PDA

View Full Version : Polecam Film

Strony : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RobertSK
10-01-2008, 21:26
Jedziemy dalej z tematem...

Do wyboru na wieczór mam 3 filmy..."Krwawy Diament" , "Ja Twardziel" oraz "Zamachowiec"?

Co polecacie??

pozdro

14dejas88
10-01-2008, 21:28
Ja polecam obcy kontra predator 2 bylem na tym i wedlug mnie zajebiste... a zaniedlugo chyba bedzie premiera albo juz byla pila 4

Sinner
10-01-2008, 21:48
Jedziemy dalej z tematem...

Do wyboru na wieczór mam 3 filmy..."Krwawy Diament" , "Ja Twardziel" oraz "Zamachowiec"?

Co polecacie??

pozdro

Podobno Krwawy Diament pomimo gry DiCaprio jest dobrym filmem:)

Ja ostatnio sciagnalem AvP2,Zabojstwo Jasse'iego Jamesa,I'm Legend i z calej trojki kuknalem I'm Legend.

Fajny film,ciekawie sie oglada,nawet trzyma w napieciu.Warto obejrzec.

A pozostale dwa to jakis fake do kuRwy klamki.

Jak ktos ma pewny link do torrentow z tymi dwoma filmami plus Hitman to niech wrzuci tutaj badz na PW,bede wdzieczny :piwo:

Kapeć
10-01-2008, 21:52
Jutro do kin trafia "I am Legend" z Willem Smithem w roli głównej. Widział to już ktoś może ? warto iść zobaczyć na dużym ekranie ?

Sinner :zabki:

Dudi
10-01-2008, 22:07
Kapeć słyszałem od kumpla że podobno zajebisty film ;)

Sinner
10-01-2008, 23:11
Jutro do kin trafia "I am Legend" z Willem Smithem w roli głównej. Widział to już ktoś może ? warto iść zobaczyć na dużym ekranie ?

Sinner :zabki:

Idz,nie zawiedziesz sie:)Film naprawde dobrze zrobiony,z pomyslem i jakis taki inny:)

Ja ogladalem go bez mrugniecia okiem :)

Ale zeby byla jasnosc,Efektu Motyla i Prestizu nie przebija :napinka:

Ruta
10-01-2008, 23:12
Noc żywych trupów 3D czy wzgórza mają oczy 2 ??

whyduck
10-01-2008, 23:13
Hitman taki sobie, bardziej mnie interesowało jedzenie tachos w kinie, niż sam film..ale iść można

za to zajebisty jest nowy film z Clooneyem, "Michael Clayton" polecam

mariuszeeek
10-01-2008, 23:14
Noc żywych trupów 3D czy wzgórza mają oczy 2 ??

Wzgórza mają oczy 2 :zabki::napinka:

Ruta
10-01-2008, 23:16
Wzgórza mają oczy 2 :zabki::napinka:

okej :D ale chyba obejrze go sobie jutro bo dzisiaj to pewnie zasne w połowie filmu :)

mariuszeeek
10-01-2008, 23:18
wydaje mi sie że nie, dobry film ;p

Ruta
10-01-2008, 23:22
dobry nie dobry ale śpiący jestem :) a swoją drogą jedynka mi się podobała wiec to tez może być dobre

Smoke
10-01-2008, 23:38
ostatnio w ramach zapoznawania się z czymś takim jak p2m i z drugiej okazji - poprawiania relacji damsko-męskich z moją lepszą połówką obejrzałem 3 komedie i wszystkie 3 mogę polecić

---

American Pie 6: Dom Beta

kolejna część wszystkim znanej serii. jak w każdej części rolę główną grają dupy, cycki, alkohol i głupie żarty. w sam raz na rozluźnienie pod koniec dnia.

info na filmweb.pl (http://www.filmweb.pl/American+Pie+6++Dom+Beta,2007,o+filmie,Film,id=416 306)

---

Licencja Na Miłość

komedia romantyczna opowiada o perypetiach świeżo zaręczonej pary i księdzu który dosyć wnikliwie sprawdza, czy aby na pewno może im udzielić ślubu. taki film do pośmiania się ze swoją dziołszką.

info na filmweb.pl (http://www.filmweb.pl/Licencja+na+mi%C5%82o%C5%9B%C4%87,2007,o+filmie,Fi lm,id=296909)

---

Państwo Młodzi: Chuck i Larry

Dwóch ziomków by zgarnąć hajs z funduszu socjalnego udaję pare gejów. Generalnie śmieszny film.

info na filmweb.pl (http://www.filmweb.pl/Pa%C5%84stwo+m%C5%82odzi++Chuck+i+Larry,2007,o+fil mie,Film,id=298834)

whyduck
11-01-2008, 00:36
polecamy "Śmierć w Wenecji"

MichalS78
11-01-2008, 08:41
Ostatnio, chyba na C+ leciał film "Faceci w korkach". Z pewnościa nie jest to arcydzieło sztuki filmowej, ale gdyby ktoś miał okazję i chwilę czasu to warto obejrzeć. Film jest o amatorskiej drużynie piłkarskiej. Czasem można się nieźle pośmiać.

Artis
11-01-2008, 08:53
polecamy "Śmierć w Wenecji"

zajebisty, lubię gangsterskie filmy :lol:

Yaro
11-01-2008, 12:25
http://img185.imageshack.us/img185/9526/labiryntfaunabm0.jpg

"Labirynt fauna"

Mała Ofelia przybywa do domu nowego męża jej matki, kapitana Vidala. Dziewczynce trudno znieść surowość ojczyma. Przez przypadek Ofelia odkrywa w ogrodzie tajemniczy labirynt. Tam spotka Fauna, baśniowego stwora, który rozpozna w niej księżniczkę magicznej krainy, której grozi zagłada. Przed dziewczynką stoją jednak 3 mordercze zadania, które sprawdzą jej nieśmiertelność. Z czasem okrucieństwo zapanuje nad całym rzeczywistym światem.

Czytałem recenzję to myślałem, że baśń dla dzieci, ale film konkretny! Polecam!

mario
12-01-2008, 00:47
"Pif-Paf! Jesteś trup!" ("Bang Bang You're Dead")

Dla mnie film rewelacyjny. Świetnie ukazujący coraz bardziej narastający problem w Stanach, ale nie tylko.... Pokazuje tez jak łatwo z kogoś zrobić szaleńca nie zastanawiając się w ogóle nad jego motywami.

Jesli ktoś bedzie miał okazje gorąco polecam!

Facundo
12-01-2008, 01:52
Death at a funeral - polecam zdecydowanie, typowo angielski humor i wreszcie coś innego od tych amerykańskich komedyjek z wibratorami w roli głównej.

Sinner
12-01-2008, 10:43
http://img185.imageshack.us/img185/9526/labiryntfaunabm0.jpg

"Labirynt fauna"

Mała Ofelia przybywa do domu nowego męża jej matki, kapitana Vidala. Dziewczynce trudno znieść surowość ojczyma. Przez przypadek Ofelia odkrywa w ogrodzie tajemniczy labirynt. Tam spotka Fauna, baśniowego stwora, który rozpozna w niej księżniczkę magicznej krainy, której grozi zagłada. Przed dziewczynką stoją jednak 3 mordercze zadania, które sprawdzą jej nieśmiertelność. Z czasem okrucieństwo zapanuje nad całym rzeczywistym światem.

Czytałem recenzję to myślałem, że baśń dla dzieci, ale film konkretny! Polecam!

W zyciu od Labiryntu Fauna widzialem tylko jeden film nudniejszy,nazywal sie Sublime.Te dwa filmu omijam szerokim lukiem i wolabym sie w sufit gapic niz je ogladac.

Nie polecam :)

Yaro
12-01-2008, 12:31
Jeżeli lubisz filmy typu joł mada faka, gdzie się strzelają albo bijatyka trwa 46 minut to Ci się nie dziwię. Film zdobył 6 Oscarów i 1 Złoty Glob, więc nie będę się kłócił że mi się podobał a Tobie nie. Za całokształt film bardzo mi się podobał a Tobie co w nim się nie podobało?

Gumis
12-01-2008, 12:44
Wczoraj obejrzałem "16 Przecznic" i musze przyznać, że całkiem przyjemny film.

Bolton
12-01-2008, 12:49
Polecam Polski film getunek dramat pt. " Z odzysku"
krecony na śląsku, znane miejscówki to np. Kleofas na TZN.
Jak na polska produkcje to naprawde dobry film
pozdro.

RobertSK
12-01-2008, 13:17
Jeżeli lubisz filmy typu joł mada faka, gdzie się strzelają albo bijatyka trwa 46 minut to Ci się nie dziwię. Film zdobył 6 Oscarów i 1 Złoty Glob, więc nie będę się kłócił że mi się podobał a Tobie nie. Za całokształt film bardzo mi się podobał a Tobie co w nim się nie podobało?

Mi tez sie nie spodobał cholernie i takze omijam go szerokim łukiem...

Dla mnie poprostu nie było w nim NIC szczególnego co by mnie zainteresowało....

Lubie filmy o innej tematyce i takie w Stylu Labiryntu Fauna w ogole mnie nie kręcą.

Teraz chciałem cos polecic od siebie....

Kevin Costner w głownej roli w filmie "Mr. Brooks".

Na kolana nie powala ale jest interesujący....mozna obejrzec.

pozdro

majk
12-01-2008, 13:28
"Mr.Brooks" mimo chwilowych spadków i nagłych wzlotów akcji jest super, bardzo mi się podobał.
od siebie polecam "Blair Witch Project". oglądałem w sobotę o 12 w południe a i tak się bałem :D napięcie utrzymane od pierwszej do ostatniej sceny, maksymalnie realistyczne i naprawde - robi wielkie wrżenie.
pozdrawiam :)

Smoke
12-01-2008, 15:00
Taxi 4 - pękałem momentami ze śmiechu. generalnie fabuła podobna do porzednich części, taryfiarz ratuje dupę szwagrowi pracującemu w psiarni.

http://4.taxi.filmweb.pl/

mlodzikz16
12-01-2008, 15:10
Romper Stomper - Opowieść o neonazistowskim gangu skinheadów. Przywódca grupy, Hando, to bezwzględny rasista przekonany o wyższości białej rasy. Dziewczyna z dobrego domu – Gabe zostaje jego kochanką, choć bardziej interesuje ją tajemniczy Dave. Gdy kończy się pasmo sukcesów w walkach z Azjatami, Gabe i Dave podejmują decyzję o ucieczce…

fajna bójki między skinami i azjatami :napinka:

i mam jeszcze pytanko. Oglądał ktoś Martwy Krzyk ???

