PDA

View Full Version : Euro 2012

Krzyś
12-05-2009, 07:16
Jutro ogłoszenie miast.

Wg mnie Chorzowa nie będzie na bank, a zobaczcie sobie to:

Stan przygotowań każdego z miast ocenili także reporterzy "Wyborczej" - tu też Kraków jest pierwszy, za nim Wrocław, a potem Gdańsk i Poznań. Kraków i Poznań są najbardziej zaawansowane jeśli chodzi o budowę stadionów. W kwestii zakwaterowania gości najmniejsze problemy mogą wystąpić w Krakowie i Warszawie. I właściwie tylko transport miejski zyskał we wszystkich miastach uznanie oceniających, co zapewne mocno zdziwi tamtejszych mieszkańców.

nie ma jak fachowcy:lol2:

mody18
12-05-2009, 07:39
mamy na Ślasku duzy, dobry stadion, a oni kurwa wydziwiaja. Niech te jebane warszawioki zrozumieja, ze na razie na Śląsku jest jeden stadion z prawdziwego zdarzenia jak na taka impreze, ktora jest Euro 2012.

Szpic
12-05-2009, 07:58
ale w innych czesciach maja tez perelki w planach :D

w Gdansku znowu sie przeciagnie bo okazalo sie ze wykopali jakas stary zbiornik z garbarni skor. Znow opoznienie i koszta rosna o ponad 20mln

ciekawe jak bedzie szla budowa w innych miastach...

JACA
12-05-2009, 08:15
Krzys w tamtym tygodniu był bardzo fajny artykuł na ten temat. Slask nie tyle przegrał pod katem infrastruktury a prede wszystkim z braku lobby slaskich politykow i małej liczby atrakcji turystycznych. Dla VIP-ow z UEFA niezwykle istotny ponoc był ten punkt stad taki wzrost notowan Krakowa. Ciekawa sytuacja jest z Poznaniem. Poznan moze zostac wydymany i obejsc sie ze smakiem na rzecz Wrocławia bowiem Schetyna robi wszystko co mozliwe aby Wrocław dostał praow do Euro kosztem poznania. Poznan ma byc niby teraz wybrnay do miast organizujacych ale w ostatecznym rahcunku Poznan ma przegrac rywalizacje z Wrocławiem a 4 miasta w ktorych beda sie rozgrywac Euro w Polsce to Warszawa,Gdansk,Kraków i Wrocław

Krzyś
12-05-2009, 08:24
JACA zdaję sobie sprawę, ze to nasi politycy i rządzący dali dupy. Kopel i Uszok to taki badziewie, jeżeli chodzi o sport, że głowa boli.
Do tego nasi politycy z (ło)Buzkiem na czele:lol2:.
Co oni potrafią dla nas zrobić??!!
A wystarczyło dogadać sie z Krakowem - mydajemy stadion, wy noclegi i atrakcje turystyczne. Połączenie jest jak każdy widzi (przynajmniej do końca A4 by zrobii:lol:).

Ja byłem sceptykiem jeszzce przed ogłoszeniem czy dostaniemy jako Polska Euro czy nie (3/4 forum na mnie siadło) ...
Potem je dostaliśmy, euforia ... ale czy u nas ... jutro sie być moze okaże. Śmiem wątpić.

Mayek
12-05-2009, 12:47
kopnac w dupe polske, zrobic impreze ze Czechami albo Slowacja.
dla mnie tylko szkoda braku fajnej atmosfery no i niezarobionych pieniedzy. Moim "faworytem" jest Gdansk, stadionu nie ma ale euro bedzie :lol:
machajcie dalej polska flaga, na razie Śląsk na tym dobrze wychodzi!

mody18
12-05-2009, 13:01
ale w innych czesciach maja tez perelki w planach :D

w Gdansku znowu sie przeciagnie bo okazalo sie ze wykopali jakas stary zbiornik z garbarni skor. Znow opoznienie i koszta rosna o ponad 20mln

ciekawe jak bedzie szla budowa w innych miastach...

no wlasnie W PLANACH, a u Nas stoi juz obiekt 48 tysieczny. Wiec nie rozumie tych debilnych politykow, po jaka cholere budowac stadiony od podstaw i tracenie kasy, jezeli juz jest dobry obiekt, np po co Baltic Arena ? Za ta kase mozna by wiele innych pozytecznych rzeczy zrobic na rzecz Euro 2012.

