View Full Version : Motoryzacja
szukam jakis fajnych opon co byście polecili? 205/55/R16 szukam z tej wyższej półki.
nie polecam Barum Bravuris... albo to tylko moje wrazenie, albo maja naprawde kiepska przyczepnosc. w kazdym razie niezbyt pewnie sie czuje na tych oponach i sa dosc glosne na dodatek. na plus zalicze cene, oraz jako tako sie w zime sprawuja (jak na letnie niezbyt dobrze jednak)
ja sie zastanawiam nad michelin energy saver wg opini są ok ale czekam również na wasze.
Z tego co wyczytalem, te Micheliny maja srednia przyczepnosc na mokrej nawierzchni. sam sie nad nimi zastanawialem, ale musialem hamulce wymienic w tym samym czasie
ja mam takie pytanie do bylych/obecnych posiadaczy Mondeo. posiadam wersje Mk3, ktora ma funkcje otwierania/zamykania wszystkich okien z pilota. w niedziele padl mi akumulator, wiec wymienilem na nowy i pojawil sie problem - o ile szyby sie opuszcza automatycznie, to zamknac sie juz nie chca (trzeba dusic przycisk na drzwiach). moze ktos wie, jak to przywrocic do normalnego stanu?
michelin energy saver
jak to jest z niminaprawde,faktycznie powoduja mniejsze spalanie czy to kolejny kit aby pocisnac wcale nie tanie opony ??
z tego co wyczytałem to mają mniejszy opór toczenia i spalanie mniejsze z oponi o okolo 0.3 l/100 km. skoro maja mniejszy opór toczenia to pewnie są dużo cichsze. i to jest dla mnie ważniejsze.
156 SportWagon 2.5 V6 24V... :faja:
No ładnie :)
Może warto kupić coś z Anglii i przełożyć to, co trzeba do kupionego, zostawić sobie wszystkie pozostałe części (albo sprzedać), a na złom oddać minimum (czyli pewnie element z numerem nadwozia).
Z moją Alfą byłoby wszystko ok, gdyby nie koszta użytkowania bardzo podobne do tych:
http://ilespala.pl/obrazek/6/3/1 (http://ilespala.pl/podsumowanie/6)
http://www.youtube.com/watch?v=rs-jAImScms&translated=1 :lajkonik:
Tommywie
08-04-2009, 18:07
bylo
Artis tylko i wyłącznie dwa buty wchodza w gre 1 - Goodyear f1 a 2 - Firestone FHSZ280
reszta to popelina....
http://www.opony.com/opony/47559_goodyear_eagle_f1_gsd3.html
http://www.opony.com/opony/56518_firestone_fhsz90.html
ewentualnie
http://www.opony.com/opony/54553_toyo_proxes_t1_r.html
a jesli lubisz ryzyko
http://www.opony.com/opony/57107_toyo_r_888.html
dobre opinie czytalem na temat Kumho KU31, przy niewysokiej cenie daja dobra przyczepnosc, niski halas i nawet wygladaja :) ja zaluje, ze ich nie kupilem zamiast tego czechoslowackiego szajsu
Szukam auta za 5-8tys max
rok od 94 najlepiej
silnik max 1.6 najlepiej w LPG (aby palil do 8l gazu) badz disel do 6l max w miescie
stan musi byc bdb (zeby nie trzeba bylo ciagle go naprawiac) auto bedzie zarabiac na siebie i kazdy dzien zwloki to powazne problemy.... (dziennie ok 50km) przez 5dni w tygodniu
Co proponujecie za ta cene?
ja myslalem o bravo,swift,clio?,
rok od 94 najlepiej
silnik max 1.6 najlepiej w LPG (aby palil do 8l gazu) badz disel do 6l max w miescie
stan musi byc bdb (zeby nie trzeba bylo ciagle go naprawiac) auto bedzie zarabiac na siebie i kazdy dzien zwloki to powazne problemy.... (dziennie ok 50km) przez 5dni w tygodniu
A klimy i ESP nie chcesz jeszcze?
rok od 94 najlepiej
za tą cene to swift, corsa, brava :) samochody które można znaleść w dobrym stanie i są w miare bezawaryjne
na pewno nei swift
Ja bym ci proponował punciaka vel golfa3 - t edwa modele sa najtansze w ewentualnej naprawie.
a tak poza tym to wpadnij do mnie do salonu to ci wcisne jakiegos peugeota... bedziesz placic tylko 500zł ale przez 72 miesiace :hihi::hihi::hihi:
kia shuma II
jezdzil ktos tym czyms?
jakie opinie na temat tej marki ?
Chorosz kilka ciekawych propozycji z allegro
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8114567
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8111335
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8233957
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8286825
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8198077
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3555102
wszystki samochody są w miare nowe mają ok 10 lat Brava jest użytkowana przez mojego ojca od 2001 roku kupiona jako nówka z salonu z silnikiem 1,2 obecnie auto ma 77000 km niemialo nigdy powaznej awarii, jedyny minus szybko korodujacy wydech, karoseria czysta od rdzy, dynamiczny i oszczedny silnik, ja użytkuje od roku Corse 1,0 auto z przebiegiem 110000 km z usterek które mnie spotkały to wymiana chłodnicy (stara ciekła) i wymiana linek ręcznego, silnik ekonomiczny 5,5 po mieście tylko pali ale mułowaty, Swift 1,0 i 1,3 użytkują kumple silnik i inne podzespoły mechaniczne bezawaryjne, mogą pojawić się problemy z korozją oraz przeciekaniem wody do wnętrza.
i uwierz mi choc 1.0 to nawet zwinny (55km) na około 800 KG ewentualnie cos szybszego to GTI one był produkowane do 96 o ile sie nie myle 101 km w 800kg aucie
moim zdaniem najlepszy wybór z tych trzech auto to Fiat Brava :)
Borys cos widze ze bardzo sie chcece szmelcu pozbyc:P
SIMON czemu nie swift ?
w branży motoryzacyjnej juz troche robie i powiem szczerze ze nie mam dobrego zdania na temat tego samochodu. Nie jest to rzecz jasna reguła , ze swifty sa awaryjne , ale z tego co wiem zawsze lubi sie cos zdupic
podstawa to stan samochodu i to jak poprzedni właściciel o niego dbał, lepiej dać 8 tyś za pewny, niż 5 za niewiadomego pochodzenia. Kłopot jak kupujecie od z giełdy/ogłoszenia, może lepiej poszukać coś może nie wymarzonego, nie idealnego na potrzeby, ale PEWNEGO
podstawa to nie patrzeć na rocznik ( rożnice w tym samym modelu 2-3 lata ) to nie jest zaden wyznacznik , liczy sie STAN TECHNICZNY POJAZDU
i chuj gumy firestone FHSZ80 w moim rozmiarze nie ma w Polsce:(
Jesli dobrze pamietam to masz racje. Pamietam ze jak przepisywalem Malacza z brata na siebie to mimo ze byl wart ok 1500zl babka w WK powiedziala mi zebym napisal np 900zl to nie bede musial latac do US i placic characz.
U mnie było tak, że jak kupowałem poldka za 900 to i tak trzeba było pójść do US. Tam babka sprawdziła wartość auta w katalogu (na szczęście było poniżej 1000). I dlatego nie musiałem nic płacić.
Czyli mimow szystko trzeba sie tam przejechać, bo pewnie jakas pieczatke przybija.
Z innej beczki. Na prrzerejestrowanie pojazdu mam 30 dni. Na chwile obecna jest na blachach SZ, ale OC konczy mu sie 19.04.
Czy moge go sobie ubezpieczyc tego 19.04 dalej tak jak jest na SZ, potem go przerejestrowac i sobie jakis aneks do tego OC zrobic ?
Czy wpierw musze jak juz go zakupilem go przerejestrowac ?
A klimy i ESP nie chcesz jeszcze?
W tym co podal ESP nie znajdzie, ale Mondeo GHIA z klima idzie znalezc.
ma ktoś znajomości na stacji kontroli pojazdów z LPG? chyba nie musze tłumaczyć o co chodzi.. :) pw
Ktos mi moze powiedziec, jak sie ma turbina w dieslu do spalania? Powiedzmy, ze turbina sie zalacza przy 2000rpm. To czy jadac na 1990rpm, a jadac 2010rpm robi jakas roznice przy w spalaniu? Tak z ciekawosci, chcialbym wiedziec jaki wplyw na spalanie ma turbina.
Ogolnie jak najoszczedniej jezdzic dieslem? Przy jakich obrotach silnik zuzyje najmniej paliwa?
Jest tu paru zawodowych kierowcow to moze ktorys mi bedzie w stanie pomoc
Marcin1964
10-04-2009, 23:05
Czaik najpierw musisz przerejestrować,bo blachy dostaniesz na SK
więc samochodu nie ma co rejestrować na SZ,chyba że ubezpieczyciel
uwzględnia zmiane rewizyjna samochodu.
Najpierw zapytaj ubezpieczyciela jak wygląda zmiana blach w oc,
i czy jest to u nich możliwe!
ma ktoś znajomości na stacji kontroli pojazdów z LPG? chyba nie musze tłumaczyć o co chodzi.. :) pw
Tez by mi sie przydalo,hehe.
Ktos mi moze powiedziec, jak sie ma turbina w dieslu do spalania? Powiedzmy, ze turbina sie zalacza przy 2000rpm. To czy jadac na 1990rpm, a jadac 2010rpm robi jakas roznice przy w spalaniu? Tak z ciekawosci, chcialbym wiedziec jaki wplyw na spalanie ma turbina.
