View Full Version : Wakacje
Zbliża się sezon urlopowy, czy ma ktoś namiary na wynajęcie kwater w Chorwacja? Jeżeli tak proszę o info.
Chudy NFG
16-03-2008, 23:25
Adriatica.net
Jadąc do samej Bułgarii przez Rumunię wjadę na sam dowód? Druga sprawa to może ktoś opisać jak tam wygląda życie, ceny oraz sztuka zwiedzania? Jakieś nagłe wydatki na miejscu niezbędne? Jak ktoś tam był to niech trochę napisze, bo mam zamiar jechać w lipcu a chcę się jakoś przygotować. Jak dobrze pamiętam stare forum to Baton coś pisał o pobycie w Bułgarii :zabki:
też mam pytanie a'propos Bułgari - jak tam wyglądają ceny, np. 2L Coca Cola, gorzoła, browary
a jeżeli ktoś tam ostro melanżował i może mi udzielić kilku informacji to proszony jest o PW ;)
dowejcie wszystkie informacje tu ,bo moze fto skrzysto,namiary ,cyny ,adresy
Zagadajcie do Batona, chyba nawet posiada trunki z Bułgari, przynajmniej miał jeszcze wodke 2 miesiace temu :D
Bylem w bulgarii 2 lata temu i w te wakacje znowu jade piwo na plazy 2.10zł, w sklepie 1.30zł, vodka od 3zł do 120zł, obiadek 10-20zł :) wino do obiadu 4zł :) jest ok :)
też mam pytanie a'propos Bułgari - jak tam wyglądają ceny, np. 2L Coca Cola, gorzoła, browary
a jeżeli ktoś tam ostro melanżował i może mi udzielić kilku informacji to proszony jest o PW ;)
Smoke wiem, że w Polsce musisz kupić euro lub dolary i dopiero w Bułgarii zakupić levy. 1 euro = około 2 levy, więc 1 lev to około 1,75 zł. Słyszałem, że piwo średnio 2 zł, obiad w restauracji dwudaniowy 10 zł czy syty kebab 3-4 zł :lajkonik: Na miejscu obowiązkowo płaci się za jakąś klimatyzację w pokoju (u nich studio czy apartament to jest) co kosztuje na tydzień około 7 euro. Ogólnie Bułgarię bardzo dużo osób mi poleciało i jutro mam zamiar już za rezerwować 2 tygodniowe wczasy. Mam tylko nadzieję, że w biurze jutro mi powiedzą, że trasa autokaru będzie przebiegać przez Słowację, Węgry i Rumunię a nie Serbię, bo paszport obowiązkowy.
Z ciekawości kobieta w Tradzie mi powiedziała, że jak polecę samolotem do Bułgarii to wystarczy mi dowód, jak zaś autokarem to paszport (wjeżdżając na Bułgarię nie jadąc Serbią). W innych biurach powiedzieli mi, że ta kobieta jest chora. U Was jak z tymi informacjami?
Byłem 2 lata pod rząd w Bułgarii i ceny niestety z roku na rok idą w góre. Ceny również uzależnione są od miejsca w które się wybierasz. Bułgarskie piwo np: Zagorka na plazy w ubiegłym roku 2 levy ( ok. 3.5 zł), zachodnie typu Becks,Amstel 2,5 levy. W restauracjach do obiadow czy do kolacji ceny piwa podobne. Dobry obiad z piwem idzie spokojnie zjeść zamykajać się z wydatkiem 5-7 lev)0,5 l cola nestea 1 leva.Na wypróbowanie polecam Nestea z owoców leśnych. Jak dla mnie rewelacja.2l cola to jakies 2,5 leva. Na dyskotekach ceny troche wyższe. Jeśli są chętni na Bułgarie to polecam wszystkim wyjazd na własną ręke.2 lata temu wybrałem się z kumplem w ciemno do Bułgarii. Jechaliśmy pociagami przez Ukraine i Rumunie. Droga w sumie męcząca ( 3 dni jazdy) ale obfitująca w wiele wydarzeń:) Ukraina jest gwarantem cofniecia sie w czasie i przeżycia niesamowitych historii:) W Sozopolu nie mieliśmy żadnych problemów ze znalezieniem kwatery.Jakoś za noc w przeliczeniu na polskie wyszło nas 20 zł. Ktoś tu się pytał o Rumunie. Rumunia zdecydowanie dużo droższa od Bułgarii. Ceny wydaje mi się nawet wyższe niż w Polsce. W okolicach Konstancji nie ma sznas znaleźć noclegu tańzszego niż 60-70 zł. Rumunia w ostatnich latach zrobiła niesamowity krok do przodu. To już nie jest ten sam kraj jaki był z 8 lat temu jeszcze. Dla osób lubiacych zwiedzać polecam trase od Karpat po wybrzeże...Szczególnie Karpaty robią niesamowite wrażenie. Yaro wykupując wczasy z biura podrózy raczej nie masz szans zeby ominąć Serbie także bez paszportu autokarem nie pojedziesz. Samolotem nie wiem jak jest. Jako alternatywa pozostaje Ci jazda pociągami przez Słowacje,Rumunie,Wegry,Rumunie. Przy dobrym rozplanowaniu trasy i połączeniu pociagów w 48h powinienieś zajechać.
Jutro właśnie mam zamiar wszystkiego się dowiedzieć, bo zdecydowany jestem ale właśnie interesuje mnie sprawa z paszportem (nie przez Serbię). Swoją drogą jak już tu piszę, to chcę uderzyć do Primorska. http://primorsko-kvartiri.com/news/data/upimages/primorsko.jpg tak wygląda te 5000 tysięczne miasteczko. W okres letni miasteczko liczy 50000 mieszkańców. Mi się wydaje, że dojazd autokarem będzie przez Rumunię, jak nie to zobaczę czy jakieś w ogóle jakiś wypoczynek w Bułgarii jadąc przez Rumunię. Jaca dzięki za info.
PS: Jak mi mówiła w biurze, że do Bułgarii wjeżdża się na dowód to chyba miała na myśli trasę przez kraje UE nie? Tak to odebrałem ale zapytałem w celu zaspokojenia cierpliwości.
W Primorsku ceny na poziomie Sozopola a więc przyjazne dla wczasowicza:) Yaro w tamtym roku jechałem z biura i podróz przez Serbie była. Wszyscy znajomi ktorzy jezdzili z różnych biur podozy równiez jechali przez Serbie
Jakis grupowy wyjazd do Bulgarii nam sie szykuje :cham:
dosłownie i w przenośni, jak dobrze wyjdzie to już się boję ;)
Też z kumplami rozważamy wyjazd do Bułgari w lipcu. Dajcie wszelkie info, koszta, a SZCZEGOLNIE namiary na jakies biura ktore organizuja takie (niedrogie wczasy).
