View Full Version : Pytania/Odpowiedzi
Dzieki wielkie za info :-) A moze orientujecie sie bardziej dokladnie, tzn chodzi mi gdzie na tych Bazantow znajduje sie firma Cartonplast? Na Szopienice wiem mniej wiecej jak dojechac, ale nie wiem na jakim przystanku wysiada sie zeby najlepiej bylo dojsc na ta ulice Magazynowa ( tu chodzi mi o hurtownie nabiału - ARKO ).
A moze mial ktos stycznosc z tymi firmami? Za tego rodzaju informacje rowniez bede bardzo wdzieczny.
Bazantow1 to jest boczna od Armii Krajowej, Kostuchna-Piotrowice.Byłem tam kiedyś w magazynie,jest czysto ładnie i tylko się wozi.Natomiast hurtownie nabiałowe, to masz zapieprz,zimno i drobne towary...
Używam Mozilli, od kilku dni nie wiem czemu, ale nie jestem automatycznie logowany na daną stronę zaraz po wejściu. Bardzo było mi z tym wygodnie, teraz już żadne zapamiętaj itd. nie działa. No i co zrobić powiedźcie?:)
Łączę się z Tobą w bólu, mam to samo... :kurwa:
anetoshi
08-10-2009, 21:17
Miałam to samo karty się zamykały i nic nie zapisywało.... aż tu nagle patrze wyskakuje okienko ''zapisz i zakończ...zakończ...anuluj'' :fly:
u was tez powinno już działać
Dokładnie ten sam problem od kilku dni...
Jakie są dobre hostingi do umieszczania VIDEO? Nie interesują mnie takie jak youtube, wrzuta, google video.
Na vimeo.com by obejrzeć filmik trzeba wykupić tą wersje Plus?
http://www.dailymotion.pl/pl
w plusie byla kiedys taka opcja,ze.wysylalo sie smsa pod wybrany numer i odnajdowalo osoby w poblizu ktore chca pogadac.tak samo jak juz sie.zalogowano na stronie to ktos mogl do mnie zagadac. no i wlasnie tu jest problem,kiedys sie zalogowalem i co jakis czas przychodza mi zaproszenia. potrzebuje wiedziec jak sie ta opcja/gra sie nazywa by sie tego pozbyc.
Bouni_Ledziny
08-10-2009, 23:58
Polecam Google Chrome!:):jezor:
Polecam Google Chrome!:):jezor:
a ja nie, tylko FF ma adblocka, co czynia ja niezastapiona przegladarka :)
nie macie jakiegos nowego antywira, co czysci cookies? ccleaner i inne tego typu narzedzia tez wywalaja hasla
wtyczka xmarks zapisuje hasla i zakladki na serwer, wiec moze ona pomoze w jakis sposob
lukasz1985
09-10-2009, 10:44
Kaj nojlepiej zostawic auto niedaleko ulicy 3 maja w K-ce???? PW Dzieki
Kaj nojlepiej zostawic auto niedaleko ulicy 3 maja w K-ce???? PW Dzieki
Najlepiej chyba od strony Mickiewicza pod Skarbkiem jest parking. Normalnie tam kasują Ci pomarańczowi ale jak staniesz kawałek za przejściem dla pieszych to już nie ich teren a straży miejskiej tam raczej nie widać z blokadami:-)
a ja nie, tylko FF ma adblocka, co czynia ja niezastapiona przegladarka :)
dokładnie! adblock jest niezastąpionym dodatkiem do FF, powinien być wbudowany od razu :fly:
dzięki temu, mogę swobodnie oglądać strony i nawet jeśli jakaś reklama się pojawi, to potem już jej nie ma :lajkonik:
jakie linie autobusów jeżdżą
katowice ligota do katowice plac wolnosci
Bezpośrednio na Plac Wolności to chyba nic z Ligoty nie jedzie, możesz wysiąść np na dworcu albo na Sokolskiej i pieszo się przejść. Na dworzec dojedziez min: 37, 912, 296, 48, 10, 12, 46, 9 i 657 na Sokolskiej. Zależy też skąd na Ligocie.
Na jakim przystanku trzeba wysiąść żeby dojść na ul. Lompy w Chorzowie i jakim tramwajem/busem najlepiej tam jechać?
Bezpośrednio na Plac Wolności to chyba nic z Ligoty nie jedzie, możesz wysiąść np na dworcu albo na Sokolskiej i pieszo się przejść. Na dworzec dojedziez min: 37, 912, 296, 48, 10, 12, 46, 9 i 657 na Sokolskiej. Zależy też skąd na Ligocie.
Dzięki za odp. :)
orientuje się ktoś ile mniej więcej kosztuje transport zwłok/urny z prochami z Anglii ?
Wie ktoś w jakie dni można oddawać krew na centrum w autobusie? I czy trzeba byc na czczo?
na pewno w środy na dworcu jest
na pewno w środy na dworcu jest
www.rckik-katowice.com.pl/ wszelkie informacje co gdzie kiedy
Bouni_Ledziny
10-10-2009, 13:28
Wie ktoś w jakie dni można oddawać krew na centrum w autobusie? I czy trzeba byc na czczo?
Po lekkim posiłku.
Jesli usunołem konto na YT i czy moge odzyskać nazwę?
Jesli usunołem konto na YT i czy moge odzyskać nazwę?
Możesz odzyskac,
http://www.google.com/support/youtube/bin/request.py?contact_type=reopenaccount
Misiek1964
10-10-2009, 15:03
Czemu nie mogę się zalogować na e-maila ?
Daję zaloguj i się ładuje i nie może załadować ;/
Leci gdzies na necie mecz Rosja - Niemcy?
AndrusWNC
10-10-2009, 17:44
Leci gdzies na necie mecz Rosja - Niemcy?
tvp sport , zdf
Bartek84
10-10-2009, 18:56
Jest możliwość włączenia usługi kilkuset esemesów za grosz w Nowym Orange Go?? Bo na stronie nie umie tego znaleźć
tak można, sama korzystam a mam nowe go :
W ramach promocji za 6 zł dostępny jest pakiet 600 SMS-ów do wykorzystania w ramach sieci Orange. Zatem cena za SMS-a w Orange to tylko 1 gr. Aby skorzystać z promocji i otrzymać pakiet SMS-ów należy pod numer 767 wysłać SMS-a o treści GROSZ. Z SMS-ów dostępnych w ramach pakietu można korzystać przez okres 30 dni. Po tym okresie niewykorzystane SMS-y przepadają. Ilość SMS-ów pozostałych w zakupionym pakiecie sprawdzić można poprzez wysłanie SMS-a o treści ILE pod numer 767.
na pewno w Nowym Orange Go? nie wydaje mi się żeby tam był ten pakiet. na pewno w Orange POP jest i aktywuje się go tak jak napisałaś.
w Nowe Orange Go doładuj za 100zł - esy za 1gr, 20gr za minute w sieci.
Zychu_64
11-10-2009, 18:57
Czy we wtorek(dzień meczu) będzie otwarty Red Box ?