Jackoow
12-05-2009, 13:19
Kraków powinien spokojnie przejść sito, z jednego powodu - atrakcje!! Już gdzieś coś mówiono, że Kraków będzie na EURO, bo może się pochwalić swoimi zabytkami itp. Każdy wie, że jak Wisła grała w pucharach, to działacze z Krakowa zawsze robiły drużynom przyjezdnym wycieczki po starówce i wiozły do Oświęcimia. Podobnie będzie z kibicami. Kraków to jednak spory kawałek historii Polski i zostanie to wykorzystane.

Zgadzam się z JACĄ, Wrocław to też prawie pewniak. Polityka będzie górą....

Największy stadion nie wystarczy, by mieć u siebie EURO. Przez podrzędnych polityków Śląski prawdopodobnie zostanie wydymany i będziemy w dupie. Są Buzki, Piechniczki i inne znane nazwiska, ale niewiele zrobili. W sumie mają to w dupie, bo mecze i tak sobie obejrzą na żywo. Limuzyną pojadą do Warszawy i będą udzielać wywiadów jacy to wielcy kibice.....

kosa
12-05-2009, 13:51
I bardzo dobrze, że nie będzie w Katowicach EURO. Masa spitusów, zalane sikami centra miast, porzygane kamienice, wątpliwe zyski dla restauratorów (vide Austria) - taki jest prawdziwy obraz ME.

Najlepiej jakby w ogóle nie były w Polsce, ale jak mają być to jak najdalej od nas.

Jackoow
12-05-2009, 18:51
Za bardzo pesymistycznie do tego podchodzisz Kosa. Wiadomo, że EURO to czysta komercja, ale gdyby nie zostało ono przyznane Polsce, to nie remontowano, by stadionów, nie pobudowali, by więcej dróg. Wiem, wiem... to wszystko mało, ale gdyby nie EURO, to by w tej sprawie nikt nie kiwnął - żadnych remontów, bo po co?

W teleexpressie mówili, że agencja reutersa podała - 2 stadiony na Ukrainie, 6 w Polsce. Ile w tym prawdy, dowiemy się jutro.

niekumaty
12-05-2009, 18:59
Za bardzo pesymistycznie do tego podchodzisz Kosa. Wiadomo, że EURO to czysta komercja, ale gdyby nie zostało ono przyznane Polsce, to nie remontowano, by stadionów, nie pobudowali, by więcej dróg. Wiem, wiem... to wszystko mało, ale gdyby nie EURO, to by w tej sprawie nikt nie kiwnął - żadnych remontów, bo po co?
w chuju mam takie nowe stadiony, gdzie za przeklinanie dostaniesz wyrok.
jestem tego samego zdania co Kosa, nic mi nie da te euro, teraz to sie juz nie opłaca, tymbardziej ze my z kasy duzej z tego nie bedziemy mieli, a umiera cos BEZCENNEGO- ruch kibicowski.

do tego nie wyobrazam sobie aby na slaskim grały turasy lub inne brudasy, a ich spiewow pod oknami juz bym nie przezył. :kac:

jebac uefa, jebac ue, jebac euro.

Jackoow
12-05-2009, 19:10
EURO to dla mnie promocja Polski i szansa, by nasz kraj trochę ruszył do przodu w kilku aspektach. Są naturalnie plusy i minusy tej imprezy.

