PDA

View Full Version : Piłka ręczna

Strony : [1] 2 3 4

Przemek
05-01-2009, 23:03
Zbliżają sie kolejne mistrzostwa :)
Nasi wicemistrzowie mogą powalczyć o medal.
Temat do dyskusjach o meczach itd.

Bartek84
17-01-2009, 12:25
Gdzie mogę obejrzeć jakieś mecze z MŚ poza złodziejskim TVP Sport?

Dobra, już mam.
Dla zainteresowanych - http://www.sport-typ.info/viewpage.php?page_id=134

domin17_91
18-01-2009, 21:04
brawo szmal ! no jakims cudem udalo nam sie pokonac ruskow, ale gdyby nie szmal, to ciezko by mieli, jak i nawet by przegrali.

Janek
18-01-2009, 21:10
To co dzis grał Szmal mistrzostwo świata, wygralismy wazny mecz i juz raczej napewno wychodzimy z grupy teraz tylko pytanie z ktorego miejsca 1 czy 2

WiecznY
18-01-2009, 21:11
Ruski bramkarz tez kozak..

candy
18-01-2009, 21:11
ufff....
ciekawy mecz! jak naliczylem to przed pierwsze 7min i 30 sec nikt nie rzucil bramki w II polowie.
POLSKA!!

Grześ
18-01-2009, 21:35
początek strasznie nerwowy...
ile to w pierwszych 15 minutach zaliczyliśmy słupków i poprzeczek ?!
pózniej dochodzilismy do 2-óch bramek i zaś straty... stanowczo za duzo ich dziś było i zawodziła skuteczność ale chwała za to że w decydującym momencie pokazaliśmy POLSKI charakter i wygraliśmy :) . Mamy duzy potencjał co widac tylko jeszcze nie wszystko zaskakuje należycie ale z meczu na mecz wierzę ze będzie coraz lepiej :)

LIDERA MAMY....

domin17_91
19-01-2009, 17:06
fatalne rozegranie ostatnich 5 sek przez polakow :/ ogolnie slaby mecz w wykananiu naszych.

Przemek
19-01-2009, 17:13
Kurwa !!!!
Powinny byc jakieś przerwy pomiedzy tymi meczami bo nasi byli wyżęci jak gąbki

Robin
19-01-2009, 17:17
Oj kiepsko nasi dziś grali. Skuteczność i obrona po prostu tragiczna. Oby tylko sie poprawili bo nie zawsze Szmal bedzie im dupy ratował.

kosa
19-01-2009, 17:26
Lazarevski niesamowity.

Świetnie też bronił macedoński bramkarz.

Nasi słabo w ataku i niemrawo w obronie.

PS. Fajny doping macedończyków. Widać, że Bałkany.

Janek
19-01-2009, 19:06
szkoda dzis przegranej ale bylo wiadac ze zmeczenie po meczu z Ruski jest dobrze ze teraz dzien przerwy pozniej Tunezja i mecz z Niemcami oj bedzie ciekawie

domin17_91
19-01-2009, 19:10
szkoda tylko ze na mecz z niemcami znow polacy beda po meczu z tunezja. czyli znow beda grac zmeczeni.

w3g
19-01-2009, 19:18
Jak nasi przegrywają mecz to na pewno są zmęczeni poprzednim :zabki:
To się tyczy wszystkich dyscyplin. A tutaj zlekceważyli Macedonie i tyle...

Robin
19-01-2009, 19:44
A tam zmęczenie. To są zawodowcy! Dla nich to pestka powinna być. Jakby przez prawie miesiąc tak grali dzień w dzień to co innego. A poza tym macedonia tyz grała.

Krzyś
20-01-2009, 08:36
mnie sie wydaje, ze normalnie ich zlekceważyli. Ale nie umniejsz to i tak sukcesu Macedonii. Traz kibicujmy jutro Ruskim .
Jak wygramy do tego z Niemcami wychodzi,y z grupy z kompletem punktów. A to jest diabelnie ważne.
Wenta czały czas wmamia swoim podopiecznym, żeby w każdym meczu grali jakby byli w finale. A wiadomo, że to raczej niemożliwe.
Z Niemcami zapowiada sie eksta mecz!

w3g
20-01-2009, 09:01
Z Niemcami zapowiada sie eksta mecz!

Rewanż za finał z Niemiec...
Jak to jest: jak wyjdziemy to możemy się jeszcze z nimi spotkać?

Krzyś
20-01-2009, 09:28
Rewanż za finał z Niemiec...
Jak to jest: jak wyjdziemy to możemy się jeszcze z nimi spotkać?

eee, rewanż już był w superpucharze:)

Tak, mozemy, ale dopiero w finale:)

Podobnie było dwa lata temu, w grupie ich jebliśmy, w finale juz tak dobrze nie było.

JOH
20-01-2009, 19:10
po tym co pokazali z Maedonią daleko mi do optymizmu,
zważywszy na klasę rywala.
nasza obrona padaka, a gra w ataku statyczna.

Robin
21-01-2009, 12:52
Z niemcami to moze być róznie. Po pierwsze to tam każdy każdego zna. Oby nam sie poszczęściło.

w3g
21-01-2009, 15:18
Dzisiaj Tunezja.... Pewna wygrana.
Później Niemcy.

Flame
21-01-2009, 15:48
Przecież Niemcy dość mocno odmłodzili ostatnio skład i na razie to na pewno nie jest drużyna formatu co na ostatnich MŚ.

W przypadku naszej drużyny to też powoli ostatni dzwonek, bo po Tkaczyku bracia Lijewscy też za długo nie pograją...

candy
21-01-2009, 20:59
i zwyciestwo nad Tunezja :)
na pewno cieszy gra na kole bo w ostatnich meczach skupialismy sie bardziej na rzytach z dystansu. To co dzis Tłuczynski zagral to bajka! 11/11 !
POLSKA!

Tevez
22-01-2009, 17:24
Jak przejdziemy dalej to z którą grupą "połączy" się nasza?

Krzyś
22-01-2009, 17:30
Jak przejdziemy dalej to z którą grupą "połączy" się nasza?

z D (Dania, Norwegia)

musza dzis wygrać, bo inaczej 0 pkt. bedzie!

Macedonia win!

Krzyś
22-01-2009, 18:32
co za ciule;/
kara za kara;/

domin17_91
22-01-2009, 18:33
jak na razie nic nie wskazuje na wygrana.

domin17_91
22-01-2009, 18:34
wg mnie po meczu. 7 pkt do odrobienia, za duzo.

candy
22-01-2009, 19:17
zagralismy to samo co rosja zagrala z macedonia ;/
totalne zero...
wczoraj bylo widac przeblyski bo gralismy kolem a dzis pusty dystans ( w wiekszosci ) i "kapitalne" podania...
szkoda..
Polska!

Flame
22-01-2009, 20:16
Niestety Tkaczyk to był guru polskiej piłki ręcznej w ostatnich latach, a bez niego to jak bez ręki...

JACA
22-01-2009, 20:21
Twierdze to samo co Flame. Ten cały Jaszka tak kreowany na jego nastepce to jakies totalne nieporozumienie...Ja ogolnie uwazam ze tego meczu wcale nie musielismy przegrac...Glupio zlapanych kilka kar i totalna niemoc w ataku...co najmniej 5-6 akcji zaprzeczaszcoznych i to czystych akcji przez nieudolnosc czy brak koncentracji

Robin
22-01-2009, 22:25
Jesteśmy skuteczni jak ja pierdole. To juz maja po ptokach niestety

Gumis
22-01-2009, 22:43
To co Jaszka odjebał w kilku sytuacjach to głowa mała. Poza tym głupie kary, brak konsekwencji i osoby, która kreowałaby akcje - czyli w/w Tkaczyka.

Bart
22-01-2009, 23:22
Niestety dzisiaj zawiódł przede wszystkim Jurasik Bielecki i M.Lijewski, Jaszka to pomylka dziwie sie ze nie wystawił Wleklaka. To co zrobił Jurasik w pierwszej połowie gdy miał możliwośc kontry a rzucał z własnej połowy + błędy w przewadze M. Lijewskiego to było kompromitacja... Ale nie ma co narzekać jeśli zajmiemy miejsce w 6 to będzie naprawde dobry wynik. Nie licząc wpadki na ostatnim Euro to bedzie wtedy 3 impreza swiatowa gdzie bedziemy w 6 zadna inna gra zespołowa nie ma takich osiagniec...

