View Full Version : Pytania/Odpowiedzi
jest jakaś stronka na której podaję miejscowość A, B i C i liczy odległość A-C i B-C?
zumi, maps.google.pl cos w tym stylu?
zumi nie bardzo.
potrzebuję wpisać 2 lokalizacje początkowe i jedną końcową - oczywiście najlepiej żeby dało się jednocześnie wyliczyć odległość
Yildiray
16-05-2010, 16:29
zumi nie bardzo.
potrzebuję wpisać 2 lokalizacje początkowe i jedną końcową - oczywiście najlepiej żeby dało się jednocześnie wyliczyć odległość
Sprobuj odleglosci.pl
19mÓzG64
16-05-2010, 22:10
nie wiem czy to w dobrym temacie jak nie to mnie poprawcie
mój kumpel miał zapamiętane hasło na FG i formatował dysk nie pamieta hasła na @ i nie ma przez to dostępu do podforum dzielnicowego którego potrzebuje
do kogo się zgłosić?
Jakie serwisy/skupy w Centrum warto odwiedzić ? Podajcie adresy, potrzebne mi na jutro bo akurat mam troche czasu to się przejadę, chodzi o Tel. Komórkowy.
Dzięki i Pozdrawiam !
Szukam firmy zajmującą się monitoringiem(montaż/serwis) sprawa dosyć pilna.
potrzebuję również założyć darmowe konto bankowe gdzie dostanę kartę płatniczą coś w stylu gdzie ma mBank na eKonto.
Gdzie w Katowicach najtaniej wywołam zdjęcia?
Czy jest ktos w stanie jutro(niestety koniecznie jutro) wykonac ksero dokumentu- rzedu 300-350 stron ? wazna sprawa
Bouni_Ledziny
17-05-2010, 19:21
Ile szef moze trzymac praktykantow na praktykach zawodowych? Po 8 h tak jak normalnie pracownicy?
wg. kodeksu pracy maloletni moze pracowac od 6 do 8 godzin
Czy jest ktos w stanie jutro(niestety koniecznie jutro) wykonac ksero dokumentu- rzedu 300-350 stron ? wazna sprawa
Przecież każdy punkt ksero Ci to zrobi. Pojedź rano, umów się na odbiór za dwie godziny i już.
wg. kodeksu pracy maloletni moze pracowac od 6 do 8 godzin
Chociaz tyle, ze szef nam zaproponowal kase za ta robote ..
Ola ma Janka w znajomych na naszej-klasie, ale na facebooku juz nie, pomimo ze oboje maja tam konta, czy mozna ich uznac za znajomych ? a jesli tak, to czy jest to znajomosc w realu czy tylko wirtual ?
czy ktoś z Was robi amatorsko/zawodowo zdjęcia i podejmie się robienia fotek na chrzcie mojej córki?
MisiekWNC
18-05-2010, 00:20
Jakie kraje odgrywają najważniejsze rolę w NATO? (oprócz USA), wydaje mi się, że Kanada, WB, Francja, Dania ale nie jestem pewny, poprawcie.
orientuje się ktoś jak wygląda droga na Szczyrk?
pilne!
i w tym wypadku przydaje sie CB :)
ma ktoś dostęp do jakiegoś elektryka a raczej do jego pieczątki??:cham:
Seba jesli chodzi o monitoring to dzwon pod tyn numer 501062223
http://www.domifirma.pl/
powiedz ,ze od PePe i że chcesz rabat hehe
RCKiK na Raciborskiej.
jest aktualnie zbiorka krwi dla jakiegos GieKSiarza?
da sie zaparkowac bezplatnie na wita stwosza w centrum ?
jesli nie to gdzie najbliżej ?
JohnyManhattan
19-05-2010, 15:44
Na wita stwosza sie da, jak znajdziesz miejsce.
SiurekGKS
19-05-2010, 15:59
czy ktoś z Was robi amatorsko/zawodowo zdjęcia i podejmie się robienia fotek na chrzcie mojej córki?
jeżeli temat dalej aktualny zapraszam na PW
Na wita stwosza sie da, jak znajdziesz miejsce.
a jeśli nie? jest jakis parking czy coś w ten deseń w okolicy ?
dzieki z góry
mozna gdzies dzisiaj w tv zobaczyc mecz Polska-Holandia?
JohnyManhattan
19-05-2010, 16:57
Jest na Pl. Sejmu Slaskiego, ale tam tez bywa ciezko. Ogolnie w godzinach pracy w tej czesci srodmiescia ciezko o miejsce.
Mozesz tez stanac na parkingu pod sklepem Simply na rogu Wita Stwosza i Ligonia, ale tam sa jakies patenty z placeniem. Jesli sie nie myle to jak jestes klientem sklepu, mozesz stac 1h.
a jeśli nie? jest jakis parking czy coś w ten deseń w okolicy ?
dzieki z góry
koło katedry szukaj, ale tam od paru tygodni prawie dziennie jest jakieś auto bez szyby wiec nie wiem czy warto
potrzebuje wyrobić paszport.
gdzie mam iść?co wypełnić/zapłacić itd.?
Jezeli na praktykach, szef nas zostawia na nad godziny, to juz powinien nam za to wyplacic kase, czy dalej kurwa ni chuja ? 3h nad godzin.
Dostałem dziś od gorolskiej (Sosno) firmy windykacyjnej wezwanie do zapłaty kary za przejazd autobusem bez ważnego biletu... 5 lat temu.
Przesyłka zwykła, nie poleconym.
Olać to? Grożą postępowaniem sądowym.
uszaty64
19-05-2010, 19:56
Jezeli na praktykach, szef nas zostawia na nad godziny, to juz powinien nam za to wyplacic kase, czy dalej kurwa ni chuja ? 3h nad godzin.
powinien wypłacic !!
Po sprzedaniu rzeczy na allegro ile mam czasu na jej wysyłkę?
tzn. po jakim czasie kupujący może już zgłosić nadużycie czy coś?
jak się dogadasz :)
teraz w komentarzach wprowadzili też ocenę wysyłki - podobno poza komentarzem ocenia się też kontakt ze sprzedającym, cenę i szybkość wysyłki. coś tam jeszcze jest.
w zasadzie po tygodniu może napisać do allegro, że coś jest nie tak
Dostałem dziś od gorolskiej (Sosno) firmy windykacyjnej wezwanie do zapłaty kary za przejazd autobusem bez ważnego biletu... 5 lat temu.
Przesyłka zwykła, nie poleconym.
Olać to? Grożą postępowaniem sądowym.
Nie ma zadnego potwierdzenia ze przesylka do Ciebie dotarla. Podobnie dzialaja te mandaty za 50zł za parkowanie w Katowicach. Nie dostales do reki, nie podpisales, wiec tak jakby nigdy tego nie bylo
MisiekWNC
19-05-2010, 23:31
Seba, na Jagielońską do Urzedu Wojewódzkiego. Potrzebujesz ważny dokument tożsamości (musi być dowód osobisty), jeśli się uczysz, to masz za 70zł. Idziesz do kasy płacisz, i daje Ci kwitek i później do sali idziesz w maszynie bierzesz numerek i czekasz aż Cie wyczytają. Tam na stolikach będziesz miał takie kartki które musisz wypełnic, dodatkowo musisz mieć zdjęcia swoje (paszportowe) bodajże dwa. Tylko jutro nie idź, bo będziesz mi w kolejce czekał a mi się śpieszy :cham:
w zasadzie po tygodniu może napisać do allegro, że coś jest nie tak
no wiadomo,napisać zawsze można,ale nie ma aby sprzedający jakoś 2ch tygodni na wysyłkę przedmiotu?Coś takiego słyszałem tylko właśnie nie umiem tego znaleźć w ich regulaminie
Po sprzedaniu rzeczy na allegro ile mam czasu na jej wysyłkę?
tzn. po jakim czasie kupujący może już zgłosić nadużycie czy coś?
