PDA

View Full Version : ¯u¿el

kosa
25-07-2009, 23:11
Interesuje siê kto¶ czarnym sportem?

Nigdy nie by³em na ¿adnym meczu ¿u¿lowym, ale w TV od zawsze uwielbia³em ogl±daæ ten sport. Taki ze mnie ¿u¿lowy piknik ;-)

Mamy jedn± z lepszych (jak nie najlepsz±) ligê na ¶wiecie. Na mecze te¿ chodzi du¿a ilo¶æ kibiców.

Dzi¶ odby³y siê Indywidulane Mistrzostwa Polski. Na toruñskim stadionie poraz o¶my w karierze triumfowa³ Gollob. Walka o mistrzostwo trwa³a prawie do samego koñca (do biegu 19.).

Ogólnie widaæ by³o ogromne do¶wiadczenie Golloba, który rzadko kiedy wygrywa³ start. Zazwyczaj musia³ albo goniæ na pierwszym ³uku albo atakowaæ w pó¼niejszej fazie. No ale robi³ to genialnie.

Gro¿ny by³ tak¿e wypadek Z±bika i Baliñskiego, ale podobno obaj odzyskali ju¿ przytomno¶æ.

Piszcie Wasze odczucia.

PS. Nie mo¿na te¿ zapominaæ o genialnym sukcesie Polaków w Dru¿ynowych Mistrzostwach ¦wiata.

IRAS
25-07-2009, 23:34
Kosa zaskoczy³e¶ mnie tematem.

Ja lubiê poogl±daæ najwa¿niejsze imprezy ¿u¿lowe plus do tego zaliczy³em parê meczy KM Ostrów Wielkopolski za bajtla. Ciekawy sport du¿o siê dzieje a to najwa¿niejsze.

sasha
26-07-2009, 01:12
No w sumie ja sie kiedy¶ te¿ trochê interesowa³em.

Mamy dobr± ligê, bo s± pieni±dze i wiêkszo¶æ zawodników w³a¶nie dla nich u nas startuje. Teraz trochê siê to skoñczy³o, ale jeszcze parê lat temu dochodzi³o do takich paradoksów, ¿e zawodnik zdobywaj±c 3 pkt (w meczu max do zdobycia by³o 15 góra 18 przy dobrych zagrywkach taktycznych) zarabia³ w ciul kasy za jeden taki mecz. W latach 90 kluby ¶ci±ga³y zawodników z zagranicy bo na to by³a moda, podpisywa³y z nimi wysokie kontrakty, a oni chuja je¼dzili, bo niektórzy wystarczy³o ¿e na tor wyjechali i pare tysiaków mieli.
Teraz siê trochê zmieni³o kluby posz³y po rozum do g³owy,pewnie dlatego ¿e i sponsorzy mniej daj±.
Fakt faktem na zawody ¿u¿lowe przychodzi du¿o kibiców, na meczach Ekstraligi liczby powy¿ej 10000 to norma. Jednak, ¿e jak±¶ ultraske tam ciê¿ko przeprowadzaæ bo maszyny do¶æ g³o¶no pracuj±. Ale w przerwach co niektórzy próbuj±. Ró¿nie to wychodzi. Kiedy¶, moim zdaniem, je¶li chodzi o organizacje to najlepsi byli kibice Sparty Wroc³aw. Pó¼niej do³±czyli siê kibice innych klubów. Ogólnie je¶li chodzi o doping to kibice ¿u¿lowi to typowe pikniki, jak tam kto¶ zaczyna³ jak±¶ ultraske, ¶piewy to patrzyli na nich jak na durni i jeszcze nieraz krzyczeli, ¿e im machajki widok zas³aniaj±. Szczególnie w takich miastach jak wspomniany przez IRASA Ostrów, gdzie w³a¶ciwie sportu na wysokim poziomie dostêpnego dla wszystkich nie ma (fakt jest koszykówka ale nie wszystkich staæ na bilet, a na ¿u¿el p³aci siê 10,15 zeta). Mo¿na nawet zaryzykwaæ stwierdzenie, ¿e ¿u¿el to domena ma³ych miast (Leszno, Gorzów, Bydgoszcz,Toruñ, Zielona Góra,Rzeszów, Czêstochowa to nie s± wielkie miasta, wyj±tkiem od tej regu³y mo¿e byæ Wroc³aw). Natomiast nigdy nie przyj±³ siê, mimo prób, w Warszawie, Krakowie, ciê¿ko te¿ mówiæ o tym, ¿e przyj±³ siê w Poznaniu.