Mam w dupie jakie są warunki na innych stadionach, ale bardziej mi się podobał sektor gości z Lubinie niż w Pruszkowie. Dzięki EURO będzie więcej takich sektorów i nie będę musiał się czuć jak małpa w zoo.

niekumaty
12-05-2009, 19:17
EURO to dla mnie promocja Polski
promocjsa taka ze beda komentarze ze słabo sobie poradzilismy z organizacja, oczywiscie najbardziej beda bic piane włosi, i wyjdzie ze jestesmy chujowi - to tak w skrocieDzięki EURO będzie więcej takich sektorów i nie będę musiał się czuć jak małpa w zoo.
spoko, na stalowce faktycznie nie czułem sie jak 'malpa w zoo', tylko jak bydło jadace do rzezni.Są naturalnie plusy i minusy tej imprezy.

jedyny plus to taki ze elity i biznesmeni natrzepia kasy na nas, no i ze powstało troche nowych stadionow, ale onei tak by predzej czy pozniej u nas zaczeły powstawac.

Jackoow
12-05-2009, 19:25
Widzę, że jesteś nastawiony zdecydowanie na NIE, więc polemiki wystarczyłoby nam na kilkanaście stron, albo i więcej :)

Zobaczymy jutro jakie wybiorą miasta, potem będziemy patrzeć na prace i na koniec sama impreza, którą zapewne wszyscy (my też) będą komentować na wszelkie sposoby. Od A do Ż :)

:piwo:

kosa
12-05-2009, 19:35
Jackoow zobaczysz sam jak w 2013 przed startem nowego sezonu połowa aktywnych forumowiczów będzie miała albo zakaz stadionowy albo siedział w więzieniu.

Chuj ze stadionami i drogami, jak nie będzie miał na tych stadionach kto dopingowac.

Krzyś
12-05-2009, 21:49
w chuju mam takie nowe stadiony, gdzie za przeklinanie dostaniesz wyrok.
jestem tego samego zdania co Kosa, nic mi nie da te euro, teraz to sie juz nie opłaca, tymbardziej ze my z kasy duzej z tego nie bedziemy mieli, a umiera cos BEZCENNEGO- ruch kibicowski.

do tego nie wyobrazam sobie aby na slaskim grały turasy lub inne brudasy, a ich spiewow pod oknami juz bym nie przezył. :kac:

jebac uefa, jebac ue, jebac euro.

eeee bez przesady, to może zejdźmy do podziemia???

nie można sie tak zamykać.

aaaa ponoć wybór ma być za rok, no kurwa jak tak bedzie to paranoi juz 3 światy:))))))

whyduck
13-05-2009, 11:15
W-wa, Gdansk, Poznan, Wrocław.

Krakow i Chorzów odpadły.

Krzyś
13-05-2009, 11:19
W-wa, Gdansk, Poznan, Wrocław.

Krakow i Chorzów odpadły.

no, a teraz na czas Euro zamknąć drogi dojazdowe na Śląsk, albo inaczej, zrobić roboty drogowe. Niech sobie kurwa jeżdżą okrężnie!!!

Kosa, może masz i racje?:) Jebać to!

whyduck
13-05-2009, 11:50
sorry ale z tych wszystkich miast Chorzów był najgorzej przygotowany

Krzyś
13-05-2009, 11:54
sorry ale z tych wszystkich miast Chorzów był najgorzej przygotowany

chorzów, tak, ale nie region, aglomeracja. Mamy wiecej niż te wszystkie miasta, ale ... dobra i tak już po musztardzie.

ozi64
13-05-2009, 12:45
Stadion: największy w Polsce. Starczy tylko zrobić dach
Hotele: Całą aglomeracja ba tego w trzy dupy. A do 2012 by coś jeszcze się dało zbudować.
Drogi: DTŚ, A4, S1, S86. W planach a1
Lotnisko: Jedno z największych w Polsce. Połączone S1 z Katowicami.

