View Full Version : Pytania/Odpowiedzi
korzysta/korzystał ktos z Iplatv ?
Ja korzystam
cos wiecej moglbys powiedziec o tym? Jakie tam sa kanaly ? Ogolnie to taka tv za darmoche ? Czy jakis haczyk w tym jest?
z tego co wiem bo kiedys też tego uzywałem to masz poprostu odcinki seriali np świat według kiepskich sezony które nie były jeszcze emitowane, miodowe lata itp...
Nic się nie płaci,ipla jest darmowa :)
Panowie ogladam mecz Legii z Wisla na justine i co chwile wyskakuje mi takie jebane okienko ze mam sie zalogowac i placic nie wie ktos jak to ominac??
Jak szukałem transmisji Ligi Europejskiej to samo mi wyskakiwało. Minuta meczu, 3 odświeżania. Znalazłem inne źródło.
OK dzieki ... a nie wiesz czasami czy jest jakas roznica pomiedzy tym paszportem bio a zwyklym ???? Bo nie mam pojecia jakie teraz wyrabiaja ???
u nas teraz wyrabiają chyba bio - tak sie chyba nazywaja. zdjecie face to face i jakis tam czip podobno :)
JohnyManhattan
06-11-2009, 23:59
u nas teraz wyrabiają chyba bio - tak sie chyba nazywaja. zdjecie face to face i jakis tam czip podobno :)
I CHYBA odcisk palca
OK dzieki ... a nie wiesz czasami czy jest jakas roznica pomiedzy tym paszportem bio a zwyklym ???? Bo nie mam pojecia jakie teraz wyrabiaja ???
u nas już tylko biometryczne
Kosa chodzi mi o ten co mozna np do Kanady bez wizy wjechac ... dokladnie nie wiem jak sie on nazywa
biometryczny
http://www.abuzabi.polemb.net/index.php?document=160
I CHYBA odcisk palca
chyba na pewno nie :)
Misiek1964
07-11-2009, 12:54
Jak wchodzę w jakiś temat na forum i daje wstecz, to automatycznie przekierowuje mnie na tą stronę : http://www.ask.com/web?l=dis&o=15160&qsrc=2870&gct=dns&gc=1&q=ask.com co zrobić żeby mi już to chujstwo nie wyskakiwało ?
GieKSiarz(BGW)
07-11-2009, 16:32
Wie ktoś gdzie można obejrzeć naszą GieKSe w TV albo na jakieś stronie? Gdyby nie starczyło dla kazdego biletów wkońcu domagamy się stadionu na 25 tys.
a moze ktos podac linka by ogladac to?? nie moge znalesc a chce w doma nastawic :). pozdrawiam
GieKSiarz(BGW)
07-11-2009, 20:03
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/unibet-i-liga/wideo/gks-katowice-pogon-szczecin
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/unibet-i-liga/wideo/18-kolejka-gks-katowice-pogon-szczecin
Chciałem sobie jeszcze raz zobaczyć szpil z Pogonią, tylko że wogole mi sie ten filmik nie ładuje, mam tylko czarny obraz i logo "windows media"
Pomoże ktoś ? :)
wybieram się na sylwestra do Berlina. Jednakże potrzebuje zakupić "Umweltplakette" czyli plakietka środowiskowa.
Powiedźcie mi gdzie to najlepiej/taniej kupić?
Podobno idzie to pochytac w Stacji kontroli pojazdow. Wiec nie ma problemu z tym wiem bo kumpel ostatnio se pochytal.
JohnyManhattan
08-11-2009, 19:30
Moge wyslac smyczke w liscie do Wiednia?
Gdzie znajde dobry wybór zegarów ściennych dziecięcych? Głównie chodzi o Kubusia Puchatka :D
Moge wyslac smyczke w liscie do Wiednia?
Tak
JohnyManhattan
08-11-2009, 22:01
Dzieki Kosa
Gdzie znajde dobry wybór zegarów ściennych dziecięcych? Głównie chodzi o Kubusia Puchatka :D
Na allegro ;)
Super, to wiem, ino ja potrzebuje na wtorek :)
a jakieś Smyki i inne tego typu ciulstwa ?:D
Super, to wiem, ino ja potrzebuje na wtorek :)
szybka wpłata i kurierem, to powinno dojść :)
albo za pobraniem to jeszcze szybciej :)
http://allegro.pl/item797811861_50wzorow_zegar_barbie_disney_cars_po ny_scooby_odss.html
Wzory: 24, 25, 26, 27
Lokalizacja - Siemianowice Śl.
Opcje dostawy - Odbiór osobisty
Do końca - 1 dzień
_Bartos_
08-11-2009, 22:49
da sie jakos przedluzyc w heyah sama karte bez doladowania ? zablokowali mi polaczenia wychodzace i sms i teraz musze doladowac zeby moc wykorzystac pakiet SMS.
http://www.4aukcje.net/images/fot/d_22410321696.jpg
:rotfl:
http://allegro.pl/item799999580_zegar_dzieciecy_kubus_puchatek_melod ia.html
Ten jest nie na ścianę, ale za to bajtlowi na pewno się spodoba(wesoła melodyjka). Jest opcja odbioru osobistego, ale w Bielsku-Białej, co za tym idzie godzina w cugu w jedną stronę...
edit: Jednak może wisieć na ścianie ;)
Do osób z koszutki: Jaki polecacie internet?, koleżanka chce zrezygnować z Waldexa.
hanys 85
09-11-2009, 20:21
Jak uwazacie w jakim wieku powinno sie wyslac dziecko na lekcje obcego jezyka, nie chodzi mi o jakies akcje typu zeby nauczyc go paru zdan zeby byl lans w przedszkolu , tylko o najlepszy moment na przyswajanie wiedzy
Jak najwcześniej. Wiem, że są specjalne zajęcia dla najmłodszych, coś w rodzaju przedszkola językowego, gdzie uczęszczają już dwuletnie dzieciaki. Wiadomo, że w tym wieku to nawet po polsku nie mówią zbyt wiele, ale chodzi o osłuchanie się, co napewno ułatwi przyswojenie języka w późniejszych latach. W Skandynawii np. bajki (zresztą nie tylko bajki) w TV są w orginale (po angielsku), a jedynie napisy są w języku ojczystym, a efekty tego widać na każdym kroku.
ja zaczalem angielski jak mialem 4 lata.
mysle, ze wczesniej niz jak ma bajtel 4-5 lat to nie ma co, musi najpierw umiec czytac dobrze i pisac, zeby to mialo glebszy sens.
no chyba ze faktycznie, jak jest mlodszy to moze mu to pomoc osluchac sie i polozyc fundamenty na przyszlosc
Gdzie w Katowicach bez czekania zrobie usg brzucha i rentgen klatki piersiowej ?
