View Full Version : Pytania/Odpowiedzi
facetoface
20-10-2008, 11:21
ja dresy kupowalem kiedys w SCC w intersporcie. tez daja rade
yogi_lgt
20-10-2008, 15:59
Jest juz spolszczenie do PES 2009???? Jesli tak i ktos posiada to prosze o linka...pozdrawiam
gdzie i w jakiej cenie zrobie kurs na wózek widłowy?
sa gdzies w centrum katowic bary/knajpy gdzie piwo kosztuje ponizej 5 zl za 0,5 l ?
z gory dzieki
corner, pub czysto GieKSiarski :)
Tyskie cos 3.20 lane warka - 2.90
Mody1964centrum
20-10-2008, 21:44
A troche nizej jest MAX i browar jest za 3,50 a niedaleko maxa jest JAZON ii ta sama cena :)
Jest juz spolszczenie do PES 2009???? Jesli tak i ktos posiada to prosze o linka...pozdrawiam
Ja myśle, że za kilka, kilkanaście dni będzie patch ze spolszczeniem.
sa gdzies w centrum katowic bary/knajpy gdzie piwo kosztuje ponizej 5 zl za 0,5 l ?
z gory dzieki
Rawa na Teatralnej, Śrubka na Mariackiej
corner, pub czysto GieKSiarski :)
Tyskie cos 3.20 lane warka - 2.90
Ale to chyba nie jest centrum :)
Gdzie jest najtańsze ksero w Katowicach? I jaka cena?
Orientuje się ktoś czy w redboxie są jakieś czapki zimowe i rękawiczki?
Ale to chyba nie jest centrum :)
to jest w centrum :)
nie wiem, gdzie sie z tym zwrocic, wiec pytam tutaj:)
wiec tak: gdzie oprocz wisly, ustronia, zakopanego, mozna wyskoczyc na weekend z kobieta? z gory dziekuje za odp
wazna sprawa
czy rachunek z izby wytrzezwien jest traktowany tak samo jak mandat karny ? tzn jesli nie zaplaci sie go i nie ma sie roboty to moga nam praktycznie chuja zrobic ? prosze o odp !
wiec tak: gdzie oprocz wisly, ustronia, zakopanego, mozna wyskoczyc na weekend z kobieta? z gory dziekuje za odp
Szczyrk, Milówka, ja osobiście polecam PODLESIE i pensjonat "PoMIECHszkaj u Krisa" :cham:
również tak jak cysiu polecam Beskid Żywiecki : Żywiec , Węgierska Górka , Milówka , Rajcza , Rycerka , Zwardoń... opcji jest wiele.
a tak apropo Krisa jak już został temat poruszony :jezor:
mosz pan jeszcze jakieś wolne miejsca na sylwka tam u siebie na posesji ? :lol:
Mile wspominam pobyt z rodzina w Szczyrku www.gronik.pl
Gdzie jest najtańsze ksero w Katowicach? I jaka cena?
Nie wiem czy jest najtańsze ale ja zawsze korzystam z usług ksera w biurze podróży na Teatralnej. O ile dobrze pamietam 9 groszy za stronę.
Tanio było/jest też w bramie jak się jedzie z Francuskiej w lewo (taka krótka droga, która wychodzi na Warszwaską).
Ma ktos moze na zbyciu słoiki ?
Najlepiej jak najwieksze.
również tak jak cysiu polecam Beskid Żywiecki : Żywiec , Węgierska Górka , Milówka , Rajcza , Rycerka , Zwardoń... opcji jest wiele.
a tak apropo Krisa jak już został temat poruszony :jezor:
mosz pan jeszcze jakieś wolne miejsca na sylwka tam u siebie na posesji ? :lol:
Niestety wszystkie apartamenty juz zaMIECHszkane. Jedynie pozstaje jeszcze pole namiotowe.
Radomsko
21-10-2008, 19:11
tu powinno to pasować
Jak z tego linka zrobić najprościej mp3 samą muzykę bez obrazu, żeby na telefon można było ją wrzucić ?
http://pl.youtube.com/watch?v=VL-oqZ5mX2k
Takie informacje powinni mieć w Urzędzie Stanu Cywilnego i w Urzędzie Miasta w Wydziale Ewidencji Ludności czy jak się to tam zwie. Prędzej czegoś się dowiesz w miejscu zamieszkania ojca, bo w Twoim miejscu zamieszkania raczej takie rzeczy ich nie interesują, chociaż z drugiej strony można i tu spytać.
Możliwe że będziesz też musiał mieć ze sobą jakiś dokument potwierdzający że jesteś synem (np akt urodzenia), bo chyba takich informacji komukolwiek nie udzielają, choć u nas wszystko jest możliwe ;-)
Danke.
Będzie problem jak zmieni miejsce zamieszkania.
Czy GieKSa wspiera kogoś charytatywnie na kogo się sms-y da wysłać, bo mi zostanie pewna sumka, którą muszę wykorzystać przez 20 dni i nie wykorzystam...
Kaj kupia indeks ?
Tzn. czy w kazdym "lepszym" papierniczym nie bede mial problemow z dostaniem tego ?
Kaj kupia indeks ?
np w "Grafosie" na 3 maja obok Petry.
Iras, ksero na AWF-ie na ul. Mikołowskiej (na starej hali), 7gr. strona
Radomsko
21-10-2008, 20:46
tu powinno to pasować
Jak z tego linka zrobić najprościej mp3 samą muzykę bez obrazu, żeby na telefon można było ją wrzucić ?
http://pl.youtube.com/watch?v=VL-oqZ5mX2k
podbijam jeszcze raz ze względu że post został na poprzedniej stronie !