Jaka około kwote ogolnie musze miec-dojazd,jedzenie, picie ;), noclegi - zeby spedzic milo czas? Oczywiscie nie zalezy nam na luksusach :)
Poza tym znajdziemy jeszcze cos na lipiec teraz?
Ja jade do Sozopola przez Serbie bo w Rumuni podobno okropne drogi. caly wyjazd na 2 tygodnie 1000zł tylko ze to w styczniu zalatwialem teraz juz jest po 1600 i nie ma miejsc.
W Primorsku ceny na poziomie Sozopola a więc przyjazne dla wczasowicza:) Yaro w tamtym roku jechałem z biura i podróz przez Serbie była. Wszyscy znajomi ktorzy jezdzili z różnych biur podozy równiez jechali przez Serbie
Miałeś rację przez Serbię. Tylko do Obzoru trasa przebiega przez Rumunię ale no cóż w poniedziałek idę załatwiać paszport, bo na Primorsko się nastawiłem i tam właśnie chcę jechać. Kobieta w biurze zapewniała mnie, że wyrobienie trwa do miesiąca i kosztuje 140 zł. Może ktoś potwierdzić lub powiedzieć po ilu paszport dostał? Stary załatwiało się kupę czasu ale to inne czasy.
Czekalem dokladnie 23 dni rok temu tez przed wakacjami.
no to Bułgaria połapana
pobyt i przejazd 1149zł, liczę, że jak wezmę sobie do tego te 850zł to będzie całkiem sympatycznie.
14 dni, no ale przejazd tam i z powrotem trwa ze 4
---
czy na trasie Polska-Bułgaria odbywają się szczegółowe kontrole bagażu (mowa tutaj o podróży autokarem)? Jak to wygląda w Serbii?
To ja jade na 14 dni do Sozopolu + 3 dni przejazd tam i z powrotem 1000zł. hotel z klima, tv, lodowka (zalatwiane w styczniu dlatego tak tanio). Jak jechalem do Bulagrii to na granicy serbskiej stalismy 8h a spowrotem poszlo szybciej bo tylko 2h :) ale babka w biurze mowila ze zdarza sie stac po 12h, jak bedziesz mial pecha to wtedy kontrola ale podobno coraz rzadziej sie zdarza wiec mozna wodke trzaskac :)
Wczoraj wszystko załatwiłem z paszportem i tydzień przed wyjazdem będzie, więc wszystko super pochytane. Gary Ty tam byłeś to ile trzeba na polskie złotówki zabrać, żeby tam 10 dni spokojnie żyć, kupować jakieś pamiątki i wypić trochę piwa? :zabki: I lepiej w Polsce kupić euro czy dolary przed wyjazdem, żeby tam na levy rozmienić?
a ja wznawiam swoją prośbę: jeśli ktoś hardo balował w Bułgarii proszony jest o PW
chodzi mi generalnie o Słoneczny Brzeg
Wczoraj to ile trzeba na polskie złotówki zabrać, żeby tam 10 dni spokojnie żyć, kupować jakieś pamiątki i wypić trochę piwa? :zabki: I lepiej w Polsce kupić euro czy dolary przed wyjazdem, żeby tam na levy rozmienić?
Jak weźmiesz 800 zł to jesteś mega władcą tam przez 10 dni. W tamtym roku w Sozopolu miałem coś ponad 600 czy 700zł.Jadałem wszystkie posiłki na mieście, fajki,alkohol.Kasy spokojnie mi wystarczyło. Co do kasy kup sobie euro w Polsce i tam zamień euro bo tak wychodzi dużo taniej niż zakup lev w Polsce. I pamietaj na miejscu żeby kase wymieniac tylko w bankach bo w kantorach ciulają aż miło.
Smoke ja Ci nie pomoge bo Ty sie wybierasz do Słonecznego Brzegu a tam ceny są o wiele wyższe niż w pozostałych nadmorskich kurortach w Bułgarii. Słoneczny Brzeg jets nastawiony na zupełnie inną klientele.
astalavista
21-05-2008, 09:39
Jak ktoś ma jakies pytania o Primorsku to pytać..byłem tam w tamtym roku z Rego-bis z Katowic (polecam to biuro).... jak ktoś chce mieć super wakacje to niech śmiga do Bułgarii.
Jak ktoś ma jakies pytania o Primorsku to pytać..byłem tam w tamtym roku z Rego-bis z Katowic (polecam to biuro).... jak ktoś chce mieć super wakacje to niech śmiga do Bułgarii.
No to opowiadaj o Primorsku, bo tam właśnie jadę :zabki: Co tam jest ciekawego do zwiedzania, na co uważać? Są jakieś sklepy firmowe?
Smoke ja Ci nie pomoge bo Ty sie wybierasz do Słonecznego Brzegu a tam ceny są o wiele wyższe niż w pozostałych nadmorskich kurortach w Bułgarii. Słoneczny Brzeg jets nastawiony na zupełnie inną klientele.
Bo tam sie bawi elita, nie tłum :cham:
a ja wznawiam swoją prośbę: jeśli ktoś hardo balował w Bułgarii proszony jest o PW
chodzi mi generalnie o Słoneczny Brzeg
y tego co wiem to Baton balowal pare rayz w Bulgarii
Von Baron
21-05-2008, 21:39
Najlepiej jechac do mniej znanych miejscowosci za mała kasę mozna poszalec.
astalavista
23-05-2008, 08:24
Primorsko
Dojazd autokarem jakieś 27-30 godz. pod warunkiem że się mało stoi na granicach... nam się udało i nawet sprawnie to poszło,ale koleki były spore np. w Serbi i Bułgarii.
Sama miejscowośc jest bardzo fajna,jest takie powiedzmy "centrum",dużo sklepów,knajpek spory "bazarek". W dzień jest spokojnie bo wszyscy na plaży ale wieczorem i w nocy z uliczek robi się coś większego niż nawet "Krupówki".... imprezy,muzyka masa ludzi na mieście....super sprawa. Piwko w knajpach około 2-3 zł, drinki od 5zł ,wina od 4zł (jak dobrze pamiętam),jedzenie też tanie.... napewno taniej niż u nas.
Co do sklepów z ubraniami to coś "orginalnego" chyba nie kupisz....ale za to tureckich sklepów (ubrań) masa...sam kupiłem kilka koszulek (adidas,nike) za około 25-30zł sztuka... za tą cene naprawde warto.
