PDA

View Full Version : Barcelona - Real

Mayek
29-11-2009, 13:14
6 godzin do meczu a tutaj cicho? :zabki:

Sempre Barça!

Joanna23
29-11-2009, 13:41
i zaś mój ukochany temat...to zaczynamy w takim razie

http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/es/1202805567103/noticia/Especiales/Vive_la_emocion_del_primer_Clasico_de_la_temporada .htm

ertai
29-11-2009, 13:43
Niedawno Casillas udzielił wywiadu w którym wspominał, że widziBarcelone w tylnym lusterku. Pewno wygladało to tak

http://www.sport.es/vivo/recursos/fotos/foto_403/foto_403737_CAS.jpg

Wojta$
29-11-2009, 14:06
Mnie zaraz rozniesie, w koncu mecze Real vs Barca to prawdopodobnie najwazniejsze mecze na swiecie :)

Zobaczcie te zapowiedzi, zajebiste sa

http://www.youtube.com/watch?v=Nh3204OYruo&feature=player_embedded
co prawda zapowiedz z roku 2007 ale co to za roznica :)

http://www.youtube.com/watch?v=a9zKAV28Tqo&feature=player_embedded

i na rozluznienie http://www.youtube.com/watch?v=yvXyeG_ZExQ&feature=player_embedded

Pozdro dla tych co sie jaraja tymi meczami tak jak ja. Naprzód Madrycie :zabki:

ŻUBR
29-11-2009, 14:19
Będzie można to obejrzeć gdzieś na necie lub w TV?

....oczywiście DERBY DLA BARCY!!!:lajkonik:

Wojta$
29-11-2009, 14:20
tradycyjnie Canal+

Barca z tego co wiem oglada w klubie "zart" Real w "city pub"

EL CHE
29-11-2009, 14:31
na Bwin ma być transmisja

Jaworzno
29-11-2009, 14:33
tradycyjnie Canal+

Barca z tego co wiem oglada w klubie "zart" Real w "city pub"

Zgadza się, również na samym meczu będzie solidna reprezentacja FCB. Nie jestem typem napinacza ale dzisiaj komercyjne gwiazdki z Madrytu zgasną w pogrązeniu!

PS. Transmisji będzie od groma w necie

Mayek
29-11-2009, 14:46
3,15 na handi Barcy
w sportingbet bezpieczny zaklad do 100zł na dokladny wynik meczu

AndrusWNC
29-11-2009, 14:47
Dobry tylko DLA BARCELONY!! VAMOS BARCA!

Cristiano będzie dziś płakał !!;)

Bebcio
29-11-2009, 15:01
Visca el Barca :) a tak na poważnie obstawiam wynik 3:2 dla Barcy po dramatycznej końcówce :) Barca dzisiaj pokaże Realowi że kasa to nie wszystko :)

majk
29-11-2009, 15:02
kaj w centrum idzie dzisiaj obejrzec szpil?
"Żart" odpada:)

Gumis
29-11-2009, 15:11
j/w

ew. czy w bierhale bedzie transmisja ?

majk
29-11-2009, 15:22
Oprócz "żartu" szpil można obejrzeć dzisiaj w "City Pubie" na ul.3 maja.

MiRO
29-11-2009, 16:55
kaj w necie zobacze? szybkooo niech ktos pomoze:)

/ jebac grype :kurwa:

pooceq
29-11-2009, 17:01
myp2p.eu
ja tam wiekszosc meczow ogladam

http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=56190&part=sports
masz :cham:

MG
29-11-2009, 17:07
www.atdhe.net

IGREK
29-11-2009, 18:35
Kaj w telewizji zobaczę ten mecz ?

blazej
29-11-2009, 18:44
C+

arabb
29-11-2009, 20:22
I Barca pięknie 1:0 ;D

Komanczz
29-11-2009, 20:23
1:0 dla lepszejszych czyli dla Barcy :)

kosa
29-11-2009, 20:42
Ten temat jest o meczu Barcelona - Real i każdy następny durny post o Chelsea i Arsenalu zostanie usunięty, a autor nagrodzony ostrzeżeniem.

Foxu
29-11-2009, 21:02
Ta mala wsza, Messi to kurwa do szkockiej ligi amatroskiej sie nadaje. Mogl by se polezec i potaplac sie w blotku, bo pajac przy kazdym kontakcie sie kladzie

PS. Skoro temat nosi tytuł - "Barcelona - Real", to nie chcę mi się czytać o Arsenalu i Chelsea.

Now
29-11-2009, 21:06
Foxu, niech Messi robi co mu sie podoba, ważne że znów Real zaliczył wpierdolik!

