View Full Version : Liga ¦wiatowa 2009
W sobote zaczynamy rywalizacje grupowa z Brazylia. Jednak zagramy bez filarow reprezentacji Wlaz³ego i ¦widerskiego, chociaz wg mnie Polakow jak najbardziej stac na zwyciestwo.
Pierwszy set w wykonaniu polaków Bardzo dobry (koñcówka nerwowa, ale wygrywamy do 23)
Spodziewa³em sie innego pierwszego seta w takim sk³adzie,wszystko ³adnie funkcjonowa³o oby tak dalej ! :)
gniotek1102
13-06-2009, 15:44
NO wszystko po naszej mysli :)
Dobra gra kazdego naszego zawodnika a szczególnie Kurka atakuje wszystko co mu podejdzie Brawo !
S³abszy drugi set,do tego kontuzja Kurka ktory gra³ ca³kiem dobrze, szkoda szkoda...
szkoda, ze na tym pierwszym secie dobra gra polakow sie skonczyla.
Ktos w tv, w studio wspominal o meczach reprezentacji w spodku. Jakie to maja byc mecze i kiedy ?
remont hali - nie ma ligi swiatowej w katowicach w tym roku
No z racji tego ze zanied³ugo bêdzie EuroBasket.
Do Spodka na pewno siê przejdê na mecze naszych je¿eli takowe siê odbêd± jeszcze w tym roku. Pierwszy set by³ naprawdê dobry w wykonaniu naszych i wydawa³o siê ¿e przy takiej grze mo¿emy wygraæ z Brazyli±, niestety od 2 seta to by³a po prostu masakra, b³±d za b³êdem, zbyt du¿o zmarnowanych serwów. Szkoda tak mia¿d¿±cej pora¿ki.
remont hali - nie ma ligi swiatowej w katowicach w tym roku
Remont hali nie bêdzie trwa³ ca³y rok, jeszcze tym roku w
Jeszcze w tym roku w Spodku odbêd± siê Mistrzostwa Europy w Koszykówce i Mistrzostwa Europy w Siatkówce Kobiet. Sory za ten post wy¿ej, ale przypadkowo go wys³a³em..
gniotek1102
13-06-2009, 17:33
W spodku sa jeszcze 14-16 sierpnia El.M¦.
Gramy z Francja,S³owacja i S³owenia.
Francja ciekawy przeciwnik warto sie wybrac na ten mecz :)
ale podczas rozgrywek ligi swiatowej remont jest. Dopiero spodek bedzie gotowy na mistrzostwa. Wtym roku NIE MA meczy ligi swiatowej w spodku
Terminarz Ligi ¦wiatowej reprezentacji Polski:
13.06.09 BRAZYLIA-POLSKA 10:00 Sao Paulo
14.06.09 BRAZYLIA -POLSKA 10:00 Sao Paulo
19.06.09 WENEZUELA-POLSKA 19:00 Caracas
21.06.09 WENEZUELA-POLSKA 14:00 Caracas
27.06.09 POLSKA-BRAZYLIA 16:30 £ód¼
28.06.09 POLSKA-BRAZYLIA 16:30 £ód¼
03.07.09 POLSKA-WENEZUELA 20:00 Wroc³aw
04.07.09 POLSKA-WENEZUELA 20:00 Wroc³aw
10.07.09 FINLANDIA-POLSKA 18:30 Tampere
11.07.09 FINLANDIA-POLSKA 18:30 Tampere
15.07.09 POLSKA-FINLANDIA 20:00 Bydgoszcz
16.07.09 POLSKA-FINLANDIA 20:00 Bydgoszcz
Wybiera siê kto¶ ?
ale podczas rozgrywek ligi swiatowej remont jest. Dopiero spodek bedzie gotowy na mistrzostwa. Wtym roku NIE MA meczy ligi swiatowej w spodku
Tyle ¿e my mówimy o obojêtnie jakich meczach reprezentacji w tym roku w Spodku, a nie konkretnie o lidze ¶wiatowej.
Ktos w tv, w studio wspominal o meczach reprezentacji w spodku.
Odbiegaj±c nieco od L¦....
Abramov podbisa³ kontrakt z Jastrzêbiem :szok:
pierwsze 3 pkt sa na Polskim koncie. Mysle, ze z drugiego miejsca mozemy wyjsc z grupy.
gniotek1102
21-06-2009, 22:14
Co za mecz Polaków zreszta ustawienie z serwujacym B±kiewiczem jest idealne mocna zagrywka i potem wysoki blok (Mo¿d¿onek) ale by³o widac tez duza nieporadnosc Wenezuelczyków w³asciwei nic nie grali.Teraz 4 mecze w Polsce i na koniec wyjazd do Finlandii 2 miejsce jak najbardziej realne a przy odrobinie szczescia moze i 1 (Brazylia nic nie gra³a w meczach z Finlandia)
Dzisiejszy szpil z Brazyli± jest debiutem hali w £odzi czy ju¿ szpilali tam??Wie kto¶?