JACA
22-01-2009, 23:35
Jak nasi poprawia skutecznosc i Jaszke wyladuje na ławce to moze byc ta pierwsza 6. Trafilismy teoretycznei do o wiele łatwiejszej grupy...Norwegia i Serbia w naszym zasiegu a Dania jakos mnie nie przekonuje...Mistrzem zostanie wg mnie ktos z tej drugiej grupy...ja mysle ze moze juz za rok karty w recznej beda rozdawac Szwedzi...2-3 lata temu byli mocna kapela, filarzy tej druzyny Olsson i Lovgren zakonczyli kariery i zostali trenerami...Szwedzi od 2 lat systematycznie ida w gore...Za rok chyba sa gospodarzami ME i tam mysle juz moga stac na najwyzsyzm podium...Narazie pierwsze niespodizanki...Mniejszego kalibru Rosja no a wiekszego Hiszpanie...No a najbardziej co mnie denerwuje to to ze Niemcy tradycyjnie lepsze wyniki niz gra...

WiecznY
24-01-2009, 14:27
W ogole nie czaje o co chodzi z tymi jakimis punktami z wychodzeniem z grupy itp? Podobno Polska nie ma szans na finał, ale przeciez wyszli z grupy? Jak to jest? :szok:

Flame
24-01-2009, 14:48
Tak, ale mają zero punktów. Punkty liczą się z poprzedniej grupy, ale tylko z tymi drużynami które awansowały obok Polski, a nasi piłkarze przegrali z Niemcami i Macedonią.

W tej grupie teraz Polska ma zero punktów, a Niemcy i Dania po cztery. Wszystkie drużyny mają do rozegrania trzy mecze, dlatego awans miałby miejsce tylko jeżeli Polacy ograliby Serbów, Norwegów i Duńczyków, a reszta uzyskała nierealne wyniki.

Jaworzno
24-01-2009, 15:26
Reszta reszta ale najpierw trzeba wygrac swoje mecze. Dzis Dania ktora nas pojedzie i da zarobic:)

Grześ
24-01-2009, 21:50
Brawo Polacy !!!
Brawo Sławek Szmal !!! Jego gol i nie wzruszenie po bramce przyprawiło mnie w zachwyt !
Polacy choć przegrani (w tym turnieju) swój HONOR mają ! brawo !

Tomi
24-01-2009, 21:55
ja mysle ze wrocilismy do gry ogrywajac Dunczykow ktorzy mieli 4pkt! oby tak dalej!!! hustawka nastrojow niesamowita, od 8 bramek przewagi po pierwszej polowie do koncowki drugiej gdzie bylo na styku...

JACA
24-01-2009, 22:01
Ja tam nawet pomimo wygranej nie wierze w wejscie do strefy medalowej...Gdyby jeszcze Niemcy dzis przegrali ( a przegrywali juz 7 bramkami) łudziłbym sie...Bo to ze Dania wyjdzie z grupy to jest niemal pewne...Jutro maja mecz z Macedonia...Nam trzeba samych zwyciestw i liczyc na to ze Niemcy przegraja i z Norwegia jutro oraz z Dania...Odnosze wrazenie ze chyba mija czas w kadrze dla Lijewskich i Jurasika...Lijewscy znow dzis rozczarowali...Jaszka tradycyjnie dno dna i dobrze ze Wleklak go idealnie zastepowal...Bardzo przypadla mi dzis do gustu gra braci Jureckich no a Kuczcynski to dzis zagrał grande concerto...

Flame
24-01-2009, 22:24
Tych kombinacji tam jest więcej różnych, co nie zmienia faktu, że ja też nie liczę na awans, ale na ambitną grę do samego końca.

Dzisiaj było w porządku, ale ten Jaszka mnie przeraża, i ta tragiczna forma Bieleckiego.

Jutro będzie piekielnie ciężko, generalnie widzę że coś się nie docenia w Polsce serbskiej drużyny.

Yaro
24-01-2009, 22:39
Szansa jest na pewno. Według mnie najbardziej wymagający przeciwnik pokonany, więc musi być coraz lepiej. Niemcy stracili punkt i jutro męczą się z Norwegią a jako bonus pojutrze Dania, więc szansa jest ale to zależy tylko i wyłącznie od nas. Szmal kolejny raz kapitalnie i zaskoczył pozytywnie Kuchczyński. Lijewski mnie drażni bo to nawet widz za telewizora widzi, że będzie na siłę i bezcelowo rzucał z dystansu. Wleklak na szczęście godnie zastępuje Tkaczyka, bo ten Jaszka to dla mnie nieporozumienie. Mam nadzieję, że jutro Bielecki będzie miał swój dzień bo potrzebujemy jego bomb z Serbią. Po dzisiejszym meczu jestem bardziej spokojny o jutro i trzymam kciuki, że Norwegia sprawi sensację i będzie punkt straty do Niemiec, którzy ostatni mecz grają z Danią. Zobaczymy jutro koło 17:00 czy jest ta szansa czy nie :drewno:

JACA
24-01-2009, 23:30
Ja sie przyznam ze nie doceniałem Serbii. Obejrzałem ich mecz z Norwegia , dzis obejrzalem ich mecz z Niemcami i nie jestem takim optymista przed jutrzejszym meczem...Jutro wielu polskich kibicow moze sie srogo rozczarowac bo Serbia gra bardzo madry handball...I tak prawde mowiac to wydaje mi sie ze nasza grupa z tych pierwszych czterech była bez watpienia najsłabsza...

Kapeć
25-01-2009, 09:44
Ten duński bramkarz to taka ręczna wersja Kuszczaka :cham:

Gol Sławomira Szmala - http://mundialowo.blox.pl/2009/01/video-Gol-Slawomira-Szmala.html

domin17_91
25-01-2009, 16:08
1 polowa jak najbardziej zadawalajaca.
szmal nie do przebicia.

Moze uda sie wyjsc z grupy.

Krzyś
25-01-2009, 16:12
oni nie są normalni. Syndrom siatkarzy, jak graja o honor to ciulaja każdemu.
Zobaczymy, jak sie to wsio ułozy ...

Gumis
25-01-2009, 16:58
Tłuczyński znowu stuprocentowa skuteczność. Szkoda, że Bielecki się stracił, no i miejmy nadzieje, że z M.Lijewskim wszystko ok.

Btw. ma ktoś zdjecie dziary Glińskiego (na łydce) ?

JACA
25-01-2009, 17:00
No to kibicujemy dzis wszyscy Norwegom i Macedonczykom :) Szmal to co dzis wyprawiał to jest az niepojete...Jak słysze Bartłomiej Jaszka to az krew mnie zalewa...

Grześ
25-01-2009, 17:05
No to kibicujemy dzis wszyscy Norwegom i Macedonczykom :)

no no :zabki:

lecz bardziej "prawodobodobne" jest to by kibicować Niemcom by wygrali dziś z Norwegami i we wtorek z Danią. A My wygrywając z Norwegią z korzystnym bilansem bramkowym wyprzedzimy Danię...tylko czy się uda ? :fly: zobaczymy...

edit : jeśli będziecie oglądać mecz Niemcy : Norwegia to piszcie co jakiś czas wynik bo nie posiadam TVP SPORT a nie wiem czy na necie jest gdzieś bezpośrednia relacja. z góry dzięki !

Janek
25-01-2009, 17:06
jak nie wyjdziemy z grupy to tylko przez ta przegrana z Macedonia niestety albo tez przez Rosje ze nie potrafiła z Macedonia wygrac. To co dzis znowu nasi grali to jest kosmos reczna jakiej dawno nie widzialem oby tak dalej i do finalu ale pierw wyjsc z grupy o ktore bedzie ciezko nadal niestety

Flame
25-01-2009, 17:17
no no :zabki:

lecz bardziej "prawodobodobne" jest to by kibicować Niemcom by wygrali dziś z Norwegami i we wtorek z Danią. A My wygrywając z Norwegią z korzystnym bilansem bramkowym wyprzedzimy Danię...tylko czy się uda ? :fly: zobaczymy...

edit : jeśli będziecie oglądać mecz Niemcy : Norwegia to piszcie co jakiś czas wynik bo nie posiadam TVP SPORT a nie wiem czy na necie jest gdzieś bezpośrednia relacja. z góry dzięki !

Akurat lepiej, żeby Niemcy dziś przegrali z Norwegią, bo wtedy dalej będą mieć 5 punktów, Dania jak dzisiaj wygra to będzie miała 6. Wtedy jedni i drudzy będą musieli zagrać na maksa we wtorek. Pamiętajmy że liczą się jeszcze bramki. Dlatego trochę szkoda, że jeszcze taką serią pod koniec Serbowie strzlelili ich coś pięć.

Grześ
25-01-2009, 17:25
Akurat lepiej, żeby Niemcy dziś przegrali z Norwegią, bo wtedy dalej będą mieć 5 punktów, Dania jak dzisiaj wygra to będzie miała 6. Wtedy jedni i drudzy będą musieli zagrać na maksa we wtorek.

