚ2006
fartem to my przegralismy tylko 1-0. co nie zmienia faktu, ze wygrana z dojczami bylaby czyms przepieknym.
Krist VB
28-05-2008, 08:11
POlska zacznie mocna, silna jak nigdy, zmotywowana jak nigdy, poukładana jak nigdy przez trenera fachowca jakiego nigdy nie miała.I pewnie zagro jak nigdy
Ino skończy w głębokiej żici... Jak zawsze
wczoraj niemcy zremisowały z białorusią 2:2, więc jeśli grały lepszym składem to można być optymistą co do meczu z nimi.
ja jestem jakoś dziwnie spokojny o Polaków:)
Myślę, że przesadzacie z tą Chorwacją. Owszem ładnie odpalili Angoli, ale my ładnie odpaliliśmy lepszych Portugalczyków. Tym bardziej, że NIESTETY nie zagra u nich bardzo ważny zawodnik Eduardo...taki nasz Ebi. Będą dwa remisy i wygrana z Austriakami:)
Chorwacja walczy do upadlego. sa poukladani i graja solidny futbol.
oceniac gre repry po sparingach ?:]
zreszta Niemcy to od zawsze byla druzyna turniejowa. Mistrzostwa nie zdobeda ale z grupy wyjda
Jest gdzieś transmisja z ogłaszania składu na Euro przez Leo? Bo z tego co wiem to ma się to odbyc za 10 minut.
http://90minut.pl/news.php?id=730023
bez Matusiaka, Majewskiego i Bronowickiego.
No i w sumie nie ma co się dziwić. Bronowicki po kontuzji nie doszedł do formy, Matusiak już od dawna nie potrafi złapać wiatru w żagle. Szkoda Majewskiego, bo to przyszłość naszej kadry ale przede wszystkim musi wzmocnić się fizycznie i nadrobić słabe warunki fizyczne, bo to ważne we współczesnej piłce. Fajnie, że jadą chłopcy ze Śląskiego klubu Zahorski i Pazdan:)
Matusiak - słusznie został skreślony z kadry. Bronowicki też (kontuzja).
Co do Majewskiego, to padło akurat na niego, a kandydatów było kilku. Cóż, decyzja Beenhakkera.
Szkoda, że nie mógł wywalić dwóch napastników, bo wtedy z Matusiakiem powinien polecieć Saganowski.
Sagan ma to w sobie, że potrafi być nie widoczny cały mecz, aż w końcu sam pociągnie akcje bo jest szybki, dynamiczny i błyskotliwy. Z przodu będą grali Smolarek z Żurawskim to kogo wg. Ciebie powinien wpuścić Leo w końcówce, żeby przytrzymać piłkę i jeszcze trochę pomęczyć obrońców przeciwnika?? Sagan mi tutaj pasuje, może spełnić rolę jaką na ostatnim Mundialu spełniał Brożek, miał dobre wejście na Niemcy i wspomógł Jelenia z przodu, bo reszta opadała z sił. Z całym szacunkiem ale Zahorski to nie jest zawodnik na końcówki meczów, a Sagan jak najbardziej.
Co do Majewskiego wiadomo było, że o miejsce dla ofensywnego pomocnika będzie bardzo ciężko przy takiej konkurencji. Mogło paść na Murawskiego, ale chyba zaważyło to że piłkarz Lecha zagrał już kilka ciekawych spotkań w kadrze.
Matusiak słusznie nie jedzie, ale bardzo żal jego talentu, bo to mogłaby być jedna z gwiazd tego turnieju. Palma jednak odbiła w swoim czasie.
Bronowicki, słuszna decyzja Leo, w formie na pewno by się przydał.
Wątpie, żeby na Euro pograli, ale jakby nie patrzeć powołania dla Kokoszki i Pazdana to dla mnie totalny szok. Z drugiej strony człowiekowi z takim doświadczeniem jak Leo, wręcz nie wypada nie ufać.
Zgadza sie Mati, nie ufac LEO to grzech.
Ja po cichu liczę, że czarnym koniem tej kadry bedzie Zachorski. Leo go znalazł, i po powołaniu do kadry, nagle zaczął strzelac bramy dla Górnika.
A z pozycja Sagana tez sie zgodze. Dokładnie, wchodzi na kóńcówke zmęczonych obrońców przeciwnika, jest szybki i ma pomysł w polu karnym.
katowiczanin84
28-05-2008, 14:39
Niemcy i Chorwacja pewne wyjście z grupy.Polska jest tak cieńka,że szok nawet z Austrią przegrają hahaha
Niemcy i Chorwacja pewne wyjście z grupy.Polska jest tak cieńka,że szok nawet z Austrią przegrają hahaha
ahhh ta wiara w naszą kadre...jak się takie coś czyta to aż chce się być kibicem i Polakiem, nieprawdaż? :/ szkoda, że jest coraz więcej Polaków pesymistów nie tylko w sporcie tylko we wszystkim...oby u młodszych pokoleń się to zmieniło.
ja powiem tyle:
DO BOJU BIAŁO-CZERWONI !!
Ja jestem optymista i wiele nie prorokuje ;)
No ale zobaczymy...
Moze jakis typerek Euro 2008 w oddzielnym temacie?? :)
Typerek to bardzo dobry pomysł ;) Ja również myślę, że Polacy mogą nas pozytywnie zaskoczyć.
Trojkolorowy
28-05-2008, 17:30
tutaj zwiastun Polska - Niemcy http://pl.youtube.com/watch?v=yVXAUXa3JSo
Wierzyć trzeba i chuj. Mecz z Portugalią pokazał, że Polska jest w stanie wygrać z każdym.
Więc mają dokopać Niemcom. A potem Austrii i mając zapewniony awans jeszcze Hrvatskiej.
Patrząc realnie o awans będzie bardzo ciężko, ale można to osiągnąć.
Typerek to bardzo dobry pomysł ;) Ja również myślę, że Polacy mogą nas pozytywnie zaskoczyć.
naprawdę filmik miazga !!! Wiara Czyni Cuda ! Przed meczem z Portugalią większość moich kumpli nie chciało iść bo uważali że strata kasy bo i tak przegrają 0-3 albo i więcej .Zamiast iść nas 12 poszło nas 4 :) Warto było. :pijaki: Teraz też wierze
filmik zajebisty ale......pod Cedynia bylo dokladnie 2 niemieckich rycerzy Zygfryd margrabia Hodou i jego syn pozniejszy biskup(nie pamietam imienia).
Polacy prawdopodobnie walczyli wowczas z innymi Slowianami, osiadlymi na owych terenach.
:pijaki:
RobertSK
28-05-2008, 22:39
Filmik dobry w chuj!Niech sobie go lukną przed meczem nasi piłkarze wtedy ich to napędzi...mecze w takiej atmosferze są najlepsze!!!!!!!!!!
Wygramy i chuj:)))))
pozdro
http://www.*********/sport/1,89343,5255636,Polscy_pilkarze_moga_liczyc_na_61_ mln_angielskich.html
fiu, fiu - :piwo:
MisiekWNC
29-05-2008, 15:55
Polska moze z kazdym wygrac i przegrac. Wystarczy popatrzec na mecz z Albania jak Polacy grali, pilka szla jak po sznurku, grali klepką i to ladnie wychodzilo ! jeszcze nieraz jest tak ze dla niektorych za szybkie jest podanie i sie gubia ale to jest najmniejszy problem :) Mysle, ze z niemcami(Leo bardzo by chcial ten mecz wygra wiec wiem ze nie odpusci) wygramy, z Austria tez a z Chorwacja bedzie b.ciezko mysle, ze z Chorwacja mozemy przegrac lub zremisowac :)
dziś widziałem w Gliwicach blok mieszkalny (jakies 100-150 mieszkań), gdzie na KAŻDYM balkonie była flaga z Tyskiego Polski. fajnie to wygląda :)
ciekawe czy dało by sie zrobic oprawe na takim meczu jak ten z Niemcami (juz bym iwedixzał ta kare dla PZPN :cham:
scarface 1964
30-05-2008, 17:06
Ja myślę że z 1 miejsca wyjdzie Chorwacja
2 będą mieli Niemcy
3 Polska (choć zremisujemy z Niemcami :)
4 Austria
katowiczanin84
30-05-2008, 22:26
Ja wierzę w Polskę i bardzo chciałbym,żeby nas mile zaskoczyła,nie jestem pesymistą tylko realistą.Ja powiedziałem,nawet koledze,że prędzej mi kaktus urośnie na dłoni,niż Polacy awansują,ale tak w głębi duszy chciałbym,żeby mi ten kaktus wyrusł hehe.Najważniejszy mecz ze Szwabami będzie.
sosendqd
31-05-2008, 18:59
chyba każdy albo prawie każdy ma nadzieje na wyjście Polski z grupy... tak jak każdy po ciuchu liczył na awans GieKSy w tym sezonie choć to było nie możliwe... inaczej kibicowanie nie ma sensu ;) poza tym cuda sie zdarzają jak np. wtedy gdy wszyscy poszli na Stadion Śląski podziwiać Gwiazdy reprezentacji Portugalii a tu takie miłe zaskoczenie ;d
Obejrzałem mecz Niemcy-Serbia. Niemcy swoim uporem wygrali, natomiast zszokował mnie redaktor Pol na "GW" , który w relacji napisał o wyrównanym spotkaniu. Serbowie zrobili w tym meczu dwie akcje: bramkową kontrę i jedną poprzeczke, przez pozostałą część meczu w jedenastu bronili się na swojej połowie(widać, że Djukić został szkoleniowcem), co zresztą kompletnie mi do nich nie pasuje(ale to drużyna nie grająca na Euro, więc mało ważne).
Co do Niemiec tak jak wspomniałem upór i dyscyplina taktyczna. Obrona musi uważać na Gomeza gra maksymalnie ryzykancko na linii spalonego, Ballack niesamowicie dojrzał.
Zobaczymy jak dzisiaj się nasi z Duńczykami zaprezentują...
szczerbaty
01-06-2008, 11:07
Nawpewno wyjda Niemcy i licze na Polaków nie jestem pewny czy wyjda napewno Niemcy i Polksa albo Chorwacja
Piter_Jaw
01-06-2008, 14:31
Co do Niemiec tak jak wspomniałem upór i dyscyplina taktyczna. Obrona musi uważać na Gomeza gra maksymalnie ryzykancko na linii spalonego, Ballack niesamowicie dojrzał.
Ballack trafil z forma na ME w 100% :/ Jeszcze kilka miesiecy temu gral kompletny piach a teraz caly srodek jest jego.. Zobaczymy dzisiaj czy Krzynowek-Ebi-Zuraw tez sa w formie:)
Dawniej Polacy trafiali kilka razy z rzędu w eliminacjach na Anglików i na tym kończyły się nasze mecze. Teraz gdy już gramy na mistrzostwach mamy kolejny schemat. Tym razem gospodarzy mistrzostw. Najpierw Korea, potem Niemcy, teraz Austria.
