View Full Version : Pytania/Odpowiedzi
http://pl.youtube.com/watch?v=9BZShLaqMIM
http://pl.youtube.com/watch?v=9BZShLaqMIM
http://pl.youtube.com/watch?v=bZnDzzR2DWE
masz odpowiedz
w którym kantorze najlepiej negocjuje się ceny? Potrzebuje troche dolarów kupić.
Zna ktos pascala i potrafi w nim programowac ??
Jesli tak to prosilbym o PM
Ile może iść paczka wysłana w piątek tydzień przed świętami?
szmajgel
27-12-2008, 16:18
w ciul długo:hihi:
mnie list do skrzynki oddalonej odemnie o 2 km doszedl po 2 tygodniach ;)
w którym kantorze najlepiej negocjuje się ceny? Potrzebuje troche dolarów kupić.
w europie na mickiewicza zawsze mozna bylo fajnie z ceny zejsc, szczegolnie przy wiekszej ilosci
Mi paczka szła z 3 tydnie coś tak.
FranklinWNC
27-12-2008, 21:12
Nie orientuje sie w cenach i nie chce mi sie dupy do sklepu ruszac.
Po ile widzieliscie najdrozsze i najtansze malboro czerwone?
najdrożej - 9,20 zł
najtaniej - 7,80 zł
w europie na mickiewicza zawsze mozna bylo fajnie z ceny zejsc, szczegolnie przy wiekszej ilosci
jedyne miejsce gdzie można było dolary kupić to kantor na dworcu. Całe centrum obskoczyłem i tylko w 2 mieli po 5 i 7 dolców. No ale kupionie to sie liczy:fly:
Ma ktos konto paypal i troche $$ na nim ?
Potrzebuje aby ktos mnie kupil konto na rs.
wzamian przeleje rownowartosc na zwykle konto
kupiłem OW i nie wiem jak je odpalić, tzn. u góry jest taka metalowa osłonka z metalowym kołeczkiem , i co mam to jakoś wyrwać, wyciąć czy jak ,bo sie pogubiłem?:huh:
Miłosz1964
29-12-2008, 14:28
http://i41.tinypic.com/987xp2.jpg
_Bartos_
29-12-2008, 14:39
czy z zainstalowanej gry da sie powrocic do wersji pierwotnej ( ikona instalujaca gre lub obraz plyty iso) ?
Gdzie w Kato kupie fajerwerki w miare tanio
Przemek, pety są byle kaj, obojętnie czy chcesz jakieś drobne petardy czy duże zestawy - jedziesz do byle jakiego marketu i tam jest ich w 3 dupy :/
w Tychach w Hurtowni piro spoko koles sprzedaje idzie sie dogadac przy okazalaej ilosci on mo to na wartoglowcu.
JOHAN 13
29-12-2008, 19:06
Czy ktoś sie orientuje czy aparat Panasonic DMC TZ4 obsługuje kart pamięci SDHC o pojemności powyżej 4GB?Mam różne info na ten temat i nie wiem czy kupic większą karte czy pozostac przy tej 4GB.
Przemek, pety są byle kaj, obojętnie czy chcesz jakieś drobne petardy czy duże zestawy - jedziesz do byle jakiego marketu i tam jest ich w 3 dupy :/
Taa byłem w realu 8 rakiet 100 zł
Misiek1964
29-12-2008, 20:13
Taa byłem w realu 8 rakiet 100 zł
Obok realu w tychach jest taki "stragan" i tam jest w chuj tego od picolo do wyrzutni za 480 zł
Szczepan
29-12-2008, 21:08
Na Załezu chyba jest hurtownia
Czy ktoś sie orientuje czy aparat Panasonic DMC TZ4 obsługuje kart pamięci SDHC o pojemności powyżej 4GB?Mam różne info na ten temat i nie wiem czy kupic większą karte czy pozostac przy tej 4GB.
moze to Cie zainteresuje http://www.agito.pl/8-mln-pikseli/panasonic-lumix-dmc-tz4-srebrny.230.329593.html
misiek a dokładnie gdzie jest ten stragan? :) tam gdy się wchodzi tak jaklby z pasarza do sklepu czy kajs poza sklepem?
Na parkingu, przed tą drewnianą budką z kożuchami czy laciami.
Misiek1964
29-12-2008, 22:13
misiek a dokładnie gdzie jest ten stragan? :) tam gdy się wchodzi tak jaklby z pasarza do sklepu czy kajs poza sklepem?
Jak idziesz od strony targu to napewno zauważysz nie jest taki mały hehe
ulica lwowska 38 w szopienicach gdzie jest ?
te skrzyzowanie gdzie jedzie 70 bus skreca w lewo
a ta lwowska jest po prawej .taki przystanek blaszany
albo jedziesz 109 wysiadasz na Janow Oswobodzenia i tak jakby sie wracasz
KurczaK90
30-12-2008, 10:33
Gdzie w Katowicach mogę kupić karte Turbo Sim?
kamilosgks
30-12-2008, 13:20
W jakie dni jest giełdaw Milowicach i do której do której?
potzrebowalbym transport na 4 osoby 31.12 do ostravy przy okazji jakby ktos tam jechal na sywestra na paliwo sie dorzucimy !! czekam na jakis znak niech ktos poratuje :)
Bydzie jutro duzo cymbolow w scc? Warto sie tam w ogole wybierac czy lepiej nie szargac se nerwow w ostatni dzien roku?
lepiej sie dej spokoj bo ludzi bydzie w pizdu
do której czynna Silesia jutro ?? Tesco ??
Silesia do 18, a tesco nie wiem :D
do której czynna Silesia jutro ?? Tesco ??
jak będzie to samo co 2 lata temu to Cię uduszę :)
vAn Daal
31-12-2008, 07:56
kaj kupie tanio obciazenia 15 i 20 kg?
do której są dzis czynne banki?