Z tego co pamietam to masz czas do 30 Dni.
Tylko jak bedzie cos pisał,to mu odpisuj,musisz miec kontakt z kupujacym.
Mam zamiar sobie kupić telewizję i zastanawiam się co lepsze N-ka czy Cyfra + ?
Czym to się różni ? (chcę w szczególności oglądać mecze)
i jak jest z kwestią płacenia rachunków ?
Cyfra + na 100%, zresztą jakby ktoś opisał dokładniej koszta to byłbym wdzięczny, bo rozważam Cyfrę od sierpnia.
Jakim busem najlepiej dojechac do kauflanda na siemcach?
aa i kaj wysiasc?
Z góry :piwo:
Linia 0 lub 50 wysiadasz na przystanku Siemianowice Korfantego i idziesz kawałek zgodnie z kierunkiem jazdy autobusu. Jak coś źle niech ktoś poprawi
Dostalem L4 od lekarza ale jeszcze nie zanioslem go do pracy. I mam takie pytanie czy ten drugi druczek ktory zostaje w przychodni jest odsylany do ZSU? Bo niestety nie moge skorzystac z tego L4 i mam zamiar go nie oddawac w pracy tylko nie wiem czy moge to tak olac bez zadnych konsekwencji.
Żaba-Bogucice
21-05-2010, 11:27
Dostalem L4 od lekarza ale jeszcze nie zanioslem go do pracy. I mam takie pytanie czy ten drugi druczek ktory zostaje w przychodni jest odsylany do ZSU? Bo niestety nie moge skorzystac z tego L4 i mam zamiar go nie oddawac w pracy tylko nie wiem czy moge to tak olac bez zadnych konsekwencji.
nie musisz go oddawac do roboty.tyz nie wiedziołech co mom robic ale mozesz wziasc se L4 i wytric zic a nie oddawac,o ile chcesz.Pozdro.
Żaba-Bogucice
21-05-2010, 11:29
zna ktos fachowca od anten satelitarnych?bo szlag mie trefi zaroz z tym deklem na scianiejak cos PM bym prosił
Mam pytanko zgubilem dowod osobisty. Chce isc wyrobic nowy. Co musze miec ze soba i ile kosztuej teraz wyrobienie nowego dowodu? Dzieki z góry za odp.
MisiekWNC
21-05-2010, 23:00
Seba, na Jagielońską do Urzedu Wojewódzkiego. Potrzebujesz ważny dokument tożsamości (musi być dowód osobisty), jeśli się uczysz, to masz za 70zł. Idziesz do kasy płacisz, i daje Ci kwitek i później do sali idziesz w maszynie bierzesz numerek i czekasz aż Cie wyczytają. Tam na stolikach będziesz miał takie kartki które musisz wypełnic, dodatkowo musisz mieć zdjęcia swoje (paszportowe) bodajże dwa. Tylko jutro nie idź, bo będziesz mi w kolejce czekał a mi się śpieszy :cham:
Baton, jedna strona wcześniej. Jeśli nie jesteś rencistą, emerytem, lub uczniem to płacisz 140zł.
Misiek baton pytał się o dowód osobisty ,a nie paszport.
Baton idziesz do urzędu miasta i wszystko wyrabiasz tak samo jak przy pierwszym razie tyle ,że tak zakreślasz na kartkę , którą wypełniasz ze dowód został zgubiony z tego co pamiętam ;)
I chyba obecnie za darmo?
Siostra zgubiła i nie płaciła w każdym razie.
potwierdzam, dowody są za free
19mÓzG64
21-05-2010, 23:30
Mam zamiar sobie kupić telewizję i zastanawiam się co lepsze N-ka czy Cyfra + ?
Czym to się różni ? (chcę w szczególności oglądać mecze)
i jak jest z kwestią płacenia rachunków ?
Cyfra + jest zajebista jeśli se kupisz pakiet z Canal +
masz tam ligi hiszpańskie włoskie yyy bodaj angielskie ale nie chce przekłamać
na żywo retransmisje w chuj tego tam jest
Moi dziadkowie kupili mieli przez 2 miechy wszystkie te C+1 C+2 C+Sport HBO
i jeszcze Orange Sport i mieli za darmo
potem niestety albo płaci sie około 20-25 zł za podstawowe albo za dodatkową opłatą ...nie mam teraz tej umowy ale było coś koło 40/50 złocisza kupujesz pakiet z tymi Canalami plusami i jak chcesz programy typu HBO to też 40/50 zł czyli za około 100/125 zł masz wszystkie te programy
mozna tez dokupic jakies programy HD
ogólnie o wszystko jest tutaj
http://www.cyfraplus.pl/_pro_pakiety-abo1-pro.html
klikasz strzałeczkę w prawo i pokazuje Ci wyższy pakiet za wyższą cenę
w komfortowym ze sportowych programow(63,9zł) pojebało ich z tą ceną jest Eurosport1,2<liga niemiecka> TVP Sport<1 liga PL, teraz beda wszystkie mecze MŚ2010 :) >, Orange Sport Info<wiadomości> jakieś Extreme<chyba te wrestlingi całe tam są> i na TV 4<lub Tele5> pokazują/wali Ligę Europejska
chyba tyla
zaś sie rozpisałem ale co tam
MisiekWNC
21-05-2010, 23:41
A tak, przepraszam. Dowód osobisty za darmo, musisz tylko zdjęcia przynieść - dwa. Dostaniesz taką kartke z danymi i z ich nr. tel. i do miesiąca będziesz miał nowy (po 3tyg. możesz do nich dzwonić, bo po 3tyg. już możesz mieć wyrobiony).
Ja dzisiaj odebrałem swój drugi dowód bo poprzedni zgubiłem.
5 maja tam byłem i dzisiaj już był do odebrania.
Nic to nie kosztuje.
Dzieki wszystkim bardzo za info.
Da sie jakos zignorowac jakiegos uzytkownika, aby nie pokazywalo mi jego postów?
wejdź na jego profil. znajdź user list i tam masz opcje ignorowania
co można siostrze kupić na 18-ste urodziny?
co można siostrze kupić na 18-ste urodziny?
bardzo "oryginalny" prezent na 18 to wibrator. Ale dla siostry raczej nie wypada:hihi::hihi:
MisiekWNC
23-05-2010, 15:10
Panowie, jakie konto bankowe warto założyć? Myślę nad ING i nad WBK, może ktoś z Was tam ma konto, podzielcie się swoimi uwagami :) Myślałem bardziej nad ING, ale teraz w WBK dają 100PLN jak w przeciągu 2 miesięcy wpłaci się ponad 1000PLN (a wpłace) i przez rok nie miałem tam konta (a nie miałem) więc by pasowało. Proszę o Wasze uwagi, szczególnie czy mają jakieś haczyki albo czy płaci się za wypłaty z bankomatów, przelewy itp.
