PDA

View Full Version : Motoryzacja

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Damianos
22-08-2010, 13:01
Jednak nie 307 ... cos w tym aucie bylo nie tak zrezygnowalem :huh: zakupilem Scenica z 2007 1.5 dci wiec nie ma zle :cham:

Bardzo awaryjne sa pompy wtryskowe w tym motorze
Tankuj mozliwie najlepsze paliwo; jak zlewasz "oszczednosci" czy przepaly z Tira to i Tira tankuj na najlepszej stacji bo w mig zarnierz pompe

Ta 307 miala 1,6 czy 1,4 hdi??

Jednak jestem zdania ze z francuskich rzeczy to jedynie perfumy; wino i miłosc :cham:

hanys 85
22-08-2010, 13:23
Mam elektryczny szyberdach , ktory jest rowniez uchylny(bez recznej korbki) Jest obecnie otwarty całkowicie, na pozycje zamykania nie reaguje wogole a jak daje na uchyl to przesuwa sie o 10 cm i staje. Chcialem rozkrecic silniczek ale sruby sa w takich miejscach ze musial bym zdjac tapicerke a tego sam wole uniknac.
Poza obudowe silniczka wystaje sruba ktora to sie kreci przy zamykaniu/otwieraniu i pasuja do niej torxy ale czuje duzy opór przy probie krecenia, da sie jakos zmienic w tym tryb na reczne zamkniecie?

sethe
22-08-2010, 14:14
Panowie znacie jakiegoś godnego polecenia mechanika lub warsztat specjalizujący się w VW?

GzG
22-08-2010, 20:39
Sprzedam Mazde 6, Hatchback 2003 rok 2 litry diesel 120 km, 175 tys przebiegu. Auto sprowadzone 2 lata temu z Holandii jako bezwypadkowe z przebiegiem 135 tys. Auto przez cały okres posiadania serwisowane w autoryzowanym serwisie Mazdy na co posiadam faktury. Autko bardzo zadbane z zewnątrz jak i w środku, niepalone nic nie poniszczone do auta dorzucę 2 komplety oryginalnych felg mazdy 17" na lato oraz 15" na zimę. Więcej na PW

Chudy NFG
22-08-2010, 21:06
Bardzo awaryjne sa pompy wtryskowe w tym motorze
Tankuj mozliwie najlepsze paliwo; jak zlewasz "oszczednosci" czy przepaly z Tira to i Tira tankuj na najlepszej stacji bo w mig zarnierz pompe

Ta 307 miala 1,6 czy 1,4 hdi??

Jednak jestem zdania ze z francuskich rzeczy to jedynie perfumy; wino i miłosc :cham:

Pisalem ze z 307 zrezygnowalem ... kupilem Scenica ta 307 miala 1.6 hdi ... teraz mam 1.5 dci 106 koni

pooceq
22-08-2010, 21:10
kumpel mial ten silnik w Megane. paliwa palilo tyle, co nic, a na dodatek podatego drogowy mial na pograniczu smiesznosci. oprocz tego nie narzekal (no dobra, te dziwne otwieranie drzwi mu szwankowalo, ale poza tym nic)

rodzina Ci sie powieksza, ze takie auto?

Homer
22-08-2010, 21:11

No, a właśnie ja nie mam aż tak złego zdania - przez ponad 4 lata jeździłem Peugot'em to w sumie przez ten czas jedna usterka poważniejsza (niezbyt droga w naprawie). Teraz moja kobita ponad rok śmiga używanym Citroenem, nic się nie dzieje...
Wydaję mi się, że tak zwane 3 razy F: Fiaty,Fordy i "Francuzy" bardzo się poprawiły jeśli chodzi o jakość w porównaniu z tym co było np jakieś 10 lat temu, kiedy rzeczywiście były bardzo awaryjne, a teraz cały czas mają złą opinię.
Na pewno jeszcze sporo im brakuje do np. Volkswagen'ów czy Toyot ale według mnie naprawdę tragedii nie ma

pooceq
22-08-2010, 21:13
Volkaswageny wcale takie bezawaryjne nie sa, a szczegolnie Passaty (przynajmniej te na wyspach, w Polsce sie malo kto przyzna)

Chudy NFG
22-08-2010, 21:18
Pucek podatku jest 90 funtow na rok ... ubezpieczenie hehe 4 grupa wiec w moim przypadku okolo 20-25 na miesiac ... narazie rodzina bez zmian ale kto wie co bedzie w nablizszym czasie :) autko dosc fajne duze w srodku bardzo maly przebieg jak na 3 latka full serwis kobitka wozila dzieciaki do szkoly.

Homer
22-08-2010, 21:39
http://katowice.**********/katowice/1,35019,8279410,Straznicy_z_radarem_na_DTS__Wkrotc e_na_autostradzie.html

Niech ci co jadą do końca DTŚ-ką uważają bo tam teraz się ustawiają strażnicy miejscy z fotoradarem - jest przy zwężeniu ograniczenie do 70km/h ale droga jest równa i szeroka więc nawet jak człowiek jedzie 90 to nie czuje tej prędkości i jest 100% bezpiecznie.
Ogólnie to lecą w ciula z tymi przenośnymi fotoradarami, ustawiają je nie tam gdzie jest niebezpiecznie (osiedla, przedszkola, place zabaw itd..) tylko tam, gdzie najłatwiej nabić jak najwięcej mandatów - zrobili sobie maszynkę do zarabiania pieniędzy. Zaniedługo będzie pełno ograniczeń na prostych drogach do 40km/h i w ciul fotoradarów przy nich
Tak jak w Bytomiu przy granicy z Chorzowem - dwupasmowa,szeroka droga i jakieś śmieszne ograniczenie prędkości, gdzie często sobie "polują" z fotoradarem

pooceq
22-08-2010, 22:03
Pucek podatku jest 90 funtow na rok ... ubezpieczenie hehe 4 grupa wiec w moim przypadku okolo 20-25 na miesiac ... narazie rodzina bez zmian ale kto wie co bedzie w nablizszym czasie :) autko dosc fajne duze w srodku bardzo maly przebieg jak na 3 latka full serwis kobitka wozila dzieciaki do szkoly.

widze wychodzi z zalozenia, ze przezorny zawsze ubezpieczony ;)
jeszcze jak full serwis jest, to wogole wypas. teraz nic, tylko w trase do Polski go zabrac, zeby troche przebiegu mu nabic

Nash
22-08-2010, 22:25
Volkaswageny wcale takie bezawaryjne nie sa, a szczegolnie Passaty (przynajmniej te na wyspach, w Polsce sie malo kto przyzna)

Panowie znacie jakiegoś godnego polecenia mechanika lub warsztat specjalizujący się w VW?
tutaj kolega może co nie co powie o passatach :cham:

Chudy NFG
22-08-2010, 22:39
widze wychodzi z zalozenia, ze przezorny zawsze ubezpieczony ;)
jeszcze jak full serwis jest, to wogole wypas. teraz nic, tylko w trase do Polski go zabrac, zeby troche przebiegu mu nabic

Auto kupilem przez salon renault ... swoj stary zostawilem na zlomowanie 1500 dostalem plus oddadza mi z dvla road tax ... cena autka byla dosc dobra wiec sie skusilem :) renault dalo mi jeszcze rok gwarancji ... auto jest po pelnym serwisie, mot na rok road tax na rok plus pelen bak paliwa wiec nie ma tak zle :) do PL chce pomknac w listopadzie wiec pewnie go sprawdze ... znajomy ma tu takiego samego i na miescie pali mu w granicach 5,5 - 6 litrow na trasie gosc zszedl na 3,8 przy 130 wiec nie powinno byc zle

ziomek
23-08-2010, 10:56
mitsubishi space star rocznik 99

miał ktoś jakiś kontakt z tym autkiem ?

pooceq
23-08-2010, 20:04
Auto kupilem przez salon renault ... swoj stary zostawilem na zlomowanie 1500 dostalem plus oddadza mi z dvla road tax ... cena autka byla dosc dobra wiec sie skusilem :) renault dalo mi jeszcze rok gwarancji ... auto jest po pelnym serwisie, mot na rok road tax na rok plus pelen bak paliwa wiec nie ma tak zle :) do PL chce pomknac w listopadzie wiec pewnie go sprawdze ... znajomy ma tu takiego samego i na miescie pali mu w granicach 5,5 - 6 litrow na trasie gosc zszedl na 3,8 przy 130 wiec nie powinno byc zle

wyladowany spali wiecej, ale wyniki i tak sa godne. moj 5,5-6 to na trasie bierze, o miescie wole nie wpominac (a ma tylko kilka koni wiecej). cena przyzwoita, ale ja za mojego bym tyle nie dostal. zbyt obity jest (w zwiazku z tym, bede nim do konca jezdzil - jego albo mojego :))

mati
24-08-2010, 01:56

powiem ci że mój father w tamtym roku też kupił renault tylko lagune,fajny duży pełno elektryki,bajerów... , silnik 1.9dci zajebiscie pali bo nad morze jebał w trasie w okolicach 5l czasem schodził mniej a seicento 6.5l bodajże więc jest różnica bo laguna to kolos przy fiaciku. fajne nie? po roku już włożył powyżej 4 tasiąców bo sie wszystko pierdoli,elektryka sie pierdoli w huj,wyskakuje ciulstew od groma ogólnie to ja nigdy nie kupie francuza po tym co widziałem... teraz mi powiedział że se weźmie coś mniejszego i bardziej manualnego:lol3: chyba padnie decyzja na Golfa IV

Chudy NFG
24-08-2010, 23:49
powiem ci że mój father w tamtym roku też kupił renault tylko lagune,fajny duży pełno elektryki,bajerów... , silnik 1.9dci zajebiscie pali bo nad morze jebał w trasie w okolicach 5l czasem schodził mniej a seicento 6.5l bodajże więc jest różnica bo laguna to kolos przy fiaciku. fajne nie? po roku już włożył powyżej 4 tasiąców bo sie wszystko pierdoli,elektryka sie pierdoli w huj,wyskakuje ciulstew od groma ogólnie to ja nigdy nie kupie francuza po tym co widziałem... teraz mi powiedział że se weźmie coś mniejszego i bardziej manualnego:lol3: chyba padnie decyzja na Golfa IV

Lagunki z 1.9 dci to maja do siebie ze sie pierdziela i to masakrycznie ... znajomy przerabial to niedawno ... pozatym w Lagunach jest strasznie duzo elektroniki i to chyba to powoduje duze komplikacje

Czaik
25-08-2010, 01:29
Czym przykleić lusterko wsteczne ?

