View Full Version : kulturystyka, siłownia, odżywki
Strony :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
FranklinWNC
22-01-2008, 16:07
Zły link
"http://www.dobierz-odzywki.pl/"
Silesian
22-01-2008, 18:17
Szukam porad przy wyborze kreatyny.Co uważacie na temat jabłczanu kreatyny?Po jakim okresie po dłuższej przerwie i powrocie na siłownie zaleca sie branie kreatyny.Aktualnie jestem na etapie ogólnorozwojówki za kilka tygodni zamierzam skorzystać z gainera Trec-a Mass XXL,z czym najlepiej wg Was mieszać gainery by zwiekszyć efekty przyrostu masy.Chodzi mi o produkty dobrej jakości cena ma mniejsze znaczenie.
witam. a moze ktos ma jakis taki trening na 3 - 4 dni w tygodniu. glownie na gorne partie... Musze miec sile zeby znosic naszych grajkow w nadchodzacej rundzie :)
dzwon, zależy jaki cel treningu. Siła, rzeźba, masa ? Nogi też są bardzo ważne, nie skupiaj sie tylko na górnych partiach ciała.
Silesian, ile ćwiczyłeś wcześniej, jak długo trwała przerwa ? Miałeś już jakiś cykl ?
Na twoim miejscu najpierw zadbałbym o dietę z dodatnim bilansem kalorycznym (masa).
Nie mając diety nie wydawaj kasy na odżywki. A z samego gaineru masy na złapiesz, bo to zwyczajne żarcie w proszku.
pzdr.
wiesz tak by mi zalezalo masa + rzezba... a co do nog to ja dosc sporo biegam i jezdze na rowerze wiec nie wiem czy mi to potrzebne
potrzebne.
nie da sie robic masy i rzezby jednoczesnie, takie rzeczy to tylko w erze.
pzdr.
w takim razie wybieram mase :P wiec jaki byscie plan proponowali tak 4 dni w tygodniu ?
Zależy jaki masz sprzęt na siłce. Jak chodzisz gdzieś na siłownie typu spodek czy słowian to ok, a jak w domu/piwnicy to napisz co tam masz.
silownia na rolnej mam tam jakies 3 min z buta wiec spoko :)
To widze ze chodzimy na ta sama silownie:)
ja tam chodzilem w wakacje a teraz po prostu stwierdzilem ze trzeba do tego wrocic :) ale nie znam sie zbyt wiec chcialem zeby ktos mi polecil jakis trening odpowiedni ...
ogolnorozwojowka, a potem hst/fbw bym polecal.
na splity przyjdzie czas.
pamietaj, ze trenujac nogi podnosisz anabolizm organizmu, co za tym idzie nie musze chyba pisac. ;)
na rolnej sa stojaki, wiec az sie prosi robic porzadne przysiady.
najlepsze cwiczenie jak dla mnie, niestety bardzo kontuzjogenne, wiec dobra technika to podstawa.
to moze bys mu wytlumaczyl co to jest hst albo splity bo nie kazdy wie
HST - http://animalpak.pl/forum/viewtopic.php?t=3832
A spilt to normalny trening dzielony, tu masz przyklady http://animalpak.pl/forum/viewtopic.php?t=2738
A tak swoja droga, stosowal ktos to HST? Jakie efekty? oplaca sie wogole za to zabierac?
To samo pytanie do FBW (chyba, że to inna nazwa HST?).
fbw - full body workout.
cwiczysz cale cialo na treningu, uzywaja podstawowych cwiczen jak wyciskania, unoszenia, martwy, przysiad, wioslowania..
jak ktos czegos nie wie to niech pyta.
A co z HST ?
Jak oceniasz te treningi w porównaniu ze splitem ?
heh no wlasnie nie wiedzialem o co dokladnie chodzi ... :P wiec dzieki Matuś
jak masz zastoj na splicie warto sprobowac czegos nowego, hst/fbw.
fbw i hst to wlasciwie to samo, tyle ze przy fbw cwiczysz cale cialo na treningu.
minusem jest kupa wyliczania, bo musisz odpowiednio dostosowac ciezary.
w przypadku hst masz makrocykl 8 tygodniowy z podzialem na 4 2 tygodniowe mikrocykle..
jak sie zdecydujesz i bedziesz potrzebowal pomocy to wal na pw.
zdr.
Silesian
26-01-2008, 13:45
Gumis- wczęsniej trenowałem ok 5 miesięcy -miesiąc na sucho potem dorzuciłem do diety gainery i kreatyne .Miałem przerwe blisko roczną teraz zaczynam 3 tydzień ogólnorozwojówki:) Co do diety staram się jeść regularnie i oczywiście produkty bogate w białko i węglowodany. Tak więc jak wygląda sprawa doboru odżywek- gainer po mięsiącu? ewentualnie po 2 miesiącach dorzucamy kreatyne ?
Gainer możesz dorzucić w każdym momencie, na gainerze nie robi sie cykli
Gainer - żarcie w proszku. Uzupełniaj nim braki w diecie (jeśli masa to podbijaj ilość kcal, żeby była nadwyżka).
Z kreatyną bym jeszcez poczekał, narazie zadbaj o diete i patrz jak dieta+trening+regeneracja działa na twój organizm. Wtedy pytaj :)
PS. Nie zapominaj o TŁUSZCZACH ! Do wszystkich posiłków oprócz okołotreningowych dawaj zdrowe tłuszcze (w różnych postaciach: orzechy włoskie, pestki dyni, słonecznik, migdały, oliwa z oliwek extra virgin, tran omega3 w kapsułkach). Tłuszcze mają ponad 2 razy więcej kcal niż białka i węgle, więc można nimi ładnie podbić kcal w diecie (oczywiście z rozsądkiem, najłatwiej oliwą z oliwek np. 10-15g do posiłków).
mom takie pytanie od czego najlepij zaczac bo jezech poczatkujacy kiedys zech tam trocha trynowol ale to bez sprzetu yno takie tam pompki brzuszki itp jakby mi ktos mogl doradzic jaki sprzet na poczatek kupic i czy brac jakies odzywki bo jak zech trynowol przez okolo miesiac 3 razy w tygodniu i to za bardzo efektow nie było widac
pozdro
No ławeczka(z modlitewnikiem i parsą), sztanga prosta, hantelki, obciążenie, - Podstawa
Dodatkowo moze byc sztanga łamana, wyciąg, drążek
co powiecie o tej ławce
http://www.doplnky-vyzivy.cz/fotocache/bigorig/produkty%20olpran%202008/8782.jpg za 370 zł
Ja powiem że lepiej iść na dobrze wyposażoną siłownie niż tworzyć w domu.
co powiecie o tej ławce
http://www.doplnky-vyzivy.cz/fotocache/bigorig/produkty%20olpran%202008/8782.jpg za 370 zł
nie kupuj tego to jest ciulstwo
nie da sie porzadnie wyciskac sztangi bo za wasko rozstawione stojaki sa
za to cene jest na allegro porzadny zestaw z modlitewnikiem ławka skosna nie tylko w gore a na dol, stojakami przenosnymi( mozesz takze przysiady robic)
np to
http://www.allegro.pl/item300271926_nowa_lawka_regulowana_stojaki_modlit ewnik_marbo.html
sprawie sobie takie cos ( taniej niz to na allegro ) link (http://allegro.pl/item302023313_zestaw_super_mocnych_gryfow_najtanie j_z1_.html)
srednica 28mm
add
jaki gryf lepszy
lamany czy mocno lamany ?
a jakby sie tak samymu lawka zrobic? miol juz ktos wlasnyj roboty lawka
Kup sobie z Keltona za 300 zl + 70 zl przesylka super laweczka ;)
http://www.ecentrum.kelton.pl/produkt.php/1/3/11
To teraz coś ode mnie. Zacząłem ćwiczyć na początku listopada. Po miesiącu regularnych ćwiczeń kupiłem z kumplem na pół gainera 7kg. Przez 2 tygodnie piłem 2 razy dziennie, jednak nie było żadnego przybierania na wadze, jedynie siła trochę poszła w górę. Potem przestaliśmy ćwiczyć przez święta - 2 tygodnie, a teraz dajemy już 4 tygodnie (ja na razie bez gainera). Jestem w tym zielony, więc wytłumaczcie mi co jest i w ogóle. Na dietę nie mam czasu (tutaj robota do 15, zaraz do domu na obiad, przed 16 zaczynam siłkę, potem do domu na chwilę i do kobiety. A w inne dni po robocie od razu angielski itp.). Co do czystego białka też nie za bardzo, bo mam uczulenie (kuRwa), tzn. mogę jeść, tylko nie za dużo i nie za często. Doradźcie mi coś. Co mogę zrobić, jaki najlepszy plan ćwiczeń na masę (priorytet) i siłę - 3 dni w tygodniu - weekend szkoła. Czekam na instrukcje
teraz na swd dzial silka dla poczatukjacych < 2 lata cwiczen jest tworzony program mass. odpowiadasz na pytania w ankciecie i pewien kolo ( Michal bodajze ) robi Ci rozpiske
kupie kajs w Katowicach bialko z ostrowii, czy jestem zmuszony zamawiac przez neta ?
dzięki, tylko muszę się tam rejestrować, a na jeden post to mi nie potrzebne. Myślę, że na forum znajdzie się ktoś dobry w tym i mi pomoże.