Polscy zawodnicy
Faktycznie co by nie mówiæ najlepszy polskim zawodnikiem by³,jest i póki co pozostanie Gollob. 8 tytu³ MP to potwierdza, choæ ten zawodnik najlepsze lata ma za sob±, gdy¿ w chwili obecnej ma ju¿ 38lat. Choæ najd³u¿ej je¿d¿±cym ¿u¿lowcem w naszej lidze abo i na ¶wiecie by³ Andrzej Huszcza, który przeszed³ na sportow± emeryturê w wieku 50 lat.
Jednak to w³a¶nie Gollob ju¿ do¶æ d³ugo liczy siê w ¶wiatowej czo³ówce i co¶ tam miesza. Jego najwiêksze sukcesy to wicemistrzostwo ¶wiata (1999) i 4 razy br±zowy medal M¦. Polak zosta³ mistrzem ¶wiata tylko raz w 1973r by³ nim Jerzy Szczakiel, jednak by³ to turniej jednodniowy(wtedy akurat w Chorzowie),które wy³ania³y najlepszego ¿u¿lowca ¶wiata a¿ do 1994. Gollob wszystkie swoje medale wywalczy³ w czasie kiedy M¦ maj± charakter cyklu Grand Prix (co¶ na wzór F1 tylko mniej turniejów).

PS. Nie mo¿na te¿ zapominaæ o genialnym sukcesie Polaków w Dru¿ynowych Mistrzostwach ¦wiata.
Genialnym to bym tego nie nazywa³. Trzeba tu zaznaczyæ, ¿e turniej rozgrywany by³ w Lesznie, a sta³o siê ju¿ regu³±, ¿e Polacy dobrze je¿d¿± u siebie. Tote¿ najwiêksze sukcesy odnosz± w kraju. Zazwyczaj jest tak, ¿e na zawodach o randze mistrzowskiej, czy turniejach GP zazwyczaj po prostu sobie nie radz±. Ogólnie charakteryzuj±c polskie tory to trzeba napisaæ, ¿e s± proste technicznie, d³ugie proste i szerokie wira¿e, natomiast zagranic± dominuj± tory krótkie i w±skie. St±d zawodnicy polscy uczeni na naszych torach mog± byæ mistrzami Polski a w Anglii zdobywaæ po 2,3 pkt. W³a¶ciwie tor ¿u¿lowy jest zazwyczaj atutem gospodarzy, mo¿e w ekstralidze tego ju¿ tak nie widaæ, ale w ni¿szych ligach jest to bardzo dobrze widoczne. Jest mnóstwo zawodników- mistrzów w³asnego toru, którzy u siebie zdobywaj± 15 pkt a na wyje¼dzie wcale abo 1 pkt.Niestety jest to wynik polskiego systemu szkolenia ¿u¿lowców. Poza tym ¶rednio 3,4 razy w sezonie robi siê ha³as, bo kto¶ tam spreparowa³ tor. Ostatnio afera z torem wybuch³a w³a¶nie we wspomnianym przez IRASA Ostrowie, gdzie zawodnicy obu ekip odmówili wyjazdu na tor, co wywo³a³o zamieszki na stadionie(a podobno yno na pi³ce siê bij±:cham:).
Co do toru to na pocz±tku zawodów jest on zazwyczaj równy na ca³ej szeroko¶ci, wiêc zawodnicy je¿d¿± przy krawê¿niku (logiczne najkrótsza droga) potem tor siê "odsypuje" i jazda po zewnêtrznej staje siê bardziej korzystna. Oczywi¶cie zawodnik musi dobrze dobraæ zêbatki a ¿eby pojecha³ szybko.

W naszym regionie ¿u¿el jeszcze istnieje w Rybniku, kiedy¶ istnia³ w ¦wiêtoch³owicach, ale z braku pieniêdzy ju¿ nie istnieje.
Ja osobi¶cie zaliczy³em trochê meczy ¿u¿lowych, a w Zielonej Górze to kuzynowi piwo przemyca³em na stadion.

ozi64
26-07-2009, 12:24
Kiedy¶ by³em (kilka lat temu) na jakim¶ Grand Prix na ¶l±skim :D Sport nawet ciekawy...