Ogolnie jak najoszczedniej jezdzic dieslem? Przy jakich obrotach silnik zuzyje najmniej paliwa?
Jest tu paru zawodowych kierowcow to moze ktorys mi bedzie w stanie pomoc
ok, z mojego doswiadczenia diesel musi sie zagrzac, inaczej bedzie palil ile wlezie (jak robie krotkie dystanse, to 10l/100 spokojnie wezmie). turbina raczej duzego wplywu nie ma, bo u mnie najnizsze spalanie na trasie jest przy ok 120km/h (jakies 5-6l/100), a wtedy turbina juz od jakiegos czasu pracuje. generalnie diesel na krotkie trasy to zly pomysl. na dluzsze wypady to fajna sprawa - duzy moment obrotowy i rzadkie wizyty na stacji uprzyjemniaja podroz
nie zgodze sie, mi w renault pali niezaleznie od tego czy dlugi czy krotki tyle samo.
mozliwe ze w starych dieslach jest tak jak mowisz. w nowych nie zauwazylem takiej zaleznosci
Czaik najpierw musisz przerejestrować,bo blachy dostaniesz na SK
więc samochodu nie ma co rejestrować na SZ,chyba że ubezpieczyciel
uwzględnia zmiane rewizyjna samochodu.
Najpierw zapytaj ubezpieczyciela jak wygląda zmiana blach w oc,
i czy jest to u nich możliwe!
Pól roku temu bez problemu: gostek z ubezpieczalni dał mi tylko drugą karteczkę z której wynikało, że przerejestrowałem samochód i ubezpieczenie jest dalej ważne.
Krist VB
11-04-2009, 08:48
Czyli mimow szystko trzeba sie tam przejechać, bo pewnie jakas pieczatke przybija.
Z innej beczki. Na prrzerejestrowanie pojazdu mam 30 dni. Na chwile obecna jest na blachach SZ, ale OC konczy mu sie 19.04.
Czy moge go sobie ubezpieczyc tego 19.04 dalej tak jak jest na SZ, potem go przerejestrowac i sobie jakis aneks do tego OC zrobic ?
Czy wpierw musze jak juz go zakupilem go przerejestrowac ?
Możesz sobie ubezpieczyć na SZ. tylko powinieneś umowe kupna wozic ze sobą. Jak przerejestrujesz na SK, odwiedzisz ubezpieczyciela i przepiszesz nr. Nikt nie powinien robić żodnych problemów. nikt nie może ci w zodnym wypadku odmówić obowiazkowego ubezpieczenia.
nie zgodze sie, mi w renault pali niezaleznie od tego czy dlugi czy krotki tyle samo.
mozliwe ze w starych dieslach jest tak jak mowisz. w nowych nie zauwazylem takiej zaleznosci
nie jest to moze najnowszy diesel, ale taki stary tez nie jest (z wtryskiem, ale bez common rail). z samej zasady dzialania silnika diesla wynika, ze do optymalnej pracy musi miec odpowiednia temperature, wiec moze Twoj sie szybciej nagrzewa. poza tym ja robilem naprawde krotkie dystanse - 5, 10 minut max codziennie i tylko takie, wiec spalanie (na pompie sprawdzane) wychodzilo spore. jak juz to wymieszam z jakas trasa, to sie o wiele przyjemniej robi
ja mam w ogole jakis ekologiczny silnik nikby eco2 czy cos takiego, spalanie 5,8 teraz 6,2 zima (z tym ze jezdze ekonomicznie)
megane? jak tak to uwazaj na sprzeglo... potwornie drogie w naprawie jest.
jakie dystanse pokonujesz miedzy tankowaniami? druga rzecz - to spalanie jest z komutera, czy z pompy (komputer nie zawsze prawde powie)?
kolejne pytanie: potrzebuje wyczyscic i napelnic klime. wie ktos, ile to kosztuje w Anglii i czy zna ktos jakis tani i dobry serwis tejze na poludniowym-wschodzie?
Pooceq, Ja za klime zaplacilem 80funtow, tylko nie bylo by Ci po drodze, a do tego juz go zlikwidowali :)
Moj diesel pali w granicach 6-6,5 z tym ze 70-80% jezdze po miescie. Od tankowania do tankowania ok 500 mil zrobie. Mysle ze jak sie wypuszcze na trase do Polski to ponad 600 zrobi bez problemu. Podobno ma palic wtedy 4,2na 100km ale jak zejdzie ponizej 5,0 bede zadowolony.
Pytam o to bo jezdze w robocie swoim, a ze mi placa tylko 10p za mile to musze jezdzic tak zeby nie dokladac do interesu
sporo troche i ciut za daleko :) liczylem bardziej na 50 funtow (czyli w okolicach cen w Polsce), bo gdzies widzialem ogloszenia, ale nie potrafie ich znalezc
6l/100km to jest ok 10l/100mil, to troche jednak dolozysz (jakies 50p na 100mil, przy cenach u mnie - 104.9p/l)
swoja droga zazdroszcze... ja sie troche wkopalem w tego transitowskiego diesla w moim modeo. trzeba bylo do tdci doplacic.
U mnie ceny diesla to 98.9-99.9p zalezy jaka stacja. Ja wlasnie przez to zmienilem auto i glownym wyznacznikiem dla nowego bylo wlasnie spalanie. Moja Laguna 1.8 brala minimum 9l tyle ze benzyny. Teraz mam 1.3CDTI i daje to rade.
Co do klimy musisz szukac jakichs promocji. Jak sie trafia to znajdziesz za te 50funtow
1.3 cdti - troche mniejszy silnik, wiec juz sie nie dziwie, ze skromnie pali. w takich warunkach przejmowac sie nie musisz zbytnio, a na trasie do Polski bedziesz na pewno ze spalania zadowolony. jedynie o wygode samochodu sie martw, bo masz sporo wiecej trasy niz ja (do tego na slimaczych brytyjskich autostradach). ja sie przez to kiedys do Opla zrazilem (ale to byla stara Vectra B, wiec to w zasadzie zaden wyznacznik nie jest)
Trase do PL chce sobie podzielic na 2 lub 3 etapy, bo nie chce jechac 24h non stop. Mam jeden postoj zaplanowany w okolicach Dortmundu (kumpela tam mieszka to sie zatrzymiemy na noc) plus jak bedzie blisko do wyjazdu to bede szukal ewentualnie kogos kto nas przenocuje w okolicy Londynu. Wtedy przyjade do Katowic wypoczety, bo wypadnie max 10 godzin jazdy dziennie.
Co do wygody to spedzam w aucie po 8 godzine dziennie i nie narzekam to chyba jest ok
co do okolic Londynu, to prawdopodobnie dalo by sie cos zalatwic, ale to tez zalezy od terminu, wiec jakby co to PW
Chudy NFG
11-04-2009, 14:06
Pooceq moj kumpel ma tu serwis klimatyzacji ... jak cos to zapytam o cene a z tego co sie orientuje to bierze 40 - 50 funtow ... wiec jak cos daj znac.
Foxu a z okolic Londynu spokojnie do Katowic zalecisz na strzala :) max 15 godzin :)
http://photos.nasza-klasa.pl/4942430/47/main/d512ae9948.jpeg
http://i39.tinypic.com/5bod5.jpg
uwaga na samozapalające się Omegi :jezor: nieciekawa niedziela wielkanocna dla tego kierowcy...
http://photos.nasza-klasa.pl/4942430/47/main/d512ae9948.jpeg
http://i39.tinypic.com/5bod5.jpg
uwaga na samozapalające się Omegi :jezor: nieciekawa niedziela wielkanocna dla tego kierowcy...
współczuje mu auto do dupy:dead:
Chłopaki taka sprawa dotyczaca Opla Astry III Kombi
Nie dziala klima sprawdzone wszystkie bezpieczniki i sa OK. Jednak po wcisnieciu przycisku od klimy nie daje znaku zycia. Wie ktos moze co jest przyczyną?? Tylko nie piszcie tekstow typu odwiedz serwis albo cos w tym stylu bo to juz jest wielka ostatecznosc.
CichyBob
13-04-2009, 20:09
Jezdził ktos z was Mercedesem CLK roczniki 97 , 98 , 99 ? I moglby cos na temat powiedziec .
Panowie szczescie w nieszczesciu :P Klima Chodzi ale ... Potrzebuje elektryka samochodowego co sie zna na tym. Dobry i w miare tani. Z góry dzieki.
dzisiaj widzialem jak chopu na Katowickiej sie zjaral chyba silnik w nowej lagunie. wygladalo to tak ze zakopcil 4 pasy jezdni tak jakby ktos palil sterte opon. do tego byl tak pojebany ze nie wylaczyl prawdopodobnie silnika bo dym lecia tak co najmniej 30 sekund dupnym strumieniem. nie ma to jak francuska jakosc:)
Chlopy,mam pytanie.Mam w aucie delikatne luzy w kierownicy,odczuwalne przy predkosci 60-70 km/h w zwyz.
Nie ma tragedii,bo trakcja jest zachowana,auto nie schodzi na boki,ale drazni mnie to.Mimo wszystko nie chce ladowac kasy w cos co nie jest konieczne.
Samochod to Ford Mondeo,co sadzicie?Koniecznie trzeba to zrobic czy obejdzie sie,a jesli sei obejdzie to jak dlugo?
ja tak mialem w Daewoo, nie robilem a potem ciulnal uklad kierowniczy (cale szczescie ze po malu sie to stalo i nie przy duzej predkosci na zakrecie). Kierownica nie reagowala na skret. Radze serwisowac bo szkoda zycia za 100zł
dziś lala zepsuła mi sprzęgło i nie obyło się bez lawety.... wynagrodziła mi to wieczorem :hihi:
Czy da się zarejestrować motor o pojemności 80 cm3 na motorower bez przekładania zębatki i cylindra ??