Ameba
12-01-2008, 21:22
YaroSK mi też sie Labirynt Fauna bardzo podobał. Widziałam go 2 razy aż. I 2 razy płakałam, ja równiez plecam ten film.

pooceq
12-01-2008, 21:25
ja tez polecam labirynt fauna. kupilem kiedys w ciemno dvd (w promocji "kup iles za jakas tma kwote", trza bylo cos dobrac) i sie nie zawiodlem

ejr
13-01-2008, 03:18
Jako wielki fan poludniowokoreanskiego kina moglbym polecic wszystko w sumie co stamtad pochodzi (poza kilkoma wyjatkami ;P), ale zaczne od chyba najbardziej znanych i lubianych komedii koreanskich ostatnich lat - My Sassy Girl. Lekki film, od niego u niektorych ludzi zaczyna sie fascynacja koreanskim kinem (choc w moim przypadku bylo zupelnie inaczej ;P). Dla kogos ogladajacego pierwszy raz takie kino, niektore sytuacje przedstawione w filmie moga byc dziwne lub nie na miejscu, ale to juz wynika tylko z roznic kulturowych. Polecam.

Franz
13-01-2008, 12:48
Romper Stomper...
pierwszy film Russela Crowe jesli mnie pamiec nie myli :zabki:

Lars Ulrich
13-01-2008, 12:53
pamiętam ten film w podstawówce jak byłem , u kumpla ogladalismy, pamietam scene miłosną z tego filmu :) tak mu chyba jakas skakala na palu, no i pamietam scene ze jakiemus chinczykowi obcieli język, ja dalej nie wiem jaki ma tytuł film co pies ma za zadanie wbic sie w swiatek kibicowski i zostaje potem prawdziwym kibicem, napierdala sie, chyba w jednej z akcji sam wbija na sektor przeciwnika ?

PePe
13-01-2008, 13:19
http://gfx.filmweb.pl/po/63/99/126399/7018220.2.jpg

kiedys tyn film wsadzołek na forum tu link do zassanio ,niewiem czy śmigo
Kod:
http://www.megaupload.com/?d=IJTGW9DD

Napisy są wbudowane ale pod koniec nagle się urywają, tu są napisy dopasowane do tego filmu
Kod:
http://napisy.org/Pobierz/Id056491.zip

tu tyz idzie zassac
http://rapidshare.com/files/21163219/ID_-_granice_tozsamosci.part1.rar
http://rapidshare.com/files/21163604/ID_-_granice_tozsamosci.part2.rar
http://rapidshare.com/files/21164131/ID_-_granice_tozsamosci.part3.rar
http://rapidshare.com/files/21164176/ID_-_granice_tozsamosci.part4.rar
http://rapidshare.com/files/21164719/ID_-_granice_tozsamosci.part5.rar
http://rapidshare.com/files/21164240/ID_-_granice_tozsamosci.part6.rar

mlodzikz16
13-01-2008, 13:27
pierwszy film Russela Crowe jesli mnie pamiec nie myli :zabki:

no chiba tak. ale fajny :P

janów
13-01-2008, 19:44
widział ktoś film "CIĘCIE" warto go obejrzec??

Toczmek89
14-01-2008, 10:43
Ja wczoraj obejzalem Pile 4 i uwazam ze jest niezla, polecam, natomiast I am legend jest wedlug mnie filmem srednim, troche przereklamowanym.

Chrmik
14-01-2008, 12:30
ja wczoraj obejzalem Pile 4 i uwazam ze jest niezla polecam natomiast I am legend jest wedlug mnie filmem srednim troche przereklamowanym

wiesz co to interpunkcja?

MichalS78
14-01-2008, 13:03
Wczoraj obejrzałem "Z ust do ust" (oryg. "Rumour has it") z Jennifer Aniston, Shirley McLaine i Kevinem Costnerem. Całkiem przyjemny filmik na wieczór z panną/żoną.

Jennifer Aniston szuka faceta, który miał romans z jej matką i babką. Okazuje się, że pomysł najpierw na książkę, potem na film "Absolwent" pochodził z faktycznych wydarzeń, jakie rozegrały się w pomiędzy właśnie jej matką, babcią i niejakim Bo Borrowsem. Bohaterka zastanawia się czy przypadkiem wspomniany Bo nie jest jej ojcem (jak sama twierdzi nie psauje do swojej rodziny). Postanawia go odszukać. Znajuduje i... podtrzymuje rodzinną tradycję idąc z nim do łóżka. Naprawdę da się obejrzeć,a przy tym nie czeka się na końcowe napisy jak na jakies zbawienie. Trochę zabawnych momentów.

Dudi
14-01-2008, 18:23
Właśnie obejrzałem film pt "Primeval" film oparty na faktach o krokodylu który pożera ludzi w Afryce. Film mi się podobał , trzymał w napięciu niezła fabuła. Polecam

Pyskaty
14-01-2008, 21:41
American Gangster

http://thecia.com.au/reviews/a/images/american-gangster-poster-0.jpg

Świetny film opowiadający o gangsterze, ktory przez kilkanaście lat był ochroniarzem głównego gangstera w Harlemie a po jego śmierci wykorzystując nabytą wiedze robi majątek sprowadzajac narkotyki z Wietnamu. Polecam.

mlodzikz16
14-01-2008, 21:45
Właśnie obejrzałem film pt "Primeval" film oparty na faktach o krokodylu który pożera ludzi w Afryce. Film mi się podobał , trzymał w napięciu niezła fabuła. Polecam

nie wiem czy to ten sam film...ale ja oglądałem LĘK PIERWOTNY i też krokuś wpierdzielał ludzi...

Dudi
14-01-2008, 22:00
Tak to jest to samo :) Lęk Pierwotny to polskie tłumaczenie nazwy tego filmu :)

http://i13.tinypic.com/7ydtkz5.jpg

mlodzikz16
14-01-2008, 22:05
no tak przypuszczałem...no całkiem całkiem film :D

Dudi
14-01-2008, 22:37
Mam pytanie . Ma ktoś wszystkie odcinki 1 serii Dextera ? Jeśli tak to prosiłbym o wrzucenie na jakiś serwer odcinka 6 "Return to sender"

pooceq
14-01-2008, 23:04
na starym forum w temacie "prison break" byly linki rapida do wszystkich odcinkow Dextera

druga seria juz nie jest taka fajna moim zdaniem, ale malo kto je podziela

Smoke
15-01-2008, 01:29
Jestem Legendą - polecam w chuj, żałuję, że film obejrzałem na kompie, a nie w kinie. kozacko wszystko wygląda, momentami wciska w fotel, ciekawe zakończenie itd

Godziny Szczytu 3 - taka lekkostrawna komedia do obejrzenia na kompie, polecam

pooceq
15-01-2008, 01:57
co do tej legendy, to chyba tylko ja uwazam, ze zbabrali ciekawy pomysl, a efekty specjalne w wiedzminie byly lepsze. zapowiadal sie fajnie, ale po obejrzeniu ciesze sie, ze nie poszedlem do kina - ot taka przeciwwazna opinia

alien v predator 2 - tez ponizej oczekiwan. ciekawe jakie filmy nowy rok przyniesie, bo zakonczenie poprzedniego slabiutkie

oczywiscie z takimi opiniami jestem w mniejszosci, ale trudno - kazdy ma przeciez inny gust

Dudi
15-01-2008, 11:45
Jestem Legendą - polecam w chuj, żałuję, że film obejrzałem na kompie, a nie w kinie. kozacko wszystko wygląda, momentami wciska w fotel, ciekawe zakończenie itd

Wszyscy mówią, że ten film zajebisty i wogóle, kumpel w szkole mi go fest polecał, więc sobie obejrzałem i według mnie to nic ciekawego. Dla mnie film bardzo średni i podobny do "28 weeks later"

Marcino
15-01-2008, 12:18
Rise of the Footsoldier -obejrzałem ten film wczoraj i musze powiedzieć, że jest to jeden z lepszych filmów jakie ostatnio widziałem, film jest dość brutalny, połączanie Football Factory lub Hooligans z filmem gangsterskim.

PePe
15-01-2008, 18:42
http://gfx.filmweb.pl/po/15/17/241517/7123345.2.jpg?l=1185190085000

"Z odzysku "

Wychowywany bez ojca 19-letni Wojtek mieszka na Śląsku. Tam świat ma szary kolor, a wśród upadłych kopalń i dzielnic nędzy trudno patrzeć z wiarą w przyszłość. ...

moim zdaniym słaby,wogule kej to kryncili tyn film chyba kejs w przemyskim bo Górny Slonsk to to chyba niy boł,wogule niy słyszołek tam gwary a choć trocha mogli jak opowiado o mieszkańcu Śląska,końcowka zjebano łobejrzeć można ino z nudow

trzymu saie do chuja łobrozki niy pokazujom he?

Dudi
15-01-2008, 21:15
Elizabeth - Złoty Wiek - bardzo się podpalałem na ten film jak widziałem zwiastuny w kinie i się nie zawiodłem film strasznie mi się podobał może dlatego,że interesuje się historią, ale tak czy owak bardzo bardzo polecam

kosa
16-01-2008, 00:41
PePe "Z odzysku" kręcili w Łodzi...

Pomysł na plus, ale wykonanie na minus.

basu
16-01-2008, 07:18
Mam pytanie . Ma ktoś wszystkie odcinki 1 serii Dextera ? Jeśli tak to prosiłbym o wrzucenie na jakiś serwer odcinka 6 "Return to sender"

http://www.downloadreactor.com/download/rapidshare/Dexter-25381/

Co do Jestem legendą - o ile początek ciekawy, pusty Manhattan robi wrażenie, o tyle potem z tego robi się niemalże survival horror... czyli nic ciekawego. Ew. dla fanów zombiaków.

MichalS78
16-01-2008, 08:39
Wczoraj zoabczyłem film Tsotsi. Produkcja RPA/Wlk Brytania.

David (Presley Chweneyagae) wychował się w ekstremalnej biedzie na przedmieściach Johannesburga. Z czasem wybrał najbardziej oczywistą z dróg dla młodych, którzy w Afryce nie chcą przymierać głodem: staje się tsotsim, czyli gangsterem, przywódcą młodzieżowego gangu. Żyje z drobnych kradzieży i napadów, w których pomagają mu trzej wspólnicy.
19-letni Tsotsi wydaje się nie mieć skrupułów. Kiedy w napadzie przypadkiem ginie człowiek i jeden z członków gangu zaczyna mówić o granicach, których nie wolno przekraczać, wściekły Tsotsi bije go do nieprzytomności, a zaraz po tym kradnie luksusowe auto, postrzeliwszy wcześniej jego właścicielkę. Na tylnym siedzeniu samochodu Tsotsi spostrzega niemowlę i po chwili wahania zabiera je ze sobą. Dziecko trafia do slumsów Soweto i staje się jedynym obiektem czułości Tsotsiego. Młodociany gangster opiekuje się malcem tyleż tkliwie, co nieporadnie.

