View Full Version : Pytania/Odpowiedzi
co jest nie tak z tym adresem?
ten adres jest z pewnych względów cenzurowany
to może ktoś zrzucić na kompa grafikę i ją wrzucić na jakiś serwer?
jest mi bardzo potrzebna
http://img179.imageshack.us/img179/8523/slask.jpg
prosiłem o ten http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5f/Upper_Silesia_COA.gif
ma ktoś w większej rozdzielczości?
czy nadal trzeba/pasowało by być przed lotem 2 godziny (do kraju Uni), czy można spokojnie być godzinke przed w Pyrzowicach.
byle byś zdążył przed zamknięciem gate. a je zamykają chyba 30 minut przed lotem.
jak nie będzie kolejek do stanowisk to spokojnie godzina Ci starczy
40 min przed odlotem zamykaja wydawanie biletow
30 min przed konczy sie kontrola celna i otwieraja Brame
Anty rUCH
10-04-2009, 10:01
Na jakiej ulicy na Tauzenie jest biedronka ?
Szczepan
10-04-2009, 10:18
Zawiszy Czarnego
Anty rUCH
10-04-2009, 10:20
Dzięki
Scutum opponebat scuto
Zna ktos tłumaczenie tej sentencji?
Pierwsze słowo to tarcza ale z dwoma pozostałymi mam problem.
Byłbym wdzięczny za pomoc
JohnyManhattan
10-04-2009, 13:31
Troche pogooglowalem i:
e Potocki family used the "Pilawa" arms and their motto was: "Scutum opponebat scuto" (possibly "Shield opposing shield")
czyli po naszemu "tarcza przeciwna/przeciw tarczy"
Czy ktos ma moze jakis numer do biura na rapidzie? chodzi o wynajecie boiska
Z gory dzieki za pomoc
wielkie dzięki za informacje :)
uzytkowal ktos glosnikow logitech z-5500 ? jezeli tak moglbym prosic o jakies opinie na ich temat?
fantatic
10-04-2009, 18:03
Jak mozna usunąc rozstepy oprocz operacji i jakie polecacie kremy na nie ?
Nie usuniesz w 100%, kremy zawierające Mocznik, w zasadzie im więcej jego tym skuteczniejszy, konkretnej nazwy Ci nie podam bo nie znam.
zapytaj również o maści różnego rodzaju w aptece
Jak mozna usunąc rozstepy oprocz operacji i jakie polecacie kremy na nie ?
Na rozstępy dobra jest oliwka dla dzieci.
Troche pogooglowalem i:
e Potocki family used the "Pilawa" arms and their motto was: "Scutum opponebat scuto" (possibly "Shield opposing shield")
czyli po naszemu "tarcza przeciwna/przeciw tarczy"
Dzięki za pomoc w sumie znaleźliśmy to samo :)
gdzie w miare tanio mozna wynajac sale zeby pograc w siate?
Ostatnio gralismy na spodku.. (boczna hala)
70zl na godzine jak sie nie myle nas to kosztowalo.. a z tym, ze po nas nikt nie gral.. jakos specjalnie nas nie poganiali :)
trzeba z jakims wiekszym wyprzedzeniem tam rezerwowac?
zalezy od dnia, w sporej czesci terminy sa juz zajete przez szkoly, firmy itp. ale nie powinno byc wiekszego problemu nawet 2-3 dni przed
Tak jak pisze Jacas.. duzo zalezy od pory..
Czesto sie zdarza tak ze terminy zarezerwowane przez jakies szkoły,klubiki czy przez organizatorow jakis zawodow..
Jezeli chodzi o mnie.. jak pamietam nie bylo wiekszego problemu z zamowieniem hali dzien przed graniem.. (dodam ze byl to weekend.. nie wiem moze szczescie dopisalo..)
kamilosgks
11-04-2009, 19:28
Zna ktoś numer do plusa na 500 sms-ów?
Zna ktoś numer do plusa na 500 sms-ów?
http://www.plus.pl/oferta_indywidualna/mix/promocje/dla_obecnych_klientow/dla_posiadajacych_nowe_taryfy/500_sms_za_1_grosz/ ??
kamilosgks
12-04-2009, 21:57
;159428']http://www.plus.pl/oferta_indywidualna/mix/promocje/dla_obecnych_klientow/dla_posiadajacych_nowe_taryfy/500_sms_za_1_grosz/ ??
Niepoprawne polecenie.Ktoś już kiedyś w tym temacie podawał numer ale nie umiem go znalezć:huh:
ktorys raz juz to wklejam *121*11*03#
Jak to jest ze zwiedzaniem browaru w Tychach? Ile musi być osób minimalnie , z jakim wyprzedzeniem trzeba rezerwować i czy jest to darmowe? I jak to jest z tym piwem na miejscu, bo wyczytałem ze przysługuje tylko jedno na głowe.
Assmodeo
13-04-2009, 10:37
Tak. Dostajesz karktke na degustacje piwa, podchodzisz z nią do baru i ci kolo nalewa.
Jak masz kogoś kto nie pije to se weź jego kartke i masz 2. (ja tak zrobiłem :cham:)
Jak szedłem tam ze szkoły to szliśmy w 20 osób.
I na bank musisz wcześniej przedzwonić i zarezerwować termin. Tylko nie powiem Ci ile czasu wcześniejdokładnie trzeba dzwonić.
I taka zabawa jest dalej za darmo czy coś sie zmieniło?
Z tego co piszą to sie nie płaci. Jedno piwo na głowe. Czas tyz jest ograniczony więc jak chce sie więcej napić to cza mieć tępo :)
Tak. Zabawa jest za friko :zabki:
Za friko. Ja byłem we wrześniu zeszłego roku i czekałem tylko chyba tydzień.
Weź se trochę osób niepijących ze sobą to wyjdziesz wesoły :)
Assmodeo
13-04-2009, 11:01
No włąśnie. Ilość czasu w "barze" jest uzależniony od tempa zwiedzania (a to dość fajne, i ciekawe informacje tam padają). Ale średnio ok pół godziny - 45 minut powinniście dostać na degustacje ;)
Za friko. Ja byłem we wrześniu zeszłego roku i czekałem tylko chyba tydzień. Weź se trochę osób niepijących ze sobą to wyjdziesz wesoły :)
wystarczy trafić na niemców i najzwyczajniej w zyciu podpierdolić im te piwa ze stolika :cham:
Polecam zwiedzanie browaru, bardzo fajna sprawa. Całość trwa około 3 godzin ale warto. Nie koniecznie trzeba mieć zorganizowaną grupę, na miejscu mogą dołączyć Was do jakiejś innej grupy (przynajmniej taka opcja była jakis czas temu).
Zwiedzanie odbywa się od wtorku do piątku 10-18 i w soboty 10-14.
Tu masz telefon jakby co: 32 327-84-30
A co do degustacji, to jak jest fajny barman to na jedną kartę naleje kilka razy ;-)
Orientuje się ktoś ile kosztuje wynajęcie 'klatki' na Rapidzie?
Jak jest z ta zaloba ?
Co jest otwarte a co zamkniete ?
no wlasnie, beda dzis imprezy czy zostana odwolane ?
co do browaru to zdecydowanie polecam, sama degustacja -miodowa sprawa bo browar ,którym tam raczą to ten ,który zdobywa nagrody na turniejach a nie ten ,który mamy w puszkach i szkle na sklepowych półkach, smak aromat i barwa a do tego zimna szklana i siedzisz ,siedzisz i dumasz. Żeby było zabawnie komuś ze słabą czaszką wystarczy jeden ,zeby było mu weselej,
do tego dochodzi wiele ciekawych informacji o historii browaru, świetne fotki na koniec i świetnie zorganizowany czas na kilkugodzinne popołudnie. Warto polecam .