Kattowitz
21-10-2008, 21:01
Franz, jak zwykly mandat , choc komornik sie najpierw o izbe dopierdala
podbijam jeszcze raz ze względu że post został na poprzedniej stronie !
http://vixy.net/ wklejasz linka do jutuba i zapisujesz jako mp3
w których kserach oprawiają prace magisterskie? i ile to mniej więcej trwa? bo jeszcze jestem w lesie (o jakieś 30 stron), a mam czas do przyszłego piątku
Ja oprawiałem na Francuskiej (któreś skrzyżowanie bliżej Warszawskiej). Zrobili to od ręki, tylko musisz mieć wszystko ułożone dobrze (strony i układ).
Na Mariackiej Tylnej jest introligatornia, porządnie i niedrogo oprawiają prace też od ręki, no chyba że mają ich sporo to po odbiór trzeba się zgłosić za jakieś 20-30 minut.
dzięki, w takim razie mam jakieś szanse :)
Danke.
Będzie problem jak zmieni miejsce zamieszkania.
Czy GieKSa wspiera kogoś charytatywnie na kogo się sms-y da wysłać, bo mi zostanie pewna sumka, którą muszę wykorzystać przez 20 dni i nie wykorzystam...
Nie GIEKSA, ale ja zawsze wysylam Pomagam na 7126.
Jest ktoś jeszcze zainteresowany książeczkami sanepidowskimi ?
Szukam halówek JOMA w Katowicach lub okolicach. Jak coś prosze o namiary sklepów.
W Chorzowie na Wolności są,tylko zapomniałem jak ten sklep się nazywa.
Sklep Ruch Pana Grzybowskiego...:lol2:
Maciek_91
22-10-2008, 21:48
Jest ktoś jeszcze zainteresowany książeczkami sanepidowskimi ?
jaki ich koszt?
mart84zaw
23-10-2008, 00:08
Zna ktoś noclegi na Słowacji, przy samych stokach???
jakim autobusem z centrum dojade na ulice porcelanową?
Dzieki ToJa
Przystanek nazywa sie "Katowice Porcelanowa" a dojedziesz 673 i tyskimi: 1, 4, 14, 400.
Wszystko jedzie z Korfantego.
Na którym przystanku wysiąść zeby dojść na Owocową??
Koszutka Misjonarzy Oblatów
Koszutka Słoneczna
Wełnowiec Kościół
Wełnowiec Gnieźnieńska
Wełnowiec Plac Alfreda ???
Kattowitz
23-10-2008, 13:01
a jaki adres dokladnie ? albo nazwa firmy ? na porcelanowa zaden autobus nie jedzie, bankowo, predzej na murckowska .zaalezy kaj ccesz dojsc ale mozliwe ze lepiej ci bedzie na slowianie wysiasc
Kattowitz
23-10-2008, 13:05
Toja Wełnowiec Kosciół i sie troche cofniesz na Cisową
Przystanek nazywa sie "Katowice Porcelanowa" a dojedziesz 673 i tyskimi: 1, 4, 14, 400.
Wszystko jedzie z Korfantego.
Na którym przystanku wysiąść zeby dojść na Owocową??
Koszutka Misjonarzy Oblatów
Koszutka Słoneczna
Wełnowiec Kościół
Wełnowiec Gnieźnieńska
Wełnowiec Plac Alfreda ???
na owocowa to na słonecznej nalepiej i to sa takie bloki wysokie po prawej , najlepiej sie kogos spytac
Toczmek89
23-10-2008, 14:25
wie ktos kaj potrafia przerobic konsole psp z plyta glowna TA 88 V3 i softem 4.01 ?
Gdzie dokładnie zatrzymuje się bezpłatny bus na mecz na Załężu? Daleko od stacji PKP?
a jaki adres dokladnie ? albo nazwa firmy ? na porcelanowa zaden autobus nie jedzie, bankowo, predzej na murckowska .zaalezy kaj ccesz dojsc ale mozliwe ze lepiej ci bedzie na slowianie wysiasc
Autobus na samą Porcelanową nie jedzie (zresztą ktoś pisał o tym we wszcześniejszym poście ale został usunięty) ale przystanek na Murckowskiej się tak nazywa, tego jestem pewna na 100% bo dwa dni temu tam byłam.
Jadąc od centrum trzeba przejść przez drogę - budynki za przystankiem to już Porcelanowa.
Toja Wełnowiec Kosciół i sie troche cofniesz na Cisową
na owocowa to na słonecznej nalepiej i to sa takie bloki wysokie po prawej , najlepiej sie kogos spytac
Dzięki wielkie, jakoś trafiłam ;-)
czy będąc bliskim osoby osadzonej w AŚ dostanę widzenia bez większych problemów?
ile takie widzenia trwają i ile ich przysługuje, co mogę przekazać na widzeniach, jeśli talary do tego ich kantorku czy jak to się tam nazywa, to ile i co tam dobrego można kupić? Ile kosztują szlugi w pierdlu?
czy na paczki też prokuratura musi wydać zgodę? ile paczka może ważyć i co w niej może być?
dzięki z góry za odpowiedzi
ile piosenek zmiesci sie na 128 mb ? ( mp3 )
Zakładając ,że jedna piosenka waży ok 4 mega ,zmieści się ok. 30
są kajś teraz przeceny bluz?
ps. now masz daremny avatar
podbijam pytanie krzyska
bylem ostatnio w dwoch centrach handlowych kupić bluze nike air z kaputrem na zamek - tak , ze jak zapniesz to masz to brody zasloniete. ciepła bardzo
nie widział ktoś gdzieś jej
Nie ma ktoś znajomości w Nike?
gdzie moge oddać aparat cyfrowy do serwisu?
chodzi mi o firme Pentax
Gdzie kupie dzisiaj Cyfrowy Polsat? sprawa dość pilna..
_Bartos_ dzięki!
_Bartos_
25-10-2008, 13:18
Gdzie kupie dzisiaj Cyfrowy Polsat? sprawa dość pilna..