£ód¼ po raz dziesi±ty bêdzie go¶ciæ mecze Ligi ¦wiatowej siatkarzy. W sobotê i niedzielê reprezentacja Polski zagra z liderem grupy D Brazyli±. Do rywalizacji dojdzie w nowej hali.
- Bêdzie to próba generalna tego obiektu przed mistrzostwami Europy kobiet - powiedzia³ sekretarz generalny Polskiego Zwi±zku Pi³ki Siatkowej Bogus³aw Adamski. - Nowa hala jest najnowocze¶niejsza w Polsce, w sumie oba spotkania zobaczy oko³o 25 tysiêcy widzów. Znajduje siê obok stadionu £ódzkiego Klubu Sportowego. Brazylia jest tak atrakcyjnym rywalem, ¿e bilety w sprzeda¿y by³y tylko przez trzy dni.
Adamski podziêkowa³ w³adzom £odzi za terminowe zrealizowanie inwestycji. - Przed rokiem by³y budowlane k³opoty - powiedzia³. - Z natury jestem optymist±, ale wówczas mia³em w±tpliwo¶ci czy obiekt zostanie oddany do u¿ytku w terminie.:czytaj:
pokazuja ten szpil czy polecieli w kulki ?
Pokazuj± na polsacie o 16.30
W programie pisze ze o 16.15 na polsacie.
kurwa, no jak cioty graj±...
M³ode chopy graja to idzie ich jescze zrozumieæ.Ale te klaskanie przy hymnie Brazyli to jak u Rubika.Mogli se to darowaæ.
O meczu siê nie bêdê wypowiada³, bo siê nie znam.
Ale na trybunach jak zawsze piknik do potêgi, bez zapiewaj³y ci "kibice" normalnie by siê pogubi³y. Na plus, ¿e nie by³o tego pojebanego "Wyginaj ¶mia³o cia³o"...
No i jeszcze powalony Polsat, który w ka¿dej przerwie technicznej dawa³ reklamê, na czo³ówce której by³a ta piknikowa rodzina z gówniarzem z tr±bk±, ojcem w koszulce i matk±, która chuja siê zna, a wyskakuje z rado¶ci i we trójkê tañcz± triumfalnie.
I taki oto sposób kibicowania kultywuje Polsat, jak i inne media w Polsce : )
Oczywi¶cie niech sobie w siatkówce tak zostanie. Gorzej, ¿e takie co¶ chc± przepchn±æ do pi³ki.
Jest to przedstawiony jedyny s³uszny sposób kibicowania, ich zdaniem.Ja do pikiników nic nie mam wrêcz przeciwnie uwa¿am ¿e s± tak samo potrzebni jak ci bardziej fanatyczni którzy dopinguj±.Ale odstawianie b³azenady w zjebanych strojach i i dmuchanie w te pojebane trabki jest po prostu kiczowate.
widaæ by³o, ¿e pêkli w 3 secie. Szkoda, ale czas dzia³a na ich korzy¶æ.
BRAWO ISIA!!!! 4 RUNDA!
Ja do pikiników nic nie mam wrêcz przeciwnie uwa¿am ¿e s± tak samo potrzebni jak ci bardziej fanatyczni którzy dopinguj±.Ale odstawianie b³azenady w zjebanych strojach i i dmuchanie w te pojebane trabki jest po prostu kiczowate.
Zgadzam siê w 100%.
Jest to przedstawiony jedyny s³uszny sposób kibicowania, ich zdaniem.Ja do pikiników nic nie mam wrêcz przeciwnie uwa¿am ¿e s± tak samo potrzebni jak ci bardziej fanatyczni którzy dopinguj±.Ale odstawianie b³azenady w zjebanych strojach i i dmuchanie w te pojebane trabki jest po prostu kiczowate.
Zgadzam siê w 100%.
Ja siê z wami natomiast w 100% nie zgodzê. Mo¿e i atmosfera jest na meczach siatkowki piknikowa, ale je¿eli stoisz przy plycie i 13 tys. kibicow krzyczy i dmucha w tr±bki, to az Ci ciarki po plecach przelatuj±. Mo¿ecie mi powiedziec jakie to s± "zjebane stroje" bo nie bardzo roumiem? Bia³o czerowne barwy sa zjebane?
Chodzi³o mi bardziej o to przebieranie sie i wymalowanie jak klaun do cyrku razem z wszystkimi akcesoriami typu tr±bka.Barwy jak najbardziej ale z jakim¶ umiarem.Dodatkowo styl ten jest wychwalany w mediach co nie miara a w wiêkszo¶ci krytykowany oraz karany przez np.PZPN jest dotychczasowy sposób kibicowania z uzyciem piro.