Otwarty dziś (w Katowicach) jakiś sklep spożywczy?
Panowie, jakie konto bankowe warto założyć? Myślę nad ING i nad WBK, może ktoś z Was tam ma konto, podzielcie się swoimi uwagami :) Myślałem bardziej nad ING, ale teraz w WBK dają 100PLN jak w przeciągu 2 miesięcy wpłaci się ponad 1000PLN (a wpłace) i przez rok nie miałem tam konta (a nie miałem) więc by pasowało. Proszę o Wasze uwagi, szczególnie czy mają jakieś haczyki albo czy płaci się za wypłaty z bankomatów, przelewy itp.
Z własnych obserwacji : od zawsze miałem konto w BZWBK i w zasadzie chyba juz tylko sentyment trzyma mnie przy tym koncie bo paść jakich mało[co jakiś czas pobierają many za ubezpieczenie konta, za prowadzenie konta -szlag trafia jak po bodajże 4-ech przelewach za kazde następne pobierana jest opłata(pewnie już niedługo będę jego posiadaczem) założyłem konto w mBanku i to zdecydowanie polecam-brak opłat , prowizji i ukrytych kosztów
_Bartos_
23-05-2010, 15:54
https://www.dbnet24.pl/otworz-konto/?landing=32122
MisiekWNC
23-05-2010, 16:13
dzięki panowie! poczytałem regulaminy WBK i jeśli się nie będzie płaciło na konto co miesiąc 1tys. wtedy biorą 7zł za prowadzenie konta, czyli je odrzucam. Wybiore ING, myślałem jeszcze wcześniej nad mBankiem, ale zależy mi, żeby oddział był blisko mnie i bankomaty i tak mam w przypadku ING i to wybiore, danke :piwo:
co do mBanku to Misiek moge polecic :)
nie dosc ze przez neta wszystko pieknie mozna zalatwiac to teraz bankomatow co nie miara :)
Co to moze byc ze jak chce zadzwonic na pewien numer tel. kom za granice to linia jest cały czas zajęta (szybkie "pikanie")
Brak romingu?
Telefon sie zjebał?, tak jak pisze linia jest "zajęta" od kilku dni.
załóż mBnak wchodzą przez forum ;)
za dodatkową opłatą 5zł/miesiąc możesz korzystać ze wszystkich bankomatów bez ograniczeń - opcja do wyboru, nie musisz tego brać
MisiekWNC
23-05-2010, 16:46
tzn. w ING mam ze wszystkich bankomatów za darmo wypłacanie, wpłaty w bankomatach i oddziałach ING, tak samo jest w mbanku? Za prowadzenie konta co miesiąc pobierają coś? (w ING nie, dopiero od nowego roku 5zł/miech).
w mBanku poza opcjonalną opłatą 5zł nie biorą nic
JohnyManhattan
23-05-2010, 17:21
Poza mBankiem, Alior podobno tez jest calkiem. calkiem. Ale nie wiem bo sam nie uzywam.
nic nie placisz za prowadzenie mBanku
co do bankomatow widzisz poprostu EURONET i mozesz smialo wyplacac - i wg mnie na dzien dzisiejszy bankomatow znacznie przybylo :)
na 18 stke zawsze AUTO ;-) Simao
Co to moze byc ze jak chce zadzwonic na pewien numer tel. kom za granice to linia jest cały czas zajęta (szybkie "pikanie")
Brak romingu?
Telefon sie zjebał?, tak jak pisze linia jest "zajęta" od kilku dni.
Jeśli ten numer jest PL lub zagraniczny na kartę i nie ma na nim kredytu to się nie dodzwonisz, chyba , że może nie mieć włączony roaming, albo masz źle kierunkowy.
Jeśli ten numer jest PL lub zagraniczny na kartę i nie ma na nim kredytu to się nie dodzwonisz
ok, dzieki - tak własnie myslałem...
:piwo:
cinkowski
24-05-2010, 07:58
Jak z Dąbrowy Górniczej dojechać autem na ul. Ligocką ??
Autem czy Busem ?
Ligocką w Katowicach ?
Nieco zbyt mało precyzyjne pytanie ale..
Jeśli chcesz jechać autobusem, to:
Zależy jeszcze gdzie dokradnie, jak w okolice numeru +-100,
to autobusy nr
9, 10, 12, 37, 46, 48, 296, 912
Jeśli twój "punkt docelowy to stadion Rozwoju, coś związanego z KWK Wujek to ino busy 12, 37, 912. (choć pozostałe ww. jadą nie aż tak daleko więc też powinny "pasować" )
Wszystkie ww. busy jadą z Dworca PKP, przystanek nr 10 oznaczony Ligota więc nie powinno być problemu.
Do pierwszej listy dodatkowo jest 657 ale on normalnie nie jedzie przez dworzec tylko przez sokolską.
Jak dojechać z Dąbrowy na Dworzec PKP nie będę pisał bo chyba wiesz to lepiej.
Kurde...mój błąd przegapiłem słowo "auto"
Zapewne jechał byś z Roźdźeńskiego, jedziesz do Sokolskiej odbijasz w Lewo - Jedziesz cały czas prosto (Sokolską), na rondzie na placu wolności jedziesz tak by wjechać na Mikołowska, dalej cały czas prosto, ino gdy ulica będzie się "rozwidlać nie jedź w lewo "większą ścieżką" a dalej prosto, powinno to być dobrze oznakowane
http://i50.tinypic.com/5dw4nt.jpg
tzn. w ING mam ze wszystkich bankomatów za darmo wypłacanie, wpłaty w bankomatach i oddziałach ING, tak samo jest w mbanku?
cytat ze strony mBanku z Tabeli Opłat i Prowizji:
prowizja od wypłaty gotówki w bankomatach sieci Banku Zachodniego WBK S.A., Cash4You, eCard, Euronet na terenie Polski - 0 zł
Oddawał ktoś płytki krwi ?
Też mieliście takie dziwne uczucie jak krew wracała do organizmu ?
Toczmek89
24-05-2010, 15:24
gdzie w Katowicach podbija mi ksiazeczke sanepidowska od reki ? Skarbek odpada
próbuj w przychodni na Mickiewicza
Baudolino
24-05-2010, 16:49
Oddawał ktoś płytki krwi ?
Też mieliście takie dziwne uczucie jak krew wracała do organizmu ?
"dziwne uczucie" to pewnie efekt wypłukania wapnia z organizmu przez czynnik zapobiegający krzepnięciu krwi w separatorze...
MisiekWNC
24-05-2010, 17:46
sasha, tak wiem. Wybrałem jednak ING, podobna oferta do mBanku, tylko, że w ING mam ze wszystkich bankomatów w Polsce za darmo wybieranie, nie z wybranych. Dzięki wszystkim :piwo:
dostałem ostatnio list z PeKaO.
Dodam, że w ramach praktyki zawodowej założyli mi tam konto bezpłatne itp.
Listu w ogóle nie czytałem, a tydzień później kumpela mi powiedziała, że wchodzą jakieś opłaty do tego konta.
I teraz pytanie czy mogą mi coś zrobić jeśli w ogóle nie używam tego konta, nie byłem na nim ani razu i w ogóle nie mam tam żadnego hajsu ?