Paweł
29-11-2009, 21:07
Puyol i wszystko w temacie.
Barca w 10 gra pressing i cisnie... jaki mecz Wam to przypomina? hehe
Zasłużone 3pkt dla Barcy. Real z tego co widziałem i obserwuje nie umie/nie lubi grac z drużynami które graja otwarty futbol, czyżby nawyki z Primera Division? jesli tak to musza sie ich wyzbyc bo w LM duzo nie zdziałaja.

Yildiray
29-11-2009, 21:07
Dzis byl nawal na ogladanie tego meczu,nawet nie szlo ogladac na sopcascie :kurwa:

IRAS
29-11-2009, 21:09
Mecz bardzo słaby, rozczarowałem się. Szkoda czasu by rozpisywać się o nim.

jaśka
29-11-2009, 21:09
Ta mala wsza, Messi to kurwa do szkockiej ligi amatroskiej sie nadaje. Mogl by se polezec i potaplac sie w blotku, bo pajac przy kazdym kontakcie sie kladzie

co nie zmienia faktu że to genialny piłkarz, i nie beczy jak Krystyna :P

10000% zmarnowana sytuacja pod sam koniec meczu, no ale dryblował że się morda cieszyła hehe

Chudy NFG
29-11-2009, 21:13
Ten temat jest o meczu Barcelona - Real i każdy następny durny post o Chelsea i Arsenalu zostanie usunięty, a autor nagrodzony ostrzeżeniem.

a co do meczu wygrala Barca i tyle nie jestem wielkim kibicem ani jednych ani drugich mecz jak mecz mogl sie podobac lub nie ... jak dla mnie liga hiszpanska jest nieciekawa

PS. Skoro temat nosi tytuł - "Barcelona - Real", to nie chcę mi się czytać o Arsenalu i Chelsea. 18 postów nie na temat - rzeczywiście mały OT.

Joanna23
29-11-2009, 21:13
Barcelona miała jedną akcję tak naprawdę i na tym koniec, ok jeszcze Messi w ostatnich minutach, ale tak naprawdę gra była prowadzona przez Real. Jestem zadowolona z postawy Realu i gdyby nie Puyol i Pique, którzy mieli swój dzień to mecz skończyłby się inaczej.

MiRO
29-11-2009, 21:14
wiadomo, ze to nie to samo co ostatnie derby.. :zabki: ale i tak dobry mecz, bo wygrali moi, lepsi. :zabki:

BRAWO BARCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :drewno:

Jaworzno
29-11-2009, 21:16
naprawdę gra była prowadzona przez Real

Chyba oglądałaś powtórke jakiegoś meczu z lat 90 bo napewno nie dzisiejszego.

Dudek pocieszał Krystyne non stop od jego zejścia na ławe, teraz niech się podotykają końcówkami i będzie wsio

Ave kurwy madryckie

KCK
29-11-2009, 21:20
Chyba oglądałaś powtórke jakiegoś meczu z lat 90 bo napewno nie dzisiejszego.

Dudek pocieszał Krystyne non stop od jego zejścia na ławe, teraz niech się podotykają końcówkami i będzie wsio

Ave kurwy madryckie

teraz idz do ubikacji i posparuj sobie z pindolem.

Mecz bardzo dobry, mnie sie podobal, szybki.
mecz do jednej bramki, ktora strzelila Barcelona.
rewanz na santiago bedzie ciakwey.
pozdrawiam normalnych :golebie:

Pituś
29-11-2009, 21:24
od Dudka prosze sie odjebac :)

Jaworzno
29-11-2009, 21:25

Pomyliły Ci się priorytety. A teraz zluzuj majty i spać bo wujek się wkurwi

Mayek
29-11-2009, 21:33
hahaha czekalem na takie komentarze jak ten Asi hahahah
jakby nie Messi Ibrahimovic Puyol Valdes Iniesta Xavi Yaya Toure Keita Alves Abidal Pique Sergio to by real wygral :cham:

anetoshi
29-11-2009, 21:37
Barcelona wygrała bo była lepsza i tyle ;))

a Vip niech lepiej idzie spać ;) bo sobie tyle krwi z truje niepotrzebnie...

ps. ciekawe jak tam Krysia :cham:

Joanna23
29-11-2009, 21:39
życzę wszystkim miłej nocki. Dobranoc. Ach i sorki że nie umieszczę w swoim poście przekleństw. Jeszcze raz słodkich snów.

ToJa
29-11-2009, 21:46
Ale gdyby Barcelona przegrała to wtedy Wy gadalibyście że była lepsza itp.

