PDA

View Full Version : Formuła1

Jabko
25-03-2009, 20:53
Jako że zaczyna się sezon mam pytanko.... wiecie może na jakim programie oprócz Polsatu mozna bedzie ogladać wyscigi, mam tylko C+

Jabko
25-03-2009, 20:55
no i jak chcecie to zostawcie ten temat na pogadanki o wyścigach a jak nikogo nie zainteresuje to kasacja ok.

Gierdi
25-03-2009, 21:28
Temat dobry bo pewnie połowa forum będzie oglądać tegoroczne zmagania Roberta o fotel mistrzostwa świata, ale moim zdaniem nadawało by sie to do "Na sportowo" ;) Co sądzicie o nowych bolidach, technologiach itp w F1 http://www.motoblog.com.pl/2009/01/20/bolid-bmw-sauber-f1-2009-f109/bmw_sauber_f1_09_11

Tomson
29-03-2009, 09:49
Tak myślałem, że to pierdolenie typu "JEDZIE PO 3 MIEJSCE" to jakaś zła przesłanka.

Ogólnie wyścig sam w sobie ciekawy, duże zmiany ... przede wszystkim brak jakiejs większej dominacji (chociaz w sumie wygrały dwa Brawny) jednego zespołu, co pozytywnie nastraja przed dalszą częścią sezonu. Może wreszcie będzie ciekawa walka pomiędzy większą liczbą zawodników.

Szkoda Roberta, ale chwali sie to, że przyatakował :)

whyduck
29-03-2009, 09:53
jebana kuRwa niemiecka, nie wiem czy to była jego wina bo się nie znam, ale każdy powód jest dobry żeby jebać szwabów...by to chuj no, spokojnie 2 miejsce by wyciągnął

z drugiej strony super, że w końcu koniec dominacji Ferrari/Ferrari McLaren/McLaren. teraz to będzie można czasem rzucić okiem na te wyścigi.

Kubica jako zapalony pokerzysta (grał jeszcze dwa dni temu m.in. z Joe Hachem'em - mistrzem World Series of Poker) podjął tu decyzje all-in, niestety tym razem nie wyszło bo ewidentnie słabszy szwab go sprawdził

Szpic
29-03-2009, 09:58
jestem ciekaw decyzji szefostwa FIA w sprawie bolidow Brown GP
Ponoc wykorzystujac luki w przepisach wykorzystuja zabronione czesci

a co do wypadku to Vettel byl juz wyraznie za Kubica wiec powinien go puscic

Tomson
29-03-2009, 09:59
Wina prawdopodobnie Vettela, który jest jeszcze mało doświadczonym kierowcą i troszeczke przecenił możliwości swojego bolidu. Kubica już go wyprzedził, a ten nie chciał się poddać, nie opanował auta i wyszło jak wyszło. Lipa, ale myśle, że w kolejnych wyścigach Kubica bedzie mocny i jeszcze wszystko przed nim :)

whyduck
29-03-2009, 10:01
a ja coś czuję, że obydwa Rubensy zostaną zdyskwalifikowane, a co za tym idzie Kubica mógł wygrać ten wyścig po wyprzedzeniu szwaba. takie mam przeczucie coś, tak samo jak mi się czuło, że wpierdolimy w Belfascie i leśne dziadki wypierdolą Beenhakkera.

pooceq
29-03-2009, 10:13
Robert mial szanse to wygrac, byl sporo szybszy od Buttona i Vettela. na moje oko Vettel nie byl tak w 100% winny, bo za duzo zrobic nie mogl
w czwartek nie pomyslalbym nawet, ze Brawn odwali tak dobra robote. mimo kontrowersji - pelen respekt

Robin
29-03-2009, 10:55
Ale i tak jest super. zapowiada sie ciekawy sezon. Wina Vettela no cóz to jest sport. Szkoda ze kierowca gówno widzi z bolidu. Nie widzi co sie dzieje obok niego (miejsce vettelowi zostawił) a tym bardziej nie widzi przedniego spojlera. Kubica nawet nie miał pojęcia że urwał spojler.

pooceq
29-03-2009, 10:58
miejsce vettelowi zostawił
przy wyjezdzie z zakretu juz nie za bardzo. ale to niewazne - taki urok tego sportu. faktycznie sezona sie zapowiada bardzo ciekawie. licze, ze Ferrari sie odkuje w kolejnych wyscigach.

Robin
29-03-2009, 11:09
No wadziłbym sie. Vettel dał po hamulcach co kubica widział. Wtedy wyskoczył dużo przed niego bo myślał ze Vetel odpuści a tu jednak lipa (miejsca było sporo dla vetela). No nic to jest walka. Tylko inni kierowcy jak mieli problemy z oponami to nie ryzykowali tylko przepuszczali.

Szpic
29-03-2009, 11:36
Brawn GP az tak duzo nie zrobil :)
Poza znalezieniem swietnego sponsora

wszystcy mowia ze np Ferrari testowalo auto 2 miesiace a brown gp mial tydzien..
Wiekszego kitu dawno nie bylo!.
Bolid ten byl przez honde budowany juz ponad rok temu i testowany
wiec jest to poprostu model dopieszczony do granic mozliwosci.
I jak wycofali sie to oddali Brownowi gotowy bolid bez potrzeby dalszego testowania...

pooceq
29-03-2009, 11:51
taki wynik, po dosc sporym zamieszaniu wokol zespolu, zasluguje na najwyzsze uznanie.
a z tym budowaniem bolidu, to faktycznie brednie. chociaz mieli sporo przerwy, ktora na korzysc rozwoju bolidu na pewno nie wplynela

Szpic
29-03-2009, 13:10
po pierwszych wyscigach poprzedniego sezonu szefostwo hondy widzac jak bardzo odstaja od reszty postanowili odpuscic sezon i skupic sie na budowaniu bolidu na ten.

to tlumaczy dlaczego w poprzednim praktycznie sie nie liczyli a teraz tak odstaja

Robin
29-03-2009, 13:17
Tak naprawde to Brawn GP nie ma jeszcze sporo sponsorów ba nawet jakiegoś wielkiego tyz ni (oprócz virgin). Ale to jest kwestia juz tylko czasu.

mody18
05-04-2009, 11:26
długo dzis kubica nie pojezdzil... bmw sobie jakies jaja robi czy co? durs cos z bolidem. moze przydalaby sie zmiana teamu.

Patyk TzN
05-04-2009, 11:54
długo dzis kubica nie pojezdzil... bmw sobie jakies jaja robi czy co? durs cos z bolidem. moze przydalaby sie zmiana teamu.

patrze na start,spadl na ostatnie, ide umyc zeby, wracam a tu nie ma Roberta :/ kur.. oni co 3 wyscig maja jakies problemy, jakas tandeta:/ w tamtym sezonie przez periwsze kilka wyscigow cos ze skrzynia biegow ciagle mial...

Gilbert
05-04-2009, 12:39
w tamtym sezonie przez periwsze kilka wyscigow cos ze skrzynia biegow ciagle mial...
To dziwne że w pierwszych trzech wyścigach dwa razy stał na podium :)

Budus
05-04-2009, 13:02
bo to sezon wcześniejszy był :]

Tukker
05-04-2009, 13:06
Drażni mnie Heidfeld na podium :cham:

Przemek
05-04-2009, 13:12
Kurwa szkoda że Kubica nie przeszedł do GP :)

jotR
05-04-2009, 13:28
wydymali wszystkich dookola.
chopy zaplacili za bilety i poogladali 35 kolek. Cyrk na kolkach, jebac FIA.
Nakajima dojechal
Sklasyfokowanych zostalo 5 chopow mimo ze wypadli bo od wypadniecia do konca wyscigu nie minelo 7% wyscigu. 40zł w dupe.
do tego zepsute widowisko!

Robin
05-04-2009, 14:36
Jo juz od dawna życzył Kubicy by przeszedł do Red-Bulla. To jest naprawde doświadczony zespół. Najlepiej zyskał na tym Vettel. No ale spokojnie nie stresujmy sie to przeca początek :)

Szpic
01-05-2009, 21:21
zapowiedziano zmiany na przyszly sezon:
ograniczenie budzetow do 45 mln euro.
w czasach gdzie kierowcy zgarniaja po 10-20 to reszta i badania to juz chyba na kredyt ;)

i 2 najlepsze rzeczy.
1) Zakaz dogrzewania opon kocami. Poczatki wyscigow na zimnych oponach beda masakra
2) zakaz dotankowywania w czasie wyscigu. To cale gp bedzie trwac max 20 okrazen czyli do 30 minut ...

ten sport zbliza sie do upadku

Foxu
01-05-2009, 21:37
Po prostu F1 czekaja zmiany. Beda musieli obciac place kierowcom, albo place kierowcow nie beda wliczane do budzetu. Masakra to by byla jak by puscili amatorow. Ci kierowcy potrafia tyle, ze sobie poradza. Pozatym Kubica podobno potrafi szybko dogrzac opony (tor jazdy) tak wiec dla niego to dobrze. Co do paliwa, Ja na jednym baku jezdze dluzej niz 30 minut.

Mayek
01-05-2009, 23:06
f1 juz od czasu odejscia Schumachera upada. Ciagle zmiany zeby Ferrari nie wygralo skutkuja tym ze co raz mniej wyscigow ogladam. Jebac tych co sie na tym sporcie dorobili organizacyjnie a teraz go psuja

Foxu
01-05-2009, 23:10
Ja nie ogladalem F1 przez kilka lat, od czasow Senny, bo co to za frajda ogladac jak z gory wiadomo kto wygra (Ferrari). Teraz przynajmniej jakas odmiana. Ale i tak wole Moto GP niz F1.

pooceq
02-05-2009, 07:51
ooo... dokladnie - w MotoGP, nawet jak wiadomo bylo, kto wygra (Rossi), to i tak bylo ladne widowisko. teraz dodatkowo przyszla mlodziez i niezle namieszala. cociaz jakby mniej walki jest, niz kilka lat temu

Mayek
02-05-2009, 14:02
wygrywalo Ferrari ale przynajmniej byly logiczne zasady a nie jakies kersy, 4 rodzaje opon, koniecznosc jazdy na gorszych oponach przez czesc wyscigu zeby bylo atrakcyjnie (nie wiem jaka tu jest atrakcyjnosc?), zamykanie boksow przy safety car i potem dawanie kar chopu ktoremu akurat sie paliwo skonczylo i musial zjechac oraz przeniesienie wyscigow w azji na wiosne kiedy ciagle leje.Jeszcze pare by sie tych porabanych zmian znalazlo.
A jeszcze mi sie kojarzy to ze po kwalifikacjach nie mozna auta dotankowac i to ze trzeba miec 1 silnik chyba na 4 wyscigi i skrzynie biegow na 2 wyscigi

pooceq
02-05-2009, 15:05
z tymi silnikami chodzi o to, zeby wymusic na konstruktorach prace nad zwiekszeniem wytrzymalosci. zakaz tankowania wymusi prace nad oszczednoscia - te dwie rzeczy moga sie przelozyc na cywilne samochody. nie podobaja mi sie, ale jakis sens nawet maja
zamykanie boksow przy SC to bezsens, wystarczy udowodnic stewartom, ze samochod nie ma juz paliwa (calkiem proste).
co do Azji, to ktos im powinien kupic kalendarz z zaznaczona pora deszczowa, bo to kompletny idiotyzm jest. mnie jakos deszczowe gp na tych nowych nie przekonuja. co innego deszcz w Monako, na Monzie, czy w Spa. wogole lubie europejskie GP.