Jak teraz wypadają ferie zimowe?
Jak teraz wypadają ferie zimowe?
15 – 28 lutego 2010 r.:
Lubelskie, Łódzkie, Podkarpackie, Pomorskie,
Śląskie
Adik1964
10-11-2009, 11:26
"W świątecznych dniach 1 i 11 listopada nadal obwiązuje zakaz pracy w placówkach handlowych".
Czy orientuje się ktoś czy tez zakaz dotyczy również pracy na budowie ?:cham:
niektórzy niestety muszą przydupiać jutro do pracy :kurwa: Czy jest w Polskim prawie coś takiego, że za ten dzień mogę wziąć np bonusowo 2 dni wolnego lub coś podobnego?
Adik1964
10-11-2009, 12:01
U mnie pracownicy sami chcą przyjśc robic:huh:(wkoncu swieta lepiej płatne).
Kiedy jeżdzą jakieś pociagi pospieszne katowice-zabrze ?
zna ktoś namiar na instalatorów TV SAT z okolić Katowic/Chorzowa co zrobią 2 konwerter na TP( pierwszy wisi na polsat cyfrowy) info PM PILNE !
znacie jakiś program, powiadamiający o nowych wpisach na forum lub nowych wiadomościach na danej stronie. Kiedys cos takiego miałem teraz nie umie znaleźć nigdzie
Podłączam pendriva to usb i komputer go nie czyta tz. na pasku pojawia się że znaleziono nowy sprzęt ale jak wejde w mój komputer to pendriva nie widze. Wie ktoś jak usunąć ten problem?
Jest tu ktos kto sie zna na elektronice? Chodzi mi o program Protel. Czy zrobie w nim schemat montażowy plytki ?
FranklinWNC
11-11-2009, 11:58
Podłączam pendriva to usb i komputer go nie czyta tz. na pasku pojawia się że znaleziono nowy sprzęt ale jak wejde w mój komputer to pendriva nie widze. Wie ktoś jak usunąć ten problem?
http://www.cdrinfo.pl/download/2015020302
moze to pomoze
pytanie do tych co byli na Mayday w tym roku...fajnie bylo i warto bylo sie wybrac?
bylem na ostatnich 3 i w tym roku odpuściłem sobie wiec pytam jak bylo:)
Czy pracuje ktoś w UPC i ma/zna pełną ofertę na internet oraz internet + TV na Katowice?
Bo strona UPC jest przejebana. Nie ma tam połowy ofert co są na tych kartkach wrzucanych do skrzynki.
A ostatnio wyjebałem wszystkie ulotki i nie mam, a dość mocno jestem tym zainteresowany.
I jak mam na fakturze Internet + TV to jest to rozbite jakoś? Bym mógł sobie odliczyć VAT za neta?
Jakim busem z dworca dojade na Bogucice ul. Ludwika albo gdzies w poblize tej ulicy?
pytanie do tych co byli na Mayday w tym roku...fajnie bylo i warto bylo sie wybrac?
bylem na ostatnich 3 i w tym roku odpuściłem sobie wiec pytam jak bylo:)
Ja byłem na wszystkich (za wyjątkiem jednego) i uważam,że z roku na rok Mayday staje się co raz bardziej zwykła dyskoteką,przez ludzi którzy tam przychodzą...
Jakim busem z dworca dojade na Bogucice ul. Ludwika albo gdzies w poblize tej ulicy?
600 . wysiadasz na przystanku Bogucice Kościól i idziesz w strone kosciola czyli w ta strone w ktora jedzie bus. Kosciol jest przy skrzyzowaniu to na tym skrzyzowaniu skrecasz w lewo
Szukam namiarów na dobrego fotografa (najlepiej ze studiem) i kamerzystę ślubnego.
Dodatkowo szukam namiarów na jakąś hurtownię alkoholi.
Jak ktoś może pomóc to piszcie na PW :-)
Ja byłem na wszystkich (za wyjątkiem jednego) i uważam,że z roku na rok Mayday staje się co raz bardziej zwykła dyskoteką,przez ludzi którzy tam przychodzą...
przeciez zawsze tak bylo. w sumie raz tylko bylem, ale takie wlasnie wrazenie odnioslem
Czy pracuje ktoś w UPC i ma/zna pełną ofertę na internet oraz internet + TV na Katowice?
Bo strona UPC jest przejebana. Nie ma tam połowy ofert co są na tych kartkach wrzucanych do skrzynki.
A ostatnio wyjebałem wszystkie ulotki i nie mam, a dość mocno jestem tym zainteresowany.
I jak mam na fakturze Internet + TV to jest to rozbite jakoś? Bym mógł sobie odliczyć VAT za neta?
mozesz odliczyc spokojnie jest to rozdzielnie naliczane. Promocje sa rozne niekiedy ich niema bo dotycza wybranej grupy klientów. Przy przedluzaniu umowy nie znalazlem tej ktorej mi dali tylko inna poprostu. Chyba najlepiej przejsc sie do nich i dowiedziec sie osobiscie.
Oki.
A drugie pytanie:
Jak dojechać (najlepiej ode mnie lub z center) pod II US na Paderewie?
Oczywiście busem (no i jaki to przystanek).