Czas na degustacje ograniczony jest liczbą grup zwiedzających (jeśli jest ich wiele to istnieje możliwośc ,że zostaniemy troszkę pogonieni.
Tak jak ktoś już pisał można podpiąć się pod jakąś grupę i nie ma wtedy problemu ale zawsze lepiej zorganizować swoją ekipę (w tym kilka osób niepijących a wrażenia będą lepsze;-))
Ok wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi:)
Assmodeo
13-04-2009, 14:46
Potrzebuje jedną osobe do grania w bale dziś o 16 !! Pisać PW
Assmodeo
13-04-2009, 15:14
Nieaktualne.
Da się jakoś naprawić zalany telefon? Działa tylko klawisz włącz/wyłącz.
Podsuszyłam go trochę suszarką i narazie ładuję baterię. Można coś jeszcze zrobić???
Wyjąć baterie, polozyc w dośc ciepłym miejscu zeby przeschnął, po 24 godzinach włozyc baterie i sprawdzić czy loto
jeśli mamy rok 2000 i jest 20 Czerwca to jest to wiek XX prawda ?
Moj błąd.... przeczytałem i miałeś rację. Przepraszam za błąd i za 2 posty
ToJa jeśłi nie prubowałaś go załączyć zaraz po zalaniu to jeszcze go możesz uratować pytasz co jeszcze hmm najlepiej rozkręcić obudowe i wysuszyć go w środku
JohnyManhattan
13-04-2009, 21:39
jak dla mnie to XXI wieka zaczyna sie 1 stycznia 2001, tak jak I wiek zaczal sie 1 stycznie 1 roku, a nie 1 stycznia 0 roku.
Wyjąć baterie, polozyc w dośc ciepłym miejscu zeby przeschnął, po 24 godzinach włozyc baterie i sprawdzić czy loto
Rozkręciłam ile się dało i położyłam na kaloryferze. A co jeśli nie pomoże??? Da się jeszcze jakoś naprawić??? W jakimś serwisie albo coś???
ToJa jeśłi nie prubowałaś go załączyć zaraz po zalaniu to jeszcze go możesz uratować pytasz co jeszcze hmm najlepiej rozkręcić obudowe i wysuszyć go w środku
No właśnie to była pierwsza rzecz jaką zrobiłam ;/
moze być po ptokach bo mogło być zwarcie przez wode zależy ile wody sie do niego dostało ale prubój niech poleży 2/3 dni na grzejniku
SilesianCorps
13-04-2009, 22:13
tylko nie na grzejniku poprostu niech polezy
JohnyManhattan
13-04-2009, 22:20
No właśnie to była pierwsza rzecz jaką zrobiłam ;/
Naprzyszlosc jak Wam sie telfon zamoczy to najpierw wyciaga sie baterie, bo tak jak juz ktos pisal inaczej zrobi sie zwarcie i po ptokach...
prubój
podupczyła Ci się z leksza kolejność Ó z U :fly:
hanys 85
14-04-2009, 08:39
W klubie Garage w sobote kolo 20-21 se siedniemy w pare osob czy rezerwowac miejsce.
raczej sie siedniecie bez rezerwacji
W klubie Garage w sobote kolo 20-21 se siedniemy w pare osob czy rezerwowac miejsce.
mi sie tydzien temu udało i było nawet sporo miejsc. Zalezy też w której części klubu chcesz siedziec, bo przy parkiecie nie ma szans :jezor:
czy który z GieKSiarzy mieszka w Londynie i potrzebuje zatrudnić gościa do roboty?
Gościu jest złota rączka, bardzo dużo potrafi...
buduje, remontuje, urządza, zmywa naczynia, z prądem za pan brat, zamiata jak tsunami i zawsze ma ładą fryzurę...
Ewentualne oferty prosze składać na pw :)
mam pytanie czy widzial ktos w jakims sklepie (bo jeszcze w zeszlym roku kajs byly) buty nike air chikara
http://www.ebuty.pl/produkt/pl/buty/sport/air_chikara_antracite_neu,3144.html takie z tym ze cale ze skory
i z gory mowie ze z neta nie chce
Czy gdziekolwiek w Katowicach można kupić papierosy Rothmans? Zwiedziłem dzisiaj dworzec i kioski na 3go maja i nikaj nie ma.
Czy gdziekolwiek w Katowicach można kupić papierosy Rothmans? Zwiedziłem dzisiaj dworzec i kioski na 3go maja i nikaj nie ma.
Zoabcz w papierosnicy na 3 maja badz silesia przy saturnie.
tez tak mysle - przede wszystkim najwygodniejsze ! ja zjechalem narazie 1 pare, potem kupilem se jakies nike na rzepy ale nie ma porownania wiec chce znowu zafundowac se te buciki
jaka cene w tej plejadzie ?
Mam prośbę, żeby mi ktoś wytłumaczył dokładną drogę do ZOO w Chorzowie, bo zamierzam się tam wybrać w weekend majowy i mniej więcej wiem, że to tam jest w okolicach stadionu, ale chciałbym znać drogę na sam parking pod ZOO, żebym potem nie musiał z buta daleko dupać:)
niekumaty
15-04-2009, 12:43
wysiadasz z bany przy 'zyrafie' i dziesz cały czas w doł (ta aleja) i dochodzisz pod bramy zoo
nie ma czegoś takiego jak parking pod ZOO :) możesz stanąć u nas pod stadionem w okolicach starej kasy nr 4 :) (patrząc od strony bram stadionu, to na końcu parkingu). Później idziesz wzdłóż płotu i dochodzisz do bocznego wejścia z ZOO, z tym, że nie wiem czy jest czynne :) jak chcesz wejść głównym to odbijasz w lewo i idziesz do głównej alejki w parku i wzdłuż ZOO podziwiając już przez płot zwierzaki :)
jest na forum ktos kto ma telefon na firme i wkrotce konczy mu sie umowa ? ;)
JohnyManhattan
15-04-2009, 16:05
Tylko jesli chodzi o weekend majowy to wyjedz z samego rana zeby znalezc miejsce na jakims parkingu. :P
Czy ktoś mógłby mi potwierdzić czy rozkład jazdy jest aktualny?
http://www.pkm.jaworzno.pl/rozklady/index.php?what=linie
Naturalnie chodzi o jazdę Katowice - Jaworzno i na odwrót (na sobotni mecz z Koroną). Chodzi o linię "J"
I drugie pytanko, ile bilet autobusowy kosztuje na tej trasie
Naturalnie chodzi o jazdę Katowice - Jaworzno i na odwrót (na sobotni mecz z Koroną). Chodzi o linię "J"
Rozkład sie zgadza;)
Przecież miasto sponsoruje nam autobusy, więc trzeba z nich korzystać i jechac za darmo do Jaworzna.
2 zł
Bouni_Ledziny
15-04-2009, 22:52
Pytanie pewno juz bylo ale...
co jezeli mandatu nie zaplace po 7 dniach, ile mozna ew. przeciagnac termin?
Z tego co sie orientuje to masz chyba z rok na zaplacenie mandatu , zreszta o jeden jakis 'luzny' nikt Cie nie powinien scigac.