GieKSiarz(BGW)
11-10-2009, 19:26
Jest możliwość włączenia usługi kilkuset esemesów za grosz w Nowym Orange Go?? Bo na stronie nie umie tego znaleźć
Musisz przejśc na Orange POP tzn. wysłać sms-a o treści "OPOP" na numer 1112 (cena sms-a tak jak taryfy w Orange czyli chyba 18gr czy 20gr) A potem wysyłasz sms-a (na 600 sms-ów) treść "GROSZ" pod 767 i przychodzi Ci potwierdzenie że juz masz włączoną usługe i 600 sms-ów na 30 dni. Jeżeli chcesz sprawdzic ile zostało piszesz "ile" pod 767.
Orientuje sie ktos ile sie dostanie na ręke jezeli ma sie zaproponowane 2400 PLN brutto?!
przydatne narzedzie do takich obliczen http://www.pracuj.pl/Kalkulatory/kalkulator_podatki.aspx?adwords&gclid=CPLG5feHt50CFY6CzAod61Xu6g
Czy FCE, TOEIC , CAE, CPE i itd to te same uprawnienia?
czy liczy się tylko poziom biegłości?
czy któryś jest lepszy itd?
fce to ten najprostrzy, cae juz lepiej, cpe to juz wysoko fest. toeic - nie slyszalem
ok
ps. najprostszy :jezor:
Ja już po FCE i mam w planach CAE w najbliższym czasie, więc jakbyś chciał się czegoś więcej dowiedzieć PW.
MasarroTZN
12-10-2009, 22:04
Jaki adres ma strona na której można sprawdzić co leciało w radio???
Jaki adres ma strona na której można sprawdzić co leciało w radio???
http://odsluchane.eu/news.php
MasarroTZN
12-10-2009, 22:33
Tylko mi chodzi o stacje planeta ale z Katowic a nie ogólny kanał Planety.
NeeMeezus
12-10-2009, 23:16
Panowie PILNA sprawa ! Byłem dzisiaj uczestnikiem kolizji.Wjechałem kolesiowi w Jeepa ale z jego winy , przyznał sie do tego i wogóle.Spisaliśmy oświadczenie z z jego winy bla bla bla wszystkie numery itd. Tyle że auto było nie moje tylko mojego szefa.Jutro jedziemy do PZU bo tam miał gość polise i czy w tym PZU musze być obecny razem z szefem czy nie a po drugie jak nie jeste "legalnym" pracownikiem to czy będą jakies wałki że czemu tym autem jechałem itd. ?? Posiłbym o szybką odpowiedz.
_Bartos_
12-10-2009, 23:35
Szefa nie musi być, jak we mnie przywalil koles ( auto bylo wlasnoscia dziadka )to wszystko sam pozalatwiałem (tez w PZU), jedynie jak mialem odebrac dowod rejestracyjny z wydzialu komunikacji (psiarnia zabrala) to musialem miec upowaznienie.
NeeMeezus, jeśli auto w leasingu na firme, a jechałeś nim (nie będąc zatrudniony), to lipton
jeśli prywatne od szefa, to chuj
http://i31.tinypic.com/2ry668m.jpg
co to za czcionka?
W jakich godzinach jutro otwarty jest wydział komunikacji?
NeeMeezus
13-10-2009, 09:45
Cysiu i Bartos Dzięki wielkie ! auto prywatne. Poprostu niechce gadać że gdzies pracuje bo jestem na rencie i dlatego sie pytałem ! Ale jeszcze raz dzięki za odzew.
lukasz1985
13-10-2009, 10:13
Mam ubezpieczenie samochodu pakiet w PZU (OC+AC+NW) i mam 40% zniżek (poniżej 26 lat). Teraz drugie auto chcialem ubezpieczyc w jakiejs najtanszej ubezpieczalni (tylko OC), moze byc internetowa. Jaka jest najtańsza - jaka polecacie - bo wogole sie nie orientuje w tym temacie... Z góry dzieki za pomoc
Czym dojade na ul. Kasprowicza (Murcki) ?
Panowie PILNA sprawa ! Byłem dzisiaj uczestnikiem kolizji.Wjechałem kolesiowi w Jeepa ale z jego winy , przyznał sie do tego i wogóle.Spisaliśmy oświadczenie z z jego winy bla bla bla wszystkie numery itd. Tyle że auto było nie moje tylko mojego szefa.Jutro jedziemy do PZU bo tam miał gość polise i czy w tym PZU musze być obecny razem z szefem czy nie a po drugie jak nie jeste "legalnym" pracownikiem to czy będą jakies wałki że czemu tym autem jechałem itd. ?? Posiłbym o szybką odpowiedz.
Do zgłoszenia szkody wystarczy Twój szef ... tylko musi znać przebieg zdarzenia aby wpisać w formularzu zgłoszeniowym ... Może być tylko taka sytuacja że będziesz musiał to potwierdzić pisemnie - ale przy szkodzie z OC sprawcy raczej wątpię ...
Jeśli chodzi o obawy czy mogłeś jechać tym samochodem to od strony prawnej nie ma przeszkód - takie mogą być tylko w specyficznych przypadkach /leasing, ograniczenia AutoCasco itp./
A już na pewno nie martw się że nie jesteś "legalnym" pracownikiem - o to nikt w PZU nie będzie pytał ...
Najważniejsze w tej sytuacji będzie to aby sprawca nie wycofał swojego oświadczenia i potwierdził w PZU że istotnie był sprawcą ...
Do której jest jutro czynny wydział komunikacji w Katowicach ?
Czym dojade na ul. Kasprowicza (Murcki) ?
Z WNC pojedziesz baną na rondo, potem na Korfantego w 673 jedziesz ok. 30 min. wysiadasz na "Murcki Rynek" i potem możesz się kogoś spytać jest ta ulica
Wg. Zumi Kasprowicza jest na Rynku
Jak ustawic na allegro żeby po zakończonej aukcji kupującemu wyświetlało mój nr konta bankowego?
Jak się już zalogujesz to zakładka moja sprzedaż -> ustawienia sprzedaży -> wiadomość dla kupujących
tutaj mozesz wg wzorca wpisac tekst i każdy kto kupi dostanie info + numer konta na które ma wpłacic kasę.
ok znalazłem, dzieki wielkie :)
Dzięki Grosik, już sobie poradziłam ;)
gdzie w Katowicach kupie w dobrej cenie ciśnieniomierz naramienny automatyczny? Słyszałem opinie (może błędną), że warto kupować tylko w aptekach/specjalistycznych sklepach bo mają jakiś certyfikat itp. Z góry dzięki za pomoc
gniotek1102
14-10-2009, 14:23
jaki jest numer i tresc wiadomosci zeby przelac kase z karty na inna karte w orange ?
DOLADUJ KWOTA NUMER na 8088 ;]
np: "DOLADUJ 7 519xxxxxx"
jako, że moja chrześniaczka ma urodzinki za niedługo - gdzie można kupić lalkę taką,co można jej zmieniać ciuchy itd?
Albo na 3 Stawach - chyba 5 10 15 to jest.
W sumie takie lalki można kupić w każdym zabawkowym.