Axel - nie przybierzesz na wadze, jesli nie bedziesz jadł więcej niż powinieneś jeść dziennie. Chodzi mi tu o nadwyżke kaloryczną.
A po gainerze nie spodziewaj sie napompowania czy wzrostu siły, bo to sproszkowane jedzenie krótko mowiąc.
A z tym białkiem jak, po gainerze nic Ci nie było ? Ile miał białka na 100g produktu ?
Jeśli po gainerze, w którym jest białko nic Ci nie ma to spokojnie chyba możesz jeść posiłki zawierające chociażby 20-30g białka ?
http://www.bodypak.eu/sklep.cgi?oper=8&id=195
co o tym sądzicie ?
CichyBob
31-01-2008, 01:07
kupie kajs w Katowicach bialko z ostrowii, czy jestem zmuszony zamawiac przez neta ?
W wojowniku na berzie
W wojowniku na berzie
kiedys udało mi sie kupić u tego kolesia w scc, który mo stoisko koło schodów ruchomych
Jak piłem z mlekiem tak z 50g gainera to wtedy mi wyskakiwało. Z wodą jak mieszałem to nie było problemu.
Zawsze masz jakies dolegliwości tylko po mleku, czy np. po zjedzeniu twarogu też?
Może jesteś uczulone na białko z mleka, albo cukier mleczny..
a czy ja kupie gdzies taniej niz na allegro zestaw gryf prosty lamany i 2 krotkie ?
selgros ?
KurczaK90
31-01-2008, 17:45
Selgros? Własnie tam kupilem sobie gryf prostu 150cm chrom i troszke obciazenia gumowego (2X10,2X5,2X2) na potrzeby domowej siłowni. Za ten komplet płaciłem okolo 340zł...
wow za taka kase to moglbys chyba wyposazyc poldomowej silki
Pewnie połowa tej ceny to obciążenia niestety
a czy ja kupie gdzies taniej niz na allegro zestaw gryf prosty lamany i 2 krotkie ?
selgros ?
allegro
ja kupilem 2 gryfy krtokie za 40 zl, w sklepach conajmniej 60 bym wydal
odebralem osobiscie
SPRZEDAM gryf 120 cm z zaciskami i talerze 4x5 kg i 2x2 kg !!!
DOBRA...
sprzedam obciazniki 4x5 kg i 2x2kg cena ok100 zł do negocjacji
http://www.allegro.pl/item300713978_guarana_energetyk_numer_1_rownowarto sc_50_puszek_.html
miol to ktos?? dziala podobnie jak napoje energetyczne??
nie lepiej sobie kawe zrobic?
Warto inwestować w tauryne w tabsach jako dodatek do kawy? Czy szkoda kasy ?
nie lepiej sobie kawe zrobic?
no wlasnie nie wiem dlatego sie pytam, pozatym kawa mi sie zbrzydla:)
i to ma moze mniej niepozadanych skutkow niz kawa
ma ktoś linka do tych tabel obliczających zapotrzebowanie na kalorie? potrzebuje a nie potrafie znaleźć.
i to ma moze mniej niepozadanych skutkow niz kawa
i tu i tu substancja czynna jest kofeina.
facetoface
16-02-2008, 18:03
witam
mam mały problem, gdyz usilnie staram sie przybrac na wadze/masie ale mi to nie wychodzi...
Ogólnie staram sie jesc duzo, w dodatku szamam białko i efektow nie widac. Mam 184cm wzrostu i 73kg wagi i to dla mnie za mało.
Ktos ma na to jakies rady?
dieta.
Może wydaje ci sie, że jesz dużo, a w praktyce tak nie jest. Oblicz swoje zapotrzebowanie na kcal i wtedy zajmij sie swoim jadłospisem.
ps. i cierpliwości zycze
witam
mam mały problem, gdyz usilnie staram sie przybrac na wadze/masie ale mi to nie wychodzi...
Ogólnie staram sie jesc duzo, w dodatku szamam białko i efektow nie widac. Mam 184cm wzrostu i 73kg wagi i to dla mnie za mało.
Niemasz jeść dużo tylko z głową ułóż diete masową w takich proporcjach
2-3 [g] białka na kilogram masy ciała
4-7 [g] węglowodanów na kilogram masy ciała
1-2 [g] tłuszczy na kilogram masy ciała
A te białko ładuj według braków w diecie.
Ps: ale fajna aukcje znalazłem ;]
http://allegro.pl/show_item.php?item=301318239
Co do Ostrowii, jest ona gdzieś u nas ? Czy pozostaje allegro ?
Wierutnik
06-03-2008, 00:15
mom pytanie żech jest na 15 dniu Weidera i czy wdupic se od 20 dnia spalacz czy raczje poczekac do nowego cyklu ogólnie 41 dni to trwo
ogólnie to białko z ostrowi wedlug mnie słabe szału nima
a moze mi ktos powiedziec wiecej na temat metki z alchemi?!Oplaca sie brac itp?!
kubaczek
12-03-2008, 17:06
ja słyszałem ze ta z alchemi teraz na rynku jest lepsza niz ta ruska co wczesiej była.
nie wiem skąd wy takie wnioski wysuwacie
i nie wiem po co kombinujecie
najpewniejszy obecnie sort to Naposim
nie wiem jak trzeba być zdesperowanym
zeby jesc ruska czy alchemie, przeca to wszystko klepią w PL
nie wiadomo w jakich warunkach
nie szkoda wam zdrowia ?
Co do Ostrowii, jest ona gdzieś u nas ? Czy pozostaje allegro ?
ja mam Ostrowie, ktos juz z forum zamówił i będe miał w poniedziałek/wtorek
CichyBob
12-03-2008, 17:38
a moze mi ktos powiedziec wiecej na temat metki z alchemi?!Oplaca sie brac itp?!
Dobrze klepie , Scan tez dobrze klepie , chociaz jakos lepiej sie czulem na Alchemi ... moze poprostu tak sie psychicznie nastawilem bo dawki takie same.
Naposim bym odpuscil jesli nie masz pewnego zrodla, czesto wałowany
Scan dobrze klepie
to ciekawe
który
bo ja znam z 4 wersje
nie do poznania gołym okiem
w każdej jest co innego
Don a to prawda ze podobno teraz metanabol z alchemi to wyjebki!?a chce sie dowiedziec za nim cos bede bral!!
CichyBob
12-03-2008, 18:40
Scan dobrze klepie
to ciekawe
który
bo ja znam z 4 wersje
nie do poznania gołym okiem
w każdej jest co innego
Scan jako ze to under, nieposiadal on orginalnej wersji , stylizacja na starego Reaktora. Mnie klepal, znajomych klepal, wiec nam sie udalo. Chcesz miec 100% pewnosci , kup apteczny towar. Ja na Scanei sie nie zawiodlem po trzykroc
Don a to prawda ze podobno teraz metanabol z alchemi to wyjebki!?a chce sie dowiedziec za nim cos bede bral!!
nie wiem nie interesuje sie tym
to co jest z alchemii na rynku to resztki
nie wnikam czy działa czy nie
jest wystarczajaco dobrego towaru aptecznego, ewe. jak ktos ma dojscie to dobrych produktów ug zza granicy
to co w Polsce wychodzi pod roznymi markami UG to zwyczajne gówno, nie zdajecie sobie sprawy jak mocnym srodkiem jest placebo
oczywiscie mowimy o towarze ktory kupujemy na receptę, na różne schorzenia
full legal:faja::faja:
CichyBob
12-03-2008, 19:53
to co w Polsce wychodzi pod roznymi markami UG to zwyczajne gówno, nie zdajecie sobie sprawy jak mocnym srodkiem jest placebo z tym sie nie zgodze, co ma under do placebo, mozesz miec zanizone stezenie , ewentualnie hujowe pertie faktycznie bez substancji aktywnej co zdaza sie nieczesto, w wiekszosci masz jakas substancje aktywna w underze, fakt faktem ze zanizona ale jest. Tez nie od dzis wiadomo ze w metkach sa wachania miedzy 2-3,5 mg na tabletke , gdzie powinno byc 5mg to jest normalne. Dobrze jak sie trafi na nowo promujaca sie firme , pamietam jak kazdy swojego czasu polecal winko Alchemi . Najzwyczajniejszy Chwyt Marketingowy majacy na celu przyciaganie klienta Dobry towar=zadowolony klient=wyrabianie renomy . Wiec towar musi miec bynajmniej przyblizona substancje mg skoro daje efekt anaboliczny.
tak, tylko weź pod uwagę to, że max 5 % osób biorących koks potrafi odróżnić działanie teścia od np. stanazolu
śmieszne, ale prawdziwe
swego czasu wszyscy chwalili taki produkt pod nazwą Libol-200, gdzie docelowo miał być nandrolon
ludzie brali, kupowali, zachwalali bo działało (w/g nich)
prawda taka, ze bez wyjątków był tam lany sam teść
nigdy nie było w środku nandrolonu
a ludzie srali z zachwytu, bo przecież siła poszła :lol:
CichyBob
12-03-2008, 21:45
No w tym momencie mozna to nazwac pewnym Placebo , bo "coś" idzie , a ze tescia leja to do dzis sa takie wyjebki , tesc wychodzi najtaniej dlatego tez nie opłaca sie robic Fake Prolo . Z tymi 5 % przysłowiowymi sie zgodze, zreszta ciezko powiedziec i zgadnac czy masz dobry srodek, jesli ktos robi stacki z srodkow .