Podejrzewam ze nowa Laguna to za bardzo nie mogla byc! i zadne nowe auto.....a jak tak narzekamy to na kazdego mozna wjechac..........a to ze wyglada jak nowe to sie czasem wydaje!
jezeli ktos potrzebuje taniej lawete to służe pomocą.
bud to zle podejrzewasz, na bank nowe auto a czy Laguna czy jakis moze Saab to nie jestem pewny ale odrozniam stylistyke nowego auta od starego
Bud, nowe też sie zapalają, patrz afere jaka była z Peugeotami 307...
Set, wrzuć mi nr tel na PW jak możesz
Czy da się zarejestrować motor o pojemności 80 cm3 na motorower bez przekładania zębatki i cylindra ??
nie powinno być problemu, bo z reguly 80 są na 50 rejestrowane, ale szczegółów procedury nie znam..
Radze serwisowac bo szkoda zycia za 100zł
tam pierdolisz
wjebałem ostatnio felgą w mega dziurę, tak że odrazu stuki na kierownicy i jak ją pusczałem to odrazu auto do rowu zjeżdzało
bałem się diagnozy mechanika, więc jezdziłem tak 2 tygodnie
200 nie raz pękły
i tak w sumie przypadkiem zauważyłem, że przez 2 tygodnie jezdziłem na flaku takim na 60%, bo przy uderzeniu felgi w dziurę zrobiła się nieszczelnosc w oponie i zeszło z niej gdzies połowe powietrza
tak więc nie ma to jak zapierdalać na dzikusa z pół-paną na przednim napędzie :cham:
jezeli ktos potrzebuje taniej lawete to służe pomocą.
daj numer do siostry od lali lepiej
tylko uprzedź że ma sie ubrać jak małoletnia ladacznica z liceum, bo inaczej to łeee
tak więc nie ma to jak zapierdalać na dzikusa z pół-paną na przednim napędzie :cham:
tam pierdolisz
:cham:
gadalem z chopem co sie zajmuje wymiana opon (robi tylko to) i powiedzial ze to nie ma znaczenia na ktora os jest naped. W kontekscie tego zawsze jak macie lepsze i gorsze opony (nowsze i starsze) to zawsze te lepsze wbrew obiegowej opini zakladac na TYŁ
ja na przód mam założone kierunkowe Yokohamy, a na tył zwykłe symetryczne o podobnej mieszance i takim samym indeksie V-max.
polecam gumy Uniroyala - Rainsport2, w swoim przedziale cenowym są nie do zajebania jeśli chodzi o przyczepność i prowadzenie.
Lars Ulrich
15-04-2009, 18:07
a ja ostrzegam żeby nie spóźnić się ze skarbówką 14 dni po bo półtorej roku chuje Cie zaproszą na wystawienie mandatu ...
a ja ostrzegam żeby nie spóźnić się ze skarbówką 14 dni po bo półtorej roku chuje Cie zaproszą na wystawienie mandatu ...
Półtora roku :czytaj:
Lars Ulrich
15-04-2009, 18:33
przepraszam :hihi:
Macie kogoś kto ma na sprzedaż silnik do cc700 na gaźniku?
Dużo jest roboty żeby taki silniczek potem zamontować, tzn. czy we dwóch chłopa ogarniając mniej więcej budowe malucha damy rade cienkiemu :hihi:?
już myślałem że do swego kaszloka chcesz go wstawić :cham:
jade sobie dziś starą drogą na Mikołów (przez Kostuchne) i na pewnym odcinku wjebałem w taką dziure że zahaczyłem tłumikiem o asfalt :kurwa: jak Ci ludzie mogą tam jeździć :szok: Kris nie dziwie się, że Skoda ledwo żyje :dead: nie dość że pały stały z suszarą koło szkoły i ledwo co wyhamowałem to za chwile taki stan drogi, że zerwałem prawie cały tłumik bo mi go nieźle szarpnęło.. i teraz mi sie trzyma na ostatnim małym spawie, myśle, że na dniach go zerwe całkiem. Wie ktoś jak z warsztatem na ul.Dębowej? Słyszałem, że najlepszy w mieście jeśli chodzi o przelicznik cena/jakość:> ewentualnie jakieś inne ktoś poleci?
Jezeli mowisz o tym co jest niedaleko przystanku Katowice Krzyżowa to racja najlepszy w miescie chlop zna sie na rzeczy :) tylko terminy w chuj odlegle
już myślałem że do swego kaszloka chcesz go wstawić :cham:
jade sobie dziś starą drogą na Mikołów (przez Kostuchne) i na pewnym odcinku wjebałem w taką dziure że zahaczyłem tłumikiem o asfalt :kurwa: jak Ci ludzie mogą tam jeździć :szok: Kris nie dziwie się, że Skoda ledwo żyje :dead: nie dość że pały stały z suszarą koło szkoły i ledwo co wyhamowałem to za chwile taki stan drogi, że zerwałem prawie cały tłumik bo mi go nieźle szarpnęło.. i teraz mi sie trzyma na ostatnim małym spawie, myśle, że na dniach go zerwe całkiem. Wie ktoś jak z warsztatem na ul.Dębowej? Słyszałem, że najlepszy w mieście jeśli chodzi o przelicznik cena/jakość:> ewentualnie jakieś inne ktoś poleci?
zrób zdjęcie i zgłoś sie o odszkodowanie.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=612943455
opony
Panowie takie pytanko do speców...mam Opla Vectre 97 r. i co jakiś czas jak się zatrzymam to zapala mi się pomaranczowa lampka ( chack...czy jak to się tam pisze :) ). Gaśnie w momencie rozpędzania się jak zaczyna dzialać turbo. Jeżdżę tak już ze 3 lata bo jak byłem na warsztacie to gościu stwierdził żeby to olać chyba że mam za dużo kasy to podłaczyć do komputera w serwisie Oplowskim.
mart84zaw
16-04-2009, 20:01
Sonda Lambda, przepływomierz, lipne paliwo, filtr paliwa...
Chyba,ze masz gaz, to jeszcze cos tam...
zumo mówimy o dieslu??
jeśli tak to kuzyn w vectrze z silnikiem 2.0 dti miał taką samą sytuację i walnięty był przepływomierz
Dokładnie tak - diesel 2.0 DI
Jezeli mowisz o tym co jest niedaleko przystanku Katowice Krzyżowa to racja najlepszy w miescie chlop zna sie na rzeczy :) tylko terminy w chuj odlegle
wczoraj dzwoniłem i mi powiedzieli ze mam przyjechac dzis o 6.30 rano, nie ma czegoś takiego jak zapisy, decyduje kolejnosc przyjezdzania aut. Jestem przed warsztatem dzis o 6.20 i korek aut jak przed przejazdem kolejowym :zabki: o 6.30 wjezdzamy na warsztat.. koles mowi ze jestem ostatni którego dziś przyjmie i w taki oto sposób od 6.30 ma już klientów rozplanowanych na cały dzień... :)
Artis, nie mam nerwów i czasu na odszkodowania, auto musi jeździć a oni by pół roku zdjęcia robili i badali czy tłumik nie zerwał się ze starości, Polska... ;> chyba, że miałeś z tą procedurą do czynienia to opisz, może kiedyś to wykorzystam:)
Kupie felge do matiza 4 1/2J x 13H2 ET45,śr.piasty 69,mm. uzywana stan obojetny; lub koło dojazdowe do Matiza
ogloszenie grzecznosciowe gg 1033421
DAMIANOS
http://podatki.wp.pl/kat,8791,title,Wlasciciele-starych-aut-zaplaca-wysoki-podatek,wid,11044070,wiadomosc.html
ustawa w życie nie wejdzie, gdyż tusk narobilby sobie zbyt dużo wrogów przed wyborami, a i naszego społeczeństwa na to nie stać
znajomy Motorowiec wybiera sie w przyszlym tygodniu obejrzec cos takiego
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8216875
jakies opinie o Carismach? ile moglby jeszcze tym pojezdzic?
Dokładnie tak - diesel 2.0 DI
Miałeś się zgłosić to bym Ci podpiął pod kompa i sprawdził jakie błedy wywala. Jak coś to doezwij się na gg.
Miałeś się zgłosić to bym Ci podpiął pod kompa i sprawdził jakie błedy wywala. Jak coś to doezwij się na gg.
OK, dzięki, nie wiedziałem że chcesz go podpinać pod kompa...myślałem że masz jakiś inny patent:) Reszta na gg:)
Panowie jak sprawdzic gdzie jest przerwa w instalacji elektrycznej od klimatyzacji sprawdzilem wszystko co moge sam sprawdzic. Bezpieczniki. Na 100% jest to cos z elektryka bo sprawdzalem i klima chodzi. Panowie pomocy !!
http://furious.pl/galeria/martini-ferrari-rr2008/foto/ fajne sprzety:lool: wczoraj taki jeden stal pod superjednoastka zajebiscie sie prezentowal:szok:
http://furious.pl/galeria/martini-ferrari-rr2008/foto/ fajne sprzety:lool: wczoraj taki jeden stal pod superjednoastka zajebiscie sie prezentowal:szok:
Jak juto będzie ładna pogoda, to pewnie na dolinie trzech stawów bedzie można takie zobaczyć razy 3 :) (koło tej restauracji "na drugim stawie")
a o ktorej godzinie wiesz moze i czy tam bedzie jakas impreza czy tylko taka prezentacja ??
nie, po prostu przy ladnej pogodzie na dolinie zdarzaja sie nieziemskie auta : )
wczoraj staly ;)
Pietrzak musi co jakis czas przewietrzyc bryki
a o ktorej godzinie wiesz moze i czy tam bedzie jakas impreza czy tylko taka prezentacja ??
no Mody Ci ładnie napisał ;) przeważnie w godzinach 16-18 ;)
Nawywijałem trochę i przez przypadek uszkodziłem sobie pilota do alarmu.