Mayek
02-05-2009, 16:09
deszcz w f1 jest dobry jezeli wplywa tylko na przyczepnosc tzn jest to lekki deszcz ktory wymusza zmiane opon na monsoon tyres ale nie powoduje przerwania gp skuli deszczu tropikalnego tak jak to bylo w malezji teraz

mody18
24-05-2009, 15:53
co sie znow stalo, ze Kubic nie dojechal do konca?

Mar1964ciN
24-05-2009, 16:08
co sie znow stalo, ze Kubic nie dojechal do konca?

Awaria hamulców. http://www.*********/F1/1,96297,6644233,Robert_Kubica__Psuly_sie_hamulce.h tml

JohnyManhattan
24-05-2009, 16:44
Ja pierdole niech on ciepnie w pizdu te BMW. Bedzie w tym sezonie jakis wyscig w ktorym nie bedzie mu nic szwankowalo?

mody18
24-05-2009, 16:50
a gdzie byscie go widzieli ? Ferrari ?

whyduck
24-05-2009, 17:22
Red Bull

Gierdi
24-05-2009, 18:01
Ja bym go widział u boku Alonsa w Renault, albo w Force India

Mayek
24-05-2009, 19:34
w force india ja? :lol: kawal roku hahahahah

Gierdi
24-05-2009, 20:20
No kurwa, Hindus Vijay Mallya kasy w chuj ma, i na pewno ich bolid za rok, dwa bedzie lepszy od marnego BMW

Mayek
25-05-2009, 00:29
co z tego ze ma kase. tam w sumie wszyscy maja kase. Dobrego zespolu nie buduje sie w rok. Od razu uprzedze, nie podawajcie przyklad brawna bo tam nowe to pewnei beda ino sprzataczki i sekretarki.

whyduck
25-05-2009, 00:41
No kurwa, Hindus Vijay Mallya kasy w chuj ma, i na pewno ich bolid za rok, dwa bedzie lepszy od marnego BMW

bueheheh co z tego, że ma kasę jak wszyscy mają limity jej wydawania i wydają jej tyle samo ? :lol3:

BMW to gówno, zarówno na drogach jak i w F1.

Kubica w Ferrari ? ciekawie by było. ale wolałbym go w RedBullu z Vettelem.

Gierdi
25-05-2009, 13:53
bueheheh co z tego, że ma kasę jak wszyscy mają limity jej wydawania i wydają jej tyle samo ? :lol3:

i mają też limity na pensje dla inżynierów? Pewnie nie jednego inżyniera zachęci dobrą płacą? Dobra każdy ma "swoj team" któremu kibicuje sie. Ja licze że w tym sezonie ForceIndia zdobędą jakiś punkt;)

Junior
25-05-2009, 14:15
BMW to gówno, zarówno na drogach jak i w F1.

A medrcedes to jezdzaca smierc :lol2:

mody18
01-06-2009, 20:05
http://motoryzacja.interia.pl/motosport/formula1_wiadomosci/news/tor-f1-w-polsce,1315754,1569

ciekaw jestem czy cos z tego wyjdzie.

Mayek
01-06-2009, 20:15
zeby mozna bylo ustalic czy warto robi tor okreslonego projektu trzebaby zrobi ten tor w jakiejs grze komputerowej i zrobic 100 okrazen sprawdzajac czy mozna na nim wyprzedzac.
Nie sztuka jest zrobic ten tor tylko musi byc na tyle ciekawy zeby byla na nim dobra rywalizacja. Poza tym na swiecie jest tyle torow ze jak Polska dostanie F1 to bedize cud. Lepiej sie skupic na innych kategoriach poki co a nie marzyc o "podboju kosmosu"

Foxu
01-06-2009, 20:18
Kilka dni temu wpadlem na pomysl zeby sobie kupic gre F1. I w pale mi sie nie miesci, ze w kraju ktory ma Mistrza Swiata w F1, do tego liderem w nowym sezonie jest brytyjczyk i trzeba obejsc wszystkie sklepy w okolicy zeby sie dowiedziec, ze F1 w sklepie sie nie kupi. Pozostaje tylko net.
Juz nie mowie o PC, bo juz w zeszlym roku sie dowiadywalem i nie ma na PC tej gry.

Mayek
01-06-2009, 20:21
Foxu jak chcesz dobra gre f1 to musisz szukac dodatku f1 do gier pokroju rFactor czy jakichs takich. Nie spotkalem sie do tej pory z dobra gra f1. ostatnio z braku czasu na zabawe nie probowalem nic sciagac ale jak tak czytam rozne strony to jedynie takie modyfikacje sa grywalne (no chyba ze ktos ludzi jak mu przod auta przy wchodzeniu w zakret na zbyt duzej predkosci ucieka do wewnetrznej)

mody18
01-06-2009, 20:22
codemasters wlasnie tworzy taka gre na PC, XBOXA i chyba PS3.

Foxu
01-06-2009, 20:29
Mayek a jest cos takiego na PS3? Czy tylko na PC.
Narazie poluje na ebayu na jakas w miare tania uzywke "Formula 1 championship edition". Bo 40 funtow za nowa to troche za duzo.

mody18
01-06-2009, 20:32
z tego wynika, ze jest.

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=7218

Mayek
01-06-2009, 20:33
na ps3 raczej nie ma modyfikacji do gier wyscigowych ktore maja trasy i bolidy f1.
nie znam sie na grach na ps3 ale poszukaj na www.gry-online.pl tam pewnie cos znajdziesz. Sproboj najlepiej z jakims demem (o ile sa do ps3) zebys sie potem nei denerwowal ze chciales miec zabawe a jestes wkurzony. Polecam kierownice (300zł za Driving Force Pro)

pooceq
01-06-2009, 20:36
Kilka dni temu wpadlem na pomysl zeby sobie kupic gre F1. I w pale mi sie nie miesci, ze w kraju ktory ma Mistrza Swiata w F1, do tego liderem w nowym sezonie jest brytyjczyk i trzeba obejsc wszystkie sklepy w okolicy zeby sie dowiedziec, ze F1 w sklepie sie nie kupi. Pozostaje tylko net.
Juz nie mowie o PC, bo juz w zeszlym roku sie dowiadywalem i nie ma na PC tej gry.

Szkocja nie ma mistrza w F1, wiec to moze dlatego... moze cos z czasow Stewarta beda mieli :)

faktycznie tych gier nigdy za duzo nie bylo... hmv.com, game.co.uk albo amazon - cos niby jest, ale stare

Foxu
01-06-2009, 20:59
Kraj sie nazywa Wielka Brytania (przynajmniej pod taka flaga jezdza kierowcy) zlosliwcu :hihi:

Podobno robia jakas nowa, najnowsza narazie to chyba wlasnie ta wyzej wspomniana, wydana w 2007 roku

gniotek1102
01-06-2009, 21:11
jeszcze jest ten F1 Delux 2009 i nie powiem nie jest zły :) da sie pojezdzic :D

Mayek
01-06-2009, 21:15
to jest dodatek do czegos? do f1 challenge czy do rfactora?

gniotek1102
01-06-2009, 21:22
Niewiemja to mam na osobnej płytce tylko mały niedogodnosci a sa nimi to ze ze mozesz byc tylko 3 team-ami BMW,Ferrari,BrawnGP.a po za tym to super tory nowe jak w kalendarzu 2009 .

mody18
01-06-2009, 21:24
a jak grafika i grywalnosc?

gniotek1102
01-06-2009, 21:27
Własnie o dziwo dobra i niema porownania (dla mnie) z tym rFactor.

gniotek1102
01-06-2009, 21:28
http://www.youtube.com/watch?v=oipHCLPsYKE

Yildiray
02-06-2009, 01:27
Ja mam gre EAsports F1 2002,grafika super,kokpit bolidu super,tylko ze tory od tamtego czasu sie zmienily troche no i kierowcy:)
A tak gra super.Wedlug mnie EA najlepsze gry F1 robi tylko ze teraz chyba licencjii nie maja?

Foxu
06-06-2009, 18:31
Kubica dzisaj 10ty. Wyglada na to, ze BMW powoli zaczyna cos dzialac. Chyba na ten weekend dodali ten podwojny dyfuzor (cokolwiek to jest :hihi:) i troche lepiej to wyglada.
Pole position dla Vatel'a a potem dwa Brown'y.
Na chwile obecna Brown GP ma konkurenta jedynie w Red Bull'u troszke za nimi jest Ferrari a daleko w tyle cala reszta.
Nawet MacLaren slabo. Hamilton odpadl juz w pierwszej rundzie i wystartuje z 15tego pola

hfc
06-06-2009, 21:39
Foxiku ja mam na PS3 F1 championship edition bardzo mało używaną i mogę Ci ją wysłać ;p

Foxu
06-06-2009, 21:53
Jak mozesz przeczytac w temacie Gry w pierdolniku, juz wczoraj dostalem (kupilem) poczta. Ale dzieki

Szpic
29-07-2009, 19:46
do konca sezony Schumacher bedzie jezdzil za Masse. Ciekawe jak sobie bedzie radzil po 3 latach przerwy!

Budus
29-07-2009, 19:51
a BMW z końcem sezonu wycofuje się z F1

JohnyManhattan
29-07-2009, 20:35
do konca sezony Schumacher bedzie jezdzil za Masse.

O ile przejdzie testy medyczne ;)

KrzYchU
29-07-2009, 20:53
A jeszcze wczoraj mówili że Schumacher na pewno nie będzie jeździł za Masse :D

Robin
29-07-2009, 21:22
a BMW z końcem sezonu wycofuje się z F1
Dla Kubicy jest to najlepsze rozwiązanie :) Robota mo gwarantowano w innym zespole. (napewno lepszym)

ziomek
07-10-2009, 15:32
Potwierdziły się poranne doniesienia, jakoby polski kierowca Robert Kubica miał już ustalone warunki kontraktu z Renault - podał zespół na oficjalnej stronie internetowej.

dobrze zrobil waszym zdaniem ? ;)

zapraszam do dyskusji

Yildiray
07-10-2009, 15:41
Z tych opcji co mial do wyboru-Williams,Toyota,Renault-wydaje mi sie ze dobrze zrobil,zreszta pierwsze testy bolidem F1 Robert zaczynal wlasnie w Renault.W 2010 roku w regulaminie znow zajda zmiany np.zakaz tankowania i moze byc roznie.

Piter_Jaw
07-10-2009, 15:56
Dokladnie. Z tych 3 opcji wybor na pewno najlepszy...pod wzgledem finansowym jak i ambicjonalnym...

Przyszly sezon to juz w ogole bedzie wielka loteria..W tym sezonie wyskoczyl Brown GP, za rok moze taki Sutil bedzie "II Buttonem".