Podsumowanie: Kompletnie nieprzygotowani do Euro.

whyduck
13-05-2009, 12:59
Stadion to przeżytek z widocznością z dupy. Lokalizacja jak na Euro jest zajebista, park etc. ale wyobrażasz sobie żeby ktoś zza granicy jechał rozklekotaną baną z batorego do katowic ? przez te zadupia w chorzowie, załęże itp. ? co z tego, że mamy zajebiste miejsca na śląsku typu pałac w pszczynie itp. jak gówno to takiego przeciętnego kibica obchodzi ? on przyjeżdza obejrzeć mecz na dobrym stadionie, najebać się na mieście itp. i gdzie Ci kibice mają siedzieć po meczu ? w ogródkach na stawowej hahaha ? czy na rynku w zabrzu, rudzie śląskiej, świonach, bytomiu ? w połowie tych miast nawet rynku nie ma, nie mówiąc już o slumsach, które stanowią 70% tych miejscowości. on ma w dupie to, że to aglomeracja, i czy ten stadion ma 60 lat czy 2 miesiące. jego interesuje to, żeby się najebać i mieć szybkie połączenie pomiędzy lotniskiem/hotelem/stadionem/knajpą.

byliśmy najsłabsi i tyle. to, że w Gdańsku nie ma stadionu to nic nie znaczy. jak postawią Baltic Arene oraz Narodowy to gwarantuje Wam, że na Śląskim będzie tylko U2 grać.

JACA
13-05-2009, 13:05
Chorzów poraz kolejny pokazuje ze nie nalezy mu sie prawo do EURO. Dla mnie jakims maskarycznym faktem nie do uwierzenia jest ze final Pucharu Polski bedziem ogło tylko obejrzeć 25 000 widzów...A Pani z chorzowskiego wydziału zarządzania imprezami masowymi twierdzi że liczba ta nie zostanie zmieniona bo wtedy prezydent Chorzowa złamałby prawo...To jest absurd jakis,pierwsyzm terminem była sobota a nie wtorek rozgrywania meczu finałowego i już wtedy myślano o 25 000 widzow. To ja sie pytam na chuj nam Euro na Slaskim skoro my finału Pucharu Polski nie umiemy zorganizowac??

Bart
13-05-2009, 13:12
JACA 25 000 dlatego ze taka byla liczba widzow wnioskowana we wniosku zlozonym do prezydenta...

Tevez
13-05-2009, 13:17
Prawda jest taka, że Chorzów gówno zrobił, żeby mieć te mistrzostwa. Codziennie widziałem w tv prezydentów Gdańska, Poznania itd. A u nas wszyscy uważali, że nam się należy.
Inna sprawa, że wybieramy polityków, którzy w dupie mają Śląsk patrząc na partie a nie na nazwiska i potem tak się to kończy. Nawet Kraków bez zaplecza politycznego nie dostał Euro, a co dopiero my.

Szkoda, że przebudowa Stadionu Śląskiego będzie kontynuowana, bo za kase na ten dach, możnaby wybudować stadiony przynajmniej dwóm Śląskim klubom (np. nam).

Mayek
13-05-2009, 13:19
ze Chorzowa nie ma to sie spodziewalem. Ale ze nie ma Krakowa to jest moim zdaniem patrzac z punktu widzenia Polski skandal. Kolebka panstwa polskiego odcieta od wielkiej imprezy, moim zdaniem krakow jest zaraz za warszawa jezeli chodzi o warunki na impreze.
Ja bym wyslal list do Niemcow, Czechow lub Slowakow zeby Slask zrobil z ktoryms z tych krajow euro :lol:

Tomson
13-05-2009, 13:27
Przynajmniej mi kitajce i murzyny nie będą pod oknami łazić.

Ja tam sie ciesze. Najlepiej to jakby w ogole te Euro sie odbyło na samej Ukrainie albo gdzieś jeszcze dalej. Miedzy innymi dlatego, żeby skończyły sie te pokazówki pzpn z karaniem ludzi/klubów tylko na potrzeby euro 2012.