VIVA STAL GORZÓW:rogacz::rogacz::rogacz:Wydymani 2razy w przeci±gu miesi±ce :rogacz:

KrzYchU
26-07-2009, 15:01
Nigdy nie by³em na ¿adnym meczu, ale interesuje siê tym sportem i bardzo lubiê ogl±daæ w TV czy to polsk± ligê czy GP no i cieszy ¿e Polacy s± najlepsi.

Adik1964
27-07-2009, 16:52
By³em raz na ROW i nigdy wiêcej nie pojade :dead: (niewiem dlaczego- byc mo¿e ze wzglêdu na temperature 40 stopni i to ¿e jezdz± ca³y czas w jedna strone:rotfl:).

ja¶ka
27-07-2009, 17:06
te¿ raczej jestem piknikiem ni¿ jakim¶ tam fanem czarnego sportu
raz by³em na GP na ¦lonskim, szkoda ¿e poloki s³abo wtedy je¼dzili
ale fakt, ligê mamy co najmniej jedna z lepszych i co cieszy sporo ludzi na ¿u¿el chodzi
ja od jakiego¶ czasu wybieram siê na ROW ale wybraæ siê nie umiem...

JohnyManhattan
22-09-2009, 23:27
Final Play-off Falubaz-Apator
11.10.2009 ZG
18.10.2009 rewanz w Toruniu.

Hej hej Falubaz :)

Artis
23-09-2009, 10:47
ja tam jak leci to czasem ogl±dam.
By³em kiedy¶ na ¶l±skim na mistrzostwach ¶wiat³a kas w 85 czy jakos tak. Pamietam ¿e wygra³ wtedy Nielsen, Nilsen czy kij wie jak on sie nazywa³

JohnyManhattan
25-10-2009, 18:03
W koncu

mistrz mistrz Falubaz!!!!!!!!!!!!!

JohnyManhattan
26-10-2009, 21:19
http://fotobytula.net/images/inne/oprawa241009.jpg
Oprawa Falubazu z pierwszego meczu finalowego w ZG.

koles1989
02-05-2010, 12:50
Dla fanów ¿u¿la polecam: http://www.wygrajekstralige.pl/index.php mo¿na wygraæ fajn± kase, klub trzeba zg³osiæ dzisiaj do 16!!

whyduck
02-05-2010, 13:19
W naszym regionie ¿u¿el jeszcze istnieje w Rybniku, kiedy¶ istnia³ w ¦wiêtoch³owicach, ale z braku pieniêdzy ju¿ nie istnieje.

istnia³ te¿ w Bytomiu (Ogniwo\Polonia).

zarówno w Polonii, jak i ¦l±sku ¦. oraz ROW Rybnik ¶miga³ mój Dziadek, który stukn±³ br±zowy medal na Indywidualnych Mistrzostwach Polski :faja:

ja tam od zawsze sympatyzuje Rekinom z Rybnika (i nie tylko) http://www.englanderpub.com/images/icons.logos/events/sjsharks.gif

liczê w tym sezonie na awans, ³atwo nie bêdzie ale pierwsza czwrórka napewno jest w zasiêgu...

Seba
02-05-2010, 13:58
ja za bajtla ¶miga³em na ¦. ¦wiêtoch³owice, dwóch kuzynów tam je¼dzi³o tak¿e zaszczepili mnie czarnym sportem. teraz pozosta³o jezdzic na RKM, zaraz w³a¶nie jade bo dzi¶ emocjonuj±cy mecz z liderem GT¯ Grudzi±dz

koles1989
02-05-2010, 15:18
Mam nadzieje ¿e dzisiaj bêdzie tak samo jak ostatnio na ROWie 10tys ludzi na stadionie :)

koles1989
02-05-2010, 21:08
ROW przegra³, ale strasznie przejebane spotkanie, mokra nawierzchnia, z 9 wypadków i 4 niezdolnych do jazdy ¿u¿lowców z ROWu.