Flame wiem że lepiej ale ja napisałem tą bardziej "prawdopodobną" wersję i dodając jeszcze, trzeba się modlić by Dania (po porażce z Nami) nie rozwaliła za bardzo (bramki) Macedonię.

JACA
25-01-2009, 17:33
http://www.atdhe.net/live-tv-2616.html

Link do Norwegia-Niemcy

Grześ
25-01-2009, 17:37
dzięki :zabki:

Przemek
25-01-2009, 17:50
JACA-dzięki za link

Berki
25-01-2009, 17:59
bardzo wyrownany mecz.
oby Norwegia dala rade i zagramy z nimi byc moze bezposrednio o awans :)

Przemek
25-01-2009, 18:05
Ale jak Niemcy wygrają dzisiaj z Norwegami, to zapewnią sobie awans... i mecz z Danią będą mogli odpuścić Rolling Eyes
Najlepsze rozwiązania dzisiaj, to porażka Niemców i remis Duńczyków... wtedy wystarczy nam wygrana z Norwegami, bez względu na wynik meczu Niemcy - Dania
A tak poza tym zna ktoś porządna stronę z grupami itd. ?

Grześ
25-01-2009, 18:09
no i mamy remis do przerwy 12:12

Berki
25-01-2009, 18:09
http://www.croatia2009.com/eng_index.php

Krzyś
25-01-2009, 18:42
Tak jak pisze Przemek, jak Niemcy dzis wygrają, odpuszczą Danii.

ToJa
25-01-2009, 18:45
Jak to jest z czerwonymi kartkami??? Tak jak w nożnej gra się w osłabieniu czy można za tego z czerwoną kartką innego wprowadzić???

Berki
25-01-2009, 18:49
czerwona jest przede wszystkim za trzecia kare 2 minutowa danego zawodnika.
wiec po 2 minutach jakis inny go zastepuje.

Flame
25-01-2009, 18:50
Nie może już grać w meczu, a po dwóch minutach ktoś go zastępuje.

ToJa
25-01-2009, 18:54
Dziękuję ;-)

domin17_91
25-01-2009, 18:58
ale sie zle oglada mecz bez komentatora

Tevez
25-01-2009, 18:59
No i Norwegia pykła Niemcy. Patrząc na ten mecz obie drużyny powinny być w naszym zasięgu (dlatego nie wiem czemu tak wysoko przegraliśmy z Niemcami).
We wtorek czeka nas olbrzymia szansa i najważniejszy mecz na tych MŚ. Jeśli marzymy o wysokim miejscu to musimy wygrać i udowodnić że na nie zasługujemy.

Mina wąsatego trenera Niemiec po meczu lecącego na sędziego bezcenna:D

Przemek
25-01-2009, 19:03
O ja pierdziele jeszcze powtórki lecą ale polew
A tak poza tym to szkoda gorzej dla nas

domin17_91
25-01-2009, 19:04
hahaha koles lecial na niego jak w transie :D

Berki
25-01-2009, 19:06
ze niby dlaczego gorzej dla nas?
zajebiscie, ze Norwegowie wygrali z Niemcami, bo to przedluza nasze szanse na polfinal.

edit:
tu nie mozna byc minimalista. jestesmy wicemistrzami swiata i mysle, ze jesli nie awansujemy do polfinalow to juz to czy zajmiemy w grupie 3 czy 5 miejsce bedzie mialo male znaczenie.

ToJa
25-01-2009, 19:06
Lepszy chyba byłby remis bo Norwegia byłaby punkt za nami. W ogóle Niemcy chyba za bardzo się bawili w ostatnich sekundach.

Mina wąsatego trenera Niemiec po meczu lecącego na sędziego bezcenna:D
O co oni się ciepali???

Flame
25-01-2009, 19:07
Najlepiej jak mogło się stać, bo nawet jak Dania wygra z Macedonią(co jest pewne na 99,9%), to we wtorek jedni i drudzy będą musieli zagrać na maksa.

Niemcy ciepali się o to, że przy tym podaniu do obrotowego był faul w ostatnich 5 sekundach.

Krzyś
25-01-2009, 19:07
O ja pierdziele jeszcze powtórki lecą ale polew
A tak poza tym to szkoda gorzej dla nas

Przemek, przeczysz sam sobie:)

Grześ
25-01-2009, 19:08
ale jaja się porobiły :zabki:

od razu proszę o linka do meczu Dania : Macedonia jesli jest mozliwośc obejrzenia w necie :)

edit : chyba ten sam link będzie.

kosa
25-01-2009, 19:09
Zajebisty mecz.

Ale sędzia nieźle przyjebał Niemcom w końcówce. Już myślałem że ten trener dojczów mu przypierdoli z tej pięści.

Gdzie zobaczę Dania - Maceodnia.

Coraz większe szanse na wyjście z grupy.

PS. Super, że mecz bez komentarza. Nie ma nic lepszego niż wsłuchać się w trybuny i ławke.

Tevez
25-01-2009, 19:09
O to, ze sędzia kazał powtarzać tyle razy i przez to stracili remis. Bo według mnie w 10 sekund spokojnie by odrobili mając przewage dwóch zawodników.
Ten wynik to dla nas świetna wiadomość! Remis byłby dużo gorszą. Norwegowie jeśli z nami nie wygrają to nas już nie wyprzedzą. Dzięki nabiciu bramek Serbii wygramy z bramkami z każdym oprócz Niemiec.
Już jest świetnie, a gdyby jeszcze tak Dania przegrała, albo chociaż wygrała niewysoko to jesteśmy naprawdę blisko awansu. Pozostanie nam wygranie z Norwegami (będą w takiej samej sytuacji jak my).

Gdzie zobaczę Dania - Maceodnia.

Ten sam link, który podał Berki.

Tomi
25-01-2009, 19:13
Grześ, dokladnie ten sam jakby nie dzialal to wiecej linkow znajdziesz na stronie http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pozostale

Fontoni
25-01-2009, 19:23
czyli w przypadku wygranej z Norwegami moze nas praktycznie zalatwic tylko remis Dani i Niemcow?? no chyba ze dania wygra dzis bardzo wysoko z Macedonia

JACA
25-01-2009, 19:32
Dla nas najlepszy wynik z mozliwych. Niemcy jakby wygrali to w meczu z Dania postawilbym na Danie cala kase... A temu chujowi niemieckiemu sam bym tego wąsa ogolił :)

Flame
25-01-2009, 19:42
Niemcy nie mogą grać na remis z Danią, bo jak my przerżniemy z Norwegami to i tak odpadną, a gramy po nich.

JACA
25-01-2009, 20:04
http://www.atdhe.net/live-tv-2616.html Dania -Macedonia

Tevez
25-01-2009, 20:30
Teraz sam nie wiem. Liczą się bramki czy bezpośrednie mecze?

kosa
25-01-2009, 20:35
Bramki.

Grześ
25-01-2009, 20:39
Macedonia raczej bez szans ale i tak dzień na plus jeśli chodzi o naszą grupę i szanse Polaków na awans. We wtorek trzeba zrobić swoje a będzie dobrze :zabki:

qwazi
25-01-2009, 20:39
macie moze jakas dobra stronke gdzie mozna zobaczyc dokladne statystyki, liderow w bramkach itp itd.bylbym wdzieczny-szukam i na nic ciekaweg o nie natrafilem-oficjalana stronka IHF-zalosc, a strona turnieju sie nie otwiera.

domin17_91
25-01-2009, 21:11
byc moze macedonia sprawi niespodzianke !

Bart
25-01-2009, 21:12
Juz wczoraj bylo widac ze wleklak jest o klase lepszy od Jaszki, Jaca nie zgodze sie ze mija czas Lijewskich, pamietaj ze mlody gra z psychiczna blokada w głowie po kontuzji kolana a stary wymiata w obronie!!! Szkoda że Bielecki nie ma zbytnio formy ale jest Michał Jurecki.

JACA
25-01-2009, 21:19
Bart moze sie faktycznie zagalopowalem z tymi lijewskimi. Marcin dzis gral rewelacyjnie, nie bylo glupich strat, podan na pamiec w jego wykonaniu czy nieudanych, nieprzygotowanych rzutow...

Grześ
25-01-2009, 21:27
Szkoda że Bielecki nie ma zbytnio formy ale jest Michał Jurecki.

nie zwalałbym wszystkiego na forme. Bielecki jest po ostatnim mundialu kryty dokładniej. Tylko gdy otrzymuje piłkę doskakuje do niego 2-3 przeciwników... ciężko się gra przy takiej obstawie a i jego rzuty choćby w dzisiejszym meczu własnie przez to krycie nie były czyste.

brawa dla Macedonii za podjęcie walki z Duńczykami. Miło się ogląda ten mecz. I na trybunach wspaniała zabawa Macedończyków. Super.