Tak jak mówi kosa, fajnie by było dotrwać do 2012 bez zakazu :)

whyduck
13-05-2009, 13:28
Szkoda, że przebudowa Stadionu Śląskiego będzie kontynuowana, bo za kase na ten dach, możnaby wybudować stadiony przynajmniej dwóm Śląskim klubom (np. nam).

otóż to. nawet najstarsi Indianie nie znają faktycznej kasy która została przepierdolona na reanimację tego trupa.

co do Krakowa, to ja również jestem zaskoczony. ale biorąc pod uwagę to, iż akcja w Mydlnikach była częścią "promocji" Krakowa jako miasta przygotowanego do Euro, to bardzo dobrze tym kurwom, ze nie mają euro. znając ich ego to teraz przez 10 lat to będą przeżywać. pozatym co to kurwa za chora jazda, że Stadion Miejski w Krakowie ma barwy Wisły na krzesełkach ? to już inne kluby typu Cracovia, Hutnik, Garbarnia leżą poza Krakowem ?

jak już ktoś wcześniej pisał, Wrocław dostał Euro bo jest mekką polityków PO z Czesiem Schetyną na czele.

Stolica, Poznań, Gdańsk jak najbardziej zasłużenie otrzymały Euro.

katowicer
13-05-2009, 14:42
Stadion to przeżytek z widocznością z dupy. Lokalizacja jak na Euro jest zajebista, park etc. ale wyobrażasz sobie żeby ktoś zza granicy jechał rozklekotaną baną z batorego do katowic ? przez te zadupia w chorzowie, załęże itp. ? co z tego, że mamy zajebiste miejsca na śląsku typu pałac w pszczynie itp. jak gówno to takiego przeciętnego kibica obchodzi ? on przyjeżdza obejrzeć mecz na dobrym stadionie, najebać się na mieście itp. i gdzie Ci kibice mają siedzieć po meczu ? w ogródkach na stawowej hahaha ? czy na rynku w zabrzu, rudzie śląskiej, świonach, bytomiu ? w połowie tych miast nawet rynku nie ma, nie mówiąc już o slumsach, które stanowią 70% tych miejscowości. on ma w dupie to, że to aglomeracja, i czy ten stadion ma 60 lat czy 2 miesiące. jego interesuje to, żeby się najebać i mieć szybkie połączenie pomiędzy lotniskiem/hotelem/stadionem/knajpą.

byliśmy najsłabsi i tyle. to, że w Gdańsku nie ma stadionu to nic nie znaczy. jak postawią Baltic Arene oraz Narodowy to gwarantuje Wam, że na Śląskim będzie tylko U2 grać.

Własnie za dokładnei taką opinie dzis wygrałem w Antyradiu dwa obiadki:)

Panowie trzeba znać swoje miejsce w szeregu.
Kto był gdzies w Europie na meczach ten wie jak to tam wygląda.
zresztą porównajacie Poznań Wawe,Wrocław czy Gdańsk do naszej aglomeracji...
Park,wesołe,zoo dla kibica????

Simao
13-05-2009, 15:13
w tym momencie sami zobaczycie jakie jaja wyjdą z budową stadionu w Gdańsku. Wydaje mi się(ba! jestem pewien), że sporo ludzi dorobi się niezłego majątku na przekrętach z budowaniem. Ale cóż niech tam mają.
Co do nas to w sumie może jak by było te euro to i ktoś z rządzących naszym miastem trochę życia by nam nadał w centrum,a tak to nadal czarno to widzę.
A mam pytanie odnośnie bazy treningowej, jest już ona ustalona; kto i na jakim stadionie będzie trenował?

whyduck
13-05-2009, 15:28
A mam pytanie odnośnie bazy treningowej, jest już ona ustalona; kto i na jakim stadionie będzie trenował?

napewno nie, to są chyba indywidualne umowy piłkarskich federacji z daną bazą. za wcześnie na takie ustalenia, pozatym narazie wyboru to raczej nie ma.