Saturn, MediaMarkt na 3stawach
Pytanko. Moja laska założyła sobie konto na forum. I jakimś cudem nie moze wejsc na "oficjalne pamiatki kibica" jest jakas blokada?!
jak dziś przestawiamy zegary?
dobrze mi sie wydaje, ze do tyłu??
i śpimy jutro godzinę dłużej...?
jak dziś przestawiamy zegary?
dobrze mi sie wydaje, ze do tyłu??
i śpimy jutro godzinę dłużej...?
Dobrze Ci się zdaje. Z 3 na 2, czyli godzinę dłużej śpimy ;-)
dzięki. czyli to jest ta zmiana, którą lubię :)
Dobrze Ci się zdaje. Z 3 na 2, czyli godzinę dłużej śpimy ;-)
Że się tak spytam, co to za różnica czy z 3 na 2 czy z 4 na 3 itd
Jak dla mnie nie powinno byc zadnej zmiany czasu
ma to podloze ekonomiczne, mowiac ogolnie oszczedzamy energie
orientuje sie ktos w ofertach operatorow komorkowych dla klientow biznesowych?
chodzi mi o to zeby za abonament max 150 zl miec jak najwiecej darmowych minut do wszystkich sieci bez zbednych ofertowych kruczkow i cudow
ma to podloze ekonomiczne, mowiac ogolnie oszczedzamy energie
mozesz rozwinac?
* osczędność energii na oświetleniu - zmiana czasu na letni powoduje, że wschód słońca jest o godzinę później. Dzięki temu jasno robi się np. o godzinie 6 zamiast godziny 5 a ciemno o godzinie 20 zamiast o godzinie 19. Więcej ludzi wstaje po godzinie 6 i kładzie się spać po godzinie 19 - w związku z tym przy zmianie czasu na letni przez krócej musimy palić światło.
* zwiększone bezpieczeństwo jazdy samochodem - jazda w ciemościach jest bardziej niebezpieczna od jazdy w świetle słonecznym
Dobrze Ci się zdaje. Z 3 na 2, czyli godzinę dłużej śpimy ;-)Że się tak spytam, co to za różnica czy z 3 na 2 czy z 4 na 3 itd
Jak dla mnie nie powinno byc zadnej zmiany czasu
Nie wiem co to z różnica ale tak zawsze w mediach podają wiec tylko powtórzyłam.
A w ogóle co się tak do mnie przyczepiłeś jakby to był mój wymysł? :zabki:
Ile sie płaci i ile sie czeka na wyrobienie dowodu osobistego?
Ile sie płaci i ile sie czeka na wyrobienie dowodu osobistego?
30 zl plus zdjecia pisze ze 3 tygodnie , ale mozna dluzej czekac
JohnyManhattan
27-10-2008, 14:53
Jak dojechac na WKU na Wilhelmine? Bo mam jutro wstawke.
Jak dojechac na WKU na Wilhelmine? Bo mam jutro wstawke.
najlepiej autobus 70 z sokloskiej wysiadasz na przystanku :Wilhelmina Skrzyżowanie
po lewej masz selgrosa po prawej wku
JohnyManhattan
27-10-2008, 14:59
dzieki
wie ktoś czy promocja w Media Markt (zakupy bez Vatu) sie juz skonczyla?
najlepiej autobus 70 z sokloskiej wysiadasz na przystanku :Wilhelmina Skrzyżowanie
po lewej masz selgrosa po prawej wku
byłaś na wstawce? :cham:
wie ktoś czy promocja w Media Markt (zakupy bez Vatu) sie juz skonczyla?
byłaś na wstawce? :cham:
nie nie bylam ale tam dziennie do szkoly jezdze to wiem
Gdzie moge zrobić zdjecie(prześwietlenie) zęba??
W Przychodni Stomatologicznej na ul.Zbożowej bodajże w Piotrowicach :)
Kierując się od GWSH w stronę osiedla Targowisko
Gdzie moge zrobić zdjecie(prześwietlenie) zęba??
http://dentysta-stomatolog.com/katowice,rentgen.html
JohnyManhattan
27-10-2008, 17:41
Na jadwigi powyzej radia katowice tez jest rtg zebow
Jak sie napijesz troszke wodeczki to masz wstawke :)
Ahaaaaaa. To na Szopiyenicach lejom za darmo i jo nic o tym nie wiem??
Toczmek89
27-10-2008, 19:04
pierw dupa musisz pokozac :cham:
jarek1983sk
27-10-2008, 19:53
mógłby mi ktoś polecić jakąś siłownie w kato z trenerem aby motywował do pozbycia się kg i ile karnet w takiej kosztuje?
CichyBob
27-10-2008, 20:10
aby motywował do pozbycia się kgTo sam nie potrafisz sie zmotywowac tylko potrzeba do tego drugiej osoby ? niedobrze
Ceglana , Pro Activ
jarek1983sk
27-10-2008, 20:25
a jaka cena?
czy ktoś składał kiedyś sam kompa z części ma jakiej pojęcie by pomoc? będę wdzięczny..
ale chodzi Ci o skompletowanie części i potem złożenie, czy tylko złożenie, bo części już masz :)
Poszukuję blachoszczelki do naddźwiękowego podciśnieniowego pelengatora hydrostatycznego
elektrogumonapawarki z przyczułapkami do hipertermobulgulatora wstecznego ślimakowicy
boczno-spadowej z ryflem grzyla gulgownicy.
Poszukuję blachoszczelki do naddźwiękowego podciśnieniowego pelengatora hydrostatycznego
elektrogumonapawarki z przyczułapkami do hipertermobulgulatora wstecznego ślimakowicy
boczno-spadowej z ryflem grzyla gulgownicy.
mam dwie do sprzedania
wie ktoś czy Krzystof Kaliciak jest studentem katowickiego AWF? Bo dziś mnie troche :szok: jak go spotkałem na korytarzu..