Chyba całkiem dobry dojazd jest tramwajem, który wjeżdża w Warszawską i wysiada się na Granicznej (?) Przynajmniej ja tak kiedyś do US jechałem.
z dworca busami 10 51 110 672 674 910 wysiadasz przy bibliotece śląskiej, idziesz do końca ulicy w strone pomnika, przechodzisz na drugą stronę ulicy, skręcasz w lewo przy kiosku idziesz prosto i w prawo po łuku jak będzie zakręt, po lewej stronie będziesz miał parkingi i musisz wejść między nie przed ostatnim takim budynkiem po lewej stronie przed skrzyżowaniem. Będzie ten ostatni budynek taki żółtawy i wyższy szary i ten wyższy szary to US :) miłego dnia
Jak się nazywa przystanek przy WORDZIE ?
Muchowiec Komenda Policji, albo Ceglana. 0 i 50 tam jezdz jest blizej niz spod biblioteki :)
albo 600 i 51, wysiadasz koło Telekomunikacji,stacji Orlena i Lotosa
Mariuszz79
13-11-2009, 18:09
Pytanie do "kumatych" :hihi: Wypowiedziałem umowe cyfrze... mialem zadzwonic na jakis "szpecjalny" nr do nich, zadzwonilem wczoraj i mnie chujaszki omamili i niby przez telefon "podpisałem" aneks do umowy na 18 m-ce. Dzis opadły emocje :zabki: i kurdelefele powiedzmy nie jestem do konca zadowolony z wczorajszej decyzji... i terozki pytanie moga im to wypowiedziec ( ta umowa )?? do wielu dni jak co, bo dodzwonilek sie do jakigos dzwona z cyfry i mi cos tam chujozo mataczył... pedzioł, ze niy idzie, a pozniej, ze drynknie do mie tyn co mie tam " omamił z ta umowa :hihi:" ino kca wiedziec czy mom jakies szanse sie z tygo wyplontac!
Feks za odpowiedz :piwo:
noc zakupow scc jest na jakies zaproszenie czy inne cuda?
czy tez mozna normalnie wbic?
Marcin DM
13-11-2009, 19:00
Bez zaproszeń każdy wchodzi, kupuje czy tam się szwęda po Silesii i wychodzi.
A orientuje się ktoś może czy saturn też jest otwarty po 22? bo ostatnio był zamknięty...
Pytanie do "kumatych" :hihi: Wypowiedziałem umowe cyfrze... mialem zadzwonic na jakis "szpecjalny" nr do nich, zadzwonilem wczoraj i mnie chujaszki omamili i niby przez telefon "podpisałem" aneks do umowy na 18 m-ce. Dzis opadły emocje :zabki: i kurdelefele powiedzmy nie jestem do konca zadowolony z wczorajszej decyzji... i terozki pytanie moga im to wypowiedziec ( ta umowa )?? do wielu dni jak co, bo dodzwonilek sie do jakigos dzwona z cyfry i mi cos tam chujozo mataczył... pedzioł, ze niy idzie, a pozniej, ze drynknie do mie tyn co mie tam " omamił z ta umowa :hihi:" ino kca wiedziec czy mom jakies szanse sie z tygo wyplontac!
Feks za odpowiedz :piwo:
Przy każdej umowie o świadczenie usług (nieważne czy zawiązanej osobiście czy poprzez nagrywane połączenie telefoniczne) masz prawo do anulowania jej bez żadnych konsekwencji. Wydaje mi się, że masz na to 10 dni.
Trafiłem do US wysiadając na Granicznej. Blisko to jest kurka, ale ksera to tam nie ma w promieniu kilkuset metrów (bo nie działało w kwiaciarni i w US).
Ale dałem radę hehe ;-)
JohnyManhattan
13-11-2009, 21:37
Na Polibudzie jest. ;)
SiurekGKS
14-11-2009, 02:15
Orientuje sie ktoś czy na polibudzie bądź na AE pracuje Pani dr Kamila Bartuś ?? Sprawa fest pilna, muszę znaleźć tę Panią w ten wekeend.
Jest gdzieś w Katowicach lub okolicznych miastach jakaś hurtownia z 'górskimi' ciuchami, ew. gdzie znajde taniej takie rzeczy ?
Interesują mnie kurtki zimowe Campus, Alpinus, Bergson etc.
Orientuje sie ktoś czy na polibudzie bądź na AE pracuje Pani dr Kamila Bartuś ?? Sprawa fest pilna, muszę znaleźć tę Panią w ten wekeend.
w Ziętku pracowała, myśle, że nadal tam pracuje
Jest to mozliwe zeby przelew szedl 9 dni? Kasa zostala wyslana 7 Listopada, i jeszcze jej nie ma...
Jest to mozliwe zeby przelew szedl 9 dni? Kasa zostala wyslana 7 Listopada, i jeszcze jej nie ma...
gdzie był przelew zlecony ?? i jak już to nie 9 dni tylko 5dni.
weekend miałeś i święto. jeśli poczta to chyba jest to możliwe :)
wiem jeszcze, że pomiędzy Pekao S.A. a BP też długo przelewy idą
Gdzie mozna wynajac hale do pogrania w bale tak po godz. 20:00?
gdzie był przelew zlecony ?? i jak już to nie 9 dni tylko 5dni.
weekend miałeś i święto. jeśli poczta to chyba jest to możliwe :)
wiem jeszcze, że pomiędzy Pekao S.A. a BP też długo przelewy idą
konto z mbanku, na konto expekta...
SiurekGKS
16-11-2009, 16:16
w Ziętku pracowała, myśle, że nadal tam pracuje
weim, wiem byłem dzisiaj u niej w ZDZ. Zależało mi, żeby ją znaleźć w wekeend. na Zietku nie miała zajęć więc pomyślałem, że znajde ją na innych śląskich uczelniach.
konto z mbanku, na konto expekta...
Twój przelew bankowy dochodzi przeważnie w ciągu 1-5 dni roboczych. Jak tylko transakcja przelewu zostanie zarejestrowana zaktualizujemy Twoje saldo na koncie gracza.
więc wnet powinien chyba być :)
Gdzie mozna wynajac hale do pogrania w bale tak po godz. 20:00?
ceglana, awf, gallus
JohnyManhattan
16-11-2009, 18:57
Jest gdzieś w Katowicach lub okolicznych miastach jakaś hurtownia z 'górskimi' ciuchami, ew. gdzie znajde taniej takie rzeczy ?