Gdzie dokładnie w Piotrowicach jest przystanek PKS-owy w kierunku Skoczowa?
JohnyManhattan
15-10-2009, 22:23
Kolo Famuru na Kosciuszki.
co zrobić ,żeby w Wordzie podzielić literę (zajmującą całą stronę A-4[np wielkość 900]) na cztery części ,żeby później wydrukować 4 strony z każdą ćwiartką tej litery?
Z góry dzięki za odpowiedź
Dlaczego strona gieksa.pl w mozilli ładuje mi się z 5 minut, a w IE wchodzi od razu ??? Wkurza mnie to bo IE to mega syf i musze specjalnie przełączać przeglądarke do tej jednej strony :/
help!
Mi na mozilli śmiga bez problemu
Patyk TzN
17-10-2009, 18:47
jak dojechac na stadion MKS Siemianowice Śl., ulica Pszczelnik 1 ??
chodzi mi o busy i tramwaje, jak tam z tauzena dojechac i gdzie wysiasc?
z tauzena raczej nie dojedziesz ale z centrum czy dębu busami 0 lub 662
Patyk TzN
17-10-2009, 19:18
z tauzena raczej nie dojedziesz ale z centrum czy dębu busami 0 lub 662
a potem gdzie wysiasc?
Tramwajem który jedzie na Siemce,bodajże 13 ,jedziesz do samej pętli nie tej pierwszej za słoneczna tylko jeszcze dalej ,przechodzisz na światłach obok kamienicy i idziesz wzdłuż tej ulicy aż ujrzysz stadion.
Najwyżej spytasz kogoś o drogę.
jedziesz "0"lub " 662" i wysiadasz na ostatnim przystanku. bez problemu znajdziesz ten stadion. bo bus zatrzymuje sie praktycznie pod nim. Charakterystyczne punkty to hala i basen.
Patyk TzN
18-10-2009, 15:52
dzieki wielkie, trafilem bez problemu:)
Zajczak Jr
18-10-2009, 21:38
Jakieś fajne książki wojenne czy inne (bez zadnej wyolbrzymionej fikcji typu potwory itd.) mozecie polecic ?
jest moze w SCC jakis fotograf gdzie szybko zrobie sobie zdjecia ?
prosze o szybka odp, pozdro
Potrzebny mi herb Gornika w corelu, a nie chce mi sie go robic :jezor:
Wie ktos skad wziasc?
http://www.vflnet.com/infos/poland/gornik_zabrze/
Jakieś fajne książki wojenne czy inne (bez zadnej wyolbrzymionej fikcji typu potwory itd.) mozecie polecic ?
"Żądło Genowefy, L- jak Lucy" Janusza Meissnera, dopiero to zaczynam ale zapowiada się ciekawie.
MALek dzieki, ale to jest adobe illustrator plik.
Ja potrzebuje z pewnych wzgledow corel.
_Bartos_
19-10-2009, 16:43
jest moze w SCC jakis fotograf gdzie szybko zrobie sobie zdjecia ?
prosze o szybka odp, pozdro
jest, 5min i masz zdjecia takie jak do dowodu za 19zeta
MALek dzieki, ale to jest adobe illustrator plik.
Ja potrzebuje z pewnych wzgledow corel.
przecież corel normalnie otwiera ai... przepisać Ci to?
Ma ktoś pochytać jakoś taniej konto na RapidShare? PW.
Ma ktoś pochytać jakoś taniej konto na RapidShare? PW.
allegro.pl
BRANIK_GT
19-10-2009, 18:12
Ma ktos pożyczyć Windows Vista albo najlepiej przegrać na płytke?
Bardzo pilne
Za 2 piwka
Ktoś wie co sie dzieje/stało z Budda Barem na Mariackiej? Byłem ostatnio i niestety był zawarty. Moze ktoś polecic inny pub w podobnym klimacie.
Z góry dzieki :)
moze teraz ktos bedize w stanie odpowiedziec - sa juz slizgawki w spodku? jesli tak jakie dni/godziny?
przecież corel normalnie otwiera ai... przepisać Ci to?
Nie - musze to miec w wektorach, z mozliwoscia rozlaczenia elementow.
Zrobilbym sobie caly herb, bo jest prosty, ale mam lenia :jezor:
Dobra, jak sie Zabole nie odzywaja, to olac temat, poradze sobie z ai.
Dzieki :piwo:
Nie - musze to miec w wektorach, z mozliwoscia rozlaczenia elementow.
Zrobilbym sobie caly herb, bo jest prosty, ale mam lenia :jezor:
Dobra, jak sie Zabole nie odzywaja, to olac temat, poradze sobie z ai.
Dzieki :piwo:
przecież ai to też wektor i też możesz rozłączać elementy ;>
masz tutaj ze zmienionym formatem na cdr
http://www.speedyshare.com/864636600.html
czy ktos z was widział juz gdzies w sklepie, na targu... spory wybór dyń(i)?
gdzie mogę dostać narożne biurka komputerowe?
tylko, żeby ceny nie były z kosmosu :fly:
Gdzie w Katowicach znajdę jakieś biuro brokerskie w którym zaoferują mi najdogodniejsze ubezepieczenie samochodu AC i OC? No chyba, że ktoś tutaj zajmuje sie ubezpieczeniami??
No dobija mnie to, kto wie dlaczego nie mam już automatycznego logowanie na strony, na wszystko muszę się logować ręcznie za każdym razem.
Bouni_Ledziny
20-10-2009, 19:02
Francuska 30, jak tam dojechac z Zawodzia busem?
Francuska 30, jak tam dojechac z Zawodzia busem?
najprościej jest wsiasc w bane, wysiadasz na przystanku Katowice Damrota, idziesz ulicą Damrota "do góry" aż do ulicy Powstańców (czyli do końca cmentarza) skręcasz w prawo i znowu lekko pod góre idziesz, aż do pierwszego skrzyzywania i ten zielony budynek na lewo, "dotarłeś do celu":jezor:
gdzie mogę dostać narożne biurka komputerowe?
Znajomy jakiś czas temu kupował w Jysku (czy jak to tam się pisze :hihi: ), załapał się na promocję.
mlodzikz16
20-10-2009, 20:48
Panowie..potrzebuje na zaraz osoby która by mi przetumaczyła pewien raczej nie skomplikowany dla znającego NIEMIECKI !!
sprawa pilna w chuj
znajdzie się chętny ?? ewentualnie podajcie namiar na kogoś...wiem że kilku z użytkowników siedzi w NIEMCZECH
Vienio_Sk
20-10-2009, 21:07
Mam pytanie jakim autobusem dojade z Katowic do Sosnowca na ul.Naftową?
Gdzie w Katowicach znajdę jakieś biuro brokerskie w którym zaoferują mi najdogodniejsze ubezepieczenie samochodu AC i OC? No chyba, że ktoś tutaj zajmuje sie ubezpieczeniami??w CH Champion na Paderewie, pierwsze piętro.
Mam pytanie jakim autobusem dojade z Katowic do Sosnowca na ul.Naftową?
