View Full Version : Pytania/Odpowiedzi
Kaj mozna pojechac gdzies za miasto odpoczac? Nie zadne Wisly, Ustronie itp. Tak na kilka godzin, np. jakies jeziorko kaj mozna np. zrobic grilla?
Rybaczowka przy starej trasie do Rudy Slaskiej (przez Panewniki), cos podobnego do tego co na Giszu jest
Czy ktoś ma problem z Cyfrą plus tzn od wczoraj nie działa po kablu hdmi... ??
Kaj mozna pojechac gdzies za miasto odpoczac? Nie zadne Wisly, Ustronie itp. Tak na kilka godzin, np. jakies jeziorko kaj mozna np. zrobic grilla?
Rybaczowka przy starej trasie do Rudy Slaskiej (przez Panewniki), cos podobnego do tego co na Giszu jest
Jako, że mieszkam praktycznie obok (jakieś 25 minut spacerkiem przez las), to rzeczywiście fajne tereny i nie raz się tam grilowało.
http://i39.tinypic.com/mll4xx.jpg
0 - wjazd do mnie na osiedle
1 - fajne miejsce do grila obok minibar
2 - Rybaczówka - przystań - najlepsze miejsce do grilów itd. Wszędzie podjedziesz autem praktycznie pod samą wodę.
no i po lewej i po prawej stronie są kajaki.
tzn. były :zabki:
otwarty jest dziś Real na 3 stawach ? ?
powinien byc. Inne sklepy sa otwarte.
Wiesz ktoś o ktorej mniej/wiecej może byc Gural na tym Reggae rap Festival?
Pewnie na sam koniec, czyli ok. 20
Szczepan
02-05-2009, 13:30
o Diador/Fatumhead
o TeWu
o ETNA
o Donguralesko
o Marlene Johnson
o Jah Meek
wiec myślę ze tak 18-19 bedzie Gural
Moze mi ktos wrzucic linki do torenta do Pitbull sezon 1.
przy dłuższym biegu średnim tempem boli mnie lewy piszczel, o co chodzi?
piszczel(kosc) czy lydka(miesien) ??
1 opcja mozesz miec peknieta
2 opcja brak kondycji :hihi:
kość
obuwie wychodzone dobrze, zadnego plaskostopia ani nic.
nigdy takiego czegoś nie miałem,a czasem sie pobiega dużo
moze zapalenie miesnia piszczelowego (czy jak to sie tam po polsku nazywa). mialem taki wlasnie problem - bolalo mnie przy chodzeniu. angielski szpital powiedzial, ze mam brac ibuprofen i samo przejdzie po jakims czasie. przeszlo po tygodniu, ale bol byl niesamowity.
http://www.sfd.pl/B%C3%B3l_jednego_piszczela-t364748.html
dokladnie tak samo to sie u mnie nazywalo... te ibupromy plus kilka tygodni bez biegania i nowe buty zalatwily sprawe
mnie kręgosłup boli po bieganiu. Już 3 tygodnie a nie biegam :/ Miał ktoś tak kiedyś?
mi przy okazji tego golenia poradzili wlasnie buty z dobrze amortyzujaca podeszwa oraz unikanie biegania po asfalcie i innych tego typu nawierzchniach. mysle, ze kupno nowych butow do biegania cos pomoze, jezeli biegasz w jakichs starych
mi przy okazji tego golenia poradzili wlasnie buty z dobrze amortyzujaca podeszwa oraz unikanie biegania po asfalcie i innych tego typu nawierzchniach. mysle, ze kupno nowych butow do biegania cos pomoze, jezeli biegasz w jakichs starych
oki dzięki chyba wiem w czym problem
do biegania po asfalcie to musicie miec porzadne buty bo na dluzsza mete to wam stawy nie wytrzymaja. jak nie teraz to w przyszlosci napewno. jesli biegacie jakos w miare regularnie to wydatek 200-300 zlotych na buty nie bedzie az taki drogi by miec zdrowe nogi. w "halowkach" to za dlugo nie pobiegacie.
Mlody87Witosa
03-05-2009, 08:07
mam pytanie kiedy odpalam photoshopa i obojetnie co wnim umieszcze lub zrobie wszystko jest czarno biale co jest grane chce zby bylo to w kolorze jak ma byc
obraz->tryb->rgb
pewnie masz skala szarosci
Parę dni temu na parkingu przy Biedronce w Mysłowicach przy ul.
Oświęcimskiej znaleziono psa Cocker Spaniel rudy, wiek ok 2 lat.
Pies jest bardzo zadbany, musiał więc zginąć stosunkowo
niedawno. Może ktoś zna właściciela, ew. mógłby przygarnąć?
Dysponuję niestety tylko takim marnym zdjęciem:
http://img259.imageshack.us/img259/5364/zdjcie036w.jpg
BRANIK_GT
03-05-2009, 19:56
Ma ktoś może zdjęcie koszulki GieKSy JAKO z reklamą ______'a ?
BRANIK_GT
03-05-2009, 19:57
Ma ktoś może zdjęcie koszulki GieKSy JAKO z reklamą takiej firmy co jest bee?
http://nfg.witaj.pl/foto/ruch/21.jpg
co nie co widać...
http://i39.tinypic.com/1y8o03.jpg
sebiusz87
04-05-2009, 10:12
Mam pytanie dotyczące tortów na 18-stke z naszym herbem wie ktoś gdzie można zamówić taki tort na ile mniej więcej osób jest taki tort i ile kosztuje taki tort. Jeśli ktoś ma namiary na cukiernie która takie torty robi to proszę bardzo o podanie. Pozdrawiam
Mam pytanie dotyczące tortów na 18-stke z naszym herbem wie ktoś gdzie można zamówić taki tort na ile mniej więcej osób jest taki tort i ile kosztuje taki tort. Jeśli ktoś ma namiary na cukiernie która takie torty robi to proszę bardzo o podanie. Pozdrawiam
Wiekszosc cukierni robi takie torty. Cena zalezy od wagi.
Pilnie potrzebuje analizy wierszy
Bursy "Dno Piekła"
Kaczmarskiego "Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego"
Jaworzno
04-05-2009, 19:10
Ze 6 tygodni jakoś
ma ktos jakis wzor zzalenia ktora mozna napisac ?
Kilka miesięcy temu, był artykuł o kibicach napisany niestety nie wiem przez kogo...
Pojawił on się także na Bukowa1.pl, lecz teraz go niestety nie mogę odnaleźć...
Było to bardzo ciekawie napisane, a niestety sobie tego nigdzie nie zapisałem...
Była ogólna mowa, że jak ktoś ma kaptur na głowie, szal na mordzie to że wszyscy myślą, że to jakiś hooligan, wandal...
Dokładnie nie pamiętam, co tam było zawarte, ale jeżeli ktoś wie o czym pisze i wie gdzie się to znajduje to proszę o odpowiedz :)
A i pamiętam nawet, że było to w .mp3 i było to na górze forum, tam gdzie teraz jest ogłoszenie w sprawie wyjazdu...
jest jakis bank coś w stylu mbank co nie pobiera oplat za konto /przelewy ? amatorka mbanku zmusza mnie do rezygnacji,a szkoda kolo 5-7 lat z nimi.
może nie za darmo ale 3zł miesięcznie za kartę(wypłaty z wszystkich bankomatów za free). chyba 10 darmowych przelewów w miesiącu.
darmowe to nie jest ale dać 3zł miesięcznie i móc wypłacać wszędzie to nie jest chyba dużo. - aliorbank
nordea ma darmowe prowadzenie konta ale średnie wpływy na konto to chyba 1,5tys. i z wypłatami kasy to samo.
o innych Ci nic nie napiszę.