Jeśli chodzi o naszą grupę, to z pierwszego wychodzą Niemcy. A o drugie mam nadzieje, że 16 czerwca w Klagenfurcie powalczą Polacy z Chorwatami. Organizatorzy mistrzostw przeważnie wychodzili z grupy, więc liczę na...........Szwajcarów :D
Chuj Ze Rep Polski!!
Jestesmy Narodem Ślonskim!!!
jak widac tematy z serii "Polacy na euro" ciesza sie wieksza popularnoscia od slaskich problemow narodowosciowych :cham:
ps nie interesuje Cie temat to po chuj sie wypowiadasz ?
cieszy to jak wielka ilosc Gieksiarzy jedzie na Euro ! widac, ze co poniektorych to bardzo boli, ale coz poradzic.
Yildiray
02-06-2008, 11:20
Kadra ma zajebiste warunki w tym Bad Waltersdorf-link do hotelu,obejrzcie galerie zdjec i virtual tour
http://www.dersteirerhof.at/e_hotel/hotel.asp
Silesian
04-06-2008, 23:03
Chuj Ze Rep Polski!!
Jestesmy Narodem Ślonskim!!!
Masz inne poglądy ?Zachował więc dla siebie- tą wypowiedzią wykazałeś brak szacunku dla kumpli po szalu, więc sam sobie wystawiłeś odpowiednią ocene w oczach wielu GieKSiarzy.
Nie dla prowokacji wśród GieKSiarzy!!!
Polska-Górny Ślonsk-GKS KATOWICE!!!
Koszmar Błaszczykowski nie jedzie na Euro....
no i Flame napisał czarny scenariusz...
kto bedzie grał ?
Łobodziński? ehhhh :( ...
Za Błaszczykowskiego do kadry powołany został Piszczyk.
Patyk TzN
05-06-2008, 21:48
prawda jest taka ze ostatnio Błaszczykowski kreował całą naszą grę. Razemz Krzynówkiem mielismy naprawde mocne skrzydła i pomysł na grę. Widac to po ostatnich meczach towarzyskich, ze jak nie ma Błaszczykowkiego to brakuje pomysłów na rozegranie akcji, nie ma nikogo kto w pomocy potrafi przejsc kilku rywali, jedynie Krzynówek czasem sie pokiwa. Licze na to ze Lewandowski bedzie strzelał petardy z dystansu, Bąk nie bedize popełniał głupich błędów, a boczni obrońcy zaczną biegać dalej niż do połowy boiska.
Zaslona dymna?:) Zagro zoboczycie.
cos mi sie nie wydaje ze zagra, szkoda ale coz nie wiem co Leo teraz wymysli jak Kuby nie ma
wielki pierwszy mecz z niemcy
ja myslem ze w tym roku bedzie inne od 2006. mamy nowy mentalnosc.
pare polacy od melburne ide do pub-u melbourne, mecz jest o 4,45 rano... to nie wiem ile namy bede
http://uk.youtube.com/watch?v=yVXAUXa3JSo
:-)))))))
http://uk.youtube.com/watch?v=x29F-LhxNhs&feature=related
http://euro2008.wp.pl/kat,1002421,wid,10031631,wiadomosc.html
juz sie atmosfera podgrzewa
http://euro2008.wp.pl/kat,1002421,wid,10031631,wiadomosc.html
juz sie atmosfera podgrzewa
"Grupa wileńska" znów sie pokazała :cham:
Żeby "wilk był syty i owca cała" to mam nadzieje, że dziś obie złe passy beda podtrzymane i Polacy znów nie wygrają z Niemcami, a Niemcy nie wygrają pierwszego meczu od 1996 roku. Typuje remis :)
GRUPA B [Austria, Chorwacja, Niemcy, POLSKA]
Pewnie chodzi o Toszecką?
http://cygnet.pl/images/HPIM4594.JPG
http://cygnet.pl/images/HPIM4595.JPG
http://cygnet.pl/images/HPIM4596.JPG (http://cygnet.pl/images/HPIMhpim4596.JPG)
Mecz Chorwatów z Austriakami bardzo podobny do wczorajszego spotkania Czechów ze Szwajcarami.Gospodarze uderzali głową w mur, byli blisko i przegrali, choć zasłużyli na więcej.Jak najbardziej zasługiwali na remis.Dobre zmiany w ekipie austriackiej.Chorwacja w II części opadła zdecydowanie z sił.Najlepszy moim zdaniem w tym spotkaniu był Srna.
gdzie jest kurwa obrona !?
Niemcy cwanie zagrali po tym jak zauważyli, ze nasi ich łapią na spalone.
Drugi napastnik wchodzi jedno tempo pózniej i nie jest na spalonym.
Oprocz dwóch błędów w defensywnie myślę, ze nie jest najgorzej.
Trochę środka nie widać ale na + gra skrzydłami i ogólnie rozciąganie pola na boki.
FranklinWNC
08-06-2008, 21:37
Graja pressingiem i sa bardzo wysunięci do przodu, tak na moje oko :)
Jeśli chcemy strzelić bramkę niemcom to więcej chłopa musi włazić w te ich pole karne bo sam Smolarek z Żurawskim na 16 metrze nic nie zrobią...
po ptokach, kurwa takie byki w obronie, po chuju...
Krzychu_1988
08-06-2008, 22:13
Pozamiatane :(
Dobra gra, ale..............
PS
Wszystko sie układa idealnie
Grupa A Grupa B
0:1 0:1
2:0 2:0 :(
Marcin1964
08-06-2008, 22:27
A wszystko zjebał kto???
Listkiewicz i jego leśne ludki z PZPN-u !!!
4lata wstecz i teraz bysmy mieli atak Smolarek-Podolski..........
Szczerze to mogły być bardzo realne marzenia,i kto wie czy teraz nie było by odwrotnie
Pzpn pzpn jebać jebać Pzpn
Krzynowek najgorszy w ofensywie chlop na boisku tragedia jego gra
Obrona najsłabszy punkt w tym szpilu, dobre zmiany Rogera i Piszczka...
w drugiej połowie prowadzimy gre i dostajemy frajerska bramke. Teraz trzeba wygrać z Austria i powalczyć z Chorwacją...
Fajna reakcja Podolskiego po strzelonych bramkach.
A wszystko zjebał kto???
Listkiewicz i jego leśne ludki z PZPN-u !!!
4lata wstecz i teraz bysmy mieli atak Smolarek-Podolski..........
Szczerze to mogły być bardzo realne marzenia,i kto wie czy teraz nie było by odwrotnie
Pzpn pzpn jebać jebać Pzpn
gówno prawda, akurat tutaj PZPN dzwonił do Podolskiego długo wcześniej, a on sam odkładał decyzję i w koncu zagrał dla szwabii
Krzynówek tragedia, Łobodziński tragedia, Żurawski to ja nie wiem co on robi w tej kadrze, a fakt, iz prawie połowę meczu musiał grać Piszczek, który niedawno jeszcze ciuloł kamikadze na Rodos świadczy o tym ilu mamy wartościowych piłkarzy w kadrze
Golański za taki błąd powinien już wracać do domu
Wynik przyjąłem bez większych emocji, trzeba to brać realnie.
Roger kurna wywarł na mnie pozytywne wrażenie i to by było na tyle ... reszta lubi sobie podawać na swojej połowie bez żadnego przeglądu boiska :lol2:
Dwie bramki strzelił nam Podolski, taka praca ... u nas go wielcy znawcy piłki nie chcieli, a grać gdzieś musi. Mimo tego lubię go : ) Radości po bramkach nie demonstrował.. a po meczu założył nawet polską koszulkę (do twarzy mu w niej :cham:) i szkoda, że w takiej nie gra niestety.
loki266666
08-06-2008, 22:46
Ja napiszę trochę inaczej. Gdybyśmy mieli "normalnych" kibiców, którzy potrafią dopingować to może udałoby się ugrać choć 1pkt
Ja napiszę trochę inaczej. Gdybyśmy mieli "normalnych" kibiców, którzy potrafią dopingować to może udałoby się ugrać choć 1pkt
pierdolisz !
co do gry naszej reprezentacji to ... wedlug mnie zagrali wporzadku, mysle ze z taka gra mozemy ugrac 3 punkty z Austria i powalczyc z Chorwacja, jak to bedzie - zobaczymy.
Na minus Łobodziński, Golanski tragedia, Żurawski i Krzynowek rowniez nie pokazali sie z dobrej strony ... pozytywny wrazenie wywarl na mnie Roger ...
teraz rewanz na miescie :hihi::hihi::hihi:
ADRIANO1964
08-06-2008, 22:51
a co to kibice grajom??
loki266666
08-06-2008, 22:55
a co to kibice grajom??
kibice wspierają dopingiem swoich piłkarzy w każdych momentach, ale nie ma się co dziwić jak tam pojechało 90% ludzi, którzy w życiu nie byli na mecz
co do twojego pytania odpowiedź jest prosta: Spójrz jak to wygląda u nas na Bukowe :D
Polska !!!!
Dumni po zwycięstwie wierni po porażce !
Golański...
ja pierdole.
i tyle w temacie :cham:
ale pieprzycie o tych kibicach... heh szkoda ze Podolskiego tak wygwizdali mam do nich obojetny stosunek ale bardziej nalezalo sie Klosemu
jestem wqrwiony na maxa i tyle...
Nie było tragedii....druga połowa była dla nas...obie bramki zapierdoliła obrona...Golański to chyba scisnie se jaja dziadkiem do orzechów za to co odpierdolił....grunt, że z przebiegu meczu nie odstawaliśmy poziomem tak jak w MŚ. Podolski - szacun, Roger - najlepszy zawodnik, strzały Lewego - gest rozpaczy po tym co grał nasz atak, Błaszczykowski - ogromna strata, Łobodzinski - 2 liga albańska. Saganowski miał grać od poczatku na szpicy a Smolarek na skrzydle...ale chuj...trzeba wierzyć w Leo i w naszych, Chorwacja tez dziś odpierdoliła maniane a Austriacy są do ogrania mimo że dziś nieźle sie zaprezentowali...POLSKA I CHUJ !!
Dobra gra Polaków, przez to pieprzenie w mediach niektórzy chyba zapomnieli, że graliśmy mecz z drużyną która jest trzecia na świecie i ma piłkarzy, którzy są dużo lepsi od nas.
Najbardziej mnie zawiódł jednak Krzynówek.
A pieprzenia o Podlskim nie mogę słuchać, piłkarz sam wybrał reprezentację, a to że mówi na 195328327 pytanie dziennikarza, że czuje się Polakiem, to ja się nie dziwię, sam chciałbym mieć spokój.