¦wiony
05-05-2010, 06:18
co¶ mi siê zdaje ¿e trudno bêdzie powalczyæ o czwórkê,kontuzje juniorów mog± mieæ du¿e znaczenie a i Ronnie poobijany a Joonas Kylmaekorpi z tak± form± to wo³a o pomste do nieba.....
Jutro meczyk na trudnym terenie w Gnie¼nie gdzie chyba kokosów niebêdzie...

sasha
05-05-2010, 09:02
istnia³ te¿ w Bytomiu (Ogniwo\Polonia).

zarówno w Polonii, jak i ¦l±sku ¦. oraz ROW Rybnik ¶miga³ mój Dziadek, który stukn±³ br±zowy medal na Indywidualnych Mistrzostwach Polski

no wiesz, pisa³em o czasach, które ja pamiêtam, a¿ taki stary nie jestem :cham: a Twój dziadek pewnie zdoby³ ten medal w 1949r., napisa³bym te¿ imiê i nazwisko, ale nie wiem czy moge na forum :cham: Jednak chyba mo¿na tak napisaæ, ¿e to by³ taki epizod dru¿yny ¿u¿lowej w Bytomiu.
pozdro

suhy64
18-05-2010, 22:32
W sobotê ca³kiem niez³y turniej towarzyski (pamiêci nie¿yj±cego £ukasza Romanka) w Rybniku. Sportowo na b. wysokim poziomie (¶wietna obsada: Gollob, Pedersen, Holta, Ko³odziej i inni). Na stadionie oczywi¶cie sporo osób w barwach Górnika. Je¶li ma tam graæ Górnik w czasie przebudowy stadionu, to ca³kiem ok to wygl±da.

¦wiony
18-05-2010, 22:37
Stadion jest du¿y ale i tak za ma³u na potrzeby KSG doo tego jest tam du¿o FC Górnika:sam Rybnik,Orzesze,Rydu³towy,¯ory itp...

suhy64
18-05-2010, 22:54
A taka ciekawostka: widzia³em fane ¦l±ska ¦wiêtoch³owice na tym turnieju. Jak na ¦l±sku ¦w-ce to wygl±da³o od strony kibicowskiej?

Wierutnik
18-05-2010, 23:26
Czyli normlanie w barwach GieKSy moga tam podbiæ na ¯u¿el ?

¦wiony
19-05-2010, 23:47
A taka ciekawostka: widzia³em fane ¦l±ska ¦wiêtoch³owice na tym turnieju. Jak na ¦l±sku ¦w-ce to wygl±da³o od strony kibicowskiej?
S± to kolesie w wieku40-60 lat..kibice speedwaya. Maj± swoj± knajpke Speedway pub fajnie urz±dzona,motor ¿u¿lowy itp.
Je¿dz± na SGP i ciekawsze zawody flaga ma ju¿ ok 10-15 lat.....
Znam kilku osobi¶cie typowe pikniki i piwosze......

suhy64
20-05-2010, 12:59
Dziêki. Ale te¿ ciekawi mnie, kto chodzi³ na ¦l±sk, bo do 2002 zdaje siê jeszcze je¼dzili. Czysto piknikowo czy jednak która¶ z ekip (R?)

¦wiony
20-05-2010, 16:00
Kibice ró¿nych klubów w tym GieKSy te¿ ale spokojnie zawsze by³o.
Smrody stawiali siê w wiekszej ilo¶ci na meczach z Rowem czy W³ókniarzem.
Wiem ¿e Falubaz kiedy¶ straci³ 6 szali(wszystkie jakie mieli) na ich korzy¶æ...

MALek
20-05-2010, 18:52
Zapewne by³o to co¶ na wzór ¯u¿lowego ROW, niby pojawiaj± siê tam wszyscy z okolicy, ale wiadomo jedyne tolerowane barwy to ROW/KSG... tyle ¿e wiadomo ¦wiêtoch³owice to chorzowscy, zreszt± na pi³karskim ¦l±sku ¦w. jaki¶ tam pro niebieski m³yn maj±.

sasha
29-05-2010, 15:12
No z tymi wszystkimi z okolicy to chyba nie przesadzajmy, bo w ostatnich latach istnienia to na ¦l±sk zbyt wielu kibiców chyba nie przychodzi³o z tego co pamiêtam, bynajmniej jak pamiêtam lata w których siê interesowa³em ¿u¿lem (druga po³owa lat 90tych) to ¦l±sk z wszystkimi dostawa³ w dupê i to by³y przegrane typu 64:26, jedynie z dru¿ynami typu Wanda Kraków, ¯KS Krosno nawi±zywali jak±s równorzêdna walke. ¦wiony o jakich latach piszesz, kiedy Falubaz straci³ szale?

