PDA

View Full Version : ME w siatkówce mężczyzn-Turcja

w3g
04-09-2009, 18:44
Mistrzostwa trwają w najlepsze ( drugi dzień ) a tematu nie ma.... Chyba że nikt się nie interesuje...
Wczoraj nasi wygrali z Francją 3:1, przed chwilą pokazali Niemcom jak się gra ( szczególnie 1 i ostatni set ) i wygrali 3:1.

Jak będzie dalej ?

Piszcie co myślicie o ME....

ethan
04-09-2009, 18:48
nie wiem jak to dalej jest z tym wychodzeniem z grupy ile zespołów wychodzi itp itd dla mnie faworyt jest jeden: Rosja jeśli w tym roku znowu coś zajebią to już nie będę mieć do nich słów. Dużo ugrać mogą Bułgarzy. Polacy oby jak najdalej

gniotek1102
04-09-2009, 18:59
Polacy maja na tych mistrzostwach taka łatwa droge po medal jakiej nigdy przed nimi juz nie bedzie.Został tylko mecz z Turcja a potem pewnie ze Słowacja Grecja i Hiszpania z tego najsilniejsi sa Grecy co pokazali dzisiejszym zwyciestwem z Hiszpania 3-0.
W półfinale prawdopodobnie trafimy albo na Rosje albo Bułgarie i tu bedzie juz ciezko ale juz w tym roku Polacy pokazali ze potrafia zwyciezac z Bułgaria.

Wiec nic tylko jazda po medal !

w3g
04-09-2009, 19:02
Tak w skrócie:
cztery grupy po cztery zespoły( A-nasi, B, C, D ): wychodzą po dwie z grupy, i tworzą kolejne dwie grupy ( E i F ). Pierwsza i druga drużyna z obu grup grają w półfinałach...
Dalej wiadomo.

ertai
04-09-2009, 19:48
Troszke sie mylicie co do polfinalow. Jest taka glupia zasada ze jak wygramy grupe to mozemy w polfinale grac z druga druzyna drugiej grupy lub.... z naszej;) To by dopiero byl fart trafic w polfinale na kogos od nas

w3g
04-09-2009, 20:03
wychodzą po dwie z grupy,
Gupoty pisze... ten w3g :napinka:

Oczywiście wychodzą po trzy zespoły z grupy ! ! :cham:

Gała :]
04-09-2009, 20:16
No gra Polaków wygląda całkiem przyzwoicie.. nie mówię juz o swietnej postawie Kurka, ktorego atak aż cieszy oko w kazdym tego slowa znaczeniu..

Co do dalszych szpilow.. BUŁGARIA - druzyna posiadajaca swietnych zawodników, (Kazijski,Jordanow,Salparov [Żekow - prezentujący rozegranie na wysokim poziomie] itp..) moze sprawic trudnosc.. ale nie ma co mówić na przód..

Póki co Turcja.. ! Cel 3:0 i zadowolony naród :)

ToJa
04-09-2009, 20:45
A czy czasem ME, gdzie Polki zdobyły złoto nie były też czasem w Turcji? ;-)

JohnyManhattan
04-09-2009, 20:51
Czasem byly w 2003 w Turcji, a czasem w 2005 w Chorwacji

ToJa
04-09-2009, 21:07
To była tylko sugestia, ale chyba się nie dogadaliśmy ;-)

mody18
05-09-2009, 10:36
Jezeli bedziemy skutecznie blokowac emre, to mysle, ze powinnismy gladko wygrac, chodz kibice gospodarzy beda robic wszystko aby nam to uniemozliwic.

Liisa
05-09-2009, 11:09
baaardzo bym chciala, zeby Holendrzy cos ugrali w tych mistrzostwach, choc niestety szanse maja marne, a sam Horstink z Bontje nic nie zrobia, mam rowniez cicha nadzieje, ze serbowie sie nie obudza a Bulgarzy beda trzymali dalej dobry poziom, o Rosjan sie nie boje - oni maja dobra motywacje ;). grupa B stworzy z D ->e, A i C -> f ( jak dla mnie latwiejsza, Hiszpanie sa do ogrania, Grekow tez sie nie boje :) nawet w tym naszym okrojonym skladzie :) no ewidentie szykuje sie podium ;)
chyba, ze jednak mi sie cos pomieszalo z tymi kolejnymi fazami i nie trafiamy na grupe C?

ertai
05-09-2009, 11:16
Nic ci sie nie pomieszalo;) Wiekszego farta miec nie moglismy z losowaniem

