View Full Version : Pytania/Odpowiedzi
Mam taki problem mam piosenke normalnie pisze mp3 odtwarza w winampie na komorce i chce ja zaladowac do systemu z ery niestety pisze mi ze nieprawidlowy format. jak mam sprawdzic ten format czy mam dobry? prawy myszki nie dziala nic tam nie pisze.
Dostałem dzisiaj kartke ze szybe ze strazy miejskiej " Zawiadamia sie o popelnieniu wykroczenia polegajacego na zatrzymaniu pojazdu : Za znakiem zakaz zatrzymywania sie" nie sporzadzono dokumentacji fotogarficznej a na odwrocie pisze zeby stawic sie na młyńskiej do 7dni w celu złożenia wyjaśnień w sprawie zatrzymania pojazdu w sposób niezgodny.
Co mi za to grozi ? No i czy da sie jakos to obejsc :)
Grozi ci 100zł i 1 pkt karny. Sie wie bo sie dostało :lol:
chuja prowda jo tysz takie ciulstwo dostoł,wyjebołek to tyz to wyjeb,ciebie tam nie było wogule,tak jak Junior pisoł nie podpisołes tego ,kartki to se mogom w dupsko wrazić
JohnyManhattan
06-06-2009, 01:26
Mam taki problem mam piosenke normalnie pisze mp3 odtwarza w winampie na komorce i chce ja zaladowac do systemu z ery niestety pisze mi ze nieprawidlowy format. jak mam sprawdzic ten format czy mam dobry? prawy myszki nie dziala nic tam nie pisze.
Zrob tak PPM (prawy przycisk myszki ;))-> zmien nazwe -> i na koncu dopisz ".mp3" u mnie dziala jak czasem nie chce na foni czytac.
Pozdro
mam pytanie jakim programem przekonwertuję pliki mp3 na wav czy inne takie żeby zwykły domowy cd je odtwarzał??
jak dojechac z centrum Katowic na pyrzowice najlepiej ?
Ethan, wpisz w google 'mp3 to wav converter' i wyskoczy Ci tego cała masa.
GliwickaGieKSa
06-06-2009, 13:09
Jak usunąc sobie skrzynke e-mail??Mam 4 adresy a chce usunąc 2 a nie wiem gdzie co i jak...Prosze o pomoc :P
Fightłapa
06-06-2009, 13:30
To zależy gdzie masz konto;p
np.
http://poczta.onet.pl/pomoc/13204,0,26,6,0,37,1,10779,,pomoc.html onet
http://poczta.interia.pl/pomoc/?cat=178&inf=140 interia
jak dojechac z centrum Katowic na pyrzowice najlepiej ?
masz busa specjalnego spod estakady pkp, chyba 15zl w jedna strone, taxa 100-150zl
jest coś dziś ciekawego do obejrzenia/zrobienia w Katowicach?
masz busa specjalnego spod estakady pkp, chyba 15zl w jedna strone, taxa 100-150zl
Nie sprecyzowałem, chodzilo mi jak dojechać samochodem.
_Bartos_
06-06-2009, 14:19
Nie sprecyzowałem, chodzilo mi jak dojechać samochodem.
http://www.viamichelin.pl/viamichelin/pol/htm/hme/Homepage_lite.htm
wpisz sobie skąd dokąd chcesz dojechać
JohnyManhattan
06-06-2009, 14:19
Z ronda w strone w gwiazd i dalej na sosnowiec, a potem sa znaki kaj zjechac.
Dni Dębu :cham:
JohnyManhattan
06-06-2009, 17:20
http://www.katowice.eu/artykuly/kalendarium,0,0,327,2009,6,6
jezeli ktos brał udzial w Amatorskiej Lidze siatkowki w myslowicach prosze o PW mam pare pytan.
NeeMeezus
07-06-2009, 12:41
Panowie i Panie !! Ważna sprawa ! Jak dojechać na basen do jaworzna jadąc od tego ronda przy faszyn hałsie :D ?? to na tym drugim rondzie chyba juz w centrum odrazu na prawo zjechać ? to jest tam ?? Potrzebuje szybką odpowiedz !! Z góry dzięki !!:piwo:
Yildiray
07-06-2009, 12:45
Tak na tym rondzie Pulku jakiegos tam w prawo obok supermarkietu Champion chyba.
NeeMeezus
07-06-2009, 13:09
Ok i jak sie nie myle to chyba nawet widać ten basen z ronda :) Tylko niewiedziałem czy to jest to !! Ale THX
a jak wygląda remont basenu w Tychach na ul.Edukacji 9 ? (obok "stadionu" GKS Tychy)
nadal coś robią czy już może otwarty ? :)
Cały czas jest remont. Podobno robia dach i potrwa to min. do końca sierpnia.
bart_wnc
07-06-2009, 14:34
mam taki problem ... do kompa mam podlaczony wzmacniacz i normalne glosniki. Obie rzeczy mialem podpiete pod jednego Jeck'a (zielony) ale bos mi buczy :/ jak jakies transformator. Co mam zrobic zeby przestalo buczec i jaki program mam sciagnac zeby podpiac cos pod niebieskiego Jeck'a ??
Miłosz1964
07-06-2009, 22:48
Gdzie kupie antygrafa i w jakiej cenie ?
Wie ktos czy w Hiszpanii nadal jest legalizacja marihuany?
Jaworzno
08-06-2009, 16:09
Tam jest dziwna sytuacja. Dilerów to raczej ścigają ale jak idziesz ulicą i kopcisz to bezstresowo
Prawo w Hiszpanii pozwala na hodowanie na własny użytek, a zabrania czerpania korzyści z tego.
mart84zaw
08-06-2009, 17:59
Panowie, gdzie jest najtanszy sklep z zegarkami z duzym wyborem?,seiko,swatch,citizen, tissot?
W Silesii maja ogromna marże, a i wybór bez szalenstw..
kamilosgks
08-06-2009, 20:40
Ile jest ważna książeczka sanepidowska?
Zależy na ile ci podbiją, zazwyczaj podbijają na rok.
