View Full Version : MS Lekkatletyka
co jest, brak tematu.
3 dni i mamy 5 medali szok!
zakładałem przed 8 medali, ale buki sie obsrały i dawaja kursy na poszczególne dni;./
szkoda.
Brawo Ania!
Szymon i pozostali!
JohnyManhattan
17-08-2009, 20:54
No Isinbajewa sie niezle spalila. Dwie Polki na najwyzszych stopniach podium. Brawo
A Ziolkowski szkoda ze nei wycisnal jeszcze troche bo bylo blisko.
Wyglada na to ze nowe władze PZLA to był strzał w dziesiątke!
Czekamy na kolejne medale, ale już jest super
Patrzcie na to:
http://sport.onet.pl/0,1273376,35604,0,tabela.html
mamy najwięcej medali!
:pijaki:
a to jeszcze nie koniec:)
JohnyManhattan
19-08-2009, 20:25
Wlasnie Malachowski, czy jak mu tam, pobil rekord Polski, w pierwszej probie, w rzucie dyskiem. Kolejny medal?
AndrusWNC
19-08-2009, 20:40
Jak dzisiaj Bolt pobiegł na 200metrów?
Jak dzisiaj Bolt pobiegł na 200metrów?
na luzie 20:08 chyba
kurwa to co zrobil szwab w ostatnim rzucie... wydarl zloto malachowskiemu. Znowu szwab przed nami...
JohnyManhattan
19-08-2009, 21:49
Jak co zrobil, rzucil najdalej i wygral. :D Ale i tak gratulacje dla Malachowskiego. Zajebiscie sie nam te mistrzostwa ukladaja.
Jak co zrobil, rzucil najdalej i wygral. :D Ale i tak gratulacje dla Malachowskiego. Zajebiscie sie nam te mistrzostwa ukladaja.
Dokładnie, brawo Piotrek!!!
a niemiec to niemiec, zawsze do końca, oni to maja we krwi i za to szacunek (trudno mi to przychodzi napisać).
Mamy 6 medali!!!
czekam na co najmniej dwa jeszcze:)
tylko wydawalo sie, ze to co rzucil piotrek malachowski to juz bylo nie do przerzucenia, ale jednak. No nic, trzeba sie cieszyc z tego co jest, srebro i vicemistrzostwo swiata jak najbardziej cieszy.
zakładałem przed 8 medali, ale buki sie obsrały i dawaja kursy na poszczególne dni;./
szkoda.
Krzys to dla Twojego zdrowia psychicznego:)
Jak se przypomne Pekin to az ataku smiechu dostaje:)
Ciezko bedzie o kolejne medale...
JACA, ale na moje nieszczęście/szczęście nie bylo stawek na ilośc medali ...:)
A co do Pekinu, tak siadziemy sobie w trójke z Krzychem_77 i Damianosem to ryczymy ze śmiechu, wspominając nasze gadki na gg przez caly czas trwania Olimpiady.
Kurwa, ostatnia szansa medalowa to byl ostani "bieg" w kajakach:szok:Osiem finalów i jeden medal tylko.
Ja tego do końca życia nie zapomne!!!:pijaki:
Dziś w pólfinale biegnie "nasz chłopak" Artur Noga. Polecam bardzo ciekawy wywiad z jego trenerem. Możemy mieć z chłopaka ogromną radość za parę lat...a może już teraz
http://www.*********/lekkoatletyka/1,84753,6944661,Berlin_2009__Artur_Noga_nigdy_nie_ peka.html
Yildiray
20-08-2009, 18:12
Co powiecie o Caster Semenya? Baba czy chop ? Trocha wyglada na chopa,umiesniona,cycka nie ma:)
http://sport.onet.pl/0,0,130679,21,0,0,1,fotoreportaz.html
JohnyManhattan
20-08-2009, 19:12
Umiesnione i bez cyckow to tam sa wszystkie. :p Mi sie wydaje ze kobieta.
Ale tak sobie o tym myslalem... i wyobrazcie sobie jak ona sie musi czuc (jesli jest kobieta). Cale zycie poswiecila treningom, zrobila z siebie kupe miesni do biegania, kosztowalo ja to na pewno wiele wyzeczen. A tu nagle ktos jej dojebie ze jest przerobionym chopem. :szok:
Ale wygrala wczoraj z przewaga kilkunastu metrow!! A zaczela startowac w miedzynarodowych konkursach rok temu, wiec jesli to nie chop to wdupiala niezle koksy. :P
JohnyManhattan
20-08-2009, 20:43
Bolt kolejny rekord swiata 19:19 na 200m z 10m przewagi.
JohnyManhattan
21-08-2009, 22:42
Kolejny medal dla Polski. Bednarek, chlopak z najnizszym rekordem zyciowym w finalowej trzynastce, w ostatnim skoku pobija go o 4cm i ex equo z Niemcem Spankiem, ktory tez bije swoj rekord zyciowy zdobywa braz. Sport jest piekny.