Liisa
05-09-2009, 12:09
w takim razie wszystko poza pierwsza czworka mozna zaliczyc jako porazke :)
licze na ciekawy mecz Holendrow z Rosjanami, chociaz obawiam sie ze porazka oranje jest nieunikniona :(

Krzyś
05-09-2009, 13:50
jestem zaskoczony postawa Polaków in plus:)
Jak Turcja odpadnie, mamy za soba publike:)

Liisa
05-09-2009, 23:40
mecz Polakow taki jak byc powinien :) trzy wygrane i spokoj. smieszy mnie strasznie ta publika, dzisiaj komentator stwierdzil, ze jest tak malo ludzi z powodu ramadanu, no kurde nie widze sensu rozgrywania takiej imprezy na taki zadupiu siatkarskim (musialam;)) na pewno nie jest to reklama tej dyscypliny. Wiecej tam Finow czy Polakow niz Turkow. Zobaczymy jak bedzie w kolejnych fazach :)

Holendrzy dzieki walce Roberta przy wsparciu Trommela i Klapwijka zdolali urwac dwa sety Rosjanom, jedyne dwa w ktorych cokolwiek pokazali :) dobry znak na kolejne mecze :)

Mayek
05-09-2009, 23:56
szkoda ze wczesniej nie mialem info ze kebaby maja ramadan to bym postawil handicap na odwrot czyli na Polakow a nie na Turkow bo liczylem ze Turcja u siebie zrobi mlyn i pocisnie. Poki co przewidywalne te mistrzostwa. Ostatnie 10 meczow mozna bylo wytypowac bez problemu. Zobaczymy co bedzie dalej. Polacy powinni daleko zajsc o ile beda potrafili utrzymac koncentracje

MisiekWNC
06-09-2009, 00:54
Droga do półfinału w miare łatwa, trzeba to wykorzystać, szkoda, że nie mamy kilku dobrych, doświadczonych i niestety zkontuzjowanych zawodników, przydali by się. Jeśli utrzymają się z taką grą, to jesteśmy jednym z faworytów do złota. Nie ma co, trzeba bić o najwyższe cele.

mody18
06-09-2009, 09:09
kiedy sa rozgrywane nastepne szpile?

Liisa
06-09-2009, 10:11
nasz nastepny mecz jest 08.09 czyli we wtorek :) zagramy z druga druzyna w grupie C :)
Mayek mysle, ze porazka Hiszpanow z Grekami nie byla taka oczywista, tak samo jak latwa wtopa wlochow z Bulgarami :P ale to jesli ktos obstawial sety, bo sama wygrana nie dziwi :)

Misiek zloto? niie, mysle, ze zloto zdobedzie Rosja badz Bulgaria :) jesli tylko ekipa Kazijskiego bedzie w stanie pokonac sborna. Kurek nie jest w stanie doprowadzic nas do najwyzszego stopnia podium, choc chcialabym sie mile zaskoczyc :)

Mayek
06-09-2009, 10:40
Liisa - nie mowie o wszystkich meczach. Hiszpani akurat nie stawialem ale np Bulgaria z Wlochami poszla za wieksze pieniadze. Moim zdaniem Wlosi nie wtopili z Bulgarami tylko planowo przegrali.

Dzisiaj Serbia wygra z Wlochami a Francja z Turcja.

MisiekWNC
06-09-2009, 13:56
Liisa, są drużyną, jeśli nie speszą sie, to maja szanse czemu nie? Musimy walczyc o najwyzsze cele a nie jak to u nas "Aaa bedzie braz to sukces bedzie", kto myslal ze w MŚ bedziemy na 2 miejscu?

Liisa
06-09-2009, 14:53
no ja rozumiem, druzyna bla bla bla, zreszta kto jak kto ale to ja tu zawsze bylam optymistka w kwestiach medali i wielkich osiagniec wiec o mentalnosci polaka i jego podejsciu to Ty mi nie mow ;) ale czy Kurek bedac mlodym i niedoswiadczonym graczem bedzie w stanie sie postawic lepszym rywalom? czy bedzie w stanie przejsc blok Rosjan? prawda jest taka, ze ta kadra nie grala z nikim powaznym i liczacym sie, bo nawet Francuzi to nie jest ekipa z pierwszej polki - na co ich stac zobaczymy jak sie z kims spotkaja, przypuszczam wiec ze dopiero Hiszpanie sprawdza nasza sile :) mam nadzieje na medal :) co do MŚ to ja liczylam na pierwsze :D

planowa porazka wlochow? brzmi to conajmniej dziwnie :) w pierwszym meczu Holandia - Finlandia kurs na oranje byl wyzszy a oczywiste bylo ze wygraja :) ale fakt, ciezko jest sie dorobic na tych mistrzostwach.