Gdyby czuł się Polakiem to by wybrał reprezentację Polski, czuje się Niemcem tam gra i strzela.
Dobrze Lewandowski i Roger.
A najbardziej mnie bawi teraz opowiadanie o słabej formie Niemców(obrony itd.), zawsze wszyscy gadają to samo na 90% turniejów są przygotowani na maxa. A taktyka z jednym spalonym napastnikiem, to kolejny dowód na to, że Loew jest genialnym strategiem.
andrew1948
08-06-2008, 23:19
[QUOTE=Flame;54482]
:lol::lol::lol: jaki ty mecz ogladales?!:dead::dead::dead:
Arabia Saudyjska - Timor Wschodni :dead:
masz chyba swoje forum...
ja teraz powiem jak wygladalo moje ogladanie meczu.
Wchodzimy do zaprzyjaznionego pubu i juz na wejsciu zaskoczenie.
A tam goscie w niemieckich koszulkach i szalach. Cos sie na nasze barwy dziwnie patrzyli ale co tam.
Byli tez w koszulkach 1 FC katowice.....
W czasie meczu oczywiscie ciesza sie z bramek strzelonych przez niemcow.
Spiewaja oczywiscie w jezyku niemieckim.
albo spiewy typu : "miro klose gorny slask....."
Jak spiewamy za naszymi to wysmiewaja nas... wyzywaja od radia maryja
a na koniec goscie zaczynaja spiewac pro ruch....
zal poprostu powietrza dla takich....
:szok: to jest taki dowcip?
No i stało się to za czym "stał" rozum. Szkoda drugiej bramki, tym bardziej, że przez pierwsze 20 minut II połowy to my graliśmy, a Niemcy tylko przeszkadzali. Ich obrona jednak w chwili obecnej nie jest najlepsza i nawet taki Łobodzinski kilka razy ich zrobił. No, ale żeby wygrywać trzeba strzelać bramki, a z tym ostatnimi czasy mamy problemy. Smolarek słabo widoczny, Żurawski niestety kapa, Roger bardzo fajnie - w szpilu z Austrią powinien grać od pierwszej minuty. Obrona - szału nie było, szkoda błędu Golańskiego. Boruc na swoim poziomie.
Oby w szpilu z Austrią było lepiej!
(a teraz najlepiej wyłączyć tv, radio i nie czytać gazet, bo zacznie się mądrzenie naszych piłkarskich ekspertów)
o lol co kurwa za klimaty...
a co do meczu.
Niby pare akcji ale jak zwykle plecy z niemcami.
Pierdolony Golanski ktory juz zakonczyl nasze szanse na pozytywny wynik.
Jebac szwabskiego Poldiego mimo wszystko.
Roger az sie zdziwilem.Lepsza technika niz te wszystkie nasze osly razem wziete.
Smolarek niewidoczny.
Lewandowski,Zurawski tez w sumie chuja.
Lobodzinski ladnie nieraz wchodzil.
Ogolem-jak zwykle
3 mecze i auwiedersachen (o ile dobrze pamietam szwabski)
Lol Kowall w ocenie zawodnikow jestesmy bardzo podobni :lol:
hehe pozdro
Dobra gra Polaków, przez to pieprzenie w mediach niektórzy chyba zapomnieli, że graliśmy mecz z drużyną która jest trzecia na świecie i ma piłkarzy, którzy są dużo lepsi od nas.
Najbardziej mnie zawiódł jednak Krzynówek.
A pieprzenia o Podlskim nie mogę słuchać, piłkarz sam wybrał reprezentację, a to że mówi na 195328327 pytanie dziennikarza, że czuje się Polakiem, to ja się nie dziwię, sam chciałbym mieć spokój.
Gdyby czuł się Polakiem to by wybrał reprezentację Polski, czuje się Niemcem tam gra i strzela.
A najbardziej mnie bawi teraz opowiadanie o słabej formie Niemców(obrony itd.), zawsze wszyscy gadają to samo na 90% turniejów są przygotowani na maxa. A taktyka z jednym spalonym napastnikiem, to kolejny dowód na to, że Loew jest genialnym strategiem.
zgadzam się w 100% z Twoimi słowami. Moge się założyc,że Niemcy będą w pierwszej 3.
Jednego czego muszą się nasi piłkarze przestrzegac to załamki. Nie graliśmy aż tak źle,brakowało dokładności no i troche szczęścia. Ale mówię wam będzie dobrze :)
luki 1964
08-06-2008, 23:34
mom doi ciebie pytanie za 100 punktow,to bylo w Katowicach?i nie zlaliscie tych smrodow?rece opadaja...
mariuszeeek
08-06-2008, 23:36
marudzicie na obrone na Żurawskiego Krzynówka ( zmieniał pozycje non stop to trudno tak grać dobrze) Łobodzińskiego a wielki Ebi zagrał jeszcze chujowiej niż oni.
Moze widocznie w Katowicach faktycznie smrody rzadza jednak skoro juz chlopaki takie sytuacje opisuja ?
:lol:
nie zdziwie sie jak za takie cos pasiora dostane na forum ale chuj
Moze widocznie w Katowicach faktycznie smrody rzadza jednak skoro juz chlopaki takie sytuacje opisuja ?
:lol:
nie zdziwie sie jak za takie cos pasiora dostane na forum ale chuj
kurwa nie raz widzialem jak nie jeden koles w barwach wchodzil na dworcu do autobusu 37, nie raz tez widzialem idac z dziewczyna przez centrum grupki 3-4 osobowe synkow w smyczach niebieskie katowice ..
wogole koniec pierdolenia w tym temacie o takich sprawach, to temat o EURO, zrezta sam zboczylem z tematu ...
usuncie te niepotrzebne wpisy
Kaj to było? W diamencie?
Przed meczem byłem pewny ze mamy spore szanse na wygrana, no bo wkońcu jak nie teraz to kiedy? Moje watpliwosci zostały rozwiane jak poszedłem do sts, kurs na szwabow cos 1.50 a na Polakow 4.65 ;] ... Delikatnie mowiac zdziwiłem sie, a jednak przedupilismy.... a co do meczu to Żurawski bardzo słabo, a Roger najbardziej na "Plus". Gralismy na dobrym poziomie ale taktyka Niemcow była powalajaca, nie mowiac juz o samej grze, jednym słowem lepszy wygrał. Chujowo ze dwie bramki strzelił Podolski... wiadomo o co chodzi.
Szanse na awans mamy wiec, DO BOJU POLACY!!!!
i trzym pysk
to bylo odnosnie mojego postu ?
Troche mnie dziwią decyzje Beenhakkera... Błaszczykowski pojechał do domu. A od pierwszych minut grają goście gorsi od zmienników - szczególnie Żurawski - przecież to już drugi mecz z rzędu kiedy Roger jest od niego o klasę lepszy, a nasz kapitan jest pierwszym do zmiany! Relacja Łobodziński-Piszczek mniej wyrazista już, ale chyba jednak teżroszkę. Teoretycznie powinien się Leo bronić wynikami... ale tym razem się nie obronił.
No i jeszcze jedno nie wiem na huj gadanie "wygraliśmy z Portugalią, mogą się nas bać" - co z tego że wygraliśmy z Portugalią, skoro taki mecz zagraliśmy jeden w ciągu dwóch lat! Bo ten drugi mecz był, fakt, niezły ale trochę szczęśliwy... Idąc tym tropem to możemy też stweirdzić że "Przegraliśmy z Armenią...."
znawcą piłki nie jestem, nie będę tu dywagował jak miliony specjalistów od futbolu (tych sezonowych), ponieważ wiem, że Leo wie co robi, zna tych zawodników 1000 % lepiej niż każdy z nas...dlatego jakiekolwiek kwestie personalno-taktyczne trzeba uszanować, bo o tym kto jest w jakiej dyspozycji oraz co się dzieje w kadrze wie najlepiej On sam
pomimo tego, nie daje mi spać kwestia Piszczka. Jeśli gość 90% czasu przygotowań do najważniejszej imprezy roku spędza na leżaku na Rodos, po czym wchodzi na połowę meczu i po pierwszym sprincie ma zadyszkę to coś jest nie tak. Oczywistą sprawą jest to, ze Łobodziński był do zmiany, a to ze wszedł za niego Piszczek dowodzi tylko temu, ze Leo popełnił wielki błąd, do którego sam się tą zmianą jawnie przyznał. Nie od dziś wiadomo o tym, że Łobodziński to pupil selekcjonera, i na ich nieszczęscie okazało się, że Łobodziński jest kompletnie bez formy, Leo by ratować twarz wystawił Piszczka, o którym się kilka dni temu mówiło, że na 99 % jest tylko dopełnieniem kadry i raczej na Euro jedzie jako statysta. A tu się nagle okazuję, że zostaje On wprowadzony w najbardziej krytycznym momencie, w najważniejszym meczu ! Pomijając kwestię przygotowania kondycyjnego, wprowadzając Piszczka jako drugiego zmiennika, Leo rzucił na jego barki duża odpowiedzialność, a chyba wszyscy wiemy, że ten synek to narazie może dzwigać babe po plaży na barkach, a nie całą drużynę w najwazniejszej imprezie w roku. Reasumując, ewidentna gafa Beenhakera, ale prawdziwy sęk jest w tym, że niestety nie mamy w Polsce dobrych piłkarzy, i luki po tych lepszych (vide Błaszczykowski) musimy łatać piłkarzami, którzy grają conajwyżej na solidnym poziomie naszej ligi.
Oczywiście popieram! Ja też nie osądzam Leo z powodu składu (mimo że nie wiem czemu nawet nie przetestował Sikory, dał mniejsze szanse Brożkowi niż np Zahorskiemu), bo widzę że to co robi robi świetnie, kto by akurat w składzie nie był! Ten gość zmienił mentalnośc naszych grajków niesamowicie... Warto chociażby porównać ten mecz z meczem 2 lata temu, gdzie graliśmy o wszystko i niemal z połowy nie wychodziliśmy, a teraz zagraliśmy jak równy z równym - a przegrana wzięła się stąd że po prostu jestesmy za słabi... Za słabi jak na trzecią drużynę świata, jednego z faworytów Euro, więc czego się tu spodziewać po drużynie której najlepszy zawodnik z pola gra w 6. drużynie Primera Division, a reszta to już klubowa przepaść...
Jednak do Żurawskiego się przyczepię, bo nie widzę podstaw dla jego obecności w pierwszym składzie w obecnej formie :) tymbardziej że sercem i charakterem drużyny to raczej on też nie jest...
jest jeszcze opcja, ze obrażony Rasiak rzucił na naszą reprezentację klątwę, a podczas meczu wbijał szpilki w laleczke VooDoo-Leo :lol:
Silesian
09-06-2008, 01:36
ja teraz powiem jak wygladalo moje ogladanie meczu.