A w biegu polfinalowym na 800m Lewandowski bierze udzial w kraksie, w wyniku ktorej upada i zajmuje 6 miejscem, a zapowiadalo sie bardzo dobrze. Na szczescie nie on zawinil w tej sytuacji i ma szanse wystapic w finale, jesli decyzja Komisji Odwolawczej bedzie przychylna. Wiec trzymamy kciuki final w niedziele o 17.25
I jeszcze jedna przyjemna niespodzianka dla Polski dzisiaj. Grzegorz Studol 4 miejsce w chodzie na 50km, mamy nastepce Korzeniowskiego?
Do tego w niedziele Lidia Chojecka w finale na 1500m o 17:00, a o 16:15 Teresa Dobija w finale skoku w dal, ale tu szans medalowych bym sie nie dopatrywal. :P
A teraz Zaneta Glanc walczy w finale dysku i calkiem niezle sobie radzi, ale o medal bedzie trudno.
Kolejny medal dla Polski. Bednarek, chlopak z najnizszym rekordem zyciowym w finalowej trzynastce, w ostatnim skoku pobija go o 4cm i ex equo z Niemcem Spankiem, ktory tez bije swoj rekord zyciowy zdobywa braz. Sport jest piekny.
A w biegu polfinalowym na 800m Lewandowski bierze udzial w kraksie, w wyniku ktorej upada i zajmuje 6 miejscem, a zapowiadalo sie bardzo dobrze. Na szczescie nie on zawinil w tej sytuacji i ma szanse wystapic w finale, jesli decyzja Komisji Odwolawczej bedzie przychylna. Wiec trzymamy kciuki final w niedziele o 17.25
I jeszcze jedna przyjemna niespodzianka dla Polski dzisiaj. Grzegorz Studol 4 miejsce w chodzie na 50km, mamy nastepce Korzeniowskiego?
Do tego w niedziele Lidia Chojecka w finale na 1500m o 17:00, a o 16:15 Teresa Dobija w finale skoku w dal, ale tu szans medalowych bym sie nie dopatrywal. :P
A teraz Zaneta Glanc walczy w finale dysku i calkiem niezle sobie radzi, ale o medal bedzie trudno.
ale ładnie, prawda?:)
jutro medal i mamy 8.
a potem kolejny?:)
Przede wszystkim dzis szansa na złoto, Anity Włodarczyk w rzucie młotem. Tydzien temu Anita na jednym zm ityngow ustalila rekord zyciowy.Jej najwieksza rywalka Niemka, i powracajaca po dyskwalifikacji za doping Rosjanka. Mam nadzieje ze gestu Kozakiewicza nie bylo dane pokazac Malachowskiego, to zrobi to dzis Anita :zabki:
JohnyManhattan
22-08-2009, 16:40
Odwolanie przynioslo skutek, Lewandowski w finale biegu na 800m.
Wlodarczyk zloto i rekord.
gdzie ci ludzie trenuja? zeby sie urodzic w tak hujowym kraju i skopac dupe wszystkim to trzeba byc mega kozakiem.
Czemu najlepsi sprinterzy sa z wyspa pacyfiku, najlepsi dlugodystansowcy z Afryki a najlepsi w rzucie mlotem, dyskiem, oszczepem, skoku wzwyz i o tyczce z Europy?
tyczke wygral Australijczyk i to w jakim stylu. Zepsol skok na 585 to przeniosl na 590 skoczyl i jednym dobrym skokiem w konkursie wygral zloto.
no mi chodzi usredniajac jak to wyglada. Jaki procent zawodnikow przewija sie przez medale na mistrzostwach i olimpiadach. Biali od zawsze dominowali w tych konkurencjach co podalem
Mayek, swoja droga to w sprincie tez kiedys biali dominowali :hihi:
I wiem, akurat ten australijczyk byl wyjatkiem od reguly
moze dlatego ze Adolf powiedzial ze kolorowi bez ausweissu bo Munchen nie wjada :cham:
Przede wszystkim dzis szansa na złoto, Anity Włodarczyk w rzucie młotem. Tydzien temu Anita na jednym zm ityngow ustalila rekord zyciowy.Jej najwieksza rywalka Niemka, i powracajaca po dyskwalifikacji za doping Rosjanka. Mam nadzieje ze gestu Kozakiewicza nie bylo dane pokazac Malachowskiego, to zrobi to dzis Anita :zabki:
Prorok ? :hihi:
Wlodarczyk zloto i rekord.
gdzie ci ludzie trenuja? zeby sie urodzic w tak hujowym kraju i skopac dupe wszystkim to trzeba byc mega kozakiem.