Dodam jeszcze, że list nie przyszedł poleconym..
Gdzie najlepiej kurs i exam na prawko kat. "C" Katowice a może Tychy
Kto mi może wycenić działkę ile jest warta?chodzi o działkę rolną w okolicach Tarnowa. Zajmują się tym np. agencje nieruchomości?
dostałem ostatnio list z PeKaO.
Dodam, że w ramach praktyki zawodowej założyli mi tam konto bezpłatne itp.
Listu w ogóle nie czytałem, a tydzień później kumpela mi powiedziała, że wchodzą jakieś opłaty do tego konta.
I teraz pytanie czy mogą mi coś zrobić jeśli w ogóle nie używam tego konta, nie byłem na nim ani razu i w ogóle nie mam tam żadnego hajsu ?
Dodam jeszcze, że list nie przyszedł poleconym..
Najlepiej chyba jak je po prostu zlikwidujesz i po sprawie. Jeśli poinformowali Cię listem, że wprowadzaja jakieś opłaty to będziesz musiał płacić.
ale list nie przyszedł poleconym, więc mogą mi jakoś udowodnić, że dotarł do mnie ?
Jak dojechać na Komendę Głowną Policji na Lompy z autobany??Idzie tam kajś zaparkować??
Jak dojechać na Komendę Głowną Policji na Lompy z autobany??Idzie tam kajś zaparkować??
zjeżdżasz koło TP, na światłach w lewo, na kolejnych światłach w lewo ( w kierunku A4 Wrocław) i tam masz po lewej i prawej parkingi...
edit: jak cos to dzwoń na SK masz nr tel.
tak, masz zjazdy z obu stron a4 na francuską i dupny parking pod komendą
KurczaK90
26-05-2010, 20:42
W zeszlym tyg kupilem w MediaMarkt laptopa i chcialbym go zwrócic, bateria nawet nie była wkładana, folie wszystkie są itd. Jest możliwosc ze zwroca mi kase? Czy zaproponuja ewentualnie wymiane, której nie chce :) Interesuje mnie zwrot pieniedzy, tylko :)
do 14 dni łaski Ci nie robią, tylko nie daj się w ciula zrobic,bo mogą Ci wmówic ze zwrotów nie przyjmują, masz takie prawo i tego się czimej
A powiedzcie ktoś jak tam po powodzi drogi do WIsły? Czy przejezdne?
(z Katowic)
Gdzie w Katowicach kupię jakis (tani) statyw do aparatu fotograficznego?
Dostałem mandat wypisane przez policje w Poznaniu.
Jak jestem nie pełnoletni to mają z czego mi to ściągnąć, albo cokolwiek więcej zrobić ?
Bo z tego co wiem to osobą pracującym itp ściągają z podatku/wypłat.
Toczmek89
27-05-2010, 13:54
wie ktos czy simlocki sa w zetafonach z orange ? nie mam jak sprawdzic teraz a potrzebne mi troszke
Dostałem mandat wypisane przez policje w Poznaniu.
Jak jestem nie pełnoletni to mają z czego mi to ściągnąć, albo cokolwiek więcej zrobić ?
Bo z tego co wiem to osobą pracującym itp ściągają z podatku/wypłat.
zależy. jak masz coś na siebie (np. samochód), masz rentę, emeryture, stypendium, zasilek, wypłatę itp to mogą.
a jak powiesz że nie masz bo ci rodzice nie dają a nie masz żadnej swojej rzeczy to może ci umorzą. Idź do urzędu skarbowego i pogadaj
Gdzie w Katowicach kupię jakis (tani) statyw do aparatu fotograficznego?
co znaczy tani? bo jak ja się rozglądałem, to te warte uwagi zaczynały się od ok 100zł... może trafi Ci się jakaś promocja, saturny, media markty itp
ale list nie przyszedł poleconym, więc mogą mi jakoś udowodnić, że dotarł do mnie ?
Niy. Ale bydziesz mioł w tym piśmie jakis punkt że brak sprzeciwu oznaczo zgoda na proponowane warunki. Czyli jak som niy powiysz idźcie w c... to bydziesz płacić. A drugo sprawa po co Ci konto z kierego niy korzystosz a mosz za nie płacić? Pyrsk
Niy. Ale bydziesz mioł w tym piśmie jakis punkt że brak sprzeciwu oznaczo zgoda na proponowane warunki. Czyli jak som niy powiysz idźcie w c... to bydziesz płacić. A drugo sprawa po co Ci konto z kierego niy korzystosz a mosz za nie płacić? Pyrsk
zakładali nam w ramach praktyki zawodowej i gadali, że za free
dodali jeszcze, że po 3 miesiącach konto zostanie skasowane jeśli nie będziemy z niego korzystać. Jak widać w chuja lecą.
ale jak coś ja nic nie dostałem :hihi: (żadnego listu)
No i nie rozumiem dlaczego nie pójdziesz i nie zlikwidujesz tego konta?
Po co zachować coś z czego nie będziesz korzystał i może jeszcze miał problemy (bo nie wierzę, że bank tego nie obwarował tak, że i tak będziesz płacił)?
Idź, zlikwiduj i po sprawie.
chopy kaj w katowicach skupuja aluminium i za wiela?? W ciul biksów (z 10kg) mi sie uzbierało, a szkoda wyciepnąć na hasiok.
na raciborskiej chyba, ale po ile to Ci nie powiem
Gdzie w Katowicach kupie kasete przejściówke do radia samochodowego?
chodzi Ci o adapter kasetowy?
Gdzie w Katowicach kupie kasete przejściówke do radia samochodowego?
jesli chodzi ci o ta kasete aby podlaczyc mp3 to w MM lub Saturnie powinna byc
w Saturnie jest po 39 zeta
więc polecam allegro
Wie ktos gdzie idzie kupic bilety na lige swiatowa w spodku ?
Gdzie na tauzenie albo w okolicy zagram w bilard na monety?
twister czynny?
CichyBob
28-05-2010, 20:50
Był tu na forum kiedys dentysta jakis ? Lub orientuje sie ktos ile kosztuje wybielanie zebów
Był tu na forum kiedys dentysta jakis ? Lub orientuje sie ktos ile kosztuje wybielanie zebów
Wybielenie jest cholernie niezdrowe dla szkliwa. Poza tym,żeby wybielić musisz mieć wszystkie zęby całkowicie zdrowe.
Moja siostra się tym interesowała.w BioMedzie w Katowicach kosztuje ok.1000zł,a podobno w prywatnych klinikach są promocje za 650 zł,"ale tylko lampą",cokolwiek to znaczy :P
zapytaj użytkownika Wiciowiec
kupie w Saturnie lub gdzieś w SCC kabel telefoniczny od razu z założonymi wtyczkami ?
_Bartos_
29-05-2010, 15:00
o której godzinie będzie walka Sosnowskiego ( nie chodzi mi o rozpoczęcie gali) ?
Czy muszę posiadać kartę kredytową żeby kupić bilet przez internet na samolot?
Słuchał ktoś z was teraz radio Planeta?
Co to za nuta leciała ok 15:15 ? :zabki:
o której godzinie będzie walka Sosnowskiego ( nie chodzi mi o rozpoczęcie gali) ?
ok.23
Czy muszę posiadać kartę kredytową żeby kupić bilet przez internet na samolot?
nie. kartą wydaną do Inteligo zapłacisz, zapłacisz też kartą wydaną do eKonta - jak w innych bankach to wygląda to nie wiem.
nie wiem czy jakaś linia akceptuje przelewy
Słuchał ktoś z was teraz radio Planeta?