Wiem, wiem, też mam sobie zaprenumerować "Przyjaciółkę"...

Rahim
29-11-2009, 21:46

Dobra riposta :zabki:

Widze duzo napinki , takiej typowej dla dzieci spod znaku "JP". Szkoda gadac.
Pewnie w gronie wpisujacych sie pro Barca znalazby sie jakis a pewnie i nie jeden byly 'kibic' Realu heh...

I w takich momentach wychodzi to jak to jest z takimi zwyklymi kibicami sprzed TV. Jak jeden klub odnosi sukcesy to jest nagly wysyp. Wczesniej nagle Chelsea sie namnozylo , od jakiegos juz czasu sami kibice Barcy itd. :lol:

A Ty A. juz nie docinaj tak, bo widze próbujesz byc madrzejsza niz jestes w pewnych tematach. I to sie nie tyczy tylko tego tematu.

Pozdrawiam . Bez odp. 'na poziomie' niech nikt nie liczy , ze odpisze.

Joanna23
29-11-2009, 21:50
a Ty w czymkolwiek się orientujesz oprócz powtarzania ciągle tego samego hasła. Bez odbioru.

Komanczz
29-11-2009, 22:22
Joasiu aby spało Ci się milutko proponuję to http://www.youtube.com/watch?v=EYpmcItlg74&feature=related Dobranoc ;)

Shelf
29-11-2009, 22:23
jedno co mnie rozpierdala,na lopatki.Ogladalem mecz w City,nazlazilo sie tego talatajstwa,w szalikach(i to juz wszystko jedno jakiej druzyny) i sie napinaj i spiewaja pojeby,jakby ich tam kurwa slyszeli na tym stadionie.pewnie 90% w zyciu zadnego szpilu nie widziala na zywo,a ciule spiewaja ze by zycie oddali za te kluby.noz kurwa mac,meczu sie nie da obejrzec bo napierdalaja to po angielsku,to po hiszpansku...szczytem byl typ,ktory po moich i kolegow komentarzach nt. meczow zaczol cos burzyc,i pado "Co,kurwa Czelsi Londyn!!",po "GKS Katowice sie klania",zaginol w tlumie...nie potrafie pojac jak mozna kibicowac z taka zazyloscia jakims dziwnym klubom ,a majac kompletnie wyjebane na swoj macierzysty klub....ot co,kurwa!

katowicer
29-11-2009, 23:32
Podobno nasz ultraska robi uklad z fcb:)
Pzdr es:)

Es
29-11-2009, 23:35
prywatne kontakty :jezor:

vamos mi blaugrana!! vamos campeon!!

mecz jak mecz,Barca wygrała i tyle. atmosfera w Żarcie całkiem,całkiem.

szarlej_jastrzębie
29-11-2009, 23:39
jedno co mnie rozpierdala,na lopatki.Ogladalem mecz w City,nazlazilo sie tego talatajstwa,w szalikach(i to juz wszystko jedno jakiej druzyny) i sie napinaj i spiewaja pojeby,jakby ich tam kurwa slyszeli na tym stadionie.pewnie 90% w zyciu zadnego szpilu nie widziala na zywo,a ciule spiewaja ze by zycie oddali za te kluby.noz kurwa mac,meczu sie nie da obejrzec bo napierdalaja to po angielsku,to po hiszpansku...szczytem byl typ,ktory po moich i kolegow komentarzach nt. meczow zaczol cos burzyc,i pado "Co,kurwa Czelsi Londyn!!",po "GKS Katowice sie klania",zaginol w tlumie...nie potrafie pojac jak mozna kibicowac z taka zazyloscia jakims dziwnym klubom ,a majac kompletnie wyjebane na swoj macierzysty klub....ot co,kurwa!

Popieram, też mnie takie coś rozpierdala.

MisiekWNC
30-11-2009, 00:03
Podniecacie się jakby to były derby GieKSa - Ruch.

Nekroskop
30-11-2009, 00:04
dziękuję w imieniu swoim i kolegów a Tobie radzę zaprenumerować magazyn "Przyjaciółka" i nie wypowiadać się na tematy w których słabo się orientujesz :cham:

troche przeginasz...bo Asia zrobiła więcej niż nie jedna osoba tutaj napinająca sie i nie dla Realu czy Barcy...tylko dla GieKSy!!wiec zluzuj majty....
i zobacz czy quad za płotem jeszcze stoi....