Gdzie prywatnie w Katowicach (lub okolicach) zrobie w miarę tanio USG ?
Capoeirka64
09-06-2009, 14:43
Gdzie prywatnie w Katowicach (lub okolicach) zrobie w miarę tanio USG ?
W Mysłowicach Mikołowska 1 w Szpitalu nr1 dość tanio można zrobić USG
Czy orientuje się ktoś gdzie w Katowicach można znaleść kanał samochodowy, taki ogólnodostępny, żeby sobie coś można było zrobić pod spodem ? ? Kiedyś taki był na Ligocie na Kokocincu, podjchałem i widzę że w tym miejscu stoją garaże. . .
W Mysłowicach Mikołowska 1 w Szpitalu nr1 dość tanio można zrobić USG
Widac juz cos?
Podobny do Levego?:drwal:
Levy:pijaki:
Capoeirka64
09-06-2009, 21:38
Widac juz cos?
Podobny do Levego?:drwal:
Levy:pijaki:
jak dwie krople wody
haahhaahahahah :D kurwa rozjebaliscie mi uczucia :) Levy moje gratulacje!! :piwo:
mówi się kiedy odchodzą wody
mówi się kiedy odchodzą wody
:golebie:
Szydercy :lol:
da sie kupić pakiet sms w Orange Mix? ale tak jednorazowo za kase:>
Anty rUCH
10-06-2009, 13:31
Gdzie w Katowicach kupię saletrę potasową ?
poszukaj w sklepach spożywczych i na targu napewno będzie ;) ale w małych paczkach ^^ a na wage to nie wiem
Anty rUCH
10-06-2009, 13:43
Problem w tym , że byłem już w wielu sklepach i mówili , że nie mają. A może znacie jakieś sklepy , targi gdzie są ?
to chyba zależy jakiego masz mixa, ja mam Nowy Twój Mix i pakiety wlaczam na SMS na nr 255
no wlasnie problem w tym,ze nie wiem jaki jest ten Mix, chyba najlepiej bedzie jak pojde do salonu... dzieki ;)
Gdzie w Katowicach kupię saletrę potasową ?
Chyba w jakimś sklepie ogrodniczym, ale takim lepszym.
Kibicka18
10-06-2009, 15:24
Pakiet w Orange mix kosztuje 5 zł i koszt wysłania smsa 20 gr, masz chyba 500 lub 600 smsow, wiec wiadmosc o tresci PAKIET pod nr 140:) Pozdro.
jakimi busami dojadę do Szpitala Górniczego w Sosnowcu na ulicy medyków 2? I możliwie jak najbliżej z okolic Bogucic. Info nie dla mnie tylko dla osoby starszej wiec jej zależy żeby nie latać np. do zawodzia :) dzięki za wszelką pomoc
najlepsze polaczenie to chyba przez Burowiec. Wpierw 109 na przystanek Burowiec Szkoła potem przejść 150 metrów na Dąbrówka Mała Skrzyżowanie i tam 805 do konca trasy
Adas32SK
10-06-2009, 17:32
kiedy jest festyn na Bogucicach?i jak sie przedstawia planowo?PW prosze
z tego co kojarza to 20.06, ale planu jeszcze nikaj nie widziołech
US będzie czynny w piątek?
Problem w tym , że byłem już w wielu sklepach i mówili , że nie mają. A może znacie jakieś sklepy , targi gdzie są ?
na giszowcu na targu jest około 2 sklepow co maja to i wiem o tym ^^ a w katowicach po sklepach nie orientuje się ale na targu raczej powinni mieć (jak nie byłeś zajrzyj)
http://www.footballfans.pl/
Kupował ktoś u nich i może powiedziec cos o koszulkach,materiał itd :)
Dobra jakosc materialu, nie ma jakiegos szalu, ale nie rozciagaja sie po praniu, w miare ok.
Dobra jakosc materialu, nie ma jakiegos szalu, ale nie rozciagaja sie po praniu, w miare ok.
Jaki kurwa rym :jezor:
http://www.footballfans.pl/
Kupował ktoś u nich i może powiedziec cos o koszulkach,materiał itd :)
Dobre jakosciowo, paczka przyszła mi expresowo, dobry kontakt - Polecam tego allegrowicza:) :zabki:
Koszulki są tez do kupienia w sklepie Luzzzshop w Tychach (niestety tylko niektóre)
I osobiscie takze je polecam
Anty rUCH
10-06-2009, 22:00
Gdzie kupię dużo i tanio piłeczki pingpongowe ? Nie chodzi mi o jakość tylko o ilość.
poszukaj hurtowni na map24 albo jakiejś podobnej stronie np. google
Yildiray
10-06-2009, 22:42
Gdzie kupię dużo i tanio piłeczki pingpongowe ? Nie chodzi mi o jakość tylko o ilość.
W Myslowicach na Slupnej jest hurtownia-->http://www.olimp*********/category/100,tenis-stolowy
US będzie czynny w piątek?
Będzie
Brał ktoś w futbol fansie tą wiatrówkę retro?
http://www.footballfans.pl/wiatrowka-retro-cat-15-id-36.aspx
Chce sobie ją kupić, ale zastanawiam się jak wygląda na żywo
Jest dziś otwarty jakiś basen ?
na Siemcach? Tarnowskie?
JohnyManhattan
11-06-2009, 13:00
Dzisiaj jest wszystko zamkniete, tylko wlasciciele moga pracowac jak chca.
pytanie za milion monet
dowozi ktoś w ogóle dzisiaj pizze ?
Gdzie w Katowicach zrobie nadruk na koszulce (dobry jakosciowo, trwały) - z przodu i z tylu (rozne kształty, wielkosc)
JohnyManhattan
11-06-2009, 14:47
na placu wolnosci, w skarbku
Dzisiaj jest wszystko zamkniete, tylko wlasciciele moga pracowac jak chca.
Niech żyje socjalizm!
Pytanie: jadę jutro do Ostravy, co tam zobaczyć, co warto zwiedzić, gdzie warto być?
Pytanie: jadę jutro do Ostravy, co tam zobaczyć, co warto zwiedzić, gdzie warto być?