Film świetny, dostał wiele nagród i wyróżnień, w tym Oscar dla najlepszego filmu zagranicznego. Do tego świetna muzyka. Naprawde polecam.

mos
16-01-2008, 11:20
http://www.downloadreactor.com/download/rapidshare/Dexter-25381/

Co do Jestem legendą - o ile początek ciekawy, pusty Manhattan robi wrażenie, o tyle potem z tego robi się niemalże survival horror... czyli nic ciekawego. Ew. dla fanów zombiaków.

Mam dokładnie takie same zdanie.
Film chyba był za bardzo reklamowany, albo nastawiliśmy się na coś niesamowitego.
Mam wielki niedosyt po obejrzeniu...

RobertSK
16-01-2008, 13:39
To ja polece cos z kina komediowego:)

Wczoraj obejrzałem "Gang dzikich wieprzy" i powiem szczerze ze film bardzo fajny:)
Dobra obsada, ciekawa fabuła i dobra dawka humoru:)

Polecam...

pozdro

Szpic
16-01-2008, 14:48
a ja mogę polecić "Oszukać klawisza" Mila lekka znośna komedyjka akurat na zabicie czasu :)

Franz
16-01-2008, 20:38
Dzis widzialem w kinie Rezerwat , musze przyznac ze film ciekawy , zyciowy , taki prawdziwy z elementami dobrego humoru. Polecam , warto na ten film sie przejsc do kina :]

mlodzikz16
17-01-2008, 00:26
To ja polece cos z kina komediowego:)

Wczoraj obejrzałem "Gang dzikich wieprzy" i powiem szczerze ze film bardzo fajny:)
Dobra obsada, ciekawa fabuła i dobra dawka humoru:)

Polecam...

pozdro

jeżeli oglądałeś "U Pana Boga za piecem" to polecam także "U Pana Boga w ogródku"

oglądałem kawałek ale według mnie godne polecenia
pzdr:)

::zabki::zabki:

Tevez
17-01-2008, 08:55
Wczoraj na polsacie obejrzałem "Rejs w nieznane". Może nie było to jakieś wibitne, ale według mnie naprawdę dobry film. Ciężko go określic gatunkowo, ale chyba komedia romantyczna. Podobno Madonna za grę w tym filmie otrzymała złotą malinę co jest dla mnie totalną głupotą. Jak dla mnie fajny film do obejrzenia z dziewczyną.

I am legend - Według mnie ciulate. Spodziewałem się troche więcej. Ratuje dobra gra Willa Smitha.

American Gangster - Nawet fajny film. Znowu świetna gra głównego aktora - Washingtona, ale i bez niego film byłby nawet dobry. Jedyny problem w tym, że filmów o takim scenariuszu widziałem już z 10 tylko każdy w innej scenerii.

Little Man - Pojebane, że aż szok

RobertSK
17-01-2008, 10:49
Wczoraj na polsacie obejrzałem "Rejs w nieznane". Może nie było to jakieś wibitne, ale według mnie naprawdę dobry film. Ciężko go określic gatunkowo, ale chyba komedia romantyczna. Podobno Madonna za grę w tym filmie otrzymała złotą malinę co jest dla mnie totalną głupotą. Jak dla mnie fajny film do obejrzenia z dziewczyną.

I am legend - Według mnie ciulate. Spodziewałem się troche więcej. Ratuje dobra gra Willa Smitha.

American Gangster - Nawet fajny film. Znowu świetna gra głównego aktora - Washingtona, ale i bez niego film byłby nawet dobry. Jedyny problem w tym, że filmów o takim scenariuszu widziałem już z 10 tylko każdy w innej scenerii.

Little Man - Pojebane, że aż szok

Oglądałem te 3 filmy i mam inne odczucia niz Ty...

Jestem legendą - pomysł fajny wykonanie tez nienajgorsze ale mogło byc lepiej...jednak godny polecenia.

American Gangster - Film tez bardzo ciekawy i godny polecenia.Znana tematyka filmu ale ten sie wyróznia.

Littke Man - To jest jedna z najlepszych komedii jaką kiedykolwiek widziałem...film niezle pojebany ale jak dla mnie pozytywnie:)

co do Posta Młodzika...widziałem Obie czesc i mysle ze film jest taki jakis....sredni??No tak , chyba dobrego słowa uzyłem:zabki:

pozdro

Ameba
17-01-2008, 11:31
Ja ostatnio obejrzałam "Alvina i wiewiórki" fajny film, taki z morałem że pieniądze nie są najważniejsze. Wiewiórki fajnie śpiewają i tańczą :zabki: Można obejrzeć.

"Elizabeth" mnie sie bardzo podobobał. Jak najbardziej polecam! Niezła babka była ta Elżbieta:szok:mocna

mlodzikz16
17-01-2008, 11:44
temat o filmach więc napisze tutaj,,,pare miesięcy temu bodajże na TVP 1 oglądałem poslki film <nie pamiętam tytułu i w tym problem bo chciałem go ściągnąć>

opsze mniejwiecej film

akcja jest grana na terenach dolnego sląska
jakiś typek ma stacje benzynowa na jednej z wyżej położonych dróg<coś ala droga w górach> i z nim na tej stacji zawsze siedział taki młody gościu
w pewnym momencie na stacje podjeżdza nowiuśki audik a6 <z tego co pamiętam>
goscie se ją oglądają i ten co jest właścicielem mówi że jego szwagier kiedyś go takim przewiózł itp. w pewnym momencie wyskakuje z hasłem "jak zajebał długimi to sie trawa na poboczu paliła"

wie ktoś może co to jest za film...jeżeli tak to prosze o odp...z góry dzięki :)

Suchy
17-01-2008, 11:50
Stacja ?
http://www.filmweb.pl/Stacja,2001,o+filmie,Film,id=9725

mlodzikz16
17-01-2008, 11:53
Dokładnie tak...Dzięki Stary !!

WiecznY
17-01-2008, 12:29
Tak wszyscy polecali "I'm legend" jak czytałem. Ściągnąłem, obejrzalem i dobrze, że nie byłem na tym w kinie. Akcja filmu przypomina "Żywe trupy". Koniec filmu z typowo amerykańskim zakończeniem, bez rewelacji. Troche nudaaaaa aczkolwiek można oglądnąc jak sie ktoś nudzi ;)

Dudi
17-01-2008, 15:49
Była ostatnio gadka o filmie Romper Stomper jeśli mógłby ktoś wrzucić napisy do tego filmu ponieważ nie potrafie ich znaleźć.

Lars Ulrich
17-01-2008, 18:07
i napisy to listy Schindlera jak macie, bo kurwa nie umiem napisów znaleźć a o dopasowaniu ich to już w ogóle

Toczmek89
17-01-2008, 19:19
jak ktos nie umie znalezc napisow to polecam ten program

http://www.napiprojekt.pl/

RobertSK
18-01-2008, 10:24
jak ktos nie umie znalezc napisow to polecam ten program

http://www.napiprojekt.pl/

Takze polecam ten program....łatwy w obsłudze i przede wszystkim szybko i skutecznie wyszukuje napisy do kazdego filmu....

Tak zeby nie rozmyc....Wczoraj oglądałem chyba najnowsza czesc Jackass 2.5...film powstał podczas krecenia Jackass 2....mozna obejrzec , napewno jest z czego sie posmiac....swiry w akcji...

pozdro

WiecznY
18-01-2008, 12:44
American pie Beta house - całkiem całkiem, mozna sie pośmiac całkiem fajnie :D

Toczmek89
18-01-2008, 13:33
Tez ogladalem American Pie Beta House i jest lepszy niz Naked Mile
Skusiłem sie tez do zlukania Harrego Pottera nowego :D Harry staje sie robic mroczny :P nie jest zly, spodziewalem sie gorszego.
A na koniec wczorajszego dnia obejzalem Artur i Minimki(chyba nazwy nie pomylilem). Slaby film, wogole mi sie nie spodobal

Simao
18-01-2008, 13:37
kurcze ściągnełem sobie Vratne lahve i nie umiem znaleźć napisów. Ma ktoś może?? Zapowiada się fajny "czeski film" :)

andrew1948
18-01-2008, 13:55
Crank
13 Dzielnica
Testosteron
Smakosz 1 i 2
Wzgorza Mają Oczy
Friday 1,2,3
Oszukac Pzeznaczenie 1,2,3
Super Zioło
Pila 1,2,3
Boat Trip
Americna Pie 5
Bestia [ Steven Segal ]
Najemnik [ Steven Segal ]
Prowokacjia [ Steven Segal ]
Droga Bez Powrotu
Strzelec
:napinka:

Fuhrer
19-01-2008, 00:46
Tak wszyscy polecali "I'm legend" jak czytałem. Ściągnąłem, obejrzalem i dobrze, że nie byłem na tym w kinie. Akcja filmu przypomina "Żywe trupy".

A ja byłem na nim w kinie. Przyznaję, że film jest w konwencji ,,Żywych trupów" ale to akurat nie jest zarzut, tylko siła tego filmu. Przynajmniej dla mnie, bo jestem fanem zombiaków :zabki:. Rzeczywiście film ma jednak parę niedociągnięć: faktycznie dosyć banalne zakończenie , te mutanty również są wg mnie zbyt żywotne (szybkość, skoczność itp.),a przez to trochę mało realistyczne. Ogólnie jednak, film całkiem przyzwoity.

PePe
19-01-2008, 08:57
http://gfx.filmweb.pl/po/78/01/217801/7174743.2.jpg?l=1192265777000

lubie filmy tego typu tak więc ja osobiście polecam

http://gfx.filmweb.pl/po/12/70/331270/7179910.2.jpg?l=1197294447000

średnia komedia,widziałem lepsze,choć można kuknąć

Yaro
19-01-2008, 15:06
http://i5.tinypic.com/6pgp9ug.jpg

"Taxi 4"

Dla mnie poniżej oczekiwań. Za mało akcji właśnie z tytułem czyli taksówką prócz podwiezienia Cisse'go na stadion Olimpique Marsylia'e. Poprzednie 3 częśći były lepsze (szczególnie 1 i 2).

Mateusz
19-01-2008, 15:11
Taxi 4 najgorszy ze wszystkich czesci.

Osobiscie polecom Małolaty na Obozie,Marine.Straznik i Strzelec :))

Dudi
19-01-2008, 22:20
Ja obejrzałem sobie dziś 1408. Film poprostu miazga :szok: jeden z lepszych jakie kiedykolwiek widziałem. Cały czas trzyma w napięciu porostu rewelacja :)

Yaro
21-01-2008, 16:36
http://img91.imageshack.us/img91/8592/ghostriderec5.jpg

"Ghost Rider"

Johnny Blaze, motocyklista-kaskader, podpisuje pakt z diabłem. Za cenę życia swego umierającego ojca, oddaje Mefistofelesowi swoją duszę. Kilka lat później ten sam diabeł składa mu propozycję: uwolni jego duszę, jeżeli Blaze stanie się Ghost Riderem, płonącym szkieletem, który będzie wyruszał co noc w poszukiwaniu grzeszników.
Jednakże głównym celem dla Ghost Ridera ma być Blackheart, syn Mefistofelesa, który planuje konkurować z ojcem i stworzyć jeszcze gorsze miejsce niż piekło...