Misiek1964
31-12-2008, 17:28
Czemu jak chca dać komuś plusika to mi takie coś wyskakuje??
misiaczek1964, nie masz wystarczających uprawnień do obejrzenia tej strony. Jest kilka możliwych powodów:
1. Czy próbujesz edytować nie swój post, lub korzystać z opcji forum dostępnych tylko administracji forum, nie posiadając do tego żadnych uprawień?
2. Jeżeli próbujesz napisać post na forum, być może twoje konto zostało zawieszone lub czeka na aktywację.
3. GieKSa właśnie gra wyjazdowy mecz, jeśli nie byłeś w stanie pojechać za swoim klubem to musisz się zadowolić jedynym otwartym działem na czas wyjazdu: On Tour
też kiedyś coś podobnego miałem. napisali, że za szybko po jakiejś czynności chce to zrobić :D
kilka razy się pojawiło i znikło
Czemu jak chca dać komuś plusika to mi takie coś wyskakuje??
misiaczek1964, nie masz wystarczających uprawnień do obejrzenia tej strony. Jest kilka możliwych powodów:
1. Czy próbujesz edytować nie swój post, lub korzystać z opcji forum dostępnych tylko administracji forum, nie posiadając do tego żadnych uprawień?
2. Jeżeli próbujesz napisać post na forum, być może twoje konto zostało zawieszone lub czeka na aktywację.
3. GieKSa właśnie gra wyjazdowy mecz, jeśli nie byłeś w stanie pojechać za swoim klubem to musisz się zadowolić jedynym otwartym działem na czas wyjazdu: On Tour
Cala strona musi sie zaladowac, za szybko tego nie mozna robic, bo wlasnie taki blad wyskakuje.
Orientuje się ktoś czy jutro jest Empik otwarty ? Jak tak to w jakich godzinach ?
Jutro jest normalny dzien roboczy wiec czemu mialby byc zamkniety?
niektore sklepy maja ,,remanenty'' i sa zamkniete
lecz empik powinien byc otwarty
Pytanko.
Znacie jakieś dobre strony z e-bookami ze szczególnym naciskiem na książki o tematyce technicznej? Poszukuję książek na temat nawigacji satelitarnej, GPS... Np. Januszewskiego 'Systemy satelitarne, GPS, Galileo i inne...'
Jeśli ktoś by mógł pomóc to bardzo proszę o jakieś linki :)
To pytanie powinno bardziej znaleźć sie w Quizie kibicowskim ale chce sie zapytac czy zna ktos odpowiedz na to pytanie. Kiedyś coś tam słyszałem ale nic mi nie przychodzi do głowy. Mianowicie chodzi o takie pytanie
Podaj nazwę bojowki POGONI SZCZECIN ktora jebnela flage na ŚLĄSKU WROCŁAW i ktorej ekipie to zrobila?
Terror Corps ale nazyw nie jestem do konca pewny cos takiego, Slaskowi .. u nas tez byli ale zostali zatrzymali sie przed stadioniem
Spoko i dzieki za pomoc. Własnie sam jestem pewien jaka jest odpowiedz bo kiedyś sie z takim pytaniem gdzies spotkałem i do tej pory nie poznałem odpowiedzi a jestem bardzo ciekawy.
mart84zaw
02-01-2009, 15:28
to była flaga LEchii, na Slasku Wrocław
damianoshp
02-01-2009, 15:46
Chwilowka (2 tyg.) bez zaswiadczenia o zarobkach (bo niestety mam tylko umowe zlecenie) potrzebna na juz. Ma kto jaki dobry kontakt?
FranklinWNC
02-01-2009, 16:46
Jak wyglada sytuacja na Piotrowicach w okolicach restauracji/clubu Villa Rosa, smieRdzi?
Pamięta ktoś może jak się nazywał taki teleturniej, na tvnie chyba leciał, prowadził go Supron i się wrzucało facetów do basenu???
orientuje się ktoś do której jutro (sobota) są czynne CCC i Deichman na 3 maja ?
Trafiony zatopiony?
No właśnie, to jest to, dzięki ;-)
Cytat:Napisał Justyna
Trafiony zatopiony?
No właśnie, to jest to, dzięki ;-)
A nie czasem Rykowisko?
Na bank "Trafiony zatopiony" http://tvnmaniak.pl/tvn/programy/tv.php
"Rykowisko" było na polsacie i prowadziła to Kryńska z tym kolesiem co póżniej prowadził "Amazonki" i te podobne reality show.
Wie ktoś może jakie są wymagania, żeby zgłosić swoją drużynę do B klasy?
Jako, że nie było mnie w Katowicach w okresie noworocznym, mom pytanie. Ile było osób pod Spodkiem? Właśnie widza jakieś urywki na TVS i widza, że ludzi było sporo i z tego jasno wyniko, że w naszym mieście takie imprezy są potrzebne. Tym bardziej, że skład grających był....lekko mówiąc słaby biorąc pod uwagę to, że Katowice są stolicą województwa, ale to i tak lepiej niż przed rokiem.
jezeli to jest wazne to odezwij sie na PW mysle ze znam kogos kto moze mi na to pytanie odpowiedziec
uzyskasz troche informacji tutaj:
http://www.biznesforum.pl/druzyna-pilkarska-vt29470.html
i jeszcze jeden artykul:
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/jak_zalozyc_klub_pilkarski_84366.html
Jakąs dobra masc na gojenie ran zna ktos? Konkretnie chodzi mi o dosc poważnie zcharatany nos :jezor: i troche twarzy... Zebym nie zapierdalał jak rambo przez miesiac tylko tak troche pomoc gojeniu sie przydało :cham: Bo strasznie niewyjsciowy jestem.. Pomoze ktos?