PS.
co takiego zrobił Ci mBank ?:D
może nie za darmo ale 3zł miesięcznie za kartę(wypłaty z wszystkich bankomatów za free). chyba 10 darmowych przelewów w miesiącu.
darmowe to nie jest ale dać 3zł miesięcznie i móc wypłacać wszędzie to nie jest chyba dużo. - aliorbank
nordea ma darmowe prowadzenie konta ale średnie wpływy na konto to chyba 1,5tys. i z wypłatami kasy to samo.
o innych Ci nic nie napiszę.
PS.
co takiego zrobił Ci mBank ?:D
kilka debilnych rozmów na mlini, teraz poprosiłem o kredyt odnawialny kwota śmieszna 500 przyznali wyslali maila wniosek ok skontaktuje się ze mna handlowiec z dokumentami do podpisania,mija 2 tydzień echo,dziś dowiedziałem się że dzwonili do siostry która ma mój stary numer ( 6 lat) i bab a z ryjem czemu nie może rozmawiać z Tadeuszem,wkurwiony dzwonie na infolinie pytam jaki maja numer,a tam babka ze spokojem ,że 791..(nowy).BURDEL na max.
trzeba pomyślec o tym alior(interesuje mnie głownie dobra obsluga przez WWW.Placówka mnie wali..
Miłosz1964
04-05-2009, 21:28
Kilka miesięcy temu, był artykuł o kibicach napisany niestety nie wiem przez kogo...
Pojawił on się także na Bukowa1.pl, lecz teraz go niestety nie mogę odnaleźć...
Było to bardzo ciekawie napisane, a niestety sobie tego nigdzie nie zapisałem...
Była ogólna mowa, że jak ktoś ma kaptur na głowie, szal na mordzie to że wszyscy myślą, że to jakiś hooligan, wandal...
Dokładnie nie pamiętam, co tam było zawarte, ale jeżeli ktoś wie o czym pisze i wie gdzie się to znajduje to proszę o odpowiedz :)
A i pamiętam nawet, że było to w .mp3 i było to na górze forum, tam gdzie teraz jest ogłoszenie w sprawie wyjazdu...
http://www.goool.pl/main.php?id=16530
Prosze
Mi tam KO dali na 4,4tys w max 10 dni :)
ja z nimi na razie problemów nie mam :)
a w Aliorze konto posiadam te z konkursu więc póki co kartę jak i całe konto mam na free - je używam tylko do wypłat gotówki z bankomatów
Fightłapa
04-05-2009, 21:49
Pilnie potrzebuje analizy wierszy
Bursy "Dno Piekła"
Kaczmarskiego "Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego"
tylko tyle
Dno piekła
W dzisiejszych tekstach kultury pojawia się zgoła odmienny obraz piekła, wizja współczesnych artystów. Jest to obraz przełamujący wszelkie stereotypy i umiejscawiający to miejsce cierpienia w bardzo realnych, bliskich nam ramach. „Dno piekła” Andrzeja Bursy przedstawia właśnie takie niekonwencjonalne spojrzenie na obraz piekła. Przedstawia on piekielną naszą rzeczywistość. Obrazuje życie w piekle, jako zwykłe życie w wielkim współczesnym mieście gdzie to są:
„(…) ci starcy
hodowani dość często w mieszkaniach (…)”
Tylko, że w piekle nie istnieje nadzieja, wizja lepszego życia, poprawy. Tutaj istnieje tylko:
„uparte dążenie
z pełną świadomością jego bezcelowości”
**
Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego
W dorobku Jacka Kaczmarskiego znajduje się kilka "epitafiów" poświęconych twórcom. Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego zajmuje miejsce szczególne, zarówno ze względu na wpływ, jaki Wysocki wywarł na twórczość Kaczmarskiego, jak i ze względu na kunsztowną formę i uniwersalizm poruszanych tematów, dla których postać bohatera epitafium jest jedynie pretekstem.
jeśli chodzi o tego Wysockiego to musisz zapoznać się z biografią gościa.
;))
Ktoś wie ile kosztuje zrobienie prawka na Motor? Znaczy najpierw kurs, a potem egzamin ile wychodzi i jak długo trwa.
ultrasavanti
04-05-2009, 22:52
1100 zł w Żorach.
a ja mam pytanko troche z innej beczki. Ostatnio muszę długo chodzić w butach i wiadomo stopy się męczą i po ściągnięciu butów troche "pieką" i wiadomo nie pachną zbyt ładnie. Ktoś tu wspominał kiedyś o jakimś leku z apteki który pomaga. Do tego zna ktoś jakiś preparat do butów?
A kolejne pytanie to dziś nadeszły najgorsze dni w roku dla mnie, tzn. uczulenie. Brałem zyrtec ale jest dość drogi. Zna ktoś nawet na recepte jakiś dobry lek.
Fightłapa dzieki w chuj !
A kolejne pytanie to dziś nadeszły najgorsze dni w roku dla mnie, tzn. uczulenie. Brałem zyrtec ale jest dość drogi. Zna ktoś nawet na recepte jakiś dobry lek.
Telfast - na receptę jest. Aleric też pomaga ale jest słabszy niż Telfast. Dobre są też krople do nosa Avamys czy jakos tak, po nich dodatkowo tak bardzo oczy nie pieką.
A co do obolałych nóg, dobra jest lawendowa maseczka do stóp z Avonu.
http://www.goool.pl/main.php?id=16530
Prosze
Dzięki Wielkie !
JohnyManhattan
05-05-2009, 09:32
a do 'pachnących' ?
Dezodorant z Sholla taki rozowy z talkiem itd. w rosmanie sa. Nie warto kupowac tanszych zamiennikow bo nie dzialaja tak dobrze.
Będzie Gural na AWF-aliach ?'
słyszałem że ma byc ale jak narazie nie widziałęm żadnych informacji.
Szczepan
05-05-2009, 12:14
na AWF-aliach bedzie Semtex ( BRX i Kajman) i Płomień
Kornas1986
05-05-2009, 12:15
http://www.lastfm.pl/event/1046524 tu masz wszystkie wypisane zespoły z AWF-aliów i Gurala według tej rozpiski nie będzie.
http://music.myspace.com/index.cfm?fuseaction=music.showDetails&friendid=204096073&Band_Show_ID=38533919
To jak to rozumiec?
Kornas1986
05-05-2009, 12:19
pewnie mu się pomyliło z REGGAE RAP FESTIWAL który był 2 maja :)
Od której się zaczyna na AWF-aliach i do której trwa ?