Przestał działać. Wydaje mi się, że problem leży w miejscu, które zaznaczyłem na zdjęciu.
Teraz tak. Czy jak to sobie lutownicą punktową kropne będzie śmigać czy lepiej się z tym gdzieś udać (ino kaj ?) albo juz jest po pilocie ?
Żeby było zabawniej drugiego pilota nie mam.
http://i44.tinypic.com/246j1vm.jpg
Sprobuj, gorzej napewno nie bedzie. Zepsuc juz bardziej nie zepsujesz a moze sie naprawi.
sciezki sa zamalowane powloka izolacyjna, wiec najpierw musisz sie jej pozbyc jakos, bo to moze stanac na przeszkodzie. a tak poza tym pomysl z lutownica pierwsza klasa!
z nieoficjalnych informacji wiem (info telefoniczne :cham: ) ze impreza Martini w przyszlym tygodniu bedzie znow w Grzesznikach w Niebie... i znow bedzie mozna zobaczyc te Ferrari :)
Sprzedam Opel Corsa B więcej informacji na PW
DJSNAJPER1964
19-04-2009, 22:27
z nieoficjalnych informacji wiem (info telefoniczne :cham: ) ze impreza Martini w przyszlym tygodniu bedzie znow w Grzesznikach w Niebie... i znow bedzie mozna zobaczyc te Ferrari :)
Wczoraj była i stoło nie tylko to Ferrari, ale i Mustang
dzisiaj tak sobie myslalem o akcji warszawskiewj milicji " idzie wiosna czas na warzywa" i powiem ze z mojego doswiadczenia ten tekst jest srednio aktualny. Od jakichs 3 lat rzadko goscimy motocyklistow na OAIT, za to kostnica nie ma wolnych przebiegow.
od razu mi sie skojarzylo z czasem na warzyw to ze widzimy duzo burakow w autach z kogutem. takei akcje sa pojebane i jest to obrazanie ludzi jezdzacych na motorach. do tego myslalem ze zrobia jakis zaawansowany graficznie plakat ale chyba dziecko z przedszkola to rysowalo. jaka policja taki plakat i taki pomysl.
jadac na szpil do jaworzna 3 razy widzialem tych pajacow stojacych w miejscu kaj by szlo pocisna bo asfalt jak w Niemcach. raz stali za slupkami na zwezeniu na autobanie.
jak slysze w tv ze ktos nie przeszedl testow do policji to mysle sobie ze chyba malpie dali do rozwiazania taki test :cham:
a ja uważam że akcja bardzo dobra.
jadać wczoraj na uczelnie zabiłbym ze dwóch motocyklistów.
jeżdzą jak idioci niektórzy.
W jaki sposób byś ich zabił?
ja no to jest fakt ze czesc jezdzi jak ciule.
pytanie czy jak czesc Polakow kradnie to zrobimy plakat "Polacy to zlodzieje" ?
takie cos sie mija z celem. Kampania z pieniedzy podatnikow a jej skutecznosc 0%. Ci co jezdza na moto tylko sie z tego smieja
dzisiaj w artykule o wypadkach na moto uzyte legalnie slowo dawca.
w takim razie czy moge uzywac legalnie slowa pies na policjanta. w koncu sie takie slowo przyjelo.
nie jezdze na moto jeszcze. zamierzam miec w zyciu koniec koncow 1000cm3 zamiast dobrego auta bo mnie to bardizej kreci. wkurwia mnie to nastawienie spoleczne, wiekszosci nie stac na moto, jezdza jak buraki samochodami ale na moto to kazdy narzeka a jednak wiekszosc motocyklistow ma wieksze umiejetnosci niz samochodziarze
lotus, czyli albo debile albo motocykliści którzy tak dobrze sobie radzą ze pozwalają sobie na odrobinę brawury. A z tą ostatnią zależnością to tak jak z BMW im starsze BMW tym większy tjuning. Coś w tym jest.
Mayek, jestem w szoku, pierwszy raz sie w czymś zgadzamy :D
ile ojciec może dostać za
ZAWÓR RECYRKULACJI SPALIN EGR OPEL 1,9 CDTI ??
ORYGINALNY, dzisiaj naprawiony.
gwarancja rok !!
chyba, że ktoś chętny na taki ?:)
spajder czy Ty uważasz to co napisałem za kontrolowaną odrobinę brawury??
jeśli tak to pozdrawiam
Po Twoim opisie, tak uważam. Moim zdaniem zagrożenie trochę wyolbrzymiłeś no ale nie widziałem tego na własne oczy. Również pozdrawiam :D
Spajder jesli przejechanie na czerwonym jest dla Ciebie kontrolowana brawura, to co jest nie kontrolowanym debilizmem? Oba przypadki Lotusa to glupota, pchanie sie na sile do Sw Pyjtra. Kilka sekund nikogo nie zbawi, a ja jak widze w lusterku motor to zawsze zjade.
W UK tez jest akcja zwiazane z motorami, tylko ze podejscie zupelnie inne. Jest reklama w radiu. Koles mowi. Ile razy przeczytales strone w ksiazce i musiales czytac drugi raz bo nic z niej nie wiesz, (jest kolejny przyklad tylko nie pamietam), ile razy na skrzyzowaniu patrzales w obie strony i ..... i wtedy rozlega sie odglos uderzenia i gniecionej blachy. Na koncu dodaje, ze motor trudniej zauwazyc.
Musze przyznac ze robi wrazenie jak sie ktos nie spodziewa i slucha pierwszy raz. Pierwszy raz sobie pomyslalem, ze nie powinni tak ludzi straszyc bo jeszcze ktos spowoduje wypadek przez reklame
Jak bym jechał motorem a przede mną zapaliło by sie pomarańczowe światło wolałbym pocisnąć i przejechać na czerwonym niż ryzykować ślizg i drzewo. Nie wiem jak sytuacje lotusa wyglądały ale z krótkiego opisu widziałem na drogach większy debilizm.
A niekontrolowanym debilizmem jest dla mnie przecenianie własnych umiejętności(kozaczenie) i jak to ująłeś "pchanie sie na siłe do Św Piotra" a także jazda po pijaku.
Swoją drogą są gdzieś statystyki ile motocyklistów zginęło przez własną głupote a ilu przez zły stan dróg lub też jak Foxu napisałeś że kierowca auta zawinił?
Wczoraj była i stoło nie tylko to Ferrari, ale i Mustang
kumpel tam pracuje, mial mozliwosc przejechania sie, niestety jako pasazer... Ale mowi ze 180km/h na Sokolskiej robi swoje :jezor:
co do aktualnego tematu, pewnie taki w Ferrari co jedzie tak po miescie (czy inne przypadki zazwyczaj ludzi w Golfach 3, Betach 3, bogowie kierownicy :kurwa: ), stwarzają 'mniejsze' zagrozenie niz motocyklisci... :foch: jak juz kiedys ktos dobrze podsumowal ten temat: Idiotów nie brakuje po obu stronach.
W sumie wole jak ktoś zapierdala na drodze, wtedy go puszczam i niech jedzie kaj chce ile chce, gorzej jak widze dziadka w kapeluszu albo babke która sie maluje + gada przez tel + jedzie 30km/h na DTŚ... tu nigdy nie wiadomo co sie wydarzy :napinka:
Może teraz porozkminiamy o tym jak jeżdżą tirowcy :jezor: a w innym temacie o wyższości snowboardzistów nad narciarzami i odwrotnie... :fly: zbędna polemika o tej akcji na motocyklistow...
jade ostatnio srodkowym pasem na srednicowce. wyprzedam jakiegos pajaca w aucie sredniej klasy ktory wykonuje nerwowe ruchy na prostej drodze po czym mijam go okolo 100km/h a on jadac okolo 65-70 wjezdza na srodkowy pas, tak z niczego chop stwierdzil ze srodkiem sie fajnie jedzie. oczywiscie suszarka w polaczeniu z policyjnym mozgiem tego nie wychwyci.
nie dziwie sie ze taki chop co jezdzi radiowozem to jest debil. Ale ze nie ma ani jednego chopa na "gorze" w policji czy ministerstwie?! ktory nie pomysli ze za takie cos powinny byc mandaty jak w Niemcach. Tak jest radar na autobahnie czy raczej kamera i po prostu zapierdalasz 300 km/h to Bog z Toba ale jak ktos nei zachowa odstepu to 300 ojro. U nas na odwrot
obok placu Andrzeja niezły Aston Martin (SK) widziany, a zaraz obok niego nowiutkie Porshe przejeżdżało (KR). Ehh normalnie szkoda gadać :)
sosendqd
21-04-2009, 11:47
fajne furki na paderewie koło pronoxu stoją, m.in. db9, xkr, cayenne s, do tego różne nowiutkie bmw mercedesiki... żal dupe ściska ;]
tak na szybko opisze moj problem:
jade autem, wlaczam spryskiwanie szyb, po czym gasnie mi silnik i nie chce juz odpalic. Kręci rozrusznik ale nie łapie, na popych nie odpala... W przeszlosci były problemy z immobilizerem,ktory blokował zapłon i były takie same objawy. Teraz znow to samo? Czy komus to wygląda na cos innego...? Bezpiecznik,jakies zwarcie w elektryce :huh:
gdzie mi ktos doradzi? jakis warsztat niedaleko centrum?