¦wiony
30-05-2010, 21:26
¦wiony o jakich latach piszesz, kiedy Falubaz straci³ szale?

wydaje mi siê ¿e by³ to rok 95 ale niedam sobie rêku uci±æ...

whyduck
19-06-2010, 21:46
trwa wlasnie GP Polski:

Pó³fina³ 1 msc. pkt.
1. Gollob - -
2. Pedersen - -
3. Hampel - -
4. Woffinden - -

Pó³fina³ 2 msc. pkt.
1.Crump - -
2. Miedziñski - -
3. Andersen - -
4. Holta - -

whyduck
19-06-2010, 21:50
Hampel i Gollob napewno w finale !!

w drugim pó³finale te¿ dwóch Polaków...

Holta te¿ w finale !

Foxu
19-06-2010, 22:00
Az se zobacze final. Dwie ostatnie GP sedzilem i Gollob i Hampel niezle jezdzili. Ostanio obaj byli w tym samym polfinale i weszli do finalu z miejsc 1 i 2. I w finale to samo miejsca 1 i 2

Foxu
19-06-2010, 22:04
Gollob, Holta i Hampel pierwsza trojka. Ladnie pojechali 1,2 i 3 i Crump 4 miejsce. I Gollob z kompletem punktow w dniu dzisiejszym

whyduck
19-06-2010, 22:05
piêknota :) brawa do naszych !

¦wiony
19-06-2010, 22:05
no to co oni teraz robi± to niesamowite byle tego nie zawalili bo Bierre(?) zawali³ sobie turniej i mamy 2 polaków na czele

sasha
19-06-2010, 22:17
GP Polski bym sie tak nie podnieca³, bo Polacy zawsze je¼dzili lepiej u siebie, jednak trzeba przyznaæ, ¿e Gollob sobie ¶wietnie w GP radzi, gdy zdobywa³ srebro w 1999 roku my¶la³em, ¿e to s± jego najlepsze lata, a tu okazuje siê, ¿e na staro¶æ siê odrodzi³, przeca ten chop mo ju¿ 39 lot! Choæ Huszcza koñczy³ kariere w wieku 50 lat, wiêc kto wie mo¿e Gollob wreszcie zdobêdzie z³oto:) czego mu oczywi¶cie ¿ycze.

¦wiony
19-06-2010, 23:46
zauwa¿cie ¿e prócz Cardiff niema ju¿ toru jednodniowego gdzie TG radzi³ sobie ró¿nie, mamy Vojens(fatalny wypadek sprzed lat), Malilla(polacy od lat je¼dz± na tych torach),Gorican(trudny tor tam najlepiej sobie radzi Jurica Pavlic ale jest szeroki na ³ukach wiêc T.powinien sobie poradziæ)Terenzano(szczêsliwy dla polaków tzn.wygrane El.do GP itp.) no i Bydzia (jak dla mnie wygrana w zawodach i w klasyfikacji ogólnej hihih) sorry za optymizm ale wola ¿yæ w tym ¶wiecie...

JACA
20-06-2010, 00:37
Sledze GP od kilku lat ale w takim gazie Gollob jeszcze nie by³ nigdy...Mysle ze w tym roku w koncu siegnie po upragniony tytu³ MS. Nalezy mu sie za ca³okszta³t kariery. Nie sk³amie jesli powiem ze oprocz Ma³ysza to jeden z najlepszych sportowcow w historii polskiego sportu...Tyle lat w ¶cis³ej czo³owce swiatowej.Tak na marginesie...Torun dorobi³ sie fajnego obiektu sportowego...Nawet w Toruniu sie da³o...Zapachnialo nowoczesnoscia i to bardzo...Az sie z mila checia oglada imprezy na takich obiektach...

pooceq
20-06-2010, 08:08
Az sie do Cardiff wybiore.
Wrazenia po wczorajszym: swwietny stadion, atmosfera i emocjonujace biegi, plus 3 reprezentantow Polski na pudle. czego chciec wiecej?