Plaże są dwie...ja chodziłem na północną...południowa mi sie nie podobała bo tam jakaś nie za czysta rzeka wpływa...na północnej woda czysta i cieplutka,na plaży czysto ale trzeba płacić za parasole 4zł od osoby.Ja zapłaciłem raz...poprostu znałem gości którzy zbierają kase... jak ich widziałem to wchodziłem do wody i tak ich unikałem... stwierdziłem że to zbyteczny wydatek:)
Pogoda była super...na 11 dni które tam byłem tylko w jeden pojawiły się chmurki ale nie padało a tak to yło baaaardzo gorąco i bezchmurnie.
Co do kasy to najlepiej zabrać euro i tam wymieniać... ale wymieniać w bankach a nie w kantorach bo oszukują!!... za 100 euro w tamtym roku dawali 195 lew.
Z Primorska można bezproblemowo dojechać autobusami do Sozospola,Warny wiec za jednym razem można zwiedzić większą częśc Bułgarii.
Wakacje na dwie osoby kosztowały mnie 2 x 900zł + 500 euro.
Naprawde warto!!
Wielkie dzięki za opisanie Primorska. Fajnie się czyta i mam nadzieję, że w praktyce też tak tam będzie :zabki:
Obzor poraz 6 z kolei nigdy sie nie znudzi :) GieKSa w Bułgarii :D
Ja też sie wybieram po raz drugi do Bułgarii w te wakacje, 60 dych od Łowecz dokładnie do Pleven ( takie piwko tez jest, swoją drogą dobre). Fajna miejscowość, parki Kajłyka i Skobelew.Wieczorami tętni życiem :) Sprawdzał może ktoś ile sam przelot kosztuje do Bułgarii? Czy są w ogóle jakieś tanie połączenia? ( sprawdzałem do Sofii i Warny ale drogie coś koło tysiąca i wiecej i chyba z przesiadkami jeszcze)
cos ok 700 zł tani linie z Bratysławy do Warny 1h 10 min lotu
Witam , mam prośbe : ma ktoś może na namiar na dobry nocleg w okolicach Trójmiasta lub półwyspu ? Prosiłbym o szybką odpowiedź
Dobry to znaczy żeby przekimać tylko? Bo jak tak to mam u takiej kobiety z Gdańska-Stogi. 150 metrów do morza.
602 815 229
660 228 915
polecacie jakieś dobre noclegi w Ostravie? bo chce się w sierpniu wybrać na kilka dni.
yogi_lgt
22-06-2008, 11:26
a na temat zakopanego mozecie cos powiedziec, noclegi itd jaka cena,warunki:)
polecacie jakieś dobre noclegi w Ostravie? bo chce się w sierpniu wybrać na kilka dni.
Pod mostem tuz nad rzeka niedaleko stadionu jest fajna miejscowka :hihi: PDK
i po klatkach schodowych tyż są dobre place
dworzec Ostrava Svinov i ostrava Hlavni nadrazi tez mozsz fajne spanko :) a jak chcesz hotelik lub cos w tym stylu to odezwij sie na gg i posle Ci kilka linkow z noclegami
a czemu nie napiszesz w tym temacie tylko na gg?
macie jakies namiar na tanie biuro podrózy zeby sobie zaklepać juz teraz jakś tunezje lub coś w podobnych klimatach na koniec wrzesnia ?
Czy w sierpniu nie będzie w Mielnie problemów z miejscem na polu namiotowym?
wiecie moze gdzie najtaniej mozna kupic wakacje na słowacje?? tzn. nocleg odrazu z przejazdem. z gory dzieki
Zizi , a która część Słowacji Cię interesuje ?
Czy w sierpniu nie będzie w Mielnie problemów z miejscem na polu namiotowym?
lekko
a na temat zakopanego mozecie cos powiedziec, noclegi itd jaka cena,warunki:)
odradzam, w chuj drogo, a sadze ze sa lepsze miejsca niz zakopane.
czy zna ktos , jakies kwaytery itp. w bieszczdach, a szczegolnie interesuje mnie SOLINA.
dworzec Ostrava Svinov i ostrava Hlavni nadrazi tez mozsz fajne spanko :) a jak chcesz hotelik lub cos w tym stylu to odezwij sie na gg i posle Ci kilka linkow z noclegami
Baton mógłbys na ogólnym napisać?
EDIT
Dzieki Baton
macie jakies namiar na tanie biuro podrózy zeby sobie zaklepać juz teraz jakś tunezje lub coś w podobnych klimatach na koniec wrzesnia ?
Tango Tour. Najtańsze biuro podróży jakie aktualnie znam. Na internecie jest do nich namiar. Według mnie z zaklepaniem na wrzesień nie powinno być kłopotu bo dopiero ruszył w pełni sezon urlopowy.
Zizi , a która część Słowacji Cię interesuje ?
mnie by interesowalo tam gdzie jakies aqua parki sa i gdzie jest najlepszy dojazd tylko ze w tym problem ze musi byc pociag albo autobus bo wklasnego samochodu brak :) a jak juz to z robdzina bym sie wybieral
Pociag do Lipnovskiego mikulasa z tamtad autobusem do lipnovskiego Trnovca a potem 2 km od tej wioski Aqua park TATRALANDIA oraz duzy zalew (jezioro) lipnovskie czy cos w tym stylu ogromnie polecam w tej wiosce idzie znalesc pokoj od 15 zł :) Pochodzic poptyac i cos sie znajdzie :)
Johan prosze
http://www.volny.cz/ubytovnaov/
Zizi , polecam osobiście słowacką miejscowość Besenova.Zlokalizowana jest ona blisko naszej granicy.Nie jestem pewien czy da się dojechać pociągiem do samej Besenovej, ale można bez problemu dojechać do Rużomberok, które leży zaraz obok - stamtąd nie powinno już być żadnych problemów z dotarciem na miejsce jakimś autobusem.Na miejscu znajduje się atrakcyjny Thermal Park (http://www.besenovanet.sk/__pl/index.php?katg=info&lang=pl&sez=zima&detail=info).Z noclegiem też nie powinno być problemu (http://www.nocowanie.pl/slowacja/noclegi/besenova/)
Szukam jakiejś sprawdzonej kwatery we Władysławowie lub w Jastarni, za namiary będę wdzięczny.