Miro na krzemienna sobie podjedz z samochodem. Tam jest warsztat i nie masz bardzo daleko :)
Miro spróbuj wprowadzić kod immobilizera ręcznie i wtedy odpalić. Bardzo możliwe że to wina immobilizera bo to bardzo czuły punkt w meganach pierwszej generacji :)
Pytanko o klime. Kiedys ktos pisal, ze trzeba o nia dbac. Pytanie jak i co ile czyscic?
czyscic raz na sezon. wymieniac filtr pylkowy, nie wlaczac jak temp spada ponizej zera ( moze rozerwac parownik, wiekszosc juz jest idiotoodporna i nie wlaczy sie ponizej bodajze -4 st celc.) i to chyba tyle, no i trzeba ja co jakis czas nabic.
zna sie ktos na dieslu?zaczal mi niedawno nieziemsko dymic z odbytu. generalnie wszystkie kontrolki na luzie sa, auto chodzi tez calkiem spoko, tylko ta kupa dymu z rury mnie smuci. jedyne co zauwazylem, to szarpanie przy wlaczaniu turbiny na niskich biegach i turbina strasznie glosno zasysa powietrze ostatnio (ale nie jestem 100% pewien, musze to wybadac jeszcze)
ktos ma jakies wskazowki, porady. w miare mozliwosci cos, co moge sam zrobic niskim kosztem. silnik to ford 2.0 tddi wlozony mondeo mk3 (przeszczep z transita)
a po dłuższej jezdzie problem nie znika? mysle ze mimo,ze mowisz ze kontrolki OK, jest to kwestia regulacji... Moj ojciec mial podobnie ze swoim 1,9Dci... Kiedys w auto swiecie byl artykul o tym Tddi, ze chyba ma sklonnosci do niespodzianek wlasnie ze wzgledu na powiązania z Transitem, ale szczegółów nie pamiętam. W Tdci juz te błędy ponaprawiali :jezor:
Citadis, gdybym jeszcze znał ten kod... Widze jedną mozliwosc - oddaje na serwis, robią mi go i spylam tą fure:) może chcesz kupić? :cham:
dzieki Baton.
http://motoryzacja.interia.pl/motocykle/news/smierc-policjanta-na-motocyklu,1294798 kolejny motocyklista ginie z winy kierowcy.. policjant..
Pooceq,a nie masz zadnych problemow z odpalaniem?Lapie Ci za pierwszym razem?
Znajoma miala podobny problem,dymilo z ruły,a kontrolki wszystki byly okej.Pozniej zaczelo szarpac autem na niskich biegach,a na koniec doszlo do tego,ze samochod prawie nie odpalal i okazalo sie,ze chodzi o wtryski diesla,miala je zapchane czy cos w tym stylu.
Koszt wymiany 1000 zl.
tego sie balem
chwyta na razie za pierwszym, ale momentami dziwnie troche. w sumie malo wiem, bo nie mialem czasu do niego zajrzec, a od poniedzialku (kiedy to zauwazylem) tez go nie uzywam, bo zawale sobie caly wydech smola (choc i tak duzo przejechalem z tym, ale musialem niestety). naleje mu preparatu do czyszczenia wtryskow - mam pol baku, to wieksze stezenie powinno dac rade, powymieniam tez filtry, moze to tez pomoze. jaki bezsens wogole... tego mi jeszcze brakowalo tej wiosny.
albo wtryski albo turbo mowi papa.
tak jak alen pisze, kopcenie to prawdopodobnie wtryski...
jak jeździsz "oszczędnie" czyli tak żeby turbina sie nie włączała to bardzo prawdopodobne że turbina poszła... a taka przyjemność jest kosztowna (do golfa 4 kuzyn płacił ok 1500)
Niestety chyba mam podobny problem, tzn. kopci mi jedynie przy gwałtownym wciśnięciu gazu w podłoge. Innych objawów póki co nie mam, preparat do wtrysków już zastosowałem, bez efektów. Mam wrażenie, że nie przyspiesza tak jak na początku:/ Duże spalanie w mieście, ale to raczej za sprawą krótkich tras na zimnym silniku.
Robota wtrysków nie uśmiecha mi się zbytnio:/
Od czasu do czasu miga mi kontrolka oleju, jednak jego poziom jest w normie, co moze byc tego przyczyną ? Dodam ze silnik czasem sam gaśnie.
RobertSK
23-04-2009, 19:49
Jak kupie auto od kogos to musze je odrazu przerejestrowac czy moge jezdzić na starym ubezpieczeniu i dowodzie rejestracyjnym??
pozdro
_Bartos_
23-04-2009, 19:50
Ma ktos dostep do komputera z softem do nubiry II 2,0 ? chcialbym wykasowac bledy i ogolnie sprawdzic co tam slychac a w daewoo chca za to podobno 100zeta
Jak kupie auto od kogos to musze je odrazu przerejestrowac czy moge jezdzić na starym ubezpieczeniu i dowodzie rejestracyjnym??
pozdro
jak dobrze pamietam to przez 30dni od zawarcia umowy kupna sprzedazy, a na ubezpieczeniu, jesli przepiszesz je na siebie w tym samym zakladzie ubezpieczen co sprzedajacy.
mart84zaw
23-04-2009, 20:56
a w praktyce na tablicach mozesz smigac bez ograniczen, a na ubezpieczeniu do zakonczenia aktualnego OC.
Od czasu do czasu miga mi kontrolka oleju, jednak jego poziom jest w normie, co moze byc tego przyczyną ? Dodam ze silnik czasem sam gaśnie.
Pompa oleju lub panewki na wale lub sam czujnik itd. (obszerny temat :) )
zaporzyczone z jednego forum samochodowego:
"OBJAWY AWARII TURBOSPRĘŻARKI
Utrata mocy silnika może świadczyć o uszkodzeniu wirnika lub o nieszczelności w układzie dolotowym lub wydechowym.
Niebieski dym oznacza, że w silniku lub w turbinie spala się olej. Powodem mogą być uszkodzone uszczelniacze.
Czarny dym to znak, że do komory spalania dociera zbyt mało powietrza lub mieszanka jest zbyt bogata.
Podejrzane odgłosy świadczą najczęściej o uszkodzonym wirniku, zużytych łożyskach lub obudowie turbiny."
i jeszcze jedno :
"Dymienie to zwykle zapowiedź końca.
Postępujące zużycie turbiny sygnalizowane jest często dymieniem z rury wydechowej. Niebieski kolor spalin może oznaczać, że spalany jest olej silnikowy, a tym samym rozszczelnienie turbiny. Czarny dym, z którym mamy często do czynienia w wypadku turbodiesli, sugeruje, iż część paliwa nie zostaje spalona, czyli że turbina tłoczy zbyt mało powietrza. Oczywiście, przyczyn dymienia może być dużo więcej - podobne są objawy uszkodzenia pompy wtryskowej, awarii wtryskiwaczy czy zużycia ich końcówek.
W ustaleniu rzeczywistej przyczyny niewłaściwego zachowania jednostki napędowej sporo mogą pomóc oględziny w specjalistycznym warsztacie. Fachowiec zacznie od sprawdzenia, czy z turbiny nie wycieka olej silnikowy, który zapewnia smarowanie jej mechanizmów. Śladów oleju szuka się również w przewodzie powietrznym za turbiną. Fachowiec powinien też obejrzeć zawór regulujący ciśnienie doładowania, który w wielu autach (co ciekawe, szczególnie w tych nowszych) bywa mocno nadgryziony przez korozję.
W niektórych pojazdach turbina umieszczona jest tak, że można - po zdjęciu przewodów powietrza - ocenić stan koła sprężarki. Najczęściej jednak ostateczny werdykt możliwy jest dopiero po wyjęciu turbosprężarki i rozbiórce na stanowisku naprawczym. Trzeba więc liczyć się z tym, że w turbinie - ocenianej wstępnie jako nieszczelna - konieczna okaże się też np. wymiana wirnika sprężającego powietrze. A to przecież najważniejszy i najdroższy element turbiny."
a w praktyce na tablicach mozesz smigac bez ograniczen, a na ubezpieczeniu do zakonczenia aktualnego OC.
pod warunkiem że będzie woził ze sobą umowę kupna
Puki tylko troche więcej dymu idzie to można jeździć. Poleku kieryś wtryski może siadać a z tego co pamiętam to te wtryski idzie dać do regeneracji (kosztów niestety nie pamiętam). (tak to juz z tym Fordem jest :) )
ropa musi dymic:P:P
robin ja osobiscie wolal bym regenerowac turbo niz wtryski:P:P zreszta to i to mam za soba :P
Dobra, tylko jak ta klime czyscic? Jakies srodki do tego? Czy przy serwisach gwarancyjnych robia cos takiego, czy sie samemu musze tym zainteresowac?