Ciesze sie z tego transferu Kubicy..Dosc mialem juz tej amatorki BMW. Oby tylko nie dostal za partnera jakiegos szwaba...Idealny bylby ulegly Kovalainen..:faja:

pooceq
07-10-2009, 22:23
Kovalainen chyba zostaje w Maclarenie

A co do amatorki - nie wiem na czym miala by ona polegac... wpadki taktyczne i stawianie na jednego zawodnika kosztem drugiego, to chyba w kazdym zespole sie zdarza. Kubica to nie Schumacher, a Sauber nie Ferrari - proste! (choc i tym zdarzaly sie wpadki)

ziomek
18-10-2009, 19:36
Pięknie Kubica 2 miejsce :)

pooceq
18-10-2009, 19:51
Pieknie Button i Brawn GP

rok temu nie bylo wiadome, czy ci ludzie beda mieli prace

Kubica tez ladnie pojechal, ale wyraznie odpuscil na ostatnich okrazeniach. szkoda, bo jakby utrzymal tempo, to moglby lyknac kangura

Foxu
14-03-2010, 13:07
Doslownie za kilka sekun d rozpocznie sie pierwszy wyscig nowego sezonu. Kierowcy juz na torze grzeja opony. Moze byc ciekawie. Nowy sezon i zmieniona punktacja, zakaz tankowania, Schumacher wrocil.

Topór
14-03-2010, 15:21
Dosyc ciekawy wyscig. Pech Vettela i Kubicy na poczatku. Ten sezon na pewno bydzie ciekawy

Studi
14-03-2010, 23:50
Jak to jest z tym zakazem tankowania??
Wszyscy maja to samo w baku a jak nie wystarzcy to co??

mobilo
14-03-2010, 23:57
Jak nie wystarczy to zabiera go taka maszyna poza tor. Baki teraz maja taką pojemność, aby paliwa było dość na cały wyścig.
Rezygnacja z tankowania jest kompletnym nieporozumieniem. Tak patrzałem się i nie było żadnych emocji. W poprzednich sezonach mówili, że nic się nie dzieje teraz to dopiero posucha. Wyprzedzanie to następuje tylko wtedy, gdy ktoś ma lepszy samochód. Nie ma żadnej ciekawej taktyki - ktoś na dwa, ktoś na trzy tankowania jakaś kalkulacja - tak przynajmniej było jeszcze rok temu.
Zasada w tym sezonie może być bardzo prosta na zwycięstwo.....wygrać kwalifikacje, a w wyścigu nie popełnić błędu.

Co będzie dalej zobaczymy za dwa tydnie w Australii.

pooceq
15-03-2010, 08:08
zbaczymy na normalnym torze, a nie na jednym z tych potworkow zaprojektowanych przez pana Tilke. te nowe tory sa potwornie nudne i zaden przepis tego nie zmieni. ja mam nadzieje, ze posluchaja kibicow i beda z nich powoli rezygnowac

a taktyka tez jest, bo teraz opony odgrywaja duza role. Kubica wczesnie zjechal i na ostatnich kolkach praktycznie sie toczyl

za wczesnie na ocenianie tego przepisu, ale moim zdaniem calkiem dobrze zrobili. poza tym to jest to, tego chcialy wszystkie zespoly, bo transport maszyn do tankowania to zbyt duzy koszt

Kristof
27-03-2010, 09:31
Mam nadzieję że kiedyś doczekam się czasów że wszystkie bolidy będą w miarę jednakowe. Wtedy przynajmniej będzie widać kto jest najlepszym kierowcą na świecie. Obecnie to najlepszy może być nawet Bruno,a to że ma zjebany bolid to polowa już zaczyna go uznawać za barana.

To samo z Kubicą ciągle jeździ w średniakach.... i jak ma udowodnić że jest najlepszy? wkurwiające to już jest, bo umiejętności kierowcy to jakieś 30%, a reszta to bolid.

pooceq
27-03-2010, 09:52
jak chcesz jednakowych bolidow, to jest mnostwo innych serii, gdzie takie cos znajdziesz (GP2, WSbR, A1 GP). F1 ma taki urok, ze samochod tez jest wazny.

skad taki wniosek, ze Bruno moze byc najlepszy? bo jego wujek byl dobry? sorry, ale tak to niestety nie dziala (patrz: Nelso Piquet Jr)

Kubica nie udowodni tez, ze jest najlepszy, bo po prostu nie jest! Jakby samym kierowcom zalezalo na jednakowych bolidach, to by sie w innych seriach scigali. Zresta w srednim bolidzie tez sie da pokazac klase (Vettel w Torro Rosso w zeszlym sezonie)

Mayek
27-03-2010, 10:13
ile lat ogladasz f1?
moim zdaniem Kubica to czolowka f1 tylko jezdzi daremnym autem (mowie tak mimo ze kibicuje Ferrari i Kubicy zycze co najwyzej 3 miejsca)

pooceq
27-03-2010, 10:19
od 1994 roku (w tym sezonie Schumi zdobyl pierwszy tytul)

i dalej sie bede upieral, ze najlepszy nie jest. jest dobry - to fakt, ale daleko mu do klasy Alonso, czy Vettela

Mayek
27-03-2010, 11:30
hehe ja jeszcze pamietam mgliscie jak w benettonie. Ok nie zgodzimy sie, moim zdaniem Alonso jest slabszy od Kubicy tylko mial okazje lepszymi autami jezdzic

Kristof
27-03-2010, 11:36
Bruno to tylko przykład !!! moglem napisać Sutila albo jeszcze paru innych

Alonso i Vettel? przecież Alonso by zginąl jakby jeździł obecnym Renault ! jest cienkie jak dupa węża. Po prostu ci dwaj zawsze trafiali do dobrych zespołów. Toro miało fuksa że w 1 sezonie mieli dobry bolid i Vettel sie wybił.

Niech wsadzą teraz Alonso, Hamiltona, Masse do jakiś gówien pokroju Sauber i co będą mieć P1, albo wygrane? GÓWNO będą mieć.

podam ci inny przykład! poprzedni sezon

Ferrari tacy genialni kierowcy i co? Bolid mieli chujowy jak barszcz i jeździli jak amatorzy. Jakiś Brown Gp ich wyprzedzał z przeciętniakiem Batonem, który wcześniej nic nie osiągnął ( 1 wygrana chyba w USA ), a tu nagle zdobywa mistrza i wszyscy mówią że to taki genialny kierowca, a to gówno prawda. Brown znalazł lukę w przepisach i zrobił dobry bolid.

Co działo się 2 sezony temu? Honda zaliczała same dna i kto tam był kierowcą BATON i co dalej uważasz że bolid nie ma dużego wpływu na wyniki?

Jak ci gwarantuje że jakby Kubica nie jeździł trupami to by już 2 sezony temu miał mistrza.

Kierowca to pionek, a bolid to podstawa sukcesu

inne serie sa nudne? chyba żartujesz sobie... tam przynajmniej widać umiejętności kierowców, a nie mózgi inżynierów...

pooceq
27-03-2010, 14:44
Bruno to tylko przykład !!! moglem napisać Sutila albo jeszcze paru innych

Alonso i Vettel? przecież Alonso by zginąl jakby jeździł obecnym Renault ! jest cienkie jak dupa węża. Po prostu ci dwaj zawsze trafiali do dobrych zespołów. Toro miało fuksa że w 1 sezonie mieli dobry bolid i Vettel sie wybił.
zawsze w dobrym bolidzie... oto przyklad, ze nie wiesz o czym piszesz. pewnie F1 ogladasz dopiero od startow Kubicy. przesledz kariere obu kierowcow, zanim zaczniesz pisac bzdury

Niech wsadzą teraz Alonso, Hamiltona, Masse do jakiś gówien pokroju Sauber i co będą mieć P1, albo wygrane? GÓWNO będą mieć.

patrz: Kovalainen w dobrym samochodzie byl rownie chujowy, jak w slabym. kierowca ma jednak sporo do gadania, ze tez znowu wspomne o Vettelu w Torro Rosso

Ferrari tacy genialni kierowcy i co? Bolid mieli chujowy jak barszcz i jeździli jak amatorzy. Jakiś Brown Gp ich wyprzedzał z przeciętniakiem Batonem, który wcześniej nic nie osiągnął ( 1 wygrana chyba w USA ), a tu nagle zdobywa mistrza i wszyscy mówią że to taki genialny kierowca, a to gówno prawda. Brown znalazł lukę w przepisach i zrobił dobry bolid.

nawet nazwiska kierowcy dobrze nie potrafisz napisac, a chcesz dyskutowac... Button to nie przecietniak, tylko bardzo doswiadczony kierowca o sporym talencie, co juz wczesniej udowodnil.

Jak ci gwarantuje że jakby Kubica nie jeździł trupami to by już 2 sezony temu miał mistrza.

2 sezony temu nie mial trupa... zwalisz pewnie wszystko na zachowanie zespolu itp. Damon Hill tez mial dobre wystepy w chujowych bolidach. logiczne jest, ze nie bedzie konkurencyjny, ale tez sie da. oczywiscie tego przypadku nie znasz, bo to zbyt dawno bylo. obejzyj polowe mniej GP, niz ja widzialem, lub chociaz wiecej, niz relacja w Teleexpressie, a dyskusja moze bedzie miala jakis sens

inne serie sa nudne? chyba żartujesz sobie... tam przynajmniej widać umiejętności kierowców, a nie mózgi inżynierów...

i w tym momencie zakoncze z Toba dyskusje, bo nawet nie zadales sobie trudu zrozumienia kilku zdan.

hehe ja jeszcze pamietam mgliscie jak w benettonie. Ok nie zgodzimy sie, moim zdaniem Alonso jest slabszy od Kubicy tylko mial okazje lepszymi autami jezdzic
pamietne relacje na Polonii 1, pozniej chwile na Eurosporcie. niestety pozniej (od chyba 1999, albo 2000 roku) trzeba bylo jakies RTL-e ogladac z niemieckim szwargotem i panem Lauda siedzacym w studio

a wracajac do Kubicy... zdanie o nim sobie wyrobilem, jak w World Series jezdzil. byl dobry i szybki, ale tylko do czasu, az trzeb bylo kogos wyprzedzic, bo tego manewru nigdy nie naduzywal. zreszta sam sie do tego niejednokrotnie przyznawal. sorry, ale taka zachowawcza jazda (lub "pizdowata", jak to kiedys ktos okreslil), nie jest cecha materialu na mistrza swiata w F1. choc w odpowiednim bolidzie moglby takie mistrzostwo zdobyc, ale do grona wielkich tego sportu (z takim stylem) nie dolaczy nigdy

Mayek
27-03-2010, 15:12
nie bede komentowal bo piszesz ok, z paroma rzeczami sie nie zgadzam ale argumenty masz.
Schumacher tez nie wyprzedzal za duzo w swojej karierze:) Lepiej niekiedy puscic niz pchac sie na pałe pod 90% wypadek, Alonso tak jezdzi, fajnie, dziko ale czasami przesada

pooceq
27-03-2010, 15:53
Schumacher nie wyprzedzal za duzo pod koniec swojej kariery. na poczatku jezdzil bardzo agresywnie i to mu przysporzylo kibicow. zreszta Monaco w 2006 tez dal niezly pokaz rewelacyjnej jazdy

Kristof
27-03-2010, 19:40
Przedstawisz w końcu jakiś argument bo żadnego się nie doczytałem?