Ten film dla mnie to pewna nowość, czyli fantastyka w obecnym świecie i przyznam, że bardzo mi się podobał. Polecam bardzo dla osób, które chcą czegoś nowego zobaczyć w sensie scenariusza filmu.

bart-EM
21-01-2008, 19:44
ostatnio ktoś chyba tutaj napisał o Blair Witch Project - wczoraj obejrzałem i nie żałuje, słyszałem, że druga część nie jest już taka fajna - oglądał ktoś? ale jedynkę polecam jak najbardziej

Fuhrer
22-01-2008, 01:32
ostatnio ktoś chyba tutaj napisał o Blair Witch Project - wczoraj obejrzałem i nie żałuje, słyszałem, że druga część nie jest już taka fajna - oglądał ktoś?

Ja oglądałem. W sumie nie ma może tego klimatu z jedynki, ale spokojnie da się obejrzeć.

Yaro
22-01-2008, 20:21
http://img47.imageshack.us/img47/2296/prestilx8.jpg

"Prestiż"

The Prestige opowiada historię dwóch iluzjonistów, którzy konkurują o lepszą pozycję. Poprzez liczne intrygi i oszustwa chcą eliminować przeciwnika. Ich pierwsze spotkanie mialo charakter przyjazny, jednak z czasem kazdy z nich byl coraz bardziej zazdrosny o sukcesy rywala, co prowadzilo do niebezpiecznych sytuacji, zagrazajacym im samym oraz osobom z ich otoczenia..

Film kapitalny! Nie ma co dużo pisać, tylko warto go zobaczyć!

Małolat-Witosa
23-01-2008, 11:21
wczoraj na tvp1 film 'Nienawiść' moim zdaniem zajebisty film oglądało sie go bardzo fajnie:)

Shelf
23-01-2008, 13:18
wczoraj na tvp1 film 'Nienawiść' moim zdaniem zajebisty film oglądało sie go bardzo fajnie:)

rowniez polecam

damianoshp
23-01-2008, 14:02
Kto jeszcze nie widzial to polecam "Vanilla Sky".. film dla tych ktorzy lubią sobie troche czasami zryć beret przy jakiejs produkcji.

spajder
23-01-2008, 15:11
O "Nienawiści" dużo słyszałem ale dopiero wczoraj obejrzałem. Film konkretny, opłacało sie czekać mimo pobudki o 4:00 :)
Teraz tylko go kajś poszukać co by go mieć w domowej wideotece.

karol
25-01-2008, 01:35
Teraz tylko go kajś poszukać co by go mieć w domowej wideotece.
Mi po długich poszukiwaniach udało się znaleźć :) .... na bułgarskiej stronce z torrentami :)
polecam ,film naprawdę warty obejrzenia.

LisuGKS
25-01-2008, 13:29
Polecam film "Mały człowiek" idzie się pośmiać , ogólnie dobra komedia ;)

PePe
26-01-2008, 16:20
"SZTUCZKI"

http://gfx.filmweb.pl/po/58/31/325831/7173327.3.jpg?l=1194709546000

słaby i bez rewelacji ,nie tracić czasu

Loozak
27-01-2008, 19:22
Obejrzałem dzisiaj "Flawless" i muszę powiedzieć że nawet niezły. Na pewno warto obejrzeć. Może sama akcja nie jest zbyt szybka ale i tak jest ciekawy i utrzymuje w napięciu.

http://www.filmweb.pl/Flawless,2007,o+filmie,Film,id=306805

Yaro
27-01-2008, 20:19
http://img219.imageshack.us/img219/10/pia4hn3.jpg

"Piła 4"

Kolejna część kultowego horroru. Początek mocny nawet i film ogólnie ok, tylko spodziewałem się, że będzie to decydujący i zamykający rozdział "Piły" ale jednak musimy czekać na V część. Coraz więcej w filmie wątków i lepiej się skupić, bo można się pogubić. Polecam dla fanów horrorów.

RobertSK
27-01-2008, 21:27
Dzis o 22.10 chyba na tvp1 leci "Miasto Boga".

Słyszałem ze film konkretny a jak wasze opinie??

Kris
27-01-2008, 21:52
Zajebisty. Kto nie widzial niech oglada.

Kapeć
27-01-2008, 21:52
Dzis o 22.10 chyba na tvp1 leci "Miasto Boga".

też się właśnie do tego filmu przymierzam, zobaczymy co z tego będzie : )
Skoro wątek telewizyjny to muszę przytoczyć tytuł "Odwróceni" dzisiaj emitowali ostatni 13-ty odcinek, kto oglądał ten pewnie nie żałuje.

Junior
28-01-2008, 01:14
Wlasnie ogladam film "Z odzysku" na C+Film, krecony w Katowicach, zna ktos jakas wieksza historie powstania tego filmu? Widzialem hale na Witosa, WW?

bart-EM
28-01-2008, 08:40
Junior - warto oglądać?

Junior
28-01-2008, 11:10
Nic specjalnego, ale z ciekawosci, by poogladac Zaleze to warto :)

kosa
28-01-2008, 11:57
Ja juz sam nie wiem gdzie to było kręcone, bo w napisach końcowych masz podziękowania tylko dla firm i instytucji z... Łodzi...

Choć reklamowany jako film o Śląsku.

A czy to był WW też mam wątpliwości. Najpierw tak myślałem, te schody, ale później układ tych pomieszczeń na górze jakby inny.

Zby$iu
28-01-2008, 12:22
z tego co słyszałem film krecony był tylko i wyłącznie w Łodzi.

Pucha
28-01-2008, 15:19
Bardzo ciekawe opisy tego filmu...

"Dziewiętnastoletni Wojtek mieszka na Śląsku, w bezbarwnym świecie, gdzie zamknięte kopalnie i slumsy nie dają żadnej perspektywy na przyszłość"

"Bohaterem filmu jest 19-letni Wojtek (Antoni Pawlicki), ubogi mieszkaniec jednej ze śląskich dzielnic, gdzie brak jest perspewtyw na lepszą przyszłość."

Dziewiętnastoletni chłopak zakochany w starszej od siebie kobiecie, żyjący w świecie gangsteóow i małych przestepstw. Dookoła głód i nędza.
itd.
Zajebista reklama dla Slaska...az tak tu zle?

Junior
28-01-2008, 15:20
Dziwne, bo hale Kleofasu kojarze i jej okolice, w dodatku przewinal sie napis GKS - Tauzen.

RobertSK
28-01-2008, 18:35
Tak sie rospisaliscie o tym filmie i sam postanowiłem go obejrzec...produkcja srednia jak dla mnie ale mozna zobaczyc....mysle podobnie jak Junior....raczej zdjęcia były krecone tu u Nas na Sląsku....

pozdro

Kris
28-01-2008, 18:36
"Miasto Boga" ogladales? I jakie wrazenia? Warto bylo?:zabki:

PePe
28-01-2008, 18:44
tyn film "z odzysku" to chujostwo a miasto boga to klasyk 4 roz zoboczyłek , kukłek RATATUJ colkim fajno bajka i "Wpadka"-tyn średni ino aktorka gfyfno

RobertSK
28-01-2008, 20:39
"Miasto Boga" ogladales? I jakie wrazenia? Warto bylo?:zabki:

Tak oglądałem.Faktycznie film rewelacyjny...do takich filmów mozna wracac częsciej....

pozdro

Tevez
28-01-2008, 22:36
Zna ktoś może angielski tytuł filmu El Metodo? Po polsku - Metoda. Albo idrazu link do torrenta.
Swoją drogą to polska premiera tego filmu była 3 lata po światowej :o

basu
28-01-2008, 23:51
The Method (wg IMDB)

Mlody
29-01-2008, 00:08
Ostatnio oglądalem film "Infiltracja" i musze przyznac ze mi sie podobal!
---
http://infiltracja.filmweb.pl/

ertai
29-01-2008, 01:34
ale lepsza jego azjatycka wersja ;) (cala trylogia)

bart-EM
29-01-2008, 07:44
no i wczoraj wieczorem obejrzałem ten film "Z odzysku" i mi się nawet podobał - widziałem lepsze filmy ale ten też był całkiem niezły, miał swój klimat i wydawało mi sie jednak ze były sceny z Kleofasa i z WW

Axel
29-01-2008, 14:53
a widział ktoś american gangster? Wciąż czekam, aż znajdzie się na moim kompie. Wg mnie film będzie bardzo dobry, ale poczekajmy do ostatniej minuty.

RobertSK
29-01-2008, 14:57
a widział ktoś american gangster? Wciąż czekam, aż znajdzie się na moim kompie. Wg mnie film będzie bardzo dobry, ale poczekajmy do ostatniej minuty.

Mam na kompie ten film juz w chuj czasu...uwazam ze jest dobrym filmem ale tez bez zadnych wielkich fajerwerków.

Warto go obejrzec i tyle :)

pozdro

osa
30-01-2008, 10:40
American gangsters to najslabszy film w jakim zagral Denzel

Axel
30-01-2008, 10:51
American gangsters to najslabszy film w jakim zagral Denzel

wydaje mi się, że twoje zdanie jest trochę przesadzone. Choć ja nie mogę jeszcze ocenić obiektywnie więc tylko domniewywam. Jak będzie, zobaczymy.

Zby$iu
30-01-2008, 14:55
Ja sie nie zgodzę, American Gangster film naprawdę konkretny, zupełnie inny od Blow aczkolwiek o podobnej tematyce. Daje sporo do myślenia, inne jest podejście do dragów niż w blow. Tam narkusy były pokazane jako banda bogaczy wciągających koks, tutaj zgraja biednych czarnuchów grzejących po kablach, zupełnie inaczej się takie coś odbiera...

Ameba
30-01-2008, 23:16
Ja dzisiaj obejrzałam "Motyl i skafander" Francuski film, smutny o kolesiu ktory był sparaliżwoany, w ogole mi sie nie dłuzył. POLECAM!!!

Axel
31-01-2008, 09:14
widział ktoś z was może to nie jest kraj dla starych ludzi?

Loozak
31-01-2008, 18:31
Pewnie już ktoś pisał o "Fight Clubie" ale ja po obejrzeniu go muszę wszystkim jak najbardziej polecić. Film jest naprawdę konkretny i daje do myślenia. Ukazuje że to co ludzie traktują za najważniejsze w rzeczywistości wcale takie nie jest.:zabki:

basu
31-01-2008, 18:37
Pewnie już ktoś pisał o "Fight Clubie" ale ja po obejrzeniu go muszę wszystkim jak najbardziej polecić. Film jest naprawdę konkretny i daje do myślenia. Ukazuje że to co ludzie traktują za najważniejsze w rzeczywistości wcale takie nie jest.:zabki:

Ten film ma bardzo wiele płaszczyzn. Ja zobaczyłem w nim bardziej frustrację under i lower-class w amerykańskim społeczeństwie, chociaż oczywiście jest to uniwersalne, nie odnosi się tylko do amerykanów.
Przy okazji w świetny sposób zarysowuje też dwoistość natury ludzkiej.