Interesują mnie kurtki zimowe Campus, Alpinus, Bergson etc.
Campus w Cerro Torre kolo Empiku w Supersamie. Alpinus w Outdoor Planet (?) kolo Komputronika w Silesii. Bergson np w Inter Sporcie w SCC, albo w Summit Sporcie (duzy wybor) na Kosciuszki. Do tego polecam sklep 8a.pl
Nekroskop
16-11-2009, 19:39
Gdzie znajde w Katowicach kantor czynny 24h??
Gdzie znajde w Katowicach kantor czynny 24h??
dw pkp?
Dworzec+ hotele, ale najkorzystniej pewnie na dworcu
Na 100%
Nekroskop
16-11-2009, 19:42
dw pkp?
ale napewno tam jest??zebym nie jechal na darmo....
Na dworcu jest na 100% i bez problemu wymienią Ci nawet kilka tysięcy euro.
Tutaj masz do nich numer: + 48 32 206 86 49
Nekroskop
16-11-2009, 21:11
Na dworcu jest na 100% i bez problemu wymienią Ci nawet kilka tysięcy euro.
Tutaj masz do nich numer: + 48 32 206 86 49
Dziękuje Piotrze,dzięki Aniu:]
Ma ktos jakiegos znajomego ktory ma do sprzedania mieszkanie?
Najlepiej bez posrednikow.
Kto zajmował się koszulkami/polówkami GŚ, tymi czarnymi ?
Safri?
Maciek_91
17-11-2009, 20:39
w którym miejscu dokładnie jest przystanek Ligota Medyków w strone Dworca? koło kliniki?
obok zakonu sióstr. zaraz obok bazyliki
Maciek_91
17-11-2009, 22:47
obok zakonu sióstr. zaraz obok bazyliki
dzięki
Jak ktoś dostaje 10 zł/h na umowe zlecenie jako student to ile to mniej wiecej wyjdzie netto?
8,10
poprawcie mnie, jeśli się mylę
elo
mam sprawe z pogranicza detektywistyki :hihi: mianowicie musze znalezc pewna osobe (tzn ustalic kaj mieszka), mam imie nazwisko, wiem jakie miasto i dzielnica ale to wszystko... jak moge sie dowiedziec na jakiej ulicy i pod jakim numerem mieszka ow delikwent ?
Franz wpisz w google na poczatek :) czasem to działa cuda.
Franz kiedyś miałem podobny problem, pomogła mi książka telefoniczna i zumi.
elo
mam sprawe z pogranicza detektywistyki :hihi: mianowicie musze znalezc pewna osobe (tzn ustalic kaj mieszka), mam imie nazwisko, wiem jakie miasto i dzielnica ale to wszystko... jak moge sie dowiedziec na jakiej ulicy i pod jakim numerem mieszka ow delikwent ?
na kiedy to potrzebujesz? jeśli ma numer z TP lub miał to potrzebowałbym imię i nazwisko właściciela telefonu
Stara Gwardia
18-11-2009, 13:21
elo
Daj znac na prv POZDRAWIAM
gdzie w Rudzie Śląskiej jest ulica 1-go maja ?
Gdzie w Katowicach znajde sklep z materiałem do obicia np krzesla. ??
gdzie w Rudzie Śląskiej jest ulica 1-go maja ?
a konkretniej kaj chcesz dojechać?
Ma ktoś może aktywne konto na kibice.net ?
Prosiłbym o odzew na pw.
W jakim programie zrobic cos takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=UYF9TPQKlhc
?
W jakim programie zrobic cos takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=UYF9TPQKlhc
?
np.
Windows Movie Maker
symbrion320
20-11-2009, 15:16
Orientuej się ktoś, za ile teraz mozna na gieldzie komputerowej kupic Xboxa?
odpusc sobie gildowe konsole skocz do MM lub do innego marketu i zakup.
symbrion320
20-11-2009, 15:42
A czemu nie giełdowe skoro tańsze? :D Co w nich nie tak?(jestem zielony w tym temacie)
na 99% beda przerobione.
I jak trafisz na jakiegos gnoja to moze wcisnac Tobie jakas zbanowana :)
dokladnie doloz te pare zl i kup nowke przerob za 40 zl w centrum katowic i smigaj :)
Capoeirka64
21-11-2009, 15:42
Ma ktos pochytac recepte ??
Oczywiscie dobrze zaplace!!
pilne!
Haaaaaaaaa wpadkaaaaaaaaaaaa :cham:
Capoeirka64
21-11-2009, 15:51
haha tak to sobie tlumacz;p
Bardzo pilne - 72h :lol2:
trzeba pomagać a nie się śmiać ;)
W skrajnych wypadkach przepisuje nawet weterynarz =]
Sie nagadacie.. moze potrzebuje na syrop na kaszel :drewno::lool:
__________________________________________________ _________
Poleci ktos jakies fajne glosniki (do kompa) ?
Tylko cenowo tak w miare ;D a jak juz to warte swej ceny
symbrion320
21-11-2009, 18:05
Co do XBOXa to dzięki, nie wiedziałem o jakims tan banach i wgl.. ;> Moze faktycznie kupie w normal sklepie i przerobie.
Jak wygląda sprawa z plakatowaniem na słupach tych przy drodze i na chodnikach?
Często wiszą tam plakaty tudzież zwykłe kartki A4 z reklama.
Legalne to jest?
;247602']
Poleci ktos jakies fajne glosniki (do kompa) ?
Tylko cenowo tak w miare ;D a jak juz to warte swej ceny
Zakupilem glosniki z Logitecha na allegro 89+ przesylka 2+1 i jestem bardzo zadowolony. Jakosc dzwieku spoko, moc tez przywoita a cena w porownaniu z innymi zdecydowanie atrakcyjna
gdzie najlepiej uderzyć po zakup kamerki internetowej ? i z jakim kosztem trzeba się liczyć ? coś polecacie ?
Jak wygląda sprawa z plakatowaniem na słupach tych przy drodze i na chodnikach?
Często wiszą tam plakaty tudzież zwykłe kartki A4 z reklama.