Jo chyba po kropelkę jutro pójdę.

Kupiłem już dwa różne kleje ponoć właśnie do lusterek. Jeden wytrzymał 2 dni, drugi po nocy sam odpadł. Za każdym razem powierzchnie czyszczone, żeby nie było. Jakieś gówno ludziom sprzedają.

Jakaś alternatywa ?

Szpic
25-08-2010, 10:12
Ogólnie to lecą w ciula z tymi przenośnymi fotoradarami, ustawiają je nie tam gdzie jest niebezpiecznie (osiedla, przedszkola, place zabaw itd..) tylko tam, gdzie najłatwiej nabić jak najwięcej mandatów - zrobili sobie maszynkę do zarabiania pieniędzy. Zaniedługo będzie pełno ograniczeń na prostych drogach do 40km/h i w ciul fotoradarów przy nich
Tak jak w Bytomiu przy granicy z Chorzowem - dwupasmowa,szeroka droga i jakieś śmieszne ograniczenie prędkości, gdzie często sobie "polują" z fotoradarem
swego czasu widzialem nieoznakowane auto stojace na poboczu z otwarta szyba w tylnich drzwiach i z nich wystawal radar

Szpiechu
25-08-2010, 12:04
Czym przykleić lusterko wsteczne ?

Jo chyba po kropelkę jutro pójdę.

Kupiłem już dwa różne kleje ponoć właśnie do lusterek. Jeden wytrzymał 2 dni, drugi po nocy sam odpadł. Za każdym razem powierzchnie czyszczone, żeby nie było. Jakieś gówno ludziom sprzedają.

Jakaś alternatywa ?

Mam ten sam problem, koło SCC jest jakiś warsztat co szyby wstawiają i naprawiają w samochodach, więc może będzie opcja żeby to lusterko jakoś wtopili w szybe (mi odleciało z kawałkami szyby) . Jade tam w piątek to sie dowiem

kazik18
25-08-2010, 14:38
ja kleiłem poxipolem bardzo dobrze trzyma.Kupiłem gdzieś klej specjalnie do lusterek ale on po 3 miesiącach nadal był "mokry".Kropelka mi też nie trzymała.pozdro

Szkielet
25-08-2010, 19:43
Jezdzi ktos na oponach firmy Infinity?? Interesowały bym mnie oponki 215/45/17...może jakieś opinie?

Baton
26-08-2010, 10:44
Pilnie kupie

- Błotik lewy przedni ASTRA F 3D HB
- Maske ASTRA F 3D HB

Panowie byle całkowiecie po kosztach. Z góry dzięki za info

griszag
26-08-2010, 15:31
Ja kleiłem klejem montażowym (takim do wyciskania jak silikon) tylko całą noc lusterko było podparte deską coby dobrze klej związał. 3 lata już wisi :)

alen59
26-08-2010, 23:09
chopy szyba w trakcie jazdy pracuje, kropelka lapie na sztywno i nie nadaje sie do takich spraw, nie wytrzyma naprezeń. Najprosciej podjechac do chłopaków, którzy montują szybki - lustra kleją za grosze.

GzG
27-08-2010, 16:50
http://allegro.pl/renault-megane-coupe-i1207241009.html

Homer
28-08-2010, 13:12
pytanie:

zapalenie się diody "diagnostyka silnika", utrata mocy przy prędkości powyżej 50km/h, i " duszenie" auta na niskich obrotach

zawór/zawory silnika poszły ?

Junior
28-08-2010, 13:17
Dolacz do SK, a nasz mechanior Ci tak zdiagnozuje auto, ze wyjedziesz jak nowym :)

Toczmek89
28-08-2010, 13:37
Dolacz do SK, a nasz mechanior Ci tak zdiagnozuje auto, ze wyjedziesz jak nowym :)

ja jestem w SK, podejmie sie zdiagnozowania wszystkich usterek w moim aucie ? :cham:

Lars Ulrich
28-08-2010, 13:44
Junior napisz dla Twojego i mechanika spokoju że nie :cham:

Papuśny
28-08-2010, 14:00
pytanie:

zapalenie się diody "diagnostyka silnika", utrata mocy przy prędkości powyżej 50km/h, i " duszenie" auta na niskich obrotach

zawór/zawory silnika poszły ?

miałem podobne objawy ... musiałem wymienić aparat zapłonowy

jaka marka auta ?

spróbuj sam odczytać jaki masz błąd "metodą błyskową"

Wonss
28-08-2010, 20:52
sprowadzał ktoś auto z USA ? bo interesują mnie jakie są ok opłaty i czy jest duzo pierdolenia z załatwianiem durnych papierów

i czy oplaty sa zależne od np. pojemności albo rocznika ?

chodzi o auto z 1967 silnik ok 5.0

Chudy NFG
29-08-2010, 17:57
sprowadzał ktoś auto z USA ? bo interesują mnie jakie są ok opłaty i czy jest duzo pierdolenia z załatwianiem durnych papierów

i czy oplaty sa zależne od np. pojemności albo rocznika ?

chodzi o auto z 1967 silnik ok 5.0

Pisz do Flame on kiedys sprowadzal bryki z USA

Flame
01-09-2010, 09:39
Wonss, jako że pisałeś na GG ale mi się coś z nim pierdzieli tu Ci odpiszę tutaj.

Trochę formalności jest. Na początek do wartości auta w USA musisz dodać:

- 10% cła
- przy pojemności powyżej 2.0l 13,6% akcyzy
- 22% VAT ( jeżeli auto przypływa do Gdynii) lub 19% jeżeli do Niemiec ( Bremerhaven, Rostock). Polecam tą drugą opcję przede wszystkim szybciej przypłynie.
- transport około 1 000$

Powyższe procenty naliczasz w podanej kolejności do wartości które Ci wychodzą.

Pozostają oczywiście opłaty rejestracyjne, ubezpieczenie etc.

Aha i nie próbuj zaniżać wartości na fakturze VAT, bo urząd celny z miejsca się do tego przyczepi.

Byku
01-09-2010, 11:51
Ma ktos na zbyciu te "ramie" od kierunkowskazow/dlugich swiatel do golfa2?:)

Co moze byc przyczyna braku swiatel drogowych? Pozycyjne dzialaja normalnie (swieca rowniez wtedy kiedy mam nastawione zeby swiecily drogowe)... Bezpieczniki i zarowki sa ok.

Wonss
01-09-2010, 14:23
Wonss, jako że pisałeś na GG ale mi się coś z nim pierdzieli tu Ci odpiszę tutaj.

Trochę formalności jest. Na początek do wartości auta w USA musisz dodać:

- 10% cła
- przy pojemności powyżej 2.0l 13,6% akcyzy
- 22% VAT ( jeżeli auto przypływa do Gdynii) lub 19% jeżeli do Niemiec ( Bremerhaven, Rostock). Polecam tą drugą opcję przede wszystkim szybciej przypłynie.
- transport około 1 000$

Powyższe procenty naliczasz w podanej kolejności do wartości które Ci wychodzą.

Pozostają oczywiście opłaty rejestracyjne, ubezpieczenie etc.

Aha i nie próbuj zaniżać wartości na fakturze VAT, bo urząd celny z miejsca się do tego przyczepi.

dziękuje ;)

Szpic
02-09-2010, 13:15
Nie wiem czy ktos wspominal ale dzis spotkane na srednicówce nowa vectra nieoznakowana na katowickich blachach. Srebrna

jacek
02-09-2010, 19:47
Nie ma co zapamietywac, oni się autami wymieniają, ostatnio SK SuperB widziałek w Myszkowie, SKL w okolicach Sochaczewa, Bolesławiecka jezdzi po Legnicy.,,,,

Marcin DM
02-09-2010, 19:59
Musze pochytać na szybko praktyki do szkoły zawodowej na elektromechanika, z tym ze nie chcą mnie nigdzie przyjąć bo mam skończone 18 lat... Jest tu ktoś co by mnie przyjął lub dał rade coś załatwić w tej sprawie? Był bym w chuj wdzięczny :)

R1
02-09-2010, 20:58
Co mozecie ciekaego powiedziec o tym komisie http://roni.auto.com.pl/ jest na Ligocie mam zamiar kupic sprzeta ale za bardzo rozmowni nie sa i tacy jakos w dupie potencjalnego klijenta majacy. a jak juz bym sie zdecydowal to na co mam zwrocic uwage przy zakupie i czy jest na to jakas gwarancja??

Lars Ulrich
02-09-2010, 21:02
za bardzo rozmowni nie sa i tacy jakos w dupie potencjalnego klijenta majacyno to dla mnie byłby temat zamknięty, osobiście nie miałbym przekonania do aut z komisów

jacek
02-09-2010, 21:11
komisy mało kto poleca a szczególnie odradzam ten...

Bonus
02-09-2010, 21:31
odplywy w podszybiu jak to wyczyscic dobrze jak sa zatkane ?

pomp
02-09-2010, 21:44
Co mozecie ciekaego powiedziec o tym komisie http://roni.auto.com.pl/ jest na Ligocie mam zamiar kupic sprzeta ale za bardzo rozmowni nie sa i tacy jakos w dupie potencjalnego klijenta majacy. a jak juz bym sie zdecydowal to na co mam zwrocic uwage przy zakupie i czy jest na to jakas gwarancja??

tylko nie roni, nawet tam nie wchodź :zabki:

MiRO
03-09-2010, 00:35
jest na forum jakiś posiadacz Mesia W124 2,5 lub 3,0 w dieselku?

ziomek
03-09-2010, 06:50

nie polecam

polo77
03-09-2010, 08:34
Komis Roni omijaj z daleka!!!