Foxu watpie zeby przy serwisie gwarancyjnym sie tym zajeli. sa firmy ktore zajmuja sie tylko kilatyzacja. gdzies kiedys mialem pare warsztatow kroe sie w tym specjalizuja i sa bardzo dobre w tym co robia
Na Gliwickiej jeden jest.
jak ktoś ma jakiś starszy akumulator, ale taki żeby jeszcze kręcił to odkupię, potrzebny mi taki ok 45 Ah
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8483682
Sprzedam Opel Corsa B
Dobra, tylko jak ta klime czyscic? Jakies srodki do tego? Czy przy serwisach gwarancyjnych robia cos takiego, czy sie samemu musze tym zainteresowac?
ebay w tym przypadku jest bardzo pomocny:
http://tinyurl.com/cs9ume ja tego uzywalem, ma ta zalete, ze nie trzeba nic rozkrecac, a tez dziala. sproa oszczednosc w stosunku do serwisu.
opel signum 1.9 DT i 1.9 DTH
czym to się różni ??
zawór recyrkulacji spalin EGR będzie ten sam w tych dwóch czy każdy inney ??
Wiecie moze kaj dostane przejsciowke do LPG na system holenderski?
Wiecie moze kaj dostane przejsciowke do LPG na system holenderski?
http://moto.allegro.pl/item608861150_przejsciowka_pl_cala_europa_toczone. html
http://moto.allegro.pl/item613482179_korek_instalacji_lpg_holenderski_kol tec_i_nnych.html
http://moto.allegro.pl/item608861163_przejsciowka_lpg_pl_holandia_typ_dut ch.html
http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/polskie-bmw-i-policja-z,1295833
Ladna menelnia
Do sprzedania ośmioletnia Renault Thalia, 1.4 benz, ok 80000 przebiegu.. więcej info PW
Witam, kupię jakąs sprawną technicznie furę w cenie ok 2 tys zł
szprzedam Opel Corsa B tuning, chetni pisać na pw
Jakie polecacie auto na pierwszy raz ? pomijajac fiata seicento
CichyBob
01-05-2009, 13:25
kazdy tu poleci to czym sam jeździ, bądź sam by go chciał miec.
Wg mnie w pierwszej kolejnosci patrz na dostepnosc tego modelu jego czesci zamiennych.
Poźniej pojemnośc z ktora wiąże sie OC i ekonomia .. no chyba ze masz sporo pieniążków
no i teraz trzeci problem ile masz na to $$$
i czego oczekujesz ... cos wiekszego kombi , bardziej wszechstronnego sedana hatchbacka lub sportowe coupe
tak jak pisałem wczesniej mam 9-10 tyś a chce jakiegos hatchbacka , pojemnosc max 1,4
kurwa teraz mi sie wszystkie auta podobaja :) a nie wiem co bedzie dobre na pierwszy raz bo srednio sie znam na autach niestety
DTH 150 koników a DT 110 czy jakos tak ale na pewno DTH mocniejszy i to duzo
a ten zawór EGR ze 150 KM będzie pasował do tego słabszego ?
ojciec ma do sprzedania.
ktoś chętny ?:)
CichyBob
01-05-2009, 14:14
Citroen saxo, Nissan Almera, Mazda 323f
Ogolnie ja osobiscie zaglądałbym w wiekszości w japońcach
Tommywie
01-05-2009, 23:53
Honda Civic :) za ta cene spokojnie znajdziesz jakiegos z silnikiem 1.3 - ekonomiczny, niezle sie zbiera - ogolnie gitarka :)
CichyBob
02-05-2009, 11:45
Honda Civic :) za ta cene spokojnie znajdziesz jakiegos z silnikiem 1.3 - ekonomiczny, niezle sie zbiera - ogolnie gitarka :) potwierdzam i polecam
Renault Clio jezdzi ktos nim albo jezdził ? mozecie cos na temat tego auta napisac ? wady zalety
takie znalazłem http://otomoto.pl/renault-clio-1-4-rte-klima-bdb-stan-C8537232.html
Renault Clio jezdzi ktos nim albo jezdził ? mozecie cos na temat tego auta napisac ? wady zalety
takie znalazłem http://otomoto.pl/renault-clio-1-4-rte-klima-bdb-stan-C8537232.html
http://otomoto.pl/renault-clio-bezwypadkowa-100-z-klima-C8552372.html
Bonus, moi rodzice mieli takiego (chyba 2000 rocznik). Nawet taki sam kolor. Jezdzili nim kilka lat i nigdy nie bylo z nim problemu. Silnik 1,4 bardzo dobrze sobie radzi w tym autku.
Czesto jezdze, silnik 1.2 nie powala specjalnie osiagami, ale do miasta i czasami w trase bardzo dobre auto. Trzeba uwazac na amortyzatory i blache, bo dosc latwo koroduje przy jakis uszkodzeniach
Zastanawialem sie niedawno nad nazywnictwem znakow drogowych. Sklonila mnie do tego roznica w nazwie znaku B-42. W PL znak ten oznacza koniec zakazow, a takze koniec ograniczenia predkosci. Czy jesli ograniczenie predkosci nie obowiazuje, to znaczy, ze moge sobie jechac np 170kmh. Znak mowi, ze nie ma juz ograniczenia predkosci. Z tego co mi wiadomo, w UK z tego powodu zmieniono nazwe tego znaku na: "Obowiazuja narodowe limity predkosci".
Ja wam sie wydaje jaka byla by szanse wygrac sprawe w sadzie grodzkim stosujac taka linie obrony?
hmm, nie wiem ale jestem pewny ze jak bedizesz jechal prawym pasem 70 wyprzedzajac chopa na lewym pasie jadacego 50 to policja z usmiechem cie zatrzyma i dostaniesz mandat a nasz bohater na lewym pasie odjedzie z Bogiem
kolejny sukces policji, zatrzymali jakas niemke co jechala 240 na autobanie. a ktorej nie musze mowic bo jedna mamy :cham:
jak bedizesz jechal prawym pasem 70 wyprzedzajac chopa na lewym pasie jadacego 50 to policja z usmiechem cie zatrzyma i dostaniesz mandat a nasz bohater na lewym pasie odjedzie z Bogiem
zalezy w jakim kraju :hihi:
kolejny sukces policji, zatrzymali jakas niemke co jechala 240 na autobanie. a ktorej nie musze mowic bo jedna mamy
Bo to jest metoda. Jak beda tyle mowic o tych zatrzymaniach na autostradzie, to ludzie uwierza ze je naprawde mamy
no to fakt.
poza tym lepiej wmowic ludziom ze z predkosci na autostradzie sie ginie a nie ze wszystkiego innego.
poza tym ludzie sie beda wkurwiac ze bogacze niemcy sie rozbijaja super autami po polskich autostradach :cham:
Bartek84
03-05-2009, 21:55
Gdzie w Katowicach kupie filtry do samochodu? Byłem już we Feuvercie i na warszawskiej porównać ceny.
Tommywie
03-05-2009, 22:08
Sklep Kapitan na Zawodziu?
Pod mikołowem jest hurtownia filtrów. Filtron i rózne takie. Naprawdę ceny powalają. Polecam. (przy koncu starej podleskiej w podlesiu)
kurwa
ze sie wtrace wracam wczoraj z mazur i te pacany z drog zaufania czy chuj tam wi jak to sie nazywa zorganizowali "heppening". by ich chuj z kulawa noga osral. korek na 1.5 godziny, maksymalne wkurwienie kierowcow a te ciule rozciepaly po poboczach jakies wraki aut i czarne worki. Kurwa mac akcje pokazowa sobie zrobili. owszem w korku jak to w korku wszyscy grzecznie jechali, a jak mineli newralgiczne miejsce happeningu to tuba rura gaz lewy pas i w pizdu jeden z drugim pojechal. Tak dzis w gazetach psiza ze akcja zrobila wrazenie na kierowcach. Akcja zrobila co najwyzej pare obszczanych przydroznych drzew i osranych lak, bo gdzie na takim zadupiu haziel znajdziesz.
kurwa gdzie sie nie popaterzysz to coraz to wieksi geniusze realizuja swoje coraz to glupsze pomysly.
lukasz1985
04-05-2009, 21:49
Zastanawiam sie nad kupnem motocykla, a ze nie mam w tym doswiadczenia, wiec moze mi ktos doradzic co najlepiej na pierwsze moto (oprocz chopperow i jakis 125cm3) ??? Mam okolo 5 tys... chodzi mi o cos w miare malo awaryjnego zeby rok szlo posmigac czy dwa i moc sie przesiasc na cos wiekszego i mocniejszego... dzieki z gory...POZRO
kup jakas honde czy yamahe 600cm
do nauki dobre. polecam jednak znalezc jakiegos kumpla ktory sie na tym zna i za flaszke ci pomoze wybrac dobre moto i ostudzi twoja goraca glowe zwiazana z zakupem moto.
zeby sie potem nie zdarzylo ze kupisz moto za 5 tys i wlozysz drugie tyle w czesci. Nie mowie ze za 5 tys kupisz moto ktore bedzie super dobre bo musisz sie nastawic na wymiane klockow czy opon ale niech to nie bedize kompletny remont
chopy, kaj dobrze i nie drogo nabije klime w aucie? ...ile to kosztuje i czy musze miec ze soba jakies filtry, czy oni wszystko co potrzebne posiadają na miejscu?
Set,ja bym Ci polecil w Chorzowie na ul.Ks.Jana Galeczki.
Tam sa i warsztaty samochodowe,sklepy samochodowe i dzialaja tez z klima wiec nawet jesli by Ci czegos braklo to wszystko bedziesz mial pod reka.
Cenowo sie nie orientuje.
pewnie kolo 200zl, powinni Ci w tej cenie takze odgrzybic i wymienic filtr kabinowy (co w sumie samemu mozna zrobic, ale czasem sporo z tym zabawy)
filtr kabinowy
To jest ten przeciwpylkowy czy jakis inny.