Co to za nuta leciała ok 15:15 ? :zabki:
może tutaj uda Ci się skumac
http://www.odsluchane.eu/news.php
Kiedy mozna sie spodziewac biletow na Polska – Niemcy 08 lipca , 09 lipca w siatkowke ?
ok.23
nie. kartą wydaną do Inteligo zapłacisz, zapłacisz też kartą wydaną do eKonta - jak w innych bankach to wygląda to nie wiem.
nie wiem czy jakaś linia akceptuje przelewy
konkretnie chodzi mi o linie norwegian, ja mam konto w ing i jedyną karte jaką posiadam to jest karta bankomatowa, a nie moge zrobic przelewu z konta?
może tutaj uda Ci się skumac
http://www.odsluchane.eu/news.php
Niestety tam jest tylko Planeta (warszawa)
konkretnie chodzi mi o linie norwegian, ja mam konto w ing i jedyną karte jaką posiadam to jest karta bankomatowa, a nie moge zrobic przelewu z konta?
sprawdź na stronie tych linii czy jest opcja płacenia przelewem.
na stronie ing nie znalazłem info że można w necie płacić - przedzwoń do nich lub przejdź do placówki i się dowiedz
maly1982
29-05-2010, 21:19
gdzie i o której obejrzę gale z Sosnowskim vs Kliczko ?
Gdzie najlepiej kupić rower w Katowicach? Słyszałem, że na Witosa jest dobry sklep, ale wolałbym sie upewnić.
nigdy tam nie kupowalem nic powazniejszego, ale kontakt do rowerowego (na Witosa) moze Ci sie przydać -> http://www.simseybike.pl/witosa-team-rowerowy.html
wlasciciel mocno zakrecony na punkcie rowerow, tak na marginesie.
gdzie i o której obejrzę gale z Sosnowskim vs Kliczko ?
http://hqtv.com.pl/elitatv/
Jak polepszyć odbiór fal radiowych w zwykłym radiomagnetofonie?
Czy w punktach ksero jest opcja żeby mi zeskanowali coś i skan wrzucili na pendrive? nigdy tego nie potrzebowałem ale akurat drukarka odmówiła posłuszeństwa i mnie to zastanowiło gdzie iść gdybym potrzebował nagle.
Jak polepszyć odbiór fal radiowych w zwykłym radiomagnetofonie?
końcówkę anteny owiń sreberkiem/folią śniadaniową :zabki:
Dzięki, mam nadzieje, że pomoże :)
Chopy kto ma pożyczyć kosiarke spalinową?? Pilnie potrzebuje.
Jak coś PW.
ChillyWilly
31-05-2010, 18:25
Robiąc rezerwację warto pamiętać, że w Norwegianie z “opłaty za płatność” zwolniona jest karta debetowa Visa Electron (np. Inteligo, mBank) i tę kartę warto zastosować do uiszczenia opłaty.
Linie pobierają dodatkową opłatę 10 euro za odcinek za bagaż rejestrowany, ale w tej cenie można zabrać 2 walizki po 20 kg, dlatego lecąc we dwie osoby, wystarczy wykupić bagaż rejestrowany dla jednego pasażera.
Da się gdzieś kupić sam flakonik na perfum z atomizerem ?
samobójstwo(nie chodzi o mnie hihihihiih )czy to słabość czy odwaga podjąc taka decyzje???????????
samobójstwo(nie chodzi o mnie hihihihiih )czy to słabość czy odwaga podjąc taka decyzje???????????
jak dla mnie ani jedno ani drugie.. raczej nieumiejętność radzenia sobie z problemami..
Słabość.
Wiadomo, że nie o Ciebie bo Ty masz i tak psychikę zrytą i za bardzo kochasz się bawić by to kończyć :P
dla mnie rowniez slabosc i przegrana (nie obrazajac)
z jednej strony tchórzostwo z drugiej............ ?
Słabość, tchórzostwo...
Takie słowa łatwo mówić, jak się wszystko układa, jak się nie ma i nie doświadczyło się w życiu większych problemów. W rzeczywistości samobójstwo to nie jest kwestia, którą można zamknąć w jednym prostym niezobowiązującym słowie.
oj porozmawialbym z Toba na ten temat ale nie wiem czy warto
jest jakaś strona do wysyłania darmowych smsów do Vodafone UK?
jest jakaś strona do wysyłania darmowych smsów do Vodafone UK?
powinna byc na stronie Vodafone.
Z czeskiej vodafone pisze , ale nie wiem czy stamtąd pójdzie na UK.
Sory nie dało się już edytować, takie coś znalazłam
http://www.mediapl.com/bramki-sms/bramki-sms-europa-azja-usa.php
http://www.freebiesms.co.uk/
Jakim dojechac busem z katowic do aqua parku w tarnowskich gorach?
autobusem nr "5" z "Mickiewicza jedziesz do końca. Póżniej wsiadasz w Taxi ok 8 zł lub przesiadasz się na busa (nie pamiętam nr)
Jakaś MEGA fajna knajpka żeby usiąść i pogadać z laską, ale jakaś nieprzeciętna z dobrym klimatem. Dzięki za pomoc
Fanaberia, 2b3, Kredens, Wściekły Pies, Jazz Club Hipnoza
Jakim dojechac busem z katowic do aqua parku w tarnowskich gorach?
lub przesiadasz się na busa (nie pamiętam nr)
autobus linii 191.
Jak 5 dojedziesz do konca (Dworzec PKP w TG) to przesiadasz się na linie 191 i wysiadasz na przystanku Tarnowskie Góry Park Wodny.
Jedynie co to zamiast 5 ze stawowej lepiej jechac autobusem linii 820. Cena ta sama, a 25 minut szybciej dojedziesz.
pytanie do osób malujących pigmentami.
Da rade z pigmentów uzyskać czarny kolor?
Jakie wtedy powinny być proporcje?
Potrzebuje jego większe ilości w śnieżce stwierdzili że nie robią w ogóle czarnych farb w rozmiarach większych niż puszka i że lajtowo zrobię to sobie pigmentem.
Mieszając czarny z białym za każdym razem wychodzi mi szary :/
Ewentualnie wie ktoś gdzie idzie kupić większą ilość czarnej farby?
coz, o czarny w rozumieniu takim jak myslimy ciezko bedzie. farba wyglada na szarą w opakowaniu, na scianie z poczatku bedzie czarna, a potem troche zjaśnieje. ciagle to bedzie cos pomiedzy czarnym a ciemnym szarym, ale nie czarny.
pigmenty lepiej mieszac z malymi ilosciami farby, a nie z calym kiblem od razu, bo sie nie wyplacisz zeby osiagnac efekt;)
dzięki ciawaros ale do tego to już też doszedłem ;D
w takim razie skąd wziąć większe ilości czarnego?
U was w Obi nie ma aby 10l kubłów czarnej?
nie ma 10l, jest chyba 2,5 max.