Szkoda tej porazki ;)
ale prawda jest taka ze m³oda elita musi siê odnale¼æ w zespole i powoli pokazaæ klasê.
Potencja³ jest, chêci s± teraz tylko to udoskonalaæ a Brazylia w gruncie rzeczy mimo "nowej" druzyny jest konkretnym rywalem z niema³ym do¶wiadczeniem..
Pozosta³o kibicowac i zyczyc sukcesow :)
Gdyby ch³opaki sie postarali to 1 set by³by ich bo prowadzili 14-10 lecz przegrali. Ogolnie to wg mnie grali dobrze 2 sety a 3 odpuscili a mogli spokojnie Brazylii urwac seta czy nawet 2.
No niby tak ale wiesz jak to jest nerwy zapewne tez przes±dzi³y o losach Polaków bo grali z nie byle kim.. ale to ich wcale nie usprawiedliwia..
pierwsze 2 sety na plus pozniej wiadomo ;]
;188337']No niby tak ale wiesz jak to jest nerwy zapewne tez przes±dzi³y o losach Polaków bo grali z nie byle kim.. ale to ich wcale nie usprawiedliwia..
pierwsze 2 sety na plus pozniej wiadomo ;]
bol±czk± polskich zawodników jest psycha.
i to w ka¿dej grze.
zauw¿cie to.
im dalej zajd± tym gorzej.
niby mamy te drugie, trzecie miejsca ... ale kaj to pierwsze?
Mo¿ecie mi powiedziec jakie to s± "zjebane stroje" bo nie bardzo roumiem? Bia³o czerowne barwy sa zjebane?
Chodzi zw³aszcza tr±bki. Milion razy gadane by³o nawet przez samych zawodników (w tym przypadku pi³karzy), ¿eby nie przynosiæ tr±bek. Niestety do bezmózgów to nie dociera i nawet wbrew sportowcom nosz± te tr±bki, ¿eby wydmuchaæ nos chyba.
Generalnie choæ nie negujê takiego sposobu "kibicowania", to dla mnie jest to takie sobie pój¶cie na mecz, ¿eby spêdziæ mi³o popo³udnie i niczym nie ró¿ni siê od wizyty w supermarkecie.
Beag a ciarki to mnie te¿ przechodz± przy tych tr±bkach, ale to z tego samego powodu, co ja wtedy, gdy kto¶ pazurami drapie o tablicê czy je¼dzi d³oni± po skrzypi±cym blacie sto³u : )
Z tr±bkami to przejebane jest w RPA co pokaza³ PK i w 2010 M¦ to chyba bêdê bez g³osu ogl±da³ :).
Jedno co mi siê podoba³o na trybunach, to hymn od¶piewany bez muzyki.
A co do gry, to zarówno pierwszy jak i drugi set spokojnie mo¿na by³o wygraæ, wiêc szkoda. Ale najwa¿niejsze ¿eby ta ekipa za kilka lat by³a gotowa, jak Wlaz³y, Winiarski i reszta obecnej kadry A zacznie my¶leæ o emeryturce :)
Nie mam zamiaru krytykowaæ trenera, bo 5 meczach, ale albo mi siê wydaje, albo w czasie tych time-outów jest jeden wielki burdel. Stelmach co¶ gada, Castellani wali mieszankê w³osko-hiszpañsko-polsk±., po minach zawodników ewidentnie widaæ, ¿e nie bardzo kumaj± co do nich mówi.
Pierwszy problem który widaæ ju¿ na dzi¶ go³ym okiem to bêdzie brak warto¶ciowego zmiennika dla Winiarskiego, no i ju¿ tradycyjnie dla Zagumnego. Niez³y potencja³ ma Gromadowski, gra w stylu Milijkovicia i jak zacznie graæ w lepszym zespole z tytanami na przeciwko ma szansê moim zdaniem.
mimo pora¿ek po 0:3 z Brazyli± widaæ ¿e bêdziemy mieli po¿ytek z tych ch³opaków ! Brawo Polacy !
Je¿eli kto¶ chce zobaczyæ galeriê z meczu Polska- Brazylia w ³odzi to zapraszam ;-) http://www.wiadomosci24.pl/artykul/mecz_polska_brazylia_w_obiektywie_101712.html
Marcel w Paris pogra z wielkimi tytanami ;) Bartman warunki fizyczne ma idealne teraz jedynei nabrac doswiadzcenia. Kurka z Jaroszem sledze od momentu kiedy obydwoje jescze w Mosto grali, gdzie Pietrzyk zapowiadal ich na wielkie gwiazdy i wydaje mi sie ze pojda ta droga, zwlaszcza ze Kuba wraca do KK, gdzie podstawe ma pewna :) najwiekszy minus to rozegranie jak wszyscy widza, powalenie Grzeska jescze rozumiem ale woicki to jest pomylka totalna... zostaje nam Zagumny.