"Button to nie przecietniak, tylko bardzo doswiadczony kierowca o sporym talencie, co juz wczesniej udowodnil.'

Bolid odkrył jego talent

:lol3::lol3::lol3:

Odp typu :

"nawet nazwiska kierowcy dobrze nie potrafisz napisac, a chcesz dyskutowac... Button to nie przecietniak, tylko bardzo doswiadczony kierowca o sporym talencie, co juz wczesniej udowodnil."

jest bardzo na temat, fakt.

Podaj jakiś argument to se pogadamy dalej, ale nie liczę na taki nawet.

pooceq
27-03-2010, 22:09
argumentow bylo kilka, ale nie znasz sie zupelnie, wiec nawet nie wiesz o czym mowie, a tlumaczyc mi sie nie chce (wiedza i statystyki sa ogolnie dostepne i latwe do znalezienia). interesujesz sie F1 od czterech lat i chcesz dyskutowac...

Mayek
27-03-2010, 22:18
dobra, nie ma co pierdolic
jutro kolejny wyscig, 8 rano (przestawiamy zegarki wiec nie przegapcie)
albert park to zajebisty tor. Ciekawe czy na 1 zakrecie bedzie jakas kolizja. Przeczuwam ze tym razem wygra red bull bo Ferrari nie wydaja sie byc mocne (co pokazal 1 wyscig, no chyba ze to specyfika Bahrajnu). Mimo wszystko Forza Scuderia Ferrari!

Kristof
28-03-2010, 10:00
ło ale Kubica jest średniakiem kurde..... miałeś racje

W końcu coś udowodnił Kubica niedowiarkom... i w końcu szczęście było po jego stronie.

tylko mnie dziwi jak na takich oponach mogli przejechać ~40 okrążeń :huh: chyba że temp powietrza pomogła.

Dam se już spokój, bo i tak ty mnie nie przekonasz, ani ja Ciebie :piwo:

pooceq
28-03-2010, 10:01
z tego co widzialem, to calkiem ciekawy wyscig byl. niestety tylko pol ogladalem, bo swiezo po imprezie i mi mi sie przysnelo tak od polowy.

ło ale Kubica jest średniakiem kurde..... miałeś racje
potrafisz czytac?

mobilo
16-04-2010, 14:57
http://www.youtube.com/watch?v=84-egMy9GTM&translated=1

Niecodzienna awaria

Gieksiarz92
17-04-2010, 17:19
KUBICA zadowolony z 8-mej pozycji w kwalifikacjach.Po starcie wyjdzie na 5-te jak będzie padać i nie będzie miał problemów technicznych może walczyć o trójkę GP Chin .
1.Vettel
2.Alonso
3.Rosberg
4.Massa
5.Kubica
Tak to widzę XDD

Mayek
17-04-2010, 18:06
zrob jeszcze rysunki jak bedzie wygladal start.
http://www.youtube.com/watch?v=Od7TlwuDeWo
fajna animacja 1 okrazenia

Gieksiarz92
17-04-2010, 19:55
zrob jeszcze rysunki jak bedzie wygladal start.
http://www.youtube.com/watch?v=Od7TlwuDeWo
fajna animacja 1 okrazenia

Mayek to była ironia xDD

Gieksiarz92
17-04-2010, 19:56
Jaasne
Mayek to była ironia xDD

Gieksiarz92
17-04-2010, 19:57
Jaasne
Mayek to była ironia xDD

Gieksiarz92
17-04-2010, 19:57
świetna animacja

Gieksiarz92
17-04-2010, 19:58
Sorry coś mialem z netem :)

Mayek
18-04-2010, 11:01
drugi safety car to skandal

pooceq
18-04-2010, 11:12
taki urok F1
naprawde ladny wyscig i swietna jazda McLaren'ow, plus swietna jazda Petrov'a... takie rzeczy sie przyjemnie oglada.
Szkoda, ze Alonso nie dojechal Rosberga, ale nie mozna miec wszystkiego. Teraz czekamy na wyscigi w Europie, tu bedzie jeszcze ciekawiej

Czaik
18-04-2010, 11:16
Ja czekam na kary.
W tym wypadku chyba tylko przesunięcie o kilka pozycji na starcie następnego wyścigu dla Alonso i Hamiltona za wg mnie skurwysyńskie manewry przed wjazdem do PitStop.

Szczególnie nie ogarniam tego jak Alonso mógł tak wyjebać Masse.

Sam wyścig bardzo ciekawy.

pooceq
18-04-2010, 11:23
bylo to przed linia, czyli teoretycznie na torze, wiec moim zdaniem nie powinno byc za to zadnych kar. zreszta to nie niedzielna szkola bezpiecznej i kulturalnej jazdy, a wyscig F1. takie rzeczy sa dobre dla widowiska
co do incydentu Vettel vs Hamilton - tu rowniez nic nie powinno byc, bo w tym samym czasie zostali wypuszczeni

Mayek
18-04-2010, 11:28
2 koncki spoilera na torze i 4 kolka safety car. Skandal, chinczyki zamiast zamiatac to zbierali rekami, rozumiem ze eksportuja miotly ale sami chyba tez jakies maja :cham:

Czaik
18-04-2010, 11:29
No mam trochę inne zdanie, bo w miejscu gdzie Alonso śmignął Masse nie było toru na 2 bolidy więc to już chyba nie miejsce do wyprzedzania. Wyrzucił go poza tor.

Podobnie zachował się Hamilton wjeżdżając na serwis.
Bo sytuacja o której wspomniałeś przy wyjeździe jest dla mnie jasna i czysta. Poza tym Vettel zachował swoją pozycję.

Czaik
18-04-2010, 11:31
2 koncki spoilera na torze i 4 kolka safety car. Skandal, chinczyki zamiast zamiatac to zbierali rekami, rozumiem ze eksportuja miotly ale sami chyba tez jakies maja :cham:

Przynajmniej na jednym winklu ktoś ich zaopatrzył w szczotki :lol2:

Raziły pustki na trybunach w wielu miejscach.

Mayek
18-04-2010, 11:50
moim zdaniem Hamilton na zakrecie byl wczesniej i dlatego sie przepychal w boksach.Czemu niby mial odpuscic skoro jakby jechali normalnie dalej trasa to bylby pierwszy. Idiotyzmem jest rozpatrywanie takich sytuacji po wyscigu. Naloza na niego kare np 15 sekund ale nie przywroci to sytuacji w wyscigu

Gieksiarz92
18-04-2010, 13:35
Hamiltona powinni wyrzucić z F1 kiedyś kogoś zabije .
On jest niepoczytalny :)))

pooceq
18-04-2010, 13:59
moim zdaniem dobrze jezdzi. nie lubie takich pizdowatych kierowcow, co sie boja agresywny manewr wykonac (np Kubica)
ciekawie jest przynajmniej

Szpic
18-04-2010, 14:26
dla mnie ta f1 to jedna wielka pomylka. Wyscigi coraz gorsze. Wieje nudą. Kazdy team szuka luk w regulaminie...

Dac kazdemu taki sam samochod, Taki sam silnik i nie wykazuja sie umiejetnosciami

pooceq
18-04-2010, 14:31
juz kiedys mowilem, ze jest sporo takich serii, wiec nie wiem w czym problem. bez sensu byloby, jakby wszystkie serie wyscigowe mialy te same zasady (jeden samochod dla wszystkich). zrobmy tak moze jeszcze w rajdach, Superbike, MotoGP i wogole wszedzie

Foxu
18-04-2010, 15:09
i w zyciu tez :)

resovia
20-04-2010, 09:27
moim zdaniem dobrze jezdzi. nie lubie takich pizdowatych kierowcow, co sie boja agresywny manewr wykonac (np Kubica)
ciekawie jest przynajmniej

istnieje jeszcze cos takiego jak przepisy - "broniac pozycji, tylko raz mozna zmienic tor jazdy", inaczej jest kara "przejazd przez pit lane" = twoj boski Hamilton, zostal ukarany......."pogrozeniem palcem". odnosnie wyscigu w Malezji. teraz w Chinach bylo jeszcze lepiej, najpierw wyprzedzil na drodze dojazdowej Vettela, po wyjezdzie z pit stopu znowu atakowal Vettela i omal nie pozabijal mechanikow(wpadajac w poscig), poraz kolejny dostal ledwie "nagane", calkowicie nie rozumiem czemu taka sama nagane dostal....Vettel !

pooceq
20-04-2010, 09:37
nie "twoj boski", bo sam go nie lubie za jego wypowiedzi 2 lata temu
podoba mi sie jednak agresywna jazda. jak ktos jednak nie lubi takiego wyprzedzania, to moze WRC ogladac - tam nie ma takich manewrow
Vettel dostal kare za spychanie Hamiltona, tez nie powinien tak robic

resovia
20-04-2010, 11:35
nie "twoj boski", bo sam go nie lubie za jego wypowiedzi 2 lata temu
podoba mi sie jednak agresywna jazda. jak ktos jednak nie lubi takiego wyprzedzania, to moze WRC ogladac - tam nie ma takich manewrow
Vettel dostal kare za spychanie Hamiltona, tez nie powinien tak robic

co by ten twoj biedny Hamilton zrobil gdyby nie posiadal tak szybkiego bolidu, oraz szefem wyscigow nie byl Anglik ?

zycze mu, by caly czas jezdzil szybkim autem, bo inaczej wypadek smiertelny pewny....

pooceq
20-04-2010, 14:36
Znaczy: predzej sie rozbije powolnym autem, niz szybkim? Ciekawa teoria.
A co by bylo gdyby... ? - tego sie jak na razie nie dowiemy. Moze byc jak z Hill'em, ktorego tez wszyscy skreslili po odejsciu z Williams'a, a pozniej pokazal, ze potrafi jezdzic. W tym sezonie sie tego jednak nie dowiemy. Jedno jest jednak pewne: jakby ta seria skladala sie z samych pizdusiow, to byla by mega chujowa

Mayek
20-04-2010, 18:40
ty mu nie mow o Hillu bo jak znam zycie to on nawet nie wie ze Schumacher w Benettonie jezdzil. Mozesz se podac reke z tymi "ekspertami" z polsatu

resovia
20-04-2010, 19:32
ty mu nie mow o Hillu bo jak znam zycie to on nawet nie wie ze Schumacher w Benettonie jezdzil. Mozesz se podac reke z tymi "ekspertami" z polsatu

lepiej kurwa zmyslac jak ty kilka stron wczesniej ze pamietasz szumachera w benettonie, masz 22 lata, zajebiscie ze wowczas inetresowales sie tym srpotem hahaha
po reszta zqmknij juz morde(bo twarza tego nazwac sie nie da) bo gdzie nie wchodzi sie to juz tam jestes, ale to wygarne ci na zywo zobaczymy czy faktycnie tak duzo wiesz o silowniach i sztukach walki !!!

pooceq
20-04-2010, 19:42
nie ma to jak porzadna argumentacja...

Foxu
16-05-2010, 14:01
GP Monte Carlo czas zaczac

ziomek
16-05-2010, 16:19
Robert trzeci bardzo dobrze !