Mayek
06-09-2009, 15:02
ale fakt, ciezko jest sie dorobic na tych mistrzostwach.

znaczy w sensie organizatora czy u buka?
bo jak u buka to odwiedz temat bukmacherka, zobaczysz jak chlopaki na wakacje w Tajlandii zbieraja :cham:

Liisa
06-09-2009, 15:44
sledze ten temat caly czas :D jednak skupiajac sie jedynie na siatce na ta Tajlandie mozna by zbierac do emerytury ;)
Serbowie pojechali Wlochow, to co wyprawia Ivan to jest mistrzostwo. Dalej licze, ze Bulgarzy z Ruskami zatrzymaja Serbow (Ivana ;)) i nawet nie wyjda z grupy

w3g
09-09-2009, 19:51
Dziś wygrana... I półfinał, czyli jedno zwycięstwo i mamy medal....

ale fakt, ciezko jest sie dorobic na tych mistrzostwach.

Chyba organizacyjnie ( widać po trybunach: pytanie dlaczego ME w Turcji... ? ? ) bo u buka to spoko...

Mayek
09-09-2009, 20:13
ja tego nie pisalem.
nie wiem dlaczego w turcji i nie wiem dlaczego w ramadan. Nie wiem po co organizacja europejska wchodzi w dupe kebabom. Mistrzostwa sie nie odbywaja nawet NA TERENIE EUROPY. Szopka jak pieron

Liisa
09-09-2009, 20:20
w3g to ja pisalam ;) -> "ale fakt, ciezko jest sie dorobic na tych mistrzostwach"
no coz, maja kleske na trybunach moze sie naucza na swoich bledach :)
jak narazie moje typy sie sprawdzaja bezblednie :) zamiast Hiszpanow wejda Francuzi (oby :) ) i bedzie elegancko :) przy dobrych wiatrach Rosja zloto, Bułgarzy srebro, My braz :) jak widac kondycja Kurka siada, Baku tez dlugo nie pociagnie a na samej ambicji daleko nie pojedziemy.

Flame
10-09-2009, 15:46
Konsekwentnie uważam, że ta drużyna jest w stanie z Bułgarią powalczyć o finał. Z Rosjanami mam wątpliwości, bo myślę że oni po tych ostatnich porażkach z naszymi, się zepną, a wtedy nie mamy szans, bo potencjał jednak mają dużo większy(a do tego świetnego trenera).

A same mistrzostwa uważam organizacyjnie za porażkę, jak to jest że najlepsi są w jednej grupie, a w drugiej nikogo z czołówki. De facto dopiero w półfinale trafimy na mocnego rywala. Ze Słowacją bardzo słabo (niechlujnie) grał Zagumny. Dzisiaj z Grekami, myślę, że Castellani pogra rezerwami.

Artis
10-09-2009, 15:58
hmm Flame ale Ruscy wygrali dzisiaj w Bulgarią i mają 1 miejsce w grupie . Wiec jak zagramy rezerwami i wdupczymy a Francja wygra to jest szansa ze nas wyprzedzą. ( małe punkty sie liczą) a wtedy zagramy z Ruskimi.

no chyba że coś pomyliłem to mnie poprawić proszę.

Liisa
10-09-2009, 17:07
hm tylko czy tutaj nie jest tak, ze praktycznie mozemy zagrac równiez z druga druzyna w naszej grupie? glupie to, a na stronie CEVu nie ma dokladnej rozpiski albo ja jej po prostu nie widze, nielogiczne w sumie by to bylo ale bym sie nie zdziwila ;)

w meczu Rosja - Bulgaria, po raz pierwszy (jesli sie nie myle :)) wszedl Ananiev jak dla mnie wschodzaca gwiazda tej reprezentacji. Flame przekonaj sie do tych Rosjan - nie czekaj na ich wpadke, glod sukcesu zwyciezy ;)
Licze ze dzisiaj Jarosz dostanie szanse pograc dluzej :)

Mayek
10-09-2009, 17:15
no ja, nie dosc ze mistrzostwa u kebabow to jeszcze jest taki regulamin ze 1 druzyny na pewno ze soba nie zagraja czyli Polska jak wygra dzisiaj nei zagra z Rosja a drugie druzyny czyli prawdopodobnie Francja i Serbia lub Bulgaria beda dolosowywane do tych dwoch pierwszysch druzyn. W praktyce Polska moze 2 raz zagrac z Francja a Ruscy np z Bulgaria. glupota 1 rzedu

Flame
10-09-2009, 17:36
Jeżeli tak jest jak piszecie, to już w ogóle rekordy głupoty CEV pobił.