Flame jak Ci sie podoba nasz kapitan ;)?
ciekawie jest tez w innych grupach; Holendrzy bez Horstinka jakby stracili ducha walki, plus dla Bontje i van Dijka. Rosjanie graja mocnym skladem a mimo wszystko potrafia bez walki wtopic z Bulgarami, gdzie obok Mateya rosnie wielka gwiazda Ananieva. Ogolnie to ciekawa ta swiatowka w tym roku, choc poziomem zachwycac sie nie mozna.
a jak wam sie podobala £ódzka arena ktora w czasie treningow obu ekip zaczela "przeciekac" - wstyd.
Kurek dla mnie pewnego poziomu ligowe nie przeskoczy.
Jarosz mo¿e co¶ zrobiæ, o ile nie pójdzie w ¶lady tatusia.
Co do Bartmana, to problem le¿y w jego g³owie, bo daleko mu do poziomu na jakim mu siê wydaje, ¿e jest.
B±kiewicz, jak to on gra tyle lat i nic siê nie zmienia.
Ignaczak jest w s³abej formie i to te¿ ma znaczenie.
co do Bartmana sie zgodze, ktos go musi utemperowac bo warunki podobne do Marcela. Jarosz w KK bedzie mial niezla szanse do ogrywania. Baku moze i jakos przyjmuje ale atak to juz podchodzi pod tragedie :P kapitana ma chyba za staz. na libero kiedys widzialam Bartka Sufe, teraz jednak nawet nie wiem jak gra, dawno go nie widzialam :/
mam nadzieje, ze z wenezuela pojdzie szybko i latwo. wygrac w dobrym stylu, zebysmy dzikiej kart nie dostali za kibicow.
mam nadzieje, ze z wenezuela pojdzie szybko i latwo. wygrac w dobrym stylu, zebysmy dzikiej kart nie dostali za kibicow.
Wenezuela ma problemy z kontuzjami, w dodatku u siebie to beda spokojne dwie wygrane. U siebie Wenezuela nastawila sie na jedna wygrana i niewiele brakowalo. W Polsce raczej beda myslec tyllko o wygraniu jednego seta.
Czyzby zainteresowanie siatkowka skoñczy³o siê? Jesli nie, to zapraszam do obej¿enia galerii z wczorajszego meczu ; http://www.wiadomosci24.pl/artykul/zwyciestwo_3_0_polskich_siatkarzy_w_obiektywie_102 518.html
orientuje sie ktos, kiedy beda w sprzedazy wejsciowki na te mecze z Francja, Slowacja, Slowenia (?) 14-16.08, ktore maja odbyc sie w spodku ?
wenezuela slaby rywal, sam luis im meczu nie wygra ( no i dobrze) la bomba to tylko gwiazdorzyl we wroclawiu dobrze nic poza tym ;) malo punktow choc w bloku i tak z ekipy wenezueli najlepszy ;)
Bartman na duzy plus, Marcel troche gorzej wczoraj wypadl - Kuba Jarosz dobra zmiana.
fajne foty sa na oficjalnej stronie fivb :) Hala Ludowa na plus, chociaz akustyka, dupiata - klimy sie chyba jescze nie dorobili ;)
zawiodlam sie na Holendrach ktorzy latwo dali rozbic sie wlochom. w pozostalych grupach takze same niespodzianki Finowie wygrali z Brazylia - co akurat dziwic nie moze, a to co robil Oivanen jest godne podziwu :) japonczycy wygrali z Bulgarami, Korea z Aregntyna, Rosjanie dosc latwo wtopili u siebie z Kuba.
orientuje sie ktos, kiedy beda w sprzedazy wejsciowki na te mecze z Francja, Slowacja, Slowenia (?) 14-16.08, ktore maja odbyc sie w spodku ?
http://www.sportowefakty.pl/siatkowka/2009/06/20/gdynia-gospodarzem-eliminacji-ms-siatkarzy-2010/
wg mnie Bartman dzisiaj na dupny plus i bede zdziwiony jezeli jutro w wyjdzie kurek w pierwszej szostce. Reszta ponizej oczekiwan. Gromadowski dzis bezradny. Oddala sie szansa na otrzymanie dzikiej karty.
wie kto¶ kto gra pó³fina³y o 17.25 a kto o 20.25 ?
17:30 Brazylia - Rosja
20:30 Serbia - Kuba
szczerbaty
26-07-2009, 00:02
tak fina³ o 20:30 Brazylia-Serbia
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.