R1
03-09-2010, 14:22
Dzieki za rady, ale coz moglem sie spodziewac po tych burakach nie doswiadczonych.

bari
04-09-2010, 09:35
Witam zakładal ktoś już może sterownik do zamka centralnego ? Chodzi mi o coś takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=1173442090 Jakieś opinie na temat założenia ? pozdro

misz
05-09-2010, 11:21
posiada ktoś oktavie, pierwszy model po liftingu, jakieś opinie?

thomy
05-09-2010, 12:29
Dzieki za rady, ale coz moglem sie spodziewac po tych burakach nie doswiadczonych.

uwierz że oni są baardzo doswiadczeni..jak nie chcesz kupić trupa nawet o nich nie myśl kolego.

Toczmek89
06-09-2010, 12:14
poleci ktos jakiegos szrota w Katowicach badz okolicach kaj dostane skrzynie biegow do ibizy 95r 1.4 ?

alen59
06-09-2010, 22:23
Tomeczek jest taki szrot pomiędzy bytomiem a t gorami gdzie maja tylko vag`a dokladnego adresu nie mam ale jesli bedziesz zainteresowany wyjasnie Ci droge na pw.

Toczmek89
07-09-2010, 00:52
ktos mi mowil o jakims w Tychach z gwarancja rozruchowa na glownej ulicy :P ale kurwa, troche sie boje tym zlomem jechac tak daleko bo jak padnie skrzynia po drodze tak fest to bedzie lipton :cham:

Nash
07-09-2010, 01:59
jesteś w SK to Ci ktoś pomoże :cham:

też szukam jakiegos złomu ze stłuczonymi gratami, może jakies alu na zime by sie znalazły :)

Maras
07-09-2010, 08:35
Na Czułowie jest pierwsza uliczka za tartakiem w lewo na przeciwko takiego boiska.

A drugi dobrze zaopatrzony to w Mysłowicach:
Chrzanowska 63A 41-404 Mysłowice tel. 505820830 i 696 131 131

ACG
07-09-2010, 10:24
Jeśli wymienie sonde lambda w tigrze to trzeba coś ustawiac ?

Toczmek89
07-09-2010, 11:19
a pomoze ktos kaj kupie w katowicach zestaw naprawczy do reduktora ge ? :cham:

Robin
08-09-2010, 23:05
Nie ale mozesz odłączyć klemy od akusia na chwile i to tyle.

Robin
08-09-2010, 23:06
Jeśli wymienie sonde lambda w tigrze to trzeba coś ustawiac ?

Nie ale możesz odłączyć klemy od akusia na chwile i powinno wsio grać.

bud
09-09-2010, 08:01
Mam pytanie: gdzie można dowiedzieć się ile się ma punktów karnych??da sie jakoś zbić je poprzez kursy czy przez coś innego i jaka cena jak cos takiego kursu jest??dzieki i pozdro

niski
09-09-2010, 10:20
gdzie sie mozna dowiedziec to nie wiem, ale pewnie w drogówce,
kiedyś dało się zbić jednym kursem 6pkt za 200zł,
skontaktuj sie z WORDem: http://www.word.katowice.pl/index.php?inc=1&kid=11972928312687

ziomek
10-09-2010, 13:28
potrzebuję przejściówke do radia w nissan primera
bo od radia jest kostka bardziej kwadratowa i mniejsza a od samochodu jest większa i bardziej w kształcie prostokąta.

kupie takie coś ?

Baton
10-09-2010, 13:52
Panowie posiadam Astre F, niestety nie oplaca mi się już jej naprawiać więc chce posprzedawac czesci a bude dać na złom, moje pytanko jest następujące. Co musze miec w urzedzie komunikacji przy wyrejstrowaniu ??

mustafa
10-09-2010, 19:28
Panowie posiadam Astre F, niestety nie oplaca mi się już jej naprawiać więc chce posprzedawac czesci a bude dać na złom, moje pytanko jest następujące. Co musze miec w urzedzie komunikacji przy wyrejstrowaniu ??

Nie naprawiasz tej Astry swojej?

Baton
11-09-2010, 00:36
Niestety Mustafa nie naprawiam. Powod prosty po przeliczeniu kosztow musialbym w nia wlozyc ok 2000 zl by byla ona idealna. Nie oplaca mi sie to. Ta wyprzedam na czesci a juz po nowym roku szykuje sie ku jakiemus lepszemu autku ogolnie to cos z Opli albo Astra G albo Vectra B.

cysiu
12-09-2010, 11:31
Baton kiedy planujesz ją rozkręcić? :)
Po powrocie z chęcią bym przytulił parę rzeczy do mojej astriny ;)

PePe
13-09-2010, 23:11
chopy chca kupic jaki motor coby se pośmigac,kompletnie sie na tym nieznom,kukołek na motogratce i takie cos m wpadło http://moto.gratka.pl/tresc/suzuki-gsxf-0-6-benzyna-12021419.html#ea0b1c2b9f876ad3,3 co sadzicie ogólnie to od kwoty 6tys do max 15tys,w pizdzikach jestek zielony

alen59
13-09-2010, 23:23
PePe ja tez w tym temacie jestem do dupy, ale od znajomych motocyklistów słyszałem ze to bardzo ciezki model, za to ten http://moto.allegro.pl/suzuki-gsr-600-tuning-i1214753923.html cholernie mi sie podoba.

PePe
14-09-2010, 00:04
fajny ino w Szczecinie,troszka daleko coby go obejżec i sie karnonć

MiRO
14-09-2010, 00:21
Yamaha Fazer 600, Suzuki GSF 650 Bandit, Kawasaki Er 6 lub Honda CB 600 Hornet :jezor:

R1
14-09-2010, 09:53
chopy chca kupic jaki motor coby se pośmigac,kompletnie sie na tym nieznom,kukołek na motogratce i takie cos m wpadło http://moto.gratka.pl/tresc/suzuki-gsxf-0-6-benzyna-12021419.html#ea0b1c2b9f876ad3,3 co sadzicie ogólnie to od kwoty 6tys do max 15tys,w pizdzikach jestek zielony

jak na pierwszy moto to polecam fazera 600

Baton
14-09-2010, 10:38
Panowie Opel Vectra B rok 2000 co sadzicie jaki silniczek najlepszy. Jak w Astrach prawie wszystko wiem tak o Vectrach malutko a podobno ta sama stajnia :)

ACG
14-09-2010, 10:53
jak na pierwszy moto to polecam fazera 600

Albo GS 500

ph1964joh
14-09-2010, 18:20
Albo GS 500

jeśli chodzi poj 500, Kawasaki GPZ 500 wypada najlepiej wśród konkurencji,GS jest gorszy,jeśli chcesz coś więcej to na pw,sam taki zakupiłem niedawno,2000r,6,5 tys dałem,tu masz link
http://www.scigacz.pl/Uzywane,Kawasaki,GPZ500,sportowa,budzetowka,12661. html
tu masz kilka propozycji
http://otomoto.pl/kawasaki-gpz-gpz-500-s-M2215456.html
http://moto.allegro.pl/gpz-500s-60km-super-stan-zarejestrowany-i1222244171.html
zalezy jaki chcesz motocykl ,czy sportowy (ścigacz) czy sportowo-turystyczny,choper?

Szpic
14-09-2010, 21:48
ma ktos jakies pro tipy jak pozbyc sie rdzy z samochodu?
dokladniej takie cos :
http://img541.imageshack.us/i/zdjcie0314v.jpg/

thomy
14-09-2010, 23:06
Panowie Opel Vectra B rok 2000 co sadzicie jaki silniczek najlepszy. Jak w Astrach prawie wszystko wiem tak o Vectrach malutko a podobno ta sama stajnia :)

dizel czy benzyna?ja tylko benzin+lpg,od 3 lat 2.0xev po lifcie 136kucy i nie chce innego auta chyba że vectre c 2.0 turbo..,poczytaj forum vectry jest wszystko,po pierwsze nie bierz 1.6 100kucy,mulaste,paliwo i olejożerne klamory,jast fajny motorek 1.8 125 kucy-tylko szukać,chyba że kochasz pomruk V6 to 2,5 nie 2.6 bo to niewypał,o kopciuchach sie nie wypowiem bo mnie nie interesuja,pozatym fajne autka ta dojebana linia lusterek :zabki:,tanie części,ja latam na gazie i tylko filtry wymieniam raz w roku plus normalna eksploatacja,zrobiłem 40tysi.

alen59
14-09-2010, 23:26
Baton przysiadz i poczytaj vkp.pl
jesli trafisz i500 w dobrym stanie to sie nie zastanawiaj nawet, szkopuł w tym, ze latwiej znajdziesz dziewice w burdelu anizeli uszanowane i500.
na vkp.pl jest obecnie pare fajnych vectr do kupienia, a pakiet zendera to juz klasyka gatunku i naprawde piekne wozidelka. Zreszta sporty tez sa calkiem przyjene.Czy ropa czy benzyna - zalezy od tego ile masz do wydania, w przypadku ropy musisz sie liczyc z turbina i pompa, to juz leciwe auta i najechane maja dosc sporo. Znam faceta, który z y20 dth wykrzesal 140 KM i idzie mu to jak przeciag palac calkie niewiele. Moje 2,0 dth przy serii spokojnie dupsko wozi i pali 5,5. wprawdzie mialem troche klopotow, ale to raczej z winy nieuczciwego sprzedawcy, jak juz opanowalem temat to jest naprawde dobrze. ogolnie polecam VB.

sebiusz87
15-09-2010, 07:43
Mam pytanie wymienilem lacznik drazka stabilizatora czy musze robic zbieznosc kol??

mustafa
15-09-2010, 08:32
Mam pytanie wymienilem lacznik drazka stabilizatora czy musze robic zbieznosc kol??