Jak to jest w tej Besenowej z cenami? Wstep na 3 dni ok 200zł a na dzien ok 60 zl od osoby (z tego co wyczytalem na stronce)? I to jest wraz z zakwaterowaniem na miejscu czy sama oplata zakorzystanie z basenow? Chcialbym tam jechac pod koneic sierpnia na pare dni i zamieszkac na miejscu.
Jak to jest w tej Besenowej z cenami? Wstep na 3 dni ok 200zł a na dzien ok 60 zl od osoby (z tego co wyczytalem na stronce)? I to jest wraz z zakwaterowaniem na miejscu czy sama oplata zakorzystanie z basenow? Chcialbym tam jechac pod koneic sierpnia na pare dni i zamieszkac na miejscu.
To jest sama opłata za korzystanie z basenów.Jeśli skorzystasz z zakwaterowania w hotelu , przysługują Ci zniżki na baseny.
Momo_Group
23-06-2008, 22:48
Są wakacje, są całonocne ogniska wiec teraz pytanie. Znacie jakieś piosenki do ognicha. gitarka, wino i te sprawy :) "Morskie Opowieści", "Stryjek Abraham" itp. Jak znacie to zapodajcie, wklejcie linka.
mart84zaw
23-06-2008, 22:59
W Besenovej zamieszkaj w jednej z prywatnych kwater, ja mialem w lutym za 200koron-niecale 25zl z lazienka w pokoju, miejsca sa, a do basenow 3minuty, szczerze mowiac nie wyobrazam sobie kapieli w tych basenach w lato...:)
Chryzantemy złociste i dalsze wymyślanie kolejncyh zwrotek.
Za kilka godzin... Cypr wita:)
Dywizjon'91 on tour!
Wakacje 2008:)
Pozdro
oplaca sie jechac na weekend do Tatralandii ? jezeli tak to podroz pociagem jest oplacalna ? czy zbyt czasochlonna jak i moze za droga ? czy moze lepiej jechac do Ostravy ?
Jaworzno
24-06-2008, 00:34
Mnie interesuje Słowacja a dokładnie jakieś miejscowości zaraz po drugiej stronie Tatr. Niech ktoś napisze jak sie tam sprawa ma
Za kilka godzin... Cypr wita:)
Dywizjon'91 on tour!
Wakacje 2008:)
Pozdro
Za 6 dni Bułgaria wita :zabki: Ehh kurwa coraz bardziej w pracy się opierdalam i myślę czego jeszcze nie zabrać tam :hihi:
kaj jest cenowo jezeli chodzi o zarcie i alko najtaniej
- Krym
- Czarnogóra
- Chorwacja
- Bulgaria
?
wg. mnie to Bułgaria bezapelacyjnie :)
Bułgaria !! pod tym wzgledem stanowczo !!
Ja dopiero 18.07 atakuje Sozopol :)
katowicer
07-07-2008, 10:43
Panowie jakie miejsce polecacie na krótki wypadzik na łikendzik.
Chcemy zabrac namiocik,i pobyczyc się nad wodą itd.
Ktoś mi coś wspominał na temat jeziora Orawskiego,Namestowa.
w Ostravie jest jakies pole namiotowe,jeziorka?
Katowicer Polecam Ci wypad do Luchacovic :) Duże jezioro ogolnie bardzo fajna miescinka :)
Tutaj strona internetowa autocampu :)
http://www.atcluhacovice.cz/
200 km od Katowic ale super :)
moze ftos cos pedziec na temat Pobierowa?
od 20 czerwca byłem w Chorwacji
zajebiście wręcz
non stop upał, przez 14 dni kropli deszczu nie było. troche brakuje piasku ale co z tego :-) Polecam polecam.
moze ftos cos pedziec na temat Pobierowa?
Byłem 3 lata temu w niedalekim Łukęcinie , Pobierowo ciekawa mieścina nad samym morzem ceny nie sa drogie mozliwosc wyporzyczenia takiego rowerka
Ja poelcam wypad do Liptovskiego Mikulasa. Atrakcją jest oczywiście Tatralandia ale jak ktoś woli mniejszy tłok to mozę się pokąpać lub pojeździć na rowerku wodnym na jeziorze Liptovska Mara. Jednak jak woda wam się znudzi może podkechac w góry do Jasnej (ok.15 od centrum miasta ) i tam pochodzić po górach i wejśc na Chopok (2024m) najwyższy szczyt Niskich tatr. Serdecznie polecam ten region ;-)
Czy zna ktoś jakieś tanie noclegi w Budapeszcie???
Ja wybieram sie 27 lipca do miejscowości Rawda w Bułgarii (koło Neseberu i Słonecznego Brzegu). Moze był ktos kiedys?
Ja zamiast pobierowa polecam Pustkowo jest to zaraz obok Pobierowa (sasiaduja ze soba) a ceny mniejsze, do morza 2-3 minuty i ogolnie bardzo przyjemnie, a przedewszystkim mało ludzi, znaczy mniej niz w Pobierowie.
Ja w tym roku znowu jade za granice. Tym razem na Rodos :D
Polecam Terlicko, 15 km za Cieszynem. Czyste jezioro, blisko i gieksiarskie wrzuty idzie spotkać.
katowicer
08-07-2008, 09:15
koło Ostravy na mapie widać jezioro w Antosovicach,jest tam jescze kilka innych,byl tam ktoś?
27.08-10-09 Turcja, Alanya Incekum.
Był ktoś z Was w Turcji?
Moze byc pw:)
jak był ktoś z Egipcie (SHARM) i poleca jakiś dobry hotel ( najlepiej z plażą) to dajcie znać na PW
Co polecacie na pazdziernik/listopad?
Cieple kraje oczywiscie, tak aby bylo ponad 25st.
jak był ktoś z Egipcie (SHARM) i poleca jakiś dobry hotel ( najlepiej z plażą) to dajcie znać na PW
Pamyra Resort z Itaki. Najlepsze zarcie w tamtej okolicy i zajebista obsluga robiaca wszystko za kilka dolarow :)
Do plazy 5min busikiem darmowym.
katowicer
08-07-2008, 11:47
W Sharm Hotel Mexicana z Oasis Tours.
Byłem ja rodzice a teraz taki jeden taki tp z Tysiąclecia tam sie byczy.
Hotel posiada 2 darmowe plaże,jedna Diamond Beach z zajebista rafą na wyciągnięcie ręki.
Do 2 plaż i do Nama Bay jezdza darmwoe busiki.Na plaże busikiem 5 min.
ultrasavanti
08-07-2008, 13:14
Polecam Terlicko, 15 km za Cieszynem. Czyste jezioro, blisko i gieksiarskie wrzuty idzie spotkać.