HALA MADRID:pijaki:

Kamil
30-11-2009, 00:26
Wszedłem na forum, zobaczyłem ten temat i sobie nagle przypomniałem, że dwie godziny temu oglądałem Gran Derby na które się od tygodnia jarałem...? Poważnie nie wiele po dwóch godzinach zostało mi w pamięci z tego meczu. Nie ma najmniejszego sensu pierdolenie kto był lepszy bo ja po prostu widziałem słaby mecz dwóch drużyn grających poniżej oczekiwań wszystkich kibiców. Wiadomo każdy tam chciał żeby drużyna, której sympatyzuje wygrała ale jednak przede wszystkim chcieliśmy pięknego futbolu na najwyższym poziomie. Jasne, Barca wygrała i trzeba jej to oddać ale chyba tylko z punktów mogą się cieszyć fani Blaugrany. Jakieś tam przebłyski były ale nic poza tym. Jako taki flesz meczu, który utkwił mi w pamięci to zagranie Alvesa do Messiego w końcówce meczu pomiędzy 3 zawodnikami Realu co do mm stadiony świata. Szkoda tylko, że tak mało było tych efektownych zagrań. Mówcie co chcecie, dla mnie w tym momencie Real i Barca to dwie równorzędne drużyny, dzisiaj lepsza była Duma Katalonii a jutro mogą być lepsi Królewscy.

...aha, HALA MADRID:zabki:

Mayek
30-11-2009, 00:59
jak ma chop efektownie kiwac jak gra przeciwko najlepszym obroncom swiata?
jak maja padac zajebiste bramki skoro kazdy patrzy zeby nie przegrac (a i tak obie druzyny mialy ciag na bramke) plus w bramce stoja dobrzy bramkarze? Sam fakt ze Messi wkreca 3 chopow to juz jest mistrzostwo. Ladna bramka wpadla. Mecz moze nie najlepszy ale solidna gra po obu stronach.
Jakby nie obrona Barcy to moze by byl remis? Trzeba tez umiec docenic dobra gre obrony a nie gadac w stylu polskich komentatorow ze lepiej 5:5 niz 1:0. Jakby co strzal byl gol to czy moznaby powiedziec ze byl dobry mecz?

Kamil
30-11-2009, 03:30
Jasne, że masz rację Mayek ale z drugiej strony kto ma tych najlepszych obrońców świata wkręcać w ziemie jak nie najlepsi napastnicy świata? Ale swoją drogą ja wolę 5:5, niż 1:0 i wisi mi czy obrona będzie nie do przejścia. Chcę bramek, pięknych akcji, dryblingów. Co innego gdyby obrońcy grali jak pizdy i sami sobie bramki fundowali, a co innego jak są bezradni wobec fenomenalnej gry napastników. Przychodzisz na stadion oglądać interwencje obrońców czy bramki? Bo ja zawsze myślałem, że to bramki są esencją futbolu pomału niszczonego przez taktykę. Co innego jak gra moja JEDYNA miłość GieKSa wtedy ważne są 3 pkt ale jak gra sobie tam jakiś fajny Real z mniej fajną Barcą:hihi: to mi wisi kto tego majstra zdobędzie:jezor:

Krzyś
30-11-2009, 06:35

heheheh, dokladnie. I się jeszcze tutaj wadzą między sobą, a nie wiem o co :lol2:
Kolejny zwykly szpil przeszedl do historii.

Lepsze są z calą pewnością derby w Anglii.

MiRO
30-11-2009, 08:48
hehe taki/podobny komentarz chyba zawsze pada po tych derbach :zabki: w tak ogórkowym okresie przydaje sie taki szpil! :drewno: a temat i tak zaraz chyba zostanie ciachnięty...

Tevez
30-11-2009, 09:24
kuźwa aleś mnie postraszył. całą noc nie spałem.
a co to ma wspólnego co Ona zrobiła ?? czy ja powiedziałem że nie zrobiła??
zluzować majty możesz koledze.
a co ma quad do tego? zazdrościsz że Ty nie masz??

VeB.

Bo grubo przeginasz. Nie kumam jak można pisać takie bezsensowne posty zwłaszcza do dziewczyny, która tylko opisała mecz.
Nie kumam też jak można wyzywać kogoś z GieKSy tylko dlatego, że kibicuje Barcelonie czy Realowi.
Jak wczoraj patrzyłem na to wszystko to jeszcze mi ino brakowało dupnego dymu na ulicach pomiędzy nimi.

A sam mecz w ciul nudny i co tydzień jest mnóstwo dużo ciekawszych.

Lars Ulrich
30-11-2009, 10:09
przypomniał mi się cytat z pewnego polskiego filmu...