Narazie wstępny i nieoficjalny plan AWF-ali, pewny jest termin.
http://www.urss.awf.katowice.pl/planawfalia2009.htm
mam pytanie
chciałbym zmienić wizerunek karty debetowej do bankomatu. jest możliwość wykorzystania jako grafiki naszego herbu rysowanego? przejdzie takie coś czy nie za bardzo?
raczej nie przejdzie. Tapeta z oprawami zato przejdzie:)
bart_wnc
06-05-2009, 09:11
orientuje sie ktos moze jakie zarobki sa w pizzeriach jako rozwoziciel ?? i jak ma sie swoje auto to oni mi je beda tankowac czy jak ??
damiann37
06-05-2009, 09:15
tankujesz sobie sam i więcej dostajesz za kurs
a stawki różne zależy ile robisz w miesiącu
bart_wnc
06-05-2009, 09:19
a tak mniej wiecej ile za godzine ?? kala sie takie cos czy nie bardzo ??
damiann37
06-05-2009, 09:30
w telepizzy jest chyba tak że 1,5 zł za godzinę i 4 zł za kurs ale nie jestem pewny
jakby się nie kalało to by ludzie tam nie robili :)
Zadzown se do Grubego Benka Tankuja auto i 5 na godzinke. Albo Sycyliana na Giszu ale obslugujesz tych ciuli niebieskich tzn trasy (Korea, Nikisz, Giszowiec, Murcki) Lajtowo Polecam.
bart_wnc
06-05-2009, 09:42
wielki dzieki chlopaki :)
_Bartos_
06-05-2009, 11:47
orientuje sie ktos ile moze kosztowac wykup mieszkania w centrum katowic o powierzchni 113m2 ( w obiekcie zabytkowym, mieszkanie komunalne )
niekumaty
06-05-2009, 12:01
zalezy jaki stan.
ale cos kolo 80 tys. :)
_Bartos_
06-05-2009, 12:10
no my mieszkamy w tym mieszkaniu i chcemy je wykupic na wlasnosc, wiec stan jest bdb :)
niekumaty
06-05-2009, 12:22
napisze tak.
babka nam gadała ze nasz metraz jest wykupywany za srednio około 60 tys. a mamy 93 metry2, mowilismy ze mieszkanie jest po remoncie i stan jest bdb, to powiedziala ze cena moze trocher wzrosnac,(pewnie maks 10 tys.) ale to ocenia rzeczoznawca, a wiadomo z nim zawsze mozna sie dogadac :cham:
niekumaty
06-05-2009, 12:23
oczywiscie pisze o centrum :)
raczej nie przejdzie. Tapeta z oprawami zato przejdzie:)
Jak to zalatwic??
w ING możesz mieć na karcie dowolny obrazek.
na całej karcie
wlasnie sie dowiedzialem ze dzis rodzice zalozyli konto w ING, przeniesli sie z PKO. Ma ktos kogos znajomego w ING? Bo mam kilka pytan.
Yildiray
06-05-2009, 16:42
wlasnie sie dowiedzialem ze dzis rodzice zalozyli konto w ING, przeniesli sie z PKO. Ma ktos kogos znajomego w ING? Bo mam kilka pytan.
Ja mam konto w ING.
Jak to zalatwic??
ja mam konto w ING wiec zalatwia sei to tak ze zamawiasz karte z wlasnym przodem i na stronie masz nawet mozliwosc zrobienia symulacji jak twoje zdjecie bedzie wygladac na karcie, dostarczasz im to i po paru dniach tygodniu masz karte.
KurczaK90
06-05-2009, 18:41
Ma ktoś nr.kom do jakiegoś przedstawiciela ALIOR Banku?
Zapomniałem hasła a na infolinie nie umiem sie dodzwonic.
Ma ktoś nr.kom do jakiegoś przedstawiciela ALIOR Banku?
Zapomniałem hasła a na infolinie nie umiem sie dodzwonic.
przedstawiciel chyba nic nie da. musisz próbować z infolinią
ale jakby co to : 782 892 895 - Patrycja
a jak zakładałeś tam konto nie dostałeś wizytówki z numerem ?:)
KurczaK90
06-05-2009, 18:52
Nie własnie, dostałem tylko 2 kartki a4 w koszulce z danymi i umową.
Koles jakis dziwny był, nawet nie dostałem długopisów ani teczki na dokumenty jak moi kumple ;/
siema, zna ktos odpowiedź na niżej zadane pytanie;>?
energia pośrednia w glikolizie beztlenowej? nadh?
lolo1989
06-05-2009, 19:24
Mam pytanie:
Co moze byc przyczyna, że gdy oglądam film nie ma napisów?? Sprawdzałem juz z rożnych stron napisy do filmu i zadne nie chca działac. Chodzi o film GSH2 oraz Szybko i Wściekle. Z góry dzieki za odpowiedz
Może oglądasz w programie, który nie obsługuje napisów? Albo masz ustawiony jakiś absurdalny czas przesuwania napisów, np. 2 godziny?
lolo1989
06-05-2009, 19:31
Już znalazłem problem :) tak jak pisałes Basu program mi nie odczytywał napisów
Mam pytanie:
Co moze byc przyczyna, że gdy oglądam film nie ma napisów?? Sprawdzałem juz z rożnych stron napisy do filmu i zadne nie chca działac. Chodzi o film GSH2 oraz Szybko i Wściekle. Z góry dzieki za odpowiedz
Nie wiem, czy to o to chodzi, ale:
W procesie oddychania beztlenowego z 1 cząsteczki glukozy pozyskiwane są 4 cząsteczki ATP. Dwie z nich powstają w procesie fosforylacji substratowej i stanowią końcowy zysk energetyczny.
W dwóch molach ATP zawartych jest 62,8 kJ energii. Z kolei w 1 molu glukozy zmagazynowane jest 2874 kJ energii. Przy całkowitym utlenieniu glukozy powinno więc powstać 90 cząsteczek ATP.
Wynika z tego, że wydajność beztlenowej glikolizy wynosi około 2%.
2 mole ATP uzyskane w wyniku fosforylacji substratowej są całkowitym zyskiem oddychania beztlenowego. Dalsze etapy fermentacji nie przynoszą dodatkowej energii.
a nie jest to tak że nadh trafia dalej do łańcucha oddechowego o ile występują warunki tlenowe i tam jest "uwalniana" ?
bo atp powstaje w fosforylacji substratowej i jest chyba bezpośrednią energią...
ale moge sie mylić. jebać biochemię
kaos azul
07-05-2009, 17:45
na czym moge ogladac TVP Sport (wszystkie dostepne zrodla) ?
W glikolizie glukoza jest rozkładana do pirogronianu. W warunkach beztlenowych pirogranian nie może być dalej utleniany ( glikoliza prowadziłaby do zwiększenia liczby zredukowanych cząstek NADH i zostałaby zablokowana przez brak NAD+ ) W oraganiżmie człowieka ( w mięśniach ) możliwe jest wówczas zredukowanie pirogrianianu do mleczanu (wodorem z NADH).
_Bartos_
07-05-2009, 19:23
Orientuje sie ktos gdzie skupuja kartridze do drukarek i kopiarek ?
Capoeirka64
07-05-2009, 20:35
Orientuje sie ktos gdzie skupuja kartridze do drukarek i kopiarek ?
W Katowicach na Wojewódzkiej
KurczaK90
07-05-2009, 21:13
oraz na słowackiego bodajże PRINTERIA :)
Ja nigdzie nie umiem sprzedac pustych, oryginalnych kartridzy z EPSONa ;/
olympus fe 25
może ktoś co nieco powiedzieć na temat tego aparatu?
stara cyfrówka ma już swoje lata i rozglądam sie za czymś na potrzeby domowo/meczowe, 11 zł/miech w MM na 30 rat, opłaca sie?