Ale jak to jest dokladnie to nie wiem, bo sam jak na razie unikam.
niekumaty
16-04-2009, 00:10
nie łatwiej i taniej busem dzilnicowym, widze ze jestes z Cieszyna... wiec jedziesz do Katowic - Centrum i masz busa przy dworcu z tego co wiem :)
Pytanie pewno juz bylo ale...
co jezeli mandatu nie zaplace po 7 dniach, ile mozna ew. przeciagnac termin?
Po jakiś dwóch - trzech miesiącach jak kasa nie wpłynie na konto, sprawa jest przekazywana do US który przysyła, do delikwenta, pisemko z wezwaniem do zapłaty. Kwota jest powiększona o parę złotych.
Jaką baną dojade z centrum obok estakady do ARKAD ?
Na jakim przystanku mam wysiąść?
Ile minut się jedzie ?
:)
JohnyManhattan
16-04-2009, 21:31
Wysiasz na przystanku Zawodzie Akademia Ekonomiczna, piaty przystanek od estakady, jedzie sie 10 minut wg rozkladu. A potem troche sie cofasz i skrecasz w prawo w Bogucicka, a z Bogucickiej w lewo przed budynkiem AE. Arkada jest w drugim budynku od Bogucickiej, wchodzi sie od strony Rawy, czyli od lewej.
teraz jest troche trudniej bo jest przebudowa i nie ma przystanku tam gdzie zawsze tylko jest nieco wczesniej.
Jadac bana po lewej stronie zobaczysz dlugi szary budynek z napisem GKS KATOWICE :) przy nim bedzie przystanek, tam wysiadasz, przechodzisz na druga strone i idziesz w ulice gdzie na skrzyzowaniu jest zabka. Za mostem skrecasz w lewo i zobaczysz juz napisy ARKADA
bany: 7,20, 15, 14(od teatru)
Dzięki Gierdi, Ania i Niekumaty za pomoc :)
Kibicka18
17-04-2009, 11:13
Mam pytanie dosyć nie typowe, ale licze na pomoc :) Gdzie znajde na Ligocie lub na starej Ligocie lub też na Brynowie lecznice dla zwierzat? Z gory dzieki za odp :)
Mam pytanie dosyć nie typowe, ale licze na pomoc :) Gdzie znajde na Ligocie lub na starej Ligocie lub też na Brynowie lecznice dla zwierzat? Z gory dzieki za odp :)
http://www.lecznica-brynow.com/personel.htm
na brynowie
http://www.lecznica-brynow.com
Kibicka18
17-04-2009, 11:26
Dziekuje ;)
jak sie wkleja fotki na forum?
jak sie wkleja fotki na forum?
adres fotki
lub dajesz napisz wiadomosc i tammjest taki obrazek z gorami
predzej wciepnij zdjecie z kompa np tutaj : http://tinypic.com/
ten stadion co na nim gramy to na ulicy krakowskiej 8 jest??
Misiek1964
17-04-2009, 13:02
Tak.
_Bartos_
17-04-2009, 13:46
Szukam noclegu dla ok 8-10osob na majowke, najlepiej gdzies w okolicy -> wisla, szczyrk, ustron itp Ma ktos moze jakies ciekawe namiary?
Dzwonił do mnie dzisiaj Pan z propozycją pracy ( wysłałem jakiś czas temu CV) Nie jest to rozdawanie ulotek, więc podejrzewam,że chodzi o chodzenie z jakąś reklamą. Spotkanie jest o 15 w barze Sofa na sądowej, wiec pewnie chodzi o reklamę tego baru! Widzieliście już kogoś reklamującego ten bar w centrum?
Dzwonił do mnie dzisiaj Pan z propozycją pracy ( wysłałem jakiś czas temu CV) Nie jest to rozdawanie ulotek, więc podejrzewam,że chodzi o chodzenie z jakąś reklamą. Spotkanie jest o 15 w barze Sofa na sądowej, wiec pewnie chodzi o reklamę tego baru! Widzieliście już kogoś reklamującego ten bar w centrum?
http://www.youtube.com/watch?v=Dro6iTg1vng
Nawywijałem trochę i przez przypadek uszkodziłem sobie pilota do alarmu.
Przestał działać. Wydaje mi się, że problem leży w miejscu, które zaznaczyłem na zdjęciu.
Teraz tak. Czy jak to sobie lutownicą punktową kropne będzie śmigać czy lepiej się z tym gdzieś udać (ino kaj ?) albo juz jest po pilocie ?
Żeby było zabawniej drugiego pilota nie mam.
http://i44.tinypic.com/246j1vm.jpg
no widać że jest ścieżka przerwana, też bym lutownicą podziałał, a jak by nie działało (chociaż powinno) to zawsze mozesz cynę ponownie podgrzać i odsysaczem potraktowac:)
Szukam noclegu dla ok 8-10osob na majowke, najlepiej gdzies w okolicy -> wisla, szczyrk, ustron itp Ma ktos moze jakies ciekawe namiary?
Jesli odpowiada Ci schronisko to:
http://www.ssm-ustron.net/
Nie ma problemu z miejscem, bardzo w porzadku obsluga, pic mozna, byleby szczegolnie glosno nie bylo
chwileczke chwioleczke
to Ty uszkodziłeś tą ścieżkę?? Jeżeli tak to problemu nie ma,
masz 2 możliwości:
1* zeskrob DELIKATNIE tą "farbe" ze ścieżki w promieniu ok 1mm od punktu przecięcia, potem dobrze wyczyść i lutnij kropke cyny, uważaj żeby nie przegrzać ścieżki!!
2* max cienkim drucikiem połącz punkty lutownicze które łączyła uszkodzona ścieżka...
rozwiązanie 2 zastosuj jeżeli przypadkiem przegrzejesz ścieżkę...
jeżeli to nie Ty zrobiłeś to nacięcie (a zdarza się że takie rzeczy są fabrycznie robione!) to sprawdź baterie :)
Nawywijałem trochę i przez przypadek uszkodziłem sobie pilota do alarmu.
Przestał działać. Wydaje mi się, że problem leży w miejscu, które zaznaczyłem na zdjęciu.
Teraz tak. Czy jak to sobie lutownicą punktową kropne będzie śmigać czy lepiej się z tym gdzieś udać (ino kaj ?) albo juz jest po pilocie ?
Żeby było zabawniej drugiego pilota nie mam.
http://i44.tinypic.com/246j1vm.jpg
z tego co wiem to na ul.hallera tj.Burowiec jest monaż i naprawa alarmów zajrzyj tam
2* max cienkim drucikiem połącz punkty lutownicze które łączyła uszkodzona ścieżka...
Sposób 2gi najlepszy i tak zrób albo zanieść do elektronika jemu to zajmie 5 minut a Ty mozesz zepsuć coś jak masz niepewną ręke
i nie wyciągaj baterii bo niektóre alarmy wtedy się rozkodowują, i nowe kodowanie to ok. 300 zł
Przerwa w ścieżce wygląda na "oryginalną".
Bateria ? ?
czyjaś dziewczyna bierze CILEST?:)
mam małą propozycje :)
NeeMeezus
19-04-2009, 14:59
moja BIERZE a co ?? jak co to pw...
Komórka mi umarła :( Gdzie w KaTo naprawią mi ją za niewielką cenę?
Szukaj na 3 maja w pierwszej bramie po prawej od Stawowej...
Ma ktoś czwartkowe wydanie Gazety wyborczej(chodzi mi o płyte CD matura 2009)?