Jak zazwyczaj nie bawią mnie hollywoodzkie, wystawne filmy, tak ten film uważam za jednen z lepszych, jakie widziałem.

BTW - polecam książkę.

Ameba
31-01-2008, 20:30
Oglądnijcie sobie "Zaczarowaną" jest ekstra, pojdę chyba na to raz jeszcze, bo mi sie bardzo podobało, taki bajkowy świat ehhhh. Jest śmieszna wiewiorka Pip noo i ten Robert taki ładny:zabki:

RobertSK
01-02-2008, 06:07
noo i ten Robert taki ładny

hehe wiadomka:)

to widze ze trzeba obejrzec:)

pozdro

barpal
01-02-2008, 21:46
The Blair Witch Project - wiele razy słyszałem, że dno ale mnie poruszył niesamowity realizm ;)

majk
01-02-2008, 22:25
w 100% zgadzam się z przedmówcą, po obejrzeniu filmu dałbym sobie rękę uciąć że to naprawdę było kręcone amatorską kamerą i nie reżyserowane, tylko po montażu :D

Franz
01-02-2008, 22:30
dobre bylo to co sie teraz skonczylo na tvnie
rosja juz prawie byla w stanie wojny z usa
tytul zapomnialem

Pavveuek
01-02-2008, 22:31
Suma wszystkich strachów ?? O to chodzi Franz ??

ToJa
01-02-2008, 22:34
eeee tam, "Kogel mogel" i wszystko jasne ;-)

Właśnie leci na tvp1 :zabki:

Fuhrer
09-02-2008, 03:12
Projekt: Monster.
Pewnie zdania będą podzielone, ale wg mnie całkiem dobry.

Loozak
09-02-2008, 12:09
Projekt: Monster.
Pewnie zdania będą podzielone, ale wg mnie całkiem dobry.
Byłem na nim w kinie i moim zdaniem jest średni. Nie jest zły ale na Oscara też nie zasługuje.:zabki: Fabuła trochę słaba ale za to sposób wyreżyserowania i nakręcenia bardzo realistyczny.

Kris
09-02-2008, 13:15
Wczoraj obejrzalem Rocky 6. Co za bzdury. 60-letni typ walczy z mlodym bokserem ktory na 33 walki 30 wygral przez nokaut. Oczywiscie niezniszczalny, pomarszczony jak wysuszona sliwka Rambo dociera do ostatniej 10 rundy. strata czasu.

Pavveuek
09-02-2008, 13:17
i znając życie wszytskie ciosy chytol na ryj, zero gardy :lol:

Kris
09-02-2008, 13:22
No o tym to juz chyba nie trzeba pisac. Obaj dzielnie zbierali wszystko na ryj. Najpierw ciulal jeden potem drugi zeby zamieszania nie robic na ringu :)

Yaro
09-02-2008, 13:37
Wczoraj obejrzalem Rocky 6. Co za bzdury. 60-letni typ walczy z mlodym bokserem ktory na 33 walki 30 wygral przez nokaut. Oczywiscie niezniszczalny, pomarszczony jak wysuszona sliwka Rambo dociera do ostatniej 10 rundy. strata czasu.

Bardziej mnie rozbawiło to, że walkę sprowokowała symulacja komputerowa i od tego się zaczęło. Słyszałem, że "Rambo 4" Stallone nakręca czy już nakręcił?

Toczmek89
09-02-2008, 13:41
zwiastuny juz sa z Rambo 4 wiec niedlugo powinien byc. A Rocky 6, no coz i tak mnie zdziwilo ze przegral :P

Kris
09-02-2008, 14:12
Niech Stallone moze sie nie bierze za krecenie filmow bo mu to niebardzo wychodzi

Yaro
09-02-2008, 21:15
Niech Stallone moze sie nie bierze za krecenie filmow bo mu to niebardzo wychodzi

Kris nie mów, bo wszystkie III części Rambo i V częsci Rocky napisał właśnie on sam i były fajne :zabki: Będąc dzisiaj w kinie widziałem już plakat "John Rambo", który i tak zaliczę :napinka:

Trzymając temat:

http://img88.imageshack.us/img88/8850/71843522cm2.jpg

"Królestwo"

Historia opowiada misję amerykańskiej agencji rządowej na Bliskim Wschodzie. W przeprowadzonym na osiedlu mieszkaniowym Gulf Oasis Western w Riyadh w Arabii Saudyjskiej jednym z najbardziej przerażających ataków wymierzonych przeciwko przybyszom z Zachodu, zamachowcy - samobójcy zamordowali ponad 100 i ranili około 200 pracowników kompanii naftowej i członków ich rodzin.

Dla mnie film rewelacyjny! Póki jest w kinie to zapraszam, bo efekty niesamowite! Od początku już wkręca gdy pokazują filmy dokumentalne o Arabii Saudyjskiej, Bin-Ladenie i Hussajnie.

RobertSK
09-02-2008, 23:30
Yaro a mam pytanie ten filmw kinbie jest z Lektorem Polskim czy napisy???

pozdro

Yaro
09-02-2008, 23:34
Z lektorem. Po okładce myślałem, że film w stylu "Pustynna burza" czy "Helikopter w ogniu", ale film zajebiście się oglądało, nawet dziewczynie się podobał :zabki:

RobertSK
09-02-2008, 23:38
To spoko, własnie sie za niego zabieram:)Wrazenia napisze za jakies 2 godzinki:)

pozdro

PePe
09-02-2008, 23:38
jo ostatnio kuknol łostatnio czyńść american pie "bractwo beta" czy jakoś tak,kurwa wszystkie cipki z gołymi cycami łażom a małolaty targajom gonsiora tyn film jest coroz bardzij zryty,tak to 17 latkow ftorym mo jajca rozdupić

RobertSK
09-02-2008, 23:42
Tez ostatnio obejrzałem i musze przyznac ze juz niczym sie ten film nie rózni od tych innych amerykanskich komedii...Kiedys ten film miał swój klimat ale ta częsc za chuja go nie ma...

Najlepsze są 3 pierwsze częsci potem American Pie traci klimat a ta czesc to juz kompletne DNO według mnie...

pozdro

duchu
09-02-2008, 23:43
11 Września Niewygodne Fakty

Po obejrzeniu daje do myślenia można zobaczyć na http://youtube.com/watch?v=Si178q5zxxE i potem kolejne częśći

Roger
09-02-2008, 23:48
Rambo IV

Dzisiaj udało mi sie go zobaczyc, film jak dla mnie troche za krótki ale naprawde przyzwoity a nawet więcej ,bardzo realistyczne i świetne efekty pirotechniczne. Duży realizm walki i ukazywania śmierci w młynie ostrzału (chyba wygląda to najlepiej od Szeregowca Ryana ).Nie każdemu musi sie podobać ale uważam że film jest lepszy niż wiele współczesnych i lepiej zarabiających produkcji, zdecydowanie polecam :)

RobertSK
10-02-2008, 01:42
Jak pisałem tak zrobiłem:)"Królestwo" kuknięte:)

Musze przyznac ze podobnie jak Yaro myslałem ze bedzie to kolejny film z cyklu stu trzydziestu trzech na jednego i jeden wygrywa:) koncówka była rodem z "Helikopter w ogniu" ale cały film taki nie jest, co mnie osobiscie bardzo sie spodobało.

Film bardzo dobry, mysle ze nawet jeden z lepszych jakie ostatnio widziałem.
POLECAM!

pozdro

Yaro
10-02-2008, 11:51
http://img164.imageshack.us/img164/5696/strzelecmw5.jpg

"Strzelec"

Snajper żyjący na wygnaniu zostaje nakłoniony do powrotu do dawnego życia, po tym, jak dowiaduje się o spisku na życie prezydenta. Ostatecznie wrobiony w usiłowanie morderstwa, rusza w pogoń za prawdziwym zabójcą odkrywając, kto i dlaczego go wrobił.

Dobry film. Trochę scen w filmie co zamulały ten szybki film akcji ale ogólnie godny polecenia.

RobertSK
10-02-2008, 13:19
Jak by ktos chciał kuknąc Królestwo podaje linki do wersji avi z Lektorem.

http://uploaded.to/file/rxigyl/debcz-the.kingdom.pl-xvid.part1.rar
http://uploaded.to/file/n8jz74/debcz-the.kingdom.pl-xvid.part2.rar
http://uploaded.to/file/6m6ixq/debcz-the.kingdom.pl-xvid.part3.rar
http://uploaded.to/file/e7pt4s/debcz-the.kingdom.pl-xvid.part4.rar
http://uploaded.to/file/aj6iff/debcz-the.kingdom.pl-xvid.part5.rar
http://uploaded.to/file/pss8lc/debcz-the.kingdom.pl-xvid.part6.rar
http://uploaded.to/file/0ochxp/debcz-the.kingdom.pl-xvid.part7.rar

password: sait0n

pozdro

Yaro
11-02-2008, 09:58
http://img107.imageshack.us/img107/7219/lot93nv0.jpg

"Lot 93"

Samolot linii United Airlines, lot 93, latał regularnie na trasie z Newark do San Francisco. 11 września 2001 roku lecący tą trasą Boeing 757-222 był jedynym z czterech uprowadzonych samolotów, który nie dotarł do celu wyznaczonego przez terrorystów. Obiektem ataku miał być prawdopodobnie Biały Dom. Uzbrojeni w noże porywacze, grożąc wysadzeniem maszyny, dostali się do kabiny pilotów. Podejrzewa się, iż to oni właśnie doprowadzili do rozbicia się maszyny w Pensylwanii, obawiając się, że pasażerom uda się przejąć kontrolę nad samolotem.

Samo wykonanie nie było super ale liczył się przekaz z tego filmu co czuli ludzie, którzy ostatni raz rozmawiali ze swoimi bliskimi. Lot 93 miał najprawdopodobniej uderzyć w Biały Dom, ale pasażerowie próbowali przejąć samolot, rozbijając się w jakimś lesie. Polecam jednak mam trochę inne zdanie co do zaplanowania tych ataków na World Trade Center...

karol
12-02-2008, 02:48
Co do "Królestwa" - szczególnie fajna końcówka.

Poza tym polecam film "Pokuta"
Pokuta

Film jest Adaptacją powieści Iana McEwana pt. "Pokuta". Akcja filmu toczy sie 4 lata przed wybuchnięciem 2 wojny światowej. Mała dziewczynka o imieniu Briony ma bardzo bujną wyobraźnię dzięki, której jej przyszła kariera pisarki jest prawie pewna. Pewnego dnia obserwuje z ukrycia swoją siostrę Cecylię w trakcie stosunku seksualnego z Robbiem, który jest synem gospodyni zajmującej się domem. Bujna, dziecięca wyobraźnia podsuwa dziewczynce różne wizje tego wydarzenia. Robbie trafia do więzienia. Wybucha wojna, Briony zostaje pielęgniarką, stawia pierwsze kroki jako pisarka. Kobieta powoli zaczyna sobię zdawać sprawę ze zła, które wyrządziła przed laty... Film podobnie jak i książka porusza wiele tematów którymi są m. in. miłość, wojna, grzech i odkupienie.