Nie

sebiusz87
15-09-2010, 09:14
Nie

Dzieki

PePe
15-09-2010, 12:32
a jak z prawkiem chopy na motor? łatwo zdać?mom prawko B ,jakbych np niezdoł to co wtedy i wiela takie na moplik kosztuje?

ps :mom do sprzedanio Vectra rocznik 2000 1,8 16v idzie jak przecinak, Vectra B,srebrno jak co to pw

MiRO
15-09-2010, 17:06
z Vectrą zgłoś sie do Batona bo szuka

prawko na moto kosztuje +/- 1000zł, ja mam egzamin 1pazdziernika to Ci powiem czy łatwo zdać :jezor:

i kupuj Fazerke jak coś :kwiaty:

ph1964joh
15-09-2010, 19:40
z Vectrą zgłoś sie do Batona bo szuka

prawko na moto kosztuje +/- 1000zł, ja mam egzamin 1pazdziernika to Ci powiem czy łatwo zdać :jezor:

i kupuj Fazerke jak coś :kwiaty:

w ''Jacku'' na Giszowcu 900 zł,ja tez mam egzamin 1 pazdz., to sie bedziemy widziec:faja:

Szpic
15-09-2010, 22:10
ma ktos jakies pro tipy jak pozbyc sie rdzy z samochodu?
dokladniej takie cos :
http://img541.imageshack.us/i/zdjcie0314v.jpg/
Pomoze ktos?

wnc
15-09-2010, 22:58
poczytaj na forum mazdy, która często rdzewiała - pamiętam, że opisywali tam sporo sposobów.

SAŁEK
16-09-2010, 11:06
czeka mnie wymiana rury wlewu paliwa w toyocie corolli w modelu e10, szukam takiej rury, w ASO niezłą cene podali. Orientujecie się gdzie kupie taką część?

Nash
16-09-2010, 17:52
nie tylko w aso, ogólnie rury do baku paliwa są w hardkorowych cenach ;]

SAŁEK
16-09-2010, 17:57
niezłe szopki z tymi rurami :) sklepy nie mają takiego czegoś bo toyota nie daje im żadnego upustu, więc tego nie sprowadzają. Żadnych zamienników nie ma, więc trzeba trochę się "powyginać" żeby takie coś dostać. W końcu znalazłem sklep w Krakowie z używanymi częściami i na jutro ma przyjść, z przesyłką wyszło 100 zł, ale ciekawe w jakim stanie.

Szpiechu
16-09-2010, 18:55
a jak z prawkiem chopy na motor? łatwo zdać?mom prawko B ,jakbych np niezdoł to co wtedy i wiela takie na moplik kosztuje?

ps :mom do sprzedanio Vectra rocznik 2000 1,8 16v idzie jak przecinak, Vectra B,srebrno jak co to pw

na A jest nawet podobno trasa egzaminacyjna wyznaczona, a nie że jeździsz po całym mieście.

ph1964joh
16-09-2010, 19:27
na A jest nawet podobno trasa egzaminacyjna wyznaczona, a nie że jeździsz po całym mieście.

tak sa 2 stałe trasy na Muchowcu,bo w miescie sa zakłócenia i nie działa łączność miedzy egzaminatorem a zdającym,więc luz,gorzej jest na placu

PePe
17-09-2010, 14:05
http://allegro.pl/show_item.php?item=1225457172 a takie coś mi sie upatrzało ,ile to opłaty wyniesom i co to znaczy brak wypełnienia zegarów

borg
17-09-2010, 18:33
mam takie pytanie.jestem w trakcie wymieniania przewodow hamulcowych.w czasie odkrecania ich uszkodzilem cos takiego jak ,,korektor sily hamowania,,
jest to niezbędna rzecz w aucie?musze go wymienic?.bo znajomy mechanik powiedzial mi ze by dac sobie spokoj i nie wymieniac.ze nie odczuje roznicy w hamowaniu a wrecz bedzie mi lepiej hamowal.

mustafa
17-09-2010, 18:48
mam takie pytanie.jestem w trakcie wymieniania przewodow hamulcowych.w czasie odkrecania ich uszkodzilem cos takiego jak ,,korektor sily hamowania,,
jest to niezbędna rzecz w aucie?musze go wymienic?.bo znajomy mechanik powiedzial mi ze by dac sobie spokoj i nie wymieniac.ze nie odczuje roznicy w hamowaniu a wrecz bedzie mi lepiej hamowal.

Korektor siły hamowania to element, który decyduje o ciśnieniu na przewodach hamulcowych osi tylnej w zależności od obciążenia pojazdu. Im większe obciążenie tym większa siła hamowania. Jeżeli jest to duży samochód dostawczy to dobrze mieć korektor bo przy jeździe niezaładowanym pojazdem może Ci zarzucać tyłem przy hamowaniu ale jak to mniejszy samochód dostawczy lub osobowy to możesz to olać.

borg
17-09-2010, 19:00
oki.dzieki za odp.to nie bede go wymienial.

MisiekWNC
17-09-2010, 19:16
Wyznaczana trasa przejazdu a nie po całym mieście dotyczy tylko na motor czy też na kategorie B?

Szpiechu
17-09-2010, 20:04
tylko motor, na kat. B ogranicza Cię tylko czas

spajder
17-09-2010, 23:33
Panowie a jak to jest ze sprzedażą auta na które mam dopiero dowód tymczasowy? Sprzedaje, a odebranie twardego pierdole? czy to bardziej skomplikowane?

SIMON
17-09-2010, 23:54
Panowie a jak to jest ze sprzedażą auta na które mam dopiero dowód tymczasowy? Sprzedaje, a odebranie twardego pierdole? czy to bardziej skomplikowane?

pogadamy w radzionkowie

Bartek84
18-09-2010, 19:52
Chce ktoś kołpaki?

http://i56.tinypic.com/2928eow.jpg

SCZ
19-09-2010, 16:11
Chce ktoś kołpaki?

http://i56.tinypic.com/2928eow.jpg
do opla masz 4 sztuki? 13' ?

Krist VB
20-09-2010, 20:02
Kto ma tanie tajle do pochytania? Potrebuje komplet hamulców l,p tył cordoba na bębnach.

Bartek84
20-09-2010, 21:37
do opla masz 4 sztuki? 13' ?

13 ale tylko dwie

duchu
22-09-2010, 16:17
poszukuje kogoś do nastrojenia mi anteny CB. PW

nely
22-09-2010, 17:16
poszukuje kogoś do nastrojenia mi anteny CB. PW

podjedź sobie pod spodek tam jest elektroniczny koleś za 10 zł Ci zrobi abo nawet za free

Nea
22-09-2010, 22:35
Mój znajomy planuje kupić se fiata bravo, może ktoś tutaj napisać coś o http://otomoto.pl/fiat-bravo-C15254056.html tym egzemplarzu ?

Może być pw. Z góry dzieki bardzo !:) Ważne !

duchu
23-09-2010, 12:45
mnie tylko odrzuca to że użytkowany przez kobiete;) wszyscy narzekają że kobiety nie umią jeździć a pisząc taką wiadomość uważają że to wielki plus

pooceq
23-09-2010, 13:20
zaleta jest to, ze uczciwie mowia o wadach samochodu (bo to w 90% przypadkow jest wada)

Czaik
23-09-2010, 13:44
Polećcie mi warsztat...

Chcę wymienić amortyzatory w Mondeo MK1 94'

Jeden mechanik zaczął mi coś gadać o ok. 1000 zł za to, że to niyb wykręcanie belki itp. itd. To w sumie może przekroczyć wartość auta.

Dlatego też rozglądam się za czymś za "set" złotych do przejechania zimy. Ma ktoś coś ... Polonez ? :)

Junior
23-09-2010, 13:45
Mustafa.

Nea
23-09-2010, 15:26
zaleta jest to, ze uczciwie mowia o wadach samochodu (bo to w 90% przypadkow jest wada)

Chodzi o ten błotnik ?

pooceq
23-09-2010, 20:20
Chodzi o ten błotnik ?

to tez... ;)

Jeden mechanik zaczął mi coś gadać o ok. 1000 zł za to, że to niyb wykręcanie belki itp. itd. To w sumie może przekroczyć wartość auta.

nie wiem jak w mk1, ale w mk3 sam sobie amorki wymienilem. tez mi tyle zaspiewali, ale powiedzialem dziekuje i kupilem gotowe kolumny na ebayu (amor, lozysko, sprezyna), pozyczylem sciagacza i po drobnej walce, auto ma wymienione zawieszenie. w sumie nie jest to specjalnie trudne, ale mozna napotkac kilka problemow po drodze :)

Nea
23-09-2010, 21:32
to tez... ;)

No a co jeszcze... :D ?

Tommywie
23-09-2010, 22:40
Cytat:
Napisał pooceq Zobacz post
to tez... ;)

No a co jeszcze... :D ?

chyba chodzi o to wlasnie, ze uzytkowany przez kobiete?

Nekroskop
24-09-2010, 12:29
Co polecacie w przedziale 12-15tys zl?Z lat 2000 do gory?

MiRO
24-09-2010, 13:06
http://motoallegro.pl/opel-corsa-1-3cdti-po-oplatach-i1244591742.html Corsa 1,3cdti i jazda "za darmo" :)

Nekroskop
24-09-2010, 13:07
http://motoallegro.pl/opel-corsa-1-3cdti-po-oplatach-i1244591742.html Corsa 1,3cdti i jazda "za darmo" :)

cos na 5 drzwiach potrzebuje i z silnikiem 1.6 przynajmniej

MiRO
24-09-2010, 16:51
mobile,jest taki problem,że padła mi ta część z anteny w mojej Felicyji:
http://i56.tinypic.com/102uhli.jpg
i za cholere nie umiałem znaleźć nigdzie dziś tej części, wszędzie proponują cały nowy zestaw z okablowaniem, co wiąże się ze ściąganiem tapicerki i robieniem wszystkiego na nowo, a nie chce zbytnio tego robić. Byłem w : Skodzie na sokolskiej, Skodzie u sliwki, w focie, w inter teamie, w norauto, w feuvercie, w nowym elektroniku pod spodkiem i NIKAJ NIE MA!

