View Full Version : Pytania/Odpowiedzi
kubalonek
21-03-2009, 12:14
jedzie ktos moze do Jaworzna i ma plac
Wie ktos moze gdzie w Katowicach robia biorezonans ?
Capoeirka64
21-03-2009, 22:24
Wie ktos moze gdzie w Katowicach robia biorezonans ?
Z tego co wiem to w Katowicach na ul. 3Maja
damiann37
21-03-2009, 23:06
wiecie może gdzie w Katowicach jest coś takiego jak wypożyczalnia gier na konsole ?
Kiedyś coś takiego było
Czy w Realu w Mysłowicach jest Croop ??
nie
mam pyatnie gdzie w Katowicach znajduje sie taki plac zabaw dla dzieci chodzi mi o taki zamkniety w pomieszceniu jest takie cos wogole??? pytam bo chce synka tam dzisiaj wciasc wiec prosze o szybka odpowiedz
Rura Park na ul.Zlotej na Debie.
Junior nie wiesz ile tam kosztuje godzinka?? i w jakich godzinach otwatre ???
http://www.rurapark.pl/
http://czasdzieci.pl/slask/katalog/id,4242492-rura_park.html
Dzieki Junior Wielkie:piwo::piwo::piwo::piwo::piwo:
Jaki polecacie programik zeby oczyscic kompa z roznych ciulstw bo cos go muli troszke a nieche mi sie formata robic bym go jebnał jakims skanem i by stykło.wiec co polecacie?
CCleaner - mi pomógł i to bardzo :)
http://www.youtube.com/watch?v=SjYsKcCdbo8&feature=response_watch
Mógłby ktos wrzucic ta tapete która jest w 1.50min. z gory dzieki :zabki:
ok Dzieki Budus wypróbuje
Misiek1964
22-03-2009, 14:09
http://www.youtube.com/watch?v=SjYsKcCdbo8&feature=response_watch
Mógłby ktos wrzucic ta tapete która jest w 1.50min. z gory dzieki :zabki:
http://www.wrzuta.pl/obraz/18G7L8Lvcz/27kopiapw3_1
Szukam sklepu gdzie można kupić tańsze podzespoły do komputerów, nowe zestawy komputerowe. Kiedyś ktoś pisał o jakimś sklepie w Katowicach koło spodka?
Szukam sklepu gdzie można kupić tańsze podzespoły do komputerów, nowe zestawy komputerowe. Kiedyś ktoś pisał o jakimś sklepie w Katowicach koło spodka?
odradzam !
www.proline.pl ma swój oddzial w kce na korfantego.
a co dobrania procesorów zgłoś sie do uzytkownika pooceq - polecam
Najlepiej jedzi na Gielde. to jest od strony tam kaj autobusy jezdza to jest w budynku dworca
wie ktoś może w jakich godzinach otwarty jest Urząd Paszportowy w Katowicach? Bo nie mogę znaleźć...
Capoeirka64
22-03-2009, 17:47
poniedziałek. środa czwartek piątek od 7:30 -15:30 a we wtorek od 7:30 -17:30
chopy mom na laptopie jakis linpux linux jak to gowno wyciepac i zainstalowac xp??jak zrobic formata jakim polecyniym w tym ciulstwie
RavenFCB
22-03-2009, 18:48
Mozno dzis ogladac przes internet mecz Hajduk Split-NK Zagreb ? V 20:15
Kdie ? dzieki
chopy mom na laptopie jakis linpux linux jak to gowno wyciepac i zainstalowac xp??jak zrobic formata jakim polecyniym w tym ciulstwie
jak mosz plyta z tego linuxa, to zalacz ja i sformatuj przez instalatora tego ciulstwa (na NTFS trza ino zmienic - ze dwe partycje) pozniej normalnie xp wgrac. bez zmiany partycji nie da rady, bo windows tych linuksowych nie widzi
ale generalnie sie da... aha, jak Ci nie dali plyty ani nic, to sciagnij Ubuntu, nagrej na plyta i tym tam porob te partycje.
Najlepiej jedzi na Gielde. to jest od strony tam kaj autobusy jezdza to jest w budynku dworca
ja odradzam gielde... jak cos nie bedzie dzialac, albo z biegiem czasu sie zepsuje (odpukac), to zamiast do jednego miejsca isc, bedziesz szukac stoliczka, na ktorym to kupiles... poza tym proline byl zazwyczaj troche tanszy niz gielda
Ile kosztuje wyrobienie nowego dowodu?
http://www.poradaprawna.pl/index_pytania.php?co=pozycja&id=23960
ponoć jest tak samo jak pierwszy dowód, czyli 30 zł
Przeciez mosz 2 :lol:
Zmienił fryzure i musi uaktualnić fotke na dowodzie
coś 30zł. kajś kole tego
hanys 85
23-03-2009, 12:41
Zastanawiam sie nad miejscowka na kawalerskie dla kumpla.
Lokalizacja Katowice, nocne kluby odpadaja, WW, Spiz tez.
Chodzi mi o jakis pub/klub, nas jakies 10 chlopa, zeby dalo sie pogadac i potanczyc jakby co
_Bartos_
23-03-2009, 12:54
Chodzi mi o jakis pub/klub, nas jakies 10 chlopa, zeby dalo sie pogadac i potanczyc jakby co
Enigma, city pub, sofa ewentualnie grzesznicy
_Bartos_
23-03-2009, 12:57
aaa teraz ja mam pytanie,
Ostatnio mam taki problem : gdy dluzej przebywam w cieplym pomieszczeniu np hipermarket i jestem zbyt grubo ubrany, lub gdy poprostu zgrzeje sie troche na całym ciele robia mi sie czerwone plamy ktore lekko swedza, jak tylko posiedze troche w chlodnym pomieszczeniu to od razu wszystko wraca do normy... Nie bardzo wiem co z tym zrobic, do jakiego lekarza sie udac itp moze ktos z Was spotkal sie kiedys z takim problemem....
Ostatnio mam taki problem : gdy dluzej przebywam w cieplym pomieszczeniu np hipermarket i jestem zbyt grubo ubrany, lub gdy poprostu zgrzeje sie troche na całym ciele robia mi sie czerwone plamy ktore lekko swedza, jak tylko posiedze troche w chlodnym pomieszczeniu to od razu wszystko wraca do normy... Nie bardzo wiem co z tym zrobic, do jakiego lekarza sie udac itp moze ktos z Was spotkal sie kiedys z takim problemem....
dermatolog polecam na paderewie dr . Wolwender
ew. psycholog tez cos moze zaradzic
to jest chyba łupież pstry tak to sie nazywa idź do dermatologa da Ci tablety / maście
JohnyManhattan
23-03-2009, 15:02
dermatolog polecam na paderewie dr . Wolwender
Dr Wolwender przekozak od kilku lat do niej chodze, w zwiazku z alergia i jestem bardzo zadowolony.
Damianos
23-03-2009, 16:02
Twoje dni sa policzone :cham:
czy jest jeszcze czynna slizgawka w spodku? w ta srode?
na posiedzenie sprawdzony numer to rezerwacja salki "pilkarskiej" w Zarcie, tanczyc sie tam nie da ale blisko do Afrodyty
jak tanio i bezpiecznie przeslac rower na drugi koniec Polski - PKP, Pocztex, kurier - jaki??
czy jest jeszcze czynna slizgawka w spodku? w ta srode?
tak, 19:15 - 20:15
SilesianCorps
23-03-2009, 19:01
jak tanio i bezpiecznie przeslac rower na drugi koniec Polski - PKP, Pocztex, kurier - jaki??
skup sie na tym "jak tanio" bo o bezpieczenstwie mozesz zapomniec. oklej ten rower kartonami itd zeby ci go ekipa nie porysowala jak bedzie doslownie wrzucany na tira, i odkrec pedaly zeby nie jezdzili.
Momo_Group
23-03-2009, 19:15
Musze napisać wypracowanie z Polskiego na temat "Człowiek to nie tylko mroki namiętności i zbrodnicze skłonności. Każdy jest dobry" na podstawie Makbeta. Macie jakiś pomysł na wstęp ?
moze cos o pracy adwokata wspomnij a potem przejdz do makbeta
damiann37
23-03-2009, 19:35
i odkrec pedaly zeby nie jezdzili.:cham:
wiecie może gdzie w Katowicach jest coś takiego jak wypożyczalnia gier na konsole ?
Kiedyś coś takiego było
Skąd sciągne nfs underground 2 ? (najlepiej jak w jakimś jednym linku jak da rade rapid itd.)
Gdzie w Katowicach są do pochytania kominiarki ? Potrzebna pod kask, itd. najlepiej nie ocieplana oraz przylegająca do twarzy.
adres ?
A dres to na kup se na szaberplacu :lol:
Sory musiałem.
Pentagon
Młyńska 19
40-098 Katowice
32 253 93 91
Adres już niepotrzebny ... chciałem zapytać czy ktoś się orientuje w cenach tam ? na stronie nie widnieje
yogi_lgt
23-03-2009, 19:55
Młynska...jedna z bram
JohnyManhattan
23-03-2009, 20:53
ja dalem chyba 20zl za taka jam ma pan na rysunku
http://tbn3.google.com/images?q=tbn:ybGfFlsLBQ4JoM:http://www.motorcycle-superstore.com/ProductImages/300/2008_River_Road_Balaclava_Black.jpg
JohnyManhattan
23-03-2009, 21:40
Jak dostac sie z Bukowej na Witosa, a dokladnie na przystanek "Osiedle Witosa Droga Kochłowicka"
Jak dostac sie z Bukowej na Witosa, a dokladnie na przystanek "Osiedle Witosa Droga Kochłowicka"
http://rozklady.kzkgop.pl/cgi-bin/kzkgo.cgi?start_input=D%B1b+Ko%B6ci%F3%B3&start=132&koniec=1140&godzina=15&minuty=00&wyj_przyj=wyj&data=2009-03-24&czas_na_przesiadke=2&x=103&y=16
nie wiem czy Ci bedzie dfziałac , ale mosz
Najszybciej z buta. Ok 45 minut. Busem 193 (o ile jeszcze dalej jezdzi na tej trasie) Z Welnowca (ok 10 minut od Bukowej) potrwa to ok godziny w szczycie nawet dluzej. Jest jeszcze opcja, bus 109 z Silesii na Witosa ok 15 minut plus pieszo z Bukowej pod Silesie 10 minut i kolejne 10 z Ostatniego przystanku 109tki do tego co potrzebujesz, bo 109 sie na tym nie zatrzymuje.
A no tez mozna ino, zanim dojdziesz na przystanek na tauzenie, to w tym samym czasie juz bys byl prawie na Witosa. Dla mnie nawet jak mialem miesieczny to szkoda bylo czasu isc na 138 jak w tym samym czasie moglem byc prawie w domu. Nie mowiac juz o wydawaniu kasy na bilet.
JohnyManhattan
24-03-2009, 19:09
Spoko podjechalem bana pod zyrafe, przeszedlem na 138 i w 10 minut dojechalem na Witosa. Dalem rade. :D
dostałem mandat za jazdę bez biletu w mzk Bielsko.
Cyz ktoswie czy można napisać jakieś pismo o umorzenie/zmniejszenie kary w zwiazku ze złą sytuacja materialną?
damiann37
24-03-2009, 20:21
nie da rady :(
http://www.katowice.gieksiarze.pl/katowice/foto/witosa/0068.JPG
Możliwe iż jest to góra "Dorotka" ?
http://www.katowice.gieksiarze.pl/katowice/foto/witosa/0068.JPG
Możliwe iż jest to góra "Dorotka" ?
Hmmm, no mi to wygląda na "dorotkę"
jaka bedzie pogoda mniej wiencej w ten weekend w Katowicach??
wg prognoz dzisiejszych ma być słonecznie, ok. 12-14 stopni
Ma ktoś Cracka do patcha 9.3.0 do FM 2009?;)
Capoeirka64
25-03-2009, 11:59
Zna ktoś jakieś fajne sklepy, butiki gdzie można kupić sukienke na weselę?
taka młoda a już się hajtasz ??:szok::cham:
Capoeirka64
25-03-2009, 12:09
taka młoda a już się hajtasz ??:szok::cham:
Nie Jaśka , napisałam na wesele :D mialam na myśli sukienke wieczorowa:D:D a nie ślubną głupolu :D
Takie czasy... Ciąże 13-latek, prostytucja czternastek, to i hajtnąć można się młodo...
jaka bedzie pogoda mniej wiencej w ten weekend w Katowicach??
http://pogoda.onet.pl/0,962,38,katowice,miasto.html
Kibicka18
25-03-2009, 13:19
Na Piotrowicach jest taki fajny sklep... Tylko nie wiem gdzie dokładnie... Siostra mi podpowiedziala. Sprobuj na Google wpisac :)
Kibicka18
25-03-2009, 13:23
Na Piotrowicach tylko nie wiem czy beziesz wiedziala gdzie sa Piotrowice bo mieszkasz daleko... Ale warto zajrzec, bo sa ciekawe rzeczy.
Poszukaj w Ślązaku na ul. Mickiewicza, kolezanki sie tam ubierały na studniówke. na studniówke to chyba to samo co stroje wieczorowe. :huh:
Capoeirka64
25-03-2009, 13:49
tylko nie wiem czy beziesz wiedziala gdzie sa Piotrowice bo mieszkasz daleko... Ale warto zajrzec, bo sa ciekawe rzeczy.
a nazwe tego sklepu :D? i wiesz może jakim autobusem dojechac tam? z centrum Katowic?
Kibicka18
25-03-2009, 14:05
a nazwe tego sklepu :D? i wiesz może jakim autobusem dojechac tam? z centrum Katowic?
Nazwy nie znam, a autobusy to 10 itp... Jeszcze moge Ci polecic hale na załeżu, jest tam taki gostek co stoi z takimi sukienkami bo tez kupywałam na wesele, ale on stoi w roznych miejscach... I nie ma drogo.
Capoeirka64
25-03-2009, 14:37
Nazwy nie znam, a autobusy to 10 itp... Jeszcze moge Ci polecic hale na załeżu, jest tam taki gostek co stoi z takimi sukienkami bo tez kupywałam na wesele, ale on stoi w roznych miejscach... I nie ma drogo.
dzięki wielkie ;)
Mi jeszcze musisz kupic dobry ancug :cham:
vAn Daal
25-03-2009, 19:46
na Piotro jest sklep z sukniami przy ul. Jankego (na przeciw gm nr 20) z center 9,10,11 itp
Capoeirka64
25-03-2009, 19:50
dziękuje już wszystkim za pomoc ;) sukienka zakupiona ;)
Capoeirka64
25-03-2009, 19:51
Mi jeszcze musisz kupic dobry ancug :cham:
Ancug to niech Ci kupuje Twoja przyszla żonka ;) :D
sukienka zakupiona ;)
to możesz się jeszcze pochwalić :fly:
Zna ktoś jakieś poradnie chirurgiczne w Katowicach blisko centrum?
JohnyManhattan
25-03-2009, 20:52
Chirurg ma dyzury w przychodni na Koszutce, wiem bo tam mi sciagali szyne z nogi.
http://www.telepolis.pl/porownanie.php?akcja=porownaj
pany, który byście wybrali i dlaczego?
może jakieś własne opinie.
PILNE!
PILNE!
ja bym nie wybrał żadnego bo... żadnego tam nie ma :D
dziękuje już wszystkim za pomoc ;) sukienka zakupiona ;)
Szkoda bo chcialem Cie podrzucic. Ewentualnie pomoc w wyborze :D
pracuję ktoś na warsztacie samochodowym?
albo wie ile kosztuje wymiana sprężyn (najlepiej w jakimś lepszym warsztacie) np. feuvert itp.
około 200zł (komplet) przynajmiej ja tyle płaciłem jakiś miech temu
jak najłatwiej dojechac z katowic na sosine w jaworznie?
Jaworzno
26-03-2009, 00:54
Kiedy dojedziesz do Jaworzna musisz się kierowac do dzielnicy Szczakowa a później już po znakach.
A jak dojechac do Szczakowej to nie wiem jak Ci wytłumaczyc...
www.hotelwodnik.pl
Gdzie w K-ce znajde sklep z butami firmy Converse?
Kiedyś duży wybór był w Idze, ale teraz to tak nic nie ma prawie
w Katowicach chyba w SCC w heavy duty znajdziesz jakieś pary (nie dam sobie ręki obciąć), a większy wybór znajdziesz w Fashion House.
Damianos
26-03-2009, 12:39
Kiedy dojedziesz do Jaworzna musisz się kierowac do dzielnicy Szczakowa a później już po znakach.
A jak dojechac do Szczakowej to nie wiem jak Ci wytłumaczyc...
jedziesz autobana w storne krakowa i przed bramkami na wezle zjezdzasz na lodz, jedziesz ok 2 km i zjezdzasz w prawo pierwszy zjazd, znaki beda jaworzno i fashion chyba, i na rondzie przy pashion ( czy jak sie to pisze) w prawo i jedizes zprosto jak Cie prowadzi droga, przez rondo prosto, mijasz po prawej rece jaka stacje benzynowa i na swiatlach , na duzym skrzyzowaniu w lewo, i pedziesz jak Cie prowadzi glowna droga jakies 3-5 km, dojezdzasz do Szakowej, jedziesz za glowna i po luku w lewo ( z prawje powinienes miec dwa razy wlot podporadkowanych ulic) ; jak miniesz te wloty to w pewnym momencie masz znak w prawo na sosinie, stamtad to juz ok 2 km proto potem w lewo ale sa znaki
PS.1 Jaworznioki poprawic mnie jakbym sie mylsi ale raczje sie nie myle
PS.2 No ocieplilo sie wnc jedziesz na grila i sie kapac?? :cham:
PILNE!
kurwa, chodzi mi o SE c702 i k800i.
Zdaje ktoś FCE w tym roku w sesji letniej?
Da się jakoś inaczej - opócz wrzącej wody - zmyć marker?
Szczepan
26-03-2009, 15:31
zmywaczem do paznokci, rozpuszczalnikiem
Nie chce zasmiecac tematu ale nie chce mi sie szukać w quizie kibicowskim to to zdjecie juz było.
Jaka to ekipa bo zapomniałem. Za odpowiedz wielkie dzieki.
http://img141.imageshack.us/img141/7878/2en13yh.jpg
Gdzie w K-ce znajde sklep z butami firmy Converse?
Kiedyś duży wybór był w Idze, ale teraz to tak nic nie ma prawie
nie ma raczej za wiele w jednym miejscu :) porozrzucane strzasznie... coś tam w Idze, coś w Heaby Duty w scc, w Croppie coś się trafi czasami, w scc kiedyś nawet w Zebrze czy jak tam się ten obuwniczy coś nazywa widziałem...
w fashion hausie też już za wiele tego nie ma niestety
Ok juz sie dowiedziałem. Chodzi o Partizan.
JohnyManhattan
26-03-2009, 20:28
Jak ustawic Opere jaka domyslna przegladarke?
Narzędzia -> Preferencje -> Zaawansowane -> Programy -> Opera ma sprawdzać czy jest domyślną przeglądarką (obok także szczegóły)
JohnyManhattan
26-03-2009, 22:40
dzieki
był ktoś ostatnio na Białorusi? jak tam cenowo wygląda (Minsk), jak z chodzeniem po knajpach, bezpieczeństwem etc.
był ktoś ostatnio na Białorusi? jak tam cenowo wygląda (Minsk), jak z chodzeniem po knajpach, bezpieczeństwem etc.
Nie dupcz flekow Siamo,tanie dupienie Cie interesuje:)
Jaworzno
26-03-2009, 23:40
Bezpieczeństwo to masz lepsze niż w Katosach w nocy, powaga. A dupy troche gorsze ale tańsze:faja:
Bouni_Ledziny
26-03-2009, 23:40
http://tv.mediarun.pl/opis-programu/z-milosci-do-dzieci,id3482903988
Wie ktoś skąd sciągne ten film?
a jak zarcie, picie? Ja do roboty na 4 dni tam śmigam i niewiem ile kasy wziąść. No i czy brać dolce i wymieniać czy kupić ich ruble?
Wie ktoś gdzie w Katowicach jest jakiś godny polecenia zegarmistrz, który nie zdziera za bardzo? Dzieki
na 3ego maja w bramie, tam gdzie jest jakis skateshop
gdzie obejrzę 2 połowę meczu Litwa -Francja ?
ma ktoś sposób na szybkie pozbycie się grypy ? w huujj ważne :(
Grypy to sie nie pozbędziesz szybko, ale zakup sobie jakieś Gripexy, Fervexy czy inne tego typu. Lepsze są te do rozpuszczania według mnie.
jebnij se ze 2 gripexy teraz i na noc to samo :]
mi zawsze pomaga :D
mam pytanie jakim autobusem i skąd dojadę na kosztowy pod nowe hale panattoni i na jakim przystanku powinienem wysiąść? Z góry dzięki.
Spod Delikatesów na Korfantego dojedziesz 149 a z Zawodzia 66, 77, 149 i 931, a wysiadasz na przystanku Kosztowy Dzióbka.
Tylko nie idz tam na skróty bo można sie utopić w błocie :hihi:
Anty rUCH
29-03-2009, 14:53
Mam taki problem z winampem : Jeżeli mam piosenki na pulpicie i je tam odpalam to działają, ale jeśli je przeniosę do innego folderu i chce je włączyć to winamp się włącza ,ale piosenki nie działają. Nie wiecie co trzeba zrobić ?
Mam taki problem z winampem : Jeżeli mam piosenki na pulpicie i je tam odpalam to działają, ale jeśli je przeniosę do innego folderu i chce je włączyć to winamp się włącza ,ale piosenki nie działają. Nie wiecie co trzeba zrobić ?
jeszcze raz je wciepnac , bo winamp odczytuje z lokalizacji kerej wcieples te piosenki
Anty rUCH
29-03-2009, 15:10
Dzięki , działa.
Może ktos polecić jakiegoś naprawdę dobrego dermatologa ? Niekoniecznie Katowice, chodzi o leczenie zjebanych paznokci
Może ktos polecić jakiegoś naprawdę dobrego dermatologa ? Niekoniecznie Katowice, chodzi o leczenie zjebanych paznokci
tak jak ostatnio pisalam dr. wolwender starwsza mila babka na paderewie przyjmuje . 3 razy mnie przed szpitalem uratowala
z wlasnego doswiadczenia wiem, ze dobrych dermatologow nie ma. zalezy jeszcze, czego dotyczy problem. Ale poprzednicy maja racje, dr Wolwender stara sie pomoc.
hanys 85
30-03-2009, 10:11
Dostalem pismo z sadu o tym ze nalozyli na mnie kare grzywny + oplaty i cos tam jeszcze.
Chce to zaplacic ale nie mam pojecia na jakie konto itd
Dostane jakies jeszcze jedno pismo z druczkami jakimis, bo moze tera czekaja czy sie odwolam?
Dostalem pismo z sadu o tym ze nalozyli na mnie kare grzywny + oplaty i cos tam jeszcze.
Chce to zaplacic ale nie mam pojecia na jakie konto itd
Dostane jakies jeszcze jedno pismo z druczkami jakimis, bo moze tera czekaja czy sie odwolam?
tak, powinien przyjsc jeszcze jeden list, z druczkiem i terminemi do zapłaty...
damiann37
30-03-2009, 10:40
tak jak ostatnio pisalam dr. wolwender starwsza mila babka na paderewie przyjmuje . 3 razy mnie przed szpitalem uratowala
a gdzie dokładnie przyjmuje na jakiej ulicy ?
a gdzie dokładnie przyjmuje na jakiej ulicy ?
szeptyckiego
damiann37
30-03-2009, 10:47
dzięki Dziambell
jarek1983sk
30-03-2009, 19:09
tani nocleg w warszawie
czy ktoś zna jakieś miejsca w wawie za rozsądną cenę?
_Bartos_
31-03-2009, 16:37
Mam problem z drukarka, jak drukuje strone startowa to wszystko OK a jak cos z kompa to powieksza i obcina obraz, co to moze byc ?
Chcialbym opchnac 20 biletow KZK GOPu, normalnych, po 2.40 zł, np za jedna sztuke 2 zł. Jak myslicie, w jakims kiosku by wzieli ? w sumie tak czy siak sprzeda o te 40gr drozej kazdy bilet, wiec wyjdzie jej to dobre ... :lol2:
Chcialbym opchnac 20 biletow KZK GOPu, normalnych, po 2.40 zł, np za jedna sztuke 2 zł. Jak myslicie, w jakims kiosku by wzieli ? w sumie tak czy siak sprzeda o te 40gr drozej kazdy bilet, wiec wyjdzie jej to dobre ... :lol2:
Też chciałem kiedyś tak sprzedać, ale zaczęły sie tłumaczyc ze na kasie muszą poźniej nabijac i takie pierdolenie o szopenie, najlepiej jak kajs jedziesz to zabierz pare biletów i przed kioskiem sprzedaj, albo w banie (busie)
Jakiś działający programik do ściągania filmików z Youtube ??
Jeśli masz Mozille to ściągnij dodatek DowloadHelper
VDownloader prosty jak budowa cepa
Mam pytanie odnośnie państwowych egzaminow eksternistycznych pisanych po szkolach oferujacych kursy do sredniego wyksztalcenia w rok. Czy ktos z Was, Waszych znajomych zdawal takie egzaminy badz slyszal opinie na ich temat? Chodzi glownie o to czy jest to do ogarniecia, bo egzaminow jest sporo a terminy gorsze niz na sesji :P Na necie nigdzie nie moglem znalezc jaka jest zdawalnosc takich egzaminow. Odpowiedzi tu lub na PW.
Pozdro
znacie jakiegoś dentyste który mnie przyjmie o tej porze? byłem dzis u jednego ale tak mi spierdolił zęba ze nie moge teraz w miejscu wysiedzieć
Pogotowie dentystyczne na Krasinskiego.
Ma ktoś namiary na dobrego korepetytora z matematyki z okolic: Zawodzie, Bogucice, Dąbrówka, Szopienice?
Ma ktoś namiary na dobrego korepetytora z matematyki z okolic: Zawodzie, Bogucice, Dąbrówka, Szopienice?
Uzytkownik Ertai. Jak już wyskoczył z woja, to na bank będzie najlepszy z tych okolic.
Uzytkownik Ertai. Jak już wyskoczył z woja, to na bank będzie najlepszy z tych okolic.
również mogę polecić tego użytkownika. Szczególnie pomaga na egzaminach:napinka:
Zamierzam kupić te nowe korki Nike Mercurial Superfly... co o nich sądzicie ? Może polecacie jakieś inne ?
Odwiedź stronę trzech pasów ~ adindas i poczytaj o Predatorach.
użytkownik Ertai, 22 kwietnia wraca do żywych :jezor:
Moze ktos cos powiedziec nt. ComNet'u?
KrYcHa_WNC
02-04-2009, 19:23
ja mam i nie narzekam, wiecej info masz na stronie www.welnowiec.net
tez nie narzekam tylko czasami sa takie momenty gdy nie ma 'neta' ale zazwyczaj sa krotkie. Lacze nawet spoko, niezle ciagnie z torrentow
Anty rUCH
02-04-2009, 20:42
Ile drużyn wychodzi z grupy w eliminacjach do MŚ ?
tez korzystam z Com netu najwiekszy plus ze jest okres jednego miesiaca na wypowiedzenie umowy.. czasem przestoje z dostawa sa ale po telefonie ekipa przyjezdza w rozsadnym czasie
male sprostowanie ...ja mam taka umowe nie wiem jak wygladaja ich orginalne bo ponoc przejeli mojego dostawce i mam taka umowe jak z pierwotnym
gdzie w Katowciach znajdę alergologa dziecięcego? wszelkie możliwości proszę. NFZ oczywiście
Capoeirka64
02-04-2009, 23:22
gdzie w Katowciach znajdę alergologa dziecięcego? wszelkie możliwości proszę. NFZ oczywiście
Ja chodze do Poradni Alergologicznej na Powstanćów 31 w Katowicach -2 piętro .
dalej podpierdalasz neta? :cham:
Raz dziala, raz nie, czasem od sasiada czasem z TP :cham:
JohnyManhattan
03-04-2009, 11:09
Ile drużyn wychodzi z grupy w eliminacjach do MŚ ?
Jedna wychodzi, jedna baraze chyba
Toczmek89
03-04-2009, 11:22
zna ktos jakis dobry poradnik do htmla ?
http://webmaster.helion.pl/kurshtml/ :czytaj: moim zdaniem najlepszy online
ma ktoś jakiś sprawdzony sposób/preparat na przeczyszczenie uszu? nie chce mi się latać po lekarzach, a od wczoraj na jedno prawie nie słysze... na chwile uda mi się odetkać i po chwili znów to samo, drażniące to strasznie
trza było je myć regularnie :jezor:
idź na basen i popływaj trochę - powinno się odetkać :cham:
bodajże Audispray się to nazywa.
jak nie pomoże idź to rodzinnego po skierowanie i naściemniaj, że Cię boli, że to pilne itd to da Ci takie, że nie będziesz musiał czekać w kolejce. Przerabiałem to.
mialem podobnie.
nie wysuszylem glowy po basenie i mnie przewialo na jedno ucho, ponad tydzien mialem zatkane, nic nie dzialalo. pojechalem do szpitala, ciach na stol, jakis zabieg kurwesko bolesny i kilka dni opatrunku, ale za to jakie przyjemne uczucie jak się odtyka to ucho:)
dziwne, że zabieg robili..
normalnie wystarczy iść do laryngologa i ciepłą wodą pod lekkim ciśnieniem (strzykaweczką) Ci to wyczyszczą..
ale trzeba uważać, bo mojemu kumpli kiedyś tak koleś 'czyścił', że dziś nie słyszy na jedno ucho :/
niby ja, ale okazalo sie, ze to cos powazniejszego. zebralo sie to cale gowno i mi zalegalo na czymstam no i nie dalo sie juz tego wyplukac.
najpierw mialem ten zabieg, potem dodatkowo to plukanie o ktorym mowisz i gralo wszystko:)
bylem z tym w Chorzowie,kajs w centrum , ulica Truchana bodajze. fajny szpitalik, w pol godzinki sie uwineli, zero kolejki, ale to pewnie dlatego, ze bylem tam kolo 20
zna ktos jakis dobry poradnik do htmla ?
zainwestuj i kup sobie książkę z heliona.
Na mikołowskiej niedaleko aresztu (naprzeciw apteki i sklepu dla inwalidów etc.) masz księgarnie i tam coś wybierzesz ;) ewentualnie przez neta www.helion.pl (http://www.helion.pl) wysyłka zawsze była gratis to pewnie teraz też.
dzisiaj około 21 koło rynku pełno ludzi i jakiś krzyż, policja i znicze?
o co chodziło?
Bylem pytac o ComNet i niesety, ale nie mam szans na podlaczenie.
Poleca ktos jakis inny necik? Centrum Katowic...
JohnyManhattan
04-04-2009, 11:08
Ja mam fafnet czy jakos tak. Czasem zamula, jak cos z nim kombinuja, ale tak to nie jest zle. I na plus dostep do 1,5 tb dysku sieciowego z muzyka i filmami.
Z jakiej okazji ?
Co roku od iluś lat sie juz odbywa. Pozatym zbliza sie Wielkanoc. To pewnie dla tego...
niekumaty
04-04-2009, 16:50
Poleca ktos jakis inny necik? Centrum Katowic...
netia... w kamienicach na Centrum jest lipa z netem, nigdzie nie ma tych nowych kabli :kac:
Ja mam fafnet czy jakos tak. Czasem zamula, jak cos z nim kombinuja, ale tak to nie jest zle. I na plus dostep do 1,5 tb dysku sieciowego z muzyka i filmami.
Miałem kilka lat, z czego dysk sieciowy nie działał przez 2/3 tego okresu :lol3:
Plusem jest to że jak go nie ma to wiesz kogo opierdolić, a minusem to, że ten typ lubi sobie powiedzieć "jestem za miastem, net będzie jutro wieczorem" i jak bez ręki wtedy...
JohnyManhattan
04-04-2009, 20:59
Eeeee tam przesadzasz. :p Choc koles rzeczywiscie dziwny
JohnyManhattan
04-04-2009, 23:08
Co trzeba miec ze soba na komisji lekarskiej w WKU, bo slyszalem costam ze swiadectwo.
Co trzeba miec ze soba na komisji lekarskiej w WKU, bo slyszalem costam ze swiadectwo.
czysta pupe.
czy jest jakaś przytulna knajpka otwarta dziś po 24? Gdzie można zjeść jakąś przekąske i napić się czegoś dobrego?
Toczmek89
05-04-2009, 09:34
od ktorej jest otwarty jakis fotograf na dworcu jutro ?
hanys 85
05-04-2009, 12:05
Czemu jest zamknieta ta knajpa nad jeziorem nie daleko Gisza??
Ew. kiedy otwieraja?
NeeMeezus
05-04-2009, 12:16
Jeziorem :) hehehe Prawdopodobnie jest zamknięta bo robią przygotowania do lata !! Ogóle porządki z tego co widziałem ostatnio. Tech chciałem iść z babą a tu ch.j !!
JohnyManhattan
05-04-2009, 12:26
Jesli masz na mysli La Strade czy jakos tak na Sztauwajerach to im podobno podpalili w porachunkach gangsterskich. :p
skupią mi gdzieś jeszcze korony słowackie ?
użytkownik Ertai, 22 kwietnia wraca do żywych :jezor:
no niestety... ale nie :(
Znaczy co ?
Będzie zalany w trupa :cham:
no niestety... ale nie :(
juz tak nie szpanuj swoja wiedza :jezor:
jest gdzieś w K-ce ksero otwarte od 7 ? pilnee
netia... w kamienicach na Centrum jest lipa z netem, nigdzie nie ma tych nowych kabli :kac: racja, dobra oferta z netii teraz jest, bez telefonu stacjonarnego. Mam podobny problem z netem, w pon zrywam umowe z videostrady... Szkoda że UPC nie ma zasięgu w centrum...
BRANIK_GT
05-04-2009, 20:35
jest gdzieś w K-ce ksero otwarte od 7 ? pilnee
Na dworcu jest ta cafejka internetowa (na lewo od zegara) otwarta 24h oni zawsze mieli ksero
wielkie dzieki bardzo mi pomogłeś !
_Bartos_
06-04-2009, 14:23
Ma ktos na serwerze film : Jerry Mcguire ?
JohnyManhattan
06-04-2009, 17:41
No to juz bylem na komisji lekarskiej, mam "A" :D Teraz musze isc na francuska i mi wbija rezerwe, czy poczekac az sie sami upomna?
jeden chuj :]
rezerwę teraz ma każdy po komisji :)
jak chcesz mieć to na papierze to idź
Coś mi się obiło o uszy, że znowu maja byc pobory. Od razu pisze, ze info NIEPOTWIERDZONE, byc moze plota, byc moze nie, a moze chociaz troche prawdy w tym jest. Ktoś moze potwierdzic?
Gdzie mogę załatwić L4 do roboty? Odrazu mówię ze jestem zdrowy.
Jutro chce się wybrać do WKU po rezerwe. Powiedźcie mi jak to wygląda. Wiadomo muszę, wziąść książeczkę wojskową, coś jeszcze? I co najważniejsze, na luzie dostane czy też jest jakaś akcja/pytania etc. ?
gdzie lepiej skoczyć na ściankę?
awf czy transformator?
na awf 50% taniej niż na ligocie i na tym się moja wiedza kończy ;)
Na awfie nie byłem, ale Ligote bardzo polecam. Nie wiem jak teraz z trudnością, bo wiem, że co jakiś czas przestawiają uchwyty, ale ścianki są wysokie i można się fajnie pobawić.
Jutro chce się wybrać do WKU po rezerwe. Powiedźcie mi jak to wygląda. Wiadomo muszę, wziąść książeczkę wojskową, coś jeszcze? I co najważniejsze, na luzie dostane czy też jest jakaś akcja/pytania etc. ?
książeczka i dowód (choć ode mnie nie chcieli).
na portierni mówisz, że po rezerwe. kierują do pokoju. tam coś szuka. dostajesz karteczke i do następnego pokoju. wpis i spokój ;]
Gdzie mogę załatwić L4 do roboty? Odrazu mówię ze jestem zdrowy.
Na ile chcesz? Ja na 2-3 dni to idz do rodzinnego i posciemniej ze mosz sraczka. Tego Ci nikt nie sprawdzi.
awf czy transformator?
ja znów śmigałem na AWFie, a na Transformator nie trafiłem... mi tam na AWF pasowało, tylko, że to początki to wiedze w temacie mam raczej nikłą :) ale są ściany o różnym poziomie trudności :)
Na ile chcesz? Ja na 2-3 dni to idz do rodzinnego i posciemniej ze mosz sraczka. Tego Ci nikt nie sprawdzi.
Narazie 2-3 dni starczą. Ale jak przedłuża umowę to chce wałka im zrobić i jak najdłużej mieć L4 i czerpać z chuji kasę.
hanys 85
07-04-2009, 09:45
Zalezy przy czym robisz.
Ale mozesz sprobowac kregoslup, zawroty glowy... oczywiscie sciemniasz ostro i mysle ze pare razy po tygodniu L4 spokojnie dostaniesz
JohnyManhattan
07-04-2009, 12:28
awf czy transformator?
Lepiej na Transfrmator, bojest tam wieksze zroznicowanie tras, czyt. dla kazdego cos dobrego. A na AWFie sa albo klamy albo dziurki gdzie palca ine wcisniesz. A takw ogole to na trafo jest fajniejszy klimat. :faja:
co to są za pierońskiego robale, co teraz ich pełno? takie czerwone w czarne plamki?
w skupiskach są, często przy jakichś krzewach, drzewkach itp?
co to za pieroństwo? z roku na rok tego więcej :dead:
czy jest w Katowicach jakaś siłownia otwarta w tygodniu od 6 rano?
Chyba Pro-Activ.
Nie mow mi tylko, ze Ty o tej godz. wstaniesz :cham:
hehehehe.....
jak się chce tak pięknie wyglądać, to trzeba się trochę poświęcić :)
a gdzie jest ten Pro-Activ?
http://www.proactivkatowice.pl/kontakt/kontakt.html
Co z Kałuznym ? Był tutaj taki kiedyś co furorę robił na forum w ciągu dnia czy dwóch . Kiedy ban zostanie mu ściągnięty ?
Gdzie kupie w Katowicach jakis.... rower...albo lepiej....gdzie sa jakies sklepy rowerowe??
Tylko nie wyskakiwac mi, ze w Hipermarkecie...
chce cos kupic zeby dlugo pojezdzilo do 1000PLN ;)
na pl. Wolności masz dwa rowerowe, w Juniorze obok superbudy jest bike atelier, no i jeszcze w pasażu na chorzowskiej obok city rocka jest jeden
samswojego bajka kupiłem obok superbudy i serwisuje go na chorzowskiej, oba sklepy polecam
Co z Kałuznym ? Był tutaj taki kiedyś co furorę robił na forum w ciągu dnia czy dwóch . Kiedy ban zostanie mu ściągnięty ?
Na banicji :fly:
Zna ktos jakas telewizje bez anteny satelitarnej?
W gre nie wchodzi Jambox ani UPC.
_Bartos_
07-04-2009, 19:05
Zna ktos jakas telewizje bez anteny satelitarnej?
W gre nie wchodzi Jambox ani UPC.
Wideostrada z TPSA ale trzeba miec caly multipakiet, jakby nie to ze chujowy net to polecalbym :) Nie wiem czy da sie zamowic tylko TV ale watpie, a tak to nic innego mi nie przychodzi do glowy
Gdzie kupie w Katowicach jakis.... rower...albo lepiej....gdzie sa jakies sklepy rowerowe??
zobacz tu http://gt.vot.pl/, odejmij 20%od cen i daj znac na priv jak coś wybierzesz.
Idzie kajś zobaczyć LM poza Nką??
Chyba Pro-Activ.
Nie mow mi tylko, ze Ty o tej godz. wstaniesz :cham:
Abo chce łazić na siłkę obrazu po imprezie.
Z tego co pamiętam to dostał na 4 miechy, czyli jeszcze z 2 se poczeka... ale i tak szybko znów wylec.
JohnyManhattan
07-04-2009, 20:10
Idzie kajś zobaczyć LM poza Nką??
Na sopcascie :)
http://www.sport-typ.info/viewpage.php?page_id=106
Na Rolnej też jest sklep rowerowy.
Jak dojechac busem/bana na Ruda Slaska ul . Na łakach ?
co wpisac w zeznaniu podatkowym żeby oddać swój 1% GieKSie?
Ja swój kupiłem na allegro i jestem bardzo zadowolony z jakości nie mówiąc już o cenie bo zaoszczędziłem lekko z 500zł. Tutaj masz przykładowy rower od kolesia od którego kupowałem.
http://allegro.pl/item602985609_super_okazja_kross_v6_d_brake_shiman o_xcr_okazja.html
Warto sie targować.:D
Można wczesniej isc odebrac dowod niz jest dany termin, bo mam na 10 kwietnia a ze wolne od szkoły to niewiem czy mi sie będzie chciało dupe ruszyc:jezor: a tak załatwiłbym to sobie jutro :)
JohnyManhattan
07-04-2009, 22:26
Mozesz isc spokojnie ja bylem dwa tygodnie po zlozeniu wniosku, a okazalo sie ze dowod juz tam lezal 4 dni, a bylem pod koniec stycznia.
pracuje ktos z forum w sklepie nike? :)
A na odebranie stalego dowodu rejestracyjnego tez trza teraz czekac miesiac czy mozna juz wczesniej lazic i sie pytac,bo czas mnie goni i nie mam miecha na czekanie.
Za tą cenę wg. mnie najlepiej pytac się w sklepie na chorzowskiej 9 przy przystanku tramwajowym o krossy (w tym przedziale cenowym dostaniesz model A2)
jak cenowo wygląda kupno prawka z wpisem?
oczywiście PW, cynki tylko pewne a nie jakieś domysły ;)
co wpisac w zeznaniu podatkowym żeby oddać swój 1% GieKSie?
Nie mozna oddac procenta na GieKSe.
JohnyManhattan
08-04-2009, 16:26
Na GieKSe nie, ale mozna wspomoc akcje GieKSy http://www.gieksa.pl/index2.php?nid=235&p1=235&p2=x
Jak najłatwiej dojechać na ul. Rataja na Osiedlu Witosa z Zawodzia?
Rafał z Lędzin
08-04-2009, 20:05
Jakie znacie tanie sklepy z orginalnym obuwiem piłkarskim, w okolicach Katowic i tych ?
Rafał z Lędzin
08-04-2009, 20:08
*lub tych
Rafał z Lędzin
08-04-2009, 20:17
Iga Sport. Sklep obuwniczy.
Katowice, Młyńska 17
o ten sklep ci chodzi ?
o tym co ja pisze to znajduje sie chyba na 3 maja .
orientuje się ktoś w TV na karte? jest tylko opcja z ITI, czy od Solorza też się coś znajdzie (tak, żeby był Polsat)? i czy działa za granicami kraju (Niemcy) - aktywacja może być w Polsce. :)
wejścei masz i od Młyńskiej i od 3 Maja
Jak najłatwiej dojechać na ul. Rataja na Osiedlu Witosa z Zawodzia?
busem nr 70, trza wysiasc na przystanku os. Witosa Centrum
busem nr 70, trza wysiasc na przystanku os. Witosa Centrum
Thx.
do igi wchodzi sie z ulicy mlynskiej i 3 maja. to jest w takiej bramie kaj sa dwa wejscia
jest gdzieś w necie link do spektaklu "Mydlniki" który w zeszłym roku odbywał sie w teatrze Korez ?
damiann37
09-04-2009, 12:39
Kiedyś coś takiego było ? PW
http://video.google.pl/videoplay?docid=-6675119680977186450&ei=587dSdftMYPg2gKe2e3QDA&q=krakow+mydlniki
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Upper_Silesia_COA.gif&filetimestamp=20061012125105
ma ktoś w większej rozdzielczości?
http://________________/herby/slask.jpg
http://________________/herby/slask.jpg
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.