¦wiony
08-07-2010, 02:16
teraz w sobote i niedziele wielki piknik z okazji rozegrania 999 i 1000 meczu ROWu w lidze....w sob z Poznaniem a w nd z Gnieznem oba mecze do wygrania............imprezy zaczynaj± siê od godzin rannych a¿ do wieczora...

sasha
08-07-2010, 02:37
kurwa, jaka szkoda, ¿e na wesele jadê, bo bym sie wybra³

http://lh5.ggpht.com/_KKGix2gkDEc/TDUeF-m8pbI/AAAAAAAABAc/UxmF_7dxv-s/plakat%201000_10.jpg

http://www.rkm.rybnik.pl/zuzlowy-weekend.html

whyduck
08-07-2010, 09:08
Az sie do Cardiff wybiore.

te¿ planujê..

¦wiony
10-07-2010, 19:17
narazie w cardiff ca³kiem..ca³kiem

FANFOOTBALL
10-07-2010, 23:06
kurde szkoda Tomka Golloba w dzisiejszym GP

¦wiony
11-07-2010, 09:57
kurde szkoda Tomka Golloba w dzisiejszym GP
ale w wywiadzie w c+ jako¶ niewydawa³ siê za³amany!!dzi¶ wypadzik do Rybola na mecz z Gnieznem.....wczoraj wygrali z Poznaniem wiêc czas pokonaæ znów dru¿yne z Wielkopolski....

¦wiony
25-07-2010, 18:22
Polacy ju¿ w finale DM¦ teraz tylko Vojens.......

Tom
01-08-2010, 16:31
Ale¿ emocje w finale !!!!

Po dyskwalifikacji z dupy wziêtej w 3 biegu Golloba, piêkna gonitwa polaków !!!

WALCZYMY !!!

Foxu
01-08-2010, 16:46
I juz 4 punkty przewagi maja. Nie widzialem od poczatku ale komentatorzy mi tu mowia ze Polska byla 2 punkty za GB po 6 wyscigach.

Seba
01-08-2010, 17:03
kurde teraz miedziñski mia³ wypadek :/ a by³a szansa mocniej odskoczyæ.
ale walczymy dalej!!

Tomson
01-08-2010, 17:04
Pocz±tek nie wygl±da³ najlepiej, ale od 7 biegu gdzie Holta wyczai³ optymalny tor jazdy i przekaza³ go reszcie, wy¶mienita jazda naszych (z ma³ymi wpadkami). Na razie start w naszym wykonaniu daremny, ale na dystansie wymiatamy.

Zobaczymy jak bedzie dalej :)

Foxu
01-08-2010, 18:14
Ladne emocje, ostatnie 5 wyscigow to masakra. Cale szczescie sa w druzynie Hampel i Golob i mozna ksiegowac :)

JACA
01-08-2010, 18:20
Piekna walka naszych, kolejny raz w ciezkiej chwili Gollob pokazuje ze jest liderem z prawdziwego zdarzenia...

sasha
26-09-2010, 01:27
Tomasz Gollob zosta³ MISTRZEM ¦WIATA na ¿u¿lu,a tytu³ zapewni³ sobie wygrywaj±c przedostatnie zawody z cyklu GP.
Do koñca sezonu pozosta³ jeszcze jeden turniej w Bydgoszczy.
Jest to drugi tytu³ IM¦ w historii polskiego ¿u¿la, 37 lat temu zdoby³ ten tytu³ Jerzy Szczakiel na Stadionie ¦l±skim, jednak wtedy mistrza ¶wiata na ¿u¿lu wy³aniano w turnieju jednodniowym.

ja¶ka
26-09-2010, 08:57
fajny by³ widok jak Tomek siê cieszy³, a¿ ³ezka w oku siê zakrêci³a:hihi:

szkoda, ¿e sêdzia w biegu pó³fina³owym wyjeba³ na szaro Jarka Hampla

pooceq
26-09-2010, 09:41
a tam znowu wyjebal. za meta byl pierwszy Hampel, przed meta Harris. decyzja na serio ciezka, jednak ja bym na Harrisa postawil po powtorce. Hampel mogl lepiej wystartowac, to by nie bylo problemu. teraz bedzie musial w Bydgoszczy o srebro powalczyc z Crumpem