JACA
25-01-2009, 21:29
Grzes , Bielecki jest bez formy...Nie wiem czy widziales w koncowce jego rzut ze az nasi sie za glowe złapali...To nie jest ten Bielecki co 2 lata temu...Ogladalem kilka meczy Bundesligi i tam rowniez nie blyszczy

Jaworzno
25-01-2009, 21:30
Hm z tego co wiem to Dania musi wygrac z ta Macedonia tak? I jak w koncu skonczyl sie mecz Niemcy-Serbia? Na moim live remis?

Bart
25-01-2009, 21:33
Według moich obliczen jesli Dania nie wygra wyzej niz 7 bramkami to zwyciestwo z Norwegia da nam awans bez wzgledu na mecz Niemców z Dania

Bart
25-01-2009, 21:35
NIestety nie wziałem pod uwage remisu w meczu Niemcy Dania :)

kosa
25-01-2009, 21:43
Jest dobrze, bo praktycznie 90% zależy od nas.

Wyjdziemy jeśli wygramy z Norwegia, a te 10% to to że Niemcy nie mogą zremisować z Danią...

Bart
25-01-2009, 21:46
Dokladnie jesli Niemcy zremisuja z Dania to musimy pokonac Norwegie 9 bramkami ( co patrzac na wczorajszy mecz z Dania i dzisiejszy z Serbia nie jest niemozliwe )

Berki
25-01-2009, 21:46
w kazdym razie kiedy my bedziemy grac, bedziemy znac juz wynik meczu Niemcy-Dania.
wydaje mi sie, ze bedzie dla jednych i drugich meczem o wszystko.

Fontoni
25-01-2009, 21:47
wygrali 8 ale to nic nie zmienia bo jak my wygramy z Norwegami 1 bramka a dania przegra chociaż 1 to i tak mamy awans

podsómowujac tylko remis Dani Z Niemcami sprawia ze nie awansujemy w przypadku wygranej z Norwegia

Grześ
25-01-2009, 21:50
Hm z tego co wiem to Dania musi wygrac z ta Macedonia tak?

Niemcy z Serbią grały wczoraj dlatego remis na "twoim" live bo był remis po 35:35 a dziś Niemcy przegrały z Norwegami 23:24 i pewnie o ten wynik Ci chodziło...

jest dobrze jak to kosa obliczył :zabki: My mamy +8 a Duńczycy +9 w bramkach a więc nasze zwycięstwo daje Nam AWANS !!! No chyba że w meczu Dania : Niemcy padnie remis ale nie liczę na to...

będzie dobrze...

FINALE OOOOOO FINALE OOOOOOO :D

Jaworzno
25-01-2009, 21:59
Przy rownej ilosci punktow decyduje: a) punkty miedzy zainteresowanymi druzynami b) roznica goli miedzy nimi

Grześ
25-01-2009, 22:04
odpowiedz b :zabki: decyduje bilans bramkowy

Grześ
25-01-2009, 22:10
Dokladnie jesli Niemcy zremisuja z Dania to musimy pokonac Norwegie 9 bramkami ( co patrzac na wczorajszy mecz z Dania i dzisiejszy z Serbia nie jest niemozliwe )

nie masz racji. Jeśli Dania zremisuje z Niemcami to będzie miała 7 pkt , Niemcy 6 a My (nawet jak pokonamy 30:0 Norwegię) to będziemy mieli 6 pkt i odpadniemy....

trzeba się modlić by we wtorkowym meczu o 17:30 nie padł remis a pózniej by nasi wygrali z Norwegią.

Tevez
25-01-2009, 22:13
Grześ, jeśli będziemy mieli 6 pkt i decyduje bilans bramkowy to będziemy przed Niemcami jeśli wygramy 30:0 :)

Dużo bardziej opłacałoby się nam, żeby decydowały wyniki bezpośrednich spotkań.
Bo teraz nie zdziwi mnie wcale jeśli Duńczycy zremisują z Niemcami. Wtedy obydwie drużyny wychodzą z grupy. Mecz pewnie będzie wyrównany i w końcówce może im się już nie chcieć grać. Gdyby decydowały bezpośrednie wyniki Niemcy baliby się Norwegii i zrobili wszystko, żeby wygrać

Grześ
25-01-2009, 22:16
heh fakt troszke się zapędziłem tylko że Niemcy mają +16 w bramkach a tak wysoko nie pokonamy Norwegii (prosze mojego przykładu z posta powyżej nie brac pod uwagę :hihi: )

Bart
25-01-2009, 22:25
Grześ, jeśli będziemy mieli 6 pkt i decyduje bilans bramkowy to będziemy przed Niemcami jeśli wygramy 30:0 :)

Dużo bardziej opłacałoby się nam, żeby decydowały wyniki bezpośrednich spotkań.
Bo teraz nie zdziwi mnie wcale jeśli Duńczycy zremisują z Niemcami. Wtedy obydwie drużyny wychodzą z grupy. Mecz pewnie będzie wyrównany i w końcówce może im się już nie chcieć grać. Gdyby decydowały bezpośrednie wyniki Niemcy baliby się Norwegii i zrobili wszystko, żeby wygrać

http://www.*********/reczna/1,78466,6201108,MS__Awans_Polakow__prawie__w_ich_r ekach_.html

Ma ktos gdzies linka do regulaminu mistrzostw bo z powyższego artykułu wynika ze licza sie bezposrednie mecze

Jaworzno
25-01-2009, 22:26
Patrze na Przeglad Sportowy a tam pisza ze przy rownej ilosci pkt licza sie bezposrednie mecze! Teraz kalkulacja jest prosta. My musimy wygrac z Norwegia a w meczu Niemcy-Dania nie moze byc remisu!

Mar1964ciN
25-01-2009, 22:32
Nie ma co już kalkulować. Czekamy na szpile i trzymamy kciuki za naszych i brak remisu w meczu Dania-Niemcy.

Robin
25-01-2009, 22:33
Patrze na Przeglad Sportowy a tam pisza ze przy rownej ilosci pkt licza sie bezposrednie mecze! Teraz kalkulacja jest prosta. My musimy wygrac z Norwegia a w meczu Niemcy-Dania nie moze byc remisu!

Dokładnie tak :) Ino kurde mecz z Norwegią to bydzie cięzka wojna.

kosa
25-01-2009, 22:40
O kurwa.

Tym lepiej dla nas :-)

Ależ to będzie wtorek.

Najlepiej jakby Dojcze wygrały, wtedy Norwegia nie ma żadnych szans i może nam odpuści...

Jaworzno
25-01-2009, 22:40
Czyli jak ktos chce wygrac spora kase to grac X w meczu Dania-Niemcy:)

kosa
25-01-2009, 22:42
Błąd Jaworzno.

Niemcy nie zagrają na remis, bo jak nas ogra Norwegia, to Dojcze wypadają.

Jaworzno
25-01-2009, 23:04
A wiadomo czy o tej samej godzinie bede mecze? Bo to wiele zmienia:) jestem ciekaw ile buki zaplaca za nasze zwyciestwo. Mysle ze sporo kasy zamroze w ten mecz, wg mnie na 90% wygramy

Tevez
25-01-2009, 23:09
Nasz mecz jest później.
Nie zdziwiłbym się jakby niektórzy bukmacherzy w ogóle nie pozwalali tych szpilów obstawiać.

Grześ
25-01-2009, 23:09
Macedonia : Serbia 15:30
Dania : Niemcy 17:30
POLSKA : Norwegia 20:15

Chrmik
25-01-2009, 23:20
dobry wtorek z handballem... wypas :) dwa mecze o awans!
nie spodziewałem się, że tak dobrze dla nas ułożą się wszystkie wyniki, że z zerowym dorobkiem z pierwszej grupy będzie okazja wyjść...
w drugiej grupie wedle przewidywań, bez niespodzianek... swoją drogą Mistrzostwa Świata... 12 drużyn w górnej połówce - 11 Europa... Korea rodzynek - 0pkt

kurna, wielbie ten sport :)

Grześ
25-01-2009, 23:43
dobry wtorek z handballem... wypas :) dwa mecze o awans!

szkoda że w robocie będe siedział ale mam nadzieję że ktoś uraczy mnie smsem z wynikiem. ToJa ? :zabki:

w3g
26-01-2009, 05:39
Największe jaja będą jak Niemcy wylecą...