Co do Rosjan jak napisałem na pewno kadrowo są najmocniejsi na Starym Kontynencie i porównywalni z Brazylią. Natomiast oni mają problemy mentalne, będąc od krok od złota na różnych imprezach. Inna rzecz, że mając takiego fachowca jak Daniele Bagnoli na ławce, są pewnie najbliżej złota w od kilkunastu lat. Złożył się jeszcze na to fakt, że określone problemy mają inne kadry. Polacy kontuzje, Serbowie są na etapie wymiany pokoleniowej, Włosi się posypali, bo w ich lidze Włosi nie odgrywają w klubach żadnej roli. Bułgaria była zawsze na określonym poziomie, który kiedyś dawał góra siódme miejsce, ale przy w/w kłopotach tamtych ekip, pozwala im nawet na półfinał.

Zastanawia mnie Bartman, miał chłopak papiery na szybkie granie na bardzo wysokim poziomie, a coś czuje że z niego wyrośnie taki Bąkiewicz(pozdro Liisa :D)

Liisa
10-09-2009, 18:29
zadzierasz ;) Bartman kolejny plazowicz, licze, ze w Rosji sie chlopak odnajdzie, gdzies tam kiedys pisalam, ze warunki rewelacja - no ale jak wiemy to nie wszystko :) zreszta on nie ma mentalnosci Michala, za bardzo gwiazdorzy i nie wiem jak dlugo bedzie potrafil zniesc role rezerwowego :P wiec albo sie wezmie w garsc i wyrosnie z niego gwiazda albo bedzie jak jeden z wielu... Michal wyglada jakby mu odpowiadalo to co teraz robi i jakie ma zadanie w tej kadrze ;) sam przyznalesc ze wydoroslal :P wiec mi go do gowniarza nie porownuj :P ;)

jedno jest pewne jesli Ruskie sie spala i zagramy z nimi o 3m-ce to medal mamy pewny ;) ale bede ciagle z uporem maniaka powtarzala ze oni wygraja te Mistrzostwa i dopiero wtedy bedzie ich mozna porownywac do Brazylijczykow :P ktorzy nawet "drugim" skladem sa w stanie oklepac wszystkich :>

Flame
10-09-2009, 18:42
Bez przesady, Brazylia też jest powoli na etapie wymiany kadry.

Co do Bąkiewicza to wydoroślał dopiero ostatnio, bo gwiazdorzył i to jeszcze jak przez poprzednie lata, zresztą kto miał z nim do czynienia bliżej niż na ekranie TV, wie o czym mowa.

gniotek1102
10-09-2009, 18:45
Śmieszy mnie te losowanie powinno byc na krzyz a nie ze znowu Rosja moze zagrac z Bułgaria(dla nas to oczywiscie lepiej).
Codo naszego zespołu to wydaje mi sie ze Bułgaria jest jak najbardziej w naszym zasiegu a Rosja jesli jest w gazie to ciezko jest ich powstrzymac.
Bardzo dobrze ze dzisiaj Polacy wyjda rezerwami bo niektorzy juz graja 5 meczy bez przerwy.
Niewiem czemu ale jakos nie przekonuje mnie Bąkiewicz szkoda ze niema na tych mistrzostwach zawsze dynamicznego Marcina Wiki ale cóz trzeba radzic sobie tym co mamy i jeszcze w niektorych momentach trener powinnien dac odpoczac Gruszce bo ma takie słabe momenty a mamy młodego dobrego zmiennika(Jarosz)

Licze na finał a potem moze sie wszystko zdazyc.

Liisa
10-09-2009, 19:15
wrocil stary dobry Flame ;) fan Bakiewicza. Brazylijczycy jeszcze maja dobre armaty na skladzie (Giba, Andre, zawsze gotowy do gry Gustavo, zreszta ten ich drugi sklad do najmlodszych nie nalezy wiec mysle, ze mecz bylby ciekawy :)

odnosnie polakow :P z checia bym popatrzyla jak gra Marcel :) zmiana Jarosza na plus :)

IRAS
10-09-2009, 21:35
No i mamy po "losowaniu" Bułgarię.