Co sądzicie o nitrobolonie? Warto brać? czy coś innego może lepiej go zastąpic?
Zależy o którym mowa, I to NO-booster, drugi i trzeci to stacki, z czego ten ostatni najlepiej sprawdziłby sie jako stack przedtreningowy.
Wiec napisz jaki jest cel suplementacji ,
CichyBob
22-03-2008, 09:18
Z czym jeszcze byscie połaczyli Thermal Pro Revolution ?
Ja stawiam na Hmb , Carbo , Bcaa , Białko
Chyba juz nic innego niewymysle ciakwego
Jak na Ciebie działa hmb to bierz, ja bym za tą kase kupił jakąś pojedynczą forme krety lub stacka jak cie stac (antykatabolik razem z bcaa). Jak masz tendencje do tluszczu to carbo bym odstawił, bo widze że to ma być wycinka ?
pzdr
CichyBob
22-03-2008, 10:53
Carbo jest wskazane popijac w czasie treningu mniej wiecej kolo 30 minuty , uzupełniajac cukry proste aby dostarczyc wiekszej energi podczas treningu.
szamał ktos z was Thermogenic Thyrotabs ?
i
Phera-MASS ?? Bo cos mnie podnieciły te srodki do tego chcialbym dodac jeszcze jakis spalacz jako ze TT to tylko przyspieszacz metabolizmu
A tam, IMO wystarczy odpowiednia dawka węgli złożonych przed treningiem i styka. Wolno uwalniają energie przez całą długość treningu.
Za ta kase bym sobie zafundował izotonik vitalmaxa ionto. % 50 porcji za niewielkie pieniądze, do picia w czasie treningu.
zdr
stefanosk
27-03-2008, 20:44
Kupie około 1kg Białka (np. Ostrowii)
Oferty na PW.
Na Wolności w chorzowie jest "Tytan". Tam z tego co wiem sprzedają Ostrowie. Mozna też wziać z allegro z darmową przesyłką. Chyba , że Don jeszcze cos ma
Orientuje sie ktos gdzie mozna kupic guarane w proszku ? Ale sama guarane bez dodatkow kofeiny.
Spróbuj w sklepie zielarskim/aptece.
Spróbuj w sklepie zielarskim/aptece.
no ale gdzie takie sa?
A o to już pytaj kogoś innego, ale wątpie żebyś nie znalazła takiego sklepu na terenie Bogucic/Centrum.
no ale gdzie takie sa?
Jeśli nie znajdziesz u siebie na osiedlu to masz w scc jakiś zielarski.
tomekk_86
28-03-2008, 05:01
Jak myślicie,warto kupić Portagen? Tak sie zastanawiam nad tym a nie chce kasy w błoto wywalać.
A do czego Ci on potrzebny ? mam nadzieje, że chodzi nam o ten sam środek
tomekk_86
28-03-2008, 15:08
A do czego Ci on potrzebny ? mam nadzieje, że chodzi nam o ten sam środek
Z tego co mi wiadomo Portagen jest na przyrost masy mięśniowej i można go kupić bez problemu w aptece,kosztuje 45 zl więc pytam czy warto.
To raczej preparat zwiększający przyswajalność tłuszczy. Chyba stosuje sie u małych dzieci, które mają coś jak problemy z odzywianiem.
Za tą kase nakupuj ryżu, piersi z kury i twarogu, ew gainera (ale dobrego gainera zbyt dużo nie kupisz za te pieniądze).
tomekk_86
28-03-2008, 16:22
A czytałem też że niektorzy zażywają mleko w proszku,pomaga to coś? Wcześniej zażywałem kreatyne powder a teraz chciałbym coś innego spróbować.
Ja jestem na nie dla takich wynalazków. i na pewno nie pomoże to w uzyskaniu masy
A jesli nie możesz pić mleka to zastąp jogurtami naturalnymi. poza tym w diecie na mase mozna spokojnie obyć się bez mleka.
jak masz jakies pytania w sprawie diety czy coś pisz na PW
tomekk_86
28-03-2008, 21:30
Nie no wiesz ja tak ogólnie chcialem sie rozeznać czy pomaga coś ten portagen ale z tego co piszesz to nie warto kupować.Jeśli będe miał jakieś pytania albo problem to napewno sie zwróce do Ciebie.
Silesian
29-03-2008, 20:19
Dwa miesiące temu dostałem porade min na forum na temat gainera XXL -Treca.Ogólnie jestem zadowolony,smak ,rozpuszczalność, i sam efekt spełnił oczekiwania.Zyskałem na masie 5 kg teraz mysle nad kreatyną ew. jabłczanem kreatyny.Chętnie posłuze się poradami cena nie ma znaczenia, chodzi mi o sprawdzony i dobry jakościowo produkt.Z góry dzięki za rady!!!
Monohydrat dobry i tani - vitalmax w proszku (zielona), jabłczan - TCM olimpu albo cm3 Treca.
pamietaj o diecie, bez niej kreatyna na masie nie ma wiekszego sensu
brał ktoś Dyma Burn Extreme producenta Dymatize? Jakie efekty?
Jaką kreatynę moglibyście polecić? Brałem Kre-Alkalyn 3000 Strong ale jakoś efektów jej działania nie odczułem.
Pozdr.
chce kupic lawke do robienie brzuszkow ino nie taka z hesa za 830 ani nie taka ciulata z allegro za 120zł z 2 punktami zaczepu (nad podbicie stopy a drugi pod kolana) ino taka zaczepiana ino na nogi
kaj takie cos idzie dostac?
ma ktos jakies madrzejsze pomysly?
jesli jeszcze tego nie zrobiłes to pojezdzij po Go-sportach itp sklepach. na takim sprzecie sie nie znam, ale moze poszukaj na jakims forum aerobiku czy cos :hihi:
ps.nie szkoda ci na to kasy ?
jakbym mial nawet dac 300zł to w sumie mi nie szkoda bo zawsze mozna ciulnac se brzuszki jak przyjde z pilki albo z biegania a na silce jak zapierdzielam z klata to potem jakos mi sie nie chce brzucha robic. a przydaloby sie dziennie robic zeby potem nie cisnac 140 na klate i miec dupny bebech (duzo takich ludzi widze na silowni)
przeca bez ławeczki też można robić brzuszki..
będziesz robić codziennie po kilkadziesiąt(-set :) ) to będą efekty..
przynajmniej tak mi się wydaję
Wierutnik
02-04-2008, 13:59
pierdol to nie kupuj kiedyś dostałem ławeczka do brzuszków od sąsiada tako porzadno Niemiecko kurwa ale my sie cieszyli tydzien chyba teraz służy nam jako modlitewnik ja swego czasu wolałem robić brzuszki na normalnej ławeczce co sie klate robi leżąc trzymając rękami haków i wyprosty nóg lub odwrotnie ktoś trzyma CI nogi i normalne brzuchy masz takie napięcie jak na skośnej .Ale i tka polecam 6 weidera zajebiste efekty sa po tym
http://www.kulturystyczny.pl/produkt/2076/pas_wyszczuplajacy_magnetyczny_maxy_1szt_ls/
takie coś działa?
używał ktoś coś takiego? :)
Wierutnik, podczas 6W 'zrzucasz brzuch'? czy (tylko) mięśnie się wyrabiają?
ponoc i to i to bo to jest cwiczenie aerobowe (nei wiem sam nei robilem, zamierzam jutro zaczac wiec opisze efekty bo mysle ze jak juz zaczne to miesiac conajmniej pociagne bo jednak mam silna wole:)
nie kupuj tego pasa, znaczy moze i pomaga cos tam wypocic ale nei sa to jakies cuda, sam go mam i powiem ci ze podczas biegania robi sie cholernie cieplo i spada twoja wydajnosc ale jak to sie przeklada na spalanie fetu to nie wiem, mozesz sprobowac, na allegro takie pasy sa chyba za 20zł
http://www.kulturystyczny.pl/produkt/2076/pas_wyszczuplajacy_magnetyczny_maxy_1szt_ls/
takie coś działa?
używał ktoś coś takiego? :)
Wierutnik, podczas 6W 'zrzucasz brzuch'? czy (tylko) mięśnie się wyrabiają?
I jedno i drugie. Sam robiłem - efekty nawet były widoczne mimo iż zrobiłem ino 21 dni później niestety nadwyrężyłem se mięsień w nodze tak że nie potrafiłem nogi podnieść i na tym zakończyłem to ćwiczenie...