Kibicka18
20-04-2009, 14:36
W Szczyrku jest taki osrodek i wiem ze tam powinny być miejsca, koszt to ok 45 zł za dobe, drogo sie licza, ale jest tam fajnie.(zobacz na necie fotki, powinny byc;) Osrodek sie nazywa Siemioń jest na Ul Górskiej, to jest SZCZYRK-BIŁA, jedzie tam bezposrednio autobus z Bielska Białej.
Znajde na internecie archiwalne wydania dziennika zachodniego z 2007 roku?
Gdzie kupie dobra jakosciowo (nie jakas chinke, ktora mi sie skurczy albo wyblaknie po dwóch praniach) cała czarna koszulke bez zadnych nadrukow?
I ile taka koszulka bedzie kosztowala?
Ja kupilem w Realu za 10zł do roboty. Piore ja prawie codziennie i nic sie z nia nie dzieje. Jakosciowo w chuj lepsza od tych oreintalnych :)
spajder znajdziesz -> http://archiwum.naszemiasto.pl/archiwum/zlozone/?czysc=1
ale raczej nie za darmo. jeszcze tutaj sprobuj: http://www.dziennik.pl/archiwum/?to=on&se=&search.execute=true&lucyStemmed=1&lucyFromDateOn=false&lucyToDateOn=false&lucySort=1&lucyMaxNumberResultsSorted=500&lucyOptimized=false&lucyExpr=kubica
i jeszcze pytanie - gdzie (i za ile) wydrukuja mi porzadnie nalepke na szybe? chodzi o taka niewielka, na szybe w aucie, wiec musi byc dobrej jakosci, zeby przy pierwszym deszczu nei splynela.
spajder znajdziesz -> http://archiwum.naszemiasto.pl/archiwum/zlozone/?czysc=1
ale raczej nie za darmo. jeszcze tutaj sprobuj: http://www.dziennik.pl/archiwum/?to=on&se=&search.execute=true&lucyStemmed=1&lucyFromDateOn=false&lucyToDateOn=false&lucySort=1&lucyMaxNumberResultsSorted=500&lucyOptimized=false&lucyExpr=kubica
O wielkie dzięki, znalazłem, ale ten cennik :szok:
Gdzie kupie dobra jakosciowo (nie jakas chinke, ktora mi sie skurczy albo wyblaknie po dwóch praniach) cała czarna koszulke bez zadnych nadrukow?
I ile taka koszulka bedzie kosztowala?
fruit of the loom
chyba najlepsze koszulki (gdzieś w okolicy 13zl na allegro) a jakość rewelacja,tylko że musisz wziąć więcej aby się opłacało
Wie ktoś czemu co jakis czas pod bankieiem NBP koło UŚ, wcześnie z rana ustawiają sie giantyczne kolejki? (np. dziś) Za darmo kase dają czy co?
pewnie dzis byla emisja jakis monet okolicznosciowych, od czasu do czasu sa takie zbiegowiska tam...
przewaznie zbieraja sie tam kolekcjonerzy, ale jest tez masa ludzi, ktorzy kupuja te monety na dalszy handel, np. via Allegro
Moze ktos zna jakis cudowny sposob na zlikwidowanie plamy po jakims kleju , czy chuj wie czym na spodniach dresowych ?
Niczym nie chce zejsc , a szkoda spodni bo troche kosztowaly :kac:
Mam taki problem....Otóż dostalem zwrot podatku z USA w sumie dwa czeki i czy powinienem w Polsce z Urzędem Skarbowym sie z niego rozliczyc?z gory dzieki za info
Mam taki problem....Otóż dostalem zwrot podatku z USA w sumie dwa czeki i czy powinienem w Polsce z Urzędem Skarbowym sie z niego rozliczyc?z gory dzieki za info
Rozmawialem z paroma osobami na ten temat i generalnie wszyscy polozyli na to lache :cham: Nie rozliczali sie... natomiast nie mam pojecia, czy nalezy sie rozliczac
Zajrzyj ew. jeszcze tu (http://www.usa.info.pl/board/index.php)
ludzie pracowali w Anglii i się tutaj nie rozliczali.
chyba, że masz jakiegoś "dobrego" znajomego, który na Ciebie doniesie do US :)
JohnyManhattan
22-04-2009, 15:16
Daleko jest z przystanku Jaworzno Krakowska na stadion Victorii?
Cześć,
Mam sprawę jak dojechać na wydział transportu(Politechnika Śląska) w Katowicach z Mysłowic? Przypuśćmy wsiadam w 149 i co dalej?
Wie ktoś może jak tanio dolecieć na Cypr? Jakimi liniami i z jakiego miasta w Polsce?
http://www.easygo.pl/wycieczki/cypr.html?gclid=CL-QgK7rhJoCFQaA3god6wviFA
Cześć,
Mam sprawę jak dojechać na wydział transportu(Politechnika Śląska) w Katowicach z Mysłowic? Przypuśćmy wsiadam w 149 i co dalej?
Podaj adres tego wydzialu na PW to Ci napisze jak trafic
Katowice, ul. Krasińskiego 8 - Wydział transportu PŚ
JohnyManhattan
22-04-2009, 18:41
Najlepiej to by bylo wysiasc z 149 na Zawodzie Ośrodek Sportowy i przesiasc sie na bane albo przejsc na Graniczna. Jak juz dotrzesz do granicznej to skrecasz w nia w lewo i dochodzisz do skrzyzowania z Krasinskiego. Wydzial transportu jest po lewej od Granicznej w gamchu po lewej stronie ulicy.
KurczaK90
22-04-2009, 23:24
Gdzie na WITOSA jest jakis fotograf i od ktorej jest czynny?
Musze zrobic sobie zdjecia dyplomowe 52x37mm.
Wie ktoś może jak tanio dolecieć na Cypr? Jakimi liniami i z jakiego miasta w Polsce?
za skyscanner.net - tylko Warszawa i LOT.... i nezbyt tanio
za skyscanner.net - tylko Warszawa i LOT.... i nezbyt tanio
Bzdura.Pytaj w biurach podróży,czy nie zostały im wolne miejsca w czarterach.
skyscanner podaje tylko rejsowe, czartery to co innego
Jak chesz wykupic tylko sam przelot to zobacz sobie polaczenia z Pragi. Ja lecialem pare lat temu i takie polaczenie bylo o wiele korzystniejsze, licząc nawet z transportem z i do Pragi.
gdzie najbardziej opłaca się kupić sobie rower - nie jakiś turbo kozacki, zwykły tani rowerek żeby sobie smigać po lesie, a nie utrudniać życie porządnym kierowcom i być zawalidrogą?
czy są kasy na dworcu PKP, które są czynne całą dobę?
dzieki
Gdzie jest duzy wybór butów (nike)
byłem dziś w scc - nic tam nie ma :/
byłem w Deichman - to samo ;/
Misiek1964
24-04-2009, 13:44
W Fashion Housie.
Tam gówno jakich mało, ja niewiem w tym roku żadne fajne modele sie nie pojawiły na pułkach sklepowych:dead:
no masakra nic nie ma same jakies gówno na pułkach lezy ;/
W ogole cos mały wybor butow ostatnio. Co chce kupic buty to ni chuja nigdzie nie ma żadnych fajnych.. Zostaje allegro.
Gdzie jest duzy wybór butów (nike)
byłem dziś w scc - nic tam nie ma :/
byłem w Deichman - to samo ;/
Dla mnie Nike w Centrum jest wyjątkowy. Inne całkiem ciuchy i duży wybór butów w miarę. Na Paderewie jest jeszcze Nike (Real). W Centrum jest jeszcze IGA Sport, ale tam zazwyczaj resztki są kolekcji.