Jak najbardziej drużyna w naszym zasięgu, jeśli zagramy dobry mecz.

MisiekWNC
10-09-2009, 22:38
No to trzeba ich ograć nie ma wyboru.

Co do ruskich, to racja, mają większy potencjał i lepszą szeroką kadrę, ale czemu nie, ostatnio ich ogrywaliśmy. Podobna sytuacja miała miejsce dobrych kilka lat temu w LŚ jak graliśmy 2 mecze z Brazylią (nie pokonaną) też mieliśmy forme i w Polsce 2x ich ograliśmy 3:2.

ertai
11-09-2009, 15:36
FIVB jest chyba jeszcze głupsze niz PZPN ...

Szefowie FIVB chcą przeprowadzić w światowej siatkówce terapię szokową. Ujawnili, na czym polegać będzie tak zwana "złota formuła", której testy mają zostać przeprowadzone w czasie listopadowego klubowego Pucharu Świata. Aby uatrakcyjnić siatkówkę, wydłużyć akcję i zmniejszyć przewagę ataku nad obroną, postanowiono wprowadzić kilka rewolucyjnych zmian - pierwszy atak po każdym przyjęciu zagrywki musi być wykonany zza linii trzeciego metra lub przy drugim odbiciu (czyli np. libero będzie musiał z przyjęcia zrobić od razu wystawię na skrzydło). Atak z pierwszej linii możliwy będzie dopiero po skutecznej obronie zbicia rywala.

Czaik
11-09-2009, 15:38
Niekoniecznie, może to te samo pokolenie :cham:

Pomysł mam nadzieje nie przejdzie, a na tym turnieju co go niby mają zastosować zawodnicy będą to mieli głęboko w dupie i zagrają swoje.

mody18
11-09-2009, 15:40
kiedy gramy z Bulgaria?

pless
11-09-2009, 15:40
jutro o 16;30

Liisa
11-09-2009, 16:20
Misiek nie ma co porownywac meczy z LS do ME, ta pierwsza to czysta komercja, gra o kase, czsami traktowana jako rozgrzewka przed najwazniejsz w sezonie impreza, ME to zobowiazuje :) bylam na tamtych meczach z Brazylia i wiem, ze oni potrafiliby je wygrac z palcem w tylku :P magia spodka ;)

co do pomyslu FIVB, to jest smieszny - co tu duzo mowic, oni co jakis czas maja takie chore nowinki :) no ale zobaczymy :)

MisiekWNC
12-09-2009, 18:03
3:0 do nas <cfaniak>

Liisa, moje slowa prorocze powoli sie staja faktem, kurek nie doswiadczony ale daje rade! Dobrze ze mamy gruszke.

Flame
12-09-2009, 18:05
Mamy finał, Kurek w trzecim secie oddychał rękawami, ale potencjał ma niesamowity :szok:

Bułgarzy grali nieźle, ale widać tam brak Plamena Konstatinova, on potrafił ich chwycić za mordę. Tutaj każdy po swojemu, szczególnie Kaziyski i Nikołow, a Ananieva to chyba jednak zbyt wcześnie obwołano wielką gwiazdą. Generalnie nie nasz problem.

Czekamy na rywala w finale...

Liisa
12-09-2009, 18:13
Misiek sie nie oglaszaj samozwanczym prorokiem :P widziales jak Bartek gral ze slowakami? cala druzyna gra to i sie znajduje ktos kto ciagnie do przodu :) on zawsze byl dobry, tak samo jak Kuba Jarosz - potencjal maja obydwoje, chwala Bartkowi ze sie nie poddaje i ma charakter :) wychodze z zalozenia ze nie ma co sie podniecac lepiej "byc zaskoczonym" wygrana w finale niz sie napalic i potem klnac :) zbyt wiele razy tak mialam teraz podchodze do tego z dystansem :) :P jesli u mnei to w ogole jest mozliwe :D

jestem w kij ciekawa statystyk w przyjeciu :D tzn konkretnie Baka :P jego obrony eh oh ah, a ten pad w drugim secie... za to go wszyscy kochamy ;)
Tietiuch nie chcial Bulgarow, Francuzi chcieli Ruskich :D zobaczymy... jak dla mnie czekamy na Sborna :)
tak w ogole odnosnie jescze naszego meczu to ja nie wiem co Bulgarzy zrobili, gdzie byl Matej, Metodi chyba nas lubi, bo to co czasami robil wygladalo jkaby pracowal na nasze obywatelstwo :D( haha on bedzie super gwiazda :D ... ja to czuje w kosciach :)) ogolnie to nie jest ta sama druzyna ktora grala w fazie zasadniczej, totalne dno w ich wykonaniu :)
srebro jest :D gramy o zloto :)

Flame
12-09-2009, 18:56
Liisa z całym szacunkiem, ale Bąkiewicz skończył może jeden atak w tym mecz, ja rozumiem, że on ma dobrze przyjmować i bronić, ale on atakuje z taką siłą, jak Milijković zagrywa swojemu dziecku w ogródku...