Michal
29-09-2010, 21:58
chcê powiedz ¿e ¿u¿el zajebiste ¶mieszny dla mnie. tzn ¿e w australii ¿u¿el jest sport tylko uprawiony na wszy, nikt nie wie kto Jason Crump jest. Ale w polsce ¿u¿el meczy s± rozgrane przed kilkana¶cie tysi±ce kibice i ci±gle s³yszê imiê Jasona Crumpa na wiadomo¶ci sporcie. Sam sport, inny ¶wiat.

pooceq
29-09-2010, 23:11
mialem w robocie kolesia z Melbourne i to samo mowil. troche dziwne, jak na sport wymyslony w Australii (o ile sie nie myle)

Michal
30-09-2010, 10:35
w Australia prawda jest ¿e tylko siê liczy Australijski futbol (na po³udnia) i rugby league i union (na pó³noc) w zimie, i a w lecie to krykiet. Pi³ka trochê siê rozwija ale wed³ug mnie nigdy nie zagrozi te inny sporty.

¦wiony
12-10-2010, 20:22
ROW Rybnik utrzyma³ dzi¶ I lige w meczu z Lublinem......teraz przerwa a¿ do marca....

¦wiony
27-03-2011, 21:43
No i wre¶cie ...po 5 miesi±cach startuje liga ¿u¿lowa:napinka: w corocznym rozpoczynaj±cym sezon Kryterium Asów w Bydgoszczy zwyciê¿y³ Emil Sajfutdinow...
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/03/27/emil-sajfutdinow-zwyciezyl-w-kryterium-asow-wynik/

Ciekawie wygladaj± zawirowania w sprawie nowych t³umików,dalej niewiadomo jak potocz± siê losy naszej reprezentacji i uczestników SGP...

Czaik
26-04-2011, 20:36
S± chêtni na GP w Lesznie 30.04.2011 (g.19.00) ?

Bilety s± jeszcze dostêpne, do zamówienia do 28.04.

Czaik
29-04-2011, 23:48
S± chêtni na GP w Lesznie 30.04.2011 (g.19.00) ?

Bilety s± jeszcze dostêpne, do zamówienia do 28.04.

O 10 rano wyje¿d¿amy :lajkonik:

Jakby byli jeszcze jacy¶ chêtni to dawaæ znaæ do 8 rano.

¦wiony
11-07-2011, 22:24
Na meczu ROW-Poznañ trzech GieKSiarzy wygrana gospodarzy 53-37 i punkt bonusowy zostaje bna ¶l±sku.... w pi±tek wybieramy sie na fina³ dru¿ynowych mistrzostw ¶wiata tak ¿e nasze barwy bêd± tam widoczne.....

¦wiony
18-07-2011, 16:13
Na SWC w Gorzowie Wlkp. 4 osoby od nas z flag± Katowice On Tour......
Polacy po raz trzeci z rzêdu zdobyli mistrzostwo!!!!!! zawody by³y niesamowicie ciekawe a losy mistrzostwa wa¿y³y siê do przedostatniego biegu
My¶limy nad wypadem na SGP do Gorzowa i nad IMP do Leszna.... kto¶ chêtny???

suhy64
21-07-2011, 17:58
Na SWC w Gorzowie Wlkp. 4 osoby od nas z flag± Katowice On Tour......
Polacy po raz trzeci z rzêdu zdobyli mistrzostwo!!!!!! zawody by³y niesamowicie ciekawe a losy mistrzostwa wa¿y³y siê do przedostatniego biegu
My¶limy nad wypadem na SGP do Gorzowa i nad IMP do Leszna.... kto¶ chêtny???

Tylko pozazdro¶ciæ, widzia³em tylko w C+ i dawno ju¿ nie by³em ¶wiadkiem tak emocjonuj±cego turnieju, sama kwintesencja ¿u¿la.

Czaik
05-10-2011, 00:17
Tym razem 16.10 jedemy na POLSKA - Reszta ¦wiata do Torunia

http://www.polskizuzel.pl/mecz/

Je¶li jest kto¶ chêtny to PW. Koszt bilet + przejazd 50-60 z³
Na info czekam do koñca tygodnia.