Bywam tam praktycznie każdy weekend i jest ZAJEBISCIE, całe Terlicko opanowano, pola namiotowe, hotele i fajnie jedzonko POLECAM !!
szkaciorz
08-07-2008, 13:21
Pamyra Resort z Itaki. Najlepsze zarcie w tamtej okolicy i zajebista obsluga robiaca wszystko za kilka dolarow :)
Do plazy 5min busikiem darmowym.
W zeszłym roku byłem w tym hotelu z Itaki, również polecam ten hotel :)
katowicer
08-07-2008, 15:44
NApisz coś wiecej o tym Terlicku,jakie ceny, jakie te kampingi,jak ta cała infrastruktura tam wygląda.
Postaraj sie:)
ultrasavanti
08-07-2008, 15:55
http://www.volny.cz/country.club/ (tutaj jest dobra szama i tanie noclegi a w weekend zajebisty klimat)
http://www.terlicko.cz/pl/index.html
pola namiotowe otaczaja całe jezioro, sa też domki drewniane, jak również pokoje w hotelu, na weekend miejsce super, polecam miejscówke o nazwie NA VYHLIDCE (jakos tak sie pisze) - domki + namioty i specyficzny klimat :) ----> gieksiarze tam już są znani:) oczywiscie przywitaja was piękne napisy GKS KATOWICE FC Żory...
z Żor jest do Terlicka 42km, czyli śrdnio z Kato jakies 80 km, z Terlica do Ostrawy 30 km.
wrocilem kilka dni temu z Chorwacji. polecam, przez dwa tygodnie najzimniejsza temperatura to bylo 36 stopni. super miejsce
Terlicko:D 2 lata z rzędu spędzałem tam wakacje i tego lata planuje skoczyć choćby na jeden dzień:D Może nie najpiękniejsze miejsce, ale ma coś w sobie. Niezapomniane banie i trzeba uważać na gniazda szerszeni w niektórych domkach:zabki: Narty wodne:)
AndrusWNC
09-07-2008, 23:02
Witam :PP .widac ze wszyscy lecą na Chorwacje , a ja mam dopiero wyjazd ok 25llipca i chciałbym sie zapytac czy ma moze ktos numer na boisko rapid (koszutka) zeby pograc i troche kalorii z rzucic;p A jak ktos ma to napiscie ten numer ( aby bojo zamowic;p był bym zadowolony , z góry dzięki;P
ps Niewiedziałem gdzie napisac;p
Chudy NFG
12-07-2008, 16:07
W sprawie wyjazdu do Chorwacji ... jak ktos mialby do sprzedania winetke na Slowenie to chetnie ja odkupie ... co do ceny to sie dogadamy wiem ze takowa istnieje od 1 lipca i koszt jej wynosi 35 euro ... dla tych co byli w tym roku w HR jakie sa jeszcze oplaty oprocz A i CZ i wiem ze HR sa tez platne autostrady ... co trzeba miec ze soba w aucie i jakie dokumanty sa wymagane do wjazdu do HR. zgory dzieki za kazde info
Piter_Jaw
13-07-2008, 12:56
Panowie planujemy sie wybrac ekipa 4-5 chopa w gory na caly tydzien. Oczywiscie nie jezdzic na nartach, ale pochodzic lajtowo z piwem po gorach i pobawic sie w miejscowych pubach.. Co polecacie? Lepiej wybrac oklepane Zakopane czy moze cos mniejszego jak Bukowina, Karpacz, Szklarska Poreba, Szczawnica itd...?
mam pytanie moze ktos był w tunezji??jake sa tam ceny fajek??ceny alko w klubach??itp.??
ma ktos jakies sprawdzone w miare tanie noclegi we Władku?
pomoze ktos?
19marek64
16-07-2008, 15:34
matthew jak jedziesz główną drogą w stronę Chłapowa praktycznie na samym końcu przy łuku na ulicy Drogowców jest bodajże jakaś szkoła ale wynajmują tam też pokoje. W tamtym roku płaciłem 25zł za noc. pokoje bez rewelacji ale z łazienką w środku. niestety namiarów nie mam bo jechałem w ciemno ale myśle że w tym też bez problemów znajdziesz.
koło Ostravy na mapie widać jezioro w Antosovicach,jest tam jescze kilka innych,byl tam ktoś?
tam nie, ale przy Frydku jest fajny aquapark + duże jezioro + sporo zieleni, na weekend z baba jak znalazł...bo jak z kolegami to lepiej na Porubę :faja:
zaraz przy aquaparku jest hotel i boisko gdzie piłkarze Banika się koszarują przed meczami u siebie
http://www.sportplex.cz/aktuality-ap/2.html
katowicer
16-07-2008, 17:49
Poruba zaliczona :)
Fakt ,Łajdaku te miejsce http://www.sportplex.cz/aktuality-ap/ warto sprawdzić.
Matthew, możesz mieć ciężko we Władysławowie, jeśli chodzi o noclegi, ja szukałem na początku lipca i po wykonaniu około 20 telefonów znalazłem kwaterę za 35 zł. Jak dzwoniłem to trafiały się kwatery ale ceny od 50-55zł za dobę wzwyż, ale dla mnie było to za dużo więc rezygnowałem. Poszukaj w miejscowościach sąsiadujących z Władysławowem i trochę mniejszych, może coś znajdziesz np. Chłapowo.
Panowie ruszam (samolotem) z rodzinką i znajomymi do Sozopolu w sobotę 19.07 Jakieś dobre rady mile widziane?-:)
Pavveuek
16-07-2008, 23:12
GieKSa i chuj :napinka:
http://i35.tinypic.com/35c0pqf.jpg
wlasnie bede dzwonil mam wybranych kilkanasie noclegow i moze cos sie trafi ciekawego, rok temu w okolicach Jastarni,Kuznicy w sierpniu bylo mnostwo wolnych pokoi, a jak to wyglada we Wladku? Pacior a co trafiles konkretnie? moze byc pw:)
tez sie pochwale:napinka:
bylo jeszcze Katowice ale aparat nie objał, kurwa tyla sie meczylem:cham:
http://i37.tinypic.com/350jdxv.jpg
wyobrazilem sobie Pavveuka latajacego z wiaderkiem :cham: :]
szacun ;p
pytanie do stałych bywalców Ostravy, ile potrzeba mniej więcej CK na 4-5 dniowy pobyt w Ostravie chcąc zaliczyć Stodolnie, ZOO 1.000-1.500 styknie?ewentualnie jeszcze jakieś propozycje na spędzanie czasu tam prócz picia??