Gieksiarz92
19-05-2010, 16:17
Jakby Kubica jeździł w porównywalnym bolidzie do Red Bulla i byłby tak traktowany przez zespół jak teraz przez Renault to miałby mistrza świata to jest geniusz i nie mówię tego tak sobie .Niegdyś się z niego Brytyjczycy wyśmiewali teraz go wychwalają. Francuzi i Włosi go kochają.
Jego jazda jest wyśmienita ma również pojęcie o bolidzie .Nie ma u niego czegoś takiego jak dzień wolny.
Życzę mu tylu zwycięstw co ma Adam Małysz w skokach :)

pooceq
19-05-2010, 22:22
ale przeciez ma porownywalny bolid do Red Bulla, a silnik nawet identyczny

Szpic
20-05-2010, 23:21
red bull nie zamontowal znowu jakiegos systemu ktory daje im kopa tak jak te dyfuzory w poprzednim sezonie?
pewnie w polowie sezonu reszta stawki to skopiuje ale bedzie juz pozamiatane...

pooceq
21-05-2010, 00:59
wydech ponoc im niezlego kopa daje, ale tu sie chyba nie beda mogli przyczepic.
dyfuzor juz chyba musieli wymieniac przed Monako, bo cos sie im FIA dowalila

Gierdi
14-09-2010, 22:56
Heidfeld potwierdzony w Sauberze, de la Rosa odchodzi

Zespół Sauber potwierdzi dzisiaj, że zgodnie z ostatnimi doniesieniami Nick Heidfeld zastąpi ze skutkiem natychmiastowym Pedro de la Rosę. Niemiec powróci więc do startów już w tym sezonie, jako partner Kamuiego Kobayashiego w ekipie z Hinwil.

Szef zespołu Peter Sauber powiedział: „To była bardzo trudna decyzja do podjęcia dla mnie, jako szefa zespołu i chciałbym podziękować Pedro za jego profesjonalizm. Zatrudniając Nicka zyskujemy kierowcę, którego znamy niezwykle dobrze – pomoże on nam w dalszej ocenie potencjału naszego samochodu”.

Pedro de la Rosa: „Jestem zaskoczony decyzją zespołu, ale szanuję ją i chciałbym życzyć wszystkim powodzenia w pozostałej części sezonu. Moim zamierzeniem są nadal starty w Formule Jeden w sezonie 2011”.

Nick Heidfeld: „Czekam jak szalony na możliwość powrotu do ścigania się w dobrym samochodzie w Formule Jeden począwszy od Grand Prix Singapuru. Po ostatnich miesiącach jestem nawet bardziej zmotywowany, niż kiedykolwiek wcześniej. Dla mnie jest to jak powrót do domu, jako że ścigałem się w sumie przez siedem lat w barwach zespołu z Hinwil. Bez wątpienia będę się od razu czuł jak w domu i to powinno mi pomóc w zaznajomieniu się z samochodem możliwie jak najszybciej. Chciałbym podziękować Peterowi Sauberowi za wiarę we mnie”.

ziomek
14-11-2010, 16:18
no i Vettel mistrzem :)

bardzo dobra jazda Roberta.

Dafcio64
14-11-2010, 18:21
No niby dobra, ale wolałbym żeby Alonso został mistrzem;)

Foxu
14-11-2010, 18:37
Szkoda ze takie ch...e przepisy, bo jak by Kubica nie musial zjechac do pit-stopu to moglo byc nawet 2 miejsce.

Jabko
14-11-2010, 19:54
no ale jak by takich przepisów nie było to pewnie nikt albo przynajmniej Ci co by musieli tylko by zjeżdżali i było było zupełnie inaczej

szkoda Alonso ale Vettel też nie jest zły cały sezon zapieprzał wzorowo więc przez przypadek mistrzem nie został

Mayek
14-11-2010, 20:38
jak sie w Ferrari nie potrafi wyprzedzic sredniego kierowce w ciulatym aucie to sie jest vicemistrzem (z naciskiem na vice jak z pewnego polskiego filmu). Stratedzy Ferrari to zwykle cipy. Todt i Brown musza miec niezla beke z Domenicaliego

pooceq
14-11-2010, 21:28
no ale jak by takich przepisów nie było to pewnie nikt albo przynajmniej Ci co by musieli tylko by zjeżdżali i było było zupełnie inaczej

szkoda Alonso ale Vettel też nie jest zły cały sezon zapieprzał wzorowo więc przez przypadek mistrzem nie został

nalezalo sie mlodemu to mistrzostwo, aczkolwiek caly czas liczylem, ze Fernando zdobedzie wymagane punkty (albo chociaz Hamilton wyprzedzi Vettela)

niestety byl to jeden z tych nowych, chujowych torow, gdzie wyprzedzenie jest niemalze niemozliwe. nie docenili tez Petrova, co sie zemscilo

a ten przepis z oponami jest ok, bo jakby go nie bylo, to by mozna wogole pistopy wywalic...

Mayek
14-11-2010, 21:56
najbardziej pojebane jest to ze jak sie nie zakwalifikujesz do q3 to mozesz zmienic opony a jak tak to musisz wystartowac na tych co w q3. Poza tym te stare dziady maja nastrane. Nie ma tankowania i teraz samochody wyjezdzaja z niepodokrecanymi kolami bo w 4sek. nie ma czasu na poprawki. A tor taki sobie, ktos dobrze zaplacil to jest GP. Np w usa lepszy tor i nie bylo GP.

pooceq
15-11-2010, 00:01
wlasnie dobre to jest z ta mozliwoscia wyboru opony, jak sie dalsze miejsca zajelo. daje to szanse slabszym kierowcom. podobnie zreszta bylo z paliwem w zeszlym roku i bylo dobrze
na poprawki jest zawsze czas... lepiej spedzic w boksie dodatkowe 4 sek, niz zeby kolo odpadlo. zreszta przy tankowaniu tez niedokrecali czasem kol, a do tego dochodzilo mase innych wypadkow: urwane weze, niezamkniete klapki wlewow. jakies 12-15 lat temu dosc czeste byly takze pozary przy tankowaniu. ja sie akurat ciesze z tego, bo jest teraz wiecej scigania, a mniej szachow przy strategiach
w przyszlym roku bedzie ciekawie z Kersem i skrzydlem... ciekawe co z tego wyjdzie

a czy tor w USA jest lepszy od jakiegokolwiek innego, to juz kwestia gustu. faktem jest, ze tam nie ma rynku specjalnie na ta seriw. ludzie wola tam ogladac 500 kolek po owalnym torze, a nie jakies sciaganie na torach z zakretami, ktore, jak powszechnie wiadomo, sa im nieznane ;)

Mayek
15-11-2010, 00:47
dyskusyjne jest to czy miejsce 11 jest tak bardzo dalsze od 10?

pooceq
15-11-2010, 07:56
jakos trzeba to wszystko rozgraniczyc... tak jak w lidze, 14 nie jest duzo lepsze od 15tego, a to wlasnie od tego drugiego sie zaczyna strefa spadkowa. zreszta nikt im nie broni jechac kwalifikacje na twardych oponach...
taki urok tej serii, moim zdaniem jest coraz ciekawiej

Budus
06-02-2011, 15:30
Lotus Renault GP wydało komunikat: "Po przejściu szczegółowych badań u Roberta Kubicy zdiagnozowano wielokrotne złamania ramienia, nogi i ręki. Obecnie kierowca jest poddawany zabiegom chirurgicznym w szpitalu. O 16:30 menedżer Roberta, Daniel Morelli, będzie odpowiadał na pytania mediów przed wejściem do szpitala"

whyduck
06-02-2011, 15:34
niestety, obawiam się że to koniec Roberta w F1.

marcin GieKSa
06-02-2011, 15:36
Trza bylo siedziec na dupie a nie szlajac sie po wyscigach.Smutne ale prawdziwe.

Nekroskop
06-02-2011, 16:02
Trza bylo siedziec na dupie a nie szlajac sie po wyscigach.Smutne ale prawdziwe.

akurat to była pasja Roberta,wiec to tak samo jakby Tobie zakazac jechac na GieKSe bo np ujebałoby Ci reke podczas drogi na szpil...smutne ale prawdziwe

_PM_
06-02-2011, 16:32
...masakra, ogladam F1 od 1993 roku i takich emocji (od czasu wypadku Senny) nie pamietam...

pooceq
06-02-2011, 17:27
akurat to była pasja Roberta,wiec to tak samo jakby Tobie zakazac jechac na GieKSe bo np ujebałoby Ci reke podczas drogi na szpil...smutne ale prawdziwe

wiekszosc teamow zabrania swoim kierowcom sportow ekstremalnych i maja racje. jak ktos wybiera zawod kierowcy F1, to musi sie liczyc z pewnymi wyrzeczeniami. rajdy to nie jest droga na szpil tak poza tym

Peps
06-02-2011, 17:35
Informacje z pierwszej reki (wierzcie lub nie, niewazne) dla uniknięcia spekulacji, które trwają od rana (podano już nawet, że mu amputowano ramię, poziom mediów uderzył o dno).

Whyduck, wszystko wskazuje na to, ze to nie jest jego koniec w F1. Informacja pierwsza i najistotniejsza w sumie obecnie.
Sam wypadek nie był bardzo poważny, jednak wypięła się metalowa bariera, przy uderzeniu przodem samochód uderzył w łączenie barier, nity puściły i metal pod kątem przez komorę silnika wjechał do środka. Do pilota nie dotarła, ale Roberta mocno trafiła. Na szczescie podobno się trochę zrolowała od pierwotnego uderzenia wiec jej zakończenie nie było ostre, bo amputacja nie byłaby konieczna... W tej chwili trwa rekonstrukcja prawej dłoni, która utknęła (podobno, Gerber tego nie potwierdza) między czescią tej bariery a kołem kierownicy. Nic więcej nie wiadomo, operacja trwa i będzie trwać jeszcze godzinę lub dwie, spekulacje medialne można sobie włozyć gdzie kto chce. Do czasu zakończenia operacji nie będzie nowych faktów.
Dłoń jest ratowana i nikt nie zakładał tu amputacji choć dopiero po zabiegu bedzie wiadomo co z nerwami i czy będzie w pełni sprawna. O krwotoku wewnętrznym nic konkretnego nie wiem, tak jak o pozostałych złamaniach (na pewno jest złamanie prawej nogi, nie było otwarte).
Pzdr

Tukker
06-02-2011, 19:29
Taki sport. Prawdopodobnie to nie ostatni tego typu wypadek kierowcy "rajdowego" , trzeba mieć nadzieje, że wróci kiedyś na F1 i sięgnie po mistrzostwo świata! Z dnia na dzień mimo wielkich pieniędzy jednak zdrowia i sprawności się nie oszuka... to musi trochę potrwać, najważniejsze, że żyje

Peps
06-02-2011, 19:59
Operacja się przedłuża. Paradkosalnie to dobry znak. Lekarze mieli "wyczyścić" rękę i nastawić kości dłoni. Jest jednak możliwość podczas tej operacji próby rekonstrukcji mięśni. Dziennikarze są na zewnątrz szpitala, personel medyczny, co jakiś czas wybiegający i wbiegający na blok nie udziela informacji, poza "panujemy nad wszystkim". Krótko mówiąc, do czasu konferencji prasowej lekarzy operujących Roberta, konkretów się pewnie nikt nie dowie...