Ale chce zrobić wielki come back ino jakoś ciągle mam to jutro zrobić...
w jakis sposob widoczne? z tego co cie znam to mowiac eufemistycznie nie nalezysz do osob ktore maja six-packa (zwanego w polsce kaloryferem) na brzuchu
Wierutnik
02-04-2008, 19:27
nie no jak pisałem pare postów wcześniej robiłem 6W ja akurat w sobote tydzień temu skończyłem 6 weidera na 31 dniu bo niestety ale godzinowo nie wrócilismy z wyjazdu na odpowiednią porę i przerwałem ale polecam wszystkim efekty sa widoczne spala się tkanke tłuszczową i wyrabia brzuch tylko kaloryfer mozna miec dopieor za 3 podejściem jest to trening dla wytrwałych i raczej dla osób które maja dość tłuszczu jezeli ktoś niema kaloryfera a jest szczupły to wtedy chyba robi się ABS 1 czy jakoś tak się nazywało
Tylko Trzeba wytrwać bo same brzuszki 6W zajmuja 15 do 20 minut w poźniejszej fazie
tylko kaloryfer mozna miec dopieor za 3 podejściem
Skąd te statystyki ? Raczej nie ma jakiejś reguły po ilu razach brzuch bedzie wyglądał w miare dobrze, bo to już zależy od budowy (np. ektomorfik czy endomorfik), aktywnosci fizycznej i diety.
ps. co nagle wszystkich wzieło na kaloryferki ? nie chcecie mieć w łapie 5dych ? :hihi:
Gumis chcemy miec to i to :lol:
sprzedam gainera (weider) około 2 kg, otwarty. Cena do negocjacji na pw
Brał ktoś Nano Vapor? jakie efekty?
mam jedno proste pytanie
Jak osiągnąc możliwie dużą mase w krótkim czasie ..? tzn jaka dieta i jakie odżywki będą najlepsze ?
mam jedno proste pytanie
Jak osiągnąc możliwie dużą mase w krótkim czasie ..? tzn jaka dieta i jakie odżywki będą najlepsze ?
gainer 3-6kg , carbo, monohydrat kreatyny.
sprzedam xpandy i H/P dobre ceny.
Lars Ulrich
20-04-2008, 22:39
oddam 20 kg tłuszczu:rotfl:
swoją drogą wiecie ile w stosunku do kg traci się cm w pasie ?
Lars nie ma sztywnych reguł.
A jak bieganie, bo coś tam zaczynałeś brak efektu czy motywacji?
19m64k - NaNO vapor to zabawka stricte przedtreningowa. Z zesłyszanych opinii fajna pompa na treningu, wytrzymałość, skupienie. osobiście za taką kase bym nie kupił, droga zabawka. dodatkowo jeśli jesteś odporny na takie rzeczy będzie trzeba podwajać lub potrajać porcje z ubiegiem czasu, a za mniejszą cene kupisz coś na pewno ciekawszego, czyt. NOshotgun, White Flood czy Shock Therapy. Jednak bez podstaw (porządnej diety, treningu i regeneracji) nie traciłbym tyle kasy, bo możesz zdziwić sie z małych efektów lub ich braku.
Wygan - dieta na dodatnim bilansie kalorycznym + białko/gainer (jeśli nie dasz rady zapewnić tych składników z diety). Jak jesteś zainteresowany dowiedziec sie wiecej napisz na pw.
ps. JOH - jaka cena HorsePowera ? może być pw
oddam 20 kg tłuszczu:rotfl:
swoją drogą wiecie ile w stosunku do kg traci się cm w pasie ?
ECA /SALLY/ CLEN CYTOMEL świeTne środki na redukcję.
Przy cytomelu T3 trzeba mieć dużą wiedzę i doświadczenie.
Dla niedoświadczonych eca i sally i po co przeplacać za niektóre placebo spalacze.
CichyBob
21-04-2008, 16:03
Polecam Venoma naprawde działa az zabardzo.
ECA /SALLY/ CLEN CYTOMEL świeTne środki na redukcję.
Przy cytomelu T3 trzeba mieć dużą wiedzę i doświadczenie.
Dla niedoświadczonych eca i sally i po co przeplacać za niektóre placebo spalacze.
jak juz chcesz błyszczeć wiedzą to opisz wszystko dokładnie, bo wszystkie w/w środki opisałeś nazwami potocznymi używanymi przez ludzi, którzy na nich się znają i nie potrzebują porad
o Cytomelu nie powinnieneś w ogóle pisać, na poziomie amatorskim kompletnie zbędny środek, nawet zawodowcy potrafią lądować po nim w szpitalu
Do produktu ktory polecił CichyBob ostatnio ludzie chwalą sobie Scorch'a , ew. Leviathan.
CichyBob
21-04-2008, 20:18
Ja zarłem samego Venoma , Aminokwasy plus Proto matrix , przerwałem kuracje z Venoma bo poprostu waga odchodziła jak szalona a zaczełem sie niepokoić o serce bo przy 2 tabletkach na dzien ,( gdzie producent zaleca mniej wiecej od 1-3 na dobe ) Po treningu i aerobach naprawde bardzo źle sie czułem, myślałem ze to brak glikogenu we krwi. Wiec z nastepnym treningiem na siłownie wziełem ze soba litr soku winogronowego popijając od czasu do czasu w drugiej połowie treningu. Ale to nic nie dało, nadal byłem okropnie osłabiony po treningu. Wiec przerwałem bo raczej produkt za cieżki na mnie.
Do produktu ktory polecił CichyBob ostatnio ludzie chwalą sobie Scorch'a , ew. Leviathan.
dla początkującego Scorch jak najbardziej
Leviathan to już wyższa szkoła jazdy, ale konkret z tego co się słyszy
próbował ktoś Meltdowna z VPX ? skład rewelacja, opinie z USA tez mega dobre są..w Polsce póki co na allegro dostepny po cenie 400 % wiekszej niz cena producenta ;)
no właśnie myśle, że na ten powiedzmy 'łatwy fat' Scorch na początek byłby ok, później ewentualnie doje*ać sie jakąs sieką.
chociaż ja spróbowałbym 1-2 miechy na samej diecie z ujemnym bilansem, zadbać o aeroby, dodać do tego np HIIT i gra gitarka. Jeszcze przed aerobami i hiitem mocna kawa [z dodatkiem imbiru] , 2 bluzy i bedziesz sie pocił jak świnia.
z Dematize formuła extreme, jest według mnie najlepszy z legal środków przede wszystkim efka, oraz
johambina i ciekawy skład cena przystępna na długo styka .
poza tym guarana multipowera do picia 30minut przed treningiem i jest kop i efekt lekko termogeniczny.
Wierutnik
05-05-2008, 13:37
chopy kaj w Katowicach kupia ten pas odchudzający i wiecie mniej wiecej jako cena jest??
cena w granicach 25-30zł
poszukaj np. w tesco (scc) na dziale sportowym
ewentualnie allegro, np tutaj:
http://www.allegro.pl/item355268756_gymax_neoprenowy_pas_odchudzajacy_25 cm_szerokosc_.html
to jeszcze raz spytam :P
daje to w ogóle coś? :D
Pawel1964
05-05-2008, 21:53
brał ktos thermal pro ? co o tym sadzicie ? http://suple.us/index.php?cmd=2&id=57
nie warto
kiedys dzialal, teraz pomimo tego, ze niby ten sam to w srodku same smieci sa
produkt bez zadnych kontroli, sprzedawany na lewo
Kupie gdzieś kolagen Olimpa w proszku (400g) oprócz allegro i sklepow internetowych ?
Nie wiem gdzie to napisac wiec pisze tutaj... Moze ktoś bdzie zainteresowany kupnem Xpanda 240 tabletek. Kupilem go dla siebie, ale z powodu kontuzji nie mam co z nim zrobic (nawet go nie otwarlem). Cena: 100zl.
Pawel1964
06-05-2008, 15:25
Don dzieki za odpowiedz a co innego bys polecil ?
Paweł1964 bier kasa i kupuj to :) tylko nie kupuj przez neta , tylko w centrum Katowic
http://www.kulturystyka.sklep.pl/product_info.php/products_id/1643
http://i28.tinypic.com/9kma20.jpg
Pawel1964
06-05-2008, 22:15
z tego co wyczytalem to to jest na kreatynie a mi chodzi bardziej o jakis spalacz bo tamto było na efedrynie myslalem jeszcze o thyrotherm slyszalem ze nawet dobrze kopie wyrazcie swoje opinie :)
MAN Scorch - sprawdzony i daje rade.
ps. robiłeś już redukcje na spalaczach ? stan zdrowia wszystko ok ?
Pawel1964
07-05-2008, 15:23
bralem tse i tussi+coffie troche kg poszło w dol ale chce teraz konkretna redukcje zrobic dlatego szukam czegos mocnego a stan zdrowia ok :)
To ja mam do was pytanie. Jakie wy polecacie odzywki jeżeli chodzi o przyrost masy. Czytałem o wielu takich odzywkach ale chce sie spytać jakie wy polecacie ( wiadomo laczy sie z tym odpowiedni trening).
Co byscie zaproponowali, co polecacie, a moze ktoś cos już stosował i stosuje nadal i powie czy daje jakies efekty czy nie. Właśnie chce sie zaopatrzyć w taka odzywke ale nie wiem jaka dlatego szukam opinii. Za odpowiedzi z góry dziekuje.