Najlepiej chyba baną 15, wysiadasz na przystanku Sosnowiec Brynica, a potem kawałek z buta...
Vienio_Sk
20-10-2009, 21:32
Najlepiej chyba baną 15, wysiadasz na przystanku Sosnowiec Brynica, a potem kawałek z buta...
Dziekowa.Ile tak mniej wiecej sie tam jedzie? i daleko z tego przystanku trza potem isc?
wysiadasz na ul.sobieskiego, blisko osiedla naftowego, które jest bodajże za torami kolejowymi, potem zaczyna się ulica naftowa, która jest dość dluga... wiec trudno powiedzieć ile pójdziesz. Zobacz sobie na zumi kaj to jest :jezor:
nie wiem ile sie jedzie:)
mlodzikz16 http://www.mtranslator.pl/ myślę że ci może pomóc ;)
Jest tu jeszcze na tym forum ktos z Michalkowic ?
Jak tak to prosze o PW !
GieKSiarz(BGW)
21-10-2009, 16:30
Wie ktoś co za impreza (koncert) jest w spodku 20 listopada br. ?? Jct to PW.
Gdzie mogę kupic w miare tanio spray, taki co szeroko maluje?
w rejonie K-ce centrum, ew Dąb.
kazdym sprejem mozesz to zrobić, natomiast żeby to uzyskać potrzebujesz odpowiednią końcówkę do spreja, taką grubą. w chromie na stawowej są takie.
Gdzie w Katowicach lub okolicy znajdę sklep z odzieżą (kurtkami) marki HI-TEC ??
Pozdrawiam
czeladź M1 matres sport spory wybór
GieKSiarz(BGW)
21-10-2009, 19:47
Jak dobrze pamietam to na Bukowej jest lakierniczy... Nie jestem pewien... Ale jak pamietam to cos takiego było jak bys zech z GieKSy na lewo za szkoła niedaleko
ANGERFIST WNC
21-10-2009, 20:29
dokladnie sklep zajmuje sie Lakierami samochodowymi itp
JohnyManhattan
21-10-2009, 23:09
Gdzie w Katowicach lub okolicy znajdę sklep z odzieżą (kurtkami) marki HI-TEC ??
Pozdrawiam
Na pewno Go-Sport i chyba Inter-Sport
Panowie..potrzebuje na zaraz osoby która by mi przetumaczyła pewien raczej nie skomplikowany dla znającego NIEMIECKI !!
sprawa pilna w chuj
znajdzie się chętny ?? ewentualnie podajcie namiar na kogoś...wiem że kilku z użytkowników siedzi w NIEMCZECH
Napewno juz za pozno. Jak nie to pisz na GG
jakim autobusem mozna dojechac z centrum na welnowiec??
jakim autobusem mozna dojechac z centrum na welnowiec??
Z dworca 296,193 z przystanku na Mickiewicza 0,50,30 i chyba jeszcze 109 ale nie wiem dokładnie
Z dworca 296,193 z przystanku na Mickiewicza 0,50,30 i chyba jeszcze 109 ale nie wiem dokładnie
dzieki
mlody_1964
23-10-2009, 14:02
Jak dojechać na ul. Kijowską na Ligocie do OSK Kliś? Jak da radę 689 to gdzie mam wysiąść?
Z 689 masz hektar do przejścia, bessęsu ;)
Jedź 657, 13 albo 48. Wysiadasz na Kokociniec Płochy (chyba jest na żądanie) i masz bliziutko.
http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=int_mapa
nie wiecie może do której mniej więcej rozwozi przesyłki firma UPS? bo nie wiem czy liczyć jeszcze dzisiaj na przesyłkę czy dopiero w poniedziałek.
Aldaris ty chyba powinienes wiedzieć? :)
jak masz numer przesyłki to sprawdź czy jest wydana kurierowi. jeśli tak powinna przyjść dziś - ew. zadzwoń do nich i poproś o numer kuriera
kupował z was ktoś na www.agito.pl ?
Ja, wszystkie części do komputera.
Ja również składałem komputer w Agito - 100% zadowolenia.
Ja, wszystkie części do komputera.
i jak, wszystko okej?
Ja również składałem komputer w Agito - 100% zadowolenia.
monitor również?
Kupowołech tam lcd i wszysko oki.
Assmodeo
24-10-2009, 11:08
Mam pytanie jaka tresc sms'a i na jaki numer by miec dzis relacje live sms z meczu GieKSy ?
PILNE
Relacja SMS: aby otrzymać 5 wiadomości z relacją wyślij sms o treści gieksa.sandecja na numer 74567. Koszt 4,88 zł z vat.
Wynik SMS: aby otrzymać wiadomość z wynikiem wyślij sms o treści gieksa.wynik na numer 71601. Koszt 1,22 zł z vat.
Assmodeo
24-10-2009, 11:27
Dzieki
Maciek z TZN
24-10-2009, 12:37
czy jest w Katowicach takie miejsce gdzie można kupić pamiątki z różnych klubów sportowych?
monitor również?
Nie, tylko skrzynie.
tomekgisz
24-10-2009, 13:57
Elo mam sprawe...Wie ktoś z kąd można ściągnąć brushe tzw. promienie do ps4... proszę o linki z góry dzięki
Jak dojechać na ul. Kijowską na Ligocie do OSK Kliś? Jak da radę 689 to gdzie mam wysiąść?
Tak jak mówi poprzednik , 689 to tylko do dworca potem trzeba przesiąść się do 13, 48 albo 657 i wysiąść na przystanku Kokociniec - Płochy (Jest on na żądanie) potem cofnąć się do tyłu i iść w prawo ulicą z jakieś 300 m i po lewej stronie będzie szyld "Kliś" Na pewno trafisz a jak się kogoś zapytasz to Ci powie na pewno.
Kiedy chcesz się tam wybrać ?
Ja często jestem na Kokocińcu prawie codziennie :)
anetoshi
24-10-2009, 17:00
Mam pytanie a mianowicie zawsze kiedy słuchałam muzyki na youtube a dokładniej tych samych piosenek to zawsze były odrazu załadowane a dziś musiałam czekać i to dość długo aż mi się chociaż trochę załadują...
Nie da się z tym nic zrobić?
.grs, Mathew, loui2 jaką formę przesyłki braliście?
kurier i za pobraniem, czy przelew ?
GieKSiarz(BGW)
25-10-2009, 17:03
http://bez nazwy Moje pytanie to czemu jak otwieram jakiś list z poczty to właśnie otwiera mi sie to na boku?. Tak jak na Foto. Jct PW
foto sie nie wyswietla ale jezeli masz konto na onecie i list masz z boku w malutkiej ramce to mam dokladnie tak samo od paru dni chyba jakis blad maja ale wkurwiajace to jest juz.