Toczmek89
28-10-2008, 17:17
to tak dla tych co by chcieli szybko i bez problemu sciagnac filmik z jutuba ;)
www.wrzucik.pl
filmiki zapisuja sie w formacie .flv
_Bartos_
28-10-2008, 19:07
wie ktoś czy Krzystof Kaliciak jest studentem katowickiego AWF? Bo dziś mnie troche :szok: jak go spotkałem na korytarzu..
Jest studentem :) Ostatnio na zajeciach babka mi o tym wspominala. Rowniez Grzesiu Górski zaocznie studiuje :)
SiurekGKS
28-10-2008, 19:19
Jest studentem :) Ostatnio na zajeciach babka mi o tym wspominala. Rowniez Grzesiu Górski zaocznie studiuje :)
to nie wiem jak to jest ale ja dwa tygodnie temu widziałem Kaliciaka w ZDZ co wskazywałoby na to iż Krzysiek studiuje na Ziętku :) A moze tu i tu :szok:
a może (też) ucieka przed wojskiem :cham:
Studenci-nieroby psia mać, a robić nie ma komu :foch:
BRANIK_GT
28-10-2008, 20:39
Są tu też tacy co pracują, uczą się, mają dzieci, grają amatorsko w nogę i zawszę są Na Bukowej ewentuanie na wyjeździe i baaardzo często na Hokeju :)
Krzysiek, studiuje na AWFie zaocznie, na kierunku wychowanie fizyczne, obecnie jest na III roku. Wcześniej studiował na wrocławskim AWFie ale w związku z tym, że gra w GieKSie przeniósł się do na uczelnię do Katowic.
panowie i panie gdzie naprawiacie telefony? skonczyla mi sie gwarancja i niestety telefon sie popsuł mozecie cos polecic?
loki266666
30-10-2008, 08:57
http://miasta.**********/katowice/1,35019,5863666,Dopalacze_rozwesela_Cie__I_umrzesz .html
na jakiej ulicy znajduję się ten sklep, o którym mowa w artykule?
http://bi.**********/im/5/5862/z5862715X.jpg
no na bank z haszu te lizaki :lol:
jak dla mnie jedno wielke g.... nastawione tylko na zysk
Sklep nastawiony na zysk? Do czego to doszło na tym świecie!
:dead:
Kattowitz
30-10-2008, 22:27
przetlumaczy mi jakis Angol tekst : ŻYCIE PO BANDZIE .
ciezko doslownie przetlumaczyc (choc jakis zuzlowiec/hokeista moze by dal rade), ale "living on the edge" bedzie calkiem blisko
Kattowitz
30-10-2008, 23:13
wolałbym byc pewny , materiał na dziare :) ale wielkie dzieki za chęci .
Czemu po ang. a nie po polsku?
Szpiechu
31-10-2008, 09:18
Gdzie moge w centrum zrobić zdjęcie do dowodu i najlepiej gdybym mógł je odebrać jeszcze w ten sam dzień ??
Jaworzno
31-10-2008, 09:48
Life when pot belly.
Gdzie moge w centrum zrobić zdjęcie do dowodu i najlepiej gdybym mógł je odebrać jeszcze w ten sam dzień ??
na Pocztowej blisko UM , zdjecia dostajesz po paru minutach
tez tam robilem foty
na dworcu tak samo i podobno najtansze w centrum
Szpiechu
31-10-2008, 11:47
dobra to ida je zrobić dzieki
Kattowitz
31-10-2008, 14:57
tak samo moglbym sie spytac czemu po polsku a nie po angielsku, albo po lacinsku
Chyba dlatego, że używanie obcego języka dodaje prestiżu i jest modne. Dlatego mamy masę opisów na gg po angielsku.
poza tym jest duzo takich hasel np w filmach, ktore po angielsku sa duzo lepsze niz po polsku. wyjatek to chyba tylko haslo z American Pie : "Beta House rzadzi w huj!" :lol:
leci na sopcascie piast- polonia ?
Chyba dlatego, że używanie obcego języka dodaje prestiżu i jest modne. Dlatego mamy masę opisów na gg po angielsku.
Juz nie mowiac o lacinie gdzie nawet "gowno w trowie" brzmi fajnie...
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Pytanie do osob znajacych jezyk rosyjski: Jak beda po rosyjsku wygladaly zdania: "Nigdy sie nie poddamy. Zawsze bedziemy walczyc. " Nie musi byc napisane po rosyjsku (choc tak byloby najlepiej:D), wystarczy mi jak ktos po prostu napisze jak sie wymawia te zdania po rosyjsku.
mam filmik w formie avi? na kompie, moge go oglądać na winampie
teraz chce, żeby był on tylko od 2 minuty i 21 sekundy.
jak go skrocic? w jakim programie. ?
windows movie maker powinien dac rade
właśnie on mi samoczynie ucina tylko część filmu której ja tak czy tak nie wybieram i to na kilkanascie kawałków które są 'rozsypane'
może złą funkcje wybieram?
już mam, dzięki
wiecie coś o jakimś sklepie spożywczym, który dzisiaj działa?
wiecie coś o jakimś sklepie spożywczym, który dzisiaj działa?
na bogucicach Groszek , chyba zabka , kukuczki masz browarek do 21
Pytanie do osob znajacych jezyk rosyjski: Jak beda po rosyjsku wygladaly zdania: "Nigdy sie nie poddamy. Zawsze bedziemy walczyc. " Nie musi byc napisane po rosyjsku (choc tak byloby najlepiej:D), wystarczy mi jak ktos po prostu napisze jak sie wymawia te zdania po rosyjsku.