Fightłapa
08-05-2009, 08:49
W poniedziałek oddałem krew. Do dzisiaj boli mnie ręka i mam dość dużego siniaka. Normalne? ;p
raczej nie. Ja oddaje od kilku lat, kilka razy bolala mnie reka, jedak nigdy dluzej niz do nastepnego dnia, a siniak tez sie zdaza (nie wiem od czego to zalezy) ale tez nigdy nie mialem wiekszego niz taki o srednicy 1 cm....
W poniedziałek oddałem krew. Do dzisiaj boli mnie ręka i mam dość dużego siniaka. Normalne? ;p
Idz do lekarza...
NeeMeezus
08-05-2009, 09:36
Ja jak oddawałem pierwszy raz tez miałem dużego sińca na ręce !! Pytałem sie lekarza co może mi być i powiedział że jak to był 1 raz to nic poważnego , zdarzają się takie żeczy i już !! Ale dla pewności idź !
kaos azul
08-05-2009, 10:24
??podbijam
KrYpToN1
08-05-2009, 10:26
na N ce go mam
ponoć na Cyfrze+ ma się pojawić
Na polsacie cyfrowym jest TVP Sport, a obecnie została podpisana umowa z Cyfrą+
To wszystko zależy jak igła wejdzie w żyłę (umiejętności pielęgniarki, wkucia się w żyłę). Siniaki się biorą z tego, że po prostu potem pękła Ci żyła i zrobił się obrzęk. Popytaj w aptece o jakąś maść, lub jak wolisz idź do lekarza. Gdy obrzęk już Ci zejdzie, to poćwicz sobie tą rękę (np. zaciskanie pięści), by "zmęczona" żyła szybciej doszła do siebie.
Mam nadzieje, że znajdzie się ktoś kto mi pomoże :) Otóz, bylem dzisiaj oddać krew, tzn miałem taki zamiar. Pani pobrała mi kropelke krwi z palca i stwierdziła, że dzisiaj krwi nie moge oddać ponieważ jakis tam poziom hemoglobiny mam za niski. Zapytałem czym to moze być spowodowane to powiedziała, że np zmeczeniem. Ogolnie nie czuje sie zmeczony czy coś w tym stylu, wczesniej oddawałem krew normalnie bez żadnych problemow. Może ktoś poradzi co zrobić zeby nastepnym razem wszystko bylo w normie? Nie wiem czy to moze miec cos z tym wspolnego ale wczesniej brałem witaminy z Olimpu, a od jakiegos tygodnia ich nie biore. Moze to miec cos z tym wspolnego? Bo troche zgłupiałem dzisiaj z tym i nie wiem czy się martwić.
Jak ktos cos wie na ten temat to prosze o jakies.. rady? :)
Hemoglobina jest odpowiedzialna za przenoszenie tlenu w organiźmie. Jeżeli wartości są zbyt niskie to nie można oddać krwi - groziłaby anemia. Nie wiem jak niskie miałeś parametry hemoglobiny, ale jeżeli pielęgniarka nie sugerowała by iść z tym do doktora to nie powinieneś się martwić. Dlaczego masz obniżoną hemoglobinę? Tak jak powiedziała piguła - zmęczenie (nie musisz tego odczuwać), może dzień wcześniej, lub przez kilka dni forsowałeś organizm. Następnym razem, jak będziesz chciał oddać krew, to kilka dni wcześniej zwolnij tempo życia, jakieś soki (karotki, sok z buraków itp), dłuższe spacery. Powinno pomóc.
Hemoglobina jest odpowiedzialna za przenoszenie tlenu w organiźmie. Jeżeli wartości są zbyt niskie to nie można oddać krwi - groziłaby anemia. Nie wiem jak niskie miałeś parametry hemoglobiny, ale jeżeli pielęgniarka nie sugerowała by iść z tym do doktora to nie powinieneś się martwić. Dlaczego masz obniżoną hemoglobinę? Tak jak powiedziała piguła - zmęczenie (nie musisz tego odczuwać), może dzień wcześniej, lub przez kilka dni forsowałeś organizm. Następnym razem, jak będziesz chciał oddać krew, to kilka dni wcześniej zwolnij tempo życia, jakieś soki (karotki, sok z buraków itp), dłuższe spacery. Powinno pomóc.
Dzięki. Zmęczenia nie czuje ale codziennie trenuje i mam mecze. Wiec widocznie to dało się we znaki. Odpoczne troche to wroce oddac krew :)
Dzieki wielkie
po ilu dniach powinien byc dowod do odbioru ?
Zależy ile ludzi jest w kolejce. Jak byłem zmieniać dowód, to standardowo dostałem za miesiąc termin, ale babka kazała się pytać za 3 tygodnie. Odebrałem po miesiącu
damiann37
09-05-2009, 10:03
mój kolega dostał po tygodniu
najlepiej iść się pytać co tydzień
Vienio_Sk
09-05-2009, 10:45
po ilu dniach powinien byc dowod do odbioru ?
To zalezy raz po 2 tygodniach mozesz otrzymac a raz tak jak pisze ci na tej kartce po miesiacu ;) to wszystko zalezy jak trafisz ;)
Potrzebuje adresów pizzerii i innych pomieszczeń gdzie można sie posilić w okolicy akademików na Ligocie. Pomożecie?:zabki:
Capoeirka64
09-05-2009, 13:45
Da Grasso Ligota-Panewnicka
Potrzebuje adresów pizzerii i innych pomieszczeń gdzie można sie posilić w okolicy akademików na Ligocie. Pomożecie?
La Anna os. Zadole
Telepizza na Panewnickiej
no i na akademikach obok strachola w Panoramie tyle, że to już obiady a nie pizza.
JohnyManhattan
09-05-2009, 14:06
W Panoramie zajebiste i niedrogie obiady!! Polecam.
Anty rUCH
09-05-2009, 14:37
Czy na dzisiejszym meczu będą vlpeki anty ?
Jest juz nowe TMK w empikach ??
Dzisiaj 10 wiec pewnie od jutra w sprzedazy.
gdzie w necie będzie można zobaczyć finał i mecz o 3 miejsce MŚ w hokeju na lodzie ?
gdzie w necie będzie można zobaczyć finał i mecz o 3 miejsce MŚ w hokeju na lodzie ?
Szwecja - USA tu: http://atdhe.net/5824/
Rosja - Kanada tu: http://atdhe.net/6447/
www.meczyki.pl
stojeczek
10-05-2009, 13:42
jest ktos w stanie uzyczyc mi ladowarki do Samsunga c300 na 2 dni? swoja zostawilam za granica a potrzeba mi tylko zczytac ks telefoniczna :)
ok a potrzeba sciagać jakieś programy by spokojnie oglądać ?
jest ktos w stanie uzyczyc mi ladowarki do Samsunga c300 na 2 dni? swoja zostawilam za granica a potrzeba mi tylko zczytac ks telefoniczna :)
odbierz PW ;p
ok a potrzeba sciagać jakieś programy by spokojnie oglądać ?
nic nie trzeba, po prostu klikasz na link i se oglądasz ;)
jak wciepnac muze na ipoda ? mam itunes ale chuja sie w tym orientuje, a tradycyjnie 'wyslij do - dysk h' nie daje efektow na dysku ipoda dalej nic nie ma
Szwecja - USA tu: http://atdhe.net/5824/
nie działa m ten link , zresztą na meczyki.pl tez nie chce mi odtwarzać tego meczu :( macie jakis sposób ?
zainstalowałem sobie Sopcasta i oglądałem Ruch : Piast a przy meczach hokejowych pisze WWW i nie wiem o co chodzi :/
łap
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=38628&part=sports
pierwszy z góry mi działa
GieKSiarz z Załęża
10-05-2009, 18:40
Mam takie pytanie do "Ekipy Centrum" Dziś o godzinie 18.00 byłem na dworcu i stała tam grupa 20-30 osób w szalikach, koszulkach z ruchu śpiewających swoje ruch, ruch i oczywiście głośnym tekstem żeby każdy z czekających na autobus osób wiedział że są u siebie. Dlaczego nikt nie potrafił się zebrać z E.C?