MAN Scorch - sprawdzony i daje rade.
równiez polecam, generalnie to na początek idealny srodek
pozniej mozesz sprobowac Redline lub b. mocnego Meltdowna, obydwa z VPX
To ja mam do was pytanie. Jakie wy polecacie odzywki jeżeli chodzi o przyrost masy. Czytałem o wielu takich odzywkach ale chce sie spytać jakie wy polecacie ( wiadomo laczy sie z tym odpowiedni trening).
Co byscie zaproponowali, co polecacie, a moze ktoś cos już stosował i stosuje nadal i powie czy daje jakies efekty czy nie. Właśnie chce sie zaopatrzyć w taka odzywke ale nie wiem jaka dlatego szukam opinii. Za odpowiedzi z góry dziekuje.
podstawa to dieta, nic oryginalnego nie napisałem, ale taka jest prawda. dieta z dodatnim bilansem + odpowiedni treinng i nie ma bata zebys nie zaczal tyc. i tutaj dopiero wchodza odzywki. gainery olej, kup dobre bialko, duzo bialka i zestaw witamin, np. animalpak lub daily formula. potem wskocz na kreatyne, a po jakims czasie jakis stack kreatynowy
Pawel1964
12-05-2008, 19:14
zdecydowalem sie jednak na to http://suple.us/index.php?cmd=2&id=521 jak mi sie skonczy to napisze jak podzialało :)
Jocker, dokładnie tak jak pisze Don. Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne dzienne i dolicz do tego np. 300kcal. Jeśli waga nie skoczy do góry to zwiększaj liczbe kcal. Ew. do uzupełnienia białko lub gainer (zależy czego w diecie brakuje).
Jak coś to pytaj.
PS. Podstawy w tematach podwieszonych znajdziesz tutaj:
http://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie-f10.html
PS2. Paweł1964 - dobry wybór, powinieneś być zadowolony
ciulski miech drogie to, jak to sie ma do Thermo Speeda z Olimpa?
bralem ale pozniej nie czuje sie efektu. znaczy kij wie czy mi pomoglo tak naprawde bo zapierdalalem ostro cale wakacje i jakies 8kg scieplem. teraz by to trza powtorzyc
ktory z tych spalaczy jest "najlepszy"
Thermo Speeda na chopa 25letniego żeby poczuć trzeba pomnożyć dawke podaną przez producenta nawet 2-4 razy.
Mocniejsze spalacze: Scorch, Venom, Leviathan, Tight
oczywiście przy diecie, odpowiednim treningu i aerobach na bank efekt bedzie taki jaki sobie wyznaczyłes, inaczej nie widze sensu tracić kasy na w/w środki.
pzdr.
jak jadł juz thermo speeda to niech kupi Leviathana, nie ma co sie pierd*****
albo redline + scorch - efekty zajebiste
albo meltdown :faja:
Wierutnik
12-05-2008, 23:45
maci epochytac Horse Power jak tak to za wiela
http://www.sfd.pl/sklep/tag/horse%20power/
z innej beczki, jezeli sie ma problemy z cisnieniem to pewnie trzeba sie "lekko" ograniczac w braniu roznych supli, ostatnio gdzies chyba przeczytalem ze jak np chcialbym kupic kreatyne to bez koffeiny zeby byla, macie cos godnego polecenia dla takich osob ?
na cisnienie, uklad krazenia kup w aptece Omega Cardio + czosnek
jeśli masz więcej pieniedzy to kup pewną kreatynę z Multipowera lub Inkosportu, jakościowo najlepszy towar, ale też bardzo drogo wychodzi. bez żadnych "dodatków", czego nie można powiedzieć o innych odżywkach
Don, takie cos bylo by dobre ?
LINK (http://www.allegro.pl/item349095204_inkospor_creatine_extreme_500_g_dobr y_monohydrat.html)
pozatym co mozna najlepiej dolozyc do kreatyny ? gainer ? albo narazie samo to jesc ?
od razu mowie ze nie jestem na super-extra diecie, nie latam z miarka wszedzie, jem poprostu to co jest pod reka i to co jedza pozostali czlonkowie rodziny,
pozatym na stronie trener24 bodaj jest dzial odzywki, zamawial ktos tam usluge ? moze sprawdzic co oni mi poleca ? warto ?
IMO jeśli ktoś jest kompletnym laikiem mógłby, ale ja bym nie brał.
ile już ćwiczysz ? zwykły monohydrat kreatyny wystarczy, do tego witaminy, omega3/tran i gainer/białko dla uzupełnienia diety.
http://www.allegro.pl/item363178349_vitalmax_monohydrat_kreatyny_1oo_3oo g_wys_5_zl.html
taka kreatyna zdecydowanie wystarczy na pierwszy raz. Tanie, dobre i sprawdzone.
10g w dni treningowe (5g na czczo rano i 5g po treningu) i 5g w dni nietreningowe (rano na czczo) - przy 3 treningach w tygodniu wystarcza na pełny 6tygodniowy cykl.
Gumis cwicze juz powiedzmy ze 12 miesiecy chodz nie z regularnoscia bywalo roznie ( przewaznie to sa 3 treningi na tydzien jednak czasem brakowalo czasu a co za tym idzie i treningow w tygodniu ), bralem juz inne kreatyny np olimpa i nie zauwazylem jakis zlych objawow na swoim organizmie
moglby Ci jeszcze prosic co bys dolozyl do tej kreatyny ? jaki gainer ? mass xxl ?
powiedzmy ze mam 200 zl na calosc czyli kreatyna + ten omeg3 i gainer/bialko o ile starczy
na dzien jadam okolo 4-5 posilkow
snadanie obiad jedzenie w pracy, po powrocie do domu i moze cos jeszcze sie nawinie pomiedzy tymi posilkami
z gory dzieki
Omega3 to kwasy tłuszczowe prozdrowotne. Dostaniesz w aptece lub sklepie z odżywkami. Jeśli jednak nie masz $$ to dobrym źródłem tych kwasów (jeśli dobrze pamietam) jest olej lniany, który dodajesz np. łyżkę stołową do posiłku.
Jeśli zaopatrzysz sie w kreatyne Vitalmaxa 300g , masz ok 160zł na reszte. Gainer możesz kupić Mass XXL Trec'a (za ok. 150zł kupisz 4,8kg).
Jeśli jednak chciałbyś coś wiedziec n/t jak sie odżywiać to pisz na pw.
kaelowiec
14-05-2008, 23:30
jakby co to ja w sprawach odzywek ktorymi sie notabene zawodowo zajmuje chetnie doradze
kolego multi - inkospor - za droga ta firma jak na zupelnie zwykle produkty
500g mono i to dobre , dobrze rozdrobnione np mam za 57
jakby co to gg
pozdr
wlasnie napisalem do Gumisia PW ale dzieki Kaelowiec za zainteresowanie, jak cos to Ci jeszcze napisze
pozdrawiam
jakby co to ja w sprawach odzywek ktorymi sie notabene zawodowo zajmuje chetnie doradze
kolego multi - inkospor - za droga ta firma jak na zupelnie zwykle produkty
500g mono i to dobre , dobrze rozdrobnione np mam za 57
jakby co to gg
pozdr
po pierwsze to multi, oraz inko to dwie różne firmy, a nie jedna
po drugie co rozumiesz pod "zupełnie zwykłe produkty"
napisałem, jesli ma kase to niech zainwestuje w kreatynę tych marek, ma 100 % pewnosci, ze dostanie porządną CZYSTĄ kreatynę, a nie kreatynę + prohormon na nieświadomce
Zupełnie zwykłe produkty - pewnie chodziło o zwykłe mono, przykładowo przy złożonych stackach i zastrzeżonych przez producentach składach mogą dodać np. węgli prostych co podnosi np. wagę porcji (chociaż sam nie wiem po co, skoro i tak mit ten został obalony, czyt. lepsza wchłanialność kreatyny dzięki np. dextrozie).
Myśle, że przy dobrym treningu i tak ładnie go poklepie nawet zwykłe mono z vitala, na które raczej nikt nie narzeka. Chociaż jak jest kasa to czemu nie zaopatrzyć sie w mono Inkosporu czy Universala.