matthew we Władku może byc ciężko teraz o wolny, w dodatku tani nocleg. Tak jak ktoś pisał poszukaj w Chłapowie. Chociaż może przy odrobinie szczęścia na coś okazyjnego we Władysławowie trafisz :)
Jaworzno
17-07-2008, 12:42
Już za 2 tygodnie wyruszam do Tajlandi. Był ktoś? Jak tak to w jakim regionie
kaos azul
17-07-2008, 13:38
jak Ty tam przetrwasz ten urlop jak tam hazard nielegalny jest ?!?:lol2:
Jaworzno
17-07-2008, 13:51
Kaosie to jest właśnie problem, no ale od czego jest rodzina:-)
Kaosie to jest właśnie problem, no ale od czego jest rodzina:-)
rodzina radia maryja:alcoholic::hihi:
Salvator
17-07-2008, 14:10
kurwa cos pieknego zazdroszcze..
ile Cie wyjdzie przejazd itp ?
ja zawsze chcialem jechac do Bangkoku albo do Pattaya.. ale dopiero w przyszlym roku cos podumam
Jaworzno
17-07-2008, 14:16
JOH odłuż tą Wybiórczą:-)
Salvator 6 koła na osobe. Wycieczki osobno się płaci
Chce ktoś Tajke?
Jaworzno
17-07-2008, 14:29
Ty masz drugą połówke
Chce ktoś Tajke?
Przywieź pare, na bank sie ktoś skusi :cham:
Jaworzno
17-07-2008, 14:36
Obserwując niektórych, to oni by chcieli.... ale Tajlandczyka
Jaworzno uważaj bo ponoc ponad połowa Tajek ( tych łatwych) ma hiva gdzies kiedys czytałem :hihi:
Do jakiego miejsca w Grecji warto jechac na urlop we wrzesniu?
no i znalazlem :)
dzieki za sugestie chopy
Jaworzno uważaj bo ponoc ponad połowa Tajek ( tych łatwych) ma hiva gdzies kiedys czytałem :hihi:
albo ciulika pod kiecą :hihi:
bedzie ktos w Sharmie w 1 polowie wrzesnia? wogole jakies linki niedrogie na 2 tyg na all mile widziane
Do jakiego miejsca w Grecji warto jechac na urlop we wrzesniu?
KRETA zdecydowanie!!!
Jaworzno
18-07-2008, 13:52
bedzie ktos w Sharmie w 1 polowie wrzesnia? wogole jakies linki niedrogie na 2 tyg na all mile widziane
W Sharmie byłem rok temu. Dokładnie w hotelu Palmyra Resort. Polecam tam lecieć z biurem Alfa Star
Palmyra :) Zajebiscie tam bylo... Teraz tez planuje jechac na wakacje do Egiptu. Jak jest z pogoda w Egipcie w listopadzie.
Jaworzno
21-07-2008, 10:39
Junior ja 2 razy w to samo miejsce bym nie jechał, bo niby co tam jeszcze można zwiedzić?
Chyba, że Izrael można zachaczyć ale ja się tam nie wybrałem z przyczyn ideologicznych, że sie tak wyraże
Tylko co mi da zmiana hotelu? W inne miejsce raczej nie pojade, bo jest za zimno... Moze jedynie Hurgada.
Wiem, ze w tym hotelu dobre zarcie i dobra obsluga, wiec po co zmieniac na inny skoro tylko przy basenie sie lezy i pije piwo i inne alko.
Jaworzno
21-07-2008, 13:02
Hahaha, to tak jak mój znajomy. Gadam mi ze on jedzie na Chorwacje ale nie będzie zwiedzał tylko lezał na basenie i pił.
To ja mu mówie to w Jaworznie jest dobry hotel z basenem, weź sobie kilka dam z agencji towarzyskiej i bedzie to samo.
Sorry ale dla mnie jeżdzenie na wycieczki aby polezec i popic to bezsens
Kazdy robi to co lubi, jade zeby wypoczac i wylaczyc telefon i komputer, wiec dla mnie ma to sens...
Jaworzno
21-07-2008, 13:29
To masz dobrze bo ja kompa wszędzie musze targać ze sobą.
Nałóg:-)
Kazdy robi to co lubi, jade zeby wypoczac i wylaczyc telefon i komputer, wiec dla mnie ma to sens...
Zawsze na wies można pojechac, do jakiegoś gospodarstwa agroturystycznego. Krowe można wydoić, zbierać jaja z grzedów :zabki:
Najlepsze miejsce na wakacje to Mielno!
Polski klimat,polskie dziewczyny itd.:) Najlepiej!
Dla mnie identyczna sprawa. Za rok najprawdopodobniej jadę znowu do Primorska i mi to nie przeszkadza. Nie ma tam praktycznie zabytków do zwiedzania ale jest morze, basen, tanie piwo i gorące słońce. Tyle!
http://img229.imageshack.us/img229/1358/jjhjh4yh3.jpg
http://img229.imageshack.us/img229/3248/jjhjh9wt8.jpg
http://img229.imageshack.us/img229/3249/jjhjh70aw5.jpg
Takie warunki wystarczą w zupełności aby wypocząć idealnie. Do tego dobre i tanie jedzenie z piwem. A Bułgaria nie jest droga, wystarczy tylko trochę odłożyć. Przejazd jest trochę męczący ale jak zobaczysz Morze Czarne na żywo to powiesz sobie, że warto było!
pytanie do stałych bywalców Ostravy, ile potrzeba mniej więcej CK na 4-5 dniowy pobyt w Ostravie chcąc zaliczyć Stodolnie, ZOO 1.000-1.500 styknie?ewentualnie jeszcze jakieś propozycje na spędzanie czasu tam prócz picia??
Powiem Ci że byłem teraz na Stodolni w weekend i w jedną noc poszło 1500 koron
Oczywiście można było oszczedniej, ale na 4-5 dni nie wystarczy
Stodolna to najbardziej komercyjne miejsce w Ostravie. Można znależc fajniejszy klub,z fajniejszymi dziewczynami:) Szczególnie na Starej Porubie:)Tam 7 lat temu przeżyłem jedną z najlepszych imprez w moim życiu!Do teraz nic sie nie zmieniło,bo bylismy tam ostatnio:)
Dobre Disco jest też na Ostrava-Zabreh (?) Połączenie imprezowni z kręglarnią.Takich dziewczyn jak tam to nawet w PLayboyu nie ma i to w wersji amerykańskiej :P
Ja w tym roku planuje skromny kilkudniowy wypad , który połączy wypoczynek ze zrobieniem fajnych fotografii. Zastanawiam sie nad Zakopane, później Słowacji Raj, może jeszcze Namestovo i Liptovsky rekreacyjnie, dalej Ruzomberok i kończac na czeskim Terlicku w celach corocznego upicia się ;)
Zwiedzał ktoś Słowacki Raj? Jakieś miejscowości konkretnie polecacie?