PS. Przyjechał Alonso

KCK
06-02-2011, 20:12
kurwa Robert walcz : ) on nie odpusci

Budus
06-02-2011, 21:44
"Pół godziny temu zakończyła się operacja dłoni Kubicy, lekarze wypowiadają się optymistycznie, teraz zaczęła się druga część operacji - tym razem ręki Kubicy"

Peps
06-02-2011, 22:03
Konkretnie około godziny 19 lekarze zdecydowali się rekonstruowac mięsnie i scięgna w dłoni a to oznaczało operowanie całej ręki. W tej chwili to jest już jeden kompleksowy zabieg bo jest szansa wykonania wszystkiego co najważniejsze jeszcze dziś.
Tak jak pisałem wcześniej, ze nie mam zadnych informacji o krwotoku wewnętrznym - takiego krwotoku nie było (nie liczac oczywiście krwotoku w dłoni ale media sugerowały krwotok w jamie brzusznej, co się okazało nieprawdą). Żadnych rokowań wciąz nie ma, może w końcu po zakończonej operacji lekarze powiedzą coś konkretnie. Jedno jest w tej chwili (niemal) pewne. Ręka i dłoń powinny odzyskać pełną sprawnosc, choć oczywiście nie od razu.
Pzdr

Budus
06-02-2011, 22:06
gdzieś piszą o rocznym odzyskiwaniu sprawności w ręce

whyduck
06-02-2011, 22:40
Peps,dzieki za info !

Edy
07-02-2011, 01:02
Na news.sportauto.fr są m.in. dwa komunikaty:

Niedziela, 6 lutego 2011 - 22:30
Robert Kubica miał 7-godzinną operację po swym rajdowym wypadku. Jeszcze nie wiadomo, czy odzyska pełną sprawność w prawej dłoni.

Później, już bardziej optymistycznie:

Poniedziałek, 7 lutego 2011 - 00:00
Rekonwalescencja Roberta Kubicy potrwa co najmniej jeden rok - według Dra Igora Rosello, który operował mu rękę. Jest jeszcze za wcześnie, by orzekać, czy wróci do F1.

W międzyczasie pojawił się tam trzeci news:
Poniedziałek, 7 lutego 2011 - 00:48
http://img.sportauto.fr/news/2011/02/07/1436275/150%7C100%7C3779c5ac5168ecb49c0c5f46.jpg (http://news.sportauto.fr/news/1436275/robert-kubica-lotus-renault-accident-kubica-coma-artificiel-eric-boullier)
F1 - Kubica wprowadzony w sztuczną komę (śpiączkę farmakologiczną)
Lekarze Roberta Kubicy postanowili wprowadzić go w farmakologiczną śpiączkę na tę noc. Przeprowadzona została bardzo skomplikowana i długa operacja, mająca uratować mu prawą dłoń.

whyduck
07-02-2011, 01:42
chujowo to wygląda...cieszyć się, że skończyło się tylko na połamaniach..

http://www.gry-online.pl/Galeria/Forum/2/350348059.jpg

resovia
07-02-2011, 06:58
gdzieś piszą o rocznym odzyskiwaniu sprawności w ręce

To juz zalezy w glownej mierze od indywidualnosci pacjenta(wszystko z tym zwiazane - organizm, obrazenia i tak dalej), uwazam, ze na tego typu diagnoze trzeba bedzie jeszcze troche poczekac.

Peps
07-02-2011, 08:25
Tak jak napisał Resovia, nikt się teraz nie podejmie stwierdzenia ile potrwa rehabilitacja. Kubica jest w stanie śpiączki farmakologicznej i dopiero po wybudzeniu będzie można zweryfikować w ogóle czy operacja się udała.
Wypowiedź o roku rehabilitacji miała uzmysłowić dziennikarzom skalę problemu, bo pytania typu "czy zobaczymy Kubicę na Monzy" sprawiały, że lekarze łapali się za głowę. To jest w tej chwili nie do stwierdzenia, skoro nawet nie da się jeszcze zweryfikować czy Robert rusza palcami... Gdyby bariera wbiła się bardziej w lewo, w strone kierowcy, mielibyśmy żałobę, więc póki co trzeba dać sobie spokój z myśleniem o Kubicy w F1.
Pzdr

whyduck
07-02-2011, 21:50
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/181094_10150139503754783_610739782_8109157_4324490 _n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs911.ash1/181942_176274632415579_100000991313035_364234_2756 318_n.jpg

jasny chuj, ale mial farta Robercik...

fjodor1978
07-02-2011, 22:02

Nie zgodzę się do końca. F1 to praca, dzięki której zarabia kasę i wiadomo, ze może się to wiązać z pewnymi wyrzeczeniami. A propos zabraniania jazdy na szpil - przykładowo chłopaki z UK czy Deutschland też nie jeżdżą na każdy szpil, zrezygnowali ze swojej pasji wobec konieczności zapewnienia sobie lepszych warunków życia. Niestety, czasami z powodów zawodowych tzreba przynajmniej czasowo z pasji zrezygnować i to jest właśnie przypadek Roberta. Mam nadzieję, że po 1 wróci do F1, a po 2 jeśli tak będzie, to zastanowi się 2 razy zanim wsiądzie do rajdowego auta.

Foxu
07-02-2011, 22:19
Nie zgodzę się do końca. F1 to praca, dzięki której zarabia kasę i wiadomo, ze może się to wiązać z pewnymi wyrzeczeniami. A propos zabraniania jazdy na szpil - przykładowo chłopaki z UK czy Deutschland też nie jeżdżą na każdy szpil, zrezygnowali ze swojej pasji wobec konieczności zapewnienia sobie lepszych warunków życia. Niestety, czasami z powodów zawodowych tzreba przynajmniej czasowo z pasji zrezygnować i to jest właśnie przypadek Roberta. Mam nadzieję, że po 1 wróci do F1, a po 2 jeśli tak będzie, to zastanowi się 2 razy zanim wsiądzie do rajdowego auta.

Ja tez sie nie zgodze :lool: W naszym wypadku przeszkoda nie jest praca, ale odleglosc, czas i kwestia finansowa. Robert ma czas, jezdzi w rajdach tylko "u siebie" i tylko w czasie wolnym. A ze on ma czasu wolnego 50 razy wiecej niz ja to tez moze czesciej oddawac sie swojemu hobby. Stac go, to jezdzi.
Z Twoja argumentacja moglbym sie zgodzic jakbysmy (wyspiarze) nie jezdzili wogole, ale za kazdym razem jak jestem/smy w Katowicach to jedziemy na mecz. Czy to Kluczbork czy Szczecin.

Od wczoraj szukalem zdjec auta, i nigdzie nie bylo. Po zdjeciach wklejonych przez Whydacka trzeba przyznac ze chlopak mial szczescie w nieszczesciu. Po pierwsze to rajdy sa w miare bezpieczne, bo ile sie zdazylo w zeszlym roku groznych wypadkow na tym poziomie co Robert jezdzil? Slyszal ktos o jakims? Bo nie mowie o rajdach, gdzie sie scigaja rajdowki "poskladane w garazu". Pecha mial niesamowitego ze akurat jamu sie cos przytrafilo w miejscu w ktorym teoretycznie sie nie powinno nic stac. A z drugiej strony centymetry dzielily go od smierci. Szczescie niesamowite.

fjodor1978
08-02-2011, 20:36
Ja tez sie nie zgodze :lool: W naszym wypadku przeszkoda nie jest praca, ale odleglosc, czas i kwestia finansowa. Robert ma czas, jezdzi w rajdach tylko "u siebie" i tylko w czasie wolnym. A ze on ma czasu wolnego 50 razy wiecej niz ja to tez moze czesciej oddawac sie swojemu hobby. Stac go, to jezdzi.
Z Twoja argumentacja moglbym sie zgodzic jakbysmy (wyspiarze) nie jezdzili wogole, ale za kazdym razem jak jestem/smy w Katowicach to jedziemy na mecz. Czy to Kluczbork czy Szczecin.

Fakt, trochę racji masz, tak samo jak nie da się porównać przeszkody w postaci mojej pracy, bo jak ja ino nie mam zajęć, to też na szpil jadę:) I faktem jest, że gdyby mi zabronili GieKSy na uczelni to na pewno bym się buntował:) choć chuj wie, co bym zrobił, żyć z czegoś trzeba. na szczęście to stricte akademicka dyskusja, a mimo że studenci wiedzą, komu kibicuję, auto w Tychach zawsze zastawałem całe:)))

Jest może jedynie mała różnica, ze jazda na szpil, zwłaszcza w dzisiejszych czasach, jest jednak sporo bezpieczniejsza od takich rajdów no i wykładowcę czy każdy może w tym miejscu sobie wstawić zawód jednak łatwiej zastąpić niż kierowcę F1, choć i mnie zdarzało się popierdalać na zajęcia z gipsem po pachwinę:)

W każdym razie co do nietrafienia argumentu przekonałeś mnie :piwo:. Jednak moje uczucia co do zakazywania ekstremalnych sportów przy pewnych rzadkich, elitarnych zawodach pozostają mieszane... To jest chyba jednak kwestia pewnych wyrzeczeń związanych ze sportem, takich jak np. dieta, alko etc.

JACA
08-02-2011, 21:58
W dzisiejszej Rzeczpospolitej jest miniwywiad z Eric-iem Boullierem szefem ekipy Lotus-Renault, ktory wyjasnia że od samego początku Kubica postawił jeden warunek, że bedzie mógł startować w rajdach Kubica bo ma to dla niego kapitalne znaczenie i warunek ten był częscia porozumienia tzw "pakietu Kubicy" .

Nie mi oceniac na ile jest w tym prawdy, być może jest to teraz tylko tanie tłumaczenie ze strony Renault swojego błędu. Kubica jest jedynym kierowca Formuły 1 który nie ma zapisów w kontrakcie zabraniajacych mu udziału w rajdach. Być może jest to prawda co mowi Boullier bowiem Pietrow takie zapisy juz posiada jednak nie ulega kwestii to że Renault jest sam sobie winny bo nie zabezpieczył sie na taka ewentualnosc. A do Kubicy trudno mieć pretensje że robił to co kocha i jest jego pasją...Boullier tłumaczył że Kubica swoja siłe czerpał własnie z pasji do rajdów, że to go napędzało i trudno się z tym nie zgodzić

fjodor1978
08-02-2011, 23:33
W dzisiejszej Rzeczpospolitej jest miniwywiad z Eric-iem Boullierem szefem ekipy Lotus-Renault, ktory wyjasnia że od samego początku Kubica postawił jeden warunek, że bedzie mógł startować w rajdach Kubica bo ma to dla niego kapitalne znaczenie i warunek ten był częscia porozumienia tzw "pakietu Kubicy" .