Ktoś coś doradzi gdzie mogę znaleźć?

Silence
25-09-2010, 09:39
mobile,jest taki problem,że padła mi ta część z anteny w mojej Felicyji:
http://i56.tinypic.com/102uhli.jpg
i za cholere nie umiałem znaleźć nigdzie dziś tej części, wszędzie proponują cały nowy zestaw z okablowaniem, co wiąże się ze ściąganiem tapicerki i robieniem wszystkiego na nowo, a nie chce zbytnio tego robić. Byłem w : Skodzie na sokolskiej, Skodzie u sliwki, w focie, w inter teamie, w norauto, w feuvercie, w nowym elektroniku pod spodkiem i NIKAJ NIE MA!

Ktoś coś doradzi gdzie mogę znaleźć?

Na giełdzie może spróbuj....

szocik88
25-09-2010, 10:11
Co polecacie w przedziale 12-15tys zl?Z lat 2000 do gory?

Opel Vactra B po liftingu sedan. silnik 2.0 lub 1.8. Duże auto dobrze wyposażone. Jeszcze możesz z gazem pochytać to już wogóle git

słomka
25-09-2010, 10:29
Seat Cordoba 1.9 SDI 1997 kombi do sprzedania cena około 5800. Fajny disel 5.5 litra w mieście dużo rzeczy powymieniannycy ( rozrząd paski klocki tarcze łożyska) + komplet kół zimowych z felgami do zobaczenia w Siemianowicach Ubezpieczenie + przegląd do marca 2011 jakby coś to PW lub dzwonić 696 096 609---SIANO z BW

Bebok
25-09-2010, 11:22
Poszukuje jakiegoś niedrogiego warsztatu zajmującego się LPG w Katowicach. Musze wymienić filrt gazu. Gaz zakładałem w Mikołowie, 2 lata temu za filtr i regulacje zaplacilem 30 zł a dziś chcą 100... Przydał by się ktoś tańszy...

C64
25-09-2010, 21:53
zna ktoś jakiegoś dobrego, niedrogiego a przede wszystkim zaufanego lakiernika?? nie chce szukać po googlach bo nie w tym rzecz mam 2 elementy do polakierowania i chce żeby to dobrze było zrobione

bari
27-09-2010, 14:45
Gdzie w katowicach lub gdzieś blisko piaskują felgi ?

mati
27-09-2010, 18:00
nie pamiętam dobrze może ktoś kojarzy i potwierdzi/zaprzeczy ale niedaleko za bp przy pętli na słonecznej jest właśnie wulkanizacja i tam gdzieś piaskują...

misz
27-09-2010, 18:58
nie pamiętam dobrze może ktoś kojarzy i potwierdzi/zaprzeczy ale niedaleko za bp przy pętli na słonecznej jest właśnie wulkanizacja i tam gdzieś piaskują...

Tuż za BP na światłach w lewo, za 20 metrów masz ustąp pierwszeństwa, jedziesz prosto, za jakieś 50 metrów, za sklepem Społem skręcasz w lewo i jedziesz żwirową drogą wgłąb. Pewnie o to chodzi, wymieniałem tam opony, tanio nie było, ale solidnie.

zna ktoś jakiegoś dobrego, niedrogiego a przede wszystkim zaufanego lakiernika?? nie chce szukać po googlach bo nie w tym rzecz mam 2 elementy do polakierowania i chce żeby to dobrze było zrobione

Na Witosa/Obrokach nie wiem jak to dokładnie należy. W Połowie drogi od świateł przy ul. Wiśniowej (tam gdzie przejazd pod mostem) do świateł przy Lidlu. Za 2 uszkodzone elementy (tak jakby przejechane gwoździem, ale na głębokość ponad centymetra) zapłaciłem 350 zł (wyklepanie, szpachla, malowanie), minęły ze 4 lata, nic niepokojącego się nie dzieję.

żywiec
27-09-2010, 19:00
Gdzie w katowicach lub gdzieś blisko piaskują felgi ?

Mój kumpel piaskuje :zabki: w Mysłowicach

Pasta
28-09-2010, 15:59
Nie chce mi się przeglądać całego tematu a chodzi mi o nawigacje.
Gdzie najlepiej kupić i z jakiej firmy? Cena do 350-400 zł, najlepiej jak najtaniej.
Oczywiście tylko Polska ale z jak najlepszą mapą, żeby trafić na każdą wioche. Wierze, że ktoś w tym temacie jest dobrze zorientowany :) Z góry dzięki za pomoc, może być PW albo tutaj.

ph1964joh
28-09-2010, 17:55
Nie chce mi się przeglądać całego tematu a chodzi mi o nawigacje.
Gdzie najlepiej kupić i z jakiej firmy? Cena do 350-400 zł, najlepiej jak najtaniej.
Oczywiście tylko Polska ale z jak najlepszą mapą, żeby trafić na każdą wioche. Wierze, że ktoś w tym temacie jest dobrze zorientowany :) Z góry dzięki za pomoc, może być PW albo tutaj.

kup sobie larka lub goclever najtanszego,w media sa w promocji cos koło 200-300zł, wgraj aktualna automape i bedzie ci smigac az miło

sivy1964
28-09-2010, 17:59
hejka ma kto moze walek kosza sprzeglowego na wtrysku do peugeota jet force

rabin
29-09-2010, 18:28
jesli ktos nosi sie z zamiarem kupna lub juz kupił Mazde 6 2.0 disel to chetnie pomoge w wielu kwestiach dotyczacych awarii i wad fabrycznych tego samochodu ,autko jest swietne jesli sie wie co trzeba w nim zrobic , jesli naprawy i wymiany zle sie przeprowadzi to konczy sie to płaczem

marek83
29-09-2010, 19:03
mam pytanie.. kupiłem radyjko pioniera DEH 2220 zamontowałem w swojej Astrze 2 i mam problem.. radyjko po wyciągnięciu kluczyka nie zapamiętuje ustawień... z tyłu podłączyłem kostkę i antenę.. brak mi pomysłu... Help
pewnie jakoś da się to ustawić... pomóżcie..

Maras
29-09-2010, 19:39
Z tyłu w radiu masz żółty i czerwony kabel każdy z nich jest praktycznie z dwóch części(łączenie to taki przeźroczysty kondon). Rozłącz i zamień zółty do czerwonego, czerwony do żółtego.

Homer
29-09-2010, 20:16
http://www.wykop.pl/link/480377/straz-miejska-z-maszynka-do-nabijania-kasy/

marek83
29-09-2010, 20:24
dzięki!

Nea
30-09-2010, 17:37
http://otomoto.pl/fiat-bravo-okazja-klimatyzacja-tanio-C15414789.html

Sprzedawca z piotrowic, ktoś może kojarzy ? Chciałbym się dowiedzieć dlaczego taka mała cena... Stukanie podobno jest spowodowane zimnym silnikiem czy cos takiego (znajomy ma identycznie = podobno wystarczy przejechac z 2-3km i ok).

tomekk_86
30-09-2010, 20:11
potrzebuje kupić 5L oleju silnikowego półsyntetyk 10W40 i filtr,może ma ktoś pochytać albo wie gdzie niedrogo kupie i wymienie olej?

Lars Ulrich
30-09-2010, 21:56
Nea, jak ktoś sprzedaje za 2600 wyjebane w kosmos Bravo i pisze że "coś stuka w silniku" to mi to jebie gorzej niż oczyszczalnia na klimzowcu...

Nash
30-09-2010, 22:43
Sprzedawca z piotrowic, ktoś może kojarzy ? Chciałbym się dowiedzieć dlaczego taka mała cena... Stukanie podobno jest spowodowane zimnym silnikiem czy cos takiego (znajomy ma identycznie = podobno wystarczy przejechac z 2-3km i ok).
też mam to stukanie, z 3 miesiące już ale odpalam i sie nie przejmuje. To moga być zawory... ewentualnie coś z olejem chociaż ja już zmieniałem na 10W40 potem 15W40 i bez zmian dalej stuka. A wg, mnie stuka bo olej jest zimny i gdzieś tam nie dochodzi.

Nash
30-09-2010, 22:45
potrzebuje kupić 5L oleju silnikowego półsyntetyk 10W40 i filtr,może ma ktoś pochytać albo wie gdzie niedrogo kupie i wymienie olej?

z Lotosa 5L było za 46zł w L'eclerc :cham:

Lars Ulrich
30-09-2010, 22:47
nienawidzę swojego auta

Nash
30-09-2010, 22:50
nienawidzę swojego auta
http://www.instructables.com/image/FHYKN1GF82EU8HQ/Toddler-Flintstone-Car.jpg

Nea
01-10-2010, 07:55
Ogólnie to mnie niepokoi strasznie ten bravo, poza tym niechętnie wydaje +500 zł ( mam raczej do wydania tylko 2000 zł ).

Co sądzicie o tym escorciku -> http://otomoto.pl/ford-escort-1-4-75km-alu-okazja-C15417463.html

Tylko nie wiem o co chodzi, bo wczoraj kosztował 1,999 a dzis 999... Może chcą go szybciej sprzedać ?

zumo
01-10-2010, 08:26
Panowie,potrzebuję wymienić gdzieś w Katowicach płyn chłodniczy w Transicie,pomoże ktoś żebym miał to zrobione od ręki ?