Dla mnie Nike w Centrum jest wyjątkowy. Inne całkiem ciuchy i duży wybór butów w miarę. Na Paderewie jest jeszcze Nike (Real). W Centrum jest jeszcze IGA Sport, ale tam zazwyczaj resztki są kolekcji.
Jak byłem w tym tygodniu to ten Nike na 3 Stawach był zamknięty i nie wyglądało na to, że po prostu go likwidują, ale ręki sobie uciąć nie dam. W SCC rzeczywiście lipa, a Fashion House to nie warto nawet odwiedzać. I zgadzam się, że buty w tym roku to chujoza straszna. A w ogóle to szukam od dawna Conversów Timeout Hi i nigdzie już ich nie ma... Dość stara kolekcja, ale lepszych nigdy nie miałem na nodze i wkurwia mnie, że nie da się ich nigdzie dostać.
* i wyglądało na to, że po prostu go likwidują
opel signum 1.9 DT i 1.9 DTH
czym to się różni ??
zawór recyrkulacji spalin EGR będzie ten sam w tych dwóch czy każdy inny ??
gdzie w Inernecie mogę znaleść rozkład tego całego autobusu RMF MAXXX?
dokładnie chodzi mi o linię z Ligoty-Akademików na Dworzec PKP.
wiem, że na przystankach wisi rozkład, ale chciałbym w necie to skumać.
z gory dzieki:)
MAXXXOBUS będzie kursował w dzień od poniedziałku do piątku na trasie: DWORZEC PKP - SILESIA CITY CENTRE. W piątki i soboty będzie kursowała linia nocna na trasie DWORZEC PKP - LIGOTA AKADEMIKI.
Przejazd autobusem będzie bezpłatny. W czarnym autobusie z logiem RMF MAXXX, będzie na Was czekał DJ MAXXX’a i 2 hostessy z gadżetami.
Rozkłady jazdy MAXXXOBUSU znajdziesz na przystankach znajdujących na wyznaczonych trasach przejazdu.
M1 w Zabrzu jest dobry Nike i ceny nizsze niz w Katowicach.
A w ogóle to szukam od dawna Conversów Timeout Hi i nigdzie już ich nie ma... Dość stara kolekcja, ale lepszych nigdy nie miałem na nodze i wkurwia mnie, że nie da się ich nigdzie dostać.
stary, jak znajdziesz to koniecznie daj znać :) jak trafie z numerem to masz flaszke od ręki :)
http://i42.tinypic.com/5461yq.jpg (http://krossovki.net/images/stories/cross/Converse/Other/Converse_Timeout_Hi.jpg)
klik w obrazek i jak ktoś takie zobaczy to wołać :)
Troche nietypowe pytanie, ale nie potrafie znaleźć odpowiedzi nigdzie. Ile kosztuje średnio metr sześcienny gazu dla klientów indywidualnych? Chodzi mi dokladniej o Katowice, Katowicka Spoldzielnie Mieszkaniowa i gaz od dostawcy pgnig .
stojeczek
24-04-2009, 20:47
czy jest szansa ze ktorys bank wymieni mi jeszcze slowackie korony?
KurczaK90
24-04-2009, 21:19
Jak wyglada sprawa z paszportem do Anglii/Irlandii/Holandii.
Trzeba go w koncu miec czy ten dowod starczy? Opinie znajomych sa podzielone, tzn.kolega obecnie pracujacy od 3 miesiecy w Londynie musiał okazac paszport zas drugi w Holandii tylko dowod.
stojeczek
24-04-2009, 21:39
Jak wyglada sprawa z paszportem do Anglii/Irlandii/Holandii.
Trzeba go w koncu miec czy ten dowod starczy? Opinie znajomych sa podzielone, tzn.kolega obecnie pracujacy od 3 miesiecy w Londynie musiał okazac paszport zas drugi w Holandii tylko dowod.
jesli chodzi o sam wjazd na terytorium dowod w zupelnosci wystarczy, jesli chodzi o prace to wiekszosc wymaga jeszcze paszportu -jest to dla nich wiarygodniejsze , zakladanie kont w bankach tez jest latwiejsze choc wciaz wiekszosc wymaga paszportu, NIN i Home ofiice w zwiazku ze maja mnostwo roboty- wywiad zlecaja innym departamentom wizowym i mniejsza uwage zwracaja co sie im podsyla - znajoma dala dowod i na razie uznali ... choc liczymy ze sie upomna o paszport :) takze niby ID jest w porzadku ale paszport miej !
tak sprawa przynajmniej wyglada w Liverpool i podejrzewam w calej Wielkiej Brytanii
a Ty skąd to wszystko wiesz ?;p
stojeczek
25-04-2009, 00:03
sie bywa, sie wie :p
_Bartos_
25-04-2009, 00:08
a jak jest z wyjazdem do niemiec z malym dzieckiem ( rocznym) trzeba wyrobic paszport czy co ?
Paszport mam wazny do 2011 roku. Kiedy mogę zacząć wyrabiać nowy? Muszę czekać do ostatniego dnia ważności starego? Czy może mogę to zrobić wcześniej?
Nie chcę zostać na lodzie, a paszport jest mi potrzebny.
I odrazu pytania:
Ile teraz kosztuje wyrobienie paszportu? I jak dlugo się czeka?
stojeczek
25-04-2009, 00:26
Paszport mam wazny do 2011 roku. Kiedy mogę zacząć wyrabiać nowy? Muszę czekać do ostatniego dnia ważności starego? Czy może mogę to zrobić wcześniej?
Nie chcę zostać na lodzie, a paszport jest mi potrzebny.
I odrazu pytania:
Ile teraz kosztuje wyrobienie paszportu? I jak dlugo się czeka?
do 2011 to jeszcze masz troche czasu ale nie musisz czekac do ostatniego dnia waznosci, wskazane zebys zrobil wczesniej bo chocby sa kraje do ktorych nie zostaniesz wpuszczony jesli waznosc paszportu jest mniejsza niz 6 miesiecy.
oplaty:
-wydanie paszportu 140 zł
-wydanie drugiego paszportu (art. 22 ustawy) 280 zł.,
-paszport zagubiony lub zniszczony z przyczyn zawinionych przez posiadacza wzrasta o 200%
-studenci i uczniowie 50% ulgi
a z wyrobieniem to roznie - przed wakacjami to zawsze troszke trwa ale mysle 2 do 3 tyg.
kiedys biuro paszportowe bylo na Zwirki i Wigury ale juz chyba tu nie dzialaja bo pamietam ze rodzice pol roku temu biegali po Slaskim Urzedzie Wojewodzkim - i tam wszystkiego najdokladniej sie dowiesz ;)
Witam. Chciałbym zapytać się o co chodzi z portalem www.GieKSa-tv.pl... problem jest taki iż ta strona nie działa;/
Istnieje jescze sklep Cross-a na mikołowskiej ten z jeansami?
