View Full Version : PZU "życie"
stara ekipa
18-02-2008, 13:24
Panowie i Panie czy ktoś z Was orientuje sie na temat odszkodowań z PZU życie ...
Moja żonka złamała w domu nadgarstek (złamanie nasady dalszej kości promieniowej , bez przemieszczenia) , miała ponad miesiąc gips na ręce , w sumie 71 dni L4 .
5 lutego była na komisji lekarskiej ... dzisiaj dostała pismo z PZU o odmowie przyznania odszkodowania ze względu na "brak trwałego uszczerbku na zdrowiu" i w dalszej części takie tam pierdoły o powództwie o roszczenie przed sąd ...
Przed pójściem na komisją dostała 150 zł od drugiego ubezpieczyciela "Filara" w którym też jest ubezpieczona , z tym że płacimy tu tylko kilka złotych miesięcznie .
Jeżeli ktoś zna się na tych sprawach , lub sam doświadczył podobnej sytuacji proszę o odpowiedź , czy "gra warta jest świeczki " , dla mnie to jest chore , jeden ubezpieczyciel wypłaca drugi nie ... najchętniej skopał bym komuś dupe !!!
Mi kilka lat temu, za to samo zlamianie tyle, ze z przemieszczeniem dostalem bagatela 200 zl. 2% uszczerbku na zdrowiu. Prawa reka- zal.
U tego samego lekarza na komisji, kumpel leworeczny zlamal sobie palec wskazujacy i dostal 400 zl.
Moim zdaniem kazde zlamanie to jest jakis uszczerbek na zdrowiu.
EDIT: Mialem jeszcze udokumentowana 5 albo 6 juz teraz nie pamietam rehabilitacje po zdjeciu gipsu, ale lekarz nawet na to nie spojrzal. w ogole na nic nie popatrzyl powiedzial co chcial i dziekuje.
Marcin1964
18-02-2008, 14:05
Richard powiem tak;
Rok temu przy przemieszczeniu stawu łokciowego lekarze z Zusu stwierdzili 5% (2500zł) uszczerbku na zdrowiu!
Lekarze z Pzu nie stwierdzili uszczerbku,co wydawało mi sie dziwne wiec sie odwołałem.
Poszłem po papiery do ortopedy,i przedstwaiłem mu całą sytuacje
po czym on stwierdził że odwoływanie sie nie ma sensu,bo w PZU
nikt nie zakwestionuje poprzedniej decyzji swojego "kolegi"
Niestety ale tam każdy każdego zna,i odwołanie jest skazane na porażke z miejsca!!!
Ale jest na to ratunek!!!
www.wokanda.org.pl/
Działaja na Jagielońskiej i z miejsca Ci powiedza czy sprawa jest do wygrania,a jeżeli było złamanie to napewno.
Z wygranej sprawy biorą chyba 20%,ale lepiej mieć te 80% wypadkowego,
niż odpuścic "kolegą" z Pzu którzy czują się bezkarni!!!
Prosty przykład 5% w Pzu to jest 1400zł, Wokanda bierze z tego 300zł
to i tak masz 1100zł w kieszeni,i niech nikt mi nie mówi że nie opłaca sie walczyc.
Mieć ten 1000,a nie mieć to duża różnica.
Pozdrawiam i naprawde zachęcam do rozmowy wstępnej.
a to dziwne - moja Mama złamała kiedyś w domu mały palec u nogi i ku naszemu zdziwieniu dostała chyba jakoś 400 czy 500 zł za to - właśnie w PZU...
Baudolino
18-02-2008, 18:16
Pisz odwołanie - tylko musisz zdążyć w terminie, masz prawo, korzystaj z niego, a po drugie przecież żonkę dalej boli ta ręka, często drętwieją jej palce, czuje mrowienie, a czasem nawet pojawia się obrzęk i bolesność w stawie, do tego nie potrafi wykonywać wielu tych czynności, które przed wypadkiem wykonywała tą ręką bez problemu...
Trochę to dziwne że przy złamaniu odmówili wypłaty odszkodowania. Ja za głupie zwichnięcie kostki dostałam 2% uszczerbku na zdrowiu i 200 zł odszkodowania. Więc nie daj im się.
szmajgel
18-02-2008, 22:55
a ja przy zlamaniu dwoch kosci przedramienia z przemieszczeniem nie dostane nic bo nie bylem ubezpieczony :zabki: pozdrawiam
Możesz napisać do Rzecznika Ubezpieczonych.Tu masz namiary http://www.rzu.gov.pl/
Ojciec kilka razy pisał i pomógł. PZU zmieniło swoją decyzję co do wypłaty odszkodowania
stara ekipa
18-02-2008, 23:29
do tego nie potrafi wykonywać wielu tych czynności, które przed wypadkiem wykonywała tą ręką bez problemu...
... 10/10 :zabki:
Hahahhahaha, ciekawe co zonka na to :)
Jak to powie to od razu jej dadzą grupe inwalidzką :)
Baudolino
20-02-2008, 17:14
Reka
> >> >> kostno-miesniowy wysiegnik zurawiowy, chwytny i mobilny we
> >> >> wszystkich plaszczyznach. Zastosowanie roznorodne. U samców
> >> >> w liczbie pojedynczej zastosowanie szersze.
stara ekipa
21-02-2008, 11:30
Hahahhahaha, ciekawe co zonka na to :)
Czytając to powiedziała ... "tą ręką nigdy nic nie robiłam" :zabki:
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.