Bo oni sie tak potrafia napinac tylko jak sa w obstawie policyjnej, jesli nawet policji nie bylo to w razie czego pojawila by sie w pare sekund. Gdyby bylo inaczej, uwierz mi, nie byli by tacy odwazni z ujawnianiem sie w takiej grupie.
GieKSiarz z Załęża
10-05-2009, 19:20
Foxu. No trzymam Cię za słowo. Mam nadzieję, że więcej osób z GieKSy to widziała i w razie czego potrafiła by interweniować gdyby jakiś GieKSiarz został zaatakowany. Pozdro
Mlody87Witosa
10-05-2009, 20:32
mam pytanko po formacie cos sie mi pojebalo
przed formatem: google niepodawalo mi propozycji ktore wpisywalem i pamietalo moje wizyty na stronach niemusialem sie nanowo logowac
po formacie: google niepodaje mi propozycji bo niechce ich ani ich nie zapamietuje tak jak sobie tego zyczylem ale juz ze stronami sa problemy nie pamieta moich logow i hasel na dana strone i za kazdym razem musze sie logowac na nowo a nie jak otowrze forum i juz automatycznie jestem zalogowany co robic jak to ustawic
przed formatem: google niepodawalo mi propozycji ktore wpisywalem i pamietalo moje wizyty na stronach niemusialem sie nanowo logowac
po formacie: google niepodaje mi propozycji bo niechce ich ani ich nie zapamietuje tak jak sobie tego zyczylem ale juz ze stronami sa problemy nie pamieta moich logow i hasel na dana strone i za kazdym razem musze sie logowac na nowo a nie jak otowrze forum i juz automatycznie jestem zalogowany co robic jak to ustawic
jak sie logujesz to jest taka opcja pod/obok 'zapamietaj mnie' i to zaznaczasz
Jakie są konsekwencje zerwania umowy o prace, która jest na określony czas (do czerwca)?
http://www.joemonster.org/filmy/16214/Zemsta_na_Buce
Muzyka z poczatku tego filmu? Co to jest?
Disturbed - Meaning Of Life
Fightłapa
10-05-2009, 22:16
Carmina Burana O Fortuna - Carl Orff
http://kaaz.wrzuta.pl/audio/2nILAnV7GyC/carmina_burana_o_fortuna_-_carl_orff
Ma ktoś jakieś namiary na fajne oferty na tanie wakacje w Bułgarii ale w sezonie, czy na jakieś biura podróży które się specjalizują w tanich wyjazdach. Z góry dzięki.
Chopie nojlepi do Bulgarii na wlasno reka :) polecom Obzor a jak chcesz miec spokoj cisze i plaze prawie do siebie to Biala 3 km od Obzoru zajebiste 2 miejscowosci ja w tym roku jade u znajomej mam pokoj 3 osobowy za 18 euro. Ale ceny w kwaterach u babuszek oscyluja w granicach 7-10 e apartamenty masz drozsze za apartament 50 - 100 euro zalezy jakie i co potrzebujesz. Polecam kwatery fajne i tanie :)
Ja preferuje wsadzić dupsko wygodnie w autobus, niech mnie zawiozą pod miejsce noclegu a za kilkanaście dni niech po mnie przyjadą:D Znalazłem fajne oferty do Grecji z biura podróży z Rybnika na 10 czy tam 11 dni za 600zł dojazd autokarem + noclegi, ale w Grecji już byłem i ta Bułgaria mnie kusi bo ponoć fajnie tanio tam jest na miejscu. Na razie z tego co znalazłem to tak taka wycieczka na gotowe i spanie w apartamencie 1200zł najtaniej w lipcu/sierpniu. Jebane studia, tak bym se pojechał teraz za 700zł i mam to samo:/
Siemanko... robił ktoś prezentacje w powerpoint o GieKSie??albo o tematyce sportowej...z góry dzieki :)
Bylem rok temu w Bułgari w Obzor, zdecydowanie polecam ta miejscowosc, na miejscu fajny klimat, dobre ceny i świetne piwo "Zagorka" ;)
Potwierdzam zagorka wymiata.
Ps. jak bulgaria to ino samolotem, 1h i jestes na miejscu a nie autokarem 20h.
ps2. Jak ktos jedzie do bulgarii chetnie sie dogadam aby cos kupil i przywiozl ;)
Mlody87Witosa
11-05-2009, 18:19
jak sie logujesz to jest taka opcja pod/obok 'zapamietaj mnie' i to zaznaczasz
awiec tak zapomnialem dopisac ze robie "zapamietaj mnie" lub "zaloguj mnie" lub "co tam jeszcze jest" i dalej mam z tym kape
Potwierdzam zagorka wymiata.
Ps. jak bulgaria to ino samolotem, 1h i jestes na miejscu a nie autokarem 20h.
ps2. Jak ktos jedzie do bulgarii chetnie sie dogadam aby cos kupil i przywiozl ;)
Tylko to kolejne kilka stów.
ja mialem za 1100 2 tygodnie zlotych piaskach samolotem w hotelu gdzie bylo wszystko co trzeba a do knajp mialem 10 minut spacerem ;)
Jest tu może ktoś kto trenuje w Hetmanie Katowice? Jeśli tak, to niech napisze do mnie na PW.
Jaki jest dokladny adres Fashion House'a w Sosnowcu?
Fightłapa
11-05-2009, 20:21
Jaki jest dokladny adres Fashion House'a w Sosnowcu?
ul. Orląt Lwowskich 138
41-208 Sosnowiec
Orląt Lwowskich 138
41-208 Sosnowiec
32 296 50 22
Wiem że głupie pytanie, ale jeżeli podbijam stawke na allegro i przegram licytacje to muszę coś płacic ?
JohnyManhattan
11-05-2009, 21:45
nie
Fightłapa
11-05-2009, 21:46
Nie, koszt ponosi tylko osoba, która wygra licytację. ;)
jakim autobusem najlepiej dostać sie do PZU w Tychach na ul. Wejchertów? orientuje się ktoś?
Anonimowy Dzięki
Najlepiej, jakbys wyszedl na przystanku pod szpitalem, to jest pierwszy przystanek, jak wjezdzasz od strony Katowic, wiec powinny sie tam zatrzymywac wszytskie autobusy, ktore nie jada przez Kostuchne, Czułów itd., tylko Murcki. Z tego, co pamietam to na pewno 1 i E-1(pośpieszny).
Jak wyjdziesz z autobusu to idziesz w tym kierunku, skad przyjechales, po prawej (po drugiej stronie ulicy) masz szpital, przechodzisz prosto przez skrzyzowanie, po prawej mijasz biedronke, albo cos takiego, idziesz caly czas prosto, po prawej jakas szkola, a po lewej, na przeciwko szkoly, jest PZU i WORD, powinienes znalezc.