Mazi
12-02-2008, 11:08
Ja też z racji, że chory jestem postanowiłem coś zobaczy. Jako że zalegało mi na kompie właśnie "Królestwo", a pozytywne opinie przeczytałem na forum to odpaliłem i...
... moje wrażenia są pozytywne i podobne do poprzedników. Chociaż jak (prawie) zawsze wiadomo w amerykańskich filmach - Amerykanie to SUPER ludzie, którzy poradzą sobie zawsze ze wszystkim i wszystkimi to polecam ten film :)

WiecznY
12-02-2008, 15:03
Lejdis - da sie obejrzeć?

ps. tak tak, walentynki... :D

Junior
12-02-2008, 15:05
W walentynki nie kino - strasznie oklepane... Lepiej zrob cos innego.

Kris
12-02-2008, 17:55
W walentynki nie kino - strasznie oklepane... Lepiej zrob cos innego.
Ino nie dziecko, bo tu ostatnio pare osob mialo z tym problem

Homer
12-02-2008, 20:00
"Lejdis" chujnia straszna; piszą, że to coś a'la "Testosteron" ale jak dla mnie pięć razy gorszy

Ameba
13-02-2008, 00:10
Ja dzisiaj byłam na Lejdis z koleżankami też Lejdis :zabki: Fajny film na babski wieczor, fecetowi tez sie może w sumie podobać. Nooooooooo ale nie jest to chyba film na romantyczny wieczor we dwoje. Przeklinają, a "papież" bzyka sie jak krolik i jest gejem :szok:

cysiu
13-02-2008, 02:02
a mnie się tam podobał ten film; jednak również odradzam jutro się tam wybierać..
lepiej już chociażby na spacer iść..

poza tym, tak czy siak , już za pewne biletów nie ma :lol:

magell
14-02-2008, 20:10
ma ktoś film " ranczo wilkowyje". Jak tak to prosiłbym o linki do ściągnięcia :)

Yaro
16-02-2008, 22:13
http://img88.imageshack.us/img88/4788/adrenalinaoy3.jpg

"Adrenalina"

Film opowiada historię Cheva Cheliosa - płatnego mordercy na usługach ważnego syndykatu z zachodniego wybrzeża. Postanawia on porzucić zabijanie, uciec i rozpocząć nowe życie ze swoją dziewczyną Eve. W tym celu pozwala swojej ostatniej ofierze uciec. Następnego dnia budzi go telefon, w którym odzywa się tajemniczy głos mówiący, że w żyłach Cheva krąży trucizna, która powoli sprawi, że jego serce przestanie bić. Jedynym sposobem na jej czasowe powstrzymanie jest sprawienie, aby w organizmie mężczyzny non-stop krążyły duże ilości adrenaliny.

Dobry film. Kilka przesadzonych według mnie scen, ale ogólnie polecam.

http://img150.imageshack.us/img150/3109/wielkiekinotm4.jpg

"Wielkie kino"

Zakręcone umysły dwóch z sześciu scenarzystów "Scary Movie" zabrały się za największe mega hity ostatnich miesięcy. Pod ostrzał trafiły m. in. takie filmy, jak: Opowieści z Narnii, Harry Potter, Charlie i fabryka czekolady, X-Men, Borat, Piraci z Karaibów. Akcja" Epickiego Filmu" koncentruje się na historii czwórki nie-tak-młodych sierot. Nasz nieszczęśliwy kwartet odwiedzi fabrykę czekolady, gdzie natkną się na zaczarowaną szafę, która przetransportuje ich do ziemi Gnarnia. Spotkają tam kwiecistego kapitana pirata, sumiennych studentów czarów. Dołączą się do sił by pokonać złą Białą Sukę Gnarnii.

Scenariusz jak to w parodiach bzdura, ale nie było to tak śmieszne jak I część "Komedia romantyczna". Można zobaczyć.

Kris
16-02-2008, 22:16
Dzisiaj obejrzalem Hitmana. Jak ktos ogladal trylogie Bourne'a i mu sie podobalo to moze sobie tez obejrzec Hitmana. Fajnie zrobiony i daje do myslenia.

JACA
16-02-2008, 22:23
Ten cały Lejdis to miała być odpowiedź na Testosteron a w sumie gdybym był babą to bym sie pochlastał po obejrzeniu tego filmu. Tak sie kobiety wielce identyfikuja z tym filmem i bohaterkami a sie okazuje ze jedna to jakaś nimfomanka co sie rźnie z byle kim, dla drugiej jedynym celem zycia jest powiększenie sobie cycków, trzecia jest tak durna i nawina że pierze chłopowi koszule i skarpetki,który będąć z nia przeleciał pół Warszawy a czwarta wyszła za mąż za geja :zabki: Jedyny wniosek jaki mi sie nasunął po obejrzeniu tego filmu że kobiety są próźnymi,durnymi, naiwnymi nimfomankami:zabki: I do teraz nie potrafie zrozumieć czemu nasze drogie Panie tak sie identyfikują z tymi bohaterkami:zabki: Czyzby ten film pokazał całą prawdę o kobietach?:zabki:

juras1964_16
16-02-2008, 22:42
ja polecam "WZGORZA MAJA OCZY 2" NAJLEPSZY HORROR JAKI WIDZIALEM..;P

Gierdi
16-02-2008, 23:07
juras1964_16 oglądnij sobie ZIEMIA ŻYWYCH TRUPÓW :)

juras1964_16
16-02-2008, 23:22
no wlasnie mam zamiar ale czekam az bedzie z lektorem.../ale nieiwem co maja wspolnego wzgorza z rupkami..;p

WiecznY
17-02-2008, 10:20
Wracajac do Lejdis - można było obejrzeć... Na pewno lepsze od Testosteronu...

Dudi
17-02-2008, 10:27
juras1964_16 oglądnij sobie ZIEMIA ŻYWYCH TRUPÓW :)

Moim zdaniem "Ziemia żywych trupów" już nie ma takiego klimatu jak "Wzgórza mają oczy 2"

RobertSK
17-02-2008, 11:10
Moim zdaniem "Ziemia żywych trupów" już nie ma takiego klimatu jak "Wzgórza mają oczy 2"

Wzgórza mająoczy 2 jest strasznie bez sensu...grupa wyszkolonych amerykanskich bohaterów nie umie poradzic sobie z kilkoma...chuj wie co to było;)

Pierwsza czesc zdecydowanie lepsza!!!!!

W tym klimacie polecam i to bardzo, obie czesci filmy "Zły skręt"....

pozdro

Dudi
17-02-2008, 11:16
Zły skręt to jest przetłumaczenie słowo w słowo z angielskiego "Wrong turn" ale ja się spotkałem, że ten film się nazywa "Droga bez powrotu" ;)

juras1964_16
17-02-2008, 11:21
no wlasnie ja tez jako "droga bez powrotu" ale i tak niejest tak dobre jak wzgorza..

Yaro
17-02-2008, 12:41
Wzgórza mająoczy 2 jest strasznie bez sensu...grupa wyszkolonych amerykanskich bohaterów nie umie poradzic sobie z kilkoma...chuj wie co to było;)

Pierwsza czesc zdecydowanie lepsza!!!!!

W tym klimacie polecam i to bardzo, obie czesci filmy "Zły skręt"....

pozdro

Tak się film prawidłowo nazywa. Co do "Wzgórza mają oczy 2" to RobertSK mnie wyprzedził w czym chciałem napisać. Wyspecjalizowani żołnierze z pełną amunicją i granatami nie potrafi sobie poradzić z potworami a na końcu jeden się wkurwił i nożem umiał zabić i kamieniem poprawić :zabki: Jest masa horrorów o niebo lepszych.

dodo
17-02-2008, 12:53
dokladnie daremne te wzgorza do tego ta grupa komandosow : modelki i playboye :) niby super hiper wyszkoleni a trzesa portkami i nie wiedza co robic .. i do tego ta koncowka ..obym animowanego Inspektora Gadzeta ogladal :)) a i jeszcze ten motyw z dobrym potworem co pomaga im sie wydostac ...jakie to wzruszajace ...mogli go zabrac ze soba i adoptowac ..pewnie by zyli dlugo i szczesliwe :)) daremne szkoda czasu

RobertSK
17-02-2008, 13:02
Tak mi sie teraz przypomniało jak w pierwszej czesci "Wzgórza maja oczy" jeden z facetów wyruszył po dziecko aby odebrac je z rąk tych potworów...zajebał wszystkich (prawie) i wrocił z dzieciakiem na rekach i z psem....tu zupełnie na odwrót....grupa komandosów z ciezką bronia nie potrafi nawet przezyc:)

Jedynke oglądałem w kinie i była naprawde fajna...dwójke oglądałem z usmiechem na twarzy...jak komedie jakąs:)

pozdro

juras1964_16
17-02-2008, 13:05
haha dodo ale masz poczucie chumoru...(mogli go adotowac..) ale przypomne wam ze to niebyli super komandosi tylko mlodi zolnierze gwardi narodowej ktorzy odbywaja pierwszy tak powazny trening...:)

Gierdi
17-02-2008, 13:58
dlatego oglądnijcie ziemia żywych trupów:lol:

Kris
17-02-2008, 16:18
Dzisiaj tvp 1 godz 22:10 - "Stalingrad". Polecam ten film kazdemu. Widzialem go juz pare lat temu i dlugo po nim nie moglem zasnac.

Schyłek lata 1942r. Żołnierze batalionu szturmowego Wermachtu Fritz Reiser i Manfred Rohleder odpoczywają na Riwierze Włoskiej po trudach kampani zbrojnej w Afryce. Urlop nie trwa jednak długo i batalion zostaje przerzucony na front wschodni. Porucznik Hans von Witzland informuje żołnierzy, że walczyć będą o zdobycie Stalingradu. Większość obawia się rosyjskiej zimy, ale hitlerowska propaganda twierdzi, że opór obrońców miasta złamanie zostanie w kilka dni. Pierwszy szturm na Stalingrad okazuje się niezwykle krwawym przedsięwzięciem. W przepełnionym lazarecie Reiser i Rohleder wymuszają na poruczniku Witzlandzie opatrzenia w pierwszej kolejności ciężko rannego kolegi. Za to wykroczenie kapitan Haler przenosi ich do karnego batalionu. Nastaje zima. Żołnierze 6-tej Armii gen Friedricha von Paulusa bezskutecznie usiłują przełamać obronę Stalingradu. Por. Hans von Witzland spostrzega, że zdobycie miasta nie jest żadną militarną i startegiczną koniecznością, lecz czysto prestiżowym politycznym przedsięwzięciem. Świadomość ta całkowicie zmienia młodego porucznika. Z zimnego tresera żołnierzy staje się ich towarzyszem niedoli. Reiser i Rohleder zostają zrehabilitowani i wracają do działań frontowych.

bart-EM
17-02-2008, 23:47
przed chwilką obejrzałem 2 filmy:
I Could Never Be Your Woman - nigdy nie będę Twoja - komedia romantyczna - chociaż nie przepadam za filmami tego typu, na tym nie usnąłem i dosyć śmieszny w niektórych momentach

Storm Warning - przed burzą - horror - całkiem ciekawy, chociaż pewne sceny też trochę nieprawdopodobne. Mimo wszystko polecam.

juras1964_16
18-02-2008, 10:40
no "storm warning" bylo fajne chociaz bardziej to byl thriler niz horror...(najlepsze bylo z tym starym kolesiem i psem..)