PILNIE sprzedam gainer serious mass 2,6kg, cena do uzgodnienia.
kaelowiec
15-05-2008, 13:57
don (pawson?) - multi to nick gościa do którego napisałem :-)))))
nie wiem skąd ty tam wykoncypowałeś multipowera :)
a co do inkosporu po prostu slabo wychodzi cena/jakosc
jak chcesz wydać dużo i mieć pewną firme to polecam prolab
http://mocnysklep.pl/19,creatine-monohydrate-(2x-300g)-=-600g!.html
a jak stawiasz na ekonomie ale solidny sprawdzony produkt (a sprzedaje sie jak woda!)
http://mocnysklep.pl/77,creatine-powder-500g-500g-dextrozy-gratis-!.html
pozdr
pozdr
kto pomoże ułożyć diete? ew. poda strony z kalkulatorem kalorycznym(?) cos takiego kiedyś było, ale nie moge znaleźć... . Prosze o pomoc, może być na pw
http://www.zdrowydzien.info/index-kalkulator.html ---> tutaj masz kalkulator
jak bedziesz miał obliczone zapotrzebowanie to pisz na pw
te zapotrzebowanie jest mocno usrednione, nie uwzglednia rodzaju pracy, ilosci pokonywanych km pieszo itd
nie uwzglednia budowy ciala. jak mozna z wagi wzrostu i wieku wyliczyc % fetu? skoro moge byc feciarzem albo miec same miesnie. z dupy to ogolnie jest
Możesz liczyć też 24 x waga x współczynnik aktywności (od 1,1 do 1,5). Ogólnie każde przeliczenia są inne, na jednych wykazuje, że mam zapotrzebowanie 1800, a na innym 3100kcal. Dlatego lepiej zamiast patrzeć w liczby, obserwować swój organizm czy to chudnie, czy też 'rośnie'.
kaelowiec
17-05-2008, 12:18
dokładnie !
zaczynasz od jakiejś liczby okreslonej na 'mniej wiecej' i potem w zaleznosci od efektow modyfikujesz te wartosc
co polecacie na przyrost masy?
Pawel1964
18-05-2008, 10:15
Richard w Twoim wieku to tylko dobra diete :]
właśnie z ta dietą jest problem bo jestem wegetarianinem, a na samych karfoflach nie przybiera :jezor:
to przestan byc wegetarianinem. cos za cos
Dokładnie. Ew. napisz co jesz (nabiał, jaja czy ryby też wchodzą w gre?). Bo jedynie źródła białka będą problemem w diecie
Obadaj sobie odcinek South Parku 6.05 "fun with veal" szczególnie mowę końcową lekarza - dobra solucja, dlaczego warto jeść mięso :)
Doctor: You see these sores are all tiny Vaginas. If he had stopped eating meat completely, he would've turned into one giant pussy
:lol:
Dokładnie. Ew. napisz co jesz (nabiał, jaja czy ryby też wchodzą w gre?). Bo jedynie źródła białka będą problemem w diecie
wszystko oprócz mięsa i ryb
19Tauzen64
18-05-2008, 15:35
to gatulacja, daleko nie zajdziesz, chyba ze zaczniej wdupiac gainera dziennie, to chyba jedyne rozwiązanie
a z czego wynika ten wegetarianizm? ryba to ponoc nie mieso wiec sie dziwie
Z jednej strony lipa, że unikasz najlepszego źródła białka jakim jest mięso i ryby, a z drugiej strony i tak nie najlepszym rozwiązaniem jest faszerowanie sie prochem (gainer,białko).
Chociaż czytałem wypowiedzi ludzi, którzy masowali na diecie opartej na białkach z nabiału.
ps. zależy też czym poparty jest twój wegetarianizm. religia, wychowanie, wstręt do mięsa ?
po prostu nie smakuje mi mięso i ryby
CichyBob
18-05-2008, 19:34
to gatulacja, daleko nie zajdziesz, chyba ze zaczniej wdupiac gainera dziennie, to chyba jedyne rozwiązanie
dlaczego daleko nie zajdzie? znam osobnika ktory jest wegeterianinem a wyglada o niebo lepiej niz niejeden "normalny"
kaelowiec
18-05-2008, 23:07
a jajka ?
jajka , twarog , do tego jakas przystepna cenowo serwatka np
http://mocnysklep.pl/64,whey-protein-80-plus-2000g.html
i dasz rade
jajka to jem codziennie ;)
CichyBob
19-05-2008, 08:47
1
Ziarno i mąka oraz popping z Amarantusa - można kupić w sklepach ze zdrową żywnością. Jej białko jest lepiej przyswajalne i ma dużo wyższą wartość biologiczną niż mleko. Zawiera lizynę, która jest aminokwasem dla nas niezbędnym, a sami go nie produkujemy i prawie nie występuje on w roślinach.
2
Pamiętajmy o grzybach: boczniak (zawiera sporo białka), pieczarka, grzyby shiitake.
3
Fasole:
Azuki, mung - ta ostatnia ma działanie odtruwające, przy obrzękach.
Fasole i groch dobrze łączyć z ryżem i kaszami po to, aby białko dostarczane w nich było pełnowartościowe.
4
Kiełki, zwłaszcza lucerny i inne są bardzo ważne, szczególnie, gdy jemy produkty pełnoziarniste.
5
Quinoa - przypominająca ziarno zbóż, ale nim nie jest. Jest to suszony owoc rośliny z Boliwii i Peru - doskonałe źródło pełnowartościowego białka. Zawiera wszystkie 8 aminokwasów niezbędnych do życia, których nasz organizm nie wytwarza. Gotujemy ją 15-20 minut i podajemy z warzywami, sosami i jako dodatek do potraw.
6
Sejtan jest znakomity. Jest to czyste białko roślinne, uzyskane z wielokrotnego "prania" ciasta zarobionego z pszennej mąki. Sejtan można przygotować samemu lub nabyć w sklepie.
7
Sezam zawiera dużo wspaniałego białka - masło sezamowe, mleczko sezamowe - do pieczywa, jogurtów, sosów itd.
8
Soczewica jest także bogata w białko - należy łączyć ją ze zbożami i ryżem, aby uzyskać białko kompletne.
UWAGA! Soczewica zawiera dużo puryn osadzających się w stawach, dlatego możemy ją spożywać w umiarkowanych ilościach.
9
Soja zawiera dużo białka, ale jest ciężkostrawna. Dlatego lepiej spożywać produkty sojowe sfermentowane, np.:
* Tempeh - ziarnisty produkt sojowy podobny w smaku i strukturze do mięsa, dodawać do bigosu, duszonych warzyw.
* Miso - pasta, zawiera żywe, wspomagające trawienie enzymy, dodawać do sosów, past, potraw zbożowych, fasoli, warzyw - nie dosalać.
* Sos sojowy Shoyu lub Tama.
10
Tahini - bardzo smaczna pasta sezamowa, z odrobiną miodu staje się chałwą.
kaelowiec
19-05-2008, 11:56
patrzcie na to
-> http://www.mocnyblog.pl/2008/05/18/moc/
ile to treba mieć siły , MASAKRA !!!!
W sumie jako tako dałoby rade:
jaja - do śniadania
szkoła - serek wiejski
przedtreningowy - może skusisz sie jednak na rybe
potreningowy - odż. białkowa izolat lub wpc
na noc twaróg
jak to jest z tym twarogiem jedni mówią że dobre żródlo białka inni że lipa i co lepsze na potreningowy ten twaróg czy puszka tuńczyka tu zaś zastrzeżenia że zawiera rtęć i zbyt często nie można ? z góry dzięki
Twaróg zawiera kazeinę, która wchłania sie dłużej niż białko zawarte w cycku z kury czy tuńczyku (a po treningu jest ważne, żeby dostarczyć białko szybkowchłanialne). Tuńczyka jadłbym z umiarem, ok. 3 razy tygodniowo. Po treningu pierś z kury/indyka, chuda wołowina czy świeża rybka np. mintaj, panga, dorsz.
ps. chyba, że zaraz po treningu pijesz jakieś białko np. WPC, wtedy mógłbyś zjeść twaróg w posiłku potreningowym, ogólnie od biedy może być jak nie masz nic innego pod ręką.
kaelowiec
21-05-2008, 09:59
na noc twaróg dobry !
a rtęć olewam :)
Może ktoś polecić jakiś izotonik/napój energetyczny na długie wybiegania?
Chyba najkorzystniejszy cenowo będzie Vitalmax ionto liquid. Dodatkowo spory wybór smaków.
A to?
http://allegro.pl/item365863121_izotonik_dla_aktywnych_wieksza_energ ia_na_trening.html
http://allegro.pl/item368368868_olimp_izo_plus_sport_drink_2000g_sup er_tanio.html
i jeśli gorsze, to dlaczego?
Cenowo wychodzą bardzo podobnie, ale ze względu na skład wybrałbym chyba Izo Plus Olimp'a.
Poza tym opakowanie 2kg wychodzi dość ekonomicznie, bo masz ~57 półlitrowych napojów = ok 1zł za napój.
Ale Izo Plus Olimp w porównaniu z Vitalmax ionto liquid jest lepszy? Czy doradzasz jednak ten Vitalmax.
I z opisu tego Izo Plusa Olimp:
Spożywać w miarę zapotrzebowania, szczególnie podczas zawodów, intensywnych treningów i ciężkiej pracy fizycznej. 17,5 g proszku (3 łyżki stołowe) rozpuścić w 250 ml przegotowanej wody. Wymieszać. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.
to znaczy że jak to zmieszam muszę to odrazu wypić, czy mogę wziąźć na bieg i spożywać podczas biego (około dwóch, trzech godzin)?
Nie bierz poważnie tekstów z etykiet - bo tak na prawde izotoniki pije się w czasie treningu/biegu, więc nie ma opcji żeby spożyć od razu cały, bo trzeba je popijać co jakiś czas powoli). Także tym sie nie martw.