Istnieje jescze sklep Cross-a na mikołowskiej ten z jeansami?
chodzi o ten blisko AWFu ?
nie, teraz jest tam jakiś sklep sportowy :czytaj:
KurczaK90
25-04-2009, 12:20
jesli chodzi o sam wjazd na terytorium dowod w zupelnosci wystarczy, jesli chodzi o prace to wiekszosc wymaga jeszcze paszportu -jest to dla nich wiarygodniejsze , zakladanie kont w bankach tez jest latwiejsze choc wciaz wiekszosc wymaga paszportu, NIN i Home ofiice w zwiazku ze maja mnostwo roboty- wywiad zlecaja innym departamentom wizowym i mniejsza uwage zwracaja co sie im podsyla - znajoma dala dowod i na razie uznali ... choc liczymy ze sie upomna o paszport :) takze niby ID jest w porzadku ale paszport miej !
tak sprawa przynajmniej wyglada w Liverpool i podejrzewam w calej Wielkiej Brytanii
Ok, ja jade do pracy, takze musze sie w poniedziałek wybrac pozałatwiac co trzeba :) Wielkie dzięki za konkretną odpowiedz :piwo:
do 2011 to jeszcze masz troche czasu ale nie musisz czekac do ostatniego dnia waznosci, wskazane zebys zrobil wczesniej bo chocby sa kraje do ktorych nie zostaniesz wpuszczony jesli waznosc paszportu jest mniejsza niz 6 miesiecy.
oplaty:
-wydanie paszportu 140 zł
-wydanie drugiego paszportu (art. 22 ustawy) 280 zł.,
-paszport zagubiony lub zniszczony z przyczyn zawinionych przez posiadacza wzrasta o 200%
-studenci i uczniowie 50% ulgi
a z wyrobieniem to roznie - przed wakacjami to zawsze troszke trwa ale mysle 2 do 3 tyg.
kiedys biuro paszportowe bylo na Zwirki i Wigury ale juz chyba tu nie dzialaja bo pamietam ze rodzice pol roku temu biegali po Slaskim Urzedzie Wojewodzkim - i tam wszystkiego najdokladniej sie dowiesz ;)
O co chodzi z tym drugim paszportem? To jest wtedy gdy wymieniam stary na nowy? Czy może można mieć dwa równocześnie?
chyba bardziej chodzi o to, że jak zgubisz/zniszczysz
wie ktoś może do której zbierają opłaty w parku chorzowskiego za wjazd??
Kosa - jeśli chodzi jeszcze o cenę to jeśli masz ważny paszport a wyrabiasz nowy to Ci odliczą hajs. liczą za każdy rok lub miesiąc. czyli zapłaciłbyś mniej. ale dokładnie ile to musisz się u nich dowiedzieć
panowie w niedlugim okresie czasu konczy mi sie umowa z neostrada i tak sie z tata zastanawiamy co jest teraz dobrego na rynku z neta? moze net z tv ? co polecacie?
Kosa - jeśli chodzi jeszcze o cenę to jeśli masz ważny paszport a wyrabiasz nowy to Ci odliczą hajs. liczą za każdy rok lub miesiąc. czyli zapłaciłbyś mniej. ale dokładnie ile to musisz się u nich dowiedzieć
O ile dobrze pamiętam to 10% za każdy rok.
Bouni_Ledziny
26-04-2009, 00:29
panowie w niedlugim okresie czasu konczy mi sie umowa z neostrada i tak sie z tata zastanawiamy co jest teraz dobrego na rynku z neta? moze net z tv ? co polecacie?
jeżeli chodzi o neo+tv z tepsy to odradzam.:czytaj:
Chello daje radę. Drogie nie jest, a o niebo szybsze niż Tepsa za tę samą cenę.
Sir_Bart
26-04-2009, 09:14
wie ktoś może do której zbierają opłaty w parku chorzowskiego za wjazd??
w normalne dni 5 zloty
w weekend 10
o ile sie nie myle...;)
Chello daje radę. Drogie nie jest, a o niebo szybsze niż Tepsa za tę samą cenę.
ta tylko czy u mnie na dzielnicy bedzie chello.
Przerwa w ścieżce wygląda na "oryginalną".
Bateria ? ?
Właśnie tak. Oczywiscie sam chcialem sobie to naprawic i to zlutowac. Cale szczescie, ze nie dalem rady zrobic tego dokladnie.Bateria byla tez OK.
Wyczyscilem tylko plytke i nagle zadzialal.
Czyli ta praerwana sciezka musiala byc oryginalna. Nie wiem skad wzial mi sie pomysl, ze sam ja uszkozilem.
Dzieki za rady wszystkim ;)
19WPTR64
26-04-2009, 12:31
Gdzie Znajdę W Katowicach Zawodówkę Na Weekendy ?? Kierunek Drukarz Lub Introligator albo też Budowlanka . I od kiedy są zapisy??
Gdzie Znajdę W Katowicach Zawodówkę Na Weekendy ?? Kierunek Drukarz Lub Introligator
W OZPN-ie :lol2:
Sorry musialem :)
Ostatnio pojawił się u mnie ostry ból barku głównie przy obszernych ruchach ręki. Wykluczam przetrenowanie bo nie trenuje już siłowo. Miał ktoś podobny problem? Do jakiego lekarza najlepiej sie zwrócic ?
licze na szybka odpowiedz:)...gdzie na necie obejrze dzis mecz w hokeja rosja-francja?
sprawdz stronke www.myp2p.eu moze bedzie link
Ostatnio pojawił się u mnie ostry ból barku głównie przy obszernych ruchach ręki. Wykluczam przetrenowanie bo nie trenuje już siłowo. Miał ktoś podobny problem? Do jakiego lekarza najlepiej sie zwrócic ?
idź do lekarza..
może to być np. zapalenie stawu..
(mniemam, że ćwiczyłeś siłowo, więc jest to bardzo możliwe..)
ja tak miałem i niezbyt fajne to ..
Czy osoba pracująca w salonie Plus GSM znając moj numer i ewentualnie Imię i Nazwisko może podglądać w tych swoich systemach billingi moich rozmów lub czytać treści wysyłanych smsów?
Nie sądzę.
A co, Baba tam robi ? :lol:
Nie sądzę.
A co, Baba tam robi ? :lol:
bingo:lol3:
damiann37
26-04-2009, 22:42
Bilingi tak ale treść SMS-ów nie
Bouni_Ledziny
26-04-2009, 23:10
jaki jest waszym zdaniem najlepszy program do grafiki?
sprecyzuj... jakiej grafiki? co chcesz robić? bo jaki jest najlepszy to oprócz tego zależy jeszcze od predyspozycji, najlepiej mieć i znać wszystkie/jak najwięcej
Bouni_Ledziny
26-04-2009, 23:22
chodzi mi bardziej o poprawe jakosci zdjec.
Czy osoba pracująca w salonie Plus GSM znając moj numer i ewentualnie Imię i Nazwisko może podglądać w tych swoich systemach billingi moich rozmów lub czytać treści wysyłanych smsów?
Nie.
był ktoś ostatnio w Rumunii? mam parę pytań jak np. jaką najlepiej walutę tam zabrać (dolce/euro), jak cenowo w Bukareszcie itd.
chodzi mi bardziej o poprawe jakosci zdjec.
nie wiem co rozumiesz przez poprawe jakości zdjęć, ale do obróbki ja korzystam z Photoshopa i Lightrooma
był ktoś ostatnio w Rumunii? mam parę pytań jak np. jaką najlepiej walutę tam zabrać (dolce/euro), jak cenowo w Bukareszcie itd.
Ostatnio w wakacje bylem. Bierz Euro chociaz sa okresy ze lepiej wziac Dolary ale to zalezy, zawsze bralem euro. W Bukareszcie ceny nie sa wygurowane jak nad morzem czarnym jest taniej jak w polsce. Przykladaowo piwo w knajpie 3zł :)
panowie gdzie znajde tabele 1 ligi uwzgledniajac tylko runde rewanzowa
O taką ci chodzi?
http://i43.tinypic.com/i4g7pe.jpg
szybka pilka
czy konto w M banku jest darmowe czy jest tam jakis haczyk ?
darmowe.
korzystam. na chwilę obecna za nic się nie płaci (przelewy w mBanku i poza) poza przelewem awaryjnym z emax plusa.
a normalne eKonto za free + karta
Do tego bez wychodzenia z domu można załozyc,miły kurier umawia sie z Tobą na pasujący Ci termin i podjezdza z papierami do podpisania ;)
multi wstrzymaj sie jeszcze z kontem troszke, bo SK bedzie mialo korzysci w przyszlosci z tego, ze zalozy ktos z mBanku konto. Moze juz za miesiac.