Jakaś MEGA fajna knajpka żeby usiąść i pogadać z laską, ale jakaś nieprzeciętna z dobrym klimatem. Dzięki za pomoc
Ja moge polecić Negrasco na Wawelskiej
dobry jest też Akant.
potrzebuję kogoś kto się zna na wordpressie, ale nie kogoś komu się to wydaje tylko kto to serio potrafi i kmini
dzięki ciawaros ale do tego to już też doszedłem ;D
w takim razie skąd wziąć większe ilości czarnego?
U was w Obi nie ma aby 10l kubłów czarnej?
Dekoral Polinit jest dostępna w kolorze czarnym i 10 litrów jest w cenie ok 85 - 90 zł. W marketach pewnie ciężko dostać, najlepiej kupować w "centrum dekoracyjnym DEKORAL" największy wybór i ceny niższe niż w marketach. W Katowicach na Bocheńskiego obok Orlenu.
Takie pytanie: dzieje się coś dziś i jutro w mieście? Jakieś spektakle uliczne, koncerty plenerowe, ciekawe wystawy albo coś?
takie dziwne mam pytanie, mam do zarejestrowania samochód i mozliwość posiadania nr rejestracyjnych SK 1964U, jednak nie jest to moje auto tylko Ojca i nie chce mu robić problemów, bo komu mówie o tej możliwości to reaguje na to: co Ty chcesz zeby miał je porysowane albo jezdzilo bez szyb? ... no i myśle czy gra warta świeczki, czy zwracacie uwage na blaty aut? bo ja np. jestem pierdolniety;) na punkcie numerów rejestracyjnych i ludzi potrafie skojarzyć po tym jakie mają numery, nie mówiąc o autach bo to standard ze czasem najpierw widze auto człowieka a potem jego. A więc dosłownie pytając czy wg was grozi coś zwykłemu autu o numerach np SH 1920U ? z uwagi na to ze pytanie jest dziwne mozna odpowiadac na pw zeby tu nie śmiecić:D
ma ktoś enkę i ma problem z odbiorem sygnału ?
od wczoraj coś się dupcy
katowicer
03-06-2010, 20:28
chce ktos 100zł zarobić za napisanie pracy na dowolny temat społecznych,kulturowych aspektów integracji Polski do UE?
12stron temat dowolny może byc o bezrobociu ,migracji,karcie praw podstawowych....
Prosta rzecz byle nie było to perfidne zerżniecie z netu gotowej pracy....
wiadamości na Pm.
ma ktoś enkę i ma problem z odbiorem sygnału ?
od wczoraj coś się dupcy
cyfra od wczoraj tez mi sie chwilami zrywa ....pewnie burzowa pogoda
takie dziwne mam pytanie, mam do zarejestrowania samochód i mozliwość posiadania nr rejestracyjnych SK 1964U, jednak nie jest to moje auto tylko Ojca i nie chce mu robić problemów, bo komu mówie o tej możliwości to reaguje na to: co Ty chcesz zeby miał je porysowane albo jezdzilo bez szyb? ... no i myśle czy gra warta świeczki, czy zwracacie uwage na blaty aut? bo ja np. jestem pierdolniety;) na punkcie numerów rejestracyjnych i ludzi potrafie skojarzyć po tym jakie mają numery, nie mówiąc o autach bo to standard ze czasem najpierw widze auto człowieka a potem jego. A więc dosłownie pytając czy wg was grozi coś zwykłemu autu o numerach np SH 1920U ? z uwagi na to ze pytanie jest dziwne mozna odpowiadac na pw zeby tu nie śmiecić:D
w ostatnie wakacje odwiedził mnie moj kuzyn z Kościerzyny, bylismy jego autem w Bytomiu i delikatnie uswiadomiono nas ze powinnismy jak najszybciej odjechac ze wzgledu na jego tablice GKS 20435....notabene kibic...Arki
Jeszcze jedna prośba. Czym jak najszybciej i jak najbliżej podjadę do Palmiarni w Gliwicach z centrum Katowic? Na jakim przystanku wysiąść i jak daleko w przystanku jest do palmiarni? Dzięki za pomoc :)
JointGOS
03-06-2010, 23:10
Macie normalnie UPC ? Bo u mnie tylko 1 i 2 i tyle ...
U mnie wszystko OK. Popołudniu miałem problemy z TVN-em
Jeszcze jedna prośba. Czym jak najszybciej i jak najbliżej podjadę do Palmiarni w Gliwicach z centrum Katowic? Na jakim przystanku wysiąść i jak daleko w przystanku jest do palmiarni? Dzięki za pomoc :
linia 840, wysiadasz przystanek Gliwice Plac Piastów i tu najlepiej się kogoś zapytać. Ja szedłem do palmiarni to wracałem tą głowna ulica do dworca PKP i szedłem ulicą naprzeciwko dworca (tj. ul Zwycięstwa) i potem druga w prawo (za takim mostkiem o ile dobrze kojarze - ul. Fredry) i po prostu idziesz i palmiarnie zobaczysz. Zresztą z tego co pamiętam to jest dobrze oznakowana. Z placu Piastów też dojdziesz idąc ulicą Dubois, potem w Zwycięstwa i w Fredry.
Jak coś źle to niech ktoś poprawi.
Dzis autobusy kursuja normalnie jak w dni robocze szkolne ? bo nie wiem czy mi 804 normalnie przyjedzie .
juz znalazłem :
jakby kogoś interesowało :
W dniu 4 czerwca 2010 r. (piątek - dzień powszedni) na liniach tramwajowych i autobusowych KZK GOP będą obowiązywać rozkłady jazdy ważne w soboty, z następującymi wyjątkami:
a.wg rozkładów jazdy ważnych w dni robocze 2, 120, 236, 719, 840 funkcjonować będą wg rozkładów jazdy ważnych w dni robocze.
b.linie autobusowe obsługujące centra handlowe (zarówno bezpłatne dla pasażerów, jak i pozostałe) funkcjonować będą według rozkładów jazdy na soboty bez dodatkowych ograniczeń.
ktoś kiedyś wrzucał stronkę, że można sprawdzić jaki utwór o danej godzinie leciał w danej rozgłośni radiowej
ma ktoś link do tej stronki ? :)
Przeszukałem wsio i nie znalazłem .... Poszukuje fotki vlepek anty ruch tylko tej starej edycji :] Chodzi mi konkretnie o ten obrazek ze wszystkimi na raz co był na necie jako projekt
Patyk TzN
05-06-2010, 12:41
biuro podróży godne polecenia?
tylko nie piszcie ze jakies tam biuro sie oplaca bo jak sie jezdzi rok w rok to po 3 latac super znizka...
chodzi mi o konkret... co w tej chwili dla nowicjusza jest najlepsze (jakosc/cena) oraz przede wszystkim pewne i sprawdzone. I niech pisza osoby ktore korzystaly, a nie ktore "cos" slyszaly od znajomych znajomego. Pozdro:]
linia 840, wysiadasz przystanek Gliwice Plac Piastów i tu najlepiej się kogoś zapytać. Ja szedłem do palmiarni to wracałem tą głowna ulica do dworca PKP i szedłem ulicą naprzeciwko dworca (tj. ul Zwycięstwa) i potem druga w prawo (za takim mostkiem o ile dobrze kojarze - ul. Fredry) i po prostu idziesz i palmiarnie zobaczysz. Zresztą z tego co pamiętam to jest dobrze oznakowana. Z placu Piastów też dojdziesz idąc ulicą Dubois, potem w Zwycięstwa i w Fredry.