Mniej wiecej tak (raczej dobrze)
Мы никогда не повинуемся всегда мы будем бороться
"my nikogda ne poddaemsya, vsegda budem srazhat'sya"
Ucze sie rosyjskiego od paru tygodni, takze poza skladaniem literek na razie niewiele umiem, ale chybe te dwie podpowiedzi nie sa zgodne ze soba,chyba ze zle wymawiam:P Ma ktos 100% pewnosc, jak to powinno wygladac?:)
wrzuci ktos wyniki z totka? bo na lotto.pl nawet jeszcze nie ma, a przegapiłem.
domin17_91
01-11-2008, 22:45
2
3
6
11
16
36
duzy lotek, jak wygrales to za cyfry 10 % :jezor:
FranklinWNC
02-11-2008, 11:07
W jaki sposób moge pobierac filmiki z : http://video.interia.pl/
Jakies polecacie konto mlodziezowe, ale żeby było internetowe?
chodzi mi ocalkiem bezplatne konta.
Gdzie tanio kupie takie zwykle biale rurki PCV? W castoramie? jak tak to jak sie za to placi, za metr? Jezeli tak to ile to kosztuje?
Chodzi mi o takie rurki jak zazwyczaj grupy Ultras wykoszystuja do transow na kijach czy flag.
Kajut - ja mam konto mlodziezowe w ING - wszystko mozesz robic przez neta, a oplaty za prowadzenie rachunku sa minimalne (bodajze 2zl za miesiac) takze bardzo polecam:)
mBank coś takiego miał, nie wiem czy ma dalej.
domin17_91
02-11-2008, 12:09
http://www.infofirma.pl/banki_internetowe/index.php?mBANK-konto_dla_m%C5%82odzie%C5%BCy&dzial=36562
dzieki chłopaki, tak czytam o tym Mbanku i wydaje sie ok. :)
mBank - wszystko za darmo, jesli chodzi o konto mlodziezowe.
Oglada ktos mecze na Tv ants bo zainstalowalem i zadnych kanalow mi nie wyszukuje ???
Oglada ktos mecze na Tv ants bo zainstalowalem i zadnych kanalow mi nie wyszukuje ???
http://www.soccer-live.pl/
masz program ;)
czy jest w katowicach jakiś sklep w którym można kupic teleskop?
domin17_91
02-11-2008, 13:53
czy jest w katowicach jakiś sklep w którym można kupic teleskop?
kiedys widzialem w saturnie, ale czy dalej sa tego to nie wiem.
w Silesii jest naprzeciw Saturna, a przynajmniej był (tam gdzie zdjęcia sie wywołuje).
http://www.soccer-live.pl/
masz program ;)
Zle sie zrozumielismy :)
program mi tak jakby nie dziala bo nie wyszykuje mi zadnych kanalow w search
bo to pewnie podobnie wygląda jak na sopcaście, chuja znajdziesz po tych kanałach przez program, jak chcesz pooglądać to bierzesz odnośniki z takich stron, podawanych jakby niejako ramówka, acz Tv ants nie używałem więc nie wiem jak to tam wygląda dokładnie
Chudy NFG
02-11-2008, 14:40
Ucze sie rosyjskiego od paru tygodni, takze poza skladaniem literek na razie niewiele umiem, ale chybe te dwie podpowiedzi nie sa zgodne ze soba,chyba ze zle wymawiam:P Ma ktos 100% pewnosc, jak to powinno wygladac?:)
nikagda nikamu nie sdadimsia. Vsegra budem borotsia.
pierwsza część zdania w dosłownym tłumaczeniu: nigdy się nie poddajemy,
co do drugiej, to może być zarówno borot'sya lub srazhat'sya (za kem? przykładowo o wolność), więc wasz wybór :)
Hej mam pytanie.
Kaj mozna kupic taka folie, jak ta co byla na oprawie "straznicy czarnego zlota"
Link -->http://images4.fotosik.pl/224/3b3c4f2081f22d73med.jpg
i jak cos ile taka kosztuje.
Thx
był ktoś w Belgradzie? chodzi mi dokładniej o nocleg i dojazd. Znalazłem biuro które oferuje 450 zł w obie strony i się zastanawiam czy w 4 w aucie nie wyjdzie taniej/lepiej. A co do noclegu, to czy ktoś tam nocował w hostelach/pensjonatach? z góry dzięki za pomoc
Nazwy hotelu nie pamiętam (napisz do Shella lub Przemka). Ogólnie nasz był chyba ***, a standard do kitu. Jedzenie hotelowe też okropne i nie zbyt miła obsługa.
Hm 450 drogo. Myśmy z biletem na mecze, jedzeniem i hotelem mieli chyba taniej. A też jechaliśmy de facto z biura podróży.
Autem może wyjść taniej, ale ja bym się kurcze trochę bał. Bo od granicy węgierskiej do Belgradu są takie slamsy niczym w Ameryce Południowej. Duża bieda. Dopiero sam Belgrad jest ładny, choć specyficzny.
No i Serbki są zajebiste.
są plany na sylwka by Belgrad zaliczyć, co do jedzenia to pewnie na centrum bym jadł. Zależy mi najbardziej na noclegu, bo ceny są od 11 ojro. Ja przystaje gdzieś na 13. zobaczymy co z tego wyjdzie
Jest opcja zeby ogladac tv za pomoca kompa?? Chodzi o to ze nie chce kupowac dodatkowego klamora (telewizor) bo szkoda miejsca w izbie. Jak jest taka mozliwosc to prosze to wytlumaczyc jak laikowi bo juz nie nadarzom za tymi nowinkami.
Karta telewizyjna, chcesz to mom tako, moga sprzedac :cham:
Hej mam pytanie.
Kaj mozna kupic taka folie, jak ta co byla na oprawie "straznicy czarnego zlota"
Link -->http://images4.fotosik.pl/224/3b3c4f2081f22d73med.jpg
i jak cos ile taka kosztuje.
Thx
Sklady budowlane, jak bedziesz mial problem daj znac - pomoge.
Gdzie w Katowicach znajdują się giełdy zimowe?
Panowie, mam mały problem.