Bart
26-01-2009, 09:10
Jeśli w pierwszym meczu bedzie remis to wtedy chciałbym porazki z norwegią żeby te bufony odpadły :)

domin17_91
26-01-2009, 10:26
"... Teraz Niemcy, by zająć jedno z dwóch pierwszych miejsc w grupie i awansować do półfinału muszą we wtorek wygrać z lub zremisować Danią, ale w przypadku remisu drugim warunkiem jest wygrana Polaków z Norwegią." zrodlo interia.pl

Przeciez nie moze byc remisu miedzy Niemcy - Dania. Co oni pisza?

Berki
26-01-2009, 10:28
dobrze pisza.
jesli Niemcy zremisuja, to zeby Niemcy awansowali my pozniej musimy wygrac badz zremisowac z Norwegia.
w wypadku rownej ilosci pkt miedzy Niemcami i Norwegia, awans uzyskaja Norwegowie.
tam nie pisza o nas, tylko o Niemcach.

Krzyś
26-01-2009, 10:55
Nie dość, że w przegranym meczu z Norwegią Niemcy stracili cenny punkt, to jeszcze ze składu wypadł im główny środkowy rozgrywający. Dla Michaela Krausa mistrzostwa świata już się skończyły.

Po spotkaniu z Norwegią Kraus wylądował w szpitalu w Zadarze. Jak się okazało kontuzja kostki uniemożliwia mu dalszą grę na turnieju w Chorwacji.

To nie koniec problemów Niemców. W decydującym o awansie do półfinału dla mistrzów świata meczu z Danią nie zagrać może także Pascal Hens. Występ lewego rozgrywającego zespołu Heinera Branda jest mocno niepewny z powodu urazu uda.

Nie wiadomo jeszcze jak poważnego. Lekarz niemieckiego zespołu, Berthold Hallmaier, przyznaje, że kolejne występy "Frytki" na MŚ w Chorwacji stoją pod znakiem zapytania

Szanse Niemców na dobry wynik na MŚ bez ich dwóch czołowych zawodników drastycznie spadają w dół. By zagrać w półfinale muszą przecież ograć silnych Duńczyków, a bez Hensa i Krausa będzie to dla nich piekielnie trudne zadanie.

Artis
26-01-2009, 12:31
polska to taki dziwny kraj, że mimo iż mamy jakąs drużynę, zawodnika dobrej klasy to i tak jak przychodzi do decydującego pojedynku cos pęka i potem zostaje niedosyt.mam nadzieję, że tym razem sie to zmieni

w3g
26-01-2009, 12:37
Warianty wejścia Polaków:
Rozważmy trzy warianty:

1. Polska pokonuję Norwegię, Niemcy wygrywają z Danią. Przy takim scenariuszu pierwsze miejsce w grupie zajmują Niemcy, którzy jako jedyni mają siedem punktów. Polacy i Duńczycy będą mieli po sześć "oczek" i o awansie Polaków zadecyduje nasze bezpośrednie zwycięstwo (32:28 w sobotę).

2. Polska pokonuje Norwegię, Dania Pokonuje Niemcy. W tym przypadku z pierwszego miejsca awansują Duńczycy (osiem punktów), Polacy przechodzą do półfinału (sześć punktów) a Niemcy (5 punktów) żegnają się z imprezą.

3. Polska pokonuje Norwegię, Dania remisuje z Niemcami. To najgorszy przypadek. Z Grupy awansuje Dania (7 punktów) i Niemcy (6 punktów). Polacy też mają na koncie 6 "oczek" ale przegrali bezpośredni pojedynek z Niemcami.

Jedno jest pewne. Niemcy nie mogą zagrać nie fair, i umówić się z Duńczykami na remis. Wówczas bowiem może się zdarzyć że Norwegia pokona pozbawionych nadziei na półfinał Polaków i... awansuje kosztem naszych zachodnich sąsiadów. W tej sytuacji: 1. Dania (7 pkt.) 2. Norwegia (6 pkt.) 3. Niemcy (6 pkt., ale porażka w meczu z Norwegami).

Z drugiej strony, jeśli Niemcy pokonają Danię, Norwegowie stracą szanse na awans, i mecz z Polakami nie będzie miał dla nich znaczenia.

Mimo wszystko u buków postawie dziś na Norwegie...:dead:

Jaworzno
26-01-2009, 13:39
Kurs na Polske to 1.50. Tylko tak jak mowi Artis zeby sie nie spalili. Dzis powinna wygrac Rosja, Tunezja, Argentyna, Hiszpania

Yaro
26-01-2009, 13:48
polska to taki dziwny kraj, że mimo iż mamy jakąs drużynę, zawodnika dobrej klasy to i tak jak przychodzi do decydującego pojedynku cos pęka i potem zostaje niedosyt.mam nadzieję, że tym razem sie to zmieni

Jutro przed nimi gra właśnie para Dania-Niemcy i jak po tym meczu będzie jasne, że wystarczy nam zwycięstwo to właśnie lepiej, żeby Wenta ich ostudził od zmysłów, że zagrają z Francją w półfinale bo jeszcze 60 minut ciężkiego boju z Norwegią ich czeka. Mam nadzieję, że taktyka jak z Danią i Serbią będzie, że nastrzelają na początku dużo bramek, żeby przewaga była a później spokojnie kontrolować mecz, chodź z Danią raz ciepło mieli, ale Szmal był wtedy kiedy miał być. Jutro liczę, że Bielecki wreszcie się rozkręci.

Yaro
26-01-2009, 15:57
http://pl.youtube.com/watch?v=mUTyarGaYQY :lol2:

Kattowitz
26-01-2009, 16:20
haha wyglada jakby mial za soba 15lat staz w chalaniu jaboli

Niemcy wygrywają z Danią, Norwegia z Polska, i igrzyska trwaja dalej !

krepel83
27-01-2009, 12:11
Na jakim kanale oprócz tvp sport pokazują dziś mecz Dania - Niemcy ?? W programie jest niby na Dsf-ie ale o godz 22........z góry dzięki za info

Flame
27-01-2009, 12:13
Jak znam życie to RTL pewnie...

Przemek
27-01-2009, 16:59
Ma ktoś link do meczu niemców na żywo ??

ethan
27-01-2009, 17:05
http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pozostale

WiecznY
27-01-2009, 17:11
To jak teraz Polska wygra z Norwegami to mamy szanse na finał? Bo ni chu chu tego nie kumam..

Gumi$
27-01-2009, 17:15
jeśli wygramy z Norwegią a Dania nie zremisuje z Niemcami to awansujemy.

WiecznY
27-01-2009, 17:19
Czyli Dania moze przegrac albo wygrac byle nie zremisowali?

Bonus
27-01-2009, 17:20
tak

Jaworzno
27-01-2009, 17:27
Dania-Niemcy http://www.atdhe.net/live-tv-2674.html

Przemek
27-01-2009, 17:29
http://www.itvp.pl/player.html?mode=2&channel=452&video_id=21150
Tu masz z Polskim komentarzem

JACA
27-01-2009, 17:30
Jak kmus nie dziala ten od Jaworzna to tu macie inny : http://www.atdhe.net/live-tv-2675.html

domin17_91
27-01-2009, 17:59
jak na razie dania - niemcy łeb w łeb.

Przemek
27-01-2009, 18:53
no kurwa zeby wrescie ktoś wyjdzie na 2-3 bramkowe prowadzenie

domin17_91
27-01-2009, 18:55
tylko raz chyba byla sytuacja ze niemcy prowadzili dwoma bramkami, ale dunczycy szybko to odrobili i ciagle ida leb w leb.

domin17_91
27-01-2009, 18:55
dania 2 bramkowe prowadzenie ! wreszcie.

sory za 2 posty ale cos brak edycji.

Flame
27-01-2009, 19:00
Na razie fatalnie to wygląda...

Ufffffff, już się bałem.

Mateusz
27-01-2009, 19:03
Jestttttttttttttttttt

ethan
27-01-2009, 19:05
jo Wos jebia ale nerwy teraz żeby yno Ci nasi to wykorzystali

Tevez
27-01-2009, 19:06
Jak się teraz tak denerwowałem to nie wiem co zrobie wieczorem.

JACA
27-01-2009, 19:11
Az chcialoby sie zaspiewac auf wiedersehen, auf wiedersehen :cham:

kosa
27-01-2009, 19:12
Kurwa.

A jak my zremisujemy?

To tabela:

Niemcy 5
Polska 5
Norwegia 5
Serbia 5

I co wtedy?

Patyk TzN
27-01-2009, 19:13
Niemcy do domu!!