Pytam,bo o kabinowym nie slyszalem tylko przeciwpylkowym i jestem ciekaw czy to to samo czy nie.
wjezdzasz w ulice gliwicka z bocheńskiego ( w kierunku chorzowa ) 300m po prawej stronie. Tam ci nabija klime i ogolnie wszystko posprawdzaja. Cena tez nie jest wygorowana
_Bartos_
05-05-2009, 21:43
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=628450424
saab 9000
nigdy nie zrozumiem jak mozna chciec 7 tys za auto z 94 roku z przebiegiem 213 tys. do tego benzyna
dla mnie takie cos to juz jest pojazd do zajechania wart hmm 2 tys?
jak ktos to kupi to gratuluje
niekumaty
05-05-2009, 21:55
cena za duzo, ale to jest SAAB!
jazda takim cudem to przyjemnosc :faja:
cena za duzo, ale to jest SAAB!
jazda takim cudem to przyjemnosc :faja:
...a jego naprawa to bankructwo...
_Bartos_
05-05-2009, 22:06
czyli za auto z 85roku 100zł to max :) nie wiem czy ogladales ostatnio na tvn turbo zakup kontrolowany ?? byla syrenka z 80tego czy jakos tak za 22tys zł ;) jak nie chcesz nie kupuj i nie komentuj, dla znawcow marki cena jest OK a za 2tys mozesz sobie golfa kupic i bujac sie pod spizem :)
niekumaty
05-05-2009, 22:08
he?
miałes kiedys takie auto? Volvo i Saaby starszej generacji praktycznie sie nie psuja
auta niesmiertelne, jedyna wada ze duzo pala, a sab 9000 to juz w ogole miod.
druga sprawa ze t ych autach nie ma co sie psuc, wszystko proste jak budowa cepa, ja jestem młody, w mojej rodzinie od zawsze były tylko takie auta, ostatnie to Volvo rocznik 89, przebieg 200 tys w ktorym przez 5 lat posypała sie ino automatyczna skrzynia biegów, (naprawa 1.5 zł) a tak nic, smiga jak ta lala.
niekumaty
05-05-2009, 22:09
he?
miałes kiedys takie auto? Volvo i Saaby starszej generacji praktycznie sie nie psuja
auta niesmiertelne, jedyna wada ze duzo pala, a sab 9000 to juz w ogole miod.
druga sprawa ze t ych autach nie ma co sie psuc, wszystko proste jak budowa cepa, ja jestem młody, w mojej rodzinie od zawsze były tylko takie auta, ostatnie to Volvo rocznik 89, przebieg 200 tys w ktorym przez 5 lat posypała sie ino automatyczna skrzynia biegów, (naprawa 1.5 zł) a tak nic, smiga jak ta lala.
był to post do alena59.
za tego saba, jezeli wszystko ok. 6 tysiaków bym dał.
tyle.
Ma ktos moze znajomego, pracuje lub wie gdzie w dobrej cenie przyciemnia mi szyby w samochodzie? jezeli tak to prosze o jakies namiary, najlepiej warsztat/zaklad specjalizujacy sie w przyciemnianiu szyb.Pozdro
Chcesz to Saaba 9000 '96 rocznik Ci za 3tys pocisne. :hihi:
Gary womarc czeladź facet przyciemnia szyby już dość dobry kawał czasu i wychodzi mu to, folia której używa też nie bele co, mam ją 2 lata na szybach i nie straciła koloru
Ma ktos moze znajomego, pracuje lub wie gdzie w dobrej cenie przyciemnia mi szyby w samochodzie? jezeli tak to prosze o jakies namiary, najlepiej warsztat/zaklad specjalizujacy sie w przyciemnianiu szyb.Pozdro
jakis kolo mający warsztat bodajże niedaleko szopienickiego Selgrosa, jak pracowałem na tankszteli to wziąłem od niego nr licząc że w swoim aucie przyciemnie szyby, bo tak profesjonalnie miał to zrobione, z cenami nie wiem jak, jakościowo wyglądało na prawde idealnie :jezor: Tel. 502832152
mart84zaw
06-05-2009, 22:03
Jezdziłem i dalej zreszta mam Volvo 740 kombi 2,3 albo 2,4 nie pamietam.
Wyglad kiepski, od roku w ogole nie ruszane.
Ale takiego komfortu,wygody i ciszy nie ma w zadnym nowym aucie.
Koszt takiego volvo to ok 2-4tysiace, a osoba o wzroscie 190cm ma w czasie jazdy lewa noge wyprostowana...BTW oddam takie za grosze, sprawne, jezdzace,na gaz<pali ok11L>
Jakbys sie raz przejechal to do zadnego innego w cenie do 5tys ani bys nie wsiadł.
a BTW2: Mondeo 2,5 letnie z przebiegiem 166tys to tez zajechany złom?
Dodam,ze wyglada i smiga jak nowy...
KurczaK90
07-05-2009, 10:12
Auto Sonar
ul.Hallera 83
Ruda Śląska- Nowy Bytom
tel:0607-866-023
GG:625498
email:auto.sonar@vp.pl
www.auto-sonar.com
Sprawdzone - tanio i solidnie, nie wiem jak z terminami, ale koleś robi to porządnie. Moi znajomi tam przyciemniali i sa bardzo zadowoleni, gwarancja bodajże 8 lat na montaż :)
_Bartos_
07-05-2009, 16:54
nigdy nie zrozumiem jak mozna chciec 7 tys za auto z 94 roku z przebiegiem 213 tys. do tego benzyna
dla mnie takie cos to juz jest pojazd do zajechania wart hmm 2 tys?
jak ktos to kupi to gratuluje
saab dzisiaj znalazl szczesliwego nowego wlasciciela wiec jednak ktos TO kupil ;)
fajnie, pozbyles sie starego auta i jestes bogatszy o pare tysiecy. Ten co to kupil moze sie niedlugo bardzo denerwowac ale no wiedizal co kupuje
_Bartos_
07-05-2009, 18:27
tym saabem pojezdzi dluzej niz mlodszym autem w tym samym przedziale cenowym, wystarczy zobaczyc ze za 7tys ciezko kupic jakies auto ktore bedzie w bardzo dobrym stanie techniczym, bez korozji i z takim wyposazeniem
załóżmy, że:
kupiłem auto zarejestrowane w PL;
co dalej?
do jakiego czasu przerejestrować, co z OC (jeśli np. ważne do końca roku)?
masz miesiąc czasu na przerejestrowanie, a OC przepisujesz na nowe numery samochodu i właściciela
mart84zaw
07-05-2009, 23:18
w praktyce, na OC jezdzisz az sie skonczy, a rejestrowac nie musisz ani w rok...chociaz najlepiej polaczyc z OC
Ale takiego komfortu,wygody i ciszy nie ma w zadnym nowym aucie.
Mało wiesz skoro piszesz takie pierdoły...
Sprzedam OPLA Astre
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8601847
Nie przegladalem calego tematu ale mam pytanko jak sie powtorzylo to sorki .
Natknalem sie na artykul o ECO DRIVINGU i byly tam wypisane nastepujace zasady
12 złotych zasad ECO DRIVINGU:
1. Jedź na NAJWYŻSZYM z możliwym biegu na najniższych możliwych obrotach;
2. Włączaj wyższy bieg najpóźniej po osiągnięciu 2500 obr/min (benz.) lub 2000 obr/min (diesel);
3. Przyspieszaj, jeśli warunki ruchu na to pozwalają, DYNAMICZNIE, wciskając PEDAŁ GAZU DO 3/4 głębokości;
4. Nie jedź na luzie, tocz się na biegu (dojeżdżając np. do skrzyżowania);
5. Uruchamiaj silnik bez dodawania gazu;
6. Ruszaj od razu, NIE ROZGRZEWAJ SAMOCHODU na postoju;
7. Gaś silnik, jeśli sądzisz, że postoisz DŁUŻEJ NIŻ 30 SEKUND;
8. Wyłączaj zbędne ODBIORNIKI PRĄDU;
9. Unikaj zbędnych przyspieszeń i hamowań;
10. Unikaj zbędnego obciążenia samochodu;
11. Dbaj o właściwe ciśnienie w oponach;
12. Unikaj jazdy na dystansie mniejszym niż 4 kilometry.
moze mnie ktos oswiecic nt pkt 4. Dlaczego auto mniej spala jak sie toczy na biegu niz na luzie dojezdzajac do skrzyzowania ??... i jak to niby ma dzialac ?? dajesz nizszy bieg czy na tym samym jedziesz ?? bo wczesniej niby wypisuja ze masz jezdzic na niby najwyzszym mozliwym biegu i cos mi tu nie pasi
to drugie to mniej wazne glownie chodzi mi o to dlaczego niby silnik mniej spala na biegu niz na luzie
Ogolnie ECO DRIVING mi loto ale chcialem sie o to dowiedziec.
Dodo, wynika to z zasady dzialania nowoczesnych silnikow (z wtryskiem). Specjalista nie jestem ale z grubsza dziala to tak, ze jesli silnik "zauwazy" ze zwalniasz to nie podaje benzyny do cylindrow, bo masa samochodu i tak bedzie krecila silnikiem. Jak dasz luz to juz silnik musi sobie sam radzic i benzyna idzie w cylindry. Nie dziala to tak samo w autach z gaznikiem. Co do drugiej czesci pytania, to przy zwalnianiu wrzucasz nizszy bieg tak zeby obroty byly (jak w tym tekscie) np 2500obr/min i jak spadnie do np. 1500 to wrzucasz kolejny nizszy bieg. Nazywa sie to hamowanie silnikiem.
o taka odpowiedz mi chodzilo
Dzieki!!
moze mi ktos podac, gdzie w katowicach jest jakis serwis cb? chodzi mi o kupno dobrej antenki plus dostrojenie do cb i zamontowanie.