Dostałem w maju mandacik za piwko w parku (50 PLN). Oczywiście nie płacilem, "bo nie dysponuje taką kwotą". Dziś przyszło mi zawiadomienie, że jutro mam sie stawić w US w celu uregulowania długu. Nie odebrałem tego zawiadomienia osobiście, wrzucili do skrzynki.
I stąd moje pytania: Iść tam jutro? Co mi zrobią jak nie pójde? Da sie to jakoś ominąć, żeby nic nie płacić? Miał/Ma ktoś podobną sytuacje? (dodam jeszcze, że za chuja nie mam pieniedzy)
Gdzie w Katowicach znajdują się giełdy zimowe?
Jedna jest na Ceglanej tam gdzie kiedyś GieKSa miała baze treningową, druga na Wełnowcu naprzeciwko cmentarza. Jest jeszcze jedna chyba, ale teraz nie umiem sobie przypomnieć.
Nie wiem co Ci zrobia jak nie pojdziesz ale ja tez kiedys cos takiego dostalem tylko ze za przejscie w niedozwolonym miejscu. Musialem zaplacic mandat plus odsetki. Chyba jkaies 3 zlote wiecej takze nie oplaca sie placic mandatow :P
Ale zapłaciłeś "za drugim razem", a ja teraz za ch*ja nie mam z czego. (a piszą ze to bedzie 56zł) to ile bedzie za 3cim? i czy będzie 3ci?
mi gadali ze pozniej (po dwoch miesiacach) daja do komornika
druga na Wełnowcu naprzeciwko cmentarza.
Kiedyś tam była giełda zimowa, ale teraz już został tylko pusty plac.
Ile będzie jakis tani router kosztował ?
Panowie, mam mały problem.
Dostałem w maju mandacik za piwko w parku (50 PLN). Oczywiście nie płacilem, "bo nie dysponuje taką kwotą". Dziś przyszło mi zawiadomienie, że jutro mam sie stawić w US w celu uregulowania długu. Nie odebrałem tego zawiadomienia osobiście, wrzucili do skrzynki.
I stąd moje pytania: Iść tam jutro? Co mi zrobią jak nie pójde? Da sie to jakoś ominąć, żeby nic nie płacić? Miał/Ma ktoś podobną sytuacje? (dodam jeszcze, że za chuja nie mam pieniedzy)
Fajnie, do mnie zawsze od razu komornik wali bez zawiadomienia :/
No więc jak nie zapłacisz, to Ci przyślą komornika. Jeśli mieszkasz ze starymi, nie masz auta ani pracy - pół biedy, mówisz, że nic nie jest Twoje i teoretycznie nic Ci nie mogą zabrać. Ale jeśli masz dochody albo ruchomości lub nieruchomości, to lepiej zapłacić.
Inna sprawa, że tutaj wiele zależy od komornika - może to rozłożyć na raty, opóźnić, a nawet zaniechać pobrania należności z powodu ciężkiej sytuacji życiowej itd.
Pisane z własnego doświadczenia, bez znajomości przepisów, jeśli się gdzieś mylę - poprawcie :)
domin17_91
03-11-2008, 16:38
panowie troche z innej beczki.
co sie lepiej oplaca teraz kupic ps3 czy xbox 360 ? bo w kompa to nie ma co inwestowac bo za rok znow beda takie gry ze bedzie ciezko chodzilo, takze mysle nad kupnem konsoli do konca tygodnia, tylko ktora? Jak wyglada to z grami? Bo wiem, ze na xboxa sa piraty, a jak to wyglada z plejem?
osobiscie polecam xboxa360. grafika ta sama/lepsza, tansze gry, opcja podpiecia do neta, przerobki zeby czytal sciagane z neta nielegale, super sprawa ogolem:)
60zł.
zalezy jakie łącze chcesz podzielić, jeżeli neostrade/netie to konieczny będzie router z modemem(najtanszy chyba 189 zł w Media "pozdro Nash :cham: " )
a jezeli chcesz podzielić zwykle łącze to za 70/80 zł juz powinienes cos znalezc, oczywiscie mam na mysli routery wi-fi :)
FranklinWNC
03-11-2008, 17:22
Gdzie i u kogo moge sobie załatwić swistek ze w razie nagłej smierci organy moga odemnie pobrac? i czy jest cos takiego.
Gdzie moge przedłużyć książeczkę sanepid. ??
JohnyManhattan
03-11-2008, 19:07
Franklin
http://www.poltransplant.pl/Download/ow_2008.pdf To sobie mozesz wydrukowac i wypisac wystarczy
Gdzie moge przedłużyć książeczkę sanepid. ??
u lekarza medycyny pracy, np w Katowicach w przychodni na Mickiewicza lub w Skarbku, tam zapłacisz 18 zł.
FranklinWNC
04-11-2008, 06:46
Franklin
http://www.poltransplant.pl/Download/ow_2008.pdf To sobie mozesz wydrukowac i wypisac wystarczy
podziękował
jak ktos ma konto na betclick to niech da namiar bo sie chce zalogowac i moge wpisac ze sie loguje z polecenia.czekam na PW
czy autobusem 674 dostane sie na ulice gospodarczą? jesli tak to na jakim przystanku wysiąść? z góry dzięki
Bouni_Ledziny
04-11-2008, 16:55
http://www.allegro.pl/item465475405_neostrada_pentagram_router_adsl_cerb erus_6311_07a.html jak do neo to ten chyba najlepszy :)
po ile jest ślizgawka w spodku ?
Chodzi mi o cene razem z wypozyczeniem łyżew.
MasarroTZN
04-11-2008, 18:54
ślizgawka 3,4 zł a wypożyczalni już chyba nie ma
Belgrad odpadł ze względu na duże koszty podróży, ma ktoś jakieś doświadczenie w podóży do Kijowa? :)
informatyk ze mnie żaden i mam pytanie. komp wczoraj wieczorem zaczął mi sie drzeć, tzn. coś sie tam obraca i robi przy tym mnóstwo hałasu, może to być wina np. zapchanego wiatraczka?