Chyba jest tam zoo i park miniatur,dalej się nie orientuje.
Pakiet w Orange mix kosztuje 5 zł i koszt wysłania smsa 20 gr, masz chyba 500 lub 600 smsow, wiec wiadmosc o tresci PAKIET pod nr 140:) Pozdro.
wysłałem i odpowiedzieli mi,ze ten pakiet jest tylko dla klientow nowego mixa. Z tego wynika ze ja mam jakiegos starego ;/
dzieki.
Capoeirka64
11-06-2009, 17:51
sproboj SMS na 255 ;)
niekumaty
11-06-2009, 17:54
pytanie za milion monet
da grasso dowozi.
pytanie za milion monet
widzialem na miescie kolesia z telepizzy, wiec tez pracuja.
Ma ktoś może rozkład jazdy tego busa J? Czy jedzie on z dworca?
http://www.pkm.jaworzno.pl/rozklady/frame.php?kat=00J_20080519&nr=34&kier=2
tak z dworca.
a fashion house to ktory przystanek?
Jęzor Centrum Handlowe. J staje naprzeciwko fashion house'a.
Jezeli mam telefon z wyświetlaczem 3,2 to jaka powinnem miec rozdzielczosc?
Mam czarna bluze na ktorej mam plame z pasty do zebow. Nie wiecie czy plyn vanish pomoze w jej usunieciu czy polecacie jakis inny srodek?
przeciez nawet mydłem to usuniesz :jezor: dobrze natrzyj,odczekaj i zmyj ciepłą wodą ocierając...
chyba ze to jakas specjalna pasta do zębów:P
przeciez nawet mydłem to usuniesz :jezor: dobrze natrzyj,odczekaj i zmyj ciepłą wodą ocierając...
chyba ze to jakas specjalna pasta do zębów:P
wlasnie nie da rady, probowalem juz tak jak mowiles i plama jak byla tak jest :/
jak mam takie normalne konto w pko to bez problemu moge przyjmować przelewy w euro?
Capoeirka64
11-06-2009, 21:12
Kapin dziwne powinno zejść , sproboj plynem do prania lub proszkiem normalnie w rekach wyprać
jak mam takie normalne konto w pko to bez problemu moge przyjmować przelewy w euro?
Mozesz z tym,ze beda ci przeliczac euro na zlotowki co jest malo oplacalnym,bankowym kursem.
Konto walutowe,tam dostaniesz kase w euro i pozniej samemu sobie bedzie mogl zamienic.
JohnyManhattan
12-06-2009, 13:50
Ile moze isc kasa z wplatomatu na moje konto w mBanku, wplacilem w Multi?
KurczaK90
12-06-2009, 14:55
http://centrumreklamy.com bawił sie ktos z Was w klikanie reklam z tego serwisu? Jest kasa, polecacie?
Ile moze isc kasa z wplatomatu na moje konto w mBanku, wplacilem w Multi?
w Multi jeszcze nie wpłacałem ale z mBankowego zawsze do godziny miałem, raz zdarzyło się trochę dłużej
JohnyManhattan
12-06-2009, 16:53
No spoko juz doszlo. wplacilem 13.20cos a o 14.00 chyba mieli ksziegowanie i bylo
zobacze gdzies na zywo siate kobiet Hiszpania - Serbia ?
Jak dodac/zrobic melodie/linie melodyczna we FruittyLoopsie? moze ma ktos jakie podrecznik (online oczywiscie) do tego programu
Czy to kule normalne że ten nażelowany szwul Ronaldo zarobi w Ralu pol miliona funtów na tydzień??????????????
http://waszapilka.pl/artykul,833,557,500_tys.__Funtow_za_tydzien_gry_Ni emozliwe_A_jednak
Co muszę zrobić, żeby wyrobić sobię książeczkę z sanepidu? Ile to kosztuje i jak długo się na nią czeka?
Chyba, że ma ktoś do pochytania taką książeczkę? Potrzebuję, a pracę mam od zaraz, więc trochę mi się śpieszy. :)
Pozdrawiam
KurczaK90
12-06-2009, 22:05
Co muszę zrobić, żeby wyrobić sobię książeczkę z sanepidu? Ile to kosztuje i jak długo się na nią czeka?
Chyba, że ma ktoś do pochytania taką książeczkę? Potrzebuję, a pracę mam od zaraz, więc trochę mi się śpieszy. :)
Pozdrawiam
Pisz do Emiego, sprawa z ksiazeczkami była juz wałkowana z tysiac razy :)
Jest może teraz (sobota) otwarty bank pko żeby wypłacić wiekszą gotówke?
w weekend nic nie zrobisz z tego co wiem.
ok, już wiem, do 16 jest otwarte w auchanie i na pułaskiego. Całe szczęscie.
pracuje ktos w strazy pozarnej??
pracuje ktos w strazy pozarnej??
ja jestem w OSP:hihi:
JohnyManhattan
14-06-2009, 01:50
Jezeli mialbym umowe zlecenie od lipca, to moge sobie bez problemu wziac 4 dni urlopu 21-24? Pytam bo prawdopodobnie ide do roboty od lipca, a ten tydzien bym chcial sie urwac na "wypoczynek" i nie wiem czy bez problemu dostane wolne, oczywiscie bezplatne, czy bede sie musial jebac z L4. Prosze o pewne odpowiedzi. :)
Wedlug przpisow nie nalezy Ci sie urlop platny. Na urlop bezplatny pracodawca moze sie zgodzic ale nie musi. Wiec wszystko zalezy od tego jak sie dogadasz
Jak złożyłem PIT w połowie kwietnia to kiedy dostane ten cholrny zwrot podatku???
Jak złożyłem PIT w połowie kwietnia to kiedy dostane ten cholrny zwrot podatku???
O ile dobrze pamiętam do końca czerwca US ma czas na zwrot podatku.
Jezeli mialbym umowe zlecenie od lipca, to moge sobie bez problemu wziac 4 dni urlopu 21-24? Pytam bo prawdopodobnie ide do roboty od lipca, a ten tydzien bym chcial sie urwac na "wypoczynek" i nie wiem czy bez problemu dostane wolne, oczywiscie bezplatne, czy bede sie musial jebac z L4. Prosze o pewne odpowiedzi. :)
Tak jak Foxu pisał, na zleceniu jest tylko urlop bezpłatny, który zależy od humoru pracodawcy.