Damianos
01-10-2010, 10:13
Panowie,potrzebuję wymienić gdzieś w Katowicach płyn chłodniczy w Transicie,pomoże ktoś żebym miał to zrobione od ręki ?

Kleszcze srubokret mlotek i za blok ;)

R1
01-10-2010, 14:55
a ja w takim razie potrzebuje wymienic chlodnice w megance 96 rok bez klimy czy ktos sie moze orientuje jaka byla by cena + wymiana calej chlodnicy dajcie znac pozdro.

Jas
01-10-2010, 22:14
Co polecacie taniego, bardzo taniego? Tak aby tylko przejeździć zimę (drugi samochód) i po niecałym roku się pozbyć (w jakikolwiek sposób).
Przeglądałem ogłoszenia i za 2 tyś. (+- 300 zł) da się kupić UNO, Fabie, Escorty z 96/97. Czy coś z tej puli, czy coś całkiem innego?
Zależałoby mi, aby w niego nie wkładać przez ten czas.

pekas
02-10-2010, 00:33
za 3 koła mój kuzyn pusci ci escorta 97 z full wypasem i nie gnijacego od spodu w pełnbi sprawnego a kumpel w tej cenie ma ibize tez 97 ale 2,0 150 km wiec w chuj zre. jak co to pm

pekas
02-10-2010, 00:39
za 3 koła mój kuzyn pusci ci escorta 97 z full wypasem i nie gnijacego od spodu w pełnbi sprawnego a kumpel w tej cenie ma ibize tez 97 ale 2,0 150 km wiec w chuj zre. jak co to pm. uno se odpusc bo sie wykonczysz nerwowo , fabii nie było w tych rocznikach tylko felicje -moja baba taka jezdzi i poza gniciem to auto bezawaryjne. escortów nie znam poza tym mojego kuzyna. jak chcrsz to ci opierdole ta fele a sam wezme babie tego escorta i wszyscy beda hepi poza mija zołzą bo ona by chciała nuwete a ja pirdole zbedne wydatki hehe

MiRO
02-10-2010, 08:19
Przeglądałem ogłoszenia i za 2 tyś. (+- 300 zł) Fabie

chetnie zamienie Felicje na Fabie skoro piszesz że jest taka tania :cham:

Jas
02-10-2010, 10:54
chetnie zamienie Felicje na Fabie skoro piszesz że jest taka tania :cham:

Nie, to oczywiście moja pomyłka :) Przepraszam.
Miałem na myśli Felicję, generalnie trzyma się to auto jakoś w tym wieku?

ziomek
02-10-2010, 10:55
mamy tutaj jakiegoś elektryka samochodowego ? ?

Maras
02-10-2010, 11:26
Sprzedam nowe rozruszniki Valeo:

TS14E110 - pasuje do wszystkich samochodów Peugeot i Citroen z silnikami 1.4HDI i 1.6 HDI.

TS8E2 - do Peugeot i Citroen z silnikami 1.0 , 1.1 , 1.4, 1.6 Benzyna

MiRO
02-10-2010, 14:18
Nie, to oczywiście moja pomyłka :) Przepraszam.
Miałem na myśli Felicję, generalnie trzyma się to auto jakoś w tym wieku?
ja mam z 2000roku i sie trzyma, nie narzekam:) ino zaczyna się farbować na rudo :cham:

Tomson
02-10-2010, 14:39
Co polecacie taniego, bardzo taniego? Tak aby tylko przejeździć zimę (drugi samochód) i po niecałym roku się pozbyć (w jakikolwiek sposób).
Przeglądałem ogłoszenia i za 2 tyś. (+- 300 zł) da się kupić UNO, Fabie, Escorty z 96/97. Czy coś z tej puli, czy coś całkiem innego?
Zależałoby mi, aby w niego nie wkładać przez ten czas.

Rozejrzyj się za starymi Polówkami.

Lars Ulrich
02-10-2010, 15:44
jak odłączyć centralny? bo kurcze,ostatnio drzwi mi się pierdolą i nie domykają się, po kilku moich impulsywnych zamknięciach teraz prawie w ogóle się nie zamykają i w centralnym coś się zacięło i zamiast się zamknąć to stoi w miejscu i tylko drży,coś jakby go blokuje, tak się zastanowiłem to chciałbym parę miesięcy jezszcze nim pojeździć a dużo nie brakuje żebym go nie rozpierdolił,więc jednak wolę temu zapobiec

Toczmek89
02-10-2010, 17:38
jak Ty zamykales drzwi z taka sila ze prawie wypadlem z auta :cham:

zna sie ktos na lpg ? czy jak se pierdolne zestaw naprawczy w reduktorze to bedzie pitac kajs gaz czy cos ?i czy to oplacalne ?

MiRO
02-10-2010, 22:41
http://www.youtube.com/watch?v=o9HUA6ziCLI Tych to podziwiam.. :)

Nash
03-10-2010, 00:01
Rulon, gdzies w srodku w aucie masz schowaną skrzynke z centralnym, odpinasz kable i juz po alarmie.

Baton
03-10-2010, 11:48
Panowie złomował ktoś auto ? Co musze oddać podobno sama rama wystarczy. Czy mógłby ktoś to powtwierdzić ? Potrzebuje się rozeznać bo wysprzedaje samochód na cześci i musze potem wyzłomować ktoś ma jakieś znajomości może coś pomóc w tej sprawie ma sie rozuemieć ze nie za darmo !! Z góry dzięki za odpowiedź

cinkowski
03-10-2010, 11:56
a w golfie 1,9 tdi 90 km, jak go ch..ja dusi, dławi i zajebiście kopci (na czarno) to turbina czy można liczyć na co innego ????

uszaty64
03-10-2010, 12:05
mozliwe ze turbina

cinkowski
03-10-2010, 12:19
nie pocieszyłeś mnie ...
dzięki

uszaty64
03-10-2010, 12:41
miałem takis am przypadek na warsztacie , tylko ze z pasatem a turbina miał tak rozjebana ze szok a dokładnie tak same objawy ja napisałes,

Lars Ulrich
03-10-2010, 12:42
ile pali golf 3 ?

cinkowski
03-10-2010, 12:44
ale moją turbinę regenerowałem w maju tego roku i jeżeli to ona to ... nie polecam Turbo tec z Jaworzna ...

ziomek
03-10-2010, 12:54
mamy tutaj jakiegoś elektryka samochodowego ? ?

ponawiam

może ktoś zna jakiegoś taniego i dobrego elektryka ?
chodzi mi o podłączenie radia (jaki koszt będzie tego?, może się ktoś orientuję)

+ jakieś spięcie jest na linii migacz-hamulec

Junior
03-10-2010, 12:56
ile pali golf 3 ?

Zalezy jaki kolor :lol2:

michal_91
03-10-2010, 13:07
ile pali golf 3 ?

Jak ma szyberdach to więcej niż zielony:)

Marcin DM
03-10-2010, 13:21
ile pali golf 3 ?

Miałem golfa 1.8 benzyne, średnio 8l. Auto z szyberdachem :hihi:

Lars Ulrich
03-10-2010, 14:47
jak kurwa miałeś jak masz 18 lat dopiero xD

bo chodzi mi o to że ja jezdziłem kiedyś parę dni ,wprawdzie taka mini kurierka, ale wpierdolił mi tyle tanku że szkoda gadać, więc się właśnie zastanawiałem czy to normalne że tak wpierdalają, no i ktoś mi jeszcze kiedyś powiedział że to normalne że dużo pali..

MiRO
03-10-2010, 14:53
większość tych aut jest łagodnie mówiąc "po przejściach" więc trudno się dziwić, że czasem żrą jak pojebane albo zostawiają 4 ślady za sobą :P noi obowiązkowo czapeczka z Nike na wyposażeniu standardowym :)

Lars Ulrich
03-10-2010, 15:22
a BMW 318i , jakieś opinie ? 94 rok

Seba
03-10-2010, 16:07
a BMW 318i , jakieś opinie ? 94 rok

mam takie tyle że is, pisz na PW co Cie interesuje.
model 318 to jest MINIMUM, w żadnym względzie nie bierz 316.
ogólnie zależy jak trafisz, śmigam już moją 3 lata i jedynie co wymieniałem to standardowo płyny i filtry :)
na wiosnę wymiana przednich nadkoli, bo przed zimą nie opłaca mi się robić.
jednak w Polsce w tych rocznikach trafić dobrze ze stanem to jest baaardzooo ciężko....a wręcz nie możliwe.

Lars Ulrich
03-10-2010, 16:17
będę późnym wieczorem w domu to się rozpiszę dokładnie skąd moje pytanie , co i jak , pozdro

sethe
03-10-2010, 20:16
ale moją turbinę regenerowałem w maju tego roku i jeżeli to ona to ... nie polecam Turbo tec z Jaworzna ...

jak regenerowałeś w maju to chyba masz na nią jakąś gwarancję jeszcze?
Nie wiem o golfie której generacji piszesz, ale jedź gdzieś podepnij autko pod komputer będziesz mądrzejszy. U mnie w pasku parę miesięcy po regeneracji też zaczął nagle dławić. Podpiąłem go do laptoka z VAG-iem odczytałem błąd uderzyłem na forum VW poczytałem i okazało się, że padła przepływka. Sam ją wymieniłem i autko znów śmiga
Pzdr.

Kris
03-10-2010, 21:58
Rulon naklej na maske plaster Niqutin to bedzie mniej palil.

cysiu
03-10-2010, 22:17
Dajcie no namiar na gazownika dobrego, bo mnie skurwol dusi cosik..

Marcin DM
03-10-2010, 22:18
jak kurwa miałeś jak masz 18 lat dopiero xD

bo chodzi mi o to że ja jezdziłem kiedyś parę dni ,wprawdzie taka mini kurierka, ale wpierdolił mi tyle tanku że szkoda gadać, więc się właśnie zastanawiałem czy to normalne że tak wpierdalają, no i ktoś mi jeszcze kiedyś powiedział że to normalne że dużo pali..