Ja w tym roku Wysowa - mała górska miejscowość. Już 3 raz - jak ktoś chce wypocząć poleca bardzo. W "Zaciszu" od łba z wyżywieniem ok. 200-250zł na tydzień. A jedzenie bardzo dobre. Wybiera się tam jakis GieKSiarz?
Ja Bałtyk, żeby tylko było ciepło i świeciło słońce. Bo jak patrze przez okno to mam wątpliwości :foch:
Pavveuek
23-07-2008, 14:02
Ameba byłęm 2 tygodnie nad Bałtykiem
Jak gadalęm z rodziną to na Śląsku caly czas lało a ja tam się prażylem na plaży bite 2 tygodnie :)
Więc bądź dobrej myśli
nad bałtykiem jest teraz ok, ciepło i w ogóle. Tylko na południu Polski taka do dupy pogoda.
Ameba nie chce cie martwic ale wczoraj bylo 14 stopni :hihi:
mlodzikz16
23-07-2008, 14:42
Najlepsze miejsce na wakacje to Mielno!
Polski klimat,polskie dziewczyny itd.:) Najlepiej!
haa widze że nie tylko ja na Mielno stawiam...
jak sie trafi w odpowiednie miejsca to kark sie strasznie wyrabia :)
Ja na Mielno stawiam juz od 7 lat:)I nigdy się nie zawiodłem. Wolę Mielno niż Bali,Meksyk czy wyspy Bahama:) I wiem co mówię :P
Pozdrawiam urlopowiczów:)
mlodzikz16
23-07-2008, 19:17
eno to ja dopiero 5 rok :) ale też nie narzekam...raz ino pogoda była w chuj niefajna :)
także MIELNO POLECAMY !!!!!!!!!
Pozdrowienia dla wszystkich Gieksiarzy i Gieksiarek ze Slonecznego Myrtle Beach w Poludniowej Karolinie....
Lars Ulrich
24-07-2008, 11:18
Yaro opowiedz więcej o takim wypadzie cenowo, przejazdowo, no ogólnie rozpisz się,może być PW
Jaworzno
24-07-2008, 11:43
I co Ci z patrzenia:lol:
jak to mówi nasz ziomek: klapen dupen na plaży:)
mam to samo. Moją kajś ciągnie, ale ja stanowczo nie i już.
All in clussive i mam w dupie cały świat (no, poza bajtlami i oczywiście żonką :) ).
A komóre włącze, aby sie dowiedzieć jak grała GieKSa:)
Yaro opowiedz więcej o takim wypadzie cenowo, przejazdowo, no ogólnie rozpisz się,może być PW
Na wczasy pojechałem ze sprawdzonego i pewnego biura podróży Skarpa, który poleciła mi koleżanka z pracy podróżująca po Europie. Biuro mieści się w Krakowie ale biuro podróży Tango-Tour znajdujące się obok banku PKO BP w Centrum Katowic, które z nimi pośredniczy i stamtąd załatwiłem sobie wszystko. Koszt 8 pełnych dni w Primorsku kosztuje 430 zł za osobę (przejazd) oraz 330 EURO do zapłacenia na miejscu za apartament (para). Są też zwykłe pokoje mieszkaniowe w hotelu, które chyba kosztowały w granicach 80-100 EURO (para). Przejazd idzie przez Słowację, Węgry i Serbię (paszport obowiązkowy). Droga trwa około 26-28 godzin, jak ktoś ma na drogę mp3 i książkę to nie powinien narzekać a wieczorem puszczają kilka filmów. Apartamentowiec to coś przepięknego. Na miejscu elegancki basen z połączonym barem, jest tam restauracja oraz mały sklepik. Widok z pokoju również marzenie, czyli taras na morze czarne. Pokój bardzo wielki i komfortowy. Toaleta pierwsza klasa, klimatyzacja, kuchnia z pełnym wyposażeniem, TV z kablówką (są też polskie stacje) i potężna sypialnia. Do centrum Primorska idzie się spacerkiem z 10 minut. Bardzo dużo dobrych i tanich restauracji, knajpek i sklepów z ubraniami. Wszyscy ludzie bardzo życzliwi i uprzejmi. Jest tam też do zwiedzenia port rybacki z widokami nie do zapomnienia. Są też skały, które wrzuciłem w zdjęciu i widok z nich to też coś pięknego. Na mieście jest taka główna ulica, gdzie pisze wielkie transparent Club Sotto. Tam wieczorem była zapodawana głośna muzyka a wszyscy mogli przy niej fajnie kiwać głową i chodzić po sklepach, pić przy barze czy coś zajadać. Jest też tam supermarket z niskimi cenami. Piwo tam kosztuje na nasze tanio (Heineken około 1,90 zł zaś najlepsze bułgarskie piwo Zagorka około 1,75 zł). Powrót w miarę sprawny, jedynie trochę trwa powrotny przejazd do Serbii. Jak sobie przypomnę jeszcze coś ciekawego to dopiszę. Ogólnie bardzo polecam Bułgarię i za rok mam zamiar ponownie tam zawitać.
Adik1964
24-07-2008, 21:23
Ja w tym roku Wysowa - mała górska miejscowość. Już 3 raz - jak ktoś chce wypocząć poleca bardzo. W "Zaciszu" od łba z wyżywieniem ok. 200-250zł na tydzień. A jedzenie bardzo dobre. Wybiera się tam jakis GieKSiarz?
ciekawe imprezy :szpada: w wysowej sie przeżywało:)Disco mordownia .No ale już pare lat tam nie byłem - wyrosło się z wyjazdów w rodzinne strony.
nad bałtykiem jest teraz ok, ciepło i w ogóle. Tylko na południu Polski taka do dupy pogoda.
potwierdzam mieszkam w chalupach z tego co mi wiadomo tylko ja z polwyspu jestem GieKSiakiem czekam na kontakty ze mna
W srode jade sobie do Władysławowa , wracam na Kmite,taki maly spontan :)
Do zobaczenia w Sobote.