Jakąs dobra masc na gojenie ran zna ktos? Konkretnie chodzi mi o dosc poważnie zcharatany nos :jezor: i troche twarzy... Zebym nie zapierdalał jak rambo przez miesiac tylko tak troche pomoc gojeniu sie przydało :cham: Bo strasznie niewyjsciowy jestem.. Pomoze ktos?
Tribiotic 1g ok 2zl.
Tribiotic jest bardzo dobry. Tylko sądząc po Twoim opisie będziesz potrzebował go sporo na twarz ;-)
Powinna też pomóc maść propolisowa (nie wiem czy dobrze napisałam) albo tormentiol.
Dzieki :piwo:
Zakupie ten Tribiotic i moze bede ładny :cham:
moze bede ładny :cham:
Nie oszukuj sie :hihi:
Tak pozatym kiedy są Ferie ?
I czy ma ktos Bones wszystkie serie do nagrania na płytke?:)
Dzieki :piwo:
Zakupie ten Tribiotic i moze bede ładny :cham:
Tako dobro to masc tyz nie jest:lol2:
Jako, że nie było mnie w Katowicach w okresie noworocznym, mom pytanie. Ile było osób pod Spodkiem?
wg Dziennika Zachodniego pod Spodkiem Nowy Rok witało 5 tyś ludzi.
Tako dobro to masc tyz nie jest:lol2:
cofam podziekowania :cham:
Misiek1964
03-01-2009, 17:03
Nie oszukuj sie :hihi:
Tak pozatym kiedy są Ferie ?
I czy ma ktoś Bones wszystkie serie do nagrania na płytke?:)
Od 26 stycznia do 8 lutego.
jakie znacie strony gdzie mozna poszukac ofert pracy ?
oprocz pracuj.pl gazeta.praca . money.pl
pewnie sa jeszcze jakies ktorych nie znam
najciekawsza strona z ofertami pracy jak dla mnie. http://katowice.gumtree.pl/f-Praca-W0QQCatIdZ8
co dzis w mega?
20:00 a tam zawalone przed wejsciem ? :|
a chyba od 21 otwieraja?
Szpiechu
03-01-2009, 21:18
co dzis w mega?
20:00 a tam zawalone przed wejsciem ? :|
a chyba od 21 otwieraja?
http://www.megaclub.pl/index.php?id=307 jakaś impreza zamknieta
KurczaK90
03-01-2009, 21:45
Komputer nie widzi dysków zewnetrznych - 500GB i 1000GB.
500GB sie załącza, świeci sie kontrolka, ale go nie czyta.
Natomiast 1000GB jakby był martwy. Jest on podłączony przez kontroler do płyty głównej czy jakoś tak.
Nie wiecie co jest grane?
to ze zamknieta to wlasnie wiem
tylko ciekawi mnie czy znowu niebieski polmetek
czy moze czyjes ur. ?
KurczaK90 może płyta nie obsługuje poprostu
KurczaK90
03-01-2009, 22:24
Ale wczesniej wszystko chodziło w tym jest problem.
Sprzet nie byl uzywany 2 tygodnie na czas świąt i sylwestra.
Wyłączone zostało zasilanie.
Po właczeniu - PROBLEM.
może w biosie coś pogrzeb być może masz baterie słabą i pamięci Ci nie trzymie i ustawienia sie zmieniły na podstawowe to tyle co moge Ci doradzić
szybkie pytanie : jak dzis czynne jest lodowisko w spodku ? bo cos slyszalem ze slizgawki sa na dwie tury jakos tak... prosze mnie olsnic :D
szybkie pytanie : jak dzis czynne jest lodowisko w spodku ? bo cos slyszalem ze slizgawki sa na dwie tury jakos tak... prosze mnie olsnic :D
to masz od 15 do 17 i se wlazisz kiedy chcesz
http://www.spodek.com.pl/_strony/slizgawki.asp tu masz napisane
to masz od 15 do 17 i se wlazisz kiedy chcesz
http://www.spodek.com.pl/_strony/slizgawki.asp tu masz napisane
mylisz sie w tej przerwie jest inny rozklad
http://www.hcgks.katowice.pl/www/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=67
dupi mi się telefon. jutro oddaje go 2 raz do serwisu.
jak to jest z towarem niezgodnym z umową ? mogę się już domagać nowego telefonu lub zerwania umowy ?:)
dupi mi się telefon
Nie pozostaje nic jak czekac na male nokie :)
A tak na powaznie...
Z tego co sie orientuje, to po 3 awarii w dodatku tego samego rodzaju mozna domagac sie nowego aparatu.
po 3 awarii w dodatku tego samego rodzaj
trochę chujowo jak ta sama musi być ;/ jutro się zobaczy
ja mialem 4 razy telefon w serwisie. napewno 2 razy z tego samego powodu.
W tym takie naprawy jak wymiana plyty glownej,
potem naprawawa ze z starego fona zostal tylko wyswietlacz i klawisze.
Wnioskowalem o wymiane na nowy telefon.
ale odrzucili prosbe
Gdzie w Katowicach lub okolicach jest jakiś sklep, w którym mógłbym kupić materac otropedyczny? Jakiś z prawdziwego zdarzenia sklep medyczny czy coś...?
szmajgel
04-01-2009, 17:40
mój telefon poszedl 3 raz do serwisu, znów z tego samego powodu jebać symbiana!
mój telefon poszedl 3 raz do serwisu, znów z tego samego powodu jebać symbiana!
następnym razem jak Ci się zdupi zażądaj nowego lub zwrotu kasy - chyba, że szybciej go opchniesz :D
Gdzie w Katowicach lub okolicach jest jakiś sklep, w którym mógłbym kupić materac otropedyczny? Jakiś z prawdziwego zdarzenia sklep medyczny czy coś...?