Ja pierdole to że mam 18 lat nie wyklucza posiadania samochodu... pytasz to odpowiadam

Nash
03-10-2010, 22:27
da rade przejeździć zime na bieżniku 4-5mm? Nie che wdupiać kasy na nowe zimówki jak potrzebne mi są na jedną zime max...

Junior
03-10-2010, 22:47
Zalezy gdzie masz bieznik kontrolny, ktory pokazuje zuzycie opon.

Mozna go wymacac w rowkach opony.

Junior
03-10-2010, 22:49
http://www.autopolki.pl/Image/Image/capture11(4).jpg

Duze kolko. Tam jest wlasnie kontrolny. Sprawdz na ile wejdzie Ci tam palec.

Foxu
03-10-2010, 23:14
Co do opon to powiem tyle.
Ostatnio sobie tak porobilem, ze musialem jechac na "konczoncych" sie oponach dosc kawalek. Jeszcze nie doszly do tego wskaznika, ale bylo blisko. I na autobanie przy lekkim deszczu, przy redukcji z 6 biegu na 5, ladnie mi kola zabuksowaly. Co przy predkosci ok 120kmh nie jest najlepszym pomyslem. Tak wiec z zimowkami bym nie ryzykowal, ale z drugiej srtony 5mm powinno wystarczyc. Zalezy ile masz zamiar przejechac.
Jak nie wiecej niz 1-2 tys na miesiac to spokojnie da rade.

Nash
03-10-2010, 23:42
http://img337.imageshack.us/img337/1315/kontrolny.jpg

Junior, a wskaż mi gdzie tutaj jest ten kontrolny ;P

Baton
04-10-2010, 00:05
http://i55.tinypic.com/v2u5jr.jpg

Junior
04-10-2010, 07:56
Zmien opony!

Zbig
04-10-2010, 09:15
Baton masz w tej swojej astrze jeszcze moduł odpowiedzialny za wspomaganie, bo ja chyba bym go potrzebował do swojej astry. Tylko nie wiem czy by pasował bo ja mam diselka.

Baton
04-10-2010, 09:48
Nie miałem wspomagania w tej Astrze.

duchu
04-10-2010, 23:20
gdzie w katowicach wymienie rozrząd??

Toczmek89
04-10-2010, 23:22
1 maja 26 o ile sie nie myle, numerek moglem delikatnie pomylic :) zaklad Janusz Nowak sie nazywa

rabin
04-10-2010, 23:30

pewnie w 100 miejscach
pytanie do czego?

duchu
05-10-2010, 07:43
do Golfa IV, najleppiej gdzieś od strony Siemianowic,(Wełnowiec, Dąb, 1000 lecie, Załęże, Bogucice).

Baton
05-10-2010, 09:11
Duchu podjedź na Dąb to jest ulica krzyżowa jakbyś szedł od siemców to po lewej stronie z 70m za żabka.

Byku
05-10-2010, 16:29
Nie mam ladowania akumlatora, co moze byc przyczyna? Najprostsza to chyba pasek od alternatora, ale slyszalem ze jesli jest slabo naciagniety to piszczy, a w moim przypadku piszczenia nie ma. Jeszcze czytalem o drugiej opcji - szczotki. Moze ktos mial taki przypadek w golfie2?

sethe
05-10-2010, 16:34

Na ul. Ludwika na Bogucicach mają warsztat goście, którzy specjalizują się w VW/Audi/Seat to byli pracownicy NOMY więc wiedzę w zakresie tych marek mają imponującą tylko z terminami u nich ciężko.

Krist VB
05-10-2010, 16:35
Kaj dokłądnie na ludwika ?
Chodzi ci o lakpol? tych skurwensynów?

sethe
05-10-2010, 16:56
Kaj dokłądnie na ludwika ?
Chodzi ci o lakpol? tych skurwensynów?

Nie wiem jak Ci dokładnie wytłumaczyć kaj jest ten warsztat w googlach wyszukałem, że mają adres Ludwika 35 a nazywają się: Turbo-Expert" S.C. wjeżdża się na teren magazynów takich jest tam też na pewno myjnia jakaś a kiedyś naprzeciw tych magazynów takim familoku koleś handlujący na allegro odżywkami (mordercadrzew) miał swój punkt

DavGKS
05-10-2010, 18:51
Nie mam ladowania akumlatora, co moze byc przyczyna? Najprostsza to chyba pasek od alternatora, ale slyszalem ze jesli jest slabo naciagniety to piszczy, a w moim przypadku piszczenia nie ma. Jeszcze czytalem o drugiej opcji - szczotki. Moze ktos mial taki przypadek w golfie2?

Tak,moga byc to szczotki,np. się zawieszają.Moze byc jeszcze jedna przyczyna tak jak u mnie teraz (Fiat Bravo 97r.) popękał mi alternator i nie ładuje,albo ładuje ciulowo i nie zawsze.

MiRO
05-10-2010, 19:04
kaj sie oplaca kupic oponki zimowe? i czy firma Nokian komuś dobrze służyła?:)

misz
05-10-2010, 19:17
najlepsza oferte zawsze znalazłem na internetowych stronach typu opony.pl dpstawa gratis kurierem

MiRO
05-10-2010, 19:20
no też tak kiedyś kupiłem, ale wychodzę z założenia, że zawsze można trafić jeszcze dogodniej.. :P

ktoś pisał że ma swój zakład wulkanizacji, kto to był?

jak ktoś przebije oferte: NOKIAN WRG2 XL( wersja wzmocniona) w rozmiarze 205/50R16 po jednym sezonie za 900zł komplet to niech da mi cynk :))

Krist VB
05-10-2010, 21:01
Nie wiem jak Ci dokładnie wytłumaczyć kaj jest ten warsztat w googlach wyszukałem, że mają adres Ludwika 35 a nazywają się: Turbo-Expert" S.C. wjeżdża się na teren magazynów takich jest tam też na pewno myjnia jakaś a kiedyś naprzeciw tych magazynów takim familoku koleś handlujący na allegro odżywkami (mordercadrzew) miał swój punkt

Patrz kurna, pod nosem i nie wiedziałem, ze tam jest warsztat. W sumie zadnej tabliczki nie ma. jest tylko trio, wulkanizacja i myjnia. A mordercadzrew to jakiś baran :cham:

rabin
05-10-2010, 21:08
Nokiany to świetne opony .... Finowie wiedzą co robią ,przecież mają trudniejsze zimy niż nasze .... wczesniej miałem je przez 5 sezonów zimowych i były naprawde rewelacyjne, duzo lepsze niz Frigo czy inne Barumy

ja do swojej Madzi kupuje 205/55/R16 Fulda Kristal Montero 3 270zł za sztuke , fuldy mam w astrze i corsie od zeszłego roku i są duzo lepsze niz np goodyeary ultra grip

kepistol85
05-10-2010, 21:19
no też tak kiedyś kupiłem, ale wychodzę z założenia, że zawsze można trafić jeszcze dogodniej.. :P

ktoś pisał że ma swój zakład wulkanizacji, kto to był?

jak ktoś przebije oferte: NOKIAN WRG2 XL( wersja wzmocniona) w rozmiarze 205/50R16 po jednym sezonie za 900zł komplet to niech da mi cynk :))

Jesli zalezy Ci najbardziej na cenie to tego typu na sezon powinny wystarczyc (137zl szt.):

http://allegro.pl/205-55r16-opony-bieznikowane-zimowe-markgum-i1241958308.html

Czaik
05-10-2010, 21:56
da rade przejeździć zime na bieżniku 4-5mm? Nie che wdupiać kasy na nowe zimówki jak potrzebne mi są na jedną zime max...

Ja na swoje nie patrze, bo pewnie do F1 by sie już nadawały :huh:

Oby ta zima przyszła za dwie wypłaty :cham:

rabin
05-10-2010, 23:34
Jesli zalezy Ci najbardziej na cenie to tego typu na sezon powinny wystarczyc (137zl szt.):

http://allegro.pl/205-55r16-opony-bieznikowane-zimowe-markgum-i1241958308.html

prosze Cie , chcesz kolege po szalu na drzewie rozpierdolic!!!

wiesz na czym polega produkcja opon bieżnikowanych?

MiRO
06-10-2010, 00:35
kepistol, nie chce kupować na sezon:) ale dzieki za oferte, dzieki za wszystkie pw i czekam do godz.15 na przebicie mojej oferty Nokianów :cham:

Damianos
06-10-2010, 10:53
Patrz kurna, pod nosem i nie wiedziałem, ze tam jest warsztat. W sumie zadnej tabliczki nie ma. jest tylko trio, wulkanizacja i myjnia. A mordercadzrew to jakiś baran :cham:

Dokaldnie obok myjni jest ..od 5 lat minimum
Jak ktos chce namiar odezwac sie na priv ;)

kepistol85
06-10-2010, 12:47
prosze Cie , chcesz kolege po szalu na drzewie rozpierdolic!!!

wiesz na czym polega produkcja opon bieżnikowanych?

wiem, jezdze od dawna na takich samochodami dostawczymi i jeszcze zadnego drzewa nie przytulilem

rabin
06-10-2010, 15:04
co innego auto dostawcze a co innego autko którym od czasu do czasu bujniesz sie 150-200km/h .... Boże miej go wtedy w swojej opiece

_TRSL_
06-10-2010, 17:16
sprzedam ;)

http://allegro.pl/ekonomiczny-opel-corsa-b-1-5-diesel-warto-i1262335605.html

ziomek
06-10-2010, 17:44
1. Wymiana przewodów hamulcowych głównych z pompy na tylne koła.
2. Wymiana przewodów elastycznych tylne koła.
3. Wymiana przewodów miedzianych krótkich[?] od tylnych kół.
4. Płyn hamulcowy.

Za to dałem 250 zeta do VW POLO 93 rok

dużo, mało ? bo się nie znam, a chciałbym wiedzieć.