Pozdro
facetoface
12-05-2009, 09:34
Witam
sa w katowicach jakies technika zaoczne? nie wazne czy platne czy bezplatne, ale czy takie sa?
i najlepiej 2 letnie
wiem ze jest cosinus ale to liceum
BRANIK_GT
12-05-2009, 11:03
Niepubliczne Technikum Uzupełniające dla Dorosłych w Katowicach
Tadeusza Boy'a Żeleńskiego 96
40-750 Katowice
tel. 0322020011, fax 0322020011
http://img168.imageshack.us/img168/4420/pulpitq.png (http://img168.imageshack.us/my.php?image=pulpitq.png)
Jak to zmienic zeby nie bylo tego kurewskiego niebieskiego podkreslenia tych ikon??
prawym - właściwości - ustawienia i jakosc kolorow na "32 bity" albo
na pulpicie prawym - panel sterowania nvidia - zmiana rozdzielczosci i tez masz do ustawienia jakosc kolorow.
1. Mój Komputer >> Właściwości >> Zaawansowane >> Wydajność >> Ustawienia >> Efekty wizualne, zaznaczyć Użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu
2. PPM na pulpit >> Właściwości >> Pulpit >> Dostosuj Pulpit >> Sieć Web >> zostaw puste pole przy Zablokuj elementy pulpitu, lub PPM na pulpicie >> Rozmieść ikony według >> usuń haczyk przy Zablokuj elementy Sieci Web na pulpicie
3. PPM na pulpit >> Właściwości >> Pulpit >> Dostosuj Pulpit >> Sieć Web, w zakładce strony sieci Web usunąć pozostałe i wybrać Moja bieżąca strona główna.
Kris widza masz taki problem jak ja...
Weź najlepiej tapete jakiegoś jednolitego koloru, a potem te cienie ustaw na taki sam kolor jak tapeta... Ja na razie tak robie.
Sciagnij program o nazwie "combofix" odpal i wszystko sie tam robi samo i usuwa takie rozne niepotrzebne chujstewka moze akurat Ci usunie.
http://www.instalki.pl/programy/download/antyspyware/ComboFix.php
KrYpToN1
12-05-2009, 18:03
mam pytanie potrzebuje kredytu na 20 tysiecy mam troche sprzetu wzietego na raty i mieszkam juz na swoim i ciezko jest mi za 1200 zl zaplacic mieszkanie i raty i poniewaz spozniam sie czasami z placeniem rat na czasczasami tez zdazy sie ze w jednym miesiacu czegos nie zaplace ale w przyszlym nadrabiam 2 raty zostałem juz wpisany do biku i ciezko mi dostac teraz jakas konsolidacje albo gotówkowy zeby splacic wszystko mial ktos juz kiedys taka sytuacje sa jakies banki co udziela mi w takiej sytuacji kredytu zna sie ktos ??
Uważaj z combofizem, bo mi wyjebał sterowniki do karty muzycznej i parę innych ważnych rzeczy też. Na szczęście robi kopię zapasową ustawień.
Misiek1964
12-05-2009, 18:46
Wam też się tak wrzuta.pl zjebała ?
Tzn. chodzi oto, że jak wpisze hasło "GKS" to mi wyskakuje nie pełna strona, a kiedyś było ponad 10.
marcin GieKSa
12-05-2009, 19:51
mam taki problem z klawiatura.zamiast np. z wskakuje mi y...co ma zrobic?
MasarroTZN
12-05-2009, 19:52
ctrl + shift
Miłosz1964
12-05-2009, 20:04
d@obra już wiem
marcin GieKSa
12-05-2009, 20:07
dzieki
SilesianCorps
12-05-2009, 20:13
Jak z centrum dojechać pod IMAX na Załężu ?
z buta 15 min po co jechac?
Jak z centrum dojechać pod IMAX na Załężu ?
tramwaje: 7, 20
facetoface
12-05-2009, 20:57
Niepubliczne Technikum Uzupełniające dla Dorosłych w Katowicach
Tadeusza Boy'a Żeleńskiego 96
40-750 Katowice
tel. 0322020011, fax 0322020011
skonczylem tylko gimnazjum, da rade?
JohnyManhattan
12-05-2009, 21:26
Junior pisales tu ostatniu o wsparciu mBanku dla SK z zalozonych przez GieKSiarzy kont. Tak sie sklada ze musze tak jakos do konca maja zalozyc konto, mam sie wstrzymac czy do tego czasu nie dopniecie akcji?
wkładam pendriva do USB ale nie wykrywa mi tego..tak samo jak podłączyłem telefon. wiecie moze co jest grane..jakies sterowniki czy cos trzeba wgrac? wczesniej działało ,a teraz chuj
Mój komputer - właściwości - Sprzęt - Menadżer Urządzeń i zobacz czy masz zainstalowane USB
nie mam:huh: jak mam je zainstalowac? jesli chodzi o kompy to jestem zielony wiec piszcie krok po kroku:)
Gdzie kupię pokrowce na zagłówki do Volkswagen-a i Toyoty?
http://www.allegro.pl/item629814386_adidas_buty_lanki_telstar_najtaniej_ 44_2_3.html
lub http://www.futbol90.com/index.php?products=product&prod_id=6137
Grał ktos w takim obuwiu i może cos o nim powiedziec,głownie chodzi mi o wytrzymałosc ;)
Johny akcja jeśli ruszy to na pewno po 20. maja, ale na bank przed jego końcem. Więc jak możesz to poczekaj.
JohnyManhattan
12-05-2009, 23:57
Ok dzieki.
http://www.allegro.pl/item629814386_adidas_buty_lanki_telstar_najtaniej_ 44_2_3.html
Grał ktos w takim obuwiu i może cos o nim powiedziec,głownie chodzi mi o wytrzymałosc ;)
Przygotowania na czwartek? :napinka:
No niestety do czwartku nie zdąże z kasa ale na przyszłe mecze kto wie,mam nadzieje ze te moję stare poczciwe wytrzymaja trudy tego spotkania :napinka::cham:
na dobra murawe to idealne korki ;)
na stuczna trawe (taka jak na slowianie) to samo
ale jesli masz stuczna trawe chozby z piaskiem to odpada wlasnie nie dawno mi odlecialy 2 korki. A jak chcesz na takim boisku grac to najlepiej z takimi korkami
http://www.allegro.pl/item624349548_wyprzedaz_buty_diadora_gol_md_p_tylk o_rozm_42.html
Kornas1986
13-05-2009, 10:11
jak się dostać z dworca PKP w Gliwicach na tamtejsze lotnisko :?: :)
autobusami w kierunku: Trynek, Rybnicka, Sikornik. a potem z buta kawałek. w każdym razie, stojąc plecami do wyjścia z dworca zapierdalasz cały czas "do góry" aż nie znajdziesz się na lotnisku.
Kornas1986
13-05-2009, 12:22
a dużo tego zapierdalania będzie? :)
Kornas1986
13-05-2009, 13:32
wielkie dzięki za pomoc :) :piwo: :piwo:
a dużo tego zapierdalania będzie? :)
stare umy dały radę jak Papież był, to student też da :lol2:
tam Juwenalia jakieś czy co ?
stare umy dały radę jak Papież był, to student też da :lol2:
tam Juwenalia jakieś czy co ?
dokładnie tak, tzw. Igry http://igry.polsl.pl/
Panowie co sie dzieje jesli zlapia mnie w cugu bez biletu??