Ameba
18-02-2008, 23:12
Asterix na Olimpiadzie jest fajny :zabki: Polecam. Nawet Zizu można zobaczyć w sukience ;)

Kris
18-02-2008, 23:13
A jebie Rzymianom z dynki??

Ameba
18-02-2008, 23:16
No niestety Rzymianom jakoś nie miał okazju, ale kuzynowi z Egiptu chciał walnąc z dyńki :zabki:

RobertSK
19-02-2008, 00:08
Dzis kukłem w kinie "Lejdis" i powiem szczerze ze spodziewałem sie czegos...gorszego;)Usmiałem sie niezle, film troszke długi bo trwa az 2,5h ale nie przynudza strasznie;)
Fenomenalna gra Szyca, mimo alkoholizmu gra naprawde fajnie i mozna sie posmiac;)

Polecam!

pozdro

RobertSK
19-02-2008, 21:00
Ma ktos do pochytania takie filmy Kutza jak "Sól Ziemi Czarnej" , "Perła w koronie" , "Smierc jak kromka chleba" , "Paciorki jednego rózanca" oraz "Na strazy swej bede stac"?

Najlepiej jak by mi ktos nagrał na płytke lub pozyczył na VHS...linki(chociaz szperałem po necie)tez bedą bardzo pomocne.

Oczywiscie dla pomocnych piwko:))))

pozdro

Ameba
19-02-2008, 21:24
"Pokuta" Film skończył sie nie po mojej myśli, smutno :( Mimo to film mi sie podobał, momentami był nudnawy, ale da sie to przeżyć. Polecam, ale jak macie ochote na film z happy endem to nie idzcie na niego.

Szpic
19-02-2008, 21:37
Ma ktos do pochytania takie filmy Kutza jak "Sól Ziemi Czarnej" , "Perła w koronie" , "Smierc jak kromka chleba" , "Paciorki jednego rózanca" oraz "Na strazy swej bede stac"?

Najlepiej jak by mi ktos nagrał na płytke lub pozyczył na VHS...linki(chociaz szperałem po necie)tez bedą bardzo pomocne.

Oczywiscie dla pomocnych piwko:))))

pozdro
sprawdz Media markt na 3 stawach
nie dawno mozna bylo kupic je tam

PePe
19-02-2008, 21:37
http://gfx.filmweb.pl/po/60/04/416004/7152467.2.jpg?l=1185190085000

kupa straszno omijac z daleka straciłek 1,5 godz na to chujostwo,takie gowno to po teleranku powinni puszczac

Kris
19-02-2008, 23:01
RobertSK "Paciorki" mi sie sciagaja. Jak zassom to Ci nagrom. Bedziesz jeszcze na hali kiedys?

Wiciowiec
19-02-2008, 23:57
PePe film o którym piszesz znany jest również pod tytułem "Wraiths of Roanoke" i jest chyba pierwszym horrorem na którym zasnąłem...zdecydowanie nie polecam

RobertSK
20-02-2008, 20:38
RobertSK "Paciorki" mi sie sciagaja. Jak zassom to Ci nagrom. Bedziesz jeszcze na hali kiedys?

Bede bede:)Napisz na kiedy mam Ci piwko wziąsc;)

czekam na info!

pozdro

RobertSK
21-02-2008, 23:03
http://gfx.filmweb.pl/po/80/18/338018/7171903.3.jpg?l=1187772836000

Co za kurwa głupi film...niby komedia ale w połowie filmu wszedłem na film web zeby sie jeszcze upewnic.

Nic ale to nic mnie nie rozsmieszyło....tragedia ten film....NIE POLECAM!!

pozdro

R1
22-02-2008, 08:32
a co powiecie o filmie MIASTO BOGA starszy ale chyba jary,wlasnie go sciagam.

Kris
22-02-2008, 10:14
No to sciagaj bo film jest zajebisty. Juz kiedys go polecalem. Nie zawiedziesz sie jak go obejrzysz.

blazej
07-03-2008, 18:20
Mgła shit jakich malo w kinach omijajcie z daleka dobrze radze.

Bojar
08-03-2008, 00:38
Najwiekszy badziew na jakim bylem Sweet Tood z Johnem Depem ;/ caly film spiewaja a krew wyglada jak keczup z woda.....

Shelf
08-03-2008, 10:14
musical na tym polega....

Ameba
09-03-2008, 11:24
Sweeney Todd jak już :jezor: Mnie sie podobał ten film, wiadomo Burton, więc nie każdemu jego filmy przypadają do gistu. Jak widziałeś jeden, nie podobał sie to po co chodzić na jego filmy?

pooceq
09-03-2008, 19:42
"Sweeney Todd" - najlepszy musical jaki widzialem, ale nie lubie musicali, wiec to duzo nie mowi. jak na razie moim faworytem pozostaje "Big fish" jezeli o Burtona chodzi

aha, ten Sweeney to chyba historia na faktach - bylem zaskoczony tematyka filmu (najpierw ta historie slyszalem)

ertai
09-03-2008, 20:03
Jumper - jesli komus podobala sie zapowiedz i liczy na swietny film akcji to odradzam. Akcja to wlasciwie tylko ostatnie 15 minut wczesniej plytkie romansidlo

Tevez
09-03-2008, 22:09
Poszedłem do kina na tego jebanego Jumpera. Jak film się skonczył to połowa ludzi siedziała myślac, że coś się im w kinie zepsuło i za wcześnie napisy koncowe włączyli.
Film moge wam streścic:
Koles odkrywa, że się potrafi teleportowac (czy coś takiego)
Ktoś go goni
Potem to właściwie nie wiem co się stało, jakoś tam pokonał tego drugiego.
Koniec

Przez cały film oczywiście towarzyszy mu jakaś panna.

Kris
09-03-2008, 22:54
Wlasnie obejrzalem "Krola lwa" chyba po 10 latach od ostatniego razu. Hakunamatata :lol2:

Blejz
10-03-2008, 00:00
z okazji dnia kobiet /8 marca/ zabralem swoja lipste na Rambo

film mnie nie zaskoczyl - john troche sie postarzal ale dalej napierdala

w filmie bylo wszystko czego oczekiwalem - bezsensowna przemoc duzo trupow wybuchy

hektolitry krwi kilogramy flakow i do tego na deser drewniane dialogi dla mnie film na 10 gwiazdek

mojej babie sie nie podobal i obiecalem ze pojdziemy na jakas glupia komedie romantyczna ....:(

SLY RLZ

LIVE FOR NOTHING - DIE FOR SOMETHING

hfc
10-03-2008, 06:37
Ja na Rambo byłem w piątek. Osobiście mi się podobał

19kowal64
10-03-2008, 21:13
Osobiście polecam film Polskiej produkcji "Job ostatnia szara komórka"

PePe
10-03-2008, 22:17
osobiscie to tyn film jest zjebany

RobertSK
10-03-2008, 22:19
Osobiście polecam film Polskiej produkcji "Job ostatnia szara komórka"

A ja nie polecam tego filmu.Mi sie nie zbyt podobał...taki jakis kurwa zamulacz straszny....

pozdro

Kris
10-03-2008, 23:09
Dzisiaj kolejna bajka. Mustang z dzikiej doliny :) Fajne, tez juz widzialem jakis czas temu.

Yaro
25-03-2008, 12:14
http://img237.imageshack.us/img237/4880/widzcicomhq1.jpg

"Widzę-Cię.com"

W skrócie chłopak montuje kamery w całym domu i pokazuje wszystkim na żywo przez internet co wyprawia jego rodzica niewiedząc o tym, jednocześnie zarabiając kupę pieniędzy. Średni film ale można zerknąć.

Ameba
25-03-2008, 16:07
Ja polecam "Butelki zwrotne" taki czeski fajny film, bardzo mi sie podobał

IGREK
25-03-2008, 20:43
ogladal ktos z ODZYSKU?
fajne?

RobertSK
25-03-2008, 20:50
ogladal ktos z ODZYSKU?
fajne?

Srednie...mozna obejrzec ale film bez rewelacji....

majk
25-03-2008, 21:03
wczoraj obejrzałem Jestem Legendą. polecam, naprawde dobry film, bardzo mi przypadł do gustu :)

blazej
02-04-2008, 18:37
Into the wild- historia chlopaka z bogatej rodziny ktory porzuca sielanke rodzinna i wyrusza na alaske z buta zostawia wszystko kase itd. Historia na faktach film trwa prawie 2-30 ale warto oderwac sie od amerykanskich sensacji i obejrzec refleksyjne kino.. daje do myslenia rezyseria Sean Pean naprawde dobrze sie oglada.Polecam jesli nie kino to moze na wieczor spokojny w domu

Ameba
02-04-2008, 18:44
Nie kłam kochanie- fajne, można sie pośmiac. Polska komedia romantyczna wiadomo... ale chyba najlepsza z dotychczas oglądnietych przeze mnie.

Oko- nuuudddaaaa, przewidywalny, oklepany i wcale nie straszny. Noo tylko w 1 momencie krzyknęłam na cała sale:hihi:

bart-EM
02-04-2008, 20:08
co do Nie kłam kochanie zgadzam sie z Amebą :)

cysiu
02-04-2008, 20:14
Oko- nuuudddaaaa, przewidywalny, oklepany i wcale nie straszny. Noo tylko w 1 momencie krzyknęłam na cała sale
w ktorym?

:zabki:

no mnie też jakoś ten film nie przejął.. myślałem, że będzie lepszy..

no i ten nowy Knight Rider też do mnie nie przemówił..
w sumie film o niczym..