Legalne to jest?
Nielegalne.
andrew1948
22-11-2009, 01:04
A Co za to grozi ?
63a kodeksu wykroczeń
grzywna do 1500 zł, prace społeczne, paka, (jezeli szkody wyrzadzone nie przekraczaja 250 zł, jezeli zostana oszacowane na wiecej niz 250 zł to juz jest KK i sie grubo zbiera)
Zakupilem glosniki z Logitecha na allegro 89+ przesylka 2+1 i jestem bardzo zadowolony. Jakosc dzwieku spoko, moc tez przywoita a cena w porownaniu z innymi zdecydowanie atrakcyjna
jaki model?
http://wd6.photoblog.pl/lvp3/200911/33/52432295.jpg
Wie ktoś, co to za samochód?
http://allegro.pl/item777140185_777140185.html 2.1 S220
oj... te glosniki sa straszne, jeden z niewielu prodoktow Logitecha, ktore radze unikac.
naprawde warto doplacic jakies 50zl do czegos lepszego (x240 na przyklad sa o niebo lepsze)
Wie ktoś, co to za samochód?
Nieaktualne, już wiem.
pochwal sie, bo sam jestem ciekawy
Ford Victoria ltd, rocznik 1982.
miałem te głośniki i wcale bym ich nie polecał :jezor:
słabe są strasznie a i jakość dźwięku też nie za ciekawa..
i w pełni się zgodzę, że lepiej dopłacić trochę i kupić coś innego (te x240 całkiem całkiem)
teraz mam akurat chwilowo x230, ale też nie ma szału..
Marcin DM
22-11-2009, 19:39
Lotus napisz co tam masz bo szukam właśnie czegoś z Creative
Marcin DM
22-11-2009, 20:24
zobacze bo cały czas rozglądam się za p5800 ;) jak coś to na PM sie odezwe
lotus jak Marcin ich nie wezmie to ja jestem zainteresowany tymi 5.1 :)
CichyBob
23-11-2009, 13:23
Mam te same te creativy 5.1 i są zadowalające. Nie da sie podpiac ich pod laptopa ? tzn chyba się da jeśli kupie karte dźwiekową pod wejscie express lub usb , czy jak to jest ?
Szczepan
23-11-2009, 13:24
musisz kupić zewnętrzna kartę dźwiękowa 5.1
elo
kaj w Kce moge korzystac z jakiegos krytego basenu i sauny w godzinach rannych-do poludnia ? bo mam czas tak powiedzmy do 13
ps. tylko prosze nie piszcie mi google.pl bo po to jest ten temat zeby sie pytac
na wojewodzkiej 50 jest suna puls czy jakos tak sie to nazywalo i World class na dyrekcyjnej
Generalnie z basenami jest lipa.
Kostuchna- basen plus sauna godziny poranne tez sie znajda ale tam jesli chodzi o klienta to obsluga zatrzymała sie 30 lat temu. Szafek niema, buty zostawiasz jak w przedszkolu przed wejsciem na jakiejs poleczce. paranoja poprostu.
Pałac młodzieży- basen tylko 2 godziny wieczorne w wekend wiecej. Sauny brak.
Paderewa- sauny na 99% brak, godziny niestety nie wiem dawno tam nie bylem ale z tego co mi mowila znajoma to troche tam brudno.
World class- sauna spoko basen jest malutki cięzko to nawet nazwać basenem jak chcesz pływać. No i te ceny karnet jakies 300 zeta wychodzi, karnet dopołudniowy jakoś mniej troche
AWF- tylko studenci,
Francuska- basenu już niema.
Żelazna- sauna jest, basen to taki malutki do fizjoterapi i aquaerobiku.
Dobra opcją jak się ma czym dojechać są siemianowice
http://www.pogodzinach.siemianowice.pl/plywalnia_miejska.php
http://www.pogodzinach.siemianowice.pl/basen_kompleks_sportowy_Michal.php
pozdro
ten na siemcach 'Michał' jest naprawdę spoko.. a w godzinach właśnie dopołudniowych jest tym bardziej lepiej.. tam prawie zawsze pusto jest wtedy, więc można sobie spokojnie popływać
a i drogo nie ma, schludnie, czysto,
szafki na klucz magnetyczny, który masz ze sobą (tak jak w aquaparkach)
Capoeirka64
23-11-2009, 16:01
ee tam basen taki se bez rewelacji szczerze mówiąc
na ochojcu jest chyba jeszcze sauna. Na ulicy szenwalda.
Maja jakas strone, ale nie chce mnie sie szukac
no to jaki jest lepszy w Katowicach i okolicy?
weź zniknij z tego forum.
http://www.cob-fitness.pl/
tutaj jest jeszcze sauna ale bez basenu, naprawde cięzko znaleść wszystko razem.
Saune pewnie maja jeszcze jakies lepsze siłownie typu pro activ, gymnazion itp.
no to jaki jest lepszy w Katowicach i okolicy?
Był w Tychach i powinien znowu już być ale niestety remont się przeciąga..;/
ten na siemcach 'Michał' jest naprawdę spoko.. a w godzinach właśnie dopołudniowych jest tym bardziej lepiej.. tam prawie zawsze pusto jest wtedy, więc można sobie spokojnie popływać
a i drogo nie ma, schludnie, czysto,
szafki na klucz magnetyczny, który masz ze sobą (tak jak w aquaparkach)
sprawdzone, również polecam :zabki:
elo
kaj w Kce moge korzystac z jakiegos krytego basenu i sauny w godzinach rannych-do poludnia ? bo mam czas tak powiedzmy do 13
ps. tylko prosze nie piszcie mi google.pl bo po to jest ten temat zeby sie pytac
Jest jeszcze basen Akademii Ekonomicznej (jest tez sauna), ale nie mam pojecia, jakie sa teraz zasady korzystania.