Belgrad odpadł ze względu na duże koszty podróży, ma ktoś jakieś doświadczenie w podóży do Kijowa? :)
Oj mam.... nigdy więcej....
Przynajmniej przez przejście Korczowej...
własnie się zastanawiam którędy najlepiej przekroczyć granice.Wydaje mi się,ze najlepiej Przemyśl no ale czekam na rady od ludzi którzy tam już byli :)
Oj mam.... nigdy więcej....
Przynajmniej przez przejście Korczowej...
Możesz coś więcej? Bo jadę do kijowa i chcę uniknąć nieprzyjemnych sytuacji... I w ogóle może napiszesz coś więcej o Ukrainie? :)
Ja mogę napisać :-)
Ogólnie nie opłaca się jechać samohodem - po pierwsze opłakany stan dróg, po drugie nie dacie sobie rady. Tam obowiązują inne zasady jazdy - czyli brak znaków, pasów, świateł. I często milicyja kroi Polaków z łapówek.
Nie warto autem.
Inne sposoby opisze potem.
Jadę pociągiem do Kijowa (albo Lwowa, nie pamiętam :P), a wewnątrz Ukrainy podróżuję samolotami, autokarami i koleją...
To z dupy robisz.
Znaczy bardzo drogo. Samoloty no daj spokój.
Najlepiej jechać do Przemyśla pociągiem, potem busikiem (2 zeta) do Medyki. Tam przełazimy na piechotę.
Potem mamy opcje dojazdu do Lwowa - albo marszrutka (taki busik - 8 zeta) albo pociąg (jeszcze tańszy).
We Lwowie możemy iść do Polaka, który tam za wszystko odpowiada i On może nam wcześniej kupić bilety pociągowe (gość sprawdzony - namiary na dole). Tylko z nim to trzeba załatwić sobie wcześniej.
Podróż przez całą Ukraine koleją kosztuje chyba 16 euro, więc z Lwowa do Kijowa będzie to 30-40 złotych. Tylko bilety lepiej kupować, tak jak pisałem wyżej, wcześniej.
W Kijowie nie byłem, ale Lwów mi się zajebiscie podobał. A Kijów jest podobno o niebo lepszy.
Stanisław
Kom. +380937597447
E-Mail: podoles@yandex.ru
Skype (najlepiej po komórce): robinson333
Adres we Lwowie:
ul. Gruszeckiego 13 m 1 (drugie okno od prawej, ale to Wam wytłumaczy sam)
PS. Możesz się powołać na kibiców co byli w sierpniu na meczu u niego.
Aha na granicy celnicy ukraińscy będą robić problemy. Będą do Was nawijać po ukraiński mimo, iż znają polski. Zapytają jaki cel ma Wasza wizyta, na jak długo i gdzie będziecie spać (więc przygotujcie sobie wcześniej nazwę jakiegoś hotelu z Kijowa - tego nikt nie sprawdza, ale bez tego nie ruszycie dalej). Potem dostaniecie kartkę do wypisania, gdzie jeszcze raz trzeba to wszystko wpisać. Tam lubią się dopierdalać do każdej literówki. Najlepiej więc bez stresu wypisywać tą kartę i się nie wkurwiać. Ważne by jej potem nie zgubić. Weźcie sobie też wcześniej namiary do polskiej ambasady - przydaje się w straszeniu milicyjów.
Alkohol (piwo, nie wódke) można pić w miejscach publicznych.
Przewieźć można z powrotem - 10 paczek fajek i 1 litr wódki.
domin17_91
06-11-2008, 14:28
informatyk ze mnie żaden i mam pytanie. komp wczoraj wieczorem zaczął mi sie drzeć, tzn. coś sie tam obraca i robi przy tym mnóstwo hałasu, może to być wina np. zapchanego wiatraczka?
Kup sprezone powietrzec, przeczysc wszystkie wiatraki.
Ja tak zrobilem i mi nie buczy :)
Bouni_Ledziny
06-11-2008, 14:39
Jak napisać prośbe o widzenie? Mianowicie kumpel jest w poprawczaku a dyrektor tam sie pluje ze trzeba miec zgode z sadu. Pomoze ktos?
busy jadące z centrum pod Famur w Piotrowicach na szybko potrzebuje i jak sie nazywa przystanek na którym sie wysiada. Z góry dzieki
jak się uprzesz do i 9 i 10, 37 tylko trochę na dłużej..
+ 810 jeśli jeszcze jeździ
Czy ma ktoś e- mail do piłkarzy lub działączy GKS Katowice w celu przeprowadzenia z nimi wywiadu przez internet. PILNE. Prosze o kontakt na PW
dzięki chopy :piwo: jeszczy tylko nazwa przystanku pod Famurem i moge zaglądać na rozkład? :):)
Bouni_Ledziny
06-11-2008, 17:30
kaj oprocz tv obejrza spiel lecha?
nazwa przystanku pod Famurem
Piotrowice Fabryka Maszyn
kaj oprocz tv obejrza spiel lecha?
Przy Bułgarskiej...
katowicer
06-11-2008, 17:48
próbował ktos tych DOPAACZY??
Jak wrażenia?
próbował ktos tych DOPAACZY??
Jak wrażenia?
moim skromnym zdaniem nie warto przepłacać :faja:
2 pytania: po pierwsze gdzie da sie najtaniej wyrobic ksiazeczke sanepidu?
i drugie - robil ktos moze jakis kurs z pakietu biurowego? taki dla ludzi, ktorzy o nim pojecia nie maja, a potrzebuja w pracy. jesli tak BARDZO prosze o kontakt
1. Zagadaj do użytkownika Emi.
JohnyManhattan
06-11-2008, 22:11
jakie numerki byly w totku?