GieKSiarz(BGW)
25-10-2009, 18:10
No o to samo chodzi właśnie na onecie. Pisałem do onetu ale nie odpowiadają a nie moge odczytac całej wiadomosci nawet! Jeszcze że to juz mi sie ciagnie drugi tydzień ponad
ja mam dwa dni narazie, list moge odczytac ale jest on taki ze jedno slowo w jednej linicje tragedia poprostu. zaraz tez do nich napisze :[
czy nicka da sie pomalować na inny kolor niż zzółty? albo w różne barwy?
wątpie :jezor:
nie dostaniesz nicka w barwy milanu :cham:
Adres ul Bocheńskiego 75, to daleko od przystanku 70? Orientuje się ktoś?
Ma ktoś problemy z internetem w telefonach z sieci plusa?(nie chodzi mi o WI-FI)
Ja nie mam, korzystam normalnie.
wątpie :jezor:
nie dostaniesz nicka w barwy milanu :cham:
skoro da sie na zółto to pewnie wszystko zalezy od ceny :cham:
Jasne, że jest taka opcja.
Ale jasne, że nie damy takiego czegoś zrobić ;-)
Jasne, że jest taka opcja.
Ale jasne, że nie damy takiego czegoś zrobić ;-)
dlaczego? moze ameba by chciala różowy? cena 10 złotych za miesiac :cham:
10zeta za miesiąc to standardowy żółty kosztuje :cham:
lechu_85
26-10-2009, 14:51
Znalazłem dzisiaj za wycieraczką w samochodzie (zaparkowałem na trawniku) wezwanie na straż miejską w celu złożenia wyjaśnień. Miałem nadzieję, że skończy się na pouczeniu, a tu mi zaśpiewał gościu 500zł za niszczenie zieleni. Udało mi się wynegocjować 100zł.
I teraz moje pytanie: płacić im to, czy sami sobie wezmą ze zwrotu z US? Ile jest tych odsetek za zwłokę?
lukasz1985
26-10-2009, 15:53
Nie płac - odsetki znikome
Kurier i za pobraniem. Przi kurierze sprawdzosz co i w jakim stanie jest w kartonie.
Żaba-Bogucice
26-10-2009, 16:43
Znalazłem dzisiaj za wycieraczką w samochodzie (zaparkowałem na trawniku) wezwanie na straż miejską w celu złożenia wyjaśnień. Miałem nadzieję, że skończy się na pouczeniu, a tu mi zaśpiewał gościu 500zł za niszczenie zieleni. Udało mi się wynegocjować 100zł.
I teraz moje pytanie: płacić im to, czy sami sobie wezmą ze zwrotu z US? Ile jest tych odsetek za zwłokę?
50-500.jakis nadgorliwiec widac, ze Ci z grubej rury zaspiewał.
Mozesz zwlekac,ale lepij ta 100owka zapłacic bo rozne klocki moga Ci wylezc.
Mi sie nazbierało na 800 to se potracili to rok temu.Ale czasem ponoc konto Ci moga bloknac i żądać zapłaty.Pozdro.
Chodziło mi o urzad skarbowy po przejeciu tego.
tomekgisz
26-10-2009, 18:53
Elo czemu nie moge miec kolorowego podpisu xD ? z kąd moge ściągnąć brushe do ps4
bartek64WNC
26-10-2009, 18:56
Reklama kosztuje.
// Nash
bartek64WNC
26-10-2009, 18:58
Reklama kosztuje.
// Nash
Napisał cysiu Zobacz post
Kurier i za pobraniem. Przi kurierze sprawdzosz co i w jakim stanie jest w kartonie.
Ja podobnie :) Od razu poprosiłem żeby mi złożyli kompa, i dostałem skrzynie + wszyskie pudełka luzem.
Ja podobnie :) Od razu poprosiłem żeby mi złożyli kompa, i dostałem skrzynie + wszyskie pudełka luzem.
Za pobraniem .
Wszystko w porządku zapakowane... Mogę polecić.
http://allegro.pl/item795963580_zszywacz_tapicerski_4_8_mm_bez_ceny_ min.html
dostanę takie coś w jakimś sklepie w Katowicach?
posyukaj w jakichs budowlanych typu castorama praktiker itp mysle ze bankowo dostaniesz
Kornas1986
27-10-2009, 11:59
jak z centrum K-ce dostanę się komunikacją miejską do Mikołowa "Studencki Klub FRAKTAL" ul. K.Miarki 15?
z góry dzięki za pomoc!
Fraktal jest zaraz przy dworcu, a chyba każdy autobus się tam zatrzymuje.
http://rozklady.kzkgop.pl/
A i tak najszybciej dojedziesz pociągiem, tylko stosunkowo rzadko jeżdżą.
Stara Gwardia
27-10-2009, 14:23
jak z centrum K-ce dostanę się komunikacją miejską do Mikołowa "Studencki Klub FRAKTAL" ul. K.Miarki 15?
z góry dzięki za pomoc!
najszybciej autobus 653 z dworca pkp
Kornas1986
27-10-2009, 16:01
dzięki Panowie za informacje!
Od tego rodzaju kar pieniężnych odsetki nie biegną. Dojść mogą jedynie koszty postępowania egzekucyjnego.
Ze zwrotu z US też Ci raczej nie wezmą, bo mandaty wystawione przez straż miejską nie przechodzą przez US.
Mogą Ci natomiast zająć pensję, konto lub zapuka do Ciebie Pan poborca z Urzędu Miasta i Cię nieco postraszy:)
tomekgisz
27-10-2009, 18:07
Witam...mam pytanie czy mozna jakoś zmienic login ??
dzięki Panowie za informacje!
Jak się wybierasz busem to częściej jeżdżą tyskie linie - 29 i 45
www.mzk.pl Tu masz rozkład
Witam...mam pytanie czy mozna jakoś zmienic login ??
Napisz PW do NASH'a ...
Bouni_Ledziny
27-10-2009, 23:03
Za kazdym razem gdy podlacze drukarke do kompa drukuje ona strone testowa, tak z kwadracikami, paseczkami i td. Jest tam info ze trzeba ja zeskanowac, robie to ale nic to nie daje. Wie ktos o co biega?
bylo nie byc wyrywnym i sie nie zglaszac na straz..ja juz 4 wezwanie za wycieraczka w ciagu roku mialem i to olalem.skoro do reki tego mi nie dali to zawsze ktos moze to z za wycieraczek wyciagnac lub zmyc deszcz.
a jak sie juz zglosiles i to odebrales to juz ci nic nie zostalo tylko zaplacic
Za kazdym razem gdy podlacze drukarke do kompa drukuje ona strone testowa, tak z kwadracikami, paseczkami i td. Jest tam info ze trzeba ja zeskanowac, robie to ale nic to nie daje. Wie ktos o co biega?
Skanowany wydruk musi być kolorowy
jakim busem dojade z centrum Kce do Mysłowic do oddziału DPD na ulice Brzezińską?
Bouni_Ledziny
28-10-2009, 12:37
Skanowany wydruk musi być kolorowy
no mi wlasnie drukuje na czarno-bialo, mimo tego ze mam kolorowy tusz w drukarce.
Co robic?:drewno:
_Bartos_
28-10-2009, 13:45
ma ktos znajomego ktory zmieni mi opony z letnich na zimowe? Głownie chodzi mi o czas, bo srednio trzeba czekac tydzien - dwa
SiurekGKS
28-10-2009, 17:13
no mi wlasnie drukuje na czarno-bialo, mimo tego ze mam kolorowy tusz w drukarce.