Aeao GKS
Znacie jakieś fajne miejscówki w górach (niekoniecznie Beskidy) na weekend z kobitką ?
chodzi o to żeby było romantico :D ...pokoje w drewnie najlpeiej...no i zeby było gdzie wyjsc wieczorem
Znacie jakieś fajne miejscówki w górach (niekoniecznie Beskidy) na weekend z kobitką ?
chodzi o to żeby było romantico :D ...pokoje w drewnie najlpeiej...no i zeby było gdzie wyjsc wieczorem
Jedz do jakiejś bacówki.Pokój w drewnie,a wyjść możesz na hale :P
Mam do odstąpienia 3 miejsca na obóz studencki do Bułgarii(Złote Piaski) - koszt 1299 zł.Więcej PW.
a dziś wylot Do słonecznej Italii:fly::fly: powrót we wrześniu:pijaki:
jeśli ktoś miałby ochotę na Mazury 'po sezonie', polecam domek: www.bogaczewo-domek-mazury-wakacje.eu
cennik baardzo przystepny, a chata- jak widac
czy w polsce oplaca sie kupic kuny? czy lepiej zrobic to na miejscu?
czy w chorwacji maja standardowe europejskie gniazdka? (laptop, suszarka, toster:)
Bierzesz Euro i wymieniasz na miejscu !! Gniazdka standart !! Pozdrawiam i milego wypoczynku !! z tym euro to od kumpla wiem bo wrocil
ultrasavanti
08-08-2008, 15:29
Polecam http://www.sra-hlucin.cz/ Kato-Hlucin 75 km
już jutro na zasłużony wypoczynek :)
kurwa a jo to moga w tym roku to jedynie chuja do krzipopy wsadzić i pomyśleć zek jest nad morzym śrudziymnomorskim :-(
Zawsze możesz iść pomoczyć dupa na Dziećkowicach :jezor:
byl ktos w budvie? jak wygladaja 'piaszczyste' plaze?
Zawsze możesz iść pomoczyć dupa na Dziećkowicach :jezor:
tam sie ostatnio groźnie zrobiło :D
na wiejskich bibach z orkiestrą latają flaszki i gonia sie po imielinie :D
Był ktoś z hotelu Medi Sea w Tunezji?
wlasnie wrócilem z hotelu Medi Sea jak jakies masz pytania to pisz na pw
kaos azul
14-08-2008, 12:49
od 30 sierpnia 10 dni na Majorce :zabki: :piwo:
kurort Santa Ponsa ,juz odliczam dni...
jedyny pierdooolny minus - nie obejrze szpilu z Motorem :kurwa:
chyba ,ze znajde kogos z cyfra + na Majorce,chopy jakies pomysly jak bym mogl ten szpil obejrzec....??? rzucajcie propozycje...
Szkielet
14-08-2008, 13:08
Hotel "Sultan Beach" w Hurghadzie...był ktoś lub jego znajomy,dobry hotelik??
nie ma to jak weekendowy wypad na mazury i nad morze i śmiganie rowerem po plażach Bałtyku na Mierzei Wiślanej, a koszty to ...paliwo:-)
tam sie ostatnio groźnie zrobiło :D
na wiejskich bibach z orkiestrą latają flaszki i gonia sie po imielinie :D
hehe no ostatnio sie gnojok robi ,walki ze śmierdziuchami,dodom ,że potyczki na korzyść GKS:szpada:
I wróciłem :)
Vlepki porozklejane - Misja wykonana
Zastanawiałem sie nad tatralandia na weekend ale chyba nie bardzo sie oplaca tam jechac na dwa dni w dwie osoby...koszt jak sobie obliczylem ok 400zl. Macie jakies miejsca fajne, malownicze na jeden dzien warte zwiedzenia i w miare blisko (do 100-150km)?
Balaton w Trzebini(jak jest ladna pogoda)
katowicer
22-08-2008, 07:49
Pytanie do bywalców Bułgarii.Jaką walute tam najlepiej zabrac ?Od razu lewy,czy może euro i złotówki wymieniać na miejscu,co najkorzystniejsze?
Krist VB
22-08-2008, 08:18
Pytanie do bywalców Bułgarii.Jaką walute tam najlepiej zabrac ?Od razu lewy,czy może euro i złotówki wymieniać na miejscu,co najkorzystniejsze?
Czyżby "człowiek urlop" sie zaś kajś wybieroł ?
no nie mogę :lol: ty tam jesteś juz prezesem? 5 razy po dwa tygodnie urlop w ciągu roku :lol2:
szkielet jo był w kwietniu jak chcesz sie coś dowiedzieć to pisz na PW
bierz euro i na miejscu wymien
katowicer
22-08-2008, 14:15
Dzięki za info.Tym razem prześmiewcy z BBG spełniłem tylko prośbę kolegi który rusza tam za tydzień.Ja od czerwca mam tylko 7dni urlopu i musze go szanować,ale robimy sporo nadgodzin wiec w listopadzie kto wie moze i rzymskie derby sie zobaczy:)Zaproszenie macie...
ultrasavanti
22-08-2008, 14:24
Zastanawiałem sie nad tatralandia na weekend ale chyba nie bardzo sie oplaca tam jechac na dwa dni w dwie osoby...koszt jak sobie obliczylem ok 400zl. Macie jakies miejsca fajne, malownicze na jeden dzien warte zwiedzenia i w miare blisko (do 100-150km)?
Polecam http://www.sra-hlucin.cz/ Kato-Hlucin 75 km
zdupcam Panie i Panowie do Miedzyzdrojów! mam nadzieje ze plaża nie zawarta.
trzymta sie:)
Moze nie dokonca zwiazane z wakacjami, ale nie chcialem nowego tematu zakladac.
Znacie moze gdzies w gorach miejsca gdzie mozna wynajac domek na okolo 10 osob w sylwestra? W rozsadnej cenie oczywiscie.
Mile widziane jakies linki.
Ktos moze mnie powiedziec jak sprawa wyglada teraz z Bulgaria ??
Jak z cenami ???
hm, bylem teraz dwa tygodnie w Bułgarii.
cenowo nawet nawet, koszt obozu był cos kolo 1400,plus euro do kieszeni,ile tam kto woli.cenu na miejscu praktycznie takie same jak tu, tylko wódka tam tańsza :)
ogolnie fajnie, plaza, dupy, słońce super, ale ciawary na KAŻDYM, doslownie kazdym kroku próbują Cię na kasę wychujać. po jakimś czasie to wkurwia fest. jedzenie - straszne, w chuj nie dobre, ale na kebabach i pizzy na miescie da sie zyc. imprezy fajne, ale kolo 2 w nocy na parkiecie same pedały, nie fajny widok.
no i dojazd - ok 35 godzin w autokarze, masakra.
mimo to podobało mi się :)
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.