Jak coś źle to niech ktoś poprawi.
870 jedzie szybciej do Gliwic. A jeszcze szybciej jedzie pociąg, ja preferuję właśnie tę opcję.
A jak dojść z Piastów/dworca PKP do palmiarni - masz google maps.
biuro podróży godne polecenia?
tylko nie piszcie ze jakies tam biuro sie oplaca bo jak sie jezdzi rok w rok to po 3 latac super znizka...
chodzi mi o konkret... co w tej chwili dla nowicjusza jest najlepsze (jakosc/cena) oraz przede wszystkim pewne i sprawdzone. I niech pisza osoby ktore korzystaly, a nie ktore "cos" slyszaly od znajomych znajomego. Pozdro:]
żadne....niestety żadne ,jak trafisz tak masz, kazde ma swoje mocne miejsca i hotele ale i swoje wtopy ,jak masz jakies wytyczne gdzie chcesz jechac to pisz na priv
czy ktoś w WIZZ AIR bawił się w odprawę online przez internet? są jakieś kłopoty z tym?
Kilka razy i ani razu nie miałem kłopotów.
czy ktoś w WIZZ AIR bawił się w odprawę online przez internet? są jakieś kłopoty z tym?
Drukujesz sobie w domu i potem idziesz prosto do hali odlotow. Nie masz prawa do bagazu rejestrowanego wtedy.
Swoja droga to Wizzair to strasznie kurewska linia. Za to ze sobie sam wydrukuje bilet kaza mi placic juz 5 funtow, kiedys to bylo za free. Za niedlugo beda chcieli kase za powietrze ktore zuzyje w samolocie.
Naprawde wole sie autem przejechac. Lubie jezdzic do tego ceny podobne i jest przygoda. PDKiW oni wiedza o czym mowie :)
wiadomo kiedy otwieraja basen na Rolnej?
Moze juz jest otwarty?
wiadomo kiedy otwieraja basen na Rolnej?
Moze juz jest otwarty?
Dobra pytanie, bo się powoli ciepło robi :)
basen niektórzy mieli na Kluczborku!!!!
Rolna jeszcze nie otwarta. Zapowiadaja burze na nastepne dni więc wątpie była otwarta na dniach.
przy dobrej pogodzie mowila babka z Rolnej ze w polowie czerwca, ale tak jak mowi Blazej, pewnie pozniej.
trzeba bylo z nami w cugu wracac z Kluczborka, to by wam sie odechcialo basenu co najmniej na miesiac;)
"żabka" w Łaziskach górnych jest otwarta,wczoraj woda 27 stopni , polecam!
timewaster
07-06-2010, 12:25
gdzie w Katowicach są (najlepiej darmowe) fajnie utrzymane boiska do siatkówki plażowej?
za niedługo jak co roku pewnie SCC
tak to pamietam, że cos bylo na murckach
Co do konkretnych boisk plazowych warto sie wybrac za niedlugo do Myslowic na Slupną, tam masz kilka konkretnych boisk
Cenowo tez nie bylo zle, malo tego do pewnej godziny jest tam za darmo - i zaraz obok mozna poplywac (z tym ze to chyba jeszcze nie teraz)
Na Slupnej juz mozna smialo grac, jest jeszcze boisko w WPKiW.
Gdzie w Katowicach kupie widokowki??
Jeśli chcesz z katowickimi motywami - w Informacji Turystycznej na rynku. Ale większość jest raczej biedna.
;328458']za niedługo jak co roku pewnie SCC
tak to pamietam, że cos bylo na murckach
Co do konkretnych boisk plazowych warto sie wybrac za niedlugo do Myslowic na Slupną, tam masz kilka konkretnych boisk
Cenowo tez nie bylo zle, malo tego do pewnej godziny jest tam za darmo - i zaraz obok mozna poplywac (z tym ze to chyba jeszcze nie teraz)
poplywac tam mozna zaraz po tym jak napusza wode. uwaga na plywajace kupska
panowie
czy jak mialem wypadek po spozyciu alkoholu (1 piwo) to dadza mi odszkodowanie?
Zajade do Bułgarii na dowod? trasa przez Rumunie
Nie ukrywam ze mam problem z paszportem i jestem w przyslowiowej dupie
zarzuci ktoś linkiem do piosenki o hałdzie/hołdzie? po ślonsku jakaś ekipa śpiewała, ktoś kiedyś wciepnął.
hanys 85
07-06-2010, 19:59
Jak w papierach Ci pisze czarne na bialym ze byles pod wplywem alkoholu to nie tylko mozesz nie dostac odszkodowania ale rowniez jesli byli inni ranni lub wyrzadziles szkody materialne np rozbiles barierki itd to rowniez Ty te koszty bedziesz musial poniesc z wlasnej kieszeni
hanys 85
07-06-2010, 20:01
zarzuci ktoś linkiem do piosenki o hałdzie/hołdzie? po ślonsku jakaś ekipa śpiewała, ktoś kiedyś wciepnął.
http://www.youtube.com/watch?v=N2RiBi-Zw0Q
panowie
czy jak mialem wypadek po spozyciu alkoholu (1 piwo) to dadza mi odszkodowanie?
to zależy jaki wypadek miałeś ?
jeśli prowadziłeś samochód, był to wypadek w pracy to nie !!!
byl to wypadek z kogos pomoca
nie prowadzilem auta ani nie wylem w pracy.
to wszystko zależy --- więcej szczegółów napisz na pw jak chcesz
andrew1948
07-06-2010, 21:09
Ile zarabia lakiernik samochodowy średnio ? ktoś wie?
jak sie idzie zarejestrowac na forum kibice.net ??
Jeszcze z tydzień temu się dało zarejestrować, teraz już rejestracja jest wyłączona.
Dzieki za odpowiedz.
Dzieki tez Basu. Kupilem te Widokowki!!
Szczepan
07-06-2010, 22:41
Jak dojechać z Katowic do Gliwic na ulice Zwycięstwa autobusem/tramwajem?
lepiej pociągiem za 2,52zł jesli masz znizke i wysiadasz tuż obok, a busem to pewnie nr 6 lub 840 :jezor:
http://i45.tinypic.com/1zx6yvr.jpg
Jak się nazywa ten chop albo obraz?
Kaj taki moga kupić?
gdzie w Kato jest duży wybór alkoholi,chodzi szczególnie o tekle na prezent
http://i45.tinypic.com/1zx6yvr.jpg
Jak się nazywa ten chop albo obraz?
Kaj taki moga kupić?
powiedzialbym ze to clint eastwood z czasow kiedy grywal brudnego harrego ale nie jestem tego pewien na sto%
gdzie w Kato jest duży wybór alkoholi,chodzi szczególnie o tekle na prezent
Delikatesy Skarbek
na bank clint eastwood
http://www.billiardmaster.com/eu/en/clint-eastwood-poster.html za 7 euro kupisz taki plakat
gdzie w Kato jest duży wybór alkoholi,chodzi szczególnie o tekle na prezentdelikatesy Alma obok parku kościuszki, sklep na Plebiscytowej przy skrzyzowaniu z Dąbrowskiego (cały z alko), sklep Wina Świata na Plebiscytowej przy skrzyzowaniu z Ligonia..
gdzie za darmo znajde kort tenisowy w katowicach?