A nie dało by się z mBankiem dogadać, by SK miało korzyści z osób, które już konto założyły ?
jeśli już o tym wspomnieliście :)
to będą obowiązywała izzyKonta czy tylko założenie eKonta?
jeśli izzy też to założyć może każdy jeszcze raz za free;]
to i to
bo jedno jest dla nieletnich, a drugie jest na 18+
oki jakis czas jeszcze moge poczekac
dzieki za informacje
to będą obowiązywała izzyKonta czy tylko założenie eKonta?
to i to
czyli każdy kto ma już eKonto w mBanku będzie mógł wspomóc SK :)
bo izzyKonto może założyć każdy :) nawet +18 :)
czyli każdy kto ma już eKonto w mBanku będzie mógł wspomóc SK :)
Możesz rozwinąć, albo czy ktoś może potwierdzić to, że mając konto już w mBanku otworze sobie kolejne (w tym wypadku to izzy, a nie subkonto) i będziemy mieli z tego profity ?
Bo jesli tak to elegancko :zabki:
Będą jutro/w sobotę otwarte sklepy ?
w sobote beda wszystkie te co sa w sobote otwarte, a jutro pewnie tylko te osiedlowe
Będą jutro/w sobotę otwarte sklepy ?
Silesia zamknięta w piatek i niedziele, jak niektórzy to przeżyją :lool:
Gdzie w Katowicach lub okolicy znajduje sie hurtownia plyt CD/DVD ??
gdzie i za ile WYTNA mi z folii naklejke na szybe(chodzi o niezbyt skomplikowany projekt, prawie jakby litery), wielkosci 8x16cm?
JohnyManhattan
30-04-2009, 14:49
Na Zwirki i Wigury po lewej stronie idac od Kosciuszki, byl i chyba nadal jest sklep z tablicami bhp itp. tam Ci pewnie takie cos zrobia.
fantatic
30-04-2009, 15:20
Jak sie aktywuje pakiet smsow za grosz w sieci Orange ?
Toczmek89
30-04-2009, 15:23
sms o tresci GROSZ na 767
Na Orange POP wysyłasz SMSa GROSZ pod 767.
fantatic
30-04-2009, 15:25
Dzieki wszystkim
gniotek1102
30-04-2009, 16:51
Jak sie sciagało muzyke z wrzuty bo cos mi z głowy wypadło?;
Jak sie sciagało muzyke z wrzuty bo cos mi z głowy wypadło?;
Najprościej za pomocą tego:
http://www.wrzuta.friko.pl/
sms o tresci GROSZ na 767
chyba, że ma zwykłego POPa to 600 pod 1222 lub 1333 (nigdy nie pamiętam)
GROSZ pod 767 jest dla Orange POP.
Możesz rozwinąć, albo czy ktoś może potwierdzić to, że mając konto już w mBanku otworze sobie kolejne (w tym wypadku to izzy, a nie subkonto) i będziemy mieli z tego profity ?
Bo jesli tak to elegancko :zabki:
to, że mając eKonto możesz otworzyć izzy to ja Ci mogę potwierdzić :)
a czy SK będzie miało z tego profity to ktoś kto się tym zajmuje musi napisać
chyba, że ma zwykłego POPa to 600 pod 1222 lub 1333 (nigdy nie pamiętam)
GROSZ pod 767 jest dla Orange POP.
SMS 600 pod numer 1166, a sprawdzenie ile ma sie jeszcze darmowych sms'ow to "ile" na numer 1122 ;)
SMS 600 pod numer 1166, a sprawdzenie ile ma sie jeszcze darmowych sms'ow to "ile" na numer 1122 ;)
a sprawdzenie sms to na numer 1222 :kurwa:
Dziś w Housie w SCC spotkała mnie nie miła sytuacja, nie zostałem wpuszczony do sklepu przez pracownice, jak się później okazało była to kierowniczka, ponieważ miałem plecak i jak wszedłem do sklepu to zaczęły bramki pikać, plecak mam około miesiąca, jest on oryginalny z Nike, nie mam na nim żadnych zabezpieczeń, są jedynie metki, nie wiem czemu tak się dzieje. Chciałem pokazać, co mam w plecaku żeby polubownie załatwić sprawę, jednak pani nie była zainteresowana. Pierwszy raz zdarzyła mi się taka sytuacja, do innych sklepów wpuszczali mnie, w niektórych bramki pikały w innych nie. Pani powiedziała żebym wyszedł bo nie będzie za mną chodzić… Powiedziałem że chciałbym złożyć skargę, nie poodano mi numeru telefonu, adresu ani strony internetowej (znam stronę ale powiedziałem że nie), powiedziałem że na co dzień nie mam dostępu do Internetu zasugerowała żebym szedł do kafejki i żebym plecak zostawił w depozycie na Tesco. Kierowniczka się nie przedstawiła, nie podała nazwiska gdyż twierdziła że nie ma takiego obowiązku nie miała nawet plakietki że jest kierownikiem. Miał ktoś taką lub podobną sytuację?
Ot, kultura w polskich sklepach. Kazdy traktowany, nie jak klient, a potencjalny zlodziej
dokładnie się tak poczułem, jak złodziej.
niekumaty
01-05-2009, 00:17
bedzie w bibliotece (najlepiej na rybnickiej/słowackiego) ksiazka Anthony’ego Burgessa, Mechaniczna Pomarańcza?
jezeli chodzi o film, to jest cenzura, a jak bedzie z ksiazka?
orientuje sie ktos, sprawa pilna.
jak wygląda sprawa z nadgodzinami za podróż samolotem? dzis się dowiedziałem, że moja ostatnia podróż z Minska do Katowic nie będzie płatna, pomimo siedzenia 7/8 godzin na lotnisku. Nasza "kadrowa" tak stwierdziła, ale chciałbym być pewny. Z góry dziękuje za pewne informacje.
niekumaty
01-05-2009, 01:43
bedzie w bibliotece (najlepiej na rybnickiej/słowackiego) ksiazka Anthony’ego Burgessa, Mechaniczna Pomarańcza?
jezeli chodzi o film, to jest cenzura, a jak bedzie z ksiazka?
orientuje sie ktos, sprawa pilna.
inaczej... sa jutro biblioteki otwarte? :zabki:
Dziś w Housie w SCC spotkała mnie nie miła sytuacja, nie zostałem wpuszczony do sklepu przez pracownice, jak się później okazało była to kierowniczka, ponieważ miałem plecak i jak wszedłem do sklepu to zaczęły bramki pikać, plecak mam około miesiąca, jest on oryginalny z Nike, nie mam na nim żadnych zabezpieczeń, są jedynie metki, nie wiem czemu tak się dzieje. Chciałem pokazać, co mam w plecaku żeby polubownie załatwić sprawę, jednak pani nie była zainteresowana. Pierwszy raz zdarzyła mi się taka sytuacja, do innych sklepów wpuszczali mnie, w niektórych bramki pikały w innych nie. Pani powiedziała żebym wyszedł bo nie będzie za mną chodzić… Powiedziałem że chciałbym złożyć skargę, nie poodano mi numeru telefonu, adresu ani strony internetowej (znam stronę ale powiedziałem że nie), powiedziałem że na co dzień nie mam dostępu do Internetu zasugerowała żebym szedł do kafejki i żebym plecak zostawił w depozycie na Tesco. Kierowniczka się nie przedstawiła, nie podała nazwiska gdyż twierdziła że nie ma takiego obowiązku nie miała nawet plakietki że jest kierownikiem. Miał ktoś taką lub podobną sytuację?
skąd ja to znam... wychodze z Nike w Fashion Housie, bramki pikają, podlatuje ochroniarz i mnie zabiera na zaplecze, wszyscy sie gapią jak na złodzieja... Okazuje sie że miałem metke jakąś ukrytą w spodniach, które dawno temu tam kupiłem. Moja wina,że jej nie usunęli przy zakupie? A uczucie gdy byłem prowadzony jak złodziej, po prostu zajebiste....