Wchodzimy do zaprzyjaznionego pubu i juz na wejsciu zaskoczenie.
A tam goscie w niemieckich koszulkach i szalach. Cos sie na nasze barwy dziwnie patrzyli ale co tam.
Byli tez w koszulkach 1 FC katowice.....
W czasie meczu oczywiscie ciesza sie z bramek strzelonych przez niemcow.
Spiewaja oczywiscie w jezyku niemieckim.
albo spiewy typu : "miro klose gorny slask....."
Jak spiewamy za naszymi to wysmiewaja nas... wyzywaja od radia maryja
a na koniec goscie zaczynaja spiewac pro ruch....
zal poprostu powietrza dla takich....
Hm... w zaprzyjaźnionym pubie nie potraficie wypierd.... frajerstwo z pubu?Pozdrawiam
Flame nie przesadzaj. Mówimy o piłce nożnej, a nie o tym że Podolski wstąpił do Waffen SS albo Wehrmachtu. Facet wyjechał do Niemiec (a właściwie jego rodzice) jak miał chyba z 3 lata. Na pewno był wrośnięty w tamtejsze środowisko i mógł wybrać Niemcy. Nie wiem do końca jak wyglądała sytuacja na linii Podolski - PZPN, czy rzeczywiście chciał u nas grać czy tylko się wahał. Świat nie jest jednak biało-czarny i nie zawsze dane kraje reprezentowane są przez przedstawicieli danego narodu. Tak jak Roger nie jest Polakiem, tak samo Podolski nie musi być Niemcem. Takich sytuacji na świecie jest mnóstwo - że wspomnę z naszego podwórka chociażby Tomasza Radzińskiego czy Michaela Klima. Oczywiście ja nie siedzę w głowie Poldiego i nie wiem kim on się czuje. Może rzeczywiście Niemcem, a może nie....tego nie wiem ja, ani również Ty. Bo ani ja ani Ty nie mieszkamy od 3-go roku życia za granicą. Podolski mógł wybrać Polskę, mógł też Niemcy ale bardziej od tego wyboru interesuje mnie jego postawa po tym wyborze. Uważam, że jest to postawa jak najbardziej pozytywna.
[QUOTE=Flame;54482]Dobra gra Polaków, przez to pieprzenie w mediach niektórzy chyba zapomnieli, że graliśmy mecz z drużyną która jest trzecia na świecie i ma piłkarzy, którzy są dużo lepsi od nas. [QUOTE]
podpisuje sie pod tym
jak dla mnie nie zagrali zlego meczu a wrecz przeciwnie, mnie osobiscie zaskoczyli, szkoda glupio straconej drugiej bramki bo moglo sie to jakos inaczej potoczyc, liczylem na remis, no ale coz... wiedzialem kurwa, ze nam "Polak" walnie bramy!!!
ciekawe ilu teraz kibicow sukcesu zacznie pierodlic jaka to reprezentacja jest chujowa i ze przegrali jak zawsze:dead:
POLSKA!!!
jest planowo.
teraz trzeba wygrać z Austrią i gramy o wszystko z Hrvatską w Klagenfurcie.
Do zobaczenia we Wiedniu!
POLSKA!
A dla mnie komentarzem meczu sa slowa Lewandowkiego: "...jeszcze wiecej wiary w siebie..." no i tyle. Teraz czekamy na czwartek!!!
Don, ma sporo racji, tylko pozostaje pytanie kogo Leo miał wpuścić za Łobodzińskiego. Z drugiej strony Łobodziński chociaż kilka razy doszedł do dośrodkowania( że akurat ten element ma na poziomie Laskowym to już inna sprawa), a taki Krzynówek nonstop próbował wozić się z Lahmem(który jak dla mnie jest jednym z najlepszych bocznych obrońców na świecie), a ten co akcja wręcz go ośmieszał.
Cóż szkoda zdrowia na mecz z Niemcami, najważniejsze żeby nasi psychicznie nie klękli, bo czego byu nie mówić o Austriakach to są co najmniej dwie jak nie trzy klasy gorsi od Niemców.
Fuhrer ja nie oceniam Podolskiego, a jego decyzję jak najbardziej rozumiem i zawsze zresztą go w różnych miejscach broniłem.(dla mnie to było naturalne, że wybrał reprezentację Niemiec). Chodziło mi raczej o to pieprzenie Kołtonia z Borkiem, ze ma łzy w oczach, że mógł strzelać dla Polski, a co by to było gdyby itd. itp. !!
mariuszeeek
09-06-2008, 08:45
I teraz zaczyna się wszędzie najlepsze - pierdolenie o Polaku w kadrze Niemiec, który strzela bramki. a sami mamy murzyna w kadrze i co gorsza większość jest zadowolona
Żaba-Bogucice
09-06-2008, 09:01
pierdolisz alainy...jak zaden cwel z pzpnu nie kiwnoł palcem w sprawie Poldiego a zwiazek niemrow to uczynił,a synek chcioł kopac bala to co mioł zrobic?winie za ta sytuacje jebanych dziadow z pzpnu,i mam nadzieje ze teraz po jego dwoch golach nam bardziej beda monitorowac naszych emigrantow nie tylko w niemcach ale i na wyspach...KURWA SKANDAL,JEBANY PZPN.
Krzychu_1988
09-06-2008, 09:28
Tylko ....Kosecki ciągle o tym mówił, no ale kto go wysłuchał:/
No i chuj że mamy murzyna? Roger zagrał najlepiej z naszych ( nie licząc Boruca ) Wkońcu mamy rozgrywającego. Co widzi 5 razy więcej na boisku niż reszta naszej ekipy.
Jakoś Szwaby nie mają kompleksów, a 4 z 5 napastników sa naturalizowani i chuj i grają.
Jak my mamy same gwiazdeczki to już wole 3 murzynów( 2 razy lepszych od naszych)..... byle nie skończyli jak nasz "kochany" Oli
PS
GLOBALIZACJA JEST WSZĘDZIE!!!!
Takie moje zdanie.
No i chuj że mamy murzyna? Roger zagrał najlepiej z naszych ( nie licząc Boruca ) Wkońcu mamy rozgrywającego. Co widzi 5 razy więcej na boisku niż reszta naszej ekipy
To moze zacznijmy szukac obcokrajowcow, ktorzy beda grac u nas w reprezentacji a u siebie w krajach sa za slabi.
W przeciwienstwie do naszego "polaka", Ci Niemcy maja obywatelstwo od grubych lat, nie dostali go na miesiac przed Euro w dodatku niespelniajac wszystkich kryteriow, ktore sa wymagane do orzymania obywatelstwa. Wole grac slabo Polakami niz dobrze nie moja druzyna.
Krzychu_1988
09-06-2008, 10:26
To moze zacznijmy szukac obcokrajowcow, ktorzy beda grac u nas w reprezentacji a u siebie w krajach sa za slabi.
W przeciwienstwie do naszego "polaka", Ci Niemcy maja obywatelstwo od grubych lat, nie dostali go na miesiac przed Euro w dodatku niespelniajac wszystkich kryteriow, ktore sa wymagane do orzymania obywatelstwa. Wole grac slabo Polakami niz dobrze nie moja druzyna.
Narazie to niech nauczy sie PZPN szukać zawodników z naszymi korzeniami. Jak ich szukać nie potrafi, to sięga po murzynów.
Co do naginania prawa to sie z tobą zgodze.
Von Baron
09-06-2008, 10:29
Roger najlepszy a Żuraw to jakaś pomyłka.
Na giełdzie papierów wartościowych jedna ze złotych zasad mówi "Nie walcz z trendem" - w tej chwili prawie w każdej reprezentacji są piłkarze, którzy nie są rdzennymi mieszkańcami kraju, który reprezentują i nie sądzę zeby ktoś nam dał medal fair play jak zostaniemi jedynymi trzymającymi się kurczowo wyłącznie piłkarzy, których nazwiska kończą się na -ski (ewntualnie Nowak też moze być).
Jednakże co do Rogera to się zgodzę - wciąganie go na siłę na 2 dni przed wylotem na zgrupowanie to przegięcie pały. Nie mozna tego porównywać z Klose czy Podolskim, Delurą itp... Oni najpierw mieli podwójne obywatelstwa, potem upłynęło dużo czasu a później ktoś z Niemiec się nimi zainteresował... W tym wypadku zrobilismy poprostu dobry transfer... Pytanie: gdzie są granice? O ile dobrze pamiętam to jak graliśmy z Azerbejdżanem to tam brazylijczyków było już 5...
mariuszeeek
09-06-2008, 11:20
no a co mają powiedzieć Francuzi których kraj reprezentują w większości Algierczycy ?
Tylko gdyby do reprezetnacji lapał sie Mauro Cantoro to ja bym osobiscie nie mial nic przeciwko, chop od kilku lat w Polsce, zona Polka, dziecko tutaj urodzone, wiec w czym problem? Ma paszport Polski zdobyty wedlug prawa, wiec nie mam nic przeciwko jego grze w reprezentacji.
Tak jak napisal M_S to byl tylko i wylacznie transfer na potrzeby Euro.
mariuszeeek niby masz racje, ale to ma sie tak samo jak do M.Cantoro. Nikt na sile ich nie sciaga i nie daje w 2 tygodnie obywatelstwa...
Ludzie i po co ta cala gadka.Roger wszedl i pokazal ze wiekszosc polskich pilkarz musi sie jeszce duzo nauczyc.I jestem dumny ze taki ktos gra w naszej reprezentacji bo nasi beda mieli sie od kogo uczyc techniki naprzyklad.Nie widzieliscie ile ten koles wniosl do naszej gry.Dalej wam zal tego ze tak szybko odtsal paszport.Leo sie z tym nie kryje ze Roger dostal paszport wlasnie po to aby grac na Euro.Koles zasluguje na ten paszport bo pokazal wczoraj ze jak nie wielu w naszej reprezentacji ma taka naprawde chec do gry.Co bylo widac zaraz po wejsciu.
mariuszeeek
09-06-2008, 12:00
dokładnie tak jak piszesz Junior to wszystko zależy od okresu jaki się przebywa w danym kraju i jak się jest z nim związanym. W mojej ocenie prawa prezentowanie innego kraju niż się ma obywatelstwo to rodzone powinno być zabronione. Reprezentacja to nie Klub który można sobie wybierać i tyle.
pierdolisz alainy...jak zaden cwel z pzpnu nie kiwnoł palcem w sprawie Poldiego a zwiazek niemrow to uczynił,a synek chcioł kopac bala to co mioł zrobic?winie za ta sytuacje jebanych dziadow z pzpnu,i mam nadzieje ze teraz po jego dwoch golach nam bardziej beda monitorowac naszych emigrantow nie tylko w niemcach ale i na wyspach...KURWA SKANDAL,JEBANY PZPN.
kiwnal, kiwnal...i to wystarczajaco, Podolski wybral Niemcy i tyle, nas zrobił w balona a teraz udaje wielkiego patriote
Wiciowiec
09-06-2008, 12:47
Dojedziemy ich w finale!!! Wczoraj mimo porażki i smutku byłem dumny, to już nie było bronienie się całą drużyną przez 90 minut ale walka. Tym razem się niu udało, ale po tym co wczoraj widziałem wierzę, że pokonają Austriaków i Chorwatów! DO BOJU POLSKO!!!
ps. Podolski - Ty już wiesz co...:cham:
Spory zawód. Według mnie zagrali jakoś bez wiary, tak jakby nie wierzyli, że z Niemcami można powalczyć o dobry wynik.