My wygrywamy, awansujemy, remis lub porazka to Norwegia awansuje. Tak czy inaczej Niemcy do domu:)

vaniTe
27-01-2009, 19:13
Stosunek Bramkowy ale mogę sie mylić

Tomson
27-01-2009, 19:14
... wykasujcie ten post. Net mi muli.

vaniTe
27-01-2009, 19:17
Wiecie Czy gdzieś w Katowicach jest "miły" Pub gdzie można obejrzeć mecze z MŚ ? Mecz Polska-Norwegia oraz późniejsze (Finał,Pół finał itd.)

kosa
27-01-2009, 19:18
Ta ale inne też mają po 5 pkt.

Będzie chyba tak:

Tabela pomocnicza, pomiędzy zespołami które mają 5 pkt:

kolejno nazwa, punkty pomiędzy rywalami, stosunek bramek.

Niemcy 3 +6
Polska 3 +5
Norwegia 3 0
Serbia 3 -11

czyli jak zremisujemy wchodzą Dojcze...

Policzcie sami:

Polska - Serbia 35:23
Norwegia - Niemcy 25:24
Niemcy - Serbia 35-35
Niemcy - Polska 30-23
Polska - Norwegia remis
Serbia - Norwegia 27-26

Kattowitz
27-01-2009, 19:18
kosa w tym wypadku Niemcy dalej heh

JACA
27-01-2009, 19:21
Przy remisie wchodza helmuty bo maja najlepszy bilans bramek i zadna tabela pomocnicza tylko bilans bramek z wszystkich 5 spotkan

kosa
27-01-2009, 19:24
Czemu Jaca taki przepis?

Gdzie to masz napisane?

Jeśli jest tak jak piszesz, to regulamin pomyłka. Bo skoro w przypadku równej liczby punktów dwóch zespołów decyduje mecz bezpośredni, to czemu jak liczba punktów u czterech jest taka sama to nagle stosunek bramek.

Nie zmienia to jednak faktu, że wchodzę Dojcze.

Ale nie wierze by był taki regulamin jak piszesz JACA.

Jaworzno
27-01-2009, 19:26
Wtedy robi sie pomocnicza tabele i kurwy wchodza

kosa
27-01-2009, 19:27
No właśnie a nie stosunek bramek.

Patyk TzN
27-01-2009, 19:29
Czemu Jaca taki przepis?

Gdzie to masz napisane?

Jeśli jest tak jak piszesz, to regulamin pomyłka. Bo skoro w przypadku równej liczby punktów dwóch zespołów decyduje mecz bezpośredni, to czemu jak liczba punktów u czterech jest taka sama to nagle stosunek bramek.

Nie zmienia to jednak faktu, że wchodzę Dojcze.

Ale nie wierze by był taki regulamin jak piszesz JACA.

decyduje ta mala tabelka meidyz tymi druzynami co maja tyle samo ptk... ale... i tak niemcy awansuja wtedy bo czy patrzac na mecze miedzy druzynami "malej grupy" czy na mecze calego turnieju niemcy i tak i tak najlepszy bilans bramek maja;/

kosa
27-01-2009, 19:30
Czyli kurwa jak będzie remis to odpadniemy przez to że Dojcze nam ciepły jedna brama za dużo...

Ja pierdolę, a czujecie jakby się te Helmuty cieszyły?

Patyk TzN
27-01-2009, 19:34
mozna powiedizec ze Serbia dzis zagrala pod Niemcy... na awans nie mieli szans, bo musieliby wygrac 30-ma golami, a przez to ze wygrali rpzedluzyli szanse Niemieców tylko...

kosa
27-01-2009, 19:35
No dokładnie tak. Bo gdyby zdupili, to wtedy w przypadku remisu weszliby Norwegowie...

Patyk TzN
27-01-2009, 19:37
No dokładnie tak. Bo gdyby zdupili, to wtedy w przypadku remisu weszliby Norwegowie...

nie liczmy na remis. Polacy tylko zwyciestwo!!!

DML
27-01-2009, 19:49
momentami mozna bylo zwatpic w sens sportu jak dunski torman puszczal racucha na kolejny remis ale jednak liczy sie koncowe wrazenie,
sie wkurwialy niemiaszki niemilosiernie po ostatniej syrenie heh

qwazi
27-01-2009, 19:52
nie liczmy na remis. Polacy tylko zwyciestwo!!!

bo tylko zwyciestwo daje awans-remis tylko w kontekscie szwabskich-ale nasi albo wdupia albo wygraja-byleby niemcy nie zagrali dalej:)

Krzyś
Czyli kurwa jak będzie remis to odpadniemy przez to że Dojcze nam ciepły jedna brama za dużo...

Ja pierdolę, a czujecie jakby się te Helmuty cieszyły?

nie panikuj mody!!!

Nasi pokażą na co ich stać.

I nie pisać tutaj o Niemcach to i tamto, bo to swiadczy o niczym innym jak o naszych narodowych kompleksach (to samo sie tyczy w stosunku do Rosji)!!!
Powoli mnie to zaczyna wkurzać.

Patyk TzN
momentami mozna bylo zwatpic w sens sportu jak dunski torman puszczal racucha na kolejny remis ale jednak liczy sie koncowe wrazenie,
sie wkurwialy niemiaszki niemilosiernie po ostatniej syrenie heh

mnie rozwalały jak drużyna prowadząca nagle gubiła piłkę z rąk i znowu przypadkowy remis... na szczescie german nie trafil 40 sek przed koncem w bramke... teraz znow Niemcy powiedza ze ich oszukali sedziowie ze za co kary minutowe? bo jak Niemcy nie wygraja to znacyz ze ich oszukali, przeciez Niemcy to najwspanialszy kraj na swiecie i oni zawsze wygrywaja i nikt znimi nie ma szans...

Janek
nerwy, nerwy i jeszcze raz nerwy oby Polacy szybko ładnie pieknie zagrali pierwsza połowe i zrobili taka przewage jak w ostatnich dwoch meczach to bedzie spokojnie bo moje serce po meczu duńczykow juz jest w stanie przed zawalowym a co dopiero jak jeszcze tak beda grali Polacy to zle to widze

qwazi
27-01-2009, 19:54
nie panikuj mody!!!

Nasi pokażą na co ich stać.

I nie pisać tutaj o Niemcach to i tamto, bo to swiadczy o niczym innym jak o naszych narodowych kompleksach (to samo sie tyczy w stosunku do Rosji)!!!
Powoli mnie to zaczyna wkurzać.

tylko ze z Rosja to juz potrafimy wygrac, w siate, reczna, noge-a ze szwabami...to jeszcze w siate mamy sznase:)-jak narazie.
ale kompleks szwabskich mamy-nie gadaj...

Patyk TzN
27-01-2009, 19:55
Jedizemy po medal! Bez odbioru!:) ide opanowac nerwy i niech oczy odpoczna przez te kilkanascie minut :)

Krzyś
27-01-2009, 19:56
qwazi, to pisze, że go mamy:)

qwazi
27-01-2009, 20:09
qwazi, to pisze, że go mamy:)

ja:), tylko ze rosji to juz sie nie tyczy od paru lat:D

kosa
27-01-2009, 20:55
Kurwa ale emocje.

Przemek
27-01-2009, 20:58
Teraz to jeszcze nie tak wielkie ale czuje że jak tak dalej pójdzie to po domu będe rzucał bobkami co jeszcze zostały z świąt.Dobrze że ten wielkolud szedł bo huj faulował bez reakcji sędziów

Krzyś
27-01-2009, 21:28
echhh, te ich straty ... po wszystkim chyba.

ziomek
27-01-2009, 21:36
lipton raczej ;x

domin17_91
27-01-2009, 21:38
po huj tak dlugo przeprowadzaja akcje. do konca pare minut, a oni sie bawia. wyskoczyc z 2 lini przykurwic i tyle.

vaniTe
27-01-2009, 21:40
Ile czasu do konca i jaki wynik ?

Przemek
bede mniał zawał

Krzyś
Niemcy:)

leje z tego ...;/ echhh

Mateusz
27-01-2009, 21:41
Jest kurwa jest !!

ziomek
hahaha o kurwa :D

domin17_91
Kurwa jest !!!!! Gramy dalej !!!!

Krzyś
Kuuurwaaaa niemozliwe!!!!!

Kapeć
kurwaaaaaa zawał mam !

henka
Ja pierdooooooooooooooooleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

IRAS
27-01-2009, 21:42
Salto z radości zrobiłem :fly:

Przemek
Ja pierdole mamy półfinał kurwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!

Tukker
Nie wierzyłem że kiedykolwiek sie bede trząsł z radości po meczu piłki ręcznej! Brawo panowie brawo!!

cysiu
27-01-2009, 21:43
wiara czyni cuda :fly:

ale faaaaaaaaaaaaaaart :cham:

kosa
27-01-2009, 21:44
JESTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

Piekne

Popłakałem sie...