Liisa
12-09-2009, 19:09
ee tam jeden, haha z trzy byly ;) alez Ty mi nie musisz przypomninac ze on atakuje jak licealista ( a widzialam lepszych licealistow na ataku :P) ale to co on dzisiaj wyprawial na przyjeciu i obronie to jest magia, 68% idealnego przyjecia :) obydwoje wiemy, ze sam Bakiewicz twierdzi, ze nie lubi ataku i mu to nie idzie, jednak jego przyjecie jest dla nas cenniejsze niz punkty ktore sie "marnuja" w ataku :) przynajmniej tak wychodzi, bo gdyby minusowal czy Castellani by go trzymal i wypuszczal w pierwszym skladzie? Nie mow tylko, ze nie mamy zmiennikow, bo sam twierdzisz ze Ruciak lepiej atakuje a jednak to Michal gra.

ertai
12-09-2009, 20:10
chciliscie statystyki atakow i przyjecia to macie:)

http://www.cev.lu/mmp/online/website/main_menu/volleyball/european_championships/137/12325/12330/12489/index_EN.html

ertai
12-09-2009, 20:14
a co a co do ataków Ruciaka to w tym turneju ma dokladnie 30% skutecznosci ataku;) Bąkiewicz -45,33

Liisa
12-09-2009, 20:25
hehe dzieki ertai ;) wiec wszystko jasne hehe

tak w ogole to patrze na Rosja - Francja i placze nad sborna, jak nie bedzie pieciosetowego pojedynku dzisiaj :( a my jutro nie wygramy z oslabionymi Francuzami to jestesmy dupy :P

MisiekWNC
12-09-2009, 20:30
Może jutro będzie 5setowy mecz z (francuzami?) :)

Racja, Jarosz ma duży potencjał.

Krzyś
12-09-2009, 20:32
a my jak zwykle zawalimy finał ...
obym sie mylił.
i tak jest super, jak na razie.
Polacy, pokażcie to do końca, czyli zdobycie trofeum!!!

w3g
12-09-2009, 20:54
Kurczątko: Ruski są jak nasi - tylko jeden mecz wcześniej.. Chyba będzie 5 setów i mamy Sborną ( Francję zlekceważą.... )

Liisa
12-09-2009, 21:06
kto nie wygrywa 3:0 prowadzac 2:0... ten przegrywa 2:3, oby :) chce Rosjan w finale i koniec.

Krzyś
12-09-2009, 21:09
Rosjanie to cwane wilki.
i tak pisze Lissa kto nie wygrywa ...

:)

Będzie ciekawie.

Liisa
12-09-2009, 21:46
ide sobie poplakac, no na wlasne zyczenie przegrali. glupi samica :/
no coz to mamy zloto :D ;)

mody18
12-09-2009, 21:48
no i jutro mamy Final Polska - Francja.

Po meczu z Rosjanami, boje sie, ze Francuzi beda mega zmobilizowani na nas, a Polacy, myslac, ze raz w grupie im sie udalo to i drugi raz sie uda, moga przegrac. Obym sie mylil i bylo zloto.

PS o ktorej final ?

Janek
12-09-2009, 21:52
final jutro o 19:30 tez sie obawiam tego meczu zeby tylko nie zjebali a bedzie bardzo pieknie zagrac tak jak dzis i mamy mistrza Europy

MisiekWNC
12-09-2009, 21:53
3:2 do Francji :) Czyli będziemy musieli "zadowolić" się Francją, myślę, że dla nas lepiej.

Krzyś, za chwile Liisa Cie ochrzani, za źle napisany nick :P

Flame
12-09-2009, 22:32
Tak jak mówiłem Rosjanie psychicznie jak zawsze wysiedli. Co do Francuzów, oni na wszystkich imprezach siatkarskich się tak rozkręcają. Pytanie jeszcze o regenerację, bądź co bądź oni zagrali pięć setów, na totalnego maxa z bardzo silnym rywalem.