Musialbys zadzwonic do AZS: tel. (0-32) 257-72-42 i zapytac :zabki:
Marcin DM
23-11-2009, 23:26
lotus jak Marcin ich nie wezmie to ja jestem zainteresowany tymi 5.1 :)
bierz nic się nie stanie jak mnie wyprzedzisz ;) ja chyba się jednak w te p5800i zaopatrze
dzieki wielkie za pomoc !
nie pisalem ze sauna i basen musza byc razem w jednym budynku :) poprostu chcialbym przez zime smigac i na to i na to
musze sie zainteresowac ta na ul Zelaznej bo w miare blisko, no i fajnie bybylo jakby w AE szlo wbic na basenik...
jeszcze raz dzieki ludziska :)
no i fajnie bybylo jakby w AE szlo wbic na basenik...
jak Ci się uda to daj znać, bo sam bym chętnie skorzystał :)
na Ipli poszczają ligę mistrzów?
w której knajpie będzie można dziś zobaczyć Barca - Inter?
w której knajpie będzie można dziś zobaczyć Barca - Inter?
na bank w Żarcie - tam urzęduje FC Barcy :D
Kaj kupie antyrame?
W kazdym markecie.
To sa jakies standardowe wymiary?
Ja.
Mniej wiecej takie...
9x13, 10x15, 13x18, 15x21, 18x24, 20x25, 20x28, 21x30, 24x30, 28x35, 30x30, 30x40, 30x42, 30x45, 40x40, 40x50, 50x60, 50x70, 60x60, 60x70, ...
jakies sa, typu 50x70 albo 10x15
W Leroy Merlin na paderewie obok reala jest prmocka anytrakem o wymiarach 21x29,7 za 2,90
Jak najtaniej (i niekoniecznie najwolniej) dojechać do Brna?
Panowie...
Mam zdjecie z fotoradaru,jest widoczna moja piekna buzia.
Pismo dostalem ze stazy miejskiej,chce zaplacic,ale nie chce punktow.Ktos tak praktykował?
Czy najtaniej to nie wiem, ale jak ja jechalem to pociag do Cieszyna, pieszo przez granice i z Czeskiego Cieszyna cug do Brna (albo cug do Ostravy-Svinov i tam cug na Brno) juz nie pamietam bo to bylo ponad 10 lat temu.
Katowice-Ostrava Svinov-Brno
Panowie...
Mam zdjecie z fotoradaru,jest widoczna moja piekna buzia.
Pismo dostalem ze stazy miejskiej,chce zaplacic,ale nie chce punktow.Ktos tak praktykował?
Wydaje mi sie ze straz miejska moze jedynie dac mandat(bez pkt).
Czy najtaniej to nie wiem, ale jak ja jechalem to pociag do Cieszyna, pieszo przez granice i z Czeskiego Cieszyna cug do Brna (albo cug do Ostravy-Svinov i tam cug na Brno) juz nie pamietam bo to bylo ponad 10 lat temu.
Potwierdzam, najlepiej cugiem. Z Czeskiego Cieszyna do Ostravy hl.n. osobowka, a potem pospiech do Brna, czysto, cieplo i wcale nie tak dlugo.
Hmm... A to nie wyjdzie lepiej przez Chałupki z Bohumina, skoro tak czy siak muszę jechać przez Ostrawę?
Hmm... A to nie wyjdzie lepiej przez Chałupki z Bohumina, skoro tak czy siak muszę jechać przez Ostrawę?
Nawet jedzie jakis bezposredni cug z Bohumina do Brna, takze jak masz dojazd do Chalupek to jak najbardziej. Ja jezdze z Cieszyna bo mam blizej :jezor:
Wydaje mi sie ze straz miejska moze jedynie dac mandat(bez pkt).
3 dni temu dostałem od tych nieudaczników manadat z punktami więc chyba mogą...
Czy jest w Katowicach lub okolicy jakis sklep z akcesoriami do fajek wodnych?
Prosil bym o jakis namiar.
w SCC w Papierośnicy, tam są fajki, może coś znajdziesz.
Zychu_64
25-11-2009, 18:31
I w centrum na 3 Maja 40 jest sklep Buszek.
Po ile w redboxie są jakieś spodenki ?
Kaj wydrukuje zdjecie w formacie 40x50??
na Brynowskiej na wysokości przystanku Brynow-Dworska masz sklep Cannona i tam mozna.
dlaczego nie mozna wykorzystywac zasobow energetycznych oceanow?
Szczerze mówiąc to na dzień dzisiejszy nie wiem ale popytam znajomych naukowców to dam Ci znać ok?
hanys 85
25-11-2009, 21:22
z noclegowni "pod mostem" w Ostravie jak daleko jest na Stodolnie,
ew. jakies inne miejsce do spania w miare nie daleko od Stodolni
ph1964joh
26-11-2009, 00:27
chce przyjąć reklamę na dom , wie ktoś gdzie uderzyć?
Oglądał ktoś w necie przez Ipla.tv?
jest to całkiem darmowe?
za satelitą, jakbyś szedł korfantego w góre.
Kaj konkretnie??
Ale wieksze niz format a4?
michal_91
26-11-2009, 18:25
Ma ktoś konto na lockerz.com? Czy to naprawde działa?
Jak dojechac z Katowic na ulice Podleska w Tychach? Moze jedzie tam jakis bus z Korfantego?
pytanie mam
ma ktoś może samsunga d900i ?
bo ja posiadam takowy telefon i kupiłem starter gaduair
instaluje te gg i wyskakuje błąd na końcu pobierania ale poradziłem sobie z tym. teraz jak włączam to prosi o wysłanie pakietu http potem jakiegoś jeszcze i stoi mi na 8% jak ktoś wie dlaczego to pw.
Jak dojechac z Katowic na ulice Podleska w Tychach? Moze jedzie tam jakis bus z Korfantego?
To jest zadupie Tychów, droga w kierunku Podlesia, Kostuchny. Bezpośrednio z Katowic napewno sie tam nie dostaniesz komunikacją miejską, a w Tychach dowiozą Cie tam 2 autobusy- 21 i 137 w kierunku Wilkowyje UniMet i wysiadasz na przedostatnim.
Mam do was bardzo ważne dla mnie pytanie - znacie jakieś sklepy gdzie są prezenty typowo górnicze? Potrzebuje na barbórkę dla ojca a nigdzie nie umia tego znaleźć. Jeśli wiecie gdzie takie coś jejst to bardzo proszę o info - oczywiście coś dla chopa w z 40. na karku ;)
JohnyManhattan
26-11-2009, 21:44
Oglądał ktoś w necie przez Ipla.tv?
jest to całkiem darmowe?