Nie ma też czegoś takiego jak L4 ;/
Jak dodac/zrobic melodie/linie melodyczna we FruittyLoopsie? moze ma ktos jakie podrecznik (online oczywiscie) do tego programu
Na youtube poszukaj.
Ale lepiej sam kombinuj, program ma naprawdę fciul funckji i warto je wszystkie poznać samemu, poza tym każdy plugin zawiera "help", który wytłumaczy Ci, jak się nim posługiwać.
hanys 85
14-06-2009, 12:48
Jak dojechac na OTK w Jaworznie z Katowic bo z tego co kojarze przez reomonty drogi jakos trzeba inaczej jechac. Jade autem oczywiscie
Adas32SK
14-06-2009, 18:08
do 3ech miesiecy a nie dłuzej jak do 30ego lipca,wynika to z ustawy o podatkach.pozdro.
p.s.jesli wyszedł jakis bład moze sie przedłuzyc,jesli sie przedłuzy z ich opieszałosci nalzez sie odsetki,jesli ze złego rozliczenia,nie ma odsetek.
A dostał ktoś z was może ostatnio zwrot? Jak tak to kiedy to składaliście to będę miniej wiecej wiedział. Bo jak teraz przychodzą tych z marca to nie mam co sie łudzić...
A dostał ktoś z was może ostatnio zwrot? Jak tak to kiedy to składaliście to będę miniej wiecej wiedział. Bo jak teraz przychodzą tych z marca to nie mam co sie łudzić...
im sie wcześniej złoży wniosek tym szybciej kasa przyjdzie, ja gdzieś na początku marca złożyłem wniosek, i kase dostałem pod koniec kwietnia
Mam pytanie do elektroników z zamiłowania. Z góry zaznaczę, że nie jestem geniuszem w tych sprawach więc proszę o wyrozumiałość.
A teraz o co chodzi. Mam kino domowe z amplitunerem i dwa wejścia na sygnał cyfrowy (tylko tam mogę odtwarzać dźwięk w 5.1) jedno wejście jest normalne (chinch chyba to sie zwie;) ) i w to wejście mam podpięty kabel z odtwarzacza z taką końcówką. Drugie wejście mam chyba Coaxial (takie dwa dziwne mniejsze wejścia, jakiś chujowe kostki plastikowe) i chciałbym do tego podłączyć kabel z dekodera Cyfry + z końcówką chinch. Są jakieś konwertery żebym mógł takim kablem połączyć dekoder z amplitunerem? Może mi ktoś napisać jak takie coś się fachowo zwie i czego mam szukać? A może umie ktoś takie coś zrobić:)
Tukker po Twoim opisie to Coaxial-wyjście dźwiynku po jednym chinch-u i jak mosz w dekoderze tysz coaxial to wszysko gro. A te "chujowe kostki plastikowe" to najpewnij bydzie wyjście optyczne czyli koncek światłowodu podłonczosz i gro. Pod warunkiym że takie wyjście mosz tysz w dekoderze.
Masz poplacone mandaty?
Nie, ale jeżeli z kzk gopu sie nie wlicza to powinno mi coś zostać.
niekumaty
14-06-2009, 22:44
pozamiatane chopie :hihi:
ja miałem nie polacone i po 4 dniach od złozenia pITU przyszło mi ze zostało to potrocone... i nadal jestem na minusie, kurwa!
i tu moje pytanie, kase dostaje do łapy w robocie, to sa jakies mozliwosci ze komornik/pismoprzyjdzie mi do zakładu pracy aby pobrac ten hajs? 'dług' u policji ponad 100 zł :lajkonik:
co ty haha ino do domu jak co.
JohnyManhattan
14-06-2009, 22:59
Jak wiedza gdzie pracujesz to moga tak zrobic. Moj stary tak mial :D:D
ale raczej nie po 100zł...
'dług' u policji ponad 100 zł
Po potraceniu 350zł zostalo mi jeszcze 600zł :(
Bo Junior dziennie siedzi na winklu i wali kire, raz na 2 dni wyłapie mandat i tak sie to toczy...
Sir Bobby
14-06-2009, 23:06
a nie prosciej zaplacic te 100 zł ktore predzej czy pozniej i tak drapna i miec spokoj...?
niekumaty
14-06-2009, 23:18
no jaaaa, cały czas mi to po głowie chodzi, ale wiesz jak jest, pensja mała, wydatków w chuj, i do tego jakos mi nie predko do sponsorowania mend..
a nie prosciej zaplacic te 100 zł ktore predzej czy pozniej i tak drapna i miec spokoj...?
A poczułeś kiedyś słodycz umorzonego mandatu? Jak nie to może kiedyś warto poczekać przed zapłatą?
u mnie w pracy można się było z robotę pożegnać, jak Urząd Skarbowy zajmował konta pracowników za takie rzeczy...
no jaaaa, cały czas mi to po głowie chodzi, ale wiesz jak jest, pensja mała, wydatków w chuj, i do tego jakoś mi nie predkość do sponsorowania mend..
nie martw się przyjdzie co za niedługo od razu z egzekucji, do ciebie i twojego pracodawcy ze ma ci potracić z wypłaty. jeżeli tego nie zrobi on zapłać kare na podstawie jakiś tam paragrafów. no chyba, że robisz na czarno to ci ch.. zrobią.