Ameba
02-04-2008, 20:26
Jak jakiś potwór uderzył w szybe od auta głownych bohaterów jadących do Meksyku

PePe
02-04-2008, 21:01
http://gfx.filmweb.pl/po/25/25/382525/7181274.2.jpg?l=1198293845000

chyba już wystarczy kontynuacji,bez przesady,najsłabsza z serii

http://gfx.filmweb.pl/po/47/35/264735/7175748.2.jpg?l=1193149212000

łatwe i przyjemne kino rodzinne

http://gfx.filmweb.pl/po/29/87/272987/7179584.2.jpg?l=1196943719000

liczyłem ze bedzie lepsze a to kolejny film do zrytych nastolatków,nie polecam

Toczmek89
03-04-2008, 09:58
Mgła to jest najgorszy film jaki widzialem w zyciu. No dobra, Osady nic nie przebije..

MichalS78
03-04-2008, 10:26
[IMG]http://gfx.filmweb.pl/po/47/35/264735/7175748.2.jpg?l=1193149212000

łatwe i przyjemne kino rodzinne

Zgadzam sie. Fajny filmik na rodzinne popołudnie. Trochę zabawnych sytuacji.

Zakochani widzą słonie
Film bodajże duński. Oglądnąłem go sobie z uwagi na fakt, ze kiedyś coś tam o nim słyszałem. Czrno-biały. W sumie to nie wiem jak go określić, ale warty zobaczenia. Momentami zabawny, a zwłaszcza gdy dwóch gości gra w piłkę, przy czym jeden z nich... sędziuje.

Pod słońce (oryg. Shadow in the sun)
Jak dla mnie film naprawdę świetny. Dość lekka opowieść o niesfornym pisarzu którego do napisania kolejnej powieści stara się namówić młody pracownik wydawnictwa. Naprawdę polecam. Ozdobą filmu z pewnością jest piękna jak zwykle Claire Forlani. Polecam.

Duchy Goi
OPowieśc o słynnym malarzu i obraz Hiszpanii w okresie Świętej Inkwizycji i Rewolucji Francuskiej. Dobry film, warty obejrzenia. Świetna gra Natalie Portman

królik
03-04-2008, 10:30
Mgła - 8.5/10
Oko - 6.0/10
drapieżnik - 7.5/10
elitarni - 6.0 /10

Kattowitz
03-04-2008, 11:01
Ali G. Indahouse heh

Artis
03-04-2008, 11:20
Nie kłam kochanie- fajne, można sie pośmiac. Polska komedia romantyczna wiadomo... ale chyba najlepsza z dotychczas oglądnietych przeze mnie.

Również polecam. Czasem niezłe jaja. jest to bardziej komedia niż romantyczna wiec to cieszy :D.

Axel
03-04-2008, 12:05
feast of love - filmy w miarę dobry, pokazuje różne rodzaje miłości (od małżeńską, przez młodzieńczą, lesbijską po dojrzałą). Nic wybitnego, może jedynie jak zawsze godna pochwały gra Morgana Freemana

RobertSK
03-04-2008, 13:45
No i ja musze pochwalic "Nie kłam Kochanie" bo film naprawde ok.

Tak jak napisał Artis, bardziej Komedia niz film romantyczny wiec to na wielki plus.

pozdro

IGREK
03-04-2008, 14:36
Ali G. Indahouse heh

no to bylo konretne,fajne laski graly

ŁIKET ŁIKET DZANGLE IS MASIV

Yaro
07-04-2008, 15:42
http://img225.imageshack.us/img225/7779/lkqi8.jpg

"Lęk"

Miejsce akcji: Londyn o północy. Kate, młoda kobieta pracująca w branży medialnej, wybiera się na kolejne przyjęcie. Nie mogąc złapać taksówki, idzie na stację metra. Aby uniknąć stania w kolejce kasy w tłumie innych imprezowiczów, Kate kupuje bilet od bezdomnej dziewczyny i schodzi na peron, gdzie w oczekiwaniu na metro wkrótce zasypia. Po przebudzeniu stwierdza, że jest zupełnie sama, peron został zamknięty, a jej komórka nie ma zasięgu. Kate wpada w panikę, jednak już po chwili na stację wjeżdża ostatni pociąg. Dziewczyna wsiada do wagonu. Nie dziwi ją fakt, że jest jedyną pasażerką; cieszy się, gdy pociąg wreszcie rusza. Jednak w połowie tunelu kolejka gwałtownie się zatrzymuje. Gasną światła i wszystko pogrąża się w ciemności...

Żenada! Takiego szajsu długo nie widziałem.

RobertSK
07-04-2008, 16:00
http://gfx.filmweb.pl/po/91/43/9143/6949252.2.jpg?l=1185190085000

"Odkupienie"

Inspektor Prudhomme (Christopher Lambert) prowadzi dochodzenie w sprawie serii dziwnych morderstw. Odkrywa makabryczną prawdę - zabójca zamierza zrekonstruować ciało Chrystusa z członków swych ofiar i chce tego dokonać przed Wielkanocą. Prudhomme będzie próbował mu w tym za wszelką cenę przeszkodzić, zmagając się jednocześnie z traumą po śmierci syna, oddaleniem od żony i kryzysem wiary.

Film juz stary ale sobie obejrzałem i musze powiedziec ze...zywcem zerznięty z "Siedem" .

Cienki jak dupa węza...nie oglądac!!

pozdro

blazej
07-04-2008, 18:09
Horton słyszy ktosia-bajeczka dla najmlodszych widzów.. jak dziecko jest chetne na kino to polecam fajnie sie oglada.

PePe
07-04-2008, 21:00
Poznaj moich Spartan

http://img216.imageshack.us/my.php?image=spvx8.jpg

strasznie potargano parodia 300:alcoholic:

barpal
08-04-2008, 13:55
Poznaj moich Spartan - szokująco daremny film.

niski
08-04-2008, 14:31
THE CLEANER
Samuel Jackson, Ed Harris

Były policjant, ktory ma firme czyszczaca, dostaje zlecenie na wyczyszczenie domu w ktorym popelniono morderstwo, jak sie okazuje pozniej, zlecenia nie bylo...

dobre kino

REZERWAT

Polskie kino, fajne klimaty, polecam...

SWEENEY TODD

juz ktos napisal, ze krew wyglada jak woda z keczupem, ale ciagle warty obejrzenia...

BORAT - DELETED SCENES

tylko dla fanów Borata, 15, 5 wycietych scen z filmu...

PePe
08-04-2008, 16:59
88 minut

http://gfx.filmweb.pl/po/35/10/123510/7182401.3.jpg?l=1200130474000

niezły, w roli głównej Al Pacino

Mientha
08-04-2008, 17:02
widział ktoś może The Real Football Factory?? warto obejżeć?

mlodzikz16
08-04-2008, 17:05
dosyć fajny film...jak lubisz pooglądać akcje mordobicia to polecam :)

według mnie jeden z najlepszych o "piłce"

Mientha
08-04-2008, 17:37
a w porównaniu do Green Street Hooligans... jak sie prezentuje ??

basu
08-04-2008, 18:02
Mientha: po 1. The Real Football Factories to jest dokument, Tobie zapewne chodzi o Football Factory.
Po 2. Football Factory jest o niebo lepsze od hamerykańskiego GSH.

mlodzikz16
08-04-2008, 18:07
oo dobrze ze zauwazyłeś...mi właśnie tez chodziłooFOOTBALL FACTORY

a co mi powiecie o filmach

Sposób na teściową i Czego pragnie dziewczyna ??

Kris
08-04-2008, 18:39
"Sposob na tesciowa" biedna tandetna komedia romantyczna jakich pelno. Jedyny plus to J.Lopez :D

*Kamilkaaa*
08-04-2008, 19:02
''Mgła''. Moim zdaniem kumaty.... ;))

bart_wnc
08-04-2008, 19:19
mgla to jeden wielki szajs :/ tak samo jak przereklamowane oko :/

Acker
08-04-2008, 19:38
to oko wcale takie zle nie jest. da sie obejrzec

*Kamilkaaa*
08-04-2008, 19:47
Oko do dupy to fakt... :P / ''Ultimatum Bourne`a'' :]]

Lars Ulrich
08-04-2008, 21:54
wy tam pierdolicie to szajs tamto szajs ,obejrzyjcie sobie film jaki obejrzałem wczoraj z 2005 r !!!!!!

jego tytuł to ......

http://img382.imageshack.us/img382/2817/maglownicamv9.th.jpg (http://img382.imageshack.us/my.php?image=maglownicamv9.jpg)

MAGLOWNICA !!!!

kurwa jak można przeznaczać kase na takie gnioty, obejrzyjcie choćby z ciekawości hahaa

Stęga
08-04-2008, 22:03
Ranczo obejrzałem, szczerze to zaśmiałem się może dwa razy, ogólnie nuda ale można luknąć...

American Gangster,Ultimatum Bourne'a, Hiitman,Step Up 2- który z tych filmów jest wart uwagi ?

PS.Może ktoś polecić jakąś naprawde dobrą komedie?

Kris
08-04-2008, 22:08
Ultimatum ale dopiero po obejrzeniu Tozsamosci i Krucjaty. Dojebana trylogia. Hitmana tez mozna kuknac. Dobra komedia? Sami swoi :)

PePe
08-04-2008, 22:33
widziołek to gówno(Maglownica) z rok tymu było w filmach grozy(tako gazeta) potargało mi wela

qwazi
08-04-2008, 22:40
mgla to jeden wielki szajs :/ tak samo jak przereklamowane oko :/

oko amerykanskie owszem, ale ja polecam oko azjatyckie z 2002 roku. bo to co teraz leci to amerykanski remake.
zrezta wszystkie remake z ameryki azjatyckich filmow sa dupiate, atk jak nieodebrane polacenie,dark vater-fatum, czy wiele innych.azjaci naprawdeswietne filmy grozy robia:)

Smoke
08-04-2008, 22:44
American Gangster - dobry film, w fajnym kilmacie
Ultimatum Bourne'a - jak wyżej, ale tylko jeśli widziałeś wczesniejsze części ;)

basu
08-04-2008, 22:59
widziołek to gówno(Maglownica) z rok tymu było w filmach grozy(tako gazeta) potargało mi wela

Niskobudżetowe horrory, s-f i gore z lat 70. i 80. wymiatają :D

Ameba
09-04-2008, 09:08
Ja polecam "Chodż goni nas czas" napeawde fajny film, można sie pośmiać i wzruszyć. To jest o 2 starszych panach którzy są chorzy na raka, i postanawiają korzystać z życia

Axel
09-04-2008, 09:20
hitman - niezły film, choć nie jakiś wybitny. Mi się podobał, więc myślę, że warto go zobaczyć

Kattowitz
14-04-2008, 10:35
Las Vegas Parano - swietny film, swietne dialogi, swietna sceneria, oldf school se ses ses e

Żaba-Bogucice
14-04-2008, 11:16
Las Vegas Parano - swietny film, swietne dialogi, swietna sceneria, oldf school se ses ses e
mega pierdolniecie,szczegolnie jak opuszczaja pokoje hotelowe:rotfl: zauwazyłem w kinie jedno,ze tam kaj gra Johny Deep musi byc dobry film....Co do filmow z Johnym polecam Blow,historia na faktach,wysmienita rola Deepa.