Czemu najlepsi sprinterzy sa z wyspa pacyfiku, najlepsi dlugodystansowcy z Afryki a najlepsi w rzucie mlotem, dyskiem, oszczepem, skoku wzwyz i o tyczce z Europy?
jak by Ciebie dzień w dzień lwy goniły, to też byś miał takie wyniki w sprincie:hihi:
JohnyManhattan
23-08-2009, 12:27
A do sasiada po szklanke cukru 70km, to bys mial dobre wyniki na dlugich dystansach.
Dla mnie bohater tych mistrzostw to Sylwester bednarek, nasz szęśliwy (troszkę przypadkowy co prawda :) ) brązowy medalista. No chyba nie da się chłopa nie lubić:
http://sport.tvp.pl/inne/pozostale/lekkoatletyka/lekkoatletyczne-ms/wideo/bednarek-na-razie-braz-wystarczy
Swoją drogą wie ktos kiedy polska miała ostatnio jakiś rekord świata w lekkiej?
wczoraj Włodarczyk :zabki:
Chodzi mi o ostatni polski rekord świata przed Anitą Włodarczyk oczywiście :)
chyba nikomu sie ta sztuka nie udała. Jezli sie myle, poprawcie mnie.
Bartek84
23-08-2009, 14:16
Korzeniowski nie miał przypadkiem?
Tak, Robert Korzeniowski jest dalej właścicielem rekordu świata w chodzie na 50 km - z czasem 3:36:03 w Paryżu 27/08/2003
Hm, ale w chodzie są rekodry świata? Chyba nieoficjalne, bo przecież trasa zawsze jest inna. To chyba jak z maratonami? Że każdy uznaje to jako rekord, ale oficjalnie nie jest to rekordem uznawanym przez tą międzynarodową federację?
O ile pamiętam to kiedyś były właśnie nieoficjalne rekordy. Na stronie, na której sprawdzałem jest wśród oficjalnych rekordów LA mistrzostw świata.
o ilu medalach to ja pisałem?:)))
ech, dzis chyba zaś coś dorzucą:)
co wy pierdolicie, ze zaden z polakow nie byl rekordzista swiata w lekkiej :
min. Jozef Szmidt w trojskoku, Stanislawa Walasiewicz w biegach, Halina Konopacka w rzucie dyskiem, Irena Szewińska......i mozna by wymieniac dalej :hihi:
co wy pierdolicie, ze zaden z polakow nie byl rekordzista swiata w lekkiej :
min. Jozef Szmidt w trojskoku, Stanislawa Walasiewicz w biegach, Halina Konopacka w rzucie dyskiem, Irena Szewińska......i mozna by wymieniac dalej :hihi:
Jacek Wszola - skok wzwyz, Wladyslaw Kozakiewicz - skok o tyczce
tyle pamietam :hihi:
Ja tylko kojarzyłem Korzeniowskiego i szukałem aby potwierdzić faktycznie wynik.
Resovia do tych naszych bohaterów, których wymieniłeś to ja przykładowo musiałbym przykładowo z dychę wcześniej się urodzić aby ich pamiętać. :hihi:
Całkiem niedawno mieliśmy rekordzistkę świata w biegu na 3km z przeszkodami. Ale wtedy jeszcze Afrykanki nie traktowały tego dystansu serio. O ile mnie pamięć nie zawodzi, to rekord ustanowiła Justyna Bąk.
JohnyManhattan
23-08-2009, 17:45
Chojecka 8 na 1500m, Lewandowski 8 na 800m. Teresa Dobija odpadla z finalu skoku w dal. Wiec zostaje nam tylko sztafeta 4x400 mezczyzn i choc chlopcy awansowali do finalu z najgorszym czasem moze cos powalcza.
Edit: Chojecka jednak 7 po dyskwalifikacji Hiszpanki.
JohnyManhattan
23-08-2009, 18:27
Polska sztafeta 5 miejsce, niestety.
Gdyby nie koncowki 2 i 3 zmiany byloby lepiej.
No i mistrzostwa sie skonczyly, szkoda ze dzisiaj nic nie dorzucilismy. Ogolnie bardzo dobra postawa naszych reprezentantow na tej imprezie. 8 medali, rekord Swiata i kilka rekordow zyciowych. Skonczylismy na 5 miejscu w klasyfikacji medalowej.
Polska sztafeta 5 miejsce, niestety.
Gdyby nie koncowki 2 i 3 zmiany byloby lepiej.
No i mistrzostwa sie skonczyly, szkoda ze dzisiaj nic nie dorzucilismy. Ogolnie bardzo dobra postawa naszych reprezentantow na tej imprezie. 8 medali, rekord Swiata i kilka rekordow zyciowych. Skonczylismy na 5 miejscu w klasyfikacji medalowej.
no i pobiliśmy gospodarzy:lajkonik:
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.