Szkoda, bo myślałem, że Benhaker nada im tej wiary, a tu taka padaka. Pozytywów praktycznie sie nie dopatrzyłem.
No nic, teraz trzeba wygrać z Austrią, a potem o awans z grupy gramy z Chorwacją.
porażki w turnieju gdzie są trzy mecze być nie powinno. o meczu nei pisze, wszystko napisane wyżej. PS. Golański to chyba prawy obrońca a zapierdalał na lewej. nie bronie go, absolutnie, bo powinien wybić piłke przy 2 bramce.
Rozjebać Austrie kilkoma bramkami i wygrać z Chorwacją inaczej tzw. 'palce'.
Żurawski już nie zagra na Euro.
Żurawski już nie zagra na Euro.
To akurat dobra wiadomość. Widzieliśmy różnice klasy między Żurawskim a Rogerem. Wszyscy na około mówią jaki to Żuraw jest pożyteczny dla reprezentacji - ja się pytam w którym miejscu? Nie był ani łącznikiem między pomocą a Smolarkiem a jak już się zagonił (zgodnie z ideą formacji diamentu) pod bramke to w nią nie trafił. I wkurza mnie ten brak samokrytyki.
Bardziej szkoda Lewandowskiego ale to stłuczenie więc jest szansa, ze boli ale niegroźne...
Niemcy
Bramki: 2
strzały razem: 12
strzały w światło bramki: 4
strzały niecelne: 5
Polska
Bramki: 0
strzały razem: 14
strzały w światło bramki: 5
strzały niecelne: 6
strzały zablokowane: 3
A w pierwszej połowie to ja nie wiedzialem że wogóle Żurawski grał...
Krzychu_1988
09-06-2008, 14:22
Według mnie to dobra wiadomość tzn jeśli chodzi o Żurawskiego. Dla mnie to marnował tą pozycje. Otwiera sie szansa dla Roger-a.
Lewandowski raczej będzie gotowy na Austrie.
Wszyscy się napompowali na wygraną, ja też ale jednak nikogo nie dziwi. Niemcy, to Niemcy. Jestem jednak umiarkowanym optymistą. Pamiętacie jak zagraliśmy z Nimi na MŚ ostatnich?? 90min rozpaczliwej obrony, w tym cuda Boruca w bramce i masa farta! A teraz pierwsze 15-20min drugiej połowy przeważaliśmy wręcz. Leo cały czas kazał atakować i to mi się podoba! Świetny trener, który chciał wygrać, a nie zremisować ten mecz. Z Chorwacją i Austrią pojedziemy;)
Ja uważam, że wbrew pozorom to nie dobrze że Żuarwski wyleciał, mimo wszystko choćby na ostatnie minuty, ale jako jeden niewielu coś może wnieść do gry tego zespołu.
michal_91
09-06-2008, 15:52
Kiedy Żurawski grał to była dodatkowa motywacja dla Rogera, tak mi sie wydaje. Musiał walczyć o pozycje...
fjodor1978
09-06-2008, 15:56
Gra nawet niezła, ale kretyńskie indywidualne błedy... Biję się w piersi, bo sam byłem za tym, żeby Golański grał na lewej obronie, Wawrzyniak mnie przekonuje jeszcze mniej... A lewa strona to była tragedia, nie mówie nawet o bramkach, ale w II połowie kilka razy była sytuacja, że Niemcy puszczali bal , a lewa strona u nas była całkowicie pusta! Leo musi cos wymyślić, bo Chorwaci nasilniejszą mają właśnie prawą stronę (Ćorluka, Srna). Mimo, że Jop mnie nie przekonuje, to jednak powinien grać chyba, a na lewej Żewłakow. Drugi wariant, to cofnięcie Lewandowskiego i przesunięcie Żewłakowa na lewą, a do pomocy wchodzi... no właśnie, kto? Może Murawski? Szkoda Lewandowskiego do obrony (wbrew Waszym opinim moim zdaniem zagrał bardzo dobrze), ale z drugiej strony jeśli wyobrażę sobie tam Dudkę, to chyba bym dostał zawału. Po Łobodzińskim też bym tak nie jechał, generalnie prawą stroną dużo więcej atakowaliśmy niż lewą.
Niemcy zastosowali genialną taktyke z jednym spalonym napastnikiem, która nas kompletnie zaskoczyła. Mam niestety obawy, że Chorwaci będą miali czas, żeby się na nią przygotować:( Tak czy siak Niemcy, opwrócz Portugalii zrobili na mnie na pewno największe wrażenie, wymiennośc pozycji, świetna współpraca bocznych obrońców z pomocnikami...
Pozostałe drużyny z grupy?
Austriacy zaimponowali ambicją, ale widac, ze grają nerwowo, mało mają atutów stricte piłkarskich (najbardziej podobał mi się Korkmaz na lewej stronie, ale Wasyl nie da mu pograć). Trza ich dociś, a się pogubią, jak będa przegrywać mecz o wszystko, będą faulować, prowokować, rozpychać się i niewykluczone, że któryś wyleci (Pogatetz powinien już w pierwszym szpilu). Idealny na nich jest grający kombinacyjnie Roger.
Jak patrzałem, co wyprawiają przez pierwszych 30 min Chorwaci, byłem przerażony, zwąłszcza prawa strona, Ćorluka, Srna... Niesamowita agresja, pressing na cąłym boisku. Ale po pierwszej połowie zdechli, widać, że kondycyjnie siedli na całej linii. Do ogrania.
Typuję optymistyczny scenariusz:
Austria - Polska 1-3
Niemcy - Chorwacja 2-1
i do awansu wystarcza nam remis z Chorwatami:)))
PS. Mam nadzieję, że dziś Oranje zapoczątkują wielce pożądaną operację wykopania największych futbolowych aktorów z Euro:)
Był w starożytnym Rzymie niejaki mówca Katos Starszy, który każde przemówienie zakańczał: "Poza tym sądzę, że Kartagina powinna zostać zniszczona", zatem ja przez najbliższe trzy (choć mam nadzieję, ze krócej) tygodnie będę kończył każdy post niezmiennie: "Poza tym sądzę, że Makaronów należy wykopać z Euro jak najszybciej" :):):)
Pytanko do futbolowych speców: dlaczego w obronie nie gramy Wasileski-Jop-Bąk-Żewłakow. Wiem,że Leo woli Zewłakowa w środku, ale jeśli nie mamy sensownej opcji na lewą obrone to dlaczego taki wariant nawet w gazetach/TV nie był analizowany?
"Na łamach Tempa w wydaniu z 18 grudnia 2003, zadeklarował swoje chęci grania w polskiej reprezentacji. Trener Edward Klejndinst kilkakrotnie rozmawiał z nim telefonicznie. Piłkarz potwierdził chęci, jednak nie chciał jednoznacznie zadeklarować się do występów w polskiej reprezentacji. Prezes PZPN Michał Listkiewicz wysłał do niego, oraz do występującego w FC Schalke 04 Michała Delury, który również ma polskie korzenie, list, w którym prosi o oficjalną deklarację, czy są zainteresowani występami w biało-czerwonych barwach. Podolski odkładał decyzję, a w końcu odmówił gry."
MisiekWNC
09-06-2008, 19:28
Nie ma sie co oszukiwać, było widać brak Błaszczykowskiego i Bronowickiego :<
Fajna reakcja Podolskiego po strzelonych bramkach.
za taka reakcje wypierdolilbym poldiego z kadry:foch:
jak sie zmienia strone barykady to jest sie jej wierny.
[QUOTE=pekas;54473]Nie było tragedii....druga połowa była dla nas...obie bramki zapierdoliła obrona...
a kto zapierdala bramki napastnicy… :-)))))
jaka polowa. polska powinna sie cieszyc, ze nie dostala wiecej wpierdol!!!!
[QUOTE=pekas;54473]Nie było tragedii....druga połowa była dla nas...obie bramki zapierdoliła obrona...
a kto zapierdala bramki napastnicy… :-)))))
jaka polowa. polska powinna sie cieszyc, ze nie dostala wiecej wpierdol!!!!
to miało być z akcentem na "zajebała", ale widzę że lubisz sie przypierdalać...To gebelsy powinny sie cieszyć, że ze spalonego im brame uznali i że Golański popełnił chyba błąd życia. Polska i chuj !!
kaos azul
09-06-2008, 23:36
trza skonczyc pierdolic i jak mowi leo,nie ma juz tematu meczu z Niemcami,bylo minelo,huj z tym.Trzeba wyciagnac wnioski i isc do przodu,z Austria trza zagrac jeszcze lepiej niz z helmutami zeby cokolwiek ugrac,wierze ze bedzie dorze.
jebac to ze zuraw kontuzja,nie on pierwszy i nie ostatni,trzeba byc nawszystko gotowym w takim turnieju.
jedziemy z austriakami rowno od pierwszej minuty jak z niemcami i nie ma huja MUSI cos wpasc!!!!!!!!!!!:szpada:
za taka reakcje wypierdolilbym poldiego z kadry:foch:
jak sie zmienia strone barykady to jest sie jej wierny.
Gra dla Niemiec , trudno ,jego wybór.Miał do niego prawo.Jest w pewnym stopniu związany z Polską (więzy rodzinne) i jego zachowanie po strzelonych bramkach było fair w stosunku dla "rodaków" - tak ja to odbieram.
Żaba-Bogucice
10-06-2008, 08:30
"Na łamach Tempa w wydaniu z 18 grudnia 2003, zadeklarował swoje chęci grania w polskiej reprezentacji. Trener Edward Klejndinst kilkakrotnie rozmawiał z nim telefonicznie. Piłkarz potwierdził chęci, jednak nie chciał jednoznacznie zadeklarować się do występów w polskiej reprezentacji. Prezes PZPN Michał Listkiewicz wysłał do niego, oraz do występującego w FC Schalke 04 Michała Delury, który również ma polskie korzenie, list, w którym prosi o oficjalną deklarację, czy są zainteresowani występami w biało-czerwonych barwach. Podolski odkładał decyzję, a w końcu odmówił gry."
nie chodziło o Klosse moze?mniejsza z tym,pzpn jest winny i tyle,olewaja grajkow a pozniej juz jest za pozno
nie chodziło o Klosse moze?mniejsza z tym,pzpn jest winny i tyle,olewaja grajkow a pozniej juz jest za pozno
na pewno nie o Klosse, bo on w 2002 roku gral juz na MS w Korei
Żaba-Bogucice
10-06-2008, 09:18
na pewno nie o Klosse, bo on w 2002 roku gral juz na MS w Korei
fakt...ale chooj i tak wszystkiemu jest winien pzpn:czytaj:
Ta PZPN winny :hihi:
Ale głupoty piszecie. Gdyby był Polakiem to by czekał na możliwość gry u nas albo by nie grał nikaj, a nie leciał do Niemiaszków.