Składy są zróżnicowane - jeden ma tauryne, drugi L-glutamine (chociaż wszystko i tak w dawkach których nie poczujesz). Moim zdaniem najlepiej wypróbować oba, kup małą puszkę IZO Plus, później kup Vitalmax'a (vitalmaxy w tych koncentratach są nawet produkowane w pojemnosciach 100ml za ok 7zł, więc wiele nie stracisz na testowanie tego napoju).
kaelowiec
23-05-2008, 01:49
kazdy izotonik pijesz wg potrzeb a nie wg opisu , wiadomo ze chodzi o nawadnianie podczas dlugiego biegu to pijesz w trakcie , nie da sie nawodnic na zapas !
polecam ci z mojej oferty to :
http://mocnysklep.pl/75,hot-sport-drink-3000g.html
bardzo ekonomicznie wychodzi i jest naprawde smaczne
Wierutnik
24-05-2008, 14:54
mom pytanie znocie cos dobrego pod Xpanda bo cena Horse power trocha za wielo tak do 100 zł
Crevolution Biogenix
NOZ Nutrabolic
CreaShot Activita
Nitrobolon II Trec
Storm Universal (80 porcji = wystarczy duża pucha na cały 40dniowy cykl, wychodzi bardzo ekonomicznie i tanio).
Cena tych stacków 90-120 zł
PS. Nie wiem czy dobrze rozumiem, Xpanda już masz i do tego chcesz 2 stacka żeby skompletować na cały cykl, czy chcesz coś podobnego do Xpanda ?
Wierutnik
24-05-2008, 16:43
no xpanda mom juz i chca cos do tego
No to albo pierwsze cztery propozycje, ew. Storma byś zjadł polowe, druga polowa na inny cykl, albo wersja najbardziej ekonomiczna = dokupić pojedyncza forme kreatyny np. jabłczan lub ester i brać po 3-5g dziennie + porcja Xpanda.
pozdr.
Pawel1964
24-05-2008, 17:42
jakie białko polecacie takie dobre jakosciowo i w miare tanie :)
planuje do tego venoma (wczesniej o tym pisalem) dokupic bialko ino nie wiem jakie, jablczam tcm z olimpa i jakies bcaa :] co wy na to ?
kaelowiec
24-05-2008, 18:56
xpand energized czy zwykly ?
jak zwykly to dobrze by bylo dorzucic energetyzujacego staka , w tej cenie super sprzedaje sie crashot , naprawde fajna rzeczi sprawdzona
dobra cena -> http://mocnysklep.pl/177,crea-shot-1000g.html
tu masz relacje z jedzenia creashota , przez wiele osob :
http://www.mocnyblog.pl/2008/01/30/crea-shot-test/
białko np
http://mocnysklep.pl/150,pro-longatum-750-g.html
Wierutnik
24-05-2008, 21:46
http://www.sfd.pl/sklep/_-14_dni_z_NATURE_S_BEST-_ActivLab_Crea_Shot_1000g_%2B_Hi_Tec_Crea_Mass_150 0g-opis2206.html
znalozłech takie cos byłoby chyba dobre bo czytołech opinie tego
ma ktoś konto tam to by mi zamówił po uprzednim daniu mu kasy??
Pawel1964
24-05-2008, 23:21
a te bialko znalazles w necie tylko ot tak czy sam probowales ?a co sadzisz o OLIMP Egg Protein 80 ??
hi tech waluje i to bardzo, nie polecam.
Wierutnik - jak masz konto na allegro to bierz tutaj - http://www.allegro.pl/item367912544_activlab_crea_shot_1kg_mega_promocja _59zl.html
Cena dobra w chuj
Co do Egg Protein - jeśli nie jesz jaj, bierz dla uzupełnienia diety w takie białko
ale myśle, że jajka są na tyle tanie, ogólnodostępne i zdrowe, że lepiej jakbyś jadł naturalne produkty a nie proszek. więc bardziej rozglądałbym sie za WPC, Izolatem albo jakimś matrixem białkowym.
np. Kaizen 100% whey protein
Biogenix Pro Longatum
Universal Ultra whey pro
Syntrax Matrix 5.0
Z tańszych może byc Ostrowia WPC 80 czy WPC firmy Vitamin Shop pakowane w opak. 600g smak naturalny.
pozdr.
Chłopaki teraz ja mam pytanie, jak pić kolagen Olimpa w proszku ? jest napisane, że zalewać przegotowaną wodą, ma być ciepła/gorąca czy letnia, czy to nie ma znaczenia ?
edit: ok , dzieki
ciepła/gorąca
jak w zimnej byś wymieszał to by Ci się serce z płucami skleiło :cham:
generalnie to popróbuj
z egg protein ja bym sie zastanowił bo gazy po nim są jak cyklon B :D
jak otwarta siłownia na słownianie? i ile za godzine? dzięki za szybką odp
Od 8 do 21 (ale wchodzic mozna chyba ino do 20)
3 zł za godzine (wejscie, bo oni nie licza czasu.) dla studentow i uczniow przy okazaniu legitki, i chyba emerytow.
5 zł dla reszty swiata
Na słowianie ostatnio drastycznie pogorszył sie stan urzadzeń, dzisiaj były zdupione dwa...
CichyBob
27-05-2008, 13:11
Na słowianie ostatnio drastycznie pogorszył sie stan urzadzeń, dzisiaj były zdupione dwa... Kij z tym stanem gorzej jak przybije z 20 osob ponad i czekasz w kolejce na swoją serie dosłownie, przeciepłem sie na spodek jakos wszechstronniej.
spodek te same ceny i godziny co słowian?
CichyBob
27-05-2008, 13:35
tak
Tyle, że na spodku zamknięta w weekendy (chyba że sie cos pozmieniało?)
i chujowo sie robi przysiad bez lustra. :D
http://www.allegro.pl/item371762513_skorzane_rekawice_z_wzmocnieniem_nad garstkow.html
warto takie rękawice kupić?
(i jak zmierzyć jaki rozmiar tych rękawic ; ewent. czy w Kato można takie/podobne gdzieś kupić)
nie jestem pewny ale to jezeli cos jest tanie z takiego sprzetu to z reguly wytrzyma pol sezonu. kumpel se kupil kiedys takie rekawiczki za 20 pare zlotych i pochodzil pol roku i sie rozdupily. teraz ma takie za 70-80zł (z USA) i sezon minal i dalej sie trzymaja
jeśli zależy Ci tylko na rękawicach (odciski itp.) to kupuj normalne, bez tych "nadgarstków".
nie dość, że nie jest to potrzebne, to w dodatku może pośrednio wpłynąć niekorzystnie na organizm (sam sie o tym przekonalem) i wcale nadgarstka nie usztywnia. no chyba, że ktoś ma inne zdanie
poza tym nie zgadzam sie z tobą Mayek, sam mam z Treca rękawice za niecałe 30 zł (materiał, nie skóra) i są bardzo wygodne i wszystko z nimi ok, przynajmniej narazie.
zamierzam przez wakacje ostro zapierniczac zeby zejsc z 96kg przy 191 cm (2 lata na silce wiec w tym mozna miesnie policzyc)
czym sie suplementowac, jaki spalacz kupic, mozna powiedizec ze kasa nie gra roli bo pierdole wakacje trza dojsc do formy bo pozniej nie ma kiedy.
co kupic na spalanie i co innego niz spalacz moze pomoc przy redukcji. zamierzam chodzic na silownie normalnie ale z naciskiem na aeroby (bieganie, rower, basen, pilka, tennis i co tam jeszcze bedzie mozna robic). Jak spale troche z tych miesni to plakac nie bede zreszta innej opcji nie ma
generalnie to dieta, ciąć weglowodany jak tylko się da, po 19 nie jesc, ewe. szejk proteinowy czy np. kulki z masła orzechowego i białka (mieszamy masło z białkiem, formujemy w kule i wsadzamy do zamrażalnika, po kilku godz. elegancka przekąska "na noc" jak ssie)
o spalaczach było wczesniej, b. polecam Scorch'a, ewe. Meltdown z VPX. Leviathan też dobrze tnie
I jeszcze może być Venom. Jeśli jest kasa to około treningowo możesz jeść BCAA, jako antykatabolik przed 'paleniem mięśni'. Ale jeśli chcesz głównie zejść z wagi/fatu to nie musi być koniecznie, wystarczy nawet białko po treningu, które w pewnym stopniu zachamuje katabolizm.
w BCAA mialem zamiar zainwestowac (jaka firma?) Don mowiles kiedys ze sie zajmujesz odzywkami i prowadzisz sklep? moge adres prosic?
a jak np ide biegac okolo 21-22 powiedzmy to pozniej samo bialko zaraz po czy lepiej jakies wegle w niewielkiej ilosci?
potrafie dizennie nawet 3 kawy wypic jak mnie najdzie ochota? ponoc kofeina spala fet ale czy jest zdrowa i czy pic dziennie kawe?
Don napisalem ci pma ze biore te BCAA
http://allegro.pl/item370419772_man_scorch_najtaniej_na_allegro_gksu ple_.html
warto to kupic czy moze ten zestaw
http://allegro.pl/show_item.php?item=366439142&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. ?