Chudy NFG
27-01-2009, 21:45
No fart niemilosierny ... ale wygrali lepsi BRAWO POLSKA !!!

Lars Ulrich
echhh, te ich straty ... po wszystkim chyba.i co kurwa ?

Pavveuek
kurwa łzy w oczach jak ta pilka leciala to były wieki ale wpadła

Gumi$
27-01-2009, 21:46
kurwa, kurwa, kurwa...

aż mama zaklnęła...

ja pierdole...

Shellu
27-01-2009, 21:47
"Macie dużo czasu"

Wenta mistrz!

Kapeć
27-01-2009, 21:47
i co kurwa ?

Superbohater czuwa :cham:

dla takich chwil jak ta warto żyć : )

Wiciowiec
27-01-2009, 21:48
Mamy więcej szczęścia niż rozumu, a Lijewscy to powinni teraz całą noc Bogu dziękować, bo jakbyśmy przegrali to byłaby to głównie ich wina...
Powiem szczerze, że drugiej połowy już praktycznie nie oglądałem,widać moja wiara jest słaba..ale udało się!!!

domin17_91
Wenta niesamowicie spokojny podczas tej przerwy technicznej.

kosa
Bogdan Wenta:

"Spokojnie mamy dużo czasu"

w 59:46 przy stanie remmisowym i piłce dla Norwegów.

MISTRZ

Krzyś
27-01-2009, 21:49
i co kurwa ?

a nic kurwa!

W koncu jebany fart przy nas. I nie mow mie ze wiezryłeś przy 2 bramkach przewagi na 1,5 min

gupota nrwegow i tyle!:)))
brawo polacy!

Tomi
27-01-2009, 21:50
kosa dokaldnie jego slowa mnie rozwalily!!!
szczerze nie wierzylem ze zdolamy to jeszcze wyciagnac!!!!!!!!
brawo chlopaki kjedziemy na majstra :D

Przemek
27-01-2009, 21:50
Do tej pory mi sie nogi trzęsą
Chciałbym zobaczyc minę trenera szkopów :)

Koral
27-01-2009, 21:53
ooo kurwa, ale przezycia

wkurwiony wyłaczyłem mecz w 57min, włączyłem kompa, dla odstresowania firma w słuchawkach i nagle słysze pisk siostry w pokoju obok... Myslalem, ze znowu wyjebal jej spod lozka pajak gigant, ide wiec na zwiady co sie stalo, wchodzę do pokoju, patrze na TV, a tutaj Polacy sciskaja sie i ciesza ze zwyciestwa ;)

Impossible is nothing!

POLSKA!

marcin GieKSa
27-01-2009, 21:53
cos niesamowitego!!! brawo Polacy!!!

Janek
27-01-2009, 21:55
ja pierdole umarlem i zyje dalej ale po takim meczu to chyba jak nie zdobedziemy mistrza to tylko na wlasne zyczenie szczescie nam sprzyjalo i to bardzo teraz w piatek chorwacja ale pierw musze dojsc do siebie po tym meczu zeby ogladac kolejny bo naprawde jeszcze to sie przezywa

domin17_91
z kim nam teraz przypadnie sie zmierzyc?

hubertoo
suuuper sprawa !!!!

papa Niemcy :D

Studi
27-01-2009, 21:56
Ok. z Chorwacja

Adik1964
27-01-2009, 21:57
z kim nam teraz przypadnie sie zmierzyc?

Chorwacja!

JACA
27-01-2009, 21:57
Z chorwacja. I ja sie ciesze ze z nimi bo Chorwaci beda grac pod olbrzymia presja...Szok kurwa ogolnie stal sie cud...

Lars Ulrich
27-01-2009, 21:59
taka chamska końcówka marzenie..

Homer
27-01-2009, 21:59
O której gramy półfinał w piątek ?

Arczi
27-01-2009, 22:02
17.30

JOH
27-01-2009, 22:02
z Chorwacją gospadarzami to lepszy dla nas przeciwnik.
Ten mecz oglądałem z przerwami za duże nerwy
już wiara mnie opuściła ale walczyć trzeba do końca
3 sekundy do końca , kto by przewidział taki dramatyczny mecz.
Niemiaszki do dom...

Robin
27-01-2009, 22:04
na kolanach ostatnie sekundy sie oglądało :)

ToJa
27-01-2009, 22:04
Przy stanie 30-30 myślałam że mnie coś trafi. Pomyślałam nawet że niepotrzebnie to strzeliliśmy bo szkopy wejdą.
A teraz pytanie za 100 punktów: kto strzelił ostatnią bramke??? :hihi:

domin17_91
27-01-2009, 22:05
siódmiak

Łaku
27-01-2009, 22:06
Brawo!

mario
27-01-2009, 22:07
To jest jakaś masakra panowie....

Prawie do końca wierzyłem! Prawie, bo jednak jak Norwedzy (swoją drogą nie wiedziałem, że takie fajne dupy tam mają) wycofali bramkarza to straciłem nadzieję.

Wielki szacunek Panowie!!!

czacha
27-01-2009, 22:10
Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Noż ja pierdole....CUDO!! Warto ogladać te głupie mecze dla takich chwil !!

Patyk TzN
27-01-2009, 22:35
powiem tak... to było niesamowite... ale... pisałem kilka stron wczesniej ze Serbia zagrała pod Niemców. Teraz musimy dziękować Serbii. Dzięki zwycięstwu Serbii Norwegii remis nie dawał awansu... i tylko dzieki temu wycofali bramkarza. Wyobraźmy sobie ze Serbia nie wygrała... Norwegia trzyma piłke rpzez te 10 sekund i jeidzmey do domu... Dziękuję Bogu ze pod taką presją Siódmiak trafił z niemalże całego boiska w ta chujowo małą bramkę. Po raz peirwszy szczescie sie do nas usmiechnelo. Zawsze było ze to my mielismy pecha, a dzis nawet Niemcy zagrały pod nas... ten rzuc Niemca 40 sekund przed koncem który mógł dac nam remis... na szczescie nie trafił i poszła kontra Danii wtedy :)

ALLELUJA!:)

Bart
27-01-2009, 22:37
Trener Norwegów przegrał im mecz!!! Mielismy szczęscie ze wycofali bramkarza dobrze z eprzebudził sie Bielecki i trochę Jurasik oni trzymali nam wynik w koncowce!!!

desant07
27-01-2009, 22:37
Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Noż ja pierdole....CUDO!! Warto ogladać te głupie mecze dla takich chwil !!

oby taki HAPPY END był na Bukowej pod koniec rundy!:foch:

JACA
27-01-2009, 22:38
Przezyjmy to jeszcze raz :)

http://pl.youtube.com/watch?v=Do8PEGt4LDM

kosa
27-01-2009, 22:43
Trener Norwegów przegrał im mecz!!! Mielismy szczęscie ze wycofali bramkarza dobrze z eprzebudził sie Bielecki i trochę Jurasik oni trzymali nam wynik w koncowce!!!

Nie wiesz co piszesz.

Nie przegrał im meczu. Musieli zaryzykować. To czy wejdzie Polska czy Niemcy, to im jebało.

Shellu
27-01-2009, 22:43
Drugi cel czyli wyjście na prowadzenie został w dramatycznych okolicznościach osiągnięty.

Ale nie zapominajmy o tym pierwszym - mimo że przez większość czasu utrzymywała się schemat 1-2 bramki straty do Norwegii - kontakt był ciągle utrzymany. To też ważne.

Potok
27-01-2009, 22:46
Przyznaje się nie wierzylem.
Ale spiel

Bart
27-01-2009, 22:47
Nie wiesz co piszesz.

Nie przegrał im meczu. Musieli zaryzykować. To czy wejdzie Polska czy Niemcy, to im jebało.

Sory Kosa ale to ty nie wiesz co piszesz nie mowie ze nie musieli ryzykowac ale nie mieli przygotowanego zadnego wariantu rozegrania tego fragmentu gry. To powinno byc kombinacyjne zagranie a nie zwykla wymiana pilek i prosze nie pisz ze nei wiem o czym mowie bo Pilka reczna intreresuje sie od urodzenia :) Na pierwszych meczach bbylem jak mialem 2 latka. Troche mie zawsze wkurza jak przy tego typu imprezach jest zawsze mnostwo znawcow tematu. Ale zeby nie bylo to najwazniejsze ze gramy dalej . Chorwacja lezy nam bardziej niz Francja i naprawde pomimo tego ze sa oni gospodarzami to mamy duze szanse!!!