W Katowicach - Ochojcu na ul.Kolejowej (budynek obok marketu LIDL) sklep Akson czy jakoś tak :) duży wybór - nie wygórowane ceny.
dojazd z dworca autobusem : 9,11,296,297,689
Na Mikolowskiej przy AWFie tez jest jakis sklep ortopedyczny.
maniak1964
04-01-2009, 23:27
sklep ortopedyczny a nawet dwa sa na mikolowskiej zaraz przy palacu mlodziezy
jeszcze na Mariackiej jest jeden tylko celowo napisałem o tym na Ochojcu bo już tam kupowałem. Także SM1964 masz duże pole manewru , wyboru...
SM1964 interesuje Cie materac pneumatyczny to daj znac moze bede umial pomoc jutro dowiem sie o ceny .
a i druga sprawa. Mozesz tez wypożyczyć materac, nie trzeba kupowac.
Maniak, Mateusz, Grześ - wielkie dzięki!
Alen - poszło PW.
Pozdro.
mam k850i
podpinam go pod kompa aby sciagnac zdjecia
ale ich nie ma ? :/
czemu ??
a sa na telefoni lecz ich nie widzi :/
zadnych zdjec robionych aparatem
te co np. sa od kogos przesłane irda itp. widzi
zobacz czy przypadkiem telefon nie zapisuje zdjec to pamieci telefonu. jesli tak skopiuj na karte. powinien pc widziec
mam k850i
podpinam go pod kompa aby sciagnac zdjecia
ale ich nie ma ? :/
czemu ??
a sa na telefoni lecz ich nie widzi :/
zadnych zdjec robionych aparatem
te co np. sa od kogos przesłane irda itp. widzi
Moze Tobie komp wykrywa tylko karte , albo tylko telefon. Tez mam tak zwalone to sobie sciepuje,zapisuje na chwile je na karte a pozniej na kompa.
Co kupić dwóm kumplom na 18stke?
Robią jedną impreze, wypadało by coś kupić a zostało pare dni do imprezy....
Jakiś dobry gorzoł? Raczej odpada dmuchana lala etc... ;)
JohnyManhattan
05-01-2009, 15:35
Po halbie i styknie ;)
Co kupić dwóm kumplom na 18stke?
Robią jedną impreze, wypadało by coś kupić a zostało pare dni do imprezy....
Jakiś dobry gorzoł? Raczej odpada dmuchana lala etc... ;)
flacha to taki standard. Musi być coś jajcarskiego.
Potrzebne rozmiary w pixelach do zrobienia billboardu.
Ktoś wie przy jakiej ulicy znajduje sie Saturn w tychach?( dopiero co powstał zdaje sie) nigdzie nie moge znaleźć adresu.
Ktoś wie przy jakiej ulicy znajduje sie Saturn w tychach?( dopiero co powstał zdaje sie) nigdzie nie moge znaleźć adresu.
Przy ulicy Beskidzkiej, naprzeciwko hipermarketu Tesco powstaje nowe centrum handlowe.
Potwierdzone jest także otwarcie w centrum sklepu Saturn. – Niedawno podpisaliśmy stosowną umowę i także nasz sklep znajdzie się w nowym tyskim centrum – mówi Wioletta Batóg, rzecznik prasowy Media Saturn Polska.
info z września
Lars Ulrich
05-01-2009, 21:19
gdzie w Katowicach znajde sklep z talizmanami , wisiorkami tego typu ... wiecie o co kaman :hihi:
dla baby?
Lars papuć:lol:
Lars Ulrich
05-01-2009, 21:30
dla mnie baranie <klaps> :hihi: musze sobie sprawić coś na szczęście, z jakiejś kości z Tybetu :hihi:
Wierzysz w takie glupoty?? Ty? Powazny, inteligentny i przystojny młodzieniec?? Och Tomaszu rozaczarowalem sie...
jakie są jeszcze serwery kaj można umieścić dużo materiału ale bez logowania...
speedyshare - 30 MB
wyslijto - 100 MB
jest coś co ma większą pojemność ?
Toczmek89
05-01-2009, 22:02
www.sendspace.com - 300 Mb
megaupload z tego co pisza do teraz 1gb daja
dla mnie baranie <klaps> :hihi: musze sobie sprawić coś na szczęście, z jakiejś kości z Tybetu :hihi:
Sklep indyjski jest pod dworcem ale nie wiem czy mają coś z "kości Tybetu" ;-)
Tak przy okazji - mają tam bardzo fajne kolczyki :zabki:
na jaki serwer najlepiej/łatwiej/za darmo wrzucic fotki by można było pokazać na necie?
Bouni_Ledziny
05-01-2009, 23:42
tinypic.com
na jaki serwer najlepiej/łatwiej/za darmo wrzucic fotki by można było pokazać na necie?
http://imageshack.us/
Jest ktoś kto by mi pomógł ze zrobieniem Vlepek (projekt itd...) Jak tak to niech odezwie sie na pw. Pozdro
http://imageshack.us/
ten jest ciulaty, bo na niektorych forach zamiast zdjecia pokazuja sie zaba:foch:
FranklinWNC
06-01-2009, 07:46
Ja mam pytanie jak sobie radzicie z brakiem snu. Chodzi mi o to jak wstajecie do szkoły/pracy na 7 np w stara kurwę czyt. zimę, bo wtedny najtrudniej. Jak zebrać rano siły do szybkiego zebrania sie z łozka?
wdupić piosenke "HKS Królem Jest" w telefon jako budzik. Wstajesz i rozpierdalasz ciulstwo ;p
ktoś wie jak dojechac z katowic autobusem( czy wogóle jest taka możliwość czy trzeba sie przesiadać gdzies) na ulice beskidzką w tychach? pod centrum handlowe najlepiej
mam pytanie
wygrywajac aukcje na allegro
dzwoniac do typa,typek cos kreci bo niby nie wie czy sa dalej te felgi
mam dzwonic za godz.
skoro wygralem aukcje w kup teraz to musze otrzymac te felgi bo sie zawiera ta umowa prawda?
nie daruje na pewno tych felg,zobaczymy co za godz. powie
Ja mam pytanie jak sobie radzicie z brakiem snu. Chodzi mi o to jak wstajecie do szkoły/pracy na 7 np w stara kurwę czyt. zimę, bo wtedny najtrudniej. Jak zebrać rano siły do szybkiego zebrania sie z łozka?