Ja ogladam czasem szpile na zywo i nic nigdy nie chcieli.
Tak jest IPLA za darmo , obejrzałem tam chyba wszystkie odcinki Kiepskich :hihi:.
Seriale z polsatu,polsat 2 i 4.
Maciek z TZN
27-11-2009, 18:05
ile kosztuje szalik Banika na Bazalach? (chodzi mi o cene w koronach czeskich)
gniotek1102
27-11-2009, 21:01
Ma ktoś pochytać książeczke sanepidowską (wiem ze kiedys byla mowa na forum o tym ale niewiem w jakim temacie) ?
Maciek z TZN
27-11-2009, 21:18
dzięki Malek :piwo: :piwo:
Jak dojade do M1 w Czeladzi ?
przystanek piaski centrum handlowe ;)
Czy dla doroslych wizyta u logopedy jest bezplatna? Jesli tylko opcja platna, ile +/-?
Lotus co z tym Media Markt??
Mam do was bardzo ważne dla mnie pytanie - znacie jakieś sklepy gdzie są prezenty typowo górnicze? Potrzebuje na barbórkę dla ojca a nigdzie nie umia tego znaleźć. Jeśli wiecie gdzie takie coś jejst to bardzo proszę o info - oczywiście coś dla chopa w z 40. na karku ;)
W SCC na "Placu Śląskim" obok Punktu Info jest stoisko z jakimiś górniczymi akcesoriami typu lampy, czako, książki
Codziennie koło północy (tak 10 minut przed) wyłącza mi się neostrada na 2-3 minuty. Dzisiaj akurat potrzebuje neta bez przerwy. Co z tym zrobić?
zadzwonic do tych ciu** na pomoc techniczna i zglosic problem. Jak dobrze, ze ja juz ucieklem od TP...
Tak zrobię, ale wydaje mi się że to jednak cos w ustawieniach routera.
Pracowałem w Tp i z tego co nam gadali to Neo raz na 24 godziny się musi rozłączyć i pobrać nowe IP..Więc może u Ciebie to wypada codziennie przed północą
Dzwoniłem tam. Rzeczywiście neostrada musi sie rozłączyć, ale tylko jeśli nie resetuje routera ręcznie. A ja sobie go co jakiś czas resetuje, żeby zmienić ip. I jeśli np. resetuje coś dzisiaj o 15 to następny restart powinien być jutro o 15 i tak zawsze.
Szukam po opcjach, ale nigdzie nie ma.
Od biedy przestawie sobie czas na routerze tak, żeby te reset wypadał gdzieś o 4 rano. Tylko nie wiem czy to nie będzie miało żadnych innych konsekwencji.
symbrion320
28-11-2009, 23:11
Chce kupić XBOXA 360 nowego. Nie chce jakis tam bajerow zbednych. W sumie mam 1000zl, wiec chyba oplaca sie kupic z dyskiem twardym? Ino teraz nie wiem, gdzie kupic najlepiej, gdzie przerobic, albo gdzie kupic przerobionego odrazu np. I tez zeby bylo te nowe chlodzenie i takie tam.Poradzcie cos.
Chopy potrzebuja pomocy. Chca se podpiac po kompa tv ale zeby tego bylo malo to chca C+ za pomoca tego multirooma. Co potrzebuja kupic? Karta tv do kompa? Jak tak to jako? Czy moze starczy mi cos takiego? http://allegro.pl/item803648068_nowy_multimedialny_tuner_tv_box_usb_ grabber_radio.html Pisac fachowcy :)
jezeli masz juz dekoder czegokolwiek, to taki video-grabber starczy
osobiscie jednak poszukalbym cos na PCI lub FireWire (choc widze, ze sa slabo dostepne)
Jaki najlepiej router (nie musi być bezprzewodowy) żeby podpiąć PC i PSX3 pod neta,który jest dostarczany pod numer mac kary sieciowej w komputerze? I jak potem z konfiguracją?
zeby ino mial klonowanie adresu mac. wiekszosc bezprzewodowych to ma, a zwykle konfigurowalne sa ciezko dostepne (przynajmniej ja ro ktemu nie potrafilem w calych Katowicach znalezc)
jaki jest adres www tej strony z odnośnikami do relacji LIVE tv różnych meczy. taki piaskowy kolor miała chyba jak dobrze pamiętam ...
http://www.kuszotv.pl/ - nie wiem czy o tą chodzi
zeby ino mial klonowanie adresu mac. wiekszosc bezprzewodowych to ma, a zwykle konfigurowalne sa ciezko dostepne (przynajmniej ja ro ktemu nie potrafilem w calych Katowicach znalezc)
A taki http://www.allegro.pl/item819290480_router_voip_mega_okazja.html
lub http://www.allegro.pl/item831885197_tp_link_tl_r402m_cable_dsl_router_na jtaniej_wys24h.html
raczej ten tp-link. ten broadcom to jakis demobil bez zasilacza nawet i nie pisze nic o klonowaniu
CZY jest jakiś lekaż na forum? PW.
Panowie da rade zrobic taki myk, ze do cyfrowego polsatu podlacze przez spliter drugi dekoder ? Zebym u siebie mial tez cyfrowy polsat w pokoju. Zostal mi dekoder z philipsa z Wizji, tylko czy bedzie jakis spliter, ktory do niego pasuje ?
CZY jest jakiś lekaż na forum?