Co robic?:drewno:
a masz oryginalny toner kolorowy ?? Nie wiem na ile informacja jest pewna, ale gdzieś słyszałem że w drukarkach HP jeżeli wsadzisz nie oryginalny toner to przed każdym drukowaniem drukara drukuje strony testowe.
jakim busem dojade z centrum Kce do Mysłowic do oddziału DPD na ulice Brzezińską?
Z Korfantego dojedziesz 77 i 149. Z Zawodzia jeszcze jadą 66 i 931. Wysiadasz na przystanku Kosztowy Dzióbka.
kto ma pochytać perfumy męskie ?
jakim busem dojadę z Gisza na powstańców 31 ewentualnie z centrum
lechu_85
28-10-2009, 22:30
bylo nie byc wyrywnym i sie nie zglaszac na straz..ja juz 4 wezwanie za wycieraczka w ciagu roku mialem i to olalem.skoro do reki tego mi nie dali to zawsze ktos moze to z za wycieraczek wyciagnac lub zmyc deszcz.
a jak sie juz zglosiles i to odebrales to juz ci nic nie zostalo tylko zaplacic
Miałem już kiedyś podobną sytuację i skończyło się na pogrożeniu palcem. Ale jak widać każdy strażnik ma inne podejście do "klienta".
Następnym razem takie wezwanie od razu wywieje mi wiatr albo zaleje deszcz:)
Pozdro
szkaciorz
28-10-2009, 22:34
jakim busem dojadę z Gisza na powstańców 31 ewentualnie z centrum
674 lub 672 z Gisza
składasz papiery ? :kac:
Bouni_Ledziny
28-10-2009, 23:19
a masz oryginalny toner kolorowy ?? Nie wiem na ile informacja jest pewna, ale gdzieś słyszałem że w drukarkach HP jeżeli wsadzisz nie oryginalny toner to przed każdym drukowaniem drukara drukuje strony testowe.
no to wszystko jasne.
dzieki za pomoc:):piwo:
Mam na koncie w angielskim Barclaysie troche kasy. Mam karte VISA.
Wie ktoś może jak w Polsce to mogę wypłacić i po jakim kursie się to odbędzie (nie chce wbić debetu - kto miał konto w Barclaysie ten wie jakie tam są kary za debet)?
nie mam w Barclaysie ale w Loydsie i wyglada to tak ze kurs jest dzienny jakis usredniony ..nie wiem jak sie go sprawdza ale mnie to wyszlo ze w sumie na to samo co kantor moze troche mniej ..do tego pewnie jeszcze jakas prozizja za wyplate( w Loydsie bylo 1Q
...w zaleznosci z ktorego bankomatu bedziesz korzystal...wiem ze chyba w ktoryms sie ma za darmo...czasem sa darmowe wyplaty z niektorych bankomatow ale to musisz na ich stronce zobaczyc
Mam na koncie w angielskim Barclaysie troche kasy. Mam karte VISA.
Wie ktoś może jak w Polsce to mogę wypłacić i po jakim kursie się to odbędzie (nie chce wbić debetu - kto miał konto w Barclaysie ten wie jakie tam są kary za debet)?
placac ta karta np. w supermarkecie, czy stacji benzynowej wyskoczy Ci na pinpadzie aktualny kurs i bedziesz musial zatwierdzic jesli Ci odpowiada
Wyciagajac kase w bankomatach pewnie Ci zabiora jakas prowizje
ma ktoś namiary na zajawkowicza skupującego stary sprzęt fotograficzny?
jakiś gość rozkleja zawsze po przystankach ogłoszenia, tylko teraz nie umiem ich przyciąć
ph1964joh
29-10-2009, 17:30
gdzie kupie kurtkę skórzaną , zna ktoś jakieś sklepy salony itd?
placac ta karta np. w supermarkecie, czy stacji benzynowej wyskoczy Ci na pinpadzie aktualny kurs i bedziesz musial zatwierdzic jesli Ci odpowiada
Wyciagajac kase w bankomatach pewnie Ci zabiora jakas prowizje
A nie wiesz czy nie zablokują mi czasem konta po jednej takiej transakcji?
Bo kumpel właśnie zapłacił tak w sklepie i potem nie mógł już skorzystać z karty. Na infolinii powiedzieli mu, że dbają o bezpieczeństwo i wyjazd z kraju (z Anglii) i chęć używania karty za granicą powinna być wcześniej zgłoszona...
Tevez, masz konto internetowe z tego Barclaya tez?
Jeśli tak, to załóż sobie konto walutowe np. w wbk i tam możesz przelać kasę (pewnie coś Ci potrącą za przelew) a kase możesz sobie wybrac za free w banku ;)
ewent. mbank (przez link u góry forum)
w mbanku nie założysz walutowego z linku u góry.
ma ktoś namiary na zajawkowicza skupującego stary sprzęt fotograficzny?
jakiś gość rozkleja zawsze po przystankach ogłoszenia, tylko teraz nie umiem ich przyciąć
wystaw ten sprzet na allegro od 1zl do licytacji i to sprzedaz. ja tak zrobilem i konkretna kase nawet za to dostalem i zainteresowanych bylo bardzo duzo.
mlody_1964
30-10-2009, 16:38
Jak jest z wnoszeniem napojów na stadion? Tak jak kiedyś woda 0,5 l bez korka?
kupiłem bilet w przedsprzedazy na mecz z MKS-em, ale zgubiłem. Nie będzie problemu kupić bilet dzisiaj w kasie na stadionie?
JohnyManhattan
30-10-2009, 17:36
Bedzie bo na jeden pesel mozna kupic jeden bilet. I nie wiem czy tlumaczenie, ze zgubiles, bedzie wystarczajace.
Jaka lipa. To nie wejdę?? to jest chore! Chce mecz obejrzeć! Ku.wa mać!!!
Myślałem, że będzie problem z wejściem, ale wszystko było ok. Powiedziałem, że zgubiłem bilet i kupiłem bez problemów w kasie.
nie znaloz ktoś wczorej na stadionie telefonu?
Potrzebuje wydrukować coś na foli tak aby pokazać to na rzutniku, gdzie takie coś zrobię ?
_Bartos_
31-10-2009, 14:28
Potrzebuje wydrukować coś na foli tak aby pokazać to na rzutniku, gdzie takie coś zrobię ?
praktycznie w kazdym punkcie ksero a na pewno w tych punktach przy AE lub innych uczelniach.
da sie to zrobic na praktycznie kazdej drukarce
to tylko kwestia zakupu odpowiedniej folii
dobre to bylo do drukowania sciag, nie rzuca sie tak w oczy :)
A znacie jakieś sklepy gdzie znajdę odpowiednią folie?
juz nie pamietam, ale powinna byc w dowolnym sklepem z materialami biurowymi i drukarkowymi.
ja chyba w mediamarkecie to kiedys kupowalem. sa oddzielne do laserowek i atramentowek
Jakie macie opinie o Towarzystwie Ubezpieczeń Interrisk? Czy warto się u nich ubezpieczyć?
czarny1125
02-11-2009, 10:52
gdzie na śląsku znajde sklep z butami DR. MARTENS ?
swego czasu był w Tychach ale juz go zlikwidowali
martensy bylly w scc kiedys. jakis rok temu kupowalem tam glany.
pozdrawiam
Hmmm... Kiedyś kupiłem Martensy na 3 maja w Katowicach, ale nie wiem, czy jeszcze tam jest...