Krist VB
06-10-2010, 19:07
robota z materiałem? darmo chyba.

ziomek
06-10-2010, 19:08
robota z materiałem.

Shelf
06-10-2010, 19:10
czesci samochodowe na zamowienie,spore znizki,nowe czesci z hurtowni

Damianos
06-10-2010, 19:13
1. Wymiana przewodów hamulcowych głównych z pompy na tylne koła.
2. Wymiana przewodów elastycznych tylne koła.
3. Wymiana przewodów miedzianych krótkich[?] od tylnych kół.
4. Płyn hamulcowy.

Za to dałem 250 zeta do VW POLO 93 rok

dużo, mało ? bo się nie znam, a chciałbym wiedzieć.

Normalnie... czesci z 50 pln robota 200 ;)

Krist VB
06-10-2010, 19:14
50zł? som płyn ok 20, za miedzioki do kaszlaka dawałem chyba 11 zł za szt to już mosz ponad 40 ;)

uszaty64
06-10-2010, 19:17
same tajle do 100 powinny kosztowac. czyli nie drogo bo roboty trocha jest

ziomek
06-10-2010, 19:25
ok dzięki

Damianos
06-10-2010, 19:28
50zł? som płyn ok 20, za miedzioki do kaszlaka dawałem chyba 11 zł za szt to już mosz ponad 40 ;)

No i tu przewody masz w podobnej cenie...
A plyn.. z tego co rozumie wymienal w warsztacie/garazu to koszt plynu to 5 max 10 pln;)

Tylko wlasnie pierd...sie z tym jest od cholery bo ciezko to powykrecac bo zapieczone

cysiu
06-10-2010, 20:25
Ktoś rozwinie temat opon bieżnikowanych?

Bo będę za niedługo rozglądać się za zimówkami i warto wiedzieć co i jak ;)

ph1964joh
06-10-2010, 20:39
Ktoś rozwinie temat opon bieżnikowanych?

Bo będę za niedługo rozglądać się za zimówkami i warto wiedzieć co i jak ;)

Debica frigo 2, poczytaj sobie recenzje na necie, bardzo dobre opony za dobra cene,nie ma sensu przepłacac, sam takie mam i złego słowa o nich nie powiem , ja kupowałem na giełdzie w Mysłowicach, coś 160 zł/szt

IGREK
06-10-2010, 21:33

u mnie w escorcie jak nie było ładowania to był wymieniony szczotkotrzymacz i nic nie dalo, trzeba bylo kupic nowy alternator (po regeneracji)
oddaj najlepiej do regeneracji

Chudy NFG
06-10-2010, 22:14
Takie pytanko czy 5 mm na oponach zimowych to duzo ??? Bo zamierzam kupic uzywki przed listopadowa eskapada do PL ... a na jedna trase szkoda kupowac nowych bo ich i tak tu nie zuzyje. Dodam ze opony beda na przejechanie okolo 3-4 tys km.

Damianos
06-10-2010, 22:26
Takie pytanko czy 5 mm na oponach zimowych to duzo ??? Bo zamierzam kupic uzywki przed listopadowa eskapada do PL ... a na jedna trase szkoda kupowac nowych bo ich i tak tu nie zuzyje. Dodam ze opony beda na przejechanie okolo 3-4 tys km.

Ja pierdole.. i Ty zadajesz takie pytanie??
Ile ma lat? jak przechowywana?w jakich warunkach..

Jak opona nie jest spalona na bokach; nie jest nadmiernie naprawiana; ma rozsadny wiek; nie jest scieta - to objedziesz te 5 tysiecy spokojnie i bedzie miala przyczepnosc i wlasciwosci nawet na jakism normalnym sniegu

A jak to jakis szrot wyciagniety z piwnicy byle jak przechowywany to nawet nie zakladaj..

Chudy NFG
07-10-2010, 00:28
Kurde zadalem takie pytanie bo mniej wiecej od 5 lat nie mykalem na zimowkach ... w PL mialem nowe opony wiec walilo mnie co i jak a wiem ze w zimowkach z tym bieznikiem jest jakos inaczej dlatego zadalem pytanie ... opony sa w dobrym stanie i nie jest to zaden szrot ... sa to opony 2 sezonowe

Damianos
07-10-2010, 08:29
Kurde zadalem takie pytanie bo mniej wiecej od 5 lat nie mykalem na zimowkach ... w PL mialem nowe opony wiec walilo mnie co i jak a wiem ze w zimowkach z tym bieznikiem jest jakos inaczej dlatego zadalem pytanie ... opony sa w dobrym stanie i nie jest to zaden szrot ... sa to opony 2 sezonowe

To objedziesz te 3-4 tysiace spokojnie

Baton
07-10-2010, 09:28
Nie potrzebuje ktos Plastików ze wnętrza Astry F 3 drzwiowej HB ? Mom wszystkie w dobrym stanie nie popekane. Jak ktos cos potrzebuje to pisac.

Mam tez silnik 1.4 8V 60 km do sprzednia Oplowski

mobilo
07-10-2010, 10:26
Jeździ(ł) za Was ktoś na wielosezonach z Goodyeara (Vecotory) ?

Baton
07-10-2010, 10:50
Panowie jak to jest z wyrejstownaniem auta. Tzn mam sama rame. To mi z auta zostało i co dalej mam zrobic ? Miał ktos podobna sytuacje ?

Szpic
07-10-2010, 12:05
czytalem gdzies chyba w angorze ze wyrejestrowujac auto trzeba je zezlomowac.
A aby zezlomowac to musi to byc auto kompletne. Tj ze silnikiem skrzynia itp.
I za kazdy brakujaca czesc -> przeliczenie an kilogramy sie placi 10 zl

Nie wiem czy tak jest naprawde

Robin
07-10-2010, 19:49
czytalem gdzies chyba w angorze ze wyrejestrowujac auto trzeba je zezlomowac.
A aby zezlomowac to musi to byc auto kompletne. Tj ze silnikiem skrzynia itp.
I za kazdy brakujaca czesc -> przeliczenie an kilogramy sie placi 10 zl

Nie wiem czy tak jest naprawde

Z tym ze sie płaci to nie wiem. Jednak prawdą jest ze złomnice powinny przyjmować kompletne auta. Jak wiadomo są rózne złomnice i róznie to bywa. Ja miałem na złomnicy tak że: Silnik mógł być z innego auta wciepany (niekompletny) np do bagażnika ale ważne zeby sztuka sie liczyła.

pless
07-10-2010, 22:42
Co do opon, wymieniacie już czy czekać jeszcze ?

Krist VB
08-10-2010, 13:41

ale co? na letnie ? :cham:

uszaty64
08-10-2010, 18:18

ludzie juz powoli zaczynaja wymieniac. przynajmniej u mnie na warsztacie

ziomek
09-10-2010, 19:34
chcę podłączyć radyjko do samochodu i teraz zabawę mam w kabelkach co od czego.
zielony
zielony z czarnym paskiem
czerwony
biały
czarny
pomarańczowy
niebieski
żółty
fioletowy
fioletowy z czarnym paskiem
szary
szary z z czarnym paskiem
i biały z czarnym paskiem

jak by ktoś wiedział to dzięki z góry

mustafa
09-10-2010, 22:17
zielony
czerwony
biały
czarny
pomarańczowy
niebieski
żółty
fioletowy
szary

Wszystkie kolory podwójne czyli kolor i jego odpowiednik z paskiem to przewody do głośników (niestety nie wiem, które do którego). Przewód czarny to masa, przewody żółty i czerwony to plusy (jeden podtrzymujący i jeden po zapłonie). Przewód niebieski to najczęściej zasilanie do automatycznej anteny lub wzmacniacza anteny, może też służyć jako wzbudzanie wzmacniacza z trybu stand-by. Pomarańczowy może być przewodem typu MUTE - czyli podłączony do zestawu głośnomówiącego może ściszać radio gdy dzwoni telefon.

ziomek
10-10-2010, 08:50
dzięki dobre i to :)

żywiec
10-10-2010, 08:53
Ktoś tu śmiga nowym Mondeo ?

Pablo NFG
10-10-2010, 12:42

Pompon Hools :)

Krist VB
10-10-2010, 12:56
zielony
czerwony
biały
czarny
pomarańczowy
niebieski
żółty
fioletowy
szary

http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/podlacze.htm

JACA
10-10-2010, 13:59
Chłopy powiedzcie mi czy Ci z Was ktorzy smigaja na alumfelgach na zime zakładacie stalowe czy cala zime na alumach ??

Seba
10-10-2010, 15:19
ja na zime zakładam stalówki, nie wiem jak reszta.

duchu
10-10-2010, 15:27

chodzi o tego od 2007r?

MiRO
10-10-2010, 15:37
kto wczoraj na szpilu pod główną zaparkował Yamahą Fazer nr rej. SWD... ? :) mam kilka pytań :jezor:

_Bartos_
10-10-2010, 16:55
http://otomoto.pl/daewoo-nubira-C15607029.html daewoo nubira II 2,0 16V LPG

Tommywie
11-10-2010, 06:04
Chłopy powiedzcie mi czy Ci z Was ktorzy smigaja na alumfelgach na zime zakładacie stalowe czy cala zime na alumach ??

ja 3 lata z rzedu nie zdejmowalem alusow i nic im nie ma ;)

mario
11-10-2010, 09:26
kto wczoraj na szpilu pod główną zaparkował Yamahą Fazer nr rej. SWD... ? :) mam kilka pytań :jezor:

Nasz... ksiądz :hihi:

MiRO
11-10-2010, 14:22
dobre :hihi: od początku jak go poznałem to wiedziałem że spoko koleś, a tu jeszcze ma dobry motocyklowy gust :zabki: dzieki za odp.

Baton
11-10-2010, 14:25
Gdzie w okolicach Katowic są autosalony z dostawczymi samochodami ? Ktos moze ma jakies namiary ?