Nie mi oceniac na ile jest w tym prawdy, być może jest to teraz tylko tanie tłumaczenie ze strony Renault swojego błędu. Kubica jest jedynym kierowca Formuły 1 który nie ma zapisów w kontrakcie zabraniajacych mu udziału w rajdach. Być może jest to prawda co mowi Boullier bowiem Pietrow takie zapisy juz posiada jednak nie ulega kwestii to że Renault jest sam sobie winny bo nie zabezpieczył sie na taka ewentualnosc. A do Kubicy trudno mieć pretensje że robił to co kocha i jest jego pasją...Boullier tłumaczył że Kubica swoja siłe czerpał własnie z pasji do rajdów, że to go napędzało i trudno się z tym nie zgodzić

To jest fakt, jednak w BMW potrafił jeździć równie dobrze bez tego napędzacza... zdania będą chyba tu dokładnie pół na pół

Krzyś
09-02-2011, 08:59
Ludzie, jego życie , jego pasja, jego pieniądze, niech robi co chce.
kocha się scigac w rajdach, niech się sciga.

no masz racje, ale powoli wypadek Kubicy staje się sprawą narodową, co nie włączysz, co nie weźmiesz z gazety to: Kubica.
Tak więc sam widzisz, że to już nie Jego sprawa:)

Robert wróci na tor, tego jestem pewien.

Czajnik
09-02-2011, 10:21
Krzyś naprawdę nie wiesz czemu o wypadku Kubicy trąbią wszystkie media? :rotfl:

Tusk i jego zawszona ekipa do maksimum wykorzystają go żeby tylko nie mówić o Smoleńsku :rotfl:

whyduck
09-02-2011, 12:33
Ludzie, jego życie , jego pasja, jego pieniądze, niech robi co chce.
kocha się scigac w rajdach, niech się sciga.

otóż kurwa to

prawda jest taka, że Kubicy w Polsce nikt nie pomógł kiedy było trzeba...wszystko co osiągnął to osiągnął kosztem własnym oraz rodziny, później pomogli mu Włosi...więc tysiące ekspertów i znawców powinno łaskawie zamknąć ryje, bo to co robi to jego sprawa i jego decyzja. wypada mu życzyć powrotu do zdrowia, i trzymać kciuki, że jeszcze dostarczy nam emocji w F1.

Peps
09-02-2011, 13:26
Dokładnie tak jak pisze Whyduck. Zarzucanie nierozwagi jest nonsensem... Nierozważne jest samo bycie wyczynowym kierowcą. Podczas weekendu GP kierowcy są nierozważni kilkanaście razy na minutę. Nie było zakazu to można jeździć - dla kogoś kto tym żyje to proste i jasne jak słońce a ryzyko to po prostu w takim trybie życia norma. Nie skuma tego ktoś, kto nigdy nie żył w taki sposób, dla niego to będzie zawsze nielogiczne, więc niech się chociaż nie udziela. I tyle.
Tak na marginesie, trochę przestrzegam przed medialnymi doniesieniami o żartach Roberta i wnioskach na tej posdtawie itd. Po pierwsze: Kubica jak sie odzywa to albo żartuje albo narzeka, trzeciej opcji nie ma :) Ten typ tak ma. Po drugie: jest na mocnych prochach, ból jest niesamowity. Takie leki otumaniają, działają prawie jak narkotyk więc te oceny samopoczucia to trochę na wyrost. Dodatkowo bólu nie można za mocno znieczulać miejscowo bo chodzi o bodźce, o "czucie", to musi być ciągle pod kontrolą jak wygląda sprawa z nerwami.
Informacje nawet na miejscu są mocno sprzeczne i przy takim rozgorączkowaniu łatwo o nieporozumienie. W niedzielę długie godziny próbowałem ustalić czy jest krwotok wewnętrzny (absolutnie najważniejsza sprawa). Około 18 dostałem informację że takiego krwotoku nie ma. I tak przyjąłem, ulżyło mi jak cholera. A chodziło o to, że JUŻ go nie ma. Stopień wykrwawienia był więc dla mnie szokiem, mimo że wydawało mi się że mam pewne i w miarę pełne informacje. To tylko taki przykład, jak łatwo o złą interpretację, pomyłkę albo plotkę.
Rokowania lekarzy są znakomite. Wszystko idzie tak dobrze, że z założenia lekarze przyjmują najgorsze scenariusze i wg nich działają bo optymistyczne scenariusze Robert przekracza każdego dnia... Będzie dobrze i cieszę sie ze mogę to napisać już teraz bo w niedzielę nie uwierzyłbym że będę mógł tak napisać juz w środę.
Pzdr

KCK
09-02-2011, 14:22
nie? a czyja? polskiego narodu, który wszystko musi wiedzieć? ile zarabia, z kim sypia, czemu nie ma żony, ile wydaje na akcje charytatywne, czemu w rajadach jezdzi.

jeśli nie ma zabronione w kontrakcie to może sobie nawet balonem na księżyc latać, jego sprawa.

taki już nasz narodowy mankament, że do wszystkiego musimy się wtrącić.

do tego dodam, zazdrosc. niestety narod Polski jest zawistny.

Robert wracaj na tor:)

Lars Ulrich
09-02-2011, 14:53
pod tym całym przejmowaniem kryje się chęć uczestnictwa w sensacji, najlepiej jakby zginął na miejscu, wtedy to byłoby coś, można by było o czym rozmawiać, dramatycznych mamy rodaków , już się zaczęła pokazówa, na facebooku "trzymamy kciuki za Roberta" no ja pierdole oczywiście że trzymamy ale nie będę teraz biegał po kościołach i modlił się za jego zdrowie jak ogólnie F1 średnio mnie pociąga jak 70% tych wielce przejętych ludzi ... oczywiście życzę mu jak najlepiej no i podziwiam za to jaki jest mocny ,oddaje się pasji całkowicie i otwarcie.

fjodor1978
09-02-2011, 20:17
Krzyś naprawdę nie wiesz czemu o wypadku Kubicy trąbią wszystkie media? :rotfl:

Tusk i jego zawszona ekipa do maksimum wykorzystają go żeby tylko nie mówić o Smoleńsku :rotfl:

Kurwa, poziom tego forum sięgnął dna. Żądne sensacji media trąbią o Robercie, jak to żądne sensacji media. Ale wykorzystywanie wypadku po to, żeby dowalić Tuskowi i jego ekipie jest naprawdę żałosne. Za chwilę może się dowiemy, że Tusk z Putinem podłożyli korzeń pod drogę a Schetyna jeszcze się spuścił na asfalt, żeby było bardziej ślisko. Ludzie, opanujcie się, można nie lubić PO czy PiS ale nie mieszajcie spraw.

pooceq
09-02-2011, 20:21
Kurwa, poziom tego forum sięgnął dna. Żądne sensacji media trąbią o Robercie, jak to żądne sensacji media. Ale wykorzystywanie wypadku po to, żeby dowalić Tuskowi i jego ekipie jest naprawdę żałosne. Za chwilę może się dowiemy, że Tusk z Putinem podłożyli korzeń pod drogę a Schetyna jeszcze się spuścił na asfalt, żeby było bardziej ślisko. Ludzie, opanujcie się, można nie lubić PO czy PiS ale nie mieszajcie spraw.

tamten post, to chyba mial byc sarkazm...

Krzyś
10-02-2011, 06:34
nie? a czyja? polskiego narodu, który wszystko musi wiedzieć? ile zarabia, z kim sypia, czemu nie ma żony, ile wydaje na akcje charytatywne, czemu w rajadach jezdzi.

jeśli nie ma zabronione w kontrakcie to może sobie nawet balonem na księżyc latać, jego sprawa.

taki już nasz narodowy mankament, że do wszystkiego musimy się wtrącić.

oj, chyba mnie nie zrozumialeś:)

A co do naszego narodowego mankamentu, to pełna zgoda.

Czajnik
10-02-2011, 11:44
fjodor :rotfl:

Krzyś
10-02-2011, 12:33
:kwiaty:

http://sport.onet.pl/f1/szybkiego-powrotu-do-zdrowia-robert-wspanialy-gest,1,4170398,wiadomosc.html

:kwiaty:

whyduck
10-02-2011, 13:24
http://f1zone.pl/uploads/news/top_bebeff26eb84ddd80ff7375cbd939f96.jpg

http://img835.imageshack.us/img835/4694/getwellrobert.jpg

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/02/hami_mcla_jere_2011_2.jpg

Jaworzno
10-02-2011, 20:31
Zesrać się kurwa. Banda kundli prowadzonych na sznurku. Dobry PR nie jest zły

Nie twierdze, że każdy jest bez uczuć i ma Roberta w dupie ale po ujrzeniu tego typu napisów wzięła mnie ochota na paw. Tobie łajdak się dziwie

mixer1964pl
10-02-2011, 20:47
Tylko Team Renault w którym jeździ Kubica nakleił,ale zgadzam się z Jaworznem,po prostu żenujace...

mixer1964pl
10-02-2011, 20:59
W sporcie mówili tylko o stajni Kubicy..no, ale skoro Lotus wiesz lepiej to sorry,ale nie zmienia to faktu,że to troche obciach,tak pod publiczke,rozumiem odwiedziny w szpitalu,wypowiedzi w mediach,ale oklejanie bolidów to już przesada...

Junior
10-02-2011, 21:29
Zajebiste zachowanie w czasach komercji i przeliczaniu kazdego cm2 bolidu na kase takie zachowanie powinno byc cenione.

Nie zrobia zle, zrobia jeszcze gorzej.

Bardzo fajne zachowanie. Po drugie gdzie tu PR? Oni sa juz tak popularni, ze taki napis malo co im daje.

Shellu
10-02-2011, 21:43

Nie twierdze, że każdy jest bez uczuć i ma Roberta w dupie ale po ujrzeniu tego typu napisów wzięła mnie ochota na paw. Tobie łajdak się dziwie

To puść. Może Ci przejdzie.

Zawsze się ktoś musi dopierdolić.

Najlepiej jakby napisali "Zajebiście! Jednego konkurenta mniej". Wtedy byliby przynajmniej szczerzy... Byłoby to lepsze?

Albo z drugiej strony nie zrobić nic. Tylko siedzieć z założonymi rękoma i zachować się neutralnie.

Nawet jeśli to tylko PR, to dobry PR.

fjodor1978
11-02-2011, 02:29
fjodor :rotfl:

Przepraszam :piwo:
Wyjebany wczoraj byłem i ironii nie załapałem:) no zejdźcie już ze mnie, każdemu się zdarza:)

Peps
11-02-2011, 10:27
Kilka pytań do "znawców tematu":
1. Ile wspólnych inicjatyw PR-owych na przestrzeni ostatnch 4-5 sezonów miały Ferrari i McLaren?
2. Pytanie pomocnicze do pytania 1. Co stało się w sezonach 2007 i 2008 pomiędzy tymi teamami i dlaczego McLarena ukarano odebraniem wszystkich punktów?
3. Dlaczego polskie napisy miały rózny krój i pojawiały sie w różnych cześciach bolidu, choć regulamin Formula One Management jasno precyzuje że wszelkie wspólne inicjatywy musza być ujednolicone?
4. Jaki efekt PRowy i marketingowy osiągnał w tej akcji niejaki zespoł Virgin Racing i rosyjski kapitał który w nim dominuje?
5. Ile zgód musiało zostać wydanych i ile wewnetrznych przepisów ominiętych by taka akcja była możliwa z dnia na dzień? Kto się zgodził i dlaczego?
6. Pytanie podsumowujące powyższe pięć: jak bardzo głupie jest twierdzenie o akcji jedynie PR-owej, głupiej i skundlonej?
7. Prosze podać podobną skalę wsparcia dla rywala leżącego w szpitalu po wypadku w świecie F1.
Nie udzielam się w tematach o których moje pojęcie jest blade. Mam swoje zdanie na temat marketingu w GieKSie, transferów itd. Ale tam moich postów nie znajdziecie. Bo facet który wyrósł z pieluch wie, gdzie moze się uzielić a gdzie powinien posłuchać innych i wyrobić sobie zdanie.
Założcie jeszcze k...wa temat o diecie żubrów białowieskich. Zapewniam że wielu będzie się udzielać i już mogę z całą pewnością trafić parę nicków...