Ojczyzny się nie zdradza.
Jebać Podolskiego.
moja Matka jak oglądała powtórki to się wkurzała, mówi, i co z tego, że się wymienił koszulką i się nie cieszył po zdobyciu gola, w końcu też jest po trochu Polakiem. A za chwilę po co strzelał drugą, jedna by mu wystarczyła. Na końcu, po co te szwaby się tak napinają, przecież to i tak Polak strzelił gole tylko nie do tej bramki :lol:
Ten pedalski miał szczelić lemanowi a nie borucowi
Ale głupoty piszecie. Gdyby był Polakiem to by czekał na możliwość gry u nas albo by nie grał nikaj, a nie leciał do Niemiaszków.
Jebać Podolskiego.
dokładnie:)
Ojczyzna jest tylko jedna,a on wybrał Niemcy...
ChillyWilly
10-06-2008, 12:22
gra w kadrze, która go chciała.
czy to nie przypadkiem Janas nie wypowiedział słów 'to, że zagrał dwa dobre mecze w bundeslidze, nie oznacza, że musimy go powołać'?
Jebać Podolskiego.
zgadzam sie w 100% :piwo:
A ja się nie zgadzam. Ludzie przesadzacie. Przecież facet może czuć się związany emocjonalnie zarówno z Niemcami jak i z Polską. Czy to naprawdę tak trudno zrozumieć? Nie wiem skąd się bierze ta durna koncepcja albo - albo. No bo jesli ktoś ma np. matkę Niemkę a ojca Polaka (lub odwrotnie) to co ma zrobić? Ma powiedzieć, że z Polakami/Niemcami nie ma nic wspólnego? Jest częściowo Niemcem i częściowo Polakiem. I chociażby nie wiem jak zaklinalibyście rzeczywistość to tego nie zmienicie. Ja rozumiem tych, którzy z jakiś powodów opowiedzieli się tylko po jednej stronie ,,barykady" (np. Klose). Mój ojciec, który wyjechał do Niemiec ,,na pochodzenie" też mnie do tego namawiał ale nie zgodziłem się, bo ja też się opowiedziałem po jednej stronie i ,,przyjmowanie" jakiejś innej narodowości mnie nie interesuje. Ale rozumiem tych, którzy nie potrafią lub po prostu nie chcą się jednoznacznie określić. Mają do tego pełne prawo. Jeśli Podolski ma rodzinę zarówno w Niemczech jak i w Polsce, rozmawia zarówno po niemiecku jak i polsku, urodził się w Polsce, często bywa w Polsce ale zarazem mieszka od 20 lat w Niemczech gdzie skolei mieszka z...polską żoną, to czego od niego oczekujecie? Dlaczego na siłę staracie się sami siebie przekonać, że Polska Podolskiego nie ma prawa interesować? Dlaczego do Polski musi czuć tylko chłód, gdzie nie ma miejsca na sentymenty?
w radio Zet podali, że Piszczek doznał kontuzji stawu skokowego!
Śmiać sie czy płakać???!!!
KURWA, ARMIA PARALITYKÓW!!!!
w radio Zet podali, że Piszczek doznał kontuzji stawu skokowego!
Śmiać sie czy płakać???!!!
KURWA, ARMIA PARALITYKÓW!!!!
Dokladnie ...
Z powodu kontuzji stawu skokowego prawej nogi Łukasz Piszczek nie zagra w czwartkowym meczu z Austrią w mistrzostwach Europy - poinformowała rzecznik piłkarskiej reprezentacji Polski Marta Alf.
- Piszczek doznał urazu stawu skokowego prawej nogi w końcówce środowego, zamkniętego treningu na stadionie Ernsta Happela w Wiedniu - powiedziała Alf.
Pomocnik Herthy Berlin dołączył do kadry dopiero przed tygodniem, a zastąpił w niej innego kontuzjowanego zawodnika Jakuba Błaszczykowskiego.
To kolejna kontuzja w polskim zespole. W meczu z Austriakami zabraknie także kapitana biało-czerwonych Macieja Żurawskiego, który podczas meczu z Niemcami doznał naderwania mięśnia czworogłowego.
Wcześniej kontuzji doznali Błaszczykowski i Tomasz Kuszczak.
Spotkanie Polska - Austria rozpocznie się o godzinie 20.45.
źródło: www.onet.pl
mimo że wolę Chorwację, to jednak Polsce na rękę jest zwycięstwo Niemiec. W momencie wygrania tego szpilu przez Chorwację są b.małe szanse, żeby Polska wyszła.
Jestem całym sercem za Polską, ale śmieszyły mnie wypowiedzi pseudoekspertów (dziennikarzy, piłkarzy, a nawet i trenerowi się zdarzyło) mówiące o dobrej, a nawet bardzo dobrej grze Polski z Niemcami.
Chyba każdy widzi co to znaczy grać dobrze - Chorwacja nie dość że strzeliła gola, to jeszcze w ciągu 45 minut stworzyła 3 groźniejsze sytuacje niż nasza niby najgorźniejsza z Niemcami.
Polska zagrała z Niemcami bardzo słabo.
Ale dziś dokopią Austrii i w poniedziałek Chorwacji i wychodzimy z grupy : )
michal_91
12-06-2008, 19:18
To jest chyba koniec dla nas w tych Euro;/ fuck
jak żyje tak słabych niemców nie widziałem.
już po nas, obojetnie czy wygramy z austria ...
Po tym co teraz Chorwacja pokazuje w meczu z Niemcami będzie naprawdę ciężko coś zdziałać. Grają zacięcie i skutecznie.
Nie ma innej opcji, musimy wygrać dziś z Austrią, a potem będziemy się martwić co dalej.
Jestem całym sercem za Polską, ale śmieszyły mnie wypowiedzi pseudoekspertów (dziennikarzy, piłkarzy, a nawet i trenerowi się zdarzyło) mówiące o dobrej, a nawet bardzo dobrej grze Polski z Niemcami.
Chyba każdy widzi co to znaczy grać dobrze - Chorwacja nie dość że strzeliła gola, to jeszcze w ciągu 45 minut stworzyła 3 groźniejsze sytuacje niż nasza niby najgorźniejsza z Niemcami.
Polska zagrała z Niemcami bardzo słabo.
ciekawe jakim cudem?!
Krzyś czemu po nas?
Jak wygramy wysoko z Austrią, wygramy z Chorwacją a Niemcy wygraja z Austrią to będzie mała tabela pomiędzy nami, chorwatami i dojczami ;]
zobaczymy ....
godosz, wysoko tak??? :))))
michal_91
12-06-2008, 19:43
ale my przegraliśmy juz 2 bramkami co stawia nas w złej sytuacji
no wysoko żeby mieć dobry stosunek bramkowy przy ewentualnej małej tabeli ;] tak z wyprzedzeniem napisałem :)
przy malej tabeli to sie nie beda liczyly bramki z Austria, zreszta o czym my piszemy i tak Chorwacja nas pozamiata
dla nas nie za dobrze ale...
NAWET NIE WIECIE JAK SIE CIESZE ŻE TE K...... DOSTAŁY W DUPE!!!
Jest jeszcze surrealistyczna opcja ze Austria przegra z nami dzisiaj a w meczu o honor sie zepnie i wpierdoli Niemcom. :lol:
Wtedy nawet remis z Chorwatami nam pasuje :hihi:
surrealistyczna opcja
reasumując ta opcja zakłada, że Niemcy odpadną i sam nie ukrywam absolutnego poparcia tego wariantu :cham: :lol2:
Będzie przeraźliwie ciężko. Trzeba bezwzględnie wygrać dwa mecze i jeśli Niemcy wygrają z Austrią, to tak jak mówi HKS... znaczy się HFC liczyć się będzie mała tabelka i bramki pomiędzy trzema drużynami.
No między 3 a nie jak na początku napisałem, że z Austrią też. Wtedy trzeba wygrać z Chorwacją minimum 2 bramkami. bo niemcy maja bilans 3-2 czyli +1, My wygrywamy 2 bramkami mamy bilans 0 a Chorwacji -1. Chyba, że się to jakos inaczej liczy
Chorwaci grali bardzo dobrze, ale szczerze mówiąc widząc snujących się po boisku Niemców, mam wrażenie że oni przeszli lekko mówiąc obok meczu. Marzył mi się remis, teraz już nasi mogą powoli pakować manatki.
przy wygraniu z austria nalezy puknąć Chorwatów dwoma bramkami, ale ... już Flame napisał co i jak.
to co oni graja to jest juz po prostu zenada
gdyby nie Boruc juz by bylo 3:0 po 16min o_O
chuj, Boruc jest wielki!!!
obojetnie jak sie mecz skonczy!
kurwa na to sie patrzeć nie da co oni grają, kaj ta obrona stoi, dwa metry przed borucem chyba...
w srodku dziura jak stąd na szopienice...
Ale Austryjacy dostaną w dupę, będzie 10:0 dla biało-czerwonych i to jest jedyny możliwy wniosek po pierwszych minutach!
cóż dostaniemy łomot od 3 ligi Austriackiej .... :/ :/ :/ :/
Boruc już zapracował przez 20min na pochowale
Coś pięknego, jeszcze tylko odebranie nam Euro 2012 i rozwiązanie PZPN-u! Ale jaja gol dla naszych :rotfl:
Ale Austryjacy dostaną w dupę, będzie 10:0 dla biało-czerwonych i to jest jedyny możliwy wniosek po pierwszych minutach!
mówiłem! Niewykorzystane sytuacje lubią się mścić, a terozki na Austryjakach zemścić się musi wszystko, co może się zemścić...
Gdyby nie Boruc do już byłoby po meczu...
no i jednak Roger sie na coś przyda ;)
Roger, ale wstyd przed Ryśkiem:)))))
Krzychu_1988
12-06-2008, 21:33
Żeby mieć takiego farta:rotfl:
Chyba ktoś nad nami czuwa....
Żeby mieć takiego farta:rotfl:
Chyba ktoś nad nami czuwa....
LEDEK!!!