Wypraszaja na najblizszej stacji, czy jeszcze jakis mandat do tego?
moga Cie wyprposic na stacji lub mozesz sobie wziasc bilet kredytowy
ps dzieki za pw to chyba o ile sie nie myle jest twierdzenie Homera
gdzie mam wpisać kod aktywacyjny w allegro w moim koncie?
dzieki GrasSo
gdzie mam wpisać kod aktywacyjny w allegro w moim koncie?
http://allegro.pl/aktywacja/
Pytanie! Gdzie na terenie Katowic mogę kupić świetlówkę ultrafioletową?
wszystko zalezy od Twojej inwecji tworczej-znam z wlasnego doswiadczenia
ost. trasy Katowice-Gliwice, Krakow-Katowice i najlepsze Opole-Katowice bez biletu i bez przypalu:lol2:
Zawsze można czekać na kanara, jak przyjdzie to kupić, a jak nie to nie.
Oczywiście powie że czemu nie kupiłeś w kasie...ale to się mówi że na pociąg biegłeś i byś nie zdążył.
Zawsze można czekać na kanara, jak przyjdzie to kupić, a jak nie to nie.
Oczywiście powie że czemu nie kupiłeś w kasie...ale to się mówi że na pociąg biegłeś i byś nie zdążył.
tyle , ze wtedy sie placi jakos 3-4 zl drozej niz normalny bilet
BRANIK_GT
14-05-2009, 10:18
Zawsze to lepsze niż wysiąść kajś we wsi...
tyle , ze wtedy sie placi jakos 3-4 zl drozej niz normalny bilet
3zł.
Ale co ciekawe nie zawszę tą opłatę naliczą.
W razie czego zawsze mozesz sprobowac chwytu panie mom ostatnie 5 zł a musza dojechac tam i tam. Abo Ci sie udo abo nie.
Niektorzy za 1 zł z Katowic do Pribramu przez Prahe i nazot zajechali:) Pozdro Malku :D
3zł.
Ale co ciekawe nie zawszę tą opłatę naliczą.
Chodzi o to ze zdarzaja sie stacje na ktorych nie mozesz kupic biletów i wtedy nie ma prawa Ci naliczyc tej kasy
jeśli listonosz dał mi paczke którą zamówiłem na allegro podpisałem ze odebrałem ,ale zapomniał wziąć odemnie kase i co teraz?:zabki: moge dostać negatywa od goscia u którego zamawiałem towar?
stojeczek
14-05-2009, 17:53
Koledzy I Kolezanki !
CZY KTOS MA DO ODSPRZEDAZY WOZEK INWALIDZKI ?
popytajcie wsrod rodziny i znajomych, moze juz jest w nieuzyciu.
prosze dac mi znac...
niech ktoś zacytuje ten podpis któregoś z użytkowników bo nie umiem znaleść :P ten tekst ,,a wiesz co jest w tym wszystkim fajne.... ''
"Ale wiesz co w tym wszystkim jest fajne? Że pomimo tego, takie stare pryki jak my, no a przede wszystkim tysiące innych, młodszych, którzy czasów świetności naszego klubu nie mogą pamiętać ciągle są z tym klubem I ZAWSZE BĘDĄ - obojętnie, w której lidze. Takich kibiców może nam dziś pozazdrościć wiele klubów z I ligi, a nawet ekstraklasy. I dlatego GieKSa nigdy nie upadnie..."
kimgaj
jest w ogóle opcja ze zobaczę kto do mnie dzwonił <zastrzeżony> ?
fantatic
14-05-2009, 21:12
czemu nie działa strona ________________ ?
czemu nie działa strona ________________ ?
jakis czas temu mieli problemy z hostingiem moze znow ich dopadlo...
Niestety nie mogę być na meczu gdyż mam kolokwium na uczelni w tym czasie:( Transmisja jest na TVP Sport, którego nie odbieram... Pamiętam,że kiedyś udało mi się jakimś programem nagrać transmisję meczu z internetu. Bardzo proszę o pomoc! Mam szansę pooglądać mecz?
mart84zaw
14-05-2009, 22:30
jak jestes w szkole, to Ci tvp sport nie pomoze,chyba,ze macie puszczone tv na kolosach
mart84zaw
14-05-2009, 22:32
BTW są transmisje na necie,ale prosciej bedzie znalezc kogos, kto nagra z tv, wieksze prawdopodobienstwo
Wydaje mi sie ze chodziło mu o to czy ktoś czasem nie będzie nagrywał meczu,zeby pozniej nagrac na płyte lub udostepnic do sieci lub czy na jakieś stronie internetowej będzie nadawany mecz ;)
poszukaj na www.meczyki.pl
mart84zaw
14-05-2009, 22:38
wiem, wiem, dlatego nakierowalem na tvp
Wiem,że mecz jest pokazywany na TVP SPORT. Kiedyś w takim programie... może to był Best player można było nagrać daną transmisje chociaż jak sobie teraz myślę to przecież w TVP nie używa sie żadnego programu tylko mecz sam wskakuje automatycznie... czyli nie pooglądam raczej po przyjściu z zajęć:(
Bouni_Ledziny
14-05-2009, 23:18
Niestety nie mogę być na meczu gdyż mam kolokwium na uczelni w tym czasie:( Transmisja jest na TVP Sport, którego nie odbieram... Pamiętam,że kiedyś udało mi się jakimś programem nagrać transmisję meczu z internetu. Bardzo proszę o pomoc! Mam szansę pooglądać mecz?
Pierdol studia zostań Ninja. I jedź na szpil:)
czy mozna zwrócic bilet dwutygodniowy do kzkgop? w sensie ze mozna dostac z powrotem kase za bilet? wiem ze bylo tak kiedys z miesiecznymi a jak wyglada to z 2 tygodniowymi?
mam taki problem z głosnikami. Jezeli podkrecam glosnosc albo basy to strasznie subwoofer trzeszczy. Dodam, ze pokretla mam na subie. Jaka moze byc tego przyczyna?
Siema. Mam cyfre+ pakiet komfortowy a tam miałem mieć tą TVP Sport, ale jak daje na kanal 68 to jest jakiś sportowy, ale to polskie nie jest...
Ja to muszę jakoś zaktualizować czy jak to zrobić ?
KurczaK90
15-05-2009, 23:06
Ma ktoś moze nawigacje GARMINa lub TOMTOMa na telefonie (sprawdzone!)?
Potrzebuje darmowej aplikacji mapy Polski na N95.
Może mi ktoś podesłac link skad sciagal badz gotowa instalke na @?:)
Dzieki!
Bouni_Ledziny
15-05-2009, 23:29
mam taki problem z głosnikami. Jezeli podkrecam glosnosc albo basy to strasznie subwoofer trzeszczy. Dodam, ze pokretla mam na subie. Jaka moze byc tego przyczyna?
Obstawiam ze Creative'y.
przeczysc potencjometr (pokretlo) alkoholem.
Ma ktoś moze nawigacje GARMINa lub TOMTOMa na telefonie (sprawdzone!)?
Potrzebuje darmowej aplikacji mapy Polski na N95.
Może mi ktoś podesłac link skad sciagal badz gotowa instalke na @?:)
Dzieki!
http://peb.pl/programy-nawigacyjne-i-mapy/204152-rapidshare-garmin-mobile-xt-nawigacja-dla.html
Masz Garmina,bo najaktualniejszy.Przekop temat,tam kajs jest z 2009.