Kiepskie :cham:
21, 8, 13, 24, 18, 47
JohnyManhattan
06-11-2008, 22:16
No kiepskie, ale moze nastepnym razem :(
mariuszeeek
06-11-2008, 22:27
16 zl
21, 8, 13, 24, 18, 47
WYGRAŁEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
płacą coś za 3?
chyba 20 zł
Chyba na organkach :hihi:
Bouni_Ledziny
06-11-2008, 22:41
kurde to bede musial sie dzielic...:D
domin17_91
07-11-2008, 07:28
mamy rozumiec, ze pare mln przeznaczysz na GieKSe :jezor:
O 15:30 zaczyna się lub powinna się zacząć walka Endrju ? Czy dopiero gala ?
I kaj na necie (pomijając na razie Sopcasty itd.) można będzie to zobaczyć ?
Że też musi się ciulać o takiej lipnej godzinie...
Gala już trwa ale coś im się zacięło :hihi: Gołota zaczyna o 15,30. A taka dziwna godzina bo to w Chinach ;-)
Bouni_Ledziny
07-11-2008, 13:35
tam juz wieczor maja, a swoja droga te male zoltki w wadze slomkowej (obaj razem waza tyle co ja ;]) to sie fajnie napierdalali :D
http://pl.youtube.com/watch?v=_mmYF4A-768&feature=related
Umiałby ktos to przerobic na mp 3 od 2:30 minuty do konca?
jak sie nazywał ten koleś co tak parodiował różne sporty. Z tego co pamietam jest francuzem.
jak sie nazywał ten koleś co tak parodiował różne sporty. Z tego co pamietam jest francuzem.
Remy
Remi Gailard dokladnie
A tak jeszcze dokładniej, to Rémy Gaillard.
widac az tak dokladnie nie pamietam :)
w soboty poczta polska rozwozi paczki ?
Da sie w Winampie ustawić coś takiego, ze gdy dodaje nowy utwór do playlisty to nie muszę jej za każdym razem zapisywać, żeby ten utwór na niej był, tylko żeby sama sie zapisywała?
watpie, na 99% nie. za kazdym razem musisz zapisywac
Ja dużo paczek dostaje, ale nigdy w soboty więc wątpie by rozwozili w soboty.
_Bartos_
08-11-2008, 13:45
od ktorej do ktorej w soboty i niedziele czynny jest Słowian ?
Do mnie czasami w soboty przychodza paczki
Poczta robi w poniedziałek ?
dzięki
Poczta robi w poniedziałek ?
Tak.
Bouni_Ledziny
09-11-2008, 16:29
jak jutro kzk gop kursuje?
_Bartos_
09-11-2008, 17:48
jak w soboty a we wtorek jak w swieta
Dokladniejsze info : http://www.kzkgop.com.pl/aktualnosci/tymczasowe/index.php#11listopada2008
Jutro spodek pozamykany ze względu na Mayday ? konkretniej chodzi mi o siłownie.
słowian na bank czynny, spodek pewnie zamknięty, nawet jak był Rubik to zamkneli siłke :lol:
Mam pytania do kogoś, kto sie na prawdę zna na tym.
1) W jakim banku najlepiej założyć konto?
2) Jaki fundusz emerytalny najlepiej wybrać?
ja jeszcze dodam:
W jakiej firmie najlepiej ubezpieczyc auto? Axa, Alianz, Hestia?
CichyBob
09-11-2008, 23:35
Alianz bynajmniej mnie najtaniej wyszedl nie majac znizek , jedynie zwyzki za wiek .
Alianz bynajmniej mnie najtaniej wyszedl nie majac znizek , jedynie zwyzki za wiek .
Potwierdzam, Alianz dla młodych to najlepszy na tą chwilę wybór :zabki:
czy to dzisiejszej nocy można zwiedzać piwnice Urzędu Marszałkowskiego? w jakiejś gazecie wyczytałem, że od 19 do 4 bedzie można zwiedzać. Może być to fajna sprawa wiec jak ktoś ma pewne info to dajcie znać :)
Chyba dzisaj , wczoraj przed hatrickiem na tvp 3 to reklamowali
zwiedzanie jest od 19 do 2/
hanys 85
10-11-2008, 11:16
Wiem ze juz kiedys gdzies o tym pisaliscie ale wtedy nie zwracalem wiekszej uwagi na to.
Chce sie wybrac dzis po poludniu na kregle, w role wchodzi Fun City i Imax kaj lepiej isc??
Orientuje się ktoś, czy Chrom na Stawowej jest dziś otwarty?? Im szybsza odpowiedź tym lepiej
Pavveuek
10-11-2008, 11:23
Czy dzisiaj busy jeżdżą tak jak w soboty i niedziele czy normalnie ?
Bo mi strona kzk nie wchodzi :/
domin17_91
10-11-2008, 11:32
jak w soboty
Jakim busem najłatwiej dostane się z centrum na paderewe na 3 stawy?
Jakim busem najłatwiej dostane się z centrum na paderewe na 3 stawy?
z Dworca busem 910, 110, 10
Toczmek89
10-11-2008, 11:49
672, 674, 10
z przystanku na dworcu przy 3 maja
NeeMeezus
10-11-2008, 12:39
Siemka orientuje sie ktoś czy dzisiaj jest otwarte lodowisko w spodku ?? Jak tak to w jakich godzinach i jakie ceny ?? z góry dziękiza odpowiedz...
JohnyManhattan
10-11-2008, 13:01
czy to dzisiejszej nocy można zwiedzać piwnice Urzędu Marszałkowskiego? w jakiejś gazecie wyczytałem, że od 19 do 4 bedzie można zwiedzać. Może być to fajna sprawa wiec jak ktoś ma pewne info to dajcie znać :)
http://www.katowice.uw.gov.pl/wazne/11list_do.jpg
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.