Potrzebny dobry dentysta, ale tylko z NFZ.
niekumaty
15-06-2009, 09:23
u mnie w pracy można się było z robotę pożegnać, jak Urząd Skarbowy zajmował konta pracowników za takie rzeczy...
no własnie, kurwa namysliłem sie - ide wpłacic :hihi:
olej takie społeczniackie zachowanie, witaj US z gardą przed robotą :D
Pomimo że pieniądze dostajesz "do ręki" jeśli masz umowę o pracę i pracodawca odprowadza za Ciebie wszystkie składki i podatki...to Cie drapną. Należnośc z tytułu mandatu karnego egzekwowana jest przez Urząd Skarbowy własciwy dla twojego miejsca zamieszkania. W końcu ktoś weżmie do ręki twoja sprawę...popatrzy gdzie pracujesz i przyjdzie zajęcie wynagrodzenia do firmy. Twój pracodawca bedzie musial to zapłacić...potracajac Ci z pensji. Jeśli pracujesz na czarno...to nic Ci nie zrobią. Po roku bezskutecznej egzekucji sprawa zostaje umorzona.
witam. mega ważna sprawa :) czy zna ktoś lekarza medycyny pracy, który wystawi mi 'zaświadczenie' na studia bez badania mnie?:) i w jakiej cenie takie badanie? :P bardzo prosze o jakieś wskazówki gdzie mógłbym sie udać:P i czy trzeba miec skierowanie jakieś?
Dzięki chopy
w Skarbku jest lekarz medycyny pracy, to jest ino chwila roboty, rejestrujesz sie bez żadnego skierowania i zaraz praktycznie wchodzisz do gabinetu, krótkie badanie i z głowy :) koszt 18 zł
Baton , jest dentysta na forum ,bodajze Wiciowiec ( moge się mylic)
a salon mo w Siemianowicach nazywa się Dentomed
te mandaty to i tak ściągną, mi w tym roku policzyli mandat który dostałem podczas meczu charytatywnego w Libiążu (100 ok 2 lata temu) i zapłaciłem chyba 7 zł odsetek
Gdzie w Katowicach (ew. Chorzów, Mikołów) kupie oryginalną koszulke Barcelony???
W Go-sporcie nie ma.
Potrzebuje ja do piatku, wiec zadne czekanie mnie nie interesuje - PILNE MAX.
W Fashion Housie chyba ostatnio widziałem ale nie jestem w 100% pewny.
Kiedy ma byc czynny sklep JP na Slowackiego?
Kiedy ma byc czynny sklep JP na Slowackiego?
19stego,tj.piątek
Misiek1964
16-06-2009, 22:39
Ino weź mapę bo nie trafisz ...
Pracuje ktos w ubezp. samochodowych?
vAn Daal
17-06-2009, 14:56
zna sie ktos na sprawach sadowych/procedurach zatrzymań ??? PW
Gdzie w Katowicach (ew. Chorzów, Mikołów) kupie oryginalną koszulke Barcelony???
W Go-sporcie nie ma.
Potrzebuje ja do piatku, wiec zadne czekanie mnie nie interesuje - PILNE MAX.
W Fashion Housie chyba ostatnio widziałem ale nie jestem w 100% pewny.
potwierdzam.
W SCC w sklepie Sizzer i MaxSport, w Go sporcie tez kiedys widzialem
Adas32SK
17-06-2009, 17:13
zadzwon se do skarbowki to cipowiedza kaj jest Twoja kasa...
Odzyskam zdjęcie usunięte z pamięci telefonu ? Jeśli tak to prosiłbym o instrukcję co i jak (najlepiej PW).
robilem przelew bankowy przez neta, w momencie zatwierdzania zawiesil sie na chwile komputer i odruchowo kliknalem drugi raz, po czym wyslalo mi ten przelew 2 razy :dead: wie ktoś czy da sie anulować takie coś? juz podobno od razu sie zaksiegowal;/ (ing bank)
na infolinii mi mowia ze albo pismo do ING albo z odbiorcą sie dogadac,ja pierdole poki co 150zl w dupe:/
Jak wyglada sprawa pobierania podatku przy umowie o zlecenie
Przykładowo, 8zł brutto to netto .. ??
Slyszalem juz wersje ze zabieraja 19,22,cz nawet 30 procent, ktos wie jak to wyglada?
19WPTR64
17-06-2009, 23:18
Muszę jechać podpisac umowe z coca cola . wie ktoś moze gdzie w myslowicach sie znajduje ich firma lub siedziba?? bo koles mi nie wytlumaczyl jak tam dojechac i gdzie to jest . prosze o pomoc
Muszę jechać podpisac umowe z coca cola . wie ktoś moze gdzie w myslowicach sie znajduje ich firma lub siedziba?? bo koles mi nie wytlumaczyl jak tam dojechac i gdzie to jest . prosze o pomoc
dawniej siedzieli na Bagiennej na granicy Katowic i Myslowic.
19WPTR64
18-06-2009, 08:29
proszę o usunięcie tego postu
19WPTR64
18-06-2009, 08:30
ok .A Nie wiesz czy to jest naulicy bialobrzeska ?? czy magazynowej ??
dawniej siedzieli na Bagiennej na granicy Katowic i Myslowic.
kliknij tutaj (http://maps.google.pl/maps?oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&q=coca+cola+katowice&fb=1&split=1&gl=pl&cid=0,0,188095150750207488&ei=id45SuatH4Xc-Qbk9bjaAw&sa=X&oi=local_result&ct=image&resnum=1)
tutaj masz dokladna lokalizacje
19WPTR64
18-06-2009, 08:46
ok dzieki
Czy ktoś może dać mi namiar do chłopaków projektujących/wykonujących koszulki np. dzielnicowe? Tematyka troszkę inna a zamówienie rzędu 20-30 sztuk. spawa pilna. z góry dzięki za pomoc
_Bartos_
18-06-2009, 10:58
ma ktos cennik do chyba to jest pizzeria seven eleven ?
Capoeirka64
18-06-2009, 11:05
ma ktos cennik do chyba to jest pizzeria seven eleven ?
http://pizzozercy.pl/pizzeria,Katowice,Pizza+7+eleven/7/1 tu masz cennik ;)
_Bartos_
18-06-2009, 11:42
http://pizzozercy.pl/pizzeria,Katowice,Pizza+7+eleven/7/1 tu masz cennik ;)
wielkie dzieki :)
Wierutnik
18-06-2009, 15:57
fto mo załawic książeczka sanepidowsko??