Pawel1964
28-05-2008, 15:26
ja polecam bcaa z olimpa
http://www.allegro.pl/item371490348_olimp_bcaa_3oo_3o_mega_caps_wysylka_ gratis.html
kofeina nie spala jedynie pobudza organizm rpzez co mozesz wiecej cwiczyc ale czytalem tez ze kofeina pobudza kortyzol hormon sprzyjajacy tyciu :]
Te kawy jeśli bez mleka i najlepiej bez cukru (ew. slodzik, ktory niestety zawiera aspartam) to ok.
Jeśli te biegi nie są jakieś strasznie długie i męczące to moim zdaniem samo białko wystarczy.
aminokwasy przyjmuj okołotreningowo
kawa bez mleka i cukru.
biegi 45 minut okolo zeby se miesni nie palic
a co z tym spalaczem z tych linkow?
Imo wziałbym Scorch'a bez żadnego mieszania, przynajmniej bedziesz miał wyrobioną opinie o tym produkcie, bo jak pomieszasz z innym nie bedziesz wiedział co działało gorzej.
ps. i pamietaj, żeby nie biegać na czczo. przed biegami wymagany posiłek, najlepiej min. 1-1,5h wczesniej
ps2. co do bcaa ciekawa propozycja to FITMAX BCAA Pro 4200, chyba nawet lepiej składowo od Olimpowskich.
jeśli kupisz dużo - przed i po treningu 9g BCAA (1g na 10kg masy ciała). Najlepiej gdybyś robił aeroby zaraz po treningu siłowym, wtedy masz wszystko w jednym i dajesz przed treningiem silowym i po aerobach.
jak nie możesz po siłce, to lepiej gdybyś biegał rano, np. po śniadaniu. to chyba najlepsza pora na takie rzeczy. z resztą , napisz jakie są możliwości to bedziemy myślec
czyli wdupiam tego scorcha potem cos jem, godzine czekam i biegam, pozniej jeszcze w ciagu dnia wiadomo obiad, miedzy czasie tez cos bede jadl bo z doswiadczenia wiem ze w ciagu tego dnia jeszcze zalicze silownie 2-3h jadzy na rowerze pewnie pilke kosza albo tenis. chcialbym miec wiedze co jesc i jakie suple kiedy brac. optymalnie jeszcze pod wieczor biegac. mysle ze miesiac tak na pewno pojade bo kondycje mam dobra a rok temu lajtowo na samym thermo spalilem sporo.
scorcha na czczo rano i pozniej ciut po obiedzie (opis ze na czczo brac po poludniu jest smieszny:)
do tego mam jeszcze te bialko z ostrowii (domyslam sie ze nie jest najlepsze ale w miare tanie) wcinam je od 8 miesiecy i teraz nie wiem czy przerywac czy brac. kiedy brac te BCAA?. przypuszczam ze zaloze za okolo miesiac temat na sfd i bede ludzi o to meczyl co sadza o takim treningu :) dzieki za wszelka pomoc
Przede wszystkim poczytaj posty podwieszone na SFD w dziale Odchudzanie i Odżywianie.
BCAA - j/w, jak bedziesz miał dużo to bierz 9-10g przed i po treningu. Jeśli nie, tylko przed treningiem 10g.
Ostrowie możesz jeść dalej, ale bez diety z obciętymi węglowodanami niewiele da samo białko.
Rano Scorcha możesz jeść przed lub po śniadaniu (ok 20 min po), zależy jak będziesz sie czuł łykając na czczo. 2 tabs 20-30 min przed treningiem. Ogólnie fajnym sposobem byłoby 3x siłownia + 3x aeroby lub HIIT, zamiast chaotycznych biegów czy jazdy na rowerze.
Poza tym zacząłbym 1 tydzien od dawki 1tabs dziennie, 2 tydzien 2 tabs, ew. 3 tabs dziennie po 3tyg i patrzysz jaka dawka jest dla ciebie dobra.
Sam zobacz na diety układane na sfd, tam ilości węglowodanów dziennie są w przedziale np. 50-100, a normalny człowiek podczas zwyczajnego obiadu zjada ich tyle, więc pomyśl o tym i poczytaj to co napisałem na początku posta.
Panowie Pytanie
Cos na pomoc w zbiciu masy. Prosze to traktowac powaznie bo niektorzy mie znaja i moga byc glupie docinki prosze o odpowiedz osoby znajace sie na tym. Najważniejsze to to by srodek nie popsuł mojego organizmu oraz najlepiej jak byłby naturalny. Jo sie kompletnie na tym nie znom. Z góry wielkie :piwo:
Przestań wdupiać kebaby etc. i zacznij biegać (na początku nawet chód-trucht) czy jeździć na rowerze - ogólnie zwiększyć aktywność fizyczność i zmienić nawyki żywieniowe (na zdrowsze).
Przestań wdupiać kebaby etc. i zacznij biegać (na początku nawet chód-trucht) czy jeździć na rowerze - ogólnie zwiększyć aktywność fizyczność i zmienić nawyki żywieniowe (na zdrowsze).
Trucht ? Wytrzymia jego kolana?
Daj mu spokój, miało byc bez docinek :hihi:
jak nie czujesz sie na siłach to chociaż szybszy chód, z czasem twój aparat ruchu sie przyzwyczai do wysiłku
tos mu doradził...
spacery co najwyzej, moga go napierdalac stawy...
poza tym dieta, rowerek, BASEN
Ogolnie jak najmniej tłuszczy i duzo ruchu.
A na spalaczach to sie nie znam...
Daj mu spokój, miało byc bez docinek :hihi:
jak nie czujesz sie na siłach to chociaż szybszy chód, z czasem twój aparat ruchu sie przyzwyczai do wysiłku
Smiechy hihy ale to raczej byla dobra rada.
Niech lazi po osiedlu z psem do tego jakis basen no i dieta.
Dobra chopy dzieki za rada :D juz to stosuja wiec zescie mi nie pomogli zbytnio ale pytanie moje moze mi ktos pedziec co dobre na pomoc w spalaniu ??
w głównej mierze obcinaj węglowodany (poza tym unikanie białego pieczywa, ziemniaków i produktów złożonych z węgli prostych)
basen też jak najbardziej wskazany (tylko nie każdy ma odwage przy swojej wadze chodzić)
spalacze przy takiej tk.tluszowej narazie bym zostawil w spokoju
Gumis co do basenu mosz recht ale zeby cos zdzialac nie mozan sie wstydzic :)
Dobra chopy dzieki za rada :D juz to stosuja wiec zescie mi nie pomogli zbytnio ale pytanie moje moze mi ktos pedziec co dobre na pomoc w spalaniu ??
efedryna spala albo tauryna
pierwsze slysze, żeby tauryna była pomocna w spalaniu tk tłuszczowej :huh:
MasarroTZN
28-05-2008, 23:14
Ja jadłem różne specyfiki z legalnych to termospeed z olimpa jako dodatek a jeśli chcesz wiedziec wiecej to
zapraszam na pw. Tak jak napisała DziaMbeLL efydryna
zdziała cuda ale dużo skutków ubocznych. W końcu to składnik czystej amfetaminy:D:D:D Znajduje sie ona w leku na gardło o nazwie tusipeks 20 tabletek kosztuje 6zl a więcej to pw służę pomocą.
przy jego masie to wystarczy po prostu mniej jesc
Po 1'wsze to idz do dietetyka a nie pytaj ludzi na forum, bo przy Twojej masie to nie sa juz "jaja".
kaelowiec
29-05-2008, 12:16
musze ten patent z kulkami z masla orzechowego sprawdzic
ktos tam napisal bzdeta o kofeinie ze nie spala tluszczu i ze dziala katabolicznie otoz jest dokladnie na odwrot , dziala termogennie wiec spala tluszcz pozdr
do dietetyka nie musi isc (choc na lego miejscu bym sie jednak zdecydowal)
jak masz duza nadwage to mozna na samym spacerowaniu i ograniczeniu jedzenia sciepnac zalozmy wazac 130 kg te 20 kg lajtowo
osobna sprawa jest to, ze ciezko obecnie znalezc dietetyka, ktory naprawde zna sie na rzeczy, a nie jest figurantem polecającym tylko wybrane "diety"
chyba ze masz 1500 mozesz isc do biochemika, jakiegos doktora na AWF - kumpel mi mowil ze jest taki koles, moze juz teraz nawet wiecej bierze. uklada diety i plan treningowy sportowcom.
tylko kij go wie czy sie na pewno zna na tych wsyzstkich odzywkach
niby biochemik ale ciezko powiedizec
Ditetykcy <lol2> kazda to samo tu prosze rospiska diety prosze zasosowac bedzi dobrze heh :( Ale powiem wam że sam sobie probowalem robic i jakos idzie pomalu bo pomalu ale cos spada cza te 20 a najlepiej 30 kg sciepnac i jo to zrobia :)
nei wiem co tam napisales ale nie oczekuj ze ktos ci zrobi pelna liste co masz kiedy jesc
Spoko Mayek koniec mojego tematu tego co ccialem sie nie dowiedzialem ale dzieki !!
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.