Ja na pocztaku kupilam sobie takie cos jak plusz kiedy byl NOVITA sie nazywa , mozna kupic w aptece w silesi, pozniej jak wstalam to guarane pilam . Te tabletki pomagaly , ale do czasu.
ktoś wie jak dojechac z katowic autobusem( czy wogóle jest taka możliwość czy trzeba sie przesiadać gdzies) na ulice beskidzką w tychach? pod centrum handlowe najlepiej
Rozumiem że chodzi Ci o Tesco.
Bezpośrednio dojedziesz tylko 400 spod delikatesów na Korfantego i wysiadasz pod samym Tesco. 36 też tam jedzie ale on jedzie z Ligoty. Chyba że któryś z busów 1, 4, 14 jedzie do zajezdni to wtedy też możesz dojechać bez przesiadki. Normalnie to jadąc tymi trzema trzeba się przesiąść na: A, C, D.
Możesz też jechać katowickim 688 i na hotelowcu przesiąść się na któryś z trajtków.
ok wielkie dzięki, o takie coś mi chodziło.
Najlepszym sposobem na brak snu jest....sen. Po obiedzie godzinka albo dwie duzo daja. A jak nie masz czasu na sen kup sobie magnez. W kazdej aptece dostaniesz. Niedrogo. Okolo 30 tabletek. Jedna tableta dziennie. Tez cos pomaga.
Albo kładź się spać dwie godziny wcześniej niż zwykle. Mi zawsze pomaga.
FranklinWNC
06-01-2009, 15:06
W dzień ciężko znaleźć godzinę lub dwie na sen. A jak sie wcześniej położę to i tak nie umiem zasnąć, organizm jest przyzwyczajony do późniejszego spania = wstawania.
Podziękował za odpowiedzi
Wcale nie. Jak się bedziesz regularnie kładł te dwie godziny wcześniej, to przyniesie to efekt. Trudno by się udało za pierwszym razem.
A jak czlowiek jest zmeczony to o ktorej by sie nie polozyl i gdzie to i tak zasnie :)
Biegaj. Pobiegasz dziennie pol godzinki to sie dotlenisz i zasniesz jak nic. Ale to trzebaczasu i checi :jezor:
Kosa, ale trudno tak nagle zmienić tryb życia i kłaść się codziennie o dwie godziny wcześniej - tym bardziej jak się nie chce spać.
Zdrowy tryb życia = dobry sen.
Nie bez znaczenia jest też komfort łóżka - dokładniej chodzi mi o zbyt miękki materac, który nie sprzyja dobremu spaniu. Ja swój niedługo chyba wywalę - wolę spać na twardym.
mam pytanie
mam dzwonic za godz.
skoro wygralem aukcje w kup teraz to musze otrzymac te felgi bo sie zawiera ta umowa prawda?
prawda!!
FranklinWNC
06-01-2009, 16:48
Biegaj. Pobiegasz dziennie pol godzinki to sie dotlenisz i zasniesz jak nic. Ale to trzebaczasu i checi :jezor:
Problem mam ze wstaniem rano z łózka do snu kłade sie normalnie, staram sie 6-8h wyspać.
Zdrowy tryb życia = dobry sen.
Nie bez znaczenia jest też komfort łóżka - dokładniej chodzi mi o zbyt miękki materac, który nie sprzyja dobremu spaniu. Ja swój niedługo chyba wywalę - wolę spać na twardym.
Uprawiam sport, nie codzien fast foodów, nie pale. W sumie możliwe ze to przez niskie cisnienie, ale sennosci przez dzien nie czuje.
Heh no ja odwrotnie - niestety niezbyt zdrowy tryb życia - nie palę co prawda, piję też okazyjnie, ale za to dużo niezdrowego żarcia, o niestałych porach - spanie też o dziwnych porach, sportu zero. Mimo to przez całe życie kłopotów ze snem nie miałem - a ostatnio - jak z bicza strzelił są problemy... Może stres?
Heh no ja odwrotnie - niestety niezbyt zdrowy tryb życia - nie palę co prawda, piję też okazyjnie, ale za to dużo niezdrowego żarcia, o niestałych porach - spanie też o dziwnych porach, sportu zero. Mimo to przez całe życie kłopotów ze snem nie miałem - a ostatnio - jak z bicza strzelił są problemy... Może stres?
Nie no kurwa mistrz :-)
KurczaK90
06-01-2009, 17:18
mam pytanie
mam dzwonic za godz.
Ja tam zawsze jak wygram to sobie od razu przelew robię.
Jak Ty byś już go zrobił i nie dostał towaru, to możesz się odwołać do Programu Ochrony Kupujących. Chciałem kiedys kase z tego wziąć, ale właśnie nie wykonałem jeszcze przelewu i kazali dogadac sie z Sprzedającym o rozstrzygnieciu sprawy.
a jeśli chciał odebrać osobiście? zresztą chyba do 14 dni jest czas na finalizacje całej transakcji. później możesz napisać do allegro jak sprawa wygląda
no wiec jest tak jak myślałem. W Twoim przypadku ( bos jescze mniemam młody chop) materac ortopedyczny jest potrzebny jak kurwie dziecko. Zdziwilo mnie troche takie zalecenie ortopedy....ale tu polemizował nie bede.