JohnyManhattan
18-06-2009, 16:03
Uzytkownik Emi :D
Emi coś nie odpisuje,chyba na zawaloną skrzynke:rotfl:
Wierutnik
18-06-2009, 16:05
oczywiście chodzi mi o tako już podbito
Czym moge szybko pociac film? wystarczy prosty programik.
Slyszalem juz wersje ze zabieraja 19,22,cz nawet 30 procent, ktos wie jak to wyglada?
od stycznia 2009 18%
Czym moge szybko pociac film? wystarczy prosty programik.
Windows Movie Maker chyba najprostszy.
movie maker najprostszy bo po 1 na xp masz go odrazu (nie trzeba szukać na necie) po 2 czyta duzo rodzajów plików i tylko przesuwasz gdzie na uciąć i tniesz ;)
hanys 85
18-06-2009, 19:37
Te krakowskie Wianki w jakim miejscu sie odbywaja dokladnie? rynek ?
JohnyManhattan
18-06-2009, 19:51
Bulwary wiślane
http://www.wianki.krakow.pl/pl/3/66/73/mapa-terenu
Fightłapa
18-06-2009, 19:57
Jeżeli chodzi o wycinanie scen prosty w obsłudze jest też VirtualDubMOD
(Po załadowaniu filmu wybierasz początek sceny wciskasz klawisz 'home' , wybierasz koniec wciskasz klawisz 'end' i tyle ;p
Te krakowskie Wianki w jakim miejscu sie odbywaja dokladnie? rynek ?
Bulwar Wiślany.
http://www.mmkrakow.pl/meeting/3702/Wianki+Krak%C3%B3w+2009++koncert+na+bulwarach+i+im prezy+towarzysz%C4%85ce.html
Mi na rachunku zawsze piszą że kwota podatku to 18% minus składka na ubezpieczenie zdrowotne. W sumie jakieś 25-26% zabierają z wypłaty na podatki, składki i inne duperele.
ok .A Nie wiesz czy to jest naulicy bialobrzeska ?? czy magazynowej ??
Jeśli Białobrzeska to są to Kosztowy, ale to jest chyba jeszcze nie skończone.
mam pytanie chodzi o spędzenie 3 może 4 dni na stodolni jak z noclegami???? macie jakies namiary?? gdzie sie bawić jak spędzać czas ;) najbardziej chodzi mi o noclegi ceny pokoje itd piszcie tu może być na pw stali bywalcy piszcie
Mi najbardziej spasowała knajpka na samym końcu - po lewej stronie patrząc na stację kolejową. Muzyka - bez tępej łupanki, raczej jakieś ciekawe starsze hit, trochę rocka, trochę breakbeatu... Dziewczyny fajne, piwo tanie (ale trzeba się "podlać" wódką, bo w ogóle nie kopie). No i piwo Banika jest smaczniejsze, niż nasze :hihi:
Pytałem się w klubie i ponoć idzie pochytać noclegi za 250 koron, ale nie wiem, ile w tym jest prawdy.
Para1964
19-06-2009, 10:04
mam pytanie ma ktoś do sprzedania To My Kibice nr 86 (listopad 2008) jak co to PW
Miłosz1964
19-06-2009, 16:26
Sa Montany w Chromie,po ile?
Jest cos innego i jakie ceny?
Capoeirka64
19-06-2009, 16:40
moje pytanie: Mozecie polecić jakiegos lekarza u ktorego mozną zrobic badania do pracy i ile takie badanie kosztuje?
Z tego co wiem to chyba z pracy dają skierowanie na badania do konkretnego lekarza.Koszty niewiem czy wszedzie takie same(ja płaciłem 50 zł)z czego pożniej pracodawca oddaje.Przynajmniej u mnie tak wyglądało ale czy tak jest wszedzie nie jestem pewny w 100%
Capoeirka64
19-06-2009, 16:50
dzieki ;)
Sa Montany w Chromie,po ile?
Jest cos innego i jakie ceny?
nie ma, ino beltony po 17 i molotowy po 24
moje pytanie: Mozecie polecić jakiegos lekarza u ktorego mozną zrobic badania do pracy i ile takie badanie kosztuje?
Medycyna pracy
NeeMeezus
19-06-2009, 23:05
Idzie gdzieś obejrzeć mecz dzisiejszy na internecie ?? NA ŻYWO !!
JohnyManhattan
19-06-2009, 23:07
http://www.sport-typ.info/viewpage.php?page_id=133
NeeMeezus
20-06-2009, 00:15
JohnyManhattan DZIĘKI !!!!!!:piwo::piwo::piwo:
NeeMeezus
20-06-2009, 22:30
Panowie i Panie sprawa pilna w chu.j !! Jeśli zamówiłem u gościa koszulki kase posłałem i koszulek nie dostaje juz 2 miesiąc a termin mi dał 5 dni ! to co moge zrobić ? Telefony meile i rozmowa na gg nic nie daje !! cały czas leci w chuja ! Idzie jakoś sprawe gdzieś skierować ? Da sie odrazu do sądu czy przez psiarnie trzeba ?? A może gdzieś indziej ? Jak ktoś sie zna to niech pomoże.....
KurczaK90
20-06-2009, 22:56
Jesli przez allegro kupowałes to skorzystaj z programu ochrony kupujacych.
Wszystko na ten temat :
http://www.allegro.pl/country_pages/1/0/education/pok/index.php?page=1
może to śmiesznie zabrzmi, ale jak namiary na typa miales z kibice.net to poszukaj ludzi z miasta owego producenta i skontaktuj sie z nimi, zeby go delikatnie "upomnieli" o uregulowaniu naleznosci :cham:
pare takich akcji, z tym, ze na allegro juz sie odbylo :)
NeeMeezus
20-06-2009, 23:12
własnie to jest problem że nie na allegro ! Kumpel zamawiał i dostał paczke z koszulkami a mi jakoś sie nie śpieszy ! Wątpie żeby ktoś z tego miasta akurat mi pomógł ! (Toruń) I jestem w czarnej dupie jak narazie :(
JohnyManhattan
20-06-2009, 23:42
Ma ktos numer kanalu na sopcascie z walka Kliczki?
witam panowie orientuje sie ktoś moze czym i jak najlatwiej dojechac na ulice owsiana 60a(ligota panewniki chyba) firma rieter najlepiej z centrum katowic
szukam dojścia do kogoś w Filharmonii Śląskiej - znacie kogoś?