Liisa
13-09-2009, 18:22
heh mowilam, ze jak rosjanie nie graja o zloto to juz nie graja o nic :/ Bulgarzy z brazem, latwe, lekkie 3:0...

hehe Misiek dzieki ;)

Krzyś
13-09-2009, 18:26
Jak Polacy postawią przysłowiową kropkę nad I czyli wygrają, będą naprawde wielcy.
Dawno nasza drużyna w czymkolwiek nie zdobyła mistrza!!!
Oby teraz się udało!

blazej
13-09-2009, 19:29
Krzyś przeciez 2 tygodnie temu Wioślarze zdobyli mistrza świata:]

Krzyś
13-09-2009, 19:59
Krzyś przeciez 2 tygodnie temu Wioślarze zdobyli mistrza świata:]

dobrze wiesz o co mi chodzi:)

do boju!!!

Liisa
13-09-2009, 20:49
oh a juz myslalam, ze bedzie nudno ;) mam swoj wyczekany dreszczowiec :D
szkoda, ze nie ma Winiara tak w ogole :) jak dla mnie wielki nieobecny tych mistrzostw, a medal by mu sie przydal :)

Shellu
13-09-2009, 20:59
Liisa Ty mecz oglądaj, a nie siedzisz mi przy kompie.

Łaku
13-09-2009, 21:28
mamy złoto :)

Krzyś
13-09-2009, 21:29
NARESZCIE!!!!

jebac pzpn!

Gumi$
13-09-2009, 21:29
Kurwaaaaaaaaaa!
Obroki piją i chuj!!!!!!

Hahaha!

Shellu
13-09-2009, 21:30
NARESZCIE!!!!

jebac pzpn!

Hehe i słusznie.

Brawo siatkarze!

MisiekWNC
13-09-2009, 21:34
Droga do półfinału w miare łatwa, trzeba to wykorzystać, szkoda, że nie mamy kilku dobrych, doświadczonych i niestety zkontuzjowanych zawodników, przydali by się. Jeśli utrzymają się z taką grą, to jesteśmy jednym z faworytów do złota. Nie ma co, trzeba bić o najwyższe cele.

nasz nastepny mecz jest 08.09 czyli we wtorek :) zagramy z druga druzyna w grupie C :)
Mayek mysle, ze porazka Hiszpanow z Grekami nie byla taka oczywista, tak samo jak latwa wtopa wlochow z Bulgarami :P ale to jesli ktos obstawial sety, bo sama wygrana nie dziwi :)

Misiek zloto? niie, mysle, ze zloto zdobedzie Rosja badz Bulgaria :) jesli tylko ekipa Kazijskiego bedzie w stanie pokonac sborna. Kurek nie jest w stanie doprowadzic nas do najwyzszego stopnia podium, choc chcialabym sie mile zaskoczyc :)
Liisa Ty anty patrioto :cham: Brawo Polska !!! Gruszka świetne mecze, te jego doświadczenie, przydało nam się, wg mnie to zawodnik, który na tych mistrzostwach był nam najbardziej potrzebny, bardziej niż Wlazły, Winiarski, świder, jego doświadczenie jest niezastąpione!

ToJa
13-09-2009, 21:35
Przed meczem obawiałam sie ze powtórzy sie sytuacja jak z Brazylią, ale pierwsze dwa sety szok, zero stresu ze strony Polaków, na chłodno wyszli do meczu, pełen profesjonalizm.

Kurde cholernie fajne uczucie ;-)

Liisa
13-09-2009, 21:43
Boze, tyle lat czekalam na sukces kadry, potencjal zawsze byl mentalnie dorosli :) gratulajce dla ekipy Castellaniego :)

odnosnie meczu; Rouzier, Samica ekstra :) chociaz irytowaly mnie dobre akcja zwlaszcza tego pierwszego :D szkoda ze nie ma Pierra, kontuzja i ma po medalu :(
sam mecz jakos szczegolnie ciekawy nie byl heheh ale wazne ze wygrany ;)
(Shellu mam podzielna uwage :P wiec sie nie boj :P)

Misiek, ja tej kadrze kibicowalam jak Ciebie na swiecie nie bylo :P wiec Ty mi od "anty patriotow" nie wbijaj hehhe z Rosjanami byloby ciekawiej :D ;) dalej zaluje ze nie ma Winiara on by sie przydal no ale co tam :D jescze kilka tytulow przed nim :D

btw. Przedpelski przesadzil z solarem ;)

Krzyś
13-09-2009, 21:44
To Oni tworzą historię!!!
Brawo chłopaki.
Sukces jakich ostatnio naprawdę mało:):kwiaty:

fjodor1978
13-09-2009, 22:16
Dobrze ze mamy gruszke.