Książki z Biblioteki Śląskiej i Głównej UŚ często pikają na bramkach, ostrzegam :)
Pacior przejdz sie do house i popros o formularz reklamacyjny jak Ci go wydadza to tam opiszesz swoja sytuacje albo jeszcez lepiej znajdz na necie dane kontaktowe do siedziby firmy do takiej glownej i wyslij im tam opis sytuacji w ktorej sie znalazles, listem poleconym najlepiej z potwierdzeniem odbioru do jakiegos czlonka zarzadu.
Kiedys mialem moze nie podobna sytuacje ale tak zrobilem w UPC nie chcieli mi naliczyc prawidlowej znizki ciagle przelaczali mnie od konsultanta do konsultanta twierdzac ze mi sie to nie nalezy itd. Razem z mama napisalismy pismo do warszawy do goscia ktorego znalezlismy w necie ze jest w zarzadzie po tygodniu przyszlo pismo w ktorym nas przeprasza i ze sytuacja jest zalatwiona itd.
Rozumiem ze kierowniczka moze miec zly dzien ale nie moze odmowic wam zlozenia reklamacji czy to dotyczacej produktu czy tez dotyczace postawy osoby was obsługujacej. Sugeruje napisac taki liscik w ktorym stwierdzisz ze rozumiesz reakcje ze bramki piszczaly ale nie rozumiesz sytuacji w ktorej czujesz sie jak zlodziej itd.
p.s czasem kazdy z nas olewa sprawy reklamacji itd. myslac ze to nic nieda, tak ku pokrzepieniu serc hehe powiem wam ze to wcale nie jest tak, jak sie wydaje niektore firmy to nawet walcza oto bys ta reklamacje zglosil bo wtedy oni wiedza co poprawic w tym produkcie. Ostatnio urwała mi sie zakretka z soku tymbark nie moglem go zakrecic i musialem wypic odrazu a mial 2 litry. Wiec im napisalem ze mi sie to urwalo pudelko wywalilem babka chciala jakis numer seri, jedyne co mialem to pstryklem fotke tego i korka i dzieki temu oni odczytali numer seri i sprawdzili sobie czy cos bylo nie tak. Uznali ze bylo o.k i ze moze prz transporcie tak sie stalo i ze to nie uniknione..... 3 dni potem w domu w ramach podziekowan mialem 3 litry soków z Tymbarku.
za ile kupie xboxa 360 z przerobka bez dysku i czy jest opcja dokupienia dysku ?
za ile kupie xboxa 360 z przerobka bez dysku i czy jest opcja dokupienia dysku ?
tez sie przymierzam do zakupu tej wlasnie konsoli i znalazlem http://www.allegro.pl/item617606320_xbox360_jasper_dysk_hdmi_ixtreme_5_g ier_vega.html
koles (lub sklep) z katowic, wiec mozna jechac obejrzec sprzet, przetestowac tez pewnie mozna. A kupowanie teraz konsoli bez dysku raczej sie nie oplaca, bo gdzie zapiszesz save ? na karcie 256 to masz save do jednej gry..
tez sie przymierzam do zakupu tej wlasnie konsoli i znalazlem http://www.allegro.pl/item617606320_xbox360_jasper_dysk_hdmi_ixtreme_5_g ier_vega.html
koles (lub sklep) z katowic, wiec mozna jechac obejrzec sprzet, przetestowac tez pewnie mozna. A kupowanie teraz konsoli bez dysku raczej sie nie oplaca, bo gdzie zapiszesz save ? na karcie 256 to masz save do jednej gry..
No co Ty, ktoś Ci farmazona pocisnął. Ja mam dysk 512, a na Nim wpizdu save'ów z różnych gier i nawet 50 MB nie mam zajętych. Jeśli masz konsolę tylko do grania, nie zamierzasz ściągać filmów i różnych badziewi z neta to kupowania konsoli z wbudowanym dyskiem jest stratą pieniędzy. A różnica w cenie spora.
ok, moge sie mylic. tak wyczytalem na pewnym forum xbox'a.
a jest opcja ze bede mogl se potem dokupic dysk ?
Chlopie ja mam X'a nie kupuj z dyskiem szkoda kasy :/ Lepiej sobie jakas porzadna gre kupic. Jedz sobie do Electro Wordu i tam kup za 600 zl. Podstawowa wersja. I masz chlopie zajebista konsolke za 600 zl ja juz smigam na Xie z 5 miechow i jest przejebany Polecam!!
Chlopie ja mam X'a nie kupuj z dyskiem szkoda kasy :/ Lepiej sobie jakas porzadna gre kupic. Jedz sobie do Electro Wordu i tam kup za 600 zl. Podstawowa wersja. I masz chlopie zajebista konsolke za 600 zl ja juz smigam na Xie z 5 miechow i jest przejebany Polecam!!
w electro wordzie te za 6 stow sa z serii JASPER?
mam pytanie mam w piwnicy w ciul niepotrzebnego sprzetu komputerowego ktory jest max stary ze juz nic z niego nie bedzie. Gdzie to moge wszystko oddac? co z tym zrobic bo na smietnik chyba nie mozna od tak se tego wywalic. jakies doswiadczenia?
na utylizacje.
W piotrowicach za boiskiem kolejarza powinni to przyjąć.
http://www.zumi.pl/453318,SCU._Slaskie_Centrum_Utylizacji,Katowice,fi rma.html
Są dziś czynne jakieś pizzerie co dowożą ? np da grasso w mysłowicach?
jest coś dzisiaj w WPKiW ??
jest coś dzisiaj w WPKiW ??
http://www.wpkiw.com.pl/serwis_informacyjny/aktualnosci/st:1/id:14.html
tukej mosz
Jakas impreza ze Związku Górnośląskiego w skansenie.
A czy dzisiaj jest otwara ta budka z lodami włoskimi w Mysłowicach, w centrum, obok mostu???
NeeMeezus
01-05-2009, 14:42
Siemka jest juz otwarty park linowy w wpkiw ?? Prosze o szybką odpowiedz bo chciałbym jechać dzisiaj !! Z góry dzięki :piwo:
na stronce nie podają ale możesz zadzwonić
tel. 032/ 793 70 08 wew. 5372
tel. kom. 0 666 031 384
Ale powinien być otwarty, tylko na Zime chyba zamykają.
A że sporo osób jest w parku to i zysk będą mieć spory, wiec otworzą ;)
Siemka jest juz otwarty park linowy w wpkiw ?? Prosze o szybką odpowiedz bo chciałbym jechać dzisiaj !! Z góry dzięki :piwo:
jest otwarty.
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.