W Silesii chyba też będą.
czarny1125
02-11-2009, 11:12
własnie teraz dzwoniłem do tego sklepu w ssc < znalazłem nr w necie > ale kobita powiedziała ze takiego modelu nie mają i nie bedą mieć :huh:
chyba bede musiał kupić na allegro ale troszke sie boje z tymi rozmiarówkami
Orientuje się ktoś gdzie w Katowicach lub okolicy można zrobić kurs instruktora kulturystyki i fitnessu ?
Orientuje się ktoś gdzie w Katowicach lub okolicy można zrobić kurs instruktora kulturystyki i fitnessu ?
z tego co wiem to na AWFie
Dzięki, a nie wiesz jak to cenowo wygląda? nie umie się tam dodzwonić
slyszal o przypadkach psów z dysplazją stawów? mam 5letniego goldena retrievera, dzis stwierdzono u niego dysplazje, choroba niewyleczalna, jak ktoś ma namiar na jakichś specjalistów albo osoby ktore mogą miec pojecie na ten temat to prosze o info na PW...
Miłosz1964
02-11-2009, 15:30
Poszukuje programu dzięki któremu będę mogl zabezpieczyć na hasło wybrany folder lub jakiś plik,zdjęcie,film itp
(SE C510)
na telefon
slyszal o przypadkach psów z dysplazją stawów? mam 5letniego goldena retrievera, dzis stwierdzono u niego dysplazje, choroba niewyleczalna, jak ktoś ma namiar na jakichś specjalistów albo osoby ktore mogą miec pojecie na ten temat to prosze o info na PW...
niestety "ciężkie" rasy jak retriver czy lablador często chorują na stawy i jeśli na 100% stwierdzono mu dysplazje to raczej już nic nie zrobisz :huh:
ja mam rocznego labladora i już pare razy mu siadały stawy (kulał) ale to dostawał zastrzyki jakieś i potem lajtowo (jct ja chodze do weterynarza na witosa)
niestety "ciężkie" rasy jak retriver czy lablador często chorują na stawy i jeśli na 100% stwierdzono mu dysplazje to raczej już nic nie zrobisz :huh:
ja mam rocznego labladora i już pare razy mu siadały stawy (kulał) ale to dostawał zastrzyki jakieś i potem lajtowo (jct ja chodze do weterynarza na witosa)
dzieki za odzew, co nieco w necie juz poczytalem o tym. Moj tez ma dostawac zastrzyki, zobaczymy co bedzie dalej.. oby pomogly bo jak nie to czeka go operacja.. a wszystko oczywiscie niebagatelnie kosztuje ;/ Twoj ma rok i juz ma objawy? jesli chodzi o przychodnie to chodze na Ceglaną kolo hotelu GieKSy... zastanawiam sie nad Brynowem jeszcze,podobno tam dobrzy specjalisci, co za tym idzie - najdrozsi...
szkaciorz
03-11-2009, 15:59
kurs instruktora pływania na AWFie kosztuje chyba 1200zł, to pewnie cenowo podobnie bedzie do instruktora kulturystyki. Ja studiuję Turystykę i Rekreacje na AWFie, to za darmo robimy różne kursy instruktorów, ten kurs też był do wyboru.
kupowal ktos na allegro od uzytkownika 'sklep-sport'?
http://moda.allegro.pl/show_user.php?uid=13828783
Patyk TzN
04-11-2009, 11:42
jak dojechac busem/bana z tauzena na stadion Zantki Chorzów, ulica harcerska 1?
bart_wnc
04-11-2009, 16:59
co mozna kupic rocznemu dziecku na pierwsze urodziny ??
JohnyManhattan
04-11-2009, 17:07
jak dojechac busem/bana z tauzena na stadion Zantki Chorzów, ulica harcerska 1?
Przeciez to jest kolo AKSu. Na tym rondku w prawo, do parku, to jest ul. Harcerska.
co mozna kupic rocznemu dziecku na pierwsze urodziny ??
http://www.gieksa.istore.pl/sklep,3806,,,01,,pl-pln,23905,0.html
http://www.gieksa.istore.pl/sklep,3806,,,01,,pl-pln,23899,0.html
Patyk TzN
04-11-2009, 22:53
Przeciez to jest kolo AKSu. Na tym rondku w prawo, do parku, to jest ul. Harcerska.
tam gdzies jest boisko?
JohnyManhattan
04-11-2009, 23:26
Nie, sory zrobilem Cie w ciula. :)
Kolo AKSu to jest Aleja Harcerska w WPKiw, a Ulica Harcerska jest na Chorzowie starym.
Nie wiem skad chcesz jechac, ale musisz trafic na przystanek Chorzów Stary Bożogrobców. http://rozklady.kzkgop.pl/index.php Tu se wklep i wio.
ktoś wie czy można z jednej anteny HOTBIRD,jeden konwerter podłączyć 2 kable tak aby jeden szedł na polsat cyfrowy a drugi na TP cyfrowe? coś ala trójnik w kablówce,dzięki
Ja mam antene z enki i na tym jednym konwerterze mam podłaczone jeszcze polsat i cyfre. Z tego cowiem to tylko na antenie z enki można podłaczyć pozostałe telewizje...oczywiscie konwerter musi mieć odpowiednią liczbę wyjść.. Jeśli TP jest też z HOTBIRD to pewnie też się da. Tylko jak mi monterzy podkreślali to tylko enka nie odbiera na pozostałych antenach...bo są za małe. Natomiast wszystkie inne telewizje odbieraja na antenie z enki..bo jest duża.
Bouni_Ledziny
05-11-2009, 15:48
Ja mam antene z enki i na tym jednym konwerterze mam podłaczone jeszcze polsat i cyfre. Z tego cowiem to tylko na antenie z enki można podłaczyć pozostałe telewizje...oczywiscie konwerter musi mieć odpowiednią liczbę wyjść.. Jeśli TP jest też z HOTBIRD to pewnie też się da. Tylko jak mi monterzy podkreślali to tylko enka nie odbiera na pozostałych antenach...bo są za małe. Natomiast wszystkie inne telewizje odbieraja na antenie z enki..bo jest duża.
a co ma do tego wielkosc anteny?