Kapeć
27-01-2009, 22:51
Przezyjmy to jeszcze raz :)

http://pl.youtube.com/watch?v=Do8PEGt4LDM

tvp już działa :)

tutaj jest na legalu - http://www.tvp.pl/sport

Patyk TzN
27-01-2009, 22:56
Sory Kosa ale to ty nie wiesz co piszesz nie mowie ze nie musieli ryzykowac ale nie mieli przygotowanego zadnego wariantu rozegrania tego fragmentu gry. To powinno byc kombinacyjne zagranie a nie zwykla wymiana pilek i prosze nie pisz ze nei wiem o czym mowie bo Pilka reczna intreresuje sie od urodzenia :) Na pierwszych meczach bbylem jak mialem 2 latka. Troche mie zawsze wkurza jak przy tego typu imprezach jest zawsze mnostwo znawcow tematu. Ale zeby nie bylo to najwazniejsze ze gramy dalej . Chorwacja lezy nam bardziej niz Francja i naprawde pomimo tego ze sa oni gospodarzami to mamy duze szanse!!!

wiesz... zrobil co mogl, mieli rpzewage, jednego zawodnika bez krycia... moze rzeczywiscie jak mowisz nie mieli rzadnego wariantu... ale wydaje mi sie ze malo ktory trener ma przygotowany jakis wariant na wypadek jakby byl remis 10 sek przed koncem i gra bez bramkarza...

kosa
27-01-2009, 22:58
Hm no według mnie aż tak głupio nie zagrali. Próba przerzutu do obrotowego (?) i ten byłby sam na sam.

Zabrakło precyzji.

Bart
27-01-2009, 23:01
wiesz... zrobil co mogl, mieli rpzewage, jednego zawodnika bez krycia... moze rzeczywiscie jak mowisz nie mieli rzadnego wariantu... ale wydaje mi sie ze malo ktory trener ma przygotowany jakis wariant na wypadek jakby byl remis 10 sek przed koncem i gra bez bramkarza...

Według mnie kazdy trener powinien miec przygotowany taki stały fragment, to jest tak jak w koszykówce.
Ale to nie jest najwazniejsze wazne ze Polska jest w półfinale!!!

Bart
27-01-2009, 23:02
Hm no według mnie aż tak głupio nie zagrali. Próba przerzutu do obrotowego (?) i ten byłby sam na sam.

Zabrakło precyzji.

Ale do te akcji nie byl potrzebny dodatkowy zawodnik przynajmniej tak to wygladało z mojego punktu widzenia ale to ju jest historia :)

JACA
27-01-2009, 23:07

To są MS a nie benefis pozegnalnny zasluzonego pilkarza...Jadac na taka impreze nalezy miec przetrenowane wszystkie mozliwe scenariusze...Nawet te z pogranicza science-fiction tak jak dzis...

Berki
27-01-2009, 23:22
jak tu nie kochac sportu? :)

Bart - Norwegowie zagrali na zasadzie albo my, albo oni.
widac tez nie lubia Szwabow :cham:

Patyk TzN
27-01-2009, 23:23
BÓG jest POLAKIEM i gra w ręczną :)

Bart
27-01-2009, 23:28
powiem tak... to było niesamowite... ale... pisałem kilka stron wczesniej ze Serbia zagrała pod Niemców. Teraz musimy dziękować Serbii. Dzięki zwycięstwu Serbii Norwegii remis nie dawał awansu... i tylko dzieki temu wycofali bramkarza. Wyobraźmy sobie ze Serbia nie wygrała... Norwegia trzyma piłke rpzez te 10 sekund i jeidzmey do domu... Dziękuję Bogu ze pod taką presją Siódmiak trafił z niemalże całego boiska w ta chujowo małą bramkę. Po raz peirwszy szczescie sie do nas usmiechnelo. Zawsze było ze to my mielismy pecha, a dzis nawet Niemcy zagrały pod nas... ten rzuc Niemca 40 sekund przed koncem który mógł dac nam remis... na szczescie nie trafił i poszła kontra Danii wtedy :)

ALLELUJA!:)

Według moich obliczen gdyby Serbia nie wygrała a polska zremisowała z norwegia to i tak weszli by niemcy. Była by tabela z 3 druzyn Polski Niemiec i Norwegi i w tym układzie Niemcy mieliby +6 a norwegia +1

Gumis
27-01-2009, 23:30
Może to dziwne, ale akurat przed transmisją meczu Siódmiak był w TV i prosił o doping, bo dadzą z siebie wszystko - no i wywiązał się z tego o czym mówił.

Wenta mistrz w przerwie!

JACA
27-01-2009, 23:32
A ja mysle ze duze uklony naleza sie Serbom...Ich gol w ostatnich 5 sekundach z Niemcami pozwolil zremisowac mecz dziek iczemu niemiaszkom braklo tego 1 pktu...

Patyk TzN
27-01-2009, 23:35
Według moich obliczen gdyby Serbia nie wygrała a polska zremisowała z norwegia to i tak weszli by niemcy. Była by tabela z 3 druzyn Polski Niemiec i Norwegi i w tym układzie Niemcy mieliby +6 a norwegia +1

niee...
Niemcy: wygrana z Polska, przegrana z Norwegia = 2 ptk
Polska: remis z Norwegia, przegrana z Niemcami = 1 ptk
Norwegia: wygrana z Niemcami, remis z Polska = 3 ptk

Minitabela:
Norwegia 3 ptk
Niemcy 2 ptk
Polska 1 ptk

no chyba ze bramki by sie liczyly zamiast bezposrednich meczy... ale caly czas gadaja ze jednak bezposrednie mecze sie licza... aczkolwiek mysle ze jakby byl remis, to przez 2 dni by ustalali kto ma z grupy wyjsc bo sami by nie wiedizeli:P

kosa
27-01-2009, 23:36
Patyk ma racje. Weszłaby Norwegia :-)

Bart
27-01-2009, 23:37
masz racje sorki blad matematyczny :)

Patyk TzN
27-01-2009, 23:41
przestanmy gdybac i cieszmy sie:) a cieszymy sie podwójnie, wiadomo czemu:D

PS. Zbieramy ekipe i jutro na hale gramy w reczna :rotfl:

Bart
27-01-2009, 23:46
Zapewniam ze po jednym dniu gry niektorzy mogli by kontuzje leczyc przez kilka tygodni :P

Yaro
27-01-2009, 23:47
Wenta to jest kurwa mistrz świata! Wziął czas kilkanaście sekund przed końcem jak Norwegia miała piłkę i powiedział, że mamy dużo czasu :rotfl: Ja szczerze z bezradności stwierdziłem, że już nic z tego nie będzie, ale jak Siódmiak przejął piłkę to nogi mi się ugięły a jak strzelił gola to zasłabłem bo nie wierzyłem :szok: W piątek Chorwacja i w hali niezły kocioł będzie ale nasi dadzą radę :napinka:

Swoją drogę tutaj macie najpopularniejsze portale w Norwegii:

http://www.dagbladet.no/
http://www.aftenposten.no/
http://www.dagsavisen.no/

Bart
27-01-2009, 23:53
Wenta to jest kurwa mistrz świata! Wziął czas kilkanaście sekund przed końcem jak Norwegia miała piłkę i powiedział, że mamy dużo czasu :rotfl: Ja szczerze z bezradności stwierdziłem, że już nic z tego nie będzie, ale jak Siódmiak przejął piłkę to nogi mi się ugięły a jak strzelił gola to zasłabłem bo nie wierzyłem :szok: W piątek Chorwacja i w hali niezły kocioł będzie ale nasi dadzą radę :napinka:

Swoją drogę tutaj macie najpopularniejsze portale w Norwegii:

http://www.dagbladet.no/
http://www.aftenposten.no/
http://www.dagsavisen.no/

To chyba Norwegowie wzieli czas Wenta mogl wziasc czas chyba tylko gdy w posiadaniu pilki bylioby Polacy

Robin
ciekawe co przeżywali niemcy oglądając końcówke meczu :) Zna ktoś niemieckie portale? Tyz bym poczytoł co tam piszą :)

Patyk TzN
dobrze ze w slupek nie trafil:D

Yaro
27-01-2009, 23:55
To chyba Norwegowie wzieli czas Wenta mogl wziasc czas chyba tylko gdy w posiadaniu pilki bylioby Polacy

Byłem już tak rozproszony, że nie wiedziałem kto ten czas wziął ale chodziło mi głównie o podejście i tekst Wenty. Według mnie Niemcy mają większego gula niż Norwegia :cham:

domin17_91
27-01-2009, 23:58
dobrze ze w slupek nie trafil:D

dlatego chyba tłuczyński biegl za pilka bo zostaly jeszcze 4 sek po golu.