Jeśli masz faktycznie duze dolegliwosci bólowe i problemy z krążkiem to niegłupim a na pewno duzo tanszym od jakiegos pierdolnietego materaca ortopedycznego rozwiazniem jest karimata i spanie na ziemi. chodiz o to zeby podloze bylo twarde. Możesz spróbowac tak pospac dzien dwa trzy i sprawdzic jak bediesz sie czul bo to akurat nic nie kosztuje.
do ktorej jutro jest otwarty urzad miasta?
do ktorej jutro jest otwarty urzad miasta?
w srody do 13
w poniedzialki i czwartki masz do 17
tomekk_86
06-01-2009, 21:02
Takie pytanie...spadł mi telewizor (starszy marki Sanyo),a dokładnie przez moja nierozgarniętą siostre i coś sie zdupcyło bo po włączeniu widać tylko kawałek obrazu po lewej stronie ekranu i czuć spalenizną, pewnie to coś z kineskopem ale orientuje się ktoś może ile taka naprawa może kosztować i czy w ogóle się opłaca naprawiać?
_Bartos_
06-01-2009, 21:22
Takie pytanie...spadł mi telewizor (starszy marki Sanyo),a dokładnie przez moja nierozgarniętą siostre i coś sie zdupcyło bo po włączeniu widać tylko kawałek obrazu po lewej stronie ekranu i czuć spalenizną, pewnie to coś z kineskopem ale orientuje się ktoś może ile taka naprawa może kosztować i czy w ogóle się opłaca naprawiać?
mialem podobnie, kineskopu nie da sie zazwyczaj naprawic a wymiana czasami jest drozsza niz nowy TV, lepiej kupic nowy niz bawic sie w naprawy kineskopu
maniak1964
06-01-2009, 21:45
ze starymi TV nie oplaca sie nic robic bo koszt naprawy jest drozszy od samego telewizora...lepiej ten wyciepnac i jak masz mozliwosc kupic nowy...
_Bartos_
06-01-2009, 22:12
ze starymi TV nie oplaca sie nic robic bo koszt naprawy jest drozszy od samego telewizora...lepiej ten wyciepnac i jak masz mozliwosc kupic nowy...
na smietnik nie mozna go wystawic, czasami w media czy gdzies za stary TV jest jakis tam rabat przy zakupie nowego...
maniak1964
06-01-2009, 22:13
w saturnie jak mi sie dobrze zdaje kiedys bylo cos takiego a jak nie to mozesz pochodzic i popytac:)
jak są takie akcje, że za stary sprzęt dostajesz jakiś rabat to część sklepów udziela rabatu ale sprzętu już nie chce. MM ani razu nie chciał ode mnie
jak kupujesz nowy TV np. w MM to muszą Ci przyjąć stary. Przed świętami znajomi kupowali nowy i bez problemu ani słowa marudzenia MM przyjął stary.A co do rabatów to cóż, musisz szukać
tomekk_86
06-01-2009, 23:41
a jeszcze takie pytanie,gra ktoś może w seniorach FC Katowice? jak coś to PW
Jakim busem z Katowic dojadę najszybciej do Sosnowca na ulicę Sienkiewicza??
Kattowitz
07-01-2009, 14:36
kaj jest najblizszy Adidas oprocz silesii ?
ul. Warszawska 17
ul. Żwirki i Wigury 27
To zalezy gdzie mieszkasz
FH
Bartek84
07-01-2009, 16:23
Jakiego ubezpieczyciela indywidualnego i grupowego polecacie??
ul. Warszawska 17
ul. Żwirki i Wigury 27
na Warszawskiej juz niema
M1 czeladz
Kattowitz
07-01-2009, 17:18
a na zwirki i wigury jest ? bo cos mi sie nie wydaje, mieszkam w kato
Grzechu64
07-01-2009, 17:56
Wiecie może gdzie sie odbiera szale ? (z akcji szalik) przy Bukowej ?
to jest pewnie taki sklep jak ten na matejki.
Ze sklep z ciuchami ale maja kilka rzeczy jakis marek typu addias czy nike
Na Młyńskiej w poblizu UM nie było czasem Adidasa?
Kattowitz
07-01-2009, 18:35
byl , ale tez juz nie ma , nike z 3 maja tez maja wyjebac , wszedzie banki i solary psia mac
szmajgel
07-01-2009, 18:49
Na Młyńskiej w poblizu UM nie było czasem Adidasa?
tak na rogu Młyńskiej i Wawelskiej był kiedyś adidas
Ubezpieczenie to PZU.
Jeśli chodzi o grupowe to przez neta brałem alianz (jako jedyni mają taką opcje chyba), ale tak to najbardziej sprawdzone przez nas to PZU.
a fundusz emerytalny jaki najlepiej?
Wiecie może gdzie sie odbiera szale ? (z akcji szalik) przy Bukowej ?
nie wiemy bo jeszcze zapisy trwają... wszystko w swoim czasie. Spokojnie. :zabki:
Panowie i Panie nie wiecie gdzie mozna wymienic drobne pieniadze typu 1gr 2 gr 5 gr 10 gr i 20 gr na papierki??bowiem tyle juz mi sie tego uzbieralo i chcialbym to wymienic....dzieki z gory i pozdro
Jako mieszkaniec innego miasta moge sie ubiegac o mieszkanie w Katowicach?
Jak to w ogole wyglada? Podania cos jeszcze?
Pavveuek
07-01-2009, 20:21
w banku
W byle ktorym?? bo kiedys mi powiedzieli w jakims ze nie przyjmuja??
Pavveuek
07-01-2009, 20:25
w tych wiekszych powinni wymienic bez problemu
W byle ktorym?? bo kiedys mi powiedzieli w jakims ze nie przyjmuja??
Najlepiej idz do tych glownych , bo w takich malych oddzialach to nie chca
W NBP powinni wymienić. Poza tym czasem w zwykłym spożywczym takie drobniaki wezmą z pocałowaniem ręki.