Heh, gruszkę, to se najwyżej można zwalić, a my mamy Gruszkę:)

BRAVISSIMO!!! Ładna mi najsłabsza grupa z mistrzem i wicemistrzem Europy:)

ertai
13-09-2009, 22:19
Zagralismy katastrofalnie w przyjeciu a i tak jestesmy mistrzami Europy. Brawo!!!. Kurek spalił sie strasznie psychicznie - zbliżenia na jego twarz w koncowce 4 seta dobitnie to pokazywaly. Dobra zmiana Ruciaka. Brawa dla Gruszki. To był jego mecz. Teraz ciekawe co bedzie jak wroca Winiarski i Wlazły. Kłopoty bogactwa;)

Krzyś
13-09-2009, 22:25
Boze, tyle lat czekalam na sukces kadry, potencjal zawsze byl mentalnie dorosli :) gratulajce dla ekipy Castellaniego :)

odnosnie meczu; Rouzier, Samica ekstra :) chociaz irytowaly mnie dobre akcja zwlaszcza tego pierwszego :D szkoda ze nie ma Pierra, kontuzja i ma po medalu :(
sam mecz jakos szczegolnie ciekawy nie byl heheh ale wazne ze wygrany ;)
(Shellu mam podzielna uwage :P wiec sie nie boj :P)

Misiek, ja tej kadrze kibicowalam jak Ciebie na swiecie nie bylo :P wiec Ty mi od "anty patriotow" nie wbijaj hehhe z Rosjanami byloby ciekawiej :D ;) dalej zaluje ze nie ma Winiara on by sie przydal no ale co tam :D jescze kilka tytulow przed nim :D

btw. Przedpelski przesadzil z solarem ;)

otóż to.

Te pokolenie, w końcu zatrybyli i to bez naszych gwiazd.

Ale ... nie zapomninajmy o LOZANO, to On tez ma w tym sówj udział, jakby nie było!

Janek
13-09-2009, 22:29
Brawo kurwa brawo mamy Mistrza Europy oby tak dalej to byl wielki zespol w trakcie tych mistrzostw i teraz otrzymali za to nagrode BRAWO BRAWO oby tak dalej im szlo

Krzyś
13-09-2009, 22:31
A widzieliście Przedpełskiego?:hihi:
Morda opalona, lepiej od niejednego Turka:)

no ale co tam, ma wynik, no nie?

lato ty CHUJU!!!

MisiekWNC
13-09-2009, 22:35
PZPS dobrze funkcjonuje, a teraz na pewno jeszcze sie to poprawi co do szkolenia mlodziezy. Czemu tak kurwa nie ma w PZPN...

Tomson
13-09-2009, 22:41
Ej wygrali nasi?

Krzyś
13-09-2009, 22:47
Ej wygrali nasi?

wiem do czego pijesz ...

a mamy co innego?

cieszmy sie tym co jest, mało tego mamy.
a zdziwywłbyś się koga to ta widziałem na meczu repry z Irlandią:)))

ale to nie ten temat, bez prowokacji.

KrzYchU
13-09-2009, 22:56
A widzieliście Przedpełskiego? Morda opalona, lepiej od niejednego Turka:)

Wyglądał lepiej od Lepera :D

Brawo Polacy zagraliście świetnie !!

w3g
14-09-2009, 14:07
Jest gdzieś relacja z powrotu/powitania siatkarzy w TV? Live oczywiście....

Chudy NFG
14-09-2009, 14:28
Tak na TVN 24 teraz jest

Krzyś
23-09-2009, 07:27
widzial ktos wczoraj program Wojewódzkiego z siatkarzami?
jestem pod ogromnym wrażeniem naszych Zlotopolskich!:)
te ich podejscie do sprawy.

plus jazda Kuby nt naszych kopaczy heheee

MisiekWNC
23-09-2009, 15:32
Krzyś oglądałem, mam takie same zdanie jak Ty, u nas w Polsce jest inna mentalność i podchodzenie do sprawy mam namysli np. siatkowke, kto w nia gra juz tak na powaznie, ma przed soba cel do ktorego dazy, natomiast kopacze, wyjedzie za granice, troche zarobi i juz 90% z nich to pedałki w rozowych koszulkach i oczywiscie juz grac sie nie chce.