Jak chcesz wiecej to w temacie"Telefony komorkowe" Bartos troche takich linkow nawrzucal z nawigacjami plus instrukcje do instalki.
Siema. Mam cyfre+ pakiet komfortowy a tam miałem mieć tą TVP Sport, ale jak daje na kanal 68 to jest jakiś sportowy, ale to polskie nie jest...
Ja to muszę jakoś zaktualizować czy jak to zrobić ?
zadzwon sobie do nich i koleś przez telefon powie Ci jak masz zmienić ustawienia w swoim tunerze. Sam tak zrobiłem i działa.
KurczaK90
16-05-2009, 09:12
http://peb.pl/programy-nawigacyjne-i-mapy/204152-rapidshare-garmin-mobile-xt-nawigacja-dla.html
Masz Garmina,bo najaktualniejszy.Przekop temat,tam kajs jest z 2009.
Jak chcesz wiecej to w temacie"Telefony komorkowe" Bartos troche takich linkow nawrzucal z nawigacjami plus instrukcje do instalki.
Ok, dzięki :piwo:
Kiedy są księgowane przelewy w Getin banku?
zadzwon sobie do nich i koleś przez telefon powie Ci jak masz zmienić ustawienia w swoim tunerze. Sam tak zrobiłem i działa.
Jeszcze raz aktualizowałem sobie programy, i działa.. :)
Nigdzie nie dzwoniłem.
Wielkie dzięki Budus :mordka:
Kiedy są księgowane przelewy w Getin banku?
przychodzące przed 12, przed 15 o kolo 18
hanys 85
17-05-2009, 11:39
W jakich godzinach odbywa sie na terenie MTK Profi Auto Show dzis?
Znalzlem taka rozpiske:
10.00 – 10.15 Przejazd rajdowego Mistrza Polski
11.00 – 11.15 Pokaz driftu
11.15 – 11.30 Przejazd trójkołowym pojazdem CARVER ONE
12.00 – 12.15 Przejazd rajdowego Mistrza Polski
13.15 – 13.30 Pokaz driftu
13.30 – 13.45 Przejazd trójkołowym pojazdem CARVER ONE
14.15 – 14.30 Przejazd rajdowego Mistrza Polski
a tu mapka: http://moto-targi.pl/files/mapka_MTK.pdf
MTK Profi Auto Show dzisiaj jest do 14.30 ? Czy potem także można przyjechać i pooglądać
Ktos moze ma niepotrzebny adapter z TP i niekorzysta? kupie adapter wifi usb (chyba tak to sie nazywa). Chodzi o to zeby mi w laptopie łapał bezprzewodowego neta.
Fightłapa
17-05-2009, 16:42
czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak należy zrobić to zadanie?
napisz reakcje hydrolizy podaj rodzaj hydrolizy podaj odczyn roztworu
MgCO3
K2S
Na2SO4
CuCl
:huh:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hydroliza
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hydroliza_soli
może coś uda Ci się wyłapać z tego.
_Bartos_
17-05-2009, 17:23
http://www.youtube.com/watch?v=00OAFvV6fZs jak z tego zrobic mp.3? albo moze ktos ma ta wersje w formacie mp3 ?
Fightłapa
17-05-2009, 18:27
może coś uda Ci się wyłapać z tego.
To była moja pierwsza 'myśl', ale niestety ...
Mimo wszystko dzięki ;))
_Bartos_ łap
http://odsiebie.com/pokaz/2902310---c5a4.html
Jak ftoś mo pojyncie to wiela grozi synkowi 18 lot za pobicie? Niy mioł wcześnij zodnych wpadek. Aha i jak ftoś sie oriyntuje to wiela życzy sie adwokat za porada,reprezentowanie abo jak to sie tam zwie? Z góry dziynki za odpowiedź. Może być pw. Pyrsk
Od 17lat otrzymuje się pełność zdolność karną (jak zwał tak zwał) czyli będziesz odpowiadał jako w pełni dorosły.
Więc według tego: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pobicie do 3lat pozbawienia wolności. Jako niekaranemu dotychczas najprawdopodbniej zawiasy. Z tym, że według Wiki pobicie to napaść fizyczna co najmniej dwóch osób na jedną, przy czym strona atakująca zawsze posiada przewagę liczebną.
Bouni_Ledziny
17-05-2009, 22:16
Jak ftoś mo pojyncie to wiela grozi synkowi 18 lot za pobicie? Niy mioł wcześnij zodnych wpadek. Aha i jak ftoś sie oriyntuje to wiela życzy sie adwokat za porada,reprezentowanie abo jak to sie tam zwie? Z góry dziynki za odpowiedź. Może być pw. Pyrsk
2 na 3.
adwokat okolo 2tysiecy.
tronx1964
17-05-2009, 22:36
czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak należy zrobić to zadanie?
napisz reakcje hydrolizy podaj rodzaj hydrolizy podaj odczyn roztworu
MgCO3
K2S
Na2SO4
CuCl
:huh:
MgCO3 + H2O=Mg(OH)2 + CO2 ZASADOWY
K2S +2 H20= 2KOH + H2S zasadowy
Na2SO4 +H20=2NaOH + SO3 obojetny
CuCl + H20= CuOH + HCl kwasny
_Bartos_
17-05-2009, 23:19
_Bartos_ łap
http://odsiebie.com/pokaz/2902310---c5a4.html
dzieki, http://www.youtube.com/watch?v=35eWtUSxBJQ jeszcze jakby to sie dalo :) ale napisz jak to sie robi zebym wiedzial na przyszlosc :)
zostały jeszcze jakieś koszulki z GŚ? te czarne polówki?
albo gdzie można taką zakupić? :)
ejjj mam pytanie nie wie ktos moze jaka siec internetowa jest na burowcu?? bardzo wazne bo zostane bez internetu xD
bardzo wazne bo zostane bez internetu xD
ojjeejjjqqQqQQuuu xD xD ;( ;(
Miłosz1964
18-05-2009, 15:00
Mam cały czas crashe na GG , tez tak macie?
A dokładniej to takie cos
g caused an Access Violation (0xc0000005)
in module Flash6.ocx at 001b:04f8b039.
Exception handler called in Management.cpp - AfxWinMain.
Error occurred at 5/18/2009 15:01:24.
C:\ggggg\Gadu-Gadu\gg.exe, run by Milosz.
Operating system: Windows XP (5.1.2600).
2 processor(s), type 586.
64% memory in use.
512 MBytes physical memory.
itd
Dzisiaj bedac na silowni uslyszalem piosenke, w ktorej sie zakochalem :P Dosyc dlugi jej fragment udalo mi sie nagrac na dyktafonie w mp3. Oto link do niego: http://vip2017.wrzuta.pl/audio/59Pfm...l_tej_piosenki
Zna ktos tytul tej piosenki? Bede bardzo wdzieczny :)
ten link :) http://vip2017.wrzuta.pl/audio/59Pfmykwtn7/jaki_jest_tytul_tej_piosenki
musisz wkleić pełny link, bo tak nie działa
mi drugi link VIPa działa, ale nuta nieznana :huh:
plaster85
18-05-2009, 15:24
ile czasu trwa zarejestrowanie auta? i ktos wie jak tam z kolejkami?
ejjj mam pytanie nie wie ktos moze jaka siec internetowa jest na burowcu?? bardzo wazne bo zostane bez internetu xD
megabit. cholernie slabo chodzilo, wiec wszyscy sie przezucili na neo, netie itp.
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.