Ni chuja, ani w śląskim ani w gettin, ani w pko,millenium,skok, ani na poczcie mi nie chcieli wymienic 10, 20,50gr. Kiedyś wymieniali ale teraz kazdy zasłaniał sie przepisami, ze już niemają takich uprawnień. Musiałem po 10 zł rozmieniać w spożywczakach.
następnym razem spróbuj na stacji benzynowej.
JohnyManhattan
07-01-2009, 21:22
Juz ktos sie o to pytal. Ja to zalatwilem tak ze poszedlem do okienka mojego banku (ING) i powiedzialem ze chce wplacic kase po czym synalem pani na stol siate drobnych. Zrobila glupia mine ale dzielnie liczyla i wplacila na konto. A z konta mozna juz normalnie wyplacic. :D
Ni chuja, ani w śląskim ani w gettin, ani w pko,millenium,skok, ani na poczcie mi nie chcieli wymienic 10, 20,50gr. Kiedyś wymieniali ale teraz kazdy zasłaniał sie przepisami, ze już niemają takich uprawnień. Musiałem po 10 zł rozmieniać w spożywczakach.
Idz do swojego banku i powiedz, ze chcesz wplacic kase na konto. Nie moga odmowic. Wiekszosc bankow ma maszynke do liczenia kasy, wiec nie bedzie trwalo to dlugo, poprostu nie chce im sie liczyc.
a fundusz emerytalny jaki najlepiej?
Najlepiej. Wszedzie sie to teraz slyszy :)
Ja osobiscie II filar mam w ING (nie wiem czy najlepszy, choc tak mowia, ale w przeciagu 40 lat i tak nie bedziesz wiedzial, ktory bedzie najlepszy), za to dodatkowo wzialem sobie III filar na ktory miesiecznie wplacam sobie okreslona kwote w innym OFE - AXA. Najlepiej wybrac dwa inne wtedy ryzyko sie zmniejsza, ale na Twoim miejscu wybralbym cos wiekszego, czyli wlasnie ING, PZU Złota Jesien czy cos takiego...
Właśnie, jak to jest z tymi funduszami emerytalnymi - po jakim czasie można go zmienić?
Właśnie, jak to jest z tymi funduszami emerytalnymi - po jakim czasie można go zmienić?
zawsze można zmienić, tyle że jeżeli zmieniasz fundusz, gdy jeszcze nie minęły dwa lata od podpisania umowy to przy zmianie pobierają z konta emerytalnego jakąś prowizję (groszowe sprawy). Jeśli jesteś w jakimś funduszu dłużej niż dwa lata to za zmianę nic nie tracisz z konta.
Ile kosztuje ostrzenie łyżew?
KurczaK90
07-01-2009, 21:56
Jesteście może zorientowani gdzie najlepiej wybrać sie na 3-4dni w ferie ze znajomymi?
Chodzi tu głównie o znalezienie noclegu w dobrej cenie. Nie interesują nas zbytnio miejsca, gdzie są stoki itd., gdyż nikt z nas nie jezdzi ;)
zawsze można zmienić, tyle że jeżeli zmieniasz fundusz, gdy jeszcze nie minęły dwa lata od podpisania umowy to przy zmianie pobierają z konta emerytalnego jakąś prowizję (groszowe sprawy). Jeśli jesteś w jakimś funduszu dłużej niż dwa lata to za zmianę nic nie tracisz z konta.
O to mi właśnie chodziło, cały czas mi się wydawało że trzeba 5 lat czekać.
Dzięki ;-)
W spodku o ile się nie myle to ostrzenie 7 zł.
Gdzie w katowicach znajde sklep w którym kupie klapke, obudowe do Sony ERICSSON W350?
gdzie moge kupić karnister plastikowy 10L ? Potrzebuje wlać tam olej.
na stacji benzynowej.
Kazdy market.
hanys 85
08-01-2009, 17:43
Bede rezygnowal z TP, kaj wziasc neta?
Jakas opcja z kablowka mnie nie interesuje, predkosc moze byc 2 mega
Chello
zawsze jest net, nie ma limitów i w cenie 9 dych wychaczysz 10mb
za 5 dych lajtowo powinno być 2 mb
maniak1964
08-01-2009, 18:15
Ja mam chello i nie narzekam:) smigo jak ta lala i 2 mb z kablowka po starej cenie place 90 zl ale teraz widzialem promocje ze za 90 zl jest 10mb
http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?ModuleNo=226577&&source=14&doy=8m1
opłaca się kupić takie coś , bo sie nie znam na kamerach wogóle ...??
orientuje się ktoś może ile średio trwa zarejestrowanie nowego pracownika przez firmę w Urzędzie Skarbowym ?
gniotek1102
08-01-2009, 19:51
do której jest czynny sklepik klubowy?
FranklinWNC
08-01-2009, 19:53
do której jest czynny sklepik klubowy?
http://www.gieksa.istore.pl/sklep,3806,,,08,,pl-pln,0,0.html
"
Sklepik z gadżetami GKS-u Katowice usytuowany jest w pokoju nr 122 na 1-szym piętrze budynku klubowego na stadionie przy ulicy Bukowej 1.
Czynny jest w godzinach 9.00 - 17.00 każdego dnia od poniedziałku do piątku.
W soboty sklepik jest nieczynny"
gniotek1102
08-01-2009, 20:09
Dzieki
gdzie najlepiej/najtaniej kupić hantle (+- 15kg)? I z jaki jest tego koszt w ogóle?
allegro
http://allegro.pl/item516598373_hantle_2x_15kg_16_talerzy_2x_gryf_za ciski_pas.html
http://allegro.pl/item519644536_hantle_15kg_w_walizce_thorn_zestaw_w alizkowy.html
+przesylka
Ostatnio nie mam czasu na dokładne czytanie forum - za co Mayek dostał bana?
tronx1964
09-01-2009, 09:53
za to
"a taka inicjatywa jak RG to dobry sposob na zarobienie "
i inne pierdoły co wypisywał
jak założyć szkołę i klasę na NK ? :cham:
jak założyć szkołę i klasę na NK ? :cham:
jeśli się nie mylę musisz do nich napisać. tak przynajmniej jest jak się zakłada fikcyjną
Bouni_Ledziny
09-01-2009, 16:50
poczta robi przelewy w soboty?
beatdown
09-01-2009, 18:25
niestety nie
Bobul_a.c.e_LiGota
09-01-2009, 19:13
Mam pytanie... Co KZK-GOP mi zrobi jeśli nie zapłace mandatu?