DĘtysta jest :jezor:
_Bartos_
30-11-2009, 11:15
moze ktos załatwić recepte na pewien krem ? szczegoly PM
ChillyWilly
30-11-2009, 11:22
jak z centrum Katowic dojechać do Plejady w Sosnowcu?
autobusami 800ileś z Piotra sKargi
KrYpToN1
30-11-2009, 11:41
wie ktos gdzie w katowicach skupuja dekodery np cyfry +?? pilne
KrYpToN1
30-11-2009, 12:08
kurde kapa nie chca... wiecie gdzie jeszcze cos takiego moze sie znajdowac na gwalt potrzebuje kasy
KrYpToN1
30-11-2009, 12:18
tez nie chca .. kurde do wieczora musze zaplacic za mieszkaniea brakuja mi 4stówy ;/ ech
Zajczak Jr
30-11-2009, 18:25
ChillyWilly wsaidz w 808 albo 815 i wysiadz na przystanku Środula Osiedle albo Zamkowa ttyle ze z Sroduli bedziesz juz widzial Plejade ;)
Na ktorym przystanku trzeba wysiasc z 12stki zeby byc na ulicy Raciborskiej ?
Mikolowska? kolo stacji Shella wysiądź, pierwszy przystanek za dworcem
Gdzie w Katowicach/okolicach kupię taki fartuch laboratoryjny
http://allegro.pl/item824131354_plocienny_fartuch_laboratoryjny_roz_ s.html
??
ma ktoś pomysł jak siciągnać simlocka z noki6161
slyszalem ze wystarczy kod...problem jeden telefon z PLAY
Miłosz1964
01-12-2009, 14:47
Ej panowie
Mialem sprawe we wrzesniu no i sedzina mowila ze wyrok to uniewinnienie i tam cos w zawiasach
a przyszlo mi dzis wezwanie w tej samej sprawie?
O co chodzi jak juz miało byc po
Ej panowie
Mialem sprawe we wrzesniu no i sedzina mowila ze wyrok to uniewinnienie i tam cos w zawiasach
a przyszlo mi dzis wezwanie w tej samej sprawie?
O co chodzi jak juz miało byc po
jezeli dobrze mysle to mialem to samo, dostalem zawiasy 1(3) ... tez dostalem po sprawie wezwanie a okazalo sie ze wcale nie musze tam byc, bo sa to jakies formalnosci, i mimo ze pisalo ze to jest wezwanie, to bylo to tylko poinformowanie
Miłosz1964
01-12-2009, 15:21
Tylko tutaj mam
Postanowienie
o rozpaznaniu sprawy w postepowaniu opekunczowychowaczym
Wezwanie celem przesluchania w sprawie wlasnej
no to idz tam, najwyzej poczekasz chwile i kazda Ci pojsc do domu, nie ma sie czym martwic ziomus ;)
http://allegro.pl/item824131354_plocienny_fartuch_laboratoryjny_roz_ s.html
??
na ulicy Zwirki i Wigury kawaleczek od dworca jest sklep z takimi ciuchami, podejrzewam ze beda miec taki fartuch. sklep jest troche nad zabka po tej samej stronie
http://allegro.pl/item824131354_ploc...jny_roz_s.html
??
A na Brzęczkach w tym sklepie BHP niedaleko kościoła sprawdzałeś?
w Ochojcu na Jankego, blisko LeClerca i myjni jest sklep z ubraniami roboczymi, tam też mozna zajrzeć
Potrafi z was ktoś robić rysunki złożeniowe przekładni pasowych ? :zabki:
mom pytanie czy tera w sobote jest cos w mega ? bo na stronie nic nie pisza
i w ogole mam pytanie o jakies lokale w centrum, sa takie miejsca jak city pub czyli gdzie mozna siasc popic ewentualnie pofikac na parkiecie ? tylko nie ww albo spiz
Garage sie nadaje do tego co wymieniłeś.
Park Kościuszki, lasek za Spodkiem, ew. dawna ciepłownia na Załężu
no z ta dziewczyna znam sie jeszcze za krotko zeby ja brac do lasu ew. do cieplowni :hihi:
sa jeszcze jakies ciekawe knajpy w centrum i okolicach ? powiedzcie mi co graja w tej kultowej ?
Garage sie nadaje do tego co wymieniłeś.
mozesz mi cos wiecej powiedziec jak wygladaja imprezy w garazu ?? muzyka ludzie itd ??
w KULTowej grają KULT itd., mozesz sprobowac do Jazzu albo 2b3 na Sienkiewicza :)
mozesz mi cos wiecej powiedziec jak wygladaja imprezy w garazu ?? muzyka ludzie itd ??
W zasadzie nie jestem tam stałym bywalcem, ostatnio byłem jakieś 3 tygodnie temu. No i z tego co widziałem imprezka normalna, dj puscza jakąś znośną muze;) A co do ludzi to przeróżni ale raczej kulturalnie, bramka jakaś jest. No i zrobił sie z tego takie coś ala fun city z racji tego że otworzyli jescze kręgielnie. Także jest bilard, kręgielnia i normalny bar z tym że tutaj jest to ładnie rozdzielone.
W zasadzie nie jestem tam stałym bywalcem, ostatnio byłem jakieś 3 tygodnie temu. No i z tego co widziałem imprezka normalna, dj puscza jakąś znośną muze;) A co do ludzi to przeróżni ale raczej kulturalnie, bramka jakaś jest. No i zrobił sie z tego takie coś ala fun city z racji tego że otworzyli jescze kręgielnie. Także jest bilard, kręgielnia i normalny bar z tym że tutaj jest to ładnie rozdzielone.
Bramka nie jakaś tylko ta sama,co w 90% klubów w Katowicach:) żarcie dobre,ale kuchnia czynna chyba tylko do którejś tam godziny,więc warto zapytać zaraz po wejściu.
A sam Garaż podzielony jest na 3 części: imprezownie z lożami, pokój bilardowy z barem i jadalnią, oraz na kręgielnie.
Nienajgorzej.
no z ta dziewczyna znam sie jeszcze za krotko zeby ja brac do lasu ew. do cieplowni :hihi:
sa jeszcze jakies ciekawe knajpy w centrum i okolicach ? powiedzcie mi co graja w tej kultowej ?
A w jaki dzień chcesz iść?? Bo to akurat ważne.
Poza tym jesteś z BOHa,to lokalnie do Rzepy babe weź :P
w sobota kajs chca ja wziasc
wlasnie najlepiej na center bo stamtad dziolszka jest :)
do rzepy i innych lokalnych lokali to ja wezna jak bedzie wyzszy stopien zaawansowania :hihi:
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.