"wy wszyscy jesteście po je ba ni , was nie trza sądzić, was trzeba leczyć.. " :rotfl:

KCK
30-11-2009, 12:12
Pomyliły Ci się priorytety. A teraz zluzuj majty i spać bo wujek się wkurwi

:)

Komanczz
30-11-2009, 18:46
Lepsze są z calą pewnością derby w Anglii.

Lepsze? hmmm ok pociągnijmy temat...w czym lepsze?:zabki:

Mar1964ciN
30-11-2009, 21:00
Coś o szkoleniu młodych w Barcelonie. Dojebana sprawa http://www.*********/pilka/1,65082,7315761,La_Masia__Wymarzone_miejsce_do_gra nia_w_pilke__czyli.html

blazej
30-11-2009, 21:09

Nie mozna rozmawiac na inne tematy niz mecz w hiszpani bo sie dostanie ostrzezenie :(

Rudyosw
30-11-2009, 21:17
Ponieważ ten temat jest zrobiony do meczu Barca-Real.

Więc wiesz , rozmywanie :hihi:

basu
30-11-2009, 21:23

Popieram w 100%. Też mnie to strasznie wkurwia.
I taki jeszcze potrafi stwierdzić, że to ON jest prawdziwym kibicem, bo kupił sobie szalik czy koszulkę na szaberplacu i czyta informacje o klubie w internecie... Ale na mecz przecież nie pojedzie, bo to za daleko.

marcin GieKSa
01-12-2009, 00:29
Popieram w 100%. Też mnie to strasznie wkurwia.
I taki jeszcze potrafi stwierdzić, że to ON jest prawdziwym kibicem, bo kupił sobie szalik czy koszulkę na szaberplacu i czyta informacje o klubie w internecie... Ale na mecz przecież nie pojedzie, bo to za daleko.
a ja mysle ze nie ma co sie specjalnie podniecac..zawsze byly takie osoby i beda ktore beda kibicowac Realowi , Barcie , Milanowi , Man.u itp. poprostu zwyczajni kibice sukcesu ktorzy chca utozsamiac sie z Sukcesem...a jesli chodzi o polskie druzyny to wiadomo jak jest....ciekawe czemu np. nie ma tylu kibicow dajmy na to Getafe czy Cagliari....zeby nie bylo ja tez patrze przychylniejszym okiem na Inter ale kibicem sie chyba nie moge nazywac....
p.s zeby nie bylo nie pisze tutaj do nikogo osobiscie...to sa tylko takie moje luzne spostrzezenia....pamietajcie ze TO GIEKSA JEST NAJWAZNIEJSZAa nie zadne Reale czy Barcelony!!!

Tommywie
01-12-2009, 02:06
ciekawy artykuł, z ktorym sie po czesci zgadzam - nie liczac bramki ibry, bo tez bym spalonego nie gwizdnal, mimo, ze jestem kibicem Realu

Mówi się, że najlepsze, co może przytrafić się w meczu sędziemu, to pozostać niezauważonym. Ta cecha nie dotyczy arbitra wczorajszych Gran Derbi, pana Alberto Undiano Mallenco. Pochodzący z Pampeluny 36-letni sędzia doskonale egzekwował na murawie wytyczne kliki prezesa RFEF, Miguela Ángela Villara. Tak zwane Villarato funkcjonowało doskonale.

Real Madryt cechował się w zakończonym klasyku przede wszystkim dobrą grą fizyczną. Dzięki temu Barcelona nie mogła swobodnie poruszać się po murawie Camp Nou, jak to zwykle dotąd bywało. Mallenco starał się jak mógł, aby Barça długo utrzymywała się przy piłce, dyktując rzekome faule, które nie miały miejsce. Po drugiej stronie zaś Keita miał pełną swobodę w koszeniu zawodników Królewskich, bez żadnych konsekwencji i wzmianek w notesie arbitra.

Barcelona grała i cieszyła się fiestą razem z pampeluńskim sędzią. Wydawało się, że to gracze Dumy Katalonii decydują o tym, kiedy ma być podyktowany rzut wolny, a kiedy gra winna być kontynuowana. Każdy upadek Alvesa zdawał się być zbrodnią przeciw ludzkości, jednakże już ewidentny faul na Kace był kwitowany gestem mówiącym: nic nie było, gramy dalej.

Undiano zapomniał również o zasadzie spalonego. Jego asystenci kilkakrotnie mylili się przy odgwizdywaniu ofsajdu, włącznie z najważniejszą akcją meczu - golem Zlatana Ibrahimovicia.