:)
Kaczyński bohaterem meczu z Austrią, bo dał obywatelstwo Rogerowi :rotfl: :dead:
FranklinWNC
12-06-2008, 22:34
Co Za Kurwa Pierdolona Z Sedziego!!!
venom1964
12-06-2008, 22:34
co to ma byc ? zadnego faulu nie było :/ jezuuu
ty pierdolona angielska szmato!
Karny z dupy. Zlodzieje pierdolone.
nie ma co pierdolić, karnego nie było albo i był ale trzeba bylo strzelić swoje sytuacje to nei było by gadki, taka prawda...
Krzychu_1988
12-06-2008, 22:39
KURWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Pierdolona łysa szmata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jebać taki syf
Karny z dupy co nie zmienia faktu że jakbyśmy swoje wykorzystali i w końcówce przyciśli to by ten karny im chuja dał !
Tak to jest jak sie gra z pierdolonymi gospodarzami !
Od zawsze nienawidziłem Angoli...
Szacunek dla naszych za drugą połowę!!!
Polska strzeliła gola ze spalonego, Austria po urojonym karnym.
Łysa szmata, ale nie dlatego, że dał gola Austriakom, tylko dlatego, że jest żenującym sędzią. Chuj z nim.
Taa - ale lamentów o spalonego to nie widać... Zasługiawali Austraicy na bramkę w pierwszej połowie- strzeliliśmy My, w drugiej Polska przeważała strzeliła Austria... Jak dla mnie patrząc na mecz remis jest sprawiedliwy... Szkoda tylko okoliczności :dead:
ale kurwa kpina! dobrze, że mnie tam nie ma bo bym temu sędziemu przyjebał po szpilu i nic by mnie przed tym nie powstrzymało :lol2:
Chociaż jakbyśmy wykorzystali sytuacje to nie byłoby takiej nerwówki
i chuj ...
i tak byłby remis, nawet jakbyśmy strzelili z 3, bo by ich nam nie uznał chuj. To było widać po ilości fauli, które dał Austrii, nie tylko pod koniec, ale w całym meczu. Pierdole tego frajera z anglii. Widać, że ustawiony.
A poza tym zasługiwali, ale nie strzelili, a myśmy to zrobili. A druga połowa była nasza, więc nie ma mowy o "równym" spotkaniu.
Boniek o mało się nie rozbeczoł jak o tym karnym godoł ;).
Faktem jest,że w I połowie wielka kaaaapa (poza Borucem i golem dla nas). W drugiej połowie o wiele lepiej. Ale to co pokazoł ten kurwiorz z Anglii woło o pomsta do nieba. No, ale jakby to wyglądało, że II gospodarz odpado po II szpilu.
Jebać Uefa i tyla w temacie.
Krzychu_1988
12-06-2008, 22:47
Od dziś dowiedziasłem sie czegoś nowego......
Gospodarzowi nie tylko pomagają ściany......
*Kamilkaaa*
12-06-2008, 22:47
jaki karny ?! jaka bramka ?! ;/ żałosne ! sprzedane i wgl. !
jak bonka nie znosze, tak sie z nim teraz zgadzam, sedzia szukał na nas haka!!!!
kurwa, biednym wiatr w ryj wieje;/
venom1964
12-06-2008, 22:51
przez tego jebanego sędziego mame bardzooo małe szanse na wyjscie ...
Von Baron
12-06-2008, 22:51
A Kto Nos Kocho?
jak bonka nie znosze, tak sie z nim teraz zgadzam, sedzia szukał na nas haka!!!!
To samo! Jebana angielska szmata!
a kto śpiewał Aufwiedersehn pod koniec? Bo coś mi się wydaje że Austria, oni wiedzieli, że tego meczu nie przegrają.
Sytuacja jak na GieKSie chuj Borski.
Mam nadzieję, ze przynajmniej nasi rozniosą ten Wieden w pył.
hahaha... sędzia wygroł z Polską i Austrią 2:0 :D i był gwiazdą meczu bo kurwa ciągle gwizdoł, wszystko... chuj, że dalej przy piłce byli jedni czy drudzy :)
masakra, w sumie to zjeboł ten szpil... bo może nie był jakiś super zajebisty, ale sytuacje były, strzały obrony więc całkiem...
a poloki mają kara za ta zabawa w końcówce...
karnego z kapelusza nie komentuję, bo mi szkoda zas nerwow tracic.
szansa na wyjscie z grupy jeszcze jeszcze jest, choc sam w to nie wierze.
Na szczęście jeszcze nie wszystko stracone - Chorwacja awansowała - wcale nie muszą cisnąć najmocniejszym składem w nastepnym meczu... A jak Austria zagra i "zagra" :zabki: tak jak z nami to w meczu z Niemcami nie są bez szans na zwycięstwo :) Szkoda tylko że przez takich sędziów musimy oglądać sie na innych :dead:
Bossman1522
12-06-2008, 23:01
Jebać sędziego i całą rodzinę jego!!! :D
Bossman nic dodac nic ując
JAK TEN CIUL SIE DOPATRZYL KARNEGO TO JA JESTEM BORUC !
BORUC MAN OF THE MATCH
Jebać sędziego i całą rodzinę jego!!! :D
xD
Nie macie nic konkretnego do napisania to sobie odpuscie.
coś anglików nie szanuję. Zawsze nas olewali.
przecież angielscy sędziowie nie gwiżdżą byle czego, bo wiadomo jak gra się w tamtejszej lidze. Więc ta sytuacja nie wygląda mi za fair. Co będziemy się użalać nad jakimiś ciulami. Mam nadzieję, że ktoś mu "wytłumaczy" jego błąd :)
Von Baron
12-06-2008, 23:14
Wszyscy kibicujemy Chorwacji!!!!
Wszystko to spisek :)
ps. Sedzia gdy nie sedziuje pracuje jako policjant....
To chyba wystarczy aby stwierdzic ze karny z kapelusza :D
Wszyscy kibicujemy Chorwacji!!!!
Może jednak od następnego meczu, nie najbliższego :zabki: ;)
Jestem ciekaw co powie Leo po meczu... Trochę go tam nosiło :D
Von Baron
12-06-2008, 23:18
Smolarek DNO!!!!!!!
http://img209.imageshack.us/img209/8481/wantedws7.jpg
chwila po meczu i już sie plakaty mnożą
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Howard_Webb
michal_91
12-06-2008, 23:27
Euro? Śmiech poziom sędziowania z 2 polskiej ligi noo przeciez tego sie nie da opisac... Oba gole w meczu nie o pietruszke tylko o AWANS padają niesprawiedliwie( co do gola Polaków nie mam nic przeciwko) no kurwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
W życiu bym się nie spodziewała że to napiszę, ale Boruc zagrał nawet dobry mecz. Po Smolarku więcej sie spodziewałam, a tymczasem juz drugi mecz praktycznie przespał...
Wszyscy widzą spalonego przy naszej bramce ale ja jakoś go nie widziałam.
A karny, nie ma co komentować, to było do przewidzenia. W przerwie powiedziałam do taty że Austria i tak dostanie karnego i miałam rację...
Angielski sędzia Howard Webb poprowadzi drugi mecz Polaków w piłkarskich mistrzostwach Europy, 12 czerwca z Austrią w Wiedniu. Na liniach pomagali Darren Cann i Mike Mullarkey.
W 2007 roku Webb prowadził mecz mistrzostw świata do lat 20 Polska - Brazylia, wygrany niespodziewanie przez "biało- czerwonych" 1:0. Dwa lata wcześniej Anglik sędziował rewanżowe spotkanie drugiej rundy kwalifikacyjnej Pucharu UEFA, w którym FC Zurich pokonał Legię Warszawa 4:1.
Sylwetka sędziego Webba:
Howard Webb (asystenci Darren Cann i Mike Mullarkey)
kraj: Anglia
data urodzenia: 14.07.1971
miejsce urodzenia: Rotherham
wzrost/waga: 184/92
sędzia od 1989
sędzia międzynarodowy od 2005
zawód profesjonalny sędzia, policjant
języki: angielski
inne sporty: tenis
hobby: bieganie
turnieje: mistrzostwa Europy do lat 21 (2006-Portugalia)
mistrzostwa świata do lat 20 (2007-Kanada)
SylwiaRuda
12-06-2008, 23:35
ps. Sedzia gdy nie sedziuje pracuje jako policjant....
trafne spostrzeżenie
http://euro2008.interia.pl/sedziowie/news/howard-webb,1069074
Buc zagrał świetnie. To bramkarz klasy światowej.
ToJa, jak Ty nie widziałaś spalonego to chyba nie oglądałaś meczu albo nie znasz przepsiów.
Powiem tak...
Boruc wymiatal...istne cuda wyczynial
Po 15 minutach 3-0 powinno byc.
Potem nasz gol po pierwszej lepszej akcji.
Druga polowa juz ze wskazaniem na nas i mega przekret pajaca...szkoda
No nie widziałam. Szkoda że już na wp nie ma zdjęcia, tam było dokładnie widać.
Ale trudno, nie będę się kłóciła z ekspertem ;-)
aha wlasnie
teraz mi sie przypomniala jedna sytuacja.
Mozliwe ze ten sedzia poprostu chcial "oddac" Austriakom to co zabral im wczesniej.
Byla sytuacja bodajze w 2 polowie gdy koles od nich byl ewidentnie faulowany w polu karnym i sedzia go nie podyktowal.
A wiecie jak to nieraz bywa ze po fakcie sedzia rozumie blad i odwala jakis numer...
Proszę ToJu ;)
http://img259.imageshack.us/my.php?image=rogerguerreiro275xb4.jpg
Za jego plecami nikogo już nie było - a jak widać jest na równi już z bramkarzem ;)
EDIT: czemu to się nie chce pokazać normalnie tutaj :/
Na tym zdjęciu ewidentnie spalony, ale było jeszcze inne po którym można było mieć sporo wątpliwości.
Ale teraz to już i tak nie ważne.
A tak w ogóle to wina Kaczyńskiego - on zawsze pecha przynosi (patrz finał ME piłkarzy ręcznych) :jezor:
wypowiedz prezydenta kaczki :
-jak sie panu podobała atmosfera na trybunach ?
-w pierwszych 25 minutach gralismy źle ale potem coraz lepiej i drugą połowe bardzo dobrze
- kto był pana zdaniem najbardziej wyrózniającym sie zawodnikiem ?
- oczywiscie Roger (przez g) Pereiro
No kurwa co za kor........
http://img88.imageshack.us/img88/9572/wpierdoltt8uz4.th.png (http://img88.imageshack.us/my.php?image=wpierdoltt8uz4.png)
musiałem :)
Bramka dla Polaków z ewidentnego spalonego. Karny z kapelusza to tylko wyrównał. Mogliśmy wcześniej dobić Austrię na 2:0 i byłby spokój. Sami sobie jesteśmy winni.