Spokojnie mozna podlaczyc kilka dekoderow do jednej anteny, trzeba tylko miec odpowiednia zlaczke/ trojnik do tego.
maKen_KSG
05-11-2009, 16:24
Ello
jako kibic Górnika mam pytanie czy osoby niepelnosprawnie wchodza na wasz stadion za free?
maKen_KSG
05-11-2009, 16:47
Ello
jako kibic Górnika mam pytanie czy osoby niepelnosprawnie wchodza na wasz stadion za free?
chodzi mi o mecze
zadzwon, wysli meila do klubu... powinni cie wpisac na liste do wejscia za free - wtedy podchodzisz do goscia z zeszytem na bramie wjazdowej... popros tez w razie czego o potwierdzenie.
Nie, sory zrobilem Cie w ciula. :)
Kolo AKSu to jest Aleja Harcerska w WPKiw, a Ulica Harcerska jest na Chorzowie starym.
Nie wiem skad chcesz jechac, ale musisz trafic na przystanek Chorzów Stary Bożogrobców. http://rozklady.kzkgop.pl/index.php Tu se wklep i wio.
Jeśli będzie jechał przez rynek w Chorzowie to musi wysiąść na Mazurskiej.
Chudy NFG
05-11-2009, 21:32
Ile czasu czeka sie na wyrobienie paszportu ??? PILNE !!!
Ile czasu czeka sie na wyrobienie paszportu ??? PILNE !!!
Chudy, jak przez ambasade to: "Okres oczekiwania na paszport, który jest sporządzany w kraju, wynosi do 3 miesiący."
Ale: "W przypadku, gdy okoliczności nie pozwalają na ubieganie się o paszport z odpowiednim wyprzedzeniem, w dniu składania wniosku o paszport 10-letni istnieje możliwosc wystąpienia z dodatkowym wnioskiem o wydanie paszportu tymczasowego na czas oczekiwania na doręczenie paszportu sporządzanego w kraju (art. 23, ust. 1, pkt. 3). Dokument ten, ważny do 12 miesięcy, będzie w tym okresie spełniał wszystkie funkcje 10-letniego paszportu książeczkowego."
Wtedy: "Okres oczekiwania na paszport tymczasowy wynosi 3-4 tygodnie. "
Chudy NFG
05-11-2009, 21:39
2-4 tygodnie
OK dzieki ... a nie wiesz czasami czy jest jakas roznica pomiedzy tym paszportem bio a zwyklym ???? Bo nie mam pojecia jakie teraz wyrabiaja ???
BIO?
Nie wiem co to jest nawet.
Ale mogę jutro spytać znajomych.
Chudy NFG
05-11-2009, 21:45
Kosa chodzi mi o ten co mozna np do Kanady bez wizy wjechac ... dokladnie nie wiem jak sie on nazywa
Foxu przez ambasade problem za duzo latania ... a zona musi zmienic bo waznosc ma ponizej 6 miesiecy wiec z mojego wypadu w styczniu narazie nic !!! Ale spoko jak na wyrobienie w PL czeka sie od 2-4 tygodni to spoko :) jakis tani lot i bedzie git :)
Patyk TzN
05-11-2009, 22:42
Jeśli będzie jechał przez rynek w Chorzowie to musi wysiąść na Mazurskiej.
ale czym tam jechac?
a co ma do tego wielkosc anteny?
Spokojnie mozna podlaczyc kilka dekoderow do jednej anteny, trzeba tylko miec odpowiednia zlaczke/ trojnik do tego.
Właśnie ma...podobno enka potrzebuje silniejszego sygnału co zapewnia jej wieksza czasza anteny. Ja tylko napisałem jak mam to zorganizowane..i przede wszystkim trzeba mieć odpowiedni konwerter bo pewności nie mam ale na tzw trójniku nie da się tego zrobić...trzeba każdy dekoder podłaczać do anteny oddzielnym kablem. Zresztą zapraszam na piwo do mnie do knajpy to pokaże jak mi to montery zorganizowały.
OK dzieki ... a nie wiesz czasami czy jest jakas roznica pomiedzy tym paszportem bio a zwyklym ???? Bo nie mam pojecia jakie teraz wyrabiaja ???
Jest tez opcja ze mozesz isc do urzedu wojewodzkiego i poprosic o wyrobienie expresowe paszportu... nie wiem jak to sie ma do biometrycznych ale wyrobienie expresowe ( w waznych przypadkach) trwa do 7 dni
roznica miedzy bio a zwyklym jest min taka ze zdjecie jest jakies tam odpowiednie i da sie zeskanowac w jakis tam sposob i jeszcze ten bio na okladce ma napisy w trzech jezykach
Panowie nich ktos mi uratuje dupe, na jutro musze miec to zrobione, a cheme mało kumam.......
Zadanie:
Krzem wystepuje w postaci trzech izotopów:
Krzem 28 (92,23%)
Krzem 29 (4,67 %)
krzem 30 (3,1%)
Oblicz średnia mase atomowa naturalnego krzemu.
wiem ze jak ktos umie chemie to dla niego to jest 5 minut roboty (sam chuja umiem a prawie to rozwiazałem :cham:)
mi sie wydaje ze powinno byc to obliczone ze wzoru:
Ar = 28u x 92.23% + 29u x 4.67 % + 30u x 3.1 % / 100%
CHYBA z tego wzoru ale niewiem jak go obliczyc poprawnie... help.
chyba zamiast przez 100% to przez 3 (obliczanie średniej wagi)
gdzie na Zawodziu jest poczta?
ul.bogucicka lub ul. Bohaterów Monte Cassino
Patyk TzN
06-11-2009, 15:34
ale czym tam jechac?
http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=rozklady&submenu=tabliczka&nr_linii=663&id_trasy=2453&nr_przyst=13
a jak sobie wsiade na AKS i wysiade na bozogrobcow to potem daleko jeszcze musze isc?
JohnyManhattan
06-11-2009, 18:08
Tam masz taki guzik "pokaz mape" kliknij i zobaczysz dokladnie gdzie isc. Mozesz tez wybrac satelite i zobaczysz gdzie jest boisko.
Chudy111
06-11-2009, 20:34
Panowie ogladam mecz Legii z Wisla na justine i co chwile wyskakuje mi takie jebane okienko ze mam sie zalogowac i placic nie wie ktos jak to ominac??
korzysta/korzystał ktos z Iplatv ?
Panowie nich ktos mi uratuje dupe, na jutro musze miec to zrobione, a cheme mało kumam.......
Zadanie:
Krzem wystepuje w postaci trzech izotopów:
Krzem 28 (92,23%)
Krzem 29 (4,67 %)
krzem 30 (3,1%)
Oblicz średnia mase atomowa naturalnego krzemu.
wiem ze jak ktos umie chemie to dla niego to jest 5 minut roboty (sam chuja umiem a prawie to rozwiazałem :cham:)
mi sie wydaje ze powinno byc to obliczone ze wzoru:
Ar = 28u x 92.23% + 29u x 4.67 % + 30u x 3.1 % / 100%
CHYBA z tego wzoru ale niewiem jak go obliczyc poprawnie... help.
tego się już nie dzieli przez 100%, jakbyś miał nie miał tych procentów to byś dzielił przez 100 czyli:
Si = 28u x 92,23% + 29u x 4,67% + 30u x 3,1%
lub
Si = (28u x 92,23 + 29u x 4,67 + 30u x 3,1)/100
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.