FranklinWNC
08-06-2010, 14:11
Gdzie mozna znalezc maila do YouTube aby napisac wiadomosc do typa a nie wypelnaic formularze i odpowiadac na pytania
na bank clint eastwood
http://www.billiardmaster.com/eu/en/...od-poster.html za 7 euro kupisz taki plakat
dzięki !
mam pytanie do jakiegoś specjalisty od ubezpieczeń komunikacyjnych, jak ktoś sie zna , to niech da cynk.
;328555']Zajade do Bułgarii na dowod? trasa przez Rumunie
Nie ukrywam ze mam problem z paszportem i jestem w przyslowiowej dupie
:huh:
Chudy NFG
08-06-2010, 17:07
;329018']:huh:
Jezeli pomykasz przez Czechy, Slowacje, Wegry, Rumunie do Bulgarii to nie bedziesz mial problemu a jezeli pomykasz przez Serbie to juz musisz miec paszport
Dzieki wielkie! Na taka odpowiedz liczylem!
jak wyglada droga Katowice - Wisła po tych powodziach ? przejezdna?
_Bartos_
08-06-2010, 19:52
ma ktoś znajomego który może mi wypisać receptę na lek na alergie ?
Jak dojechać ( busem) do Mikołowa na ul. Kościuszki? Jedzie tam w ogóle jakis autobus?
w ile wyrobie teraz paszport i jaki koszt?
musiałbym miec do połowy sierpnia, zdąże?
Do polowy sierpnia nie powinienes miec problemu, ja mialem nadzieje ze teraz zdaze do polowy lipca lecz tak dobrze to okazalo sie niestety nie ma..
taki okres
Jak dojechać ( busem) do Mikołowa na ul. Kościuszki? Jedzie tam w ogóle jakis autobus?
653 wysiadasz na przystanku Kamionka Szkoła i musisz iść kawałek w kierunku jazdy autobusy to będzie druga w prawo. Jak coś źle to niech ktoś poprawi
653 wysiadasz na przystanku Kamionka Szkoła i musisz iść kawałek w kierunku jazdy autobusy to będzie druga w prawo. Jak coś źle to niech ktoś poprawi
jaa dobrze, patrzałam na mapie.
haha wiedziałam ,że Ty odpowiesz.
Dzięki :piwo:
Potrzebuje namiar na kogoś kto zna sie na prawie pracy. Pomozcie chopy
jak tam wygląda z kąpieliskiem Bugla? będzie otwarte w tym roku?
Słyszałem, że był tam remont, chciałbym chociaż raz przed wyjazdem zobaczyć czy są jakieś zmiany.
orientuje sie ktoś czy na Młyńskiej w pentagonie mają naboje CO2 12g?
albo jakieś inne miejsce gdzie można je kupić?
jak tam wygląda z kąpieliskiem Bugla? będzie otwarte w tym roku?
Słyszałem, że był tam remont, chciałbym chociaż raz przed wyjazdem zobaczyć czy są jakieś zmiany.
Z tego co widac jadac autostrada to ostro tam pracuja, koparki, spychacze wiec raczej nici w tym roku z kapieli.
w ile wyrobie teraz paszport i jaki koszt?
musiałbym miec do połowy sierpnia, zdąże?
max czeka się 30 dni, do niedawna ok. 2 tyg. ale jak kolega wspomniał, zaczyna się okres wakacyjny
koszt z podbitą legitymacją studencką/szkolną - 70zł
tu dokładniej o wszystkim http://www.slask.eu/wdzsoic/oplata_paszportowa.html
polecam rejestrację przez internet terminu na złożenie wniosku, bo Ci mają pierwszeństwo i jesteś na konkretną godzinę
Ja o tej możliwości nie wiedziałem i spędziłem dzisiaj w Urzędzie Wojewódzkim 2 godziny i 45 minut :kac:
Z tego co widac jadac autostrada to ostro tam pracuja, koparki, spychacze wiec raczej nici w tym roku z kapieli.
Aha dzięki za info:piwo:
ja mam tabletki na recepte na alergie i powiem ci ze nie widze roznicy miedzy zwyklymi tabletkami nie na recepte. chwile podziala i od nowa sie zaczyna jazda... tyle ze po tych na recepte spac mi sie chce i chodze zamulony
chopy kiedys pytołek czy ftos zno jakies kapele co grajom rock abo regge znajomi ,GieKsiorze, niedrogo,miołek pora informacji na pw ale ciulik zy mnie i przez przipadek skasowołek,dejcie no znac na pw jak cos wiycie,
Szczepan
09-06-2010, 09:02
orientuje sie ktoś czy na Młyńskiej w pentagonie mają naboje CO2 12g?
albo jakieś inne miejsce gdzie można je kupić?Militaria.pl na placu Miarki
Potrzebuje namiar na kogoś kto zna sie na prawie pracy. Pomozcie chopy
a co potrzebujesz? wal na PW, moja żona jest kadrową...
Jeśli chodzi o tabletki to w wielu przypadkach opakowania po 7 sztuk są bez recepty.
Tylko dużo drożej to wychodzi w porównaniu z ceną za 30 szt.
ja mam tabletki na recepte na alergie i powiem ci ze nie widze roznicy miedzy zwyklymi tabletkami nie na recepte. chwile podziala i od nowa sie zaczyna jazda... tyle ze po tych na recepte spac mi sie chce i chodze zamulony
Te tabletki powinno się brać przed spaniem.
idzie sciagnac muzyke z my space?
_Bartos_
09-06-2010, 16:33
Jeśli chodzi o tabletki to w wielu przypadkach opakowania po 7 sztuk są bez recepty.
Tylko dużo drożej to wychodzi w porównaniu z ceną za 30 szt.
wiem że są dostępne w opakowaniach po 7sztuk ale mi zależy na czymś większym ( zyrtex 30sztuk)
idzie sciagnac muzyke z my space?
http://www.google.pl/search?q=%C5%9Aciaganie+muzyki+z+myspace&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
Mogę przenieść się od nowego roku szkolnego z technikum trzeciej klasy do liceum trzeciej klasy? W obrębie szkoły, lub do innej?
http://www.google.pl/search?q=%C5%9Aciaganie+muzyki+z+myspace&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
wielkie dzieki! cholenie pomogles!!! a na powaznie to myslisz,ze nie korzystalem z googla? sciagalem jakies programy *free music zilla czy cus) jakies stronki 2hd,com i nie dziala. ma ktos jakis sprawdzony sposob na sciaganie z myspace? Mogę przenieść się od nowego roku szkolnego z technikum trzeciej klasy do liceum trzeciej klasy? W obrębie szkoły, lub do innej?
tak, mozesz sie przeniesc. bedziesz musial jedynie pozdawac przedmioty, ktorych w tej drugiej szkole sa a Ty ich nie miales. (jak sie nie myle to w techn jest 1 jezyk obcy, w lo z regoly dwa chyba, wiec musisz je zdac)
pisze to na swoim przykladzie, bo sam kiedys sie przenosilem, ale w lo dla doroslych. zasady nie powinny sie roznic...
Misiek1964
09-06-2010, 21:38
poleca ktos cos na te zajebane komary ?
Miłosz1964
09-06-2010, 21:45
moskitiery do okien
. (jak sie nie myle to w techn jest 1 jezyk obcy,)
dwa są, przynajmniej u mnie :napinka:
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.