Nie mam zamiaru narazie go płacić gdyż uważam że dostałem go niesłusznie...;/ Pełno ludzi ciśnie na dworcu do busa popychają mnie jak właże no to wszedłem chyciłem sie rurki jedną ręką a w drugiej miałem wode 1,5l. wyciągłem bilet z kieszeni a kanar jeszcze przed mostem (to była 10) kazał zablokować kasowniki i dupnął mi mandat...;/ prosze o odpowiedź
ja mam w domu dwa juz drugi miesiac i nic
ja mialem w domu 30 - juz 3 rok i nic ...
pierdolic to :faja:
Bouni_Ledziny
09-01-2009, 19:50
niestety nie
Dzieki :)
a ile trwa taki przelew?
chyba coś do 3 dni ;) oczywiście zrobiony na poczcie
Nie mam zamiaru narazie go płacić gdyż uważam że dostałem go niesłusznie...;/ Pełno ludzi ciśnie na dworcu do busa popychają mnie jak właże no to wszedłem chyciłem sie rurki jedną ręką a w drugiej miałem wode 1,5l. wyciągłem bilet z kieszeni a kanar jeszcze przed mostem (to była 10) kazał zablokować kasowniki i dupnął mi mandat...;/ prosze o odpowiedź
Odwołaj się do KZK GOP i napisz dokładnie jak było. Wbrew pozorom takie odwołania czasem są skuteczne.
JohnyManhattan
09-01-2009, 21:06
Skad z neta mozna wyslac sms do playa? Pilne
Z kąt można pobrac film "nic śmiesznego"
Z kąt można pobrac film "nic śmiesznego"
z Internetu
Skad z neta mozna wyslac sms do playa? Pilne
z bramki mbox na orange.pl - musisz mieć nr w orange i zarejestrować się tam, 30 smsów do każdej sieci miesięcznie za friko
JohnyManhattan
10-01-2009, 02:30
Teraz to se mozesz :D Ale dzieki przyda sie na zas :)
maniak1964
10-01-2009, 09:21
Co sie stanie jezeli nie zaplace mandatu z policji??
kubalonek
10-01-2009, 11:55
Nic nie płac poczekaj az ci przyjdzie do domu i sie odwołasz
maniak1964
10-01-2009, 11:59
mam 50 zl za picie w miejscu publicznym...tzn przystanek...kumpel nie zaplacil i d niego np.przyszol komornik i jemu dal 50 zl i odczepil sie:)
FranklinWNC
10-01-2009, 12:52
Czym i jak można zszyć/skleić/??? kurtke? jest z poliesteru i nylonu
ma ktoś użyczyć konto shell?? najlepiej z uT. dorzucę się do abonamentu ;)
Mam okazje wziąć xbox'a 360 od kumpla z Anglii za 600zł.
Posiada on 60 GB,wszystkie kabelki i kilka nowych gier (nie jest przerabiany).
I nasuwa się pytanie-Opłaca się?
kwestia tego czy potrzebujesz tego Xboxa cenowo sie oplaca bo nowy z jedna gra od producenta dostaniesz u nas za ponad 800 zlotych.
Jesli chcesz przerobic go potem to kwestia jest taka czy bedzie problem by go w polsce przerobic czy to bez roznicy ze jest angielski.
nic
Co sie stanie jezeli nie zaplace mandatu z policji??
i tak go ściągną od Ciebie i tak
maniak1964
10-01-2009, 22:20
To wiem ze sciagna ino jezeli nie robia nikaj to jak to sciagna??
Jesli chcesz przerobic go potem to kwestia jest taka czy bedzie problem by go w polsce przerobic czy to bez roznicy ze jest angielski.
kumpel napisał, że to bez różnicy gdzie kupiony. ok.100zł będą chcieli na giełdzie. takich informacji mi udzielił
Mam okazje wziąć xbox'a 360 od kumpla z Anglii za 600zł
699,- w Saturnie, nowka.
699,- w Saturnie, nowka.
z dyskiem 60 giga?bo on ma do wziecia z takim dyskiem
z dyskiem 60 giga?bo on ma do wziecia z takim dyskiem
Juniorowi chodzi chyba o Xbox 360 Core a ja mam do wzięcia
Xbox 360 Premium
Mozliwe, ze to byl Core. Nie wiem, nie znam sie, nie slyszalem :)
czy ktoś spotkał się u nas z czerwonym legwanem? Szukam po polskich stronach ale ciężko mi coś znaleźć. Chodzi mi o główne informacje ad. tego osobnika :)
Ma ktos jakis tajemny sposob jak aktywowac offica z probnej home and student 2007 do pelnej ?
mamy na forum jakiegos pracownika sklepu sizeer? :D
KurczaK90
12-01-2009, 13:36
Jak prać buty Nike Source?
http://http://etalon.pl/images/products/Nike-308653771-Air%20Source-1-l.jpg Wiem, ze tego typu buty nalezy czyscic gumową szczotką ze względu na materiał. Ale w końcu muszę też wyczyścić je w środku :)))
Wie ktoś jak dojechać z Katowic na ulicę Robotniczą w Mysłowicach busem ??
Jakies darmowe serwery do wrzucania plikow, wiem ze było w jakims temacie ale niechce mi sie szukac..
Toczmek89
12-01-2009, 19:18
www.sendspace.com
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.