Kilka minut później, po ewidentnej ręce Busquetsa, sędzia wahał się pomiędzy wykonywaniem narzuconych dyrektyw a własnym instynktem, jednak ostatecznie ukarał wychowanka Dumy Katalonii drugą żółtą kartką. Nie licząc tej sytuacji, Undiano był tak zaabsorbowany odgwizdywaniem fauli dla Barcelony, że zapominał, iż piłkarze gospodarzy również mogą być karani indywidualnie. W ten sposób rajd Cristiano Ronaldo, zakończony ewidentnym faulem obrońcy Barçy, został przez pana w czerni zbagatelizowany.

Czując się winnym pozostawienia przyjaciół Villara w dziesiątkę (a może w jedenastkę?), tuż przed zakończeniem spotkania Mallenco zdecydował się wymierzyć sprawiedliwość i wyrzucił z boiska Lassanę Diarrę. Ostatecznie mecz zakończył się wynikiem 1:0, dzięki czemu podopieczni Guardioli wyprzedzają w tabeli Real różnicą dwóch punktów.

Mimo że postawa arbitra przeszła wśród culés niezauważona, wszyscy widzieli, iż notoryczne odgwizdywanie fauli na graczach Realu działało obstrukcyjnie na grę przyjezdnych z Madrytu. Sędziowanie może nie było skandaliczne, jednak żółte kartki dla madridistas powodowały, że musieli oni być bardziej powściągliwi w atakach na zawodników Barcelony. Undiano nie chciał być częścią spektaklu, jednak mimo to był najlepszym zawodnikiem podopiecznych Guardioli. Jego działanie przeszło niezauważone, jednak bez wątpienia wiedział on doskonale, co robi.

poza tym jesli twierdzicie, ze Barca wyraznie zdominowala mecz to chyba kurwa ogladaliscie inne spotkanie... typowy mecz remisowy

ale to gwizdanie kazdego kontaktu z pilkarzykiem barcy i niezauwazanie ewidentnych fauli na realu strasznie mnie wkurwilo... najlepsze przed okazja messiego w 88. minucie - chyba Kaka biegnie sobie z pilka, dostaje popchniecie w plecy, przewraca sie na twarz a sedzia pokazuje grac dalej - w tym momencie sie zaczalem wydzierac... poza tym sytuacja miedzy Arbeloą i Alvesem, gdzie Arbeloa dotknal go, a Alves sie przewrocil i potem zlapal za noge, a faul dla barcy... sytuacja pomiedzy Puyolem a Higuainem w polu karnym barcy - tez Puyol ledwo dotkniety a juz lezal... sie cipy nauczyly - kiedys grali prawdziwa pilke, ale to sie zmienilo w czasie kiedy Ronaldinho zaczal sie przewracac przy kazdym kontakcie... nadaja sie do ligi wloskiej

Mayek
01-12-2009, 02:22
i mowia to kibice tego klubu ktory niejedno mistrzostwo i niejeden puchar zdobyl przez to ze sedziow na spotkania mianowal general Franco :)
nie jest to jakas tajemnica, nie sadze ze jest to miejska legenda bo juz wielokrotnie to slyszalem. Poza tym w lidze gwizdanie pod real jest zauwazalne. Jakby wygrali to by sedzia byl dobry :)

Rahim
01-12-2009, 05:08
A Ty nie raz , nie dwa pisałeś o wspaniałej dawnej GieKSie , która tak naprawdę nie jeden mecz kupiła, dzięki temu zdobyła nie jednego vicemajstra i awansowała nie raz do pucharów.
I co ?

Jakby chcieć wypominać różne hańbiące szczegóły to na każdego by się coś znalazło.

Przejmujecie się jakimś meczykiem , jak nie wiadomo czym :cham:.

Krzyś
01-12-2009, 06:25

akcje, zaangażowanie, szybkość ... doping ...
w ogóle.
Przy lidze hiszpańskiej, czy wloskiej to można spokojnie niekiedy zasnąć:)

pooceq
01-12-2009, 08:05
doping ...

tylko z tym ciezko mi sie zgodzic.

Krzyś
01-12-2009, 08:28
tylko z tym ciezko mi sie zgodzic.

ok, źle to określilem.
atmosfera i ten dźwięk jak jest gol:)
a doping i śpiewy bardo mi się podobają we wloszech.

Komanczz
01-12-2009, 21:23
no tak Krzyś, w sumie racja...z tym że zajebiste akcje w lidze Hiszpańskiej też często można oglądać.

Komanczz
01-12-2009, 21:24
aha ale no właśnie.teraz mi się wspomniało.Kartoniady to chyba hiszpany mają lepsze.Zresztą nie kojarze jakiś angielskich fajerwerków.