Autobus 657 i wysiadasz na ostatnim przystanku (Panewniki - Owsiana).
hanys 85
21-06-2009, 21:15
Tak jak Kosa Ci pisal , nie martw sie ze do lasu Cie wywozi bo on tam ma postoj. Przejdziesz szlaban to kieruj sie na prawo, tam z boku budynku masz od razu drzwi do biur, hale sa troche dalej.
hanys 85
21-06-2009, 21:17
Acha jeszcze jeden szczegol o ktorym zapomnielismy , 657 rzadko kiedy jezdzi przez dworzec, przystanek masz na Sokolskiej a potem na Mikolowskiej
Da sie jakos w tym jebanym LG Cookie przenies kontakty z karty sim na pamiec telefonu?
Robiłem to tym zjebanym programem dołączonym do telefonu wszystko ładnie pieknie zapisane patrze na telefon a tam kurwa znowu to samo, no ja pierdole...
Mam pytanie , bo wiem ze kiedyś ktoś zrobił stadion GieKSy do PESa , ale nie umie go znaleźć . Mógłby mi ktoś go podesłać jak go jeszcze ma
Jest jakis program/stronka do sciagania filmików z Youtube?
http://downtube.eu/
_Bartos_
22-06-2009, 01:00
http://downtube.eu/
skoczk00
22-06-2009, 17:59
kiedy bedzie terminarz na 1lige?
kiedy bedzie terminarz na 1lige?
Całość chyba będzie znana jak ustalą łaskawie kto w ogóle zagra w I lidze.....
Na razie znaną są daty - http://bukowa1.pl/2009/06/11/terminarz-na-sezon-20092010/
dostałem esa na domowy, tylko ze babka tam sepleniła ze nic nie pokumalem ..
jest jakis numer, gdzie moge zadzwonic i ponownie go odsłuchac ?
Gdzie mogę kupić w miarę tanio balon do wina ?
JohnyManhattan
23-06-2009, 16:03
Pochodz po supermarketach, czasem sa, a jak nie to w OBI, Castoramie itp.
Na jakim przystanku wysiąść, żeby mieć jak najbliżej do przychodni na Ligocie ul. Piotrowicka 68 ? I jak dojść mniej więcej z przystanku ?
Z góry dzięki!
Pochodz po supermarketach, czasem sa, a jak nie to w OBI, Castoramie itp.
Dzięki
JohnyManhattan
23-06-2009, 16:48
wiadomo ze kapital podwaja sie w ciagu 6 lat przy oprocentowaniu zlozonym i miesiecznej kapitalizacji odsetek po jakim czasie kapital ten potroi swoja wartosc jesli warunki oprocentowania beda takie same wynik zaokraglic przyjmujac ze 1msc=30 dni
Szybko prosze o pomoc
Na jakim przystanku wysiąść, żeby mieć jak najbliżej do przychodni na Ligocie ul. Piotrowicka 68 ? I jak dojść mniej więcej z przystanku ?
1 przystanek za starówką. Idziesz prosto az do malego skrzyzowania i dupny budynek po lewej stronie i to jest przychodnia i apteka odrazu
http://www.youtube.com/watch?v=ivgCD31iKyg&feature=related
Co to za urywki filmu są w tym teledysku?
1 przystanek za starówką. Idziesz prosto az do malego skrzyzowania i dupny budynek po lewej stronie i to jest przychodnia i apteka odrazu
Ligota Ośrodek Zdrowia ?
tak to jest ta przychodnia
mlody_1964
23-06-2009, 23:39
Ma ktoś z was blueconnecta z Ery? Bo za cholere nie wiem jak sprawdzić ile mi zostalo transferu...dzieki za podpowiedzi;)
jaki bus jedzie pod sam rapid..?
wiem ze mozna dojechac 110 50 30 i przejsc kawalek, ale moze mi ktos przypomniec jaki to byl bus..?
z gory dzieki wielkie.
jaki bus jedzie pod sam rapid..?
Wiem ze mozna dojechac 110 50 30 i przejsc kawalek, ale moze mi ktos przypomniec jaki to byl bus..?
Z gory dzieki wielkie.
193
Wie ktos może gdzie kupie wode toaletową Scorpio Vertigo ??
http://img43.imageshack.us/img43/4271/henkelscorpiovertigo.jpg
Bardzo mi sie ta woda spodobała, a że dostałem ją w prezencie, to nie wiem kaj ją kupic.
Z góry dzięki.
Adas32SK
24-06-2009, 21:11
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=669658524
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=669658524
Adas32SK - dzięki, ale na co mi próbka. Liczyłem mniej wiecej na buteleczke o zawartości 75ml. Czy ktoś jeszcze może wie w jakich sklepach można kupić te wodę toaletową? Z góry dzięki.
_Bartos_
26-06-2009, 15:06
Ma ktoś udostępnić na 2 dni garaż z kanałem ?
Komanczz
26-06-2009, 16:29
http://www.youtube.com/watch?v=ivgCD31iKyg&feature=related
Co to za urywki filmu są w tym teledysku?
Nie wiem czy to czasem nie jest Westerplatte.
Gdy chce wlączyć jakis film na kompie to włącza sie tylko sciezka dzwiekowa. co z tym zrobic? Jak to naprawic? Z gory dzieki za pomoc.