Krzyś
13-05-2009, 15:41
no dobra, po części mnie przekonaliście (po trosze sam to wiedzialem), że nam sie EURO nie należy i tyle.
Ale, napisze teraz, że Polsce to sie bedzie jeszcze czkawaka długo utrzymywac po mistrzostwach. Na czym zarobi?
Na kibicach? Przyjada i po jadą w dniu meczu, bo maja blisko. To nie Portugalia. Inaczej na Ukrainie. Ale, pożyjemy, zobaczymy:)

Bedzie u nas spokój, dobre to, że to co sie teraz robi, to nie pod Euro 2012.

Junior
13-05-2009, 21:10
pozatym co to kurwa za chora jazda, że Stadion Miejski w Krakowie ma barwy Wisły na krzesełkach ?

Stadion GieKSy tez jest miejski to jakie barwy ma miec? Niebiesko zolte?

Mayek
13-05-2009, 21:24
ale w Kato jest jeden klub a tam dwa

Junior
13-05-2009, 21:27
ale w Kato jest jeden klub a tam dwa

Myslalem, ze mamy 3 kluby w Katowicach...

Mayek
13-05-2009, 21:33
bez jaj ze bedizemy liczyc Rozwoj i FC Kattowitz?
w Krakowie sa 2 kluby w 1 klasie rozgrywkowej, oba moim zdaniem sa jednakowo dobre z tym ze Wisla w ostatnich latach chycila kase i lepiej gra. Skuli tego miasto ma promowac jeden klub. Juz nie chodzi o to w jakich barwach sa krzeselka ale ta dupna biala gwiazda na stadionie miejskim to jest paranoja

Junior
13-05-2009, 21:36
Pierdolenie, jakby nam tak zrobili to bysmy sie jarali i dziekowali, a ze komu innemu to wielkie oburzenie.

Stadion jest miejski, stadion jest rownoczesnie stadionem Wisly Krakow, wiec co za problem? Przeciez stadion Cracovii nie nalezy do miasta (nie wiem w sumie do kogo, bo tam sa mega jaja), wiec co mieli tam zrobic? Jakie barwy? To taka sama sytuacja jak z naszym. Przejelo miasto, ale przejelo od GKS - dla GKS, dla nikogo innego.

niekumaty
13-05-2009, 21:45
bez jaj ze bedizemy liczyc Rozwoj i FC Kattowitz?
a co to za roznica?
Kto wie co bedzie za X lat...
Gdyby to był wspolny stadion Wisły i KSC, i na trybunie była gwiazda to cos inego, ale przeciez głownie tam Wisła bedzie grac, i to jakby na to nie patrzec ich stadion.

JACA
13-05-2009, 22:16
Wg mnie bardzo ciekawy wywiad z Bonkiem

http://www.dziennik.pl/polityka/article379082/Boniek_Mielismy_szanse_na_szesc_miast.html

Krzyś
13-05-2009, 22:34
łajdak, obadej se to, co ja napisałem o porozumieniu się Śląska z Krakowem:

http://sport.onet.pl/0,1260069,1970033,wiadomosc.html

komar75
26-05-2009, 19:06
Panowie jest szansa na Euro na Śląskim:cham:

http://miasta.**********/katowice/1,35019,6645591,Uszy_prezesa_PiS_zalatwia_Euro_na_ Slaskim.html

Jednak w obietnicach to posłowie są najlepsi, gorzej z wykonaniem ich.

whyduck
26-05-2009, 19:52
co za pokurw z tego Kaczyńskiego

Tevez
28-05-2009, 10:35
Większej głupoty jeszcze nie słyszałem. Przez cały ten czas nie potrafili nic załatwić, a na kilka miesięcy przed wyborami na bank załatwią.