Komanczz
11-02-2011, 11:09
Peps z tekstami o kundlach to sobie możesz wyjechać na innych forach.Nie poniosło Cię czasem?
Faktem jest że w dobie komercjalizacji wszystkiego co się da,cała ta akcja jak najbardziej na plus :) tak jak napisał Junior.Każdy cm2 bolidu czy kombinezonu dla reklamodawców jest bezcenny.

Peps
11-02-2011, 13:58
Poniosło. Przepraszam. Prosze adminów o usunięcie posta.

whyduck
11-02-2011, 19:26

nie masz racji, moim zdaniem zero tutaj jest PR-u

cała akcja naprawdę wzieła się z Twittera, gdzie pod hasłem #getwellrobert pojawiały się tysiące wpisów w kilkaminut po wyapdku

konstruktorzy poprostu przelali to na bolidy

pójdę nawet dalej

w moim odczuciu akcja z F1 jest dużo bardziej szczera niż transparent widzewa "Gieksa trzymaj się" po Mydlnikach.

pozatym, nie doceniacie chyba siły przebicia kierowców w swoich teamach, moim zdaniem mają dużo do gadania (vide ultimatum Kubicy co do startów w rajdach)...a prywatnie są przecież dobrymi znajomymi...całe gówno w F1 opiera się o walkę konstruktorów, nie kierowców.

@Peps

bądź taki uprzejmy i informuj nas nadal :)

Peps
11-02-2011, 20:40
Tak na marginesie - gdyby motywem akcji był PR, napisy nie byłyby po polsku... Dlaczego? Na pierwszych stronach najpodlejszego podręcznika PR-u można przeczytać. Ale co poradzić, jak wiedzą lepiej?

Obecnie codziennie lekarze robią konferencje, wydają biuletyny dla prasy więc wiedzy tajemnej nie ma. No może poza tą, że o ile w niedzielę wieczorem niemal pewne było, że Kubicę zastąpi Heidfeld, to z dania na dzień ta szansa spada. Sposób bycia Niemca pasował do BMW, do ekipy z Enstone ni cholery i komunikacji za bardzo tam nie ma. Choć to ciągle główny kandydat, i słusznie bo z wolnych kierowców na pewno najlepsza opcja. Poza nim zostawałby De La Rosa, który testować potrafi ale w GP Sadowski z piłką przy nodze jest go w stanie w szykanie wyprzedzić. Zero szybkości od lat. Hulkenberg ma kontrakt z FI a Liuzzi to zrzut który właśnie wyleciał z F1 po raz drugi (bo już wylatywał z hukiem z Toro Rosso, razem z kolegą, niejakim Scottem A. Speedem - ktoś w ogóle go pamięta?). W poniedziałek były rozmowy z Christianem Klienem i dla mnie byłaby to najlepsza kandydatura ale chyba się nie przepchnie, za długo nie jeździł, nie licząc jazdy taczką Hispanii a de cfacto Dallary.
Trochę szkoda, że się wysypała sprawa z relikwiarzem. To była bardzo osobista sprawa dla Roberta, oby dziennikarze z tego nie zrobili "newsa".
Zdrowotnie jest coraz lepiej, operacja bez komplikacji, dodatkowy zabieg na łokieć ma za zadanie dopracowanie stawu tak aby nie było ryzyko sztywnienia ręki przy trzymanym długi czas stawie w podobnej pozycji (w GP tak się zdarza) wiec tak naprawde kolejne zabiegi mają już na celu przygotowanie go do powrotu do rehabilitacji a póxniej na tor a nie bezpośrednie ratowanie życia i zdrowia. Jest na tyle pozytywnie że Lotus-RenaultGP ciągle wyczekuje nie tylko z kontraktem dla zastępcy ale z ruchami w samym zespole/Simon Rennie wciąż jest pierwszym inżynierem wyścigowym i niemal na pewno nim zostanie co oznacza ze nowy kierowca będzie pracował z inżynierem Kubicy. A co to oznacza nie trzeba chyba tłumaczyć. Jeździsz póki nie wróci, potem papa, bo to jego auto...
Pzdr

pooceq
14-02-2011, 09:33
we wczorajszym Top Gear zyczenia powrotu do zdrowia dla Roberta... mile zaskoczenie

Peps
14-02-2011, 13:52
Niniejszym przyjemnie jest mi zakomunikować że dziennikarzy koncernu ITI (chodzi głównie o TVN 24 ale nie tylko) wypierniczono ze szpitala w Pietra Ligure bez prawa powrotu.
Info o kryzysie pooperacyjnym i wkładanie go na siłę w usta kobiety Roberta, która z mediami nie rozmawia, byle tylko zapełnić pasek w tym ich gównianym kanale, to było ...... pierwszego sortu (w miejsce kropek wpisać co się chce, ja muszę ograniczyć bluzgi).
PS. Wszystko pod kontrolą, stan stabilny, taki jak przewidywano.
Pozdrawiam

Pucha
15-02-2011, 22:31
„Stacja TVN24 podała wczoraj z rana, że stan Roberta Kubicy pogorszył się – zarówno fizycznie jak i psychicznie. Wiadomość natychmiast rozpowszechniły polskie media, a w ślad za nimi poszły media za granicą. Obóz Kubicy szybko zareagował. Opublikowano oficjalne dementi i wyrzucono ekipę TVN-u ze szpitala, o czym jako pierwszy w Polsce poinformował portal Niezależna.pl.

Pogoń za wiadomościami na temat zdrowia Roberta Kubicy staje się niebezpieczna. Manipulacją w wykonaniu TVN 24 oburzona jest m.in. rodzina polskiego kierowcy. Także lekarze i menedżer szybko zdementowali te plotki. „Ta informacja jest fałszywa, bo Robert ma się dobrze. Jego stan jest stabilny. Obecnie przebywa na oddziale intensywnej opieki do środy, kiedy podda się zabiegowi łokcia. Lekarze chcą go mieć po prostu cały czas na oku” - tłumaczył wyraźnie zirytowany Daniele Morelli.

Szpital szybko podjął stosowne kroki wobec dziennikarzy odpowiedzialnych za poranną plotkę. Ekipa telewizji TVN24 została usunięta z terenu ośrodka. Reporterów stacji miała poza jego teren odeskortować policja.

Manipulacja stacji odbiła się szerokim echem na całym świecie. O rzekomo pogarszającym się stanie Kubicy pisały m.in. media włoskie, niemieckie, austriackie czy fachowe anglojęzyczne serwisy o Formule 1. Dziennikarze na całym świecie są oburzeni postawą stacji TVN 24, która w pogoni za sensacją rozpowszechniła nieprawdziwe informacje. Tymczasem – jak poinformowali w biuletynie medycznym przedstawiciele szpitala w Pietra Ligure – ogólny obraz stanu zdrowia Roberta jest na tyle satysfakcjonujący, że umożliwia zaplanowanie ostatniej operacji łokcia na najbliższą środę. Nasz kierowca nadal jest bardzo dobrze nastawiony do dalszego leczenia, chętnie rozmawia, żartuje, a nawet mówi o powrocie na tor, więc o pogorszeniu kondycji psychicznej – jak sugerowali dziennikarze TVN 24 – nie może być mowy.”

Tak kończa frajerzy... :kac:

edit, już peps o tym napisał, ale neich już bedzie ;) jebac iti

whyduck
17-02-2011, 11:44
@Peps

wiesz coś może o Bahrajnie ? tam rozpierdoł w cholere obecnie, nie zapowiada się raczej, że będzie na tym bezpiecznie żeby tam wysłać świtę F1 na pierwszy wyścig.

Mayek
17-02-2011, 12:01
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsport/formula_one/9400392.stm

Peps
17-02-2011, 15:49
@Peps

wiesz coś może o Bahrajnie ? tam rozpierdoł w cholere obecnie, nie zapowiada się raczej, że będzie na tym bezpiecznie żeby tam wysłać świtę F1 na pierwszy wyścig.

GP 2 już odwołało start sezonu w Bahrajnie, dziś wieczorem ma być decyzja tzw. mniejszych mistrzostw towarzyszących (Porsche itd.).
W przypadku F1 problemy są dwa. Oprócz inauguracji mistrzostw są zaplanowane cztery dni testowe, 3-6 marca, ostatnie testy przedsezonowe. Decyzji nie ma bo niemal na pewno nie uda się przenieść GP w inne miejsce w tym samym terminie. Testy odbęda się pewnie w zaplanowanym terminie na Yas Marina. Problem w tym, ze na tym sztucznym niby ulicznym torze nie za wiele da się potestować.
Jak coś będe wiedział na pewno a nie będzie jeszcze info w mediach to dam znać. Na razie jest wyczekiwanie bo nie uda się raczej przenieść GP gdzie indziej, wypadnie jedna runda i FOM (a własciwie Ecclestone osobiście) dostanie po kieszeni, 1/20 kasy za prawa TV trzeba będzie oddać. A ten stary rupieć kasy oddawać nie lubi.
Odwołanie jazd azjatyckiej GP2 zapowiada jednak, że GP Bahrajnu się nie odbędzie, ale to tylko moje zdanie. Chyba że do końca tego tygodnia w Bahrajnie zrobi się spokój. Został niespełna miesiąc, padok F1 miał się rozkładac na Sakhir od początku marca a prace na torze się jeszcze nie rozpoczęły bo nie ma szans zapewnić bezpieczeństwa.
Pzdr

whyduck
18-02-2011, 13:51
patrząc na to co się dziś dzieje w Bahrajnie to nie liczyłbym na zawody, nawet jakby były zaplanowane na sierpień...gnój jak cholera, czołgi na ulicach.

Peps
18-02-2011, 18:19
Dziś Ecclestone stwierdził że w Bahrajnie jest "cicho i bez problemów" i wyraża przekonanie że wszystko się odbędzie zgodnie z planem.
Fakt, w tej chwili Bahrajn nie nadaje sie na miejsce rozegrania inauguracji. Ale zachłannosć szefa F1 może być jeszcze większa niz zamieszki. Dopóki nie ma stanu wojennego albo nie strzela się do cywilnych samolotów jest "cicho i spokojnie". Byle nie oddac kasy Bahrajnowi i telewizjom... Nikt się tam nie wybiera w marcu. Nikt. Ale F1 na dzień dzisiejszy jedzie...
PS. Kubica jeszcze w tym tygodniu rozpocznie rehabilitację.
Pzdr

Foxu
27-03-2011, 09:45
Petrov na podium. Chyba zbudowali dosc dobry samochod na ten sezon. Szkoda, bo Kubica pewnie by powalczyl o jeszcze wiecej, znajac z zeszlego sezonu jak wygladaly miejsca obu kierowcow w poszczegolnych wyscigach.