Artis, http://www.zumi.pl/1430114,Auto_Radio_Alarm_Serwis._Serwis_CB_Radio_M arek_Meszynski,Katowice,firma.html
mart84zaw
09-05-2009, 15:51
Tam jest bardzo drogo.
Ja pojechałem na Milowice, wziałem 3 wizytowki-bo to sa w wiekszosci sklepy i umowilem sie telefonicznie w poniedzialek, wczesniej porownujac ceny.
http://www.autokrata.pl/ogien/6070/chcial_wyprzedzic_i_nie_zauwazyl_motocyklisty/
_Bartos_
11-05-2009, 18:01
Do sprzedania jest jeszcze saab 900NG 1995r 2.0 16v turbo coupe niebieski z szybrdachem, klimatronikiem podgrzewanymi siedzeniami elektryczne fotele lusterka szyby itp itd cena 8tyś PLN niestety narazie nie mam zdjec ale stan bardzo dobry !!!!
Do sprzedania 4 szt.opony letnie Godeyar w rozmiarze 195/65/15 91 H
Rok produkcji 06/2008 .załozone były na aucie 3 miesiace. ŻYLETY polecam!! Pytania i odpowiedzi na PW.
http://otomoto.pl/audi-a3-sportback-s-line-C8609217.html
Jak bardzo nie realna jest ta kwota i ile realnie kosztuje takie coś
Mam pytanie chciałbym sobie zamontować listwę diody Led do podświetlenia świateł postojowych w samochodzie . Posiadam takie reflektory Jest to samochód Renault Modus . Czy mogę taka rzecz sobie zamontować ? . Czy zna się ktoś na tym albo mógłby mi kogoś polecić kto mógłby mi zamontować ta listwę i ksenony . Od razu mowie ze tutaj nie ma tak łatwo z demontażem reflektorów .
http://i39.tinypic.com/9gyiy8.jpg
hmm nie wiem czy wtedy lampy czasem nie stracą homolagacji i czy nie bedzie czasem problemów z przglądem ? ?
Jakby ktoś miał namiar na Opla Astre vel Corse roczniuki 1996 - 2001 to dajcie znac. Szukamy dla kolegi i jak na razie mimo dosyc szerokich znajomosci w branzy motoryzacyjnen nie potrafie nic wyszukac ( godnego uwagi )
Simon, nie wiem czy ciekawe, ale od GieKSiarza:>
sprzedam opla astre
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=c8601847
Gdzie kupię pokrowce na zagłówki do Volkswagen-a?
Blady Victor
13-05-2009, 18:42
Silnik krokowy do seata ibiza 1.6 96r. moze ktos pochytac?? 514074247
głupie pytanie. wal do hurtowni czesci i masz z miejsca czesc i dobra cene. proste
regeneracja felg gdzie robią solidnie, chodzi mi o piaskowanie, lakierowanie i uzupełnienie ubytków
wal do hurtowni czesci
kaj taka?
Bartek84
14-05-2009, 17:38
Poleca ktoś jakiś sprawdzony warsztat kaj mi rozrząd zrobią??
Cysiu - FOTA na obrokach. Niedawno tam jeszcze pracowałem . jak co to wal na PM
Bartek84 - Na kostuchnie jak sie jedzie w strone podlesia po prawej stronie jak jedziesz od katowic jest warsztat. Najlepszy warsztat. w Katowicach , Chorzowie , Siemianowicach , Mysłowicach , Rudzie Śl. czyli na terenie na ktorym pracowalem i znam chyba wszystkie warsztaty w tych miastach nie ma lepszych mechanikow niz tam.Tam ci zrobia od A do Z wszystko perfekcyjnie.
i nie jest jakos mega drogo z tym ze terminy sa na 2 tyg do przodu
30 min z Częstochowy do Katowic :lajkonik: Jak ktoś kojarzy motocykliste o numerze SK6233 (albo 6322), to podziękujcie mu odemnie:zabki:
mart84zaw
14-05-2009, 22:20
Koledzy, szukam porządnego seriwu lub fachmana do radia sony w Fordzie Mondeo 2006r
Połyka płyty, w ssrodku sa juz dwie, wyswietla NO CD, nie wypluwa tych, ktore tam sa, ogolnie lipa.
Radio etc działa normalnie.
Ma ktos kogos cos??:)
www.allegro.pl/item635922068_radio_sony_mp3_do_forda_mondeo_ford_ focus_mondeo.html
nie ma to jak mieć takiego pecha i mieć kolizje tuż przed meczem z... innym GieKSiarzem jadącym na mecz :dead:
Po meczu tez chyba sie GieKSiarze stukli,zaraz za zajebistym osiedlem OTK.
ks ruch Berki:)
19Tauzen64
17-05-2009, 11:58
za 6000tys albo 7000 kupie juz jakies fajne Polo? 10 lat np.
kupisz spokojnie tylko dobrze się porozglądaj
19Giszowiec64
17-05-2009, 15:19
Kupie motor/motorower 125
Jakie sa oplaty za samochod sprowadzony z zagranicy.
Poza podatkiem 3/13%, 500zl na zezlomowanie i kasa na zarejestrowanie. jest cos jeszcze?
Moze tak. Ile wychodzi (poza podatkiem bo to procentowo sie liczy) oplat przy rejestracji?
Tommywie
21-05-2009, 01:34
jakie polecicie opony 155/80/13 w cenie do 150 zl?
mysle nad Fulda EcoControl
i jak sie ma szerokosc i wysokosc opony do felgi? moge kupic np szersza i nizsza albo jakakolwiek inna 13-tke?
im szersza, tym więcej oporu = ciężej = > % więcej zużycia (przede wszystkim) tanku
Tommywie
21-05-2009, 11:32
ok, tak tylko pytalem :)
wiec jaka byscie polecili w tym rozmiarze? Co o tej Fuldzie mozecie powiedziec?
Pany poratujcie. Wracając na trasie zajebany kamyk uderzył mi w szybę ci malutka "pajęczyna" powstała. Zdaje mi się, że kwestią czasu będzie jak się powiększy do rozmiarów które już przeszkadzają (czy psy za to mogą karać?). Nie znam się na tym, ale chciałbym by nowa szyba miała znaczek Hondy (choć nie jest to aż tak ważne). Czy oni te naklejki ściagają/zakładają na nową szybę, czy jak to jest? W hondzie powiedzieli mi koszt ok. 2 tyś. Poratujcie..
MOja malzonka urwala wajche od przesuwania fotela w Seicento, nie wiecie gdzie moge to naprawic ?
nie zwlekaj z ta szyba. brud moze uniemozliwic klejenie. z tego co wiem to duzo wieksze pekniecia da sie skleic.
Pany poratujcie. Wracając na trasie zajebany kamyk uderzył mi w szybę ci malutka "pajęczyna" powstała. Zdaje mi się, że kwestią czasu będzie jak się powiększy do rozmiarów które już przeszkadzają (czy psy za to mogą karać?).
No niestety...jak zauważą, to za jakiekolwiek pęknięcie na przedniej szybie zatrzymywany jest dowód rejestracyjny :(
KrYpToN1
22-05-2009, 09:59
Pany poratujcie. Wracając na trasie zajebany kamyk uderzył mi w szybę ci malutka "pajęczyna" powstała. Zdaje mi się, że kwestią czasu będzie jak się powiększy do rozmiarów które już przeszkadzają (czy psy za to mogą karać?). Nie znam się na tym, ale chciałbym by nowa szyba miała znaczek Hondy (choć nie jest to aż tak ważne). Czy oni te naklejki ściagają/zakładają na nową szybę, czy jak to jest? W hondzie powiedzieli mi koszt ok. 2 tyś. Poratujcie..
podklej konce pajeczyni kropelka tak przez pewien czas nie bedzie sie powiekszac ... a co do mandatu to moj ojciec chyba z 3 miesiace jezdził z taka pajeczynka i jakos nic mu sie nie stało (mam na mysli nie dostał zadnego mandatu)
tak jak pisze Lotus nie ma co szarpać portfela jedź do glassa i niech Ci skleją szybkę -dostajesz gwarancję i śmiało możesz kulać sie furaczem dalej!
Jakies rady? doświadczenia na temat MINI ?
hanys 85
22-05-2009, 20:25
No wystarczy lekko podciagnac do gory i jazda:lool:
posłuchałem waszej rady i zapisałem się do Jaan'a. Powiem szczerze, że tak miłej obsługi dawno nie widziałem. Zobaczymy jakie będe miał zdanie po naprawie :)
siema kupie gdiześ w katowicach nakrętki zabezpieczające do felg ?
szmajgel
23-05-2009, 00:24
norauto, znajomy ostanio kupowal do BMW i zapłacil 120 zł
siema kupie gdiześ w katowicach nakrętki zabezpieczające do felg ?
na Wełnowcu na Dębowej... między Chorzowską a Sportową.. jak dobrze pamiętam.. przy ulicy, obok jest wjazd w bramę do jakiegoś warsztatu.... niecałe 70zł :)
na Kokocińcu - ul Twarda - też w okolicach 120zł :)
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.