Krzyś
01-12-2009, 21:31
aha ale no właśnie.teraz mi się wspomniało.Kartoniady to chyba hiszpany mają lepsze.Zresztą nie kojarze jakiś angielskich fajerwerków.

albo se jaja robisz, albo :)
młyny w hiszpani są dupowate, kilkaset ludków:)
sami wiemy jak jest w angli z oprawami, czyli ich brakiem ...
nie wkrecaj mnie:)

Tommywie
02-12-2009, 10:48
Poza tym w lidze gwizdanie pod real jest zauwazalne. Jakby wygrali to by sedzia byl dobry :)

pokaz mi taki mecz... tak jak bylo napisane w artykule prezes RFEF Villar jest przeciwnikiem Realu i przyjacielem Barcy - takze to czesto da sie zauwazyc... Ale sedziowania POD Real jakos nie widzialem

resovia
02-12-2009, 12:16
pokaz mi taki mecz... tak jak bylo napisane w artykule prezes RFEF Villar jest przeciwnikiem Realu i przyjacielem Barcy - takze to czesto da sie zauwazyc... Ale sedziowania POD Real jakos nie widzialem

wez potnij wszystkich za nienawisc do Realu
to juz jest zalosne jak na kazdym kroku ich bronisz, i jeszcze piszesz o jakis kompleksach wzgledem nich
szkoda, ze we wlasnym miescie nie masz czasu na Giekse :szok:

chopcy dajcie na luz, co nas obchodza takie ogorki jak Barca czy Real aby przejmowac sie nimi na powaznie ?

mecz jak mecz, bez cisnienia, bo graly dwa nic nie znaczace dla nas kluby - no moze niektorzy sciskali kciuki za Real, bo bylo nie bylo przeciwnik Atletico.

moze ktos napisac cos ciekawego na temat planowanych wzmocniej zarowno Realu jak i Barcy na najblizsze okienko ?

poiuy
02-12-2009, 12:31
srac na barce srac na real INO GIEKSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JACA
02-12-2009, 12:48
Kartoniade Barcelony zaprezentowała na meczu specjalnie wynajeta firma, takze to chyba mowi juz wszystko o poziomie dopingu i zaangazowania kibicow...

kaos azul
02-12-2009, 12:58
ja,tak jak juz kiedys pisalem na forum,uwazam ze te wszystkie mecze "z zachodu" to o dupe roztrzas.

bylem i na parkhead na celtic-aberdeen i na anfield na liverpool-boro LIPA,tragedia,lepiej mecz w tv w pubie obejrzec niz na takie cos jechac.

nie ma jak Bukowa!

Krzyś
02-12-2009, 13:02
ja,tak jak juz kiedys pisalem na forum,uwazam ze te wszystkie mecze "z zachodu" to o dupe roztrzas.

bylem i na parkhead na celtic-aberdeen i na anfield na liverpool-boro LIPA,tragedia,lepiej mecz w tv w pubie obejrzec niz na takie cos jechac.

nie ma jak Bukowa!

heheh i sloniol, wuszty i "zapach" klubowych w powietrzu:hihi:

Mayek
02-12-2009, 18:03
skad to info o tej kartoniadzie, ostatnio bylo info ze setka kibiców od rana ukladala (pare lat temu jak byla kartoniada na caly stadion

ertai
04-12-2009, 11:22

z dupy czerwona kartka dla Sewilli starczy? A Barcy nie odgwizdano w tym sezonie ani jednego karnego. Powinno ich byc przynajmniej kilka jednak sedziowie nie gwizdza. Ciekawy rodzaj pomocy;)

Kiedys widzialem artykuł dotyczacy ubieglego sezonu ligi hiszpanskiej. ANalizoano kazdy mecz pod kątem decyzji arbitrów. Oceniono że gdyby nie złe decyzje sedziowskie w meczach Realu i Barcy to Barca skonczylaby sezon z prawie 30 pkt przewagi nad Realem. No ale to Barcy przeciez pomagaja;)

JACA
04-12-2009, 11:34
skad to info o tej kartoniadzie, ostatnio bylo info ze setka kibiców od rana ukladala (pare lat temu jak byla kartoniada na caly stadion

Informacja podana w trakcie meczu przez komentatorów Canal+ Laskowskiego i tego zjeba z Piłki Noznej Orłowskiego,ktory wiedze o piłce hiszpanskiej ma wielką ale antynastawienie do kibicow takie bez mała jak gwiazdy z koszernego gowno prawda