Fightłapa
26-06-2009, 17:07
Gdzie wysiąść w Jaworznie żeby mieć jak najbliżej do Carrefour Express (ul Grunwaldzka 237) ... i co potem ... xDD
Jaworzno Osiedle Stałe
Jaworzno Urząd Skarbowy
Jaworzno Leopold
Jaworzno Pechnik
Jaworzno Hotel Brojan
Jaworzno Farna
Jaworzno Pocztowa
Jaworzno Rogatka
Jaworzno Krakowska
Gdy chce wlączyć jakis film na kompie to włącza sie tylko sciezka dzwiekowa. co z tym zrobic? Jak to naprawic? Z gory dzieki za pomoc.
mi tez sie tak dzialo, na Winampie i na Widnows Media Player mi tez tylko sie dzwiek wlaczal. sciagnelam Media Player Classic i wszsytkie filmy mi dzialaja na nim normalnie :) tez spruboj a jak nie zadziala to nie wiem :P
moze zainstaluj jakies kodeki ? ;)
w Media player clasic Tobie zadzialalo bo on ma chyba w sobie jakies kodeki
Anty rUCH
26-06-2009, 20:27
Kupię gdzieś w Katowicach takie breloki lasery ? Wiecie chyba o co mi chodzi? :)
Kupię gdzieś w Katowicach takie breloki lasery ? Wiecie chyba o co mi chodzi? :)
Chyba na targu jakimś najprędzej.
W kioskach takie coś zazwyczaj szło kupić.
pytanie do wyspiarzy.
ile kosztuje przejazd eurotunelem w dwie strony?
tak pi razy oko.
Oficjalna strona http://www.eurotunnel.com/ukcP3Main/ukcPassengers/ podaje ze od 44 funtow w dwie strony. Zalezy od terminu
Anty rUCH
26-06-2009, 22:53
Myślałem , że macie dokładne miejsce no , ale nic - dzięki.
Szukam osoby, która dorobi mi angielski klucz do drzwi. najlepiej żeby był to czyjś znajomy bo normalnie to nie chcą zrobić :/
obejrze w jakims pubie dzis szpil Polska - Brazylia ?
Nie wiem czy to czasem nie jest Westerplatte.
Dzięki, może gdzieś znajde go w internecie.
edit:
Jakby ktoś chciał to pod tym linkiem jest:
http://www.youtube.com/watch?v=tZ-wncmX8RA&feature=PlayList&p=D40153E8F66FF08D&playnext=1&playnext_from=PL&index=62
tu jest film o histroii legii tej prawdziwej
http://www.waszapilka.pl/artykul,1075,Prawdziwa_historia_CWKS_Legia
chodzi mi o to skad jeszcze i jakich pilkarzy pobrali
posiada ktoś wiedze na temat rolek?Chciałem zakupić jakieś do szybkiej/rekreacyjnej jazdy, ale też do powygupiania sie(np.hokej).Tak do 400 max 500 zeta.
Chudy NFG
27-06-2009, 17:37
Oficjalna strona http://www.eurotunnel.com/ukcP3Main/ukcPassengers/ podaje ze od 44 funtow w dwie strony. Zalezy od terminu
Ogolnie ET wychodzi drogo ... ja raz trafilem bilet weekendowy za 60 funtow ... normalna cena oscyluje w granicach 100- 150 funtow ... ogolnie fajne wrazenie jest jak wsiadasz po stronie F i wyjezdzasz w GB wczesniej niz miales godzine odjazdu z F :) ja osobiscie polecam promy tanie, wygodne a plyniesz od 1.15 do 2.05 w zaleznosci od armatora
Jak sciagnac mp3 z wrzuta.pl byla jakas stronka chyba co sie wrzucalo link i zapisywalo plik
skoczk00
28-06-2009, 13:09
co z tymi wylicytowanymi koszulkami z allegro? Kiedy bedziemy je wybierac?
_Bartos_
28-06-2009, 14:30
Ponawiam pytanie o garaz z kanalem na 2 dni :) a dodatkowo ma ktos moze euro do sprzedania ? z 200-300€ kupie ale ok 20go lipca dopiero.
Czy jak pobrany film mi "mruga" na czarno i pojawiają się czarne kwadraty to czy to wina błędu podczas pobierania czy po prostu taka wersja filmu ? A może brak kodeka ?
Kodeki zapewne.Wpisz w google "paczka kodeków" i ściągnij sobie wtedy wszystko powinno śmigać.
Kodeki zapewne.Wpisz w google "paczka kodeków" i ściągnij sobie wtedy wszystko powinno śmigać.
Faktycznie, myślałem że wszystkie potrzebne powinienem mieć, okazało się inaczej, ale teraz już śmiga.
mart84zaw
28-06-2009, 18:50
Witam
Potrzebuję zaopatrzyć się w mobilny internet.Biorę pod uwagę Play/Orangeprzede wszystkim.Plus i Ere ewentualnie.
Interesuje mnie 2/3h dziennie pracy,czyli ok 100godzin surfowania po necie-bez sciagania mp3 etc., cena optymalnie ok 60zł.
Ma ktoś doświadczenie i może się podzielić i coś polecić/zanegować??
Ma ktoś może pare gier do PlayStation1? (pożyczyc na 2tygodnie)
Piter_Jaw
28-06-2009, 19:15
Witam!
Gdzie znajde jakis sklep sportowy z obciazeniami, gryfami na silownie?
Najlepiej w okolicach Katowic oczywiscie..Ktory najlepszy a ktory najtanszy?
Z gory dzieki :piwo:
mart84zaw
28-06-2009, 19:19
ja kupiłem w Decathlonie, bardzo porządne
Gierdi polecam na snesorama.us tam masz gier na psx w cholere.
ps jakie gry ? ;)
panowie, laska dała mi swoją mp3 do sprawdzenia bo jej coś nie działa. Podlaczam ja do kompa, to raz wyswietlacz swieci, a raz nie. Komp jej w ogole nie widzi, a i wlaczyc sie jej nie da. Pomoze ktoś ?
Gierdi polecam na snesorama.us tam masz gier na psx w cholere.
ps jakie gry ? ;)
Jeden ch*j jakie, bo wyjeżdżam na 2tyg. i pożyczylem PS ale bez gier;/
PW
mlody_1964
28-06-2009, 20:36
Polecacie jakiegoś sprzedawcę butów na allegro? Myślę żeby kupić od "rewolucjacenowa" bo mają dość tanio(Nike Roubaix taniej o 80 zł niż w Sizeerze). Brał ktoś od nich? Niby piszą, że oryginalne, ale sam nie wiem jak to jest. Da radę trafić na jakieś fake'i na allegro?
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.