A na koniec:
Choćbyś bramek tysiąc strzelił,
to i tak się to nie zmieni,
żeś jest Brazylijczykiem,
a nie polskim zawodnikiem!
Kur** m** ja piernicze. Jak mogli nasi dać sobie karnego sprowokować w ostatniej minucie. Nawet nie było minuty ciszy dla LEDWONIA któy był 18razy reprezentantem polski :kurwa:
Mamy jeszcze mtematyczne szanse lecz są mało Prawdopodobne. Austria musi Niemców pyknąć a my CHorwacje do Zera bo innej drogi z wyjścia z grupy nie widać. Jedyne co mnie może pocieszyć jeśli polacy nie wyjdą to że mistrzem Euro 2008 zostanie Holandia lecz tak czy siak nie ma tej satysfakcji jakby polacy tą imprezę wygrali
:kurwa: :kurwa: :kurwa:
(..) my CHorwacje do Zera (...)
Mamy to szczęśćie w nieszczęściu że Chorwacja ma już awans więc mogą nie cisnać nas jak Niemców... A z kim gra zwycięzca i drugie miejsce z naszej grupy (bo chyba jest drabina, a nie losowanie)?
Myslałem ze mnie rozpierdoli od srodka w tej 93 minucie.... zal, smutek gorszy niz po przegranej z Niemcami, juz prawie mielismy te 3 PKT, ale jednak nie....
Jedno jest pewne:
POLACY JESTESMY Z WAMI!!!
Bo liczy się futbol i DOBRA ZABAWA!!
A atmosfera w WPKiW była swietna (wrecz piknikowa :cham: ) , do 93 minuty.
nie zabrzmi to obiektywnie, ale BRAMKA DLA NAS UZNANA SŁUSZNIE
Roger był za plecami bramkarza, czyli nie był na spalonym ! widać to ewidentnie na powtórkach..
jak z karnym było każdy widział, najbardziej wkurwia fakt, ze wolny został powtórzony, z nie wiadomo jakiego powodu. Jeśli już to powinnien sędzie gwizdnąć faul tego lolka co Bąk mu później oddał.
nie ma co szukac dziury w całym i podtekstów, sędzia pies pokazał, że na Euro pojechał chyba po znajomości..bo lepiej to sędziują w polskiej 4 lidze. całą sprawę załatwiła by możliwość obejrzenia przez technicznego powtórki, ale zanim FIFA to wprowadzi to już będziemy starzy i głupi.
Reasumując: 1. lecimy z turnieju, 2. Boruc w pierwsej 3 bramkarzy świata, 3. Legia zarobi fortunę na Guerreiro.
Z przymusu oglądałem mecz na niemieckiej ZDF, chociaz cały mecz miałem wrażenie, że oglądam austriacką stację. Komentator w ogóle nie ukrywał, że trzyma stronę Austriaków. Nonstop tylko AHy i OHy, karny oczywiście słuszny, a bramkę Rogera pokazywali z 10 razy, i z 10 razy zaznaczał, że to wielki skandal, że została uznana. Po meczu pokazali jakiś FanZone w niemczech, gdzie niemcy spiewali austriakom "dziękujemy", a ci drudzy się z nimi ściskali przed kamerami. Generalnie wszyscy Fritzlo-podobni, dwa narody banda chuja.
pierwsza połowa padaka max, po drugiej nie mamy się czego wstydzić. my nie, ale za to nasi obrońcy powinni...bo grali na poziomie drugiej ligi.
wszyscy w koło mówią "Smolarek potrafi być niewidoczny cały mecz, ale wystarczy, że wykorzysta jedną dobrą sytuację co go usprawiedliwia". To samo o Krzynówku. GÓWNO PRAWDA. Grają najważniejszą imprezę od kilku lat, i są bez formy. Żurawski, Krzynówek, Smolarek - wszyscy kompletnie nie przygotowani do turnieju, co do Żurawskiego to mam nadzieję, że jego występ z Niemcami był ostatnim, który musieliśmy oglądać. Co to za kapitan, co od 2 lat szuka formy ?
Cud, że zagraliśmy w tym turnieju. Na to nas stać, i to cieszy. Jednak nie ma co się czarować, na najlepszą 8-kę Europy jesteśmy za słabi. tela.
Buc zagrał świetnie. To bramkarz klasy światowej.
ToJa, jak Ty nie widziałaś spalonego to chyba nie oglądałaś meczu albo nie znasz przepsiów.
Shellu, ale ten spalony był na pograniczu, nie przesadzajmy, ze był nadto widoczny.
a teraz tak na chłodno, Polacy dopiero od zdobycia bramki zaczęli coś grać. Chwała naszemu nowemu rodakowi, że uratował nas od wstydu. Nasi powinni zapaść sie pod ziemię, szczególnie smolarek, ten chłop wogóle sie zagubił na tym Euro.
I napisze coś co Wam sie nie spodoba (mam to w rzyci:jezor:): od jakiegoś juz czasu podziwiam i szanuje Boruca, nie tylko za kunszt bramkarski, ale to co wczoraj pokazał to klasa światowa! Brawo Artur!
nie zabrzmi to obiektywnie, ale BRAMKA DLA NAS UZNANA SŁUSZNIE
wszyscy w koło mówią "Smolarek potrafi być niewidoczny cały mecz, ale wystarczy, że wykorzysta jedną dobrą sytuację co go usprawiedliwia". To samo o Krzynówku. GÓWNO PRAWDA. Grają najważniejszą imprezę od kilku lat, i są bez formy. Żurawski, Krzynówek, Smolarek - wszyscy kompletnie nie przygotowani do turnieju, co do Żurawskiego to mam nadzieję, że jego występ z Niemcami był ostatnim, który musieliśmy oglądać. Co to za kapitan, co od 2 lat szuka formy ?
Cud, że zagraliśmy w tym turnieju. Na to nas stać, i to cieszy. Jednak nie ma co się czarować, na najlepszą 8-kę Europy jesteśmy za słabi. tela.
1. Też tak uważam:)
2. Krzynówek to nie porozumienie, poza wolnym w końcówce nie pokazał NIC, poza stratami piłek, Smolarek to jednak nie ojciec:(, a żuraw niech se leci do Larisy ...
3. Cos nam nie wychodzą te turnieje, ale to faktycznie tak jak piszesz, na to nas obecnie stać, spójrzmy na stan ogólny naszej kopanej, drużyny, zaplecze stadiony, sedziowie działacze, to naprawde CUD , że gramy na tego typu imprezach!
broda1981
13-06-2008, 06:45
W/g mnie ten remis to dla nas nawet lepszy wynik. Chorwacja gra juzw sumie o pietruszke wiec szansena zwyciestwo są. Dzieki temu ze Austria tez ciągle ma szansena awans nie podlozy sie Niemcom co zapewne miałoby miejsce gdyby nie walczyli juz o nic.
toc w pierwszej połowie tak jak piszecie, gdyby nie Boruc to by było pozamiatane. Leo twierdził, że zostaliśmy dobrze przygotowani do imprezy, cwiczyliśmy wytrzymałośc/technike itp. Tylko powiedzcie mi gdzie ten trening dał efekty? My jestesmy cieniem druzyny z eliminacji, bez formy większośc graczy (w pewnym momencie myślałem,ze w 8 gramy). Dlaczego za daremnego Sagana nie dał szansy Zahorskiemu? Zresztą Sagan grał na skrzydle,a Smolar jako napastnik (również mnie dziwią te pozycje). Ale całe szczęście fartem strzeliliśmy bramke bo byśmy jeszcze mieli turniej bez gola..Co do karnego nie będe sie wypowiadał bo już ze mnie kurwica zeszła, mam tylko pytanie do znawców tematu: czy jest szansa na jakieś odwołanie? Wiadomo nie powtórzą tego meczu, nie cofną karnego ale czy mogą tego sędziego ujebac by nikogo nie skrzywdził na tej imprezie. ehh ogólnie szkoda gadac.
My jestesmy cieniem druzyny z eliminacji
a wiesz czemu? Bo po prostu w turnieju głównym grają dużo lepsze drużyny i dlatego to tak widać. W eliminacjach też nie byliśmy jakimś dream teamem i graliśmy tak samo jak teraz (no może bez takiego stresu). A, że wyniki były lepsze to normalne, bo jakby miałyby być inne skoro graliśmy z jakimiś przeciętnym drużynami jak np. Finlandia.
Sir_Bart
13-06-2008, 08:22
A widzieliscie jak ROGER spiewal hymn?? Myslalem ze padne ze smichu ;] ale to bardzo fajnie wygladalo...... ;] Spalonego nie bylo bo Roger byl za bramkarzem. na powtorkach wyraznie widac gdzie stal sedzia liniowy- tuz przy choragiewce, wiec spalonego by zobaczyl. Co do karnego to oczywisice go nie bylo. Ale suma sumarum to BEZNADZIEJA! Nie ma skrzydłowych, nie ma napastnikow, nie ma obrony. Jest tylko Boruc i Roger. Licze ze po EURO (bo pewne jest to ze odpadamy-a gdybysmy awansowali to nie wiem po co z taka gra) Leo totalnie zmieni skład. Czy ktos kiedys slyszal o OBRANIAKU? podobno jeden z najlepszych pomocnikow we Francji a do tego nasz. jest jeszcze sporo mlodzikow na swiecie ktorzy chetnie zagraja dla nas tylko PZPN musi ruszyc DUPE! I jeszcze jedno spostrzezenie. juz na pierwszy rzut oka widac, ze nasi nie mają sily ani predkosci. a to niestety jest wina trenera od przygotowania fizycznego....
A ja troche z innej beczki,: zna ktos tytul piosenki, ktora leciala wczoraj w "miasteczku pod Spodkiem"? Pamietam fragment piosenki: "Polska gra, moje serce wytrzyma, kochana druzyno, wytrzyma!" :) Tak na marginesie, wczoraj byla tam super atmosfera, ciekaw jestem kim sa osoby, ktore prowadzily doping i komu na co dzien kibicuja :)
Lars Ulrich
13-06-2008, 08:49
kurwa pierwszy raz w życiu naprawdę miałem łzy w oczach po porażce Polski, w pierwszej połowie grali tragicznie, ale nie wszyscy, grał też Boruc, jak trafnie podsumował pierwsze 30 minut Borek "Austria 0 , Boruc 0 - odnosnie wyniku meczu,po prostu nas zabiegali, mieli pierdolnięcie na wygraną, no ale dzięki Borucowi i pare piłek sie jeszcze od Jopa odbiło, przetrzymaliśmy to, w drugiej połowie wiele wolnych z dupy, jednak nie spodziewałem się że łysy chuj pierdolony ryży angol zajebany wypierdoli taką szopkę, nie dość że metr dalej ten farbowany ciul wyjebał Bąka na ziemię,co na pewno kwalifikowało się jako faul na obrońcy, po prostu jestem załamany !
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.