Tommywie
04-12-2009, 15:57
Kiedys widzialem artykuł dotyczacy ubieglego sezonu ligi hiszpanskiej. ANalizoano kazdy mecz pod kątem decyzji arbitrów. Oceniono że gdyby nie złe decyzje sedziowskie w meczach Realu i Barcy to Barca skonczylaby sezon z prawie 30 pkt przewagi nad Realem. No ale to Barcy przeciez pomagaja;)

buahahahaha... sorry ale sie poplulem prawie... chyba ogladales ten artykul na stronie Barcy, ktory na dodatek byl prowadzony przez dzieci majace namiot na sam dzwiek slowa 'Barca'... ja tez widzialem taki ranking i bylo dokladnie odwrotnie i to niekoniecznie na stronie Realu

Wojta$
04-12-2009, 16:43

skoncz pan pierdolic, czytalem podobny artykul odnosnie sedziow i zupelnie cos innego bylo w tym artykule, ale nie pierdole o tym jak ty i twoj kolega bajkopisarz Mayek. Mecz sie skonczyl niecaly tydzien temu. W poprzednim sezonie Barca nie miala sobie rownych,wygrali sezon i ciach bajera.
Ostatnie gran derbi dalo wyraznie do myslenia ze ten sezon bedzie znacznie bardziej wyrownany i pozostaje czekac na kolejne gran derbi i koniec sezonu.
jedno jest pewne, w hiszpani liczy sie tylko Real i Barca, moze Sevilla cos poszponci.

katowicer
04-12-2009, 21:17

hej Szelfie:)

Poprostu pokazuje to że futbol wzbudza emocje,że ludzie kochają futbol.
To własnie to "tałatajstwo" może i powinno zapełnić ten nasz 20-30 tysiecznik na B1.
Ci ludzie nakręcają budżet klubu, Bukowa gadzety etc...
Wystarczy dac im walkę,umiejętnosci i warunki do oglądania:)
Ale pewnie paru i tak powie że woli 300 fanatyków.

Krist VB
09-12-2009, 11:58
Madrid cabron.... :cham:

Napisz to kurwa na ścianie Superjednostki i wal konia.
Jo taki spokojny człowiek sie musze wkurwiać na kibica co na forum GieKSy mo w awatarze Barce :huh:

Nekroskop
09-12-2009, 12:40
nikt Ci nie każe. a emotki na końcu nie zauważyłeś?

:szok::lol2:

Mayek
09-12-2009, 14:20
dobrze jest. Kolega sie zagalopowal i jeszcze sie smieje w ten sposob robiac z siebie niestety ........

madrid cabron :cham:

Nekroskop
09-12-2009, 14:57
Nekroskop zapraszam na lekcje j.polskiego do naczelnego "poprawiacza" :) błędów na forum mgr.Rulona. skoro takich podstaw nie znasz.
w sklepiku na GieKSie powinni pomyśleć o wydaniu słownika ortograficznego w barwach :cham:

w zlym kontekscie przeczytalem na szybko....a np "o karze śmierci" sie nie pisze???mgr.Rulon to Twoj Bog??zreszta PW chłopczyku jak coś chcesz:]

a Ty MayeR to sie do mnie nie odnoś:czytaj:

Lars Ulrich
09-12-2009, 14:59
proszę nie wymawiać imienia pana Boga na daremno :hihi:

Nekroskop
09-12-2009, 15:00
proszę nie wymawiać imienia pana Boga na daremno :hihi:

:lol2::lol2::lol2:miałem racje

Mayek
09-12-2009, 15:09
Rulon ales ciulnol byka :)
Nekroskop, najlepiej jest zrobic dupny blad a potem sie spinac na wszystkich dookola
co ma kara do kazania? Kibic realu na pewno :cham:

cysiu
09-12-2009, 15:15
mgr.Rulona

magazynier ? :jezor:

:cham:

Mayek
09-12-2009, 15:16
sadzac po tej kropce na koncu to pewnie ja :cham:

basu
09-12-2009, 15:31
A taki chuj, bo kropka akurat jest w tym wypadku dobrze postawiona.

Inna sprawa, że powinna po niej być spacja :foch:

Krzyś
09-12-2009, 15:46
A taki chuj, bo kropka akurat jest w tym wypadku dobrze postawiona.

Inna sprawa, że powinna po niej być spacja :foch:

po mgr nie stawia się kropki.
studencie:)

Mayek
09-12-2009, 16:00
basu ma racje. Trzeba czytac cale zdanie:)

Krzyś
09-12-2009, 16:02
basu ma racje. Trzeba czytac cale zdanie:)

teraz kumam:lol2: