View Full Version : Pytania/Odpowiedzi
jak dojechać na rapid? jakby ktoś mógł mi to opisać jadąc od strony stadionu na Bukowej
od stadionu jedziesz prosto do srednicowki (DTS) i skrecasz w kierunku centrum, potem tuz za Silesia nie wjezdzasz do tunelu tylko do gory na skrzyzowanie. Na nim skrecasz w lewo, jedziesz caly czas prosto i po prawej stronie widzisz RAPID.
CichyBob
01-02-2008, 16:19
Haha mi stres opadl ale ona dalej okresu nie ma , juz 2 testy zrobione i wyszlo ze ojciec ze mnie nie bedzie. Pozatym wspolczuje ci Gsr tylko inaczej to przechodzilem niue paliłem fajki za fajką tylko raczej kombinowałem jak zarobic odpowiednie pieniadze , wyjazd z kraju itp rozne mysli juz mi chodzily byle by potem dziecko utrzymac .
I pomyśleć, że nie tak dawno hurtowo przerzucałem całe kartony Escapelle Prostinor Duo itp ...zaczynam rozumieć dlaczego te leki jednak pod zamknięciem były :zabki:
Toczmek89
01-02-2008, 18:41
jak sciagnac sama muze z filmikow z youtuba ?
http://vixy.net/
tam kaj pisze URL wklejasz filmik z youtuba a tam nizej masz converts to i wybierasz mp3
czasem nie zaskakuje URL ale jak pare razy zrobisz w koncu zaskoczy :) no i u mnie nie dziala na Operze, mozliwe ze tylko na IE chodzi
DJSNAJPER1964
01-02-2008, 20:22
Ma ktoś z Was znajomego który jeździ L-ką?? W piątek mam ezgamin i chciałem dokupić ze 2h i pojezdzić jutro i w niedizle????
Witam,
wiecie czy są dzisiaj czynne jakieś antykwariaty w centrum ?
czy jest szansa bym ściągnął gdzieś z neta "NHL 99" ? w chuj mi się ta gierka podobała :))
jest w Katowicach jakas wypozyczalnia sprzetu narciarskiego? konkretnie chodzi o snowboard.
Potrzebuja na juz Krzyzakow na DVD lub VHS !! Sprawa dosc pilna wiec prosze o PW !!
KurczaK90
04-02-2008, 18:23
Wie ktos moze jaki to jest styl pisma (czcionka), ktora Peja ma zrobione dziary?
http://img407.imageshack.us/img407/1741/pejadziaraxm8.th.jpg (http://img407.imageshack.us/my.php?image=pejadziaraxm8.jpg)
Ma może ktoś tapety z GieKSy na komórke??
moglby ktos zamiescic gdzies jakis poradnik jak robic takie tapetki albo wlepki jak wy robicie??
Gdzie w Katowicach mogę wydrukować zdjęcie z dyskietki/płyty na papierze fotograficznym?
ul 3-go Maja, zaraz za dworcem po lewej stronie w kierunku Placu Wolności.
Na Stawowej w bramie (za McDonaldem)
Dzięki, już załatwiłem to na 3 maja :)
Kaj jest Pub Angelus ?? Pozdro
BATON Załęże bodajże ulica Gliwicka .
Ktos wie w jakich godzinach jest otwarty Word ? aby mozna sie bylo zapisac na egzamin :)
http://www.word.katowice.pl/
Mógłby ktoś wypisać dni ustawowo wolne od pracy?
http://www.word.katowice.pl/ta strona to jedno wielkie g... bo nawet nie ma godzin otwarcia.. :lol:
czynne jest do 19, chyba od 8.
Ktoś ma na allegro nick Grata2 odpowiedz na PM
Junior dzięki, ale Google potrafię sie posługiwać. a tak jak napisał MiRo godzin tam niestety nie ma ...
Mam pytanie do osób "kumatych" w sprawach podatków, rozliczeń itp. Więc , pracowałem przez wakacje legalnie na podstawie umowy o dzieło .Po wakacjach rozpocząłem studia w trybie dziennym na polibudzie.Czy mój ojciec może skorzystać z ulgi przy rozliczeniu na mnie ? Dwa warunki spełniam
na pewno : jestem studentem, mam mniej niż 25 lat , właśnie martwi mnie czy na przeszkodzie nie staje to iż pracowałem przez wakacje.Z góry dzięki za odpowiedź .Pozdrawiam
Kaj jest Pub Angelus ?? Pozdro
Na Boskim Załężu :D Ul. Pośpiecha, powiedzmy, że na przeciwko IMAXu
Na szybko potrzebny ktoś z kontem w PKO Inteligo!
dzięki wszystkim juz nieaktualne.
Bardzo duży odzew :szok:
12 osób.
Na szybko potrzebny ktoś z kontem w PKO Inteligo!
dzięki wszystkim juz nieaktualne.
Bardzo duży odzew :szok:
12 osób.
to tylko utwierdza w przekonaniu, że nie potrzeba zakładać nowych tematów szukając pomocy tylko spytać w odpowiednim miejscu. Tak na marginesie miał może ktoś matematyke z niejakim dr inż. Henrykiem Glinśkim?? miałbym pare pytań :zabki:
Jak mozna cos sciagnac z wrzuty?
Jak mozna cos sciagnac z wrzuty?
Przerabiasz link. Np z : http://www.wrzuta.pl/audio/tYLiQTjCLp/
robisz http://www.wrzuta.pl/aud/file/tYLiQTjCLp/
tzn zostawiasz aud i potem wstawiasz "/file" a w przypadku video zamiasz aud dajesz vid.
Dziekowa. Bebok Twoj sposob jest doskonaly! :)
Gdzie w pobliżu dworca w Katowicach jest jakiś sklep z zabawkami albo z ciuchami dla dzieci?
Tylko taki z w miarę normalnymi cenami.
Damianos
08-02-2008, 08:32
Gdzie w pobliżu dworca w Katowicach jest jakiś sklep z zabawkami albo z ciuchami dla dzieci?
Tylko taki z w miarę normalnymi cenami.
5-10-15 Real na Padarewie.... fajne rzeczy i przystepne ceny, no ale musisz ciut podjechac albo szpacer ;)
5-10-15 Real na Padarewie.... fajne rzeczy i przystepne ceny, no ale musisz ciut podjechac albo szpacer ;)
to w silesi jest tez 5 10 15 i pare innych sklepow typu smyk
Znajdę w internecie jakieś forum dotyczące reklamy czy marketingu gdzie można by było uzyskać pare porad?
_Bartos_
08-02-2008, 15:23
Gdzie w Katowicach moge zrobic sobie kalendarz, mam fotke jakis tam pomysl i chcialbym go zrealizowac :)
Stawowa, Skarbek - ogólnie punkty ksera.
Szukam osoby, lub kontaktu do osoby która ma koszulki zamówione z GŚ
to w silesi jest tez 5 10 15 i pare innych sklepow typu smyk
Kurde, do Silesii za daleko a na 3 Stawach nie chce mi się wysiadać bo później nie można usiąść w autobusie :zabki: Myślałam że będzie coś bliżej dworca. Ale dzięki ;-)
Kurde, do Silesii za daleko a na 3 Stawach nie chce mi się wysiadać bo później nie można usiąść w autobusie :zabki: Myślałam że będzie coś bliżej dworca. Ale dzięki ;-)
w fasion house jeszcze jest 5 10 15
http://www.fashionhouse.pl/?p=/pl/outlety/sosnowiec/podstrony/plan_naszego_centrum
Sebastian
08-02-2008, 21:55
Witam, mam pytanie wiecie może jak pochytać sobie sponsora do Red Boxa, albo zna ktoś kogoś kto chce sponsorować jakąś drużynę?
Witam, mam pytanie wiecie może jak pochytać sobie sponsora do Red Boxa, albo zna ktoś kogoś kto chce sponsorować jakąś drużynę?
Idziesz do firmy (ale wcześniej umawiasz się telefonicznie) przedstawiasz całą sprawę, mówisz o kosztach i albo się uda albo się nie uda.
Powodzenia
Gdzie w Katowicach moge zrobic sobie kalendarz, mam fotke jakis tam pomysl i chcialbym go zrealizowac :)
na Warszawskiej zaraz za Zenitem i kioskiem jest wejście w bramę
druga lokalizacja to ul 3-go Maja między salonem Orange a Skarbkiem
dlaczego u indian dominuje gr krwi 0? Wie ktoś :zabki:?
m.in. dlatego ze zadko bywa aby Indianin się żenił z kimś z poza ich społeczeństwa (chodzi tu o rodowitych, prawdziwych Indian), dlatego kiedy grupa 0 miesza sie z grupa 0 wychodzi...0 :)
GliwickaGieKSa
10-02-2008, 12:27
Ma ktoś do sprzedania albo do załatwienia 5 smyczy Łowcy śmierdzieli???Prosze o kontakt na PW dzieki z góry
KurczaK90
10-02-2008, 13:29
Interesuje sie ktos polityką? Musze przeanalizowac programy partii politycznych, elementy wpsolne, do czego najczesciej sie odwluja, jak przyciagaja wyborców itp. :) Jct PW, za kazda odp wielkie dzięki ;-)
NIEAKTUALNE
Jak sciagnac film z youtube? Albo mzoe kto ma na kompie filmik chlopakow z Banika z meczu GKS-Banik?
http://pl.youtube.com/watch?v=uMCNhISe8VU&eurl=http://www.gieksatv.pl/filmy/banik/gkskatowice-banik07ros.html
Jest może gdzieś archiwum artykulów/aktualności ze starej strony GieKSy?
Jest może gdzieś archiwum artykulów/aktualności ze starej strony GieKSy?
http://www.gieksa.pl/index2.php?nid=26&p1=26&p2=x&msc=x&rodzaj=x
Tu mosz wszystkie. W ramce u gory mozesz wybrac sobie rok i miesiac ktory Cie interesuje.
Dzieki Igrek
Wie ktos gdzie mozna szybko i tanio zrobic zdjecia na dowod?
Co zrobić z nieważną już gaśnicą, której nie da się zlegalizować ?
jak moge wylaczyc poczte glosowa w kom? mam orange mix..
ma ktoś kod do strony torrenty.org bo chciałbym ściągnoć gre?? :zabki:
jak moge wylaczyc poczte glosowa w kom? mam orange mix..
orange online lub *500
Mam pytanie odnosnie rozprawy sadowej. Otoz niecale 2 lata temu na urodzinach od kumpla miala miejsce pewna akcja, przyjechala policja i zawinela jednego z klientow, ktory bral udzial w tej akcji i oskarzyla o napasc czy cos w tym stylu. Niedawno dostalem wezwanie na rozprawe w charakterze swiadka, niby pisze ze stawiennictwo obowiazkowe, ale moze ktos z Was mial podobna sytuacje, znajomy etc. i nie poszedl, czy jakies konsekwecje tego poniesliscie?
grozi Ci kara finansowa (nawet do 3000zł!), ew. doprowadzenie na salę przez policję. koniec końców czy chcesz czy nie masz się stawić.
A popatrz ja tez dzis dostalem 3 raz ta saa rozprawa. Po 1 wezwaniu bylem w sadzie 3 razy - oskarzony, ktory siedzi w tymczasowym nie stawil sie. ja bylem rozjebany. W koncu go doprowadzili.
Teraz sedzia juz dzwonil i mowi, ze moge sie spodziewac powtorki z rozrywki czyli 3 razy bede sie jak ciul stawail bo musze, a dopiero za 4razem rozprawa normalnie sie odbedzie.
Ale nie jak tylko sie nie stawie to 1000 zl niby bez uprzedzenia z miejsca.
Nasze kochane prawo...
Co zrobić z nieważną już gaśnicą, której nie da się zlegalizować ?
zadzwon do strazy i zapytaj, albo zanies im oni wiedza co z tym zrobic. Byle bys nie wyrzucil gdziekolwiek.
Jak nie zapomne to na jutro bede mial odpowiedz co z tym sie robi:)
Toczmek89
11-02-2008, 19:14
Wie ktos gdzie mozna szybko i tanio zrobic zdjecia na dowod?
na dworcu jak wchodzisz od pl andrzeja to za sklepikiem z butami idziesz w prawo i tam masz "foto agfabarry"(czy jakos tak) czerwonego koloru jest ten fotograf. i tam masz do wyboru 12 zl za 12 zdjec(jak ja robilem tak bylo ze 6 gratis nie jestem pewny czy tak dalej jest) i czekasz 1 dzien, a na miejscu jak chcesz pewnie cos kolo 15,18zl
no ja zrobilam juz tam :P
bo myslalam ze kajs jest taniej
ale bylo 18zl 4zdjecia na dowod i sie ino chwila czekalo
A popatrz ja tez dzis dostalem 3 raz ta saa rozprawa. Po 1 wezwaniu bylem w sadzie 3 razy - oskarzony, ktory siedzi w tymczasowym nie stawil sie. ja bylem rozjebany. W koncu go doprowadzili.
Teraz sedzia juz dzwonil i mowi, ze moge sie spodziewac powtorki z rozrywki czyli 3 razy bede sie jak ciul stawail bo musze, a dopiero za 4razem rozprawa normalnie sie odbedzie.
Ale nie jak tylko sie nie stawie to 1000 zl niby bez uprzedzenia z miejsca.
Nasze kochane prawo...
a nie da sie napisac jakiegos pisma, w ktorym oswiadczasz ze nie chcesz skladac zadnych zeznan, nic nie pamietasz etc.?
a nie da sie napisac jakiegos pisma, w ktorym oswiadczasz ze nie chcesz skladac zadnych zeznan, nic nie pamietasz etc.?
ja jak na lompy gadalam ze nic niepamietam to lipa z tego bo odrazu mnie uznali za oskarzona
to raczej by to nieprzeszlo
szukam korka do wlewu paliwa do Opla Signum ew. Vectry C, tego na centralny zamek.
ma ktoś? pracuje ktoś na stacjach i może ma jakieś znalezione ?:)
czy na skuter trzeba mieć jakieś uprawnienia ?
gdzie jest bohaterow westerplatte?
czy na skuter trzeba mieć jakieś uprawnienia ?
Prawo jazdy lub karta motorowerowa, zależy od pojemności silnika.
gdzie jest bohaterow westerplatte?
Jeśli chodzi Ci o Katowice to jest Obrońców Westerplatte na Szopienicach, równoległa do ul. Bednorza. Chyba nawet tramwaj tą ulicą jedzie.
A na jakim przystanku trzeba wysiasc?
Ale nie wiem o co Ci konketnie chodzi, poza tym nie znam zbyt dobrze Szopienic.
Wiem że ta ulica jest dość długa i jest tam kilka przystanków ;-)
Zresztą zobacz sobie na www.kzkgop.com tramwaj 14 lub 15 tam powinny być wypisane przystanki na tej ulicy.
ta ulica ciągnie sie od Burowca do Szopienic... bany:14 i 15 dojedziesz a busami 74,72,108,109 zależy z kąd pojedizesz
jak jedziesz od szopek bana to pierwszy przystanek za poczta na szopach
wysiadasz i jak idziesz dalej tak jkaby bana jechala to tram masz juz ta ulica
w kazdym badz razie przystanek nazywa sie BUROWIEC
maniusx1
12-02-2008, 22:12
albo jak wysiądziesz na Burowcu to bedziesz na Obroncow Westerplatte.
RobertSK
13-02-2008, 17:01
Jak w plusie aktywowac pakiet smsów za 5 zł???
pozdro
mariuszeeek
13-02-2008, 17:05
wysyłając sms o treści PAKIET na 140 zdaje sie ale to ci zzera za esemesa :D albo na orage.pl
PS. hehe sory nei doczytałem :/
RobertSK
13-02-2008, 17:06
Ale ja pytam o PLUSA nie o orange;)
pozdro
Ale ja pytam o PLUSA nie o orange;)
pozdro
*121*11*09# :zabki:
RobertSK
13-02-2008, 17:15
*121*11*09# :zabki:
Aktywowane!:) o to mi własnie chodziło!Dzieki
pozdro
Karol zależy ile zarobiłeś przez te wakacje, bo jeśli była to kwota wolna od podatku (czuli w 2007 roku do 3015zł) to spokojnie ojciec moze uwzglednić cię w swoim zeznaniu.
Gdzie mozna kupić w Katowicach papierowa mape Ostravy ?
Kattowitz
13-02-2008, 21:01
w empiku
Wierutnik
13-02-2008, 22:22
powiedzcie mi bo chca teraz na karte aktywowac numer w jakiej sieci teraz najlepiej sie opłaco?? jeżeli ktoś jest obeznany
kto gra w cs -a ns 1.6 zapraszam na serwer 77.79.210.75:27165 haslo:gb
powiedzcie mi bo chca teraz na karte aktywowac numer w jakiej sieci teraz najlepiej sie opłaco?? jeżeli ktoś jest obeznany
w sumie to bys musial sie sam zoorientowac jakie sa promocje i taryfy i ktora najbardziej Ci odpowiada
w sumie to bys musial sie sam zoorientowac jakie sa promocje i taryfy i ktora najbardziej Ci odpowiada
dokładnie. zorientuj się z jakimi sieciami najczęściej się kontaktujesz gdyż większość promocji( tak mi się zdaje) jest na połączenie wew. sieci.
ja mam najwięcej w orange to i numer mam w orange:) orange pop
dokładnie. zorientuj się z jakimi sieciami najczęściej się kontaktujesz gdyż większość promocji( tak mi się zdaje) jest na połączenie wew. sieci.
ja mam najwięcej w orange to i numer mam w orange:) orange pop
chociaz moja mamuska ma ere ale w ciul minut darmowych abonamemnt ajkso 30-40zl i jej to styknie ale tez zalezy ile sie kontkatujesz bo ja mam no : w oragne karte 25zl na niecaly tydzien
mam pytanko ad. power pointa. Robie prezentacje i zapomniałem gdzie to sie ustawiało by przy otwarciu od razu mi prezentacja ruszała,a nie "wersja robocza" pliku.
chociaz moja mamuska ma ere ale w ciul minut darmowych abonamemnt ajkso 30-40zl i jej to styknie ale tez zalezy ile sie kontkatujesz bo ja mam no : w oragne karte 25zl na niecaly tydzien
ale na abonament a on pisze o karcie :p
zawsze sie znajda jakies pakiety zmniejszajace koszta :)
Simao, dajesz Zapisz jako --> "pokaz programu power point" lub coś w tym stylu ;)
Kto zamawiał koszulkę GŚ u "Bytkowianina"? wiem że kto inny teraz je ma, a chciałbym ja odebrać, niestety wraz z nowym forum, wszystkie wiadomości ze starego poszły w las...
Zglos sie do Gieksa_siemce
Dlaczego nie mogę zrobić zamkniętego u czyli o z kreska? Wciskam o+alt i nic nie wyskakuje. Wszystkie inne znaki mam czyli ź, ż, ć, ś, ą, ę, a o z kreska nie? To wina klawiatury czy czegoś innego?
Kornas1986
14-02-2008, 14:07
naciśnij kombinację klawiszy ctrl+shift. powinno pomóc :)
Ja tak kiedyś miałem. Zainstalował mi sie jakiś dodatek do karty graficznej i sie okazało, że tam był przypisany ten skrót. Na dole koło zegara powinnaś mieć tam coś z tej karty wejdź tam w ustawienia i zmień to na jakiś inny klawisz lub wywal całkowicie.
jeżeli nie grafika to jakieś inne gówno co instalowałaś ostatnio przypisało sobie skrót alt+O
ale na abonament a on pisze o karcie :p
zawsze sie znajda jakies pakiety zmniejszajace koszta :)
no to ta jak pisales najlepiej patrzec z jakiej sieci masz najwiecej znajomych, bo teraz w sumie w kazdej sieci sa sms za grosz i darmowe minuty .
Mam pytanie wie ktos skad skobinowac ,,mein kampf,, wazne !
Mam pytanie wie ktos skad skobinowac ,,mein kampf,, wazne !
poszukaj na necie czy mozna kupic albo w jakis antykwariatach.
Podobno w ksiegarniach juz niema, bo dawno byla wydana , ale mozesz sprobowac.
http://search.ebay.pl/mein-kampf_W0QQfromZR45QQfsooZ1QQfsopZ1 >>ebay
http://www.allegro.pl/search.php?string=mein+kampf >>allegro
w internecie masa linków do ebooków, a jeśli chcesz wydać masę hajsu to allegro ;)
EDIT:
czemu nie mogę usunąć swojego posta, a niektórzy mogą?
Baudolino
14-02-2008, 20:04
kto to jest i co robi Executive Director?
jezeli chodzi o tematykę filmową director to reżyser. executive znaczy wykonawczy, ale nie wiem czy jest ktoś taki jak reżyser wykonawczy :)
jest producent wykonawczy
Baudolino
14-02-2008, 21:09
czyli kto - szewc co buty szyje?
Witam! Przypomniało mi się że kiedyś istnioało takie internetowe radio GieKSy... Istnieje ono jeszcze czy upadło śmiercią naturalną? :) Jeśli istnieje dalej to bardzo bym prosił o podanie adresu URL z jakiej bym mógł odłuchać sobie to radio:) Pozdro! :)
Jak dojechac do Fashion House ? Czy warto tam jechac ?
Jak dojechac do Fashion House ? Czy warto tam jechac ?
J. Jak dla mnie nie warto.
Kattowitz
15-02-2008, 10:27
J-tka, dla mnie tez nie warto, jednynie z nika jest wybor
Jest gdzies w Katowicach Technikum Wieczorowe Profil Gorniczy?
Dowiem sie w poniedziałek w budzie bo wiem że cos kiedys było :)
naciśnij kombinację klawiszy ctrl+shift. powinno pomóc :)
robi sie Ó ale tylko duże :P
Ja tak kiedyś miałem. Zainstalował mi sie jakiś dodatek do karty graficznej i sie okazało, że tam był przypisany ten skrót. Na dole koło zegara powinnaś mieć tam coś z tej karty wejdź tam w ustawienia i zmień to na jakiś inny klawisz lub wywal całkowicie.
jeżeli nie grafika to jakieś inne gówno co instalowałaś ostatnio przypisało sobie skrót alt+O
To napewno przez to ale ja sie nie znam i nie zrobie tego łeee. Musze szukac pomocy:zabki:
A techikum gornicze to chyba na Murckach jest.
Gdzie na Paderewie jest szkoła podstawowa nr12? To jest ta naprzeciw Championa i kośioła?
Jeśli nie to gdzie ona jest?
kolo basenu MOS, za pomnikiem
Bartek84
16-02-2008, 10:31
Gdzie znajdę jakie przychodnie mają dzisiaj dyżur??
Szukam osoby, która ma na sprzedaz konto na rapidshare.com
Gdzie znajdę listę kanałów na jakich puszczany będzie mecz LM Liverpool-Inter?
Berki
http://www.liveonsat.com/
Wie ktoś kiedy leci Klub tv na Nsport??
Czy oplatę aktywacyjną za internet oraz za modem można wliczyć do tej kwoty od której się potem dostanie zwrot za neta?
Pamiętam, że rok temu miałem ten sam problem, ale nie pamiętam już co zrobiłem.
Pzdr
Ktore dane ktos inny potrzebuje zeby mi mogl przelac pinionse na moje polskie Konto Bankowe???
Dane właściciela konta, IBAN, SWIFT, numer konta, adres, nazwa banku (rzadko adres).
Wtedy już kasa musi dojść, choć w większości wypadków wystarcza sam numer konta.
Ktore dane ktos inny potrzebuje zeby mi mogl przelac pinionse na moje polskie Konto Bankowe???
podam na przykładzie mBanku:
Aby wykonać przelew z zagranicy na rachunek w mBanku, podaj:
· pełny 26-cyfrowy numer rachunku odbiorcy przelewu i "PL" przed numerem rachunku /IBAN/
· imię i nazwisko odbiorcy przelewu lub nazwa firmy w przypadku przelewu na rachunek firmowy (imię i nazwisko/ nazwa firmy odbiorcy musi być zgodne z numerem rachunku, w przeciwnym wypadku przelew będzie wstrzymywany do czasu wprowadzenia przez bank nadawcy korekty danych odbiorcy)
· adres odbiorcy przelewu
· tytuł przelewu
· kod BIC/SWIFT mBanku: BREXPLPWMBK
· nazwę i adres banku odbiorcy przelewu: BRE Bank S.A. INTERNET BANKING, al. Piłsudskiego 3, 90-368 Łódź
· SORT CODE/numer rozliczeniowy - 11402004
to na czerwono jest inne w zależności do jakiego banku będzie szedł przelew
Wie ktoś gdzie można zafarbować odbarwioną odzież? punktowo
mlodzikz16
18-02-2008, 14:17
nie ma ktoś moze jakiegoś referaciku na temat elektrowni słonecznych...lub jakis info na ten temat...
potrzebuję:
historie < kiedy powstało itp...gdzie..kto wymyślił>
zasade działania
największych producentów, ile % stanowi ta energia do innych
jak to mniej więcej wygląda w Polsce
za i przeciw tej energii
jak coś to na pw.....z góry dzięki :)
lechu_85
18-02-2008, 14:30
nie ma ktoś moze jakiegoś referaciku na temat elektrowni słonecznych...lub jakis info na ten temat...
potrzebuję:
historie < kiedy powstało itp...gdzie..kto wymyślił>
zasade działania
największych producentów, ile % stanowi ta energia do innych
jak to mniej więcej wygląda w Polsce
za i przeciw tej energii
jak coś to na pw.....z góry dzięki :)
Wiadomości na temat elektrowni słonecznych znajdziesz klikając w link poniżej
KLIK (www.google.pl)
Jak już powybierasz jakieś istotne informacje to poskładaj referat, chyba nie przekracza to możliwości przeciętnego gimnazjalisty/licealisty...
w jakim wieku w Stanach jest się pełnoletnim? Tzn w Polsce od 18. roku życia, a w USA?
Zależy od Stanu. 18 i 21 jest najczęściej.
Z wiązku z pracą mam takie pytanko. Taki przykład zwalniam sie z pracy mam umowe już na czas nie określony składam teraz wymówienie z miesięcznym wypowiedzeniem to tu wszytsko jest jasne. Tylko mam pytanko jeżeli to ja rozwiązuje umowe to czy przysługuje zasiłek??? Jak by sie ktoś orientował w tym temacie to chętnie zaczerpne wiedzy.
Baudolino
18-02-2008, 18:08
jeśli Ty wypowiadasz umowę to masz zasiłek ale tylko przez 3 miesiące
Prosba :)
potrzebuje jakies sprawdzone pensjonaty , domki , nad morzem najlepiej miejscowosci takie jak Kołobrzeg , Swinoujscie zalezy mi na tym zeby były sprawdzone i były dobre warunki i w rozsadnej cenie chce sie wybrac w te wakacje na wakacje
Prosba :)
potrzebuje jakies sprawdzone pensjonaty , domki , nad morzem najlepiej miejscowosci takie jak Kołobrzeg , Swinoujscie zalezy mi na tym zeby były sprawdzone i były dobre warunki i w rozsadnej cenie chce sie wybrac w te wakacje na wakacje
:lol:
Na chuj chcesz jechac a tak oblegane miejscowosci? OSobiscie polecom Ci Darłówko:)
Pavveuek
18-02-2008, 20:00
Bądź Dąbki koło Darłówka ... dużo GieKSy tam wakacje spędza :)
marcin GieKSa
18-02-2008, 20:50
znacie jakies miejsce najlepiej w centrum Katowic gdzie mozna skanowac??
myslalem o jakis kafejkach internetowych tylko nie wiem czy wykonuja tam takie uslugi...proszę o pomoc
maks_wnc
18-02-2008, 21:15
zobacz w kafejce na Stawowej-wydaje mi sie że tam wykonują takie usługi:zabki:
Na jakich programach można dzisiaj obejrzeć LM (polskie i zagraniczne tv) ?
SopCast, TVUPlayer. Te polecam.
http://www.soccer-live.pl/ Tutaj znajdziesz te programy i rozkład jazdy na dziś, jutro i czwartek (PUEFA).
Bardziej chodziło mi w tv a nie w necie :) bo musze zrobić selekcje barów, do których można iść luknąc szpil:)
W ogóle śmiać sie czy płakać, otwierasz gazetę, patrzysz tvp2, wtorek, 20.10 M jak miłość, 21 kulisy M jak miłość. TVP nie mogło zrezygnować z serialu na rzecz meczu we wtorek, bo ma większą oglądalność ;D
Trochę źle zrozumiałem, ale chyba i tak nigdzie oprócz Premiere nie puszczają tych szpilów.
Przynajmniej w programie C+,Polsatu Sport i Extra ... nie ma pozycji LM.
A co do M jak Miłość, żenada, już w zeszłym roku mnie to wkurzało, że nie można obejrzeć meczu we wtorek (były tylko na PSport, a teraz już nawet tam nie ma). Pozostaje SopCast.
Już nie będe nabijał trzeciego posta - zapomniałem o "N". Tylko gdzie to mają?
No na SopCast oglądam, ale troche bedzie trudno z kumplami obejrzec na tym mecz bo wszyscy musieliby przy kompie siedziec :) A niech strace, poogladam przy piwku eMke dzisiaj, pewnie też będą akcje niczego sobie :) Dzieki za odpowiedź
na "N" jest liga mistrzów:)
jutro Sat. 1 pokazuje Arsenal-AC Milan
dostałem wezwanie z Urzędu Skarbowego
mam się tam osobiście stawić jutro z rana, wezwanie dostałem dziś
hajsu na mandaty nie mam i nie zamierzam tego płacić
kwoty są jakieś śmieszne, już z naliczonymi odsetkami czy ki chuj, no i dodatkowo jestem proszony o pilny kontakt
iść tam czy co?
dostałem wezwanie z Urzędu Skarbowego
mam się tam osobiście stawić jutro z rana, wezwanie dostałem dziś
hajsu na mandaty nie mam i nie zamierzam tego płacić
kwoty są jakieś śmieszne, już z naliczonymi odsetkami czy ki chuj, no i dodatkowo jestem proszony o pilny kontakt
iść tam czy co?
idz,powiesz ze nie pracujesz,nie masz z czego zaplacic mandatu,na co pan urzednik odpowie Ci ze masz sie stawic jak bedziesz mial pieniazki.w najgorszym wypadku sciagna Ci to z rozliczenia.
pierdol to :D
przeca to nie był polecony list (przynajmniej ja nie dostałem poleconego)
więc mógł się gdzieś zawieruszyć :)
a jak tam pójdziesz, to wątpię, żeby Ci to odroczyli..
będą pewnie pytać kaj mieszkasz, czy rodzice robią etc..
i tak każą płacić i tak..
(aczkolwiek zawsze możesz iść spróbować )
umóż sobie ten mandat póki nikaj kolesiu nie robisz ;] Dzisiaj coś czuję że się zobaczymy to dobry wujek Zbyszek nauczy cie następnej istotnej rzeczy w życiu ściemniacza ;]
Jest jeszcze w Realu (byłym Geancie) kantor, w którym można negocjować kursy walut?
Gdzie w Katowicach (najlepiej w Centrum) podbije książeczke zdrowia do zakładu pracy? Mój lekarz rodzinny nie ma uprawnień do jej podbicia.
maks_wnc
19-02-2008, 17:20
koło Skarbka w przychodni medycyny pracy(wejście obok bankomatu) na 6 piętrze:D
Joanna23
19-02-2008, 17:46
Potrzebuje adres Klubu gdzie trenerem jest Krzysztof Sadzawicki, w Sławkowie chyba ale nie pamiętam dokładnej nazwy Klubu! Pilne
koło Skarbka w przychodni medycyny pracy(wejście obok bankomatu) na 6 piętrze:D
Dzieki :piwo:
kamilosgks
19-02-2008, 19:04
Mógłby ktoś mi napisać mniej więcej ile będzie kosztował każdy wyjazd?
Chciałbym pojechąc po raz pierwszy na jakiś wyjazd a niechce odrazu jechać na jakiś(drogi) ponieważ jeszcze nie zarabiam i nie wiem czy mi się będzie podobać:zabki: bo różne są opinie o wyjazdach.
22-03-2008 Stal Stalowa Wola II liga W 12:00 - 50zł
05-04-2008 Tur Turek II liga W 16:00 - 50zł
20-04-2008 Wisła Płock II liga W 14:40 - 40/50zł
30-04-2008 Polonia Warszawa II liga W 20:00 - 50zł
-
07-05-2008 Motor Lublin II liga W 17:00 - 40/50zł
17-05-2008 Warta Poznań II liga W ? - 50zł
24-05-2008 Pelikan Łowicz II liga W 17:00 - 50zł
Zapomnialem dodac, ze sa to koszta szacunkowe i zalezy wszystko od tego w jakiej liczbie pojedziemy. Pociagiem - im wiecej tym taniej.
Joanna23 nie jestem pewny ale on chyba gra/trenuje w Spójni Osiek-Zimnodół
Do cen wyjazdów należy doliczyć też ewentualne zniszczenia - im więcej będziemy rozpierdalać sami, tym drożej będziemy jeździć.
kamilosgks ile masz lat?
SK będzie dawała "małolatom" zniżki. Wkrótce więcej infa.
Pzdr
Potrzebuje adres Klubu gdzie trenerem jest Krzysztof Sadzawicki, w Sławkowie chyba ale nie pamiętam dokładnej nazwy Klubu! Pilne
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1856
kamilosgks
19-02-2008, 19:45
Sorry pomyłka porsze usunąć
kamilosgks
19-02-2008, 19:45
Do cen wyjazdów należy doliczyć też ewentualne zniszczenia - im więcej będziemy rozpierdalać sami, tym drożej będziemy jeździć.
kamilosgks ile masz lat?
SK będzie dawała "małolatom" zniżki. Wkrótce więcej infa.
Pzdr
16:zabki:
16 w sierpniu 17.Będzie mnie jakaś zniżka obejmować?
SopCast, TVUPlayer. Te polecam.
http://www.soccer-live.pl/ Tutaj znajdziesz te programy i rozkład jazdy na dziś, jutro i czwartek (PUEFA).
jaki kanał polecasz ? czy to obojętne ?
Joanna23
19-02-2008, 19:52
a adres??Nie mogę znaleźć...
a adres??Nie mogę znaleźć...
http://ozpnwadowice.pl/olkusz/ML452.HTM
Adres do korespondencji:
SLKS 'Spójnia' Osiek-Zimnodół
Osiek 165
32-300 Olkusz
Nr telefonu: /032/6427-190 /032/6427-429
mam pytanie do kogoś z Mysłowic, z którego przystanku linii "J" będę miał najbliżej na stadion Górnika Mysłowice i ile mi zajmie dojście tam. PILNE! :) z góry dzieki!
Mysłowice Kopalnia - jakieś 5, góra 10 minut, zależy jak szybko idziesz ;-)
Nie jest to jakaś skomplikowana droga. Przechodzisz pod wiaduktem, cały czas idziesz prosto, przechodzisz przez tory tramwajowe i musisz przejść między blokami (ewentualnie przez park obok MOPSu), ale tam najlepiej się zapytaj bo jak ja zacznę dalej tłumaczyć to nie połapiesz się ;-)
czy umie ktoś hiszpański?? potrzebował bym troche tekstu przetłumaczyć (nie musi być dokładnie).
czy umie ktoś hiszpański?? potrzebował bym troche tekstu przetłumaczyć (nie musi być dokładnie).
Dawaj :zabki:
Co to za argumentacja "chujowy ten spam" ??
co jest takiego w spamie czego tam być nie powinno ?;/
Wklajnie co kilka minut wyniku...
Spam to nie nabijanie postow z wynikiem meczu. Spam kiedys mial sens, ale niektorzy chyba nie pamietaja co "tam" bylo.
Niby ja, ale zas bydzie wysyp chujowych tematow.
Spam to byl chujowy temat, zamienil on sie w typera, wyniki on-line, pytania-odpowiedzi, kupie-sprzedam.
Nie pamietasz jak kiedys wchodzilo sie w spam? Z usmiechem na ryju, bo sie wiedzialo, ze znow ktos kino kreci, teraz zaluje, ze nadal nie ma opcji ignoruj...
Spam to byl chujowy temat, zamienil on sie w typera, wyniki on-line, pytania-odpowiedzi, kupie-sprzedam.
Nie pamietasz jak kiedys wchodzilo sie w spam? Z usmiechem na ryju, bo sie wiedzialo, ze znow ktos kino kreci, teraz zaluje, ze nadal nie ma opcji ignoruj...
No mosz racja ale zdazaly sie przeblyski i bylo kilka ciekawych watkow:)
Lepiej jeden temat o wszystkim niz 20 rozmytych:zabki:
Junior no to usun to co chujowe, zas pare dni trzeba bedzie czekac az Ci przejdzie :foch: i go otworzysz? Temat z zamknieciem byl juz przerabiany, a spam ma byc i chuj:P sam pisales ze bedzie rygorystycznie moderowany wiec nic tylko to zastosowac...
wiecie czy na karcie kredytowej z opcją zdjęcia przejdzie herb GieKSy ?:)
Spam to byl chujowy temat, zamienil on sie w typera, wyniki on-line
Zawsze można założyć temat: "Europejskie Puchary" - na starym forum chyba taki był i było ok.
No bo kiedys w spamie wpisywaly sie Bob-ki, Chrmiki i inne szopienioki i ryj sie cieszyl jak sie wlazilo. Teraz wieje chujem ale... otwierej mi ten spam bo musza z PePe na ruchanie sie dogodac!
no kruca jak roz za kiedy wleza to niych cos z tego mom ,kris puloka łomyłeś?bo jo już jada ,jade przez murcki bo patrzyłek czy ToJi sie w lałbie świyciło,byda wele dwonostyj ino ,że jak mnie wcześnij jakie smaki łapnom to może mi moplik zawioć do jakigo szynku
Jaaa juz go szmaruja. Byda czekol, po drodze nima za wiela szynkow to bydziesz gibko. Ino moplika byle kaj nie zostawiej bo te slimoki z Kostuchny poluja na takie scigacze.
jo nawet jak sie ida wyloć po drodze to kopsztarter wyciongom i chowia do gumioka coby mi mojij maszyny niy gwizdli,szmaruj puloka już jada ,flaszka mom teścia przekupiymy,teściowo ponoć już dżimie mom cynka
Krzysiek1990
20-02-2008, 17:23
Jak w prosty sposób dodać do filmu napisy i nagrać na DVD??
Wiem, że na pewno już było, ale nie będe szukał 45 stron tematu, czy panny na hokej wchodzą za darmo czy kupują bilet ulgowy ?
hanys 85
20-02-2008, 19:51
Kupuja bilet ulgowy za 4 zlote
Na play Off za 5 zł a chopy za 8 pozdro
Moze mi ktos polecic tani nocleg nad morzem (poza sezonem wakacyjnym)??
Z gory dzieki
+GIEKSA+
21-02-2008, 20:25
.....
Joanna23
22-02-2008, 08:04
przypadkiem studiowałam filologie hiszpańską:napinka:
hanys 85
22-02-2008, 13:37
Może akurat ktoś wie: czy z ZUSu mozna dostac odszkodowanie za wypadke przy pracy tylko za przyznane procenty trwalego uszczerbku na zdrowiu czy do tego moga dojsc np zadoscuczynienie za cierpienia, utrate mozliwosci wykonywania zawodu?
Pavveuek
22-02-2008, 16:33
Orientuje się ktoś gdzie można kupić taką bluze Everlasta
http://www.allegro.pl/item315709519_everlast_super_bluzy_kaptur_s_xxl_tu taj_m_bbs.html
Chodzi mi głowie o to żeby ją przymierzyć przed kupnem bo tak bym kupil sobie ją na allegro :P
Jak sciągnac muzyke z wrzuty?
Wiem ze cos sie z linkiem kombinowalo.
jak juz cos bylo na forum to chyba nie trudno skorzystać z opcji SZUKAJ...
"Przerabiasz link. Np z : http://www.wrzuta.pl/audio/tYLiQTjCLp/
robisz http://www.wrzuta.pl/aud/file/tYLiQTjCLp/
tzn zostawiasz aud i potem wstawiasz "/file" "
gdzie znajdę sklep w Katowicach z mikrofonami dynamicznymi ? najlepiej jakby był czynny w soboty
Toczmek89
22-02-2008, 18:22
albo wchodzisz na
www.zrzuta.eu
apropo wrzuty.pl
mlodzikz16
23-02-2008, 11:50
wie ktoś może kto prowadził akcje plakatową w ŻORACH w zeszłym sezonie <bądź rundzie, jeden gwizdek> jeżeli tak to proszę o info na PW ....
z góry dzięki
Czy tematy w dziale: "Gadżety dzielnicowe" sa zamieszczanie z jakims opoznieniem, bo juz probowalem 2 razy tam cos wciepnac i nie idzie...
tam w ogóle coś jest zwichrowane:/
ostatnio nie dało się postów pisać:/
a co chcesz zamieścić? to co myślę ?:D
Gdzie kupie najtaniej w Katowicach srebro (łańcuszki/bransoletki męskie) ?
Z jumy :)
Tak na serio to nie wiem czy srebro oplaca sie kupowac kierujac sie "najtaniej". Lepiej zainwestowac i wziac cos dobrego i na gwarancji.
Pilnie potrzebna mi informacja jak z Zawodzia dojechać do MCK w Mysłowicach.
Najlepiej tramwajem 14 i wysiadasz na rynku (obok kościoła mariackiego). Ewentualnie autobusem: 66, 77, 149, 931 i wysiadasz na przystanku Mysłowice Katowicka albo busem 18 lub 618 i wysiadasz na przystanku Mysłowice kościół.
No chyba że pojedziesz autem to Krakowską cały czas prosto, jak się zaczną Mysłowice to ulica bedzie sie nazywała Katowicka, i ciągle prosto do trzecich świateł. I wtedy skręcasz pod most. Później przed kościołem w lewo i do rynku. A później musisz się przejść kawałek ;-)
Zrobiłem formata. Teraz jak np. zjeżdżam po jakiejś stronie rolką na dół to ta stronka nie przewija się tak płynnie tylko tak jakby skacze. Nie wiem jak to wytłumaczyc. Wie ktoś co zrobic?
ToJa wielkie dzieki :mordka:
Wierutnik
23-02-2008, 17:58
sterowniki do karty graficznej wgraj i będzie ok
SuchyTZN
23-02-2008, 17:58
Zainstaluj sterowniki do karty graficznej.
EDIT: prosze usunac za pozno :P ...
Junior, racja. Tylko bardziej chodzi mi o to, czy jest w ogóle jakieś zróżnicowanie cenowe u katowickich jubilerów.
PS. Wiec może pochodze po jubilerach, gdzie są oprócz tych w SCC i w centrum na Mickiewicza ?
Mam jeszcze jedno pytanie. Sopcast zawsze działał mi normalnie. Teraz bufor dochodzi nawet do 100% i widze dalej czarny obraz i brak dźwięku. Wie ktoś co to może byc?
ToJa wielkie dzieki :mordka:
Ciawar o tej emotce to se jeszcze pogodomy :sportowiec:
Wierutnik
23-02-2008, 23:13
mom pytanie na kerym programie byda mógł oboczyc gala oskarów jak ftos wiy
Jak sie pobierało z YouTube?
www.keepvid.com wklejasz tam linka i download ;]
mom pytanie na kerym programie byda mógł oboczyc gala oskarów jak ftos wiy
to jakaś gala sztuk walk nowa czy co ?
Nie wiem czy dostal nominacje
Potrzebuje nazwe czcionki uzytej w Pieronskie Hanysy - zna ktos?
Z gory dzieki za odpowiedz
Pavveuek
24-02-2008, 14:09
Ma ktoś może FiFa manager 2008 po polsku ??
I czy dałby mi to rade nagrać dzisiaj na hokej, oddam kase za plyte
jakim programem najlepiej zrobic vlepy(w miare prostym)???????
szybkie pytanie z chemii: Na co sie patrzy w ukladzie okresowym zeby wiedziec ile jest elektronow w danym pierwiastku? na liczbe atomowa? grupe? okres?
podziekowal:) :beer:
szybkie pytanie z chemii: Na co sie patrzy w ukladzie okresowym zeby wiedziec ile jest elektronow w danym pierwiastku? na liczbe atomowa? grupe? okres?
Liczba atomowa
inaczej Z
jak przywrocic polskie znaki /litery ?!
PS : operacja "Ctrl" + "Shift" nie dziala :/
PILNE !
edit : nieaktualne ! ToJa pomogła :*
Jebnij ze łba, u mnie działa :hihi:
mlodzikz16
25-02-2008, 09:30
nie wiem jak wy ale ja mam w pasku ikonke PL i tam sobie mogę zmieniać na polskie znaki i bez polskich znaków :)
Numer do Wiciowca, ma ktoś?
PILNE
czekam na priv, z góry dzięki ;)
Pablo NFG
25-02-2008, 10:39
Jak nazywa sie ten program do wyliczenia PIT-ów ???
mlodzikz16
25-02-2008, 10:43
po prostu pity 2007 :)
Gdzie jest ten temat co byl o szkole Zak i znizce na motor??
wszedzie szukam i niepotrafie znalesc
po prostu pity 2007 :)
Pity ze stadnionow i nie tylko 2007 :hihi:
Pavveuek
25-02-2008, 14:39
Gdzie w Katowicach i okolicach znajde sklep z ciuchami z Everlasta, głownie chodzi mi o bluzy
Gdzie jest ten temat co byl o szkole Zak i znizce na motor??
wszedzie szukam i niepotrafie znalesc
http://www.forumgieksy.pl/showthread.php?t=329
Wie ktoś może jak się nazywa ten utwór?
tu jest fragment http://www.wrzuta.pl/audio/bfblIZnS7t/
Wie ktoś może jak się nazywa ten utwór?
tu jest fragment http://www.wrzuta.pl/audio/bfblIZnS7t/
Usher - Yeah
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.