View Full Version : EURO 2009 w koszykówce!
Nie było jeszcze tematu o EURO 2009 w koszykówce! W końcu finały odbywają się w Naszym mieście! Słyszałem,że Spodek ma być w najbliższym czasie remontowany specjalnie na tą imprezę. Przez chwilę na Katowice skierowane będą oczy tysięcy ludzi z całego świata:D Co do samej imprezy... Wiecie może kiedy będzie można kupić bilety i w jakiej będą cenie? Nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji... a nie chcę się obudzić "z ręką w nocniku"
Terminarz spotkań EuroBasket 2009Runda grupowaGrupa A (Poznań)
7.09.2009 (poniedziałek)
Macedonia - Grecja
Chorwacja - Izrael
8.09.2009 (wtorek)
Izrael - Macedonia
Grecja - Chorwacja
9.09.2009 (środa)
Macedonia - Chorwacja
Izarel - Grecja
Grupa B (Gdańsk)
7.09.2009 (poniedziałek)
Rosja - Łotwa
Zespół z kwalifikacji - Niemcy
8.09.2009 (wtorek)
Niemcy - Rosja
Łotwa - Zespół z kwalifikacji
9.09.2009 (środa)
Rosja - Zespół z kwalifikacji
Niemcy - Łotwa
Grupa C (Warszawa)
7.09.2009 (poniedziałek)
Wielka Brytania - Słowenia
Serbia - Hiszpania
8.09.2009 (wtorek)
Hiszpania - Wielka Brytania
Słowenia - Serbia
9.09.2009 (środa)
Wielka Brytania - Serbia
Hiszpania - Słowenia
Grupa D (Wrocław)
7.09.2009 (poniedziałek)
Polska - Bułgaria
Turcja - Litwa
8.09.2009 (wtorek)
Litwa - Polska
Bułgaria - Turcja
9.09.2009 (środa)
Polska - Turcja
Litwa - Bułgaria
Runda kwalifikacyjnaGrupa E (Bydgoszcz)
11.09.2009 (piątek)
B2 - A2
B3 - A1
B1 - A3
13.09.2009 (niedziela)
A3 - B3
A1 - B2
A2 - B1
15.09.2009 (wtorek)
B2 - A3
B3 - A2
B1 - A1
Grupa F (Łódź)
12.09.2009 (sobota)
D2 - C2
D3 - C1
D1 - C3
14.09.2009 (poniedziałek)
C3 - D3
C1 - D2
C2 - D1
16.09.2009 (środa)
D2 - C3
D3 - C2
D1 - C1
Runda finałowa (Katowice)17.09.2009 (piątek)
E1 - F4
E2 - F3
18.09.2009 (sobota)
F2 - E3
F1 - E4
19.09.2009 (sobota)
2 półfinały o miejsca 5 - 8
2 półfinały o miejsca 1 - 4
20.09.2009 (niedziela)
mecz o 7. miejsce
mecz o 5. miejsce
mecz o 3. miejsce
mecz o 1. miejsce
Z Turcją i Bułgarią przy dopingu rewelacyjnej publiczności możemy sobie poradzić! Na Litwę forma musiałaby być naprawdę wyborna! Patrząc na niektóre sparingi jak np przegrana z Argentyną na ich terenie tylko jednym pkt czy niska porażka z Włochami to gra naszych napawa optymizmem! Sądzę,że pozycja w najlepszej ósemce będzie naszym sukcesem, który wydaje mi się,że jest realny!
P.S Jak ktoś będzie wiedział co i jak z biletami niech da znać:D Swoją drogą ciekawe po ile będą najtańsze na Wielki Finał...
a czy wie ktoś co w spodku będzie remontowane? Czy odnowią go z zewnątrz, czy jakieś zmiany w środku (np. toalety/drzwi etc.).
powiekszenie widowni, nowe tablice wynikow,
ponoc nowe krzeselka. ogolnie cala infrastruktura
zewnętrze bedzie remontowane dopiero 2010
bo wtedy maja byc fundusze na usuniecie azbestowych plyt z calego spodka
a czy wie ktoś co w spodku będzie remontowane? Czy odnowią go z zewnątrz, czy jakieś zmiany w środku (np. toalety/drzwi etc.).
Gazeta obszernie pisała o remoncie ( cały artykuł ):
http://miasta.**********/katowice/1,35019,6100797,Spodek_po_remoncie_kosmicznie_nowo czesny.html
Kawałki:
"... Prace podzielono na dwa etapy. Pierwszy potrwa do końca czerwca i będzie kosztować 54 mln zł. Wydatki pokryją magistrat i MOSiR.
... - Teraz sen z oczu spędza nam problem sektorów rozstawianych na płycie. Trzeba to robić ręcznie, po remoncie rzędy będą się automatycznie wysuwać spod głównej trybuny. Będzie można szybciej dokonywać zmian w tej przestrzeni.
Zamontowano już klimatyzację, kończą się prace związane ze wzmocnieniem konstrukcji.
... Do czerwca hala ma się też... powiększyć. Na EuroBasket we wrześniu 2009 roku musi mieć ponad 11 tys. miejsc.
... Spodek ma mieć oświetlenie, jakim pochwalić się może tylko kilka hal na świecie. - Wszystko sterowane komputerowo, przystosowane do wymogów telewizji HD i dające możliwości dokonywania bardzo płynnych zmian...
... Spodek zyska nowe okna i drzwi. Znikną tablice z zapowiedziami imprez. Zastąpi je telebim.
... Bardziej widoczny będzie drugi etap prac, których koszt szacuje się na 40 mln zł. W planach jest położenie nowych dachów, zmiana wyglądu zdobionych otoczakami tarasów, połączenie Spodka z projektowanym centrum kongresowym i zmiana jego elewacji. Socjalistyczni budowniczy ozdobili ją płytkami zawierającymi azbest. A wszystko to ma się rozpocząć w 2010 roku...."
sprzedaz biletow ma ruszyc pod koniec lutego, dystrybucja ma sie zajac www.eventim.pl a ceny nie sa jeszcze znane, podobno 25-100 EUR za 2 mecze w rundzie grupowej
Czy bilety będą jeszcze rozprowadzane w innych punktach niż eventim? Kasy Spodka nie działają a myślałem,że jakaś pula biletów będzie dostępna na obiekcie. Po trzech dniach na finał są już dostępne bilety tylko na najgorsze miejsca;/ Chyba nie może być tak,że tylko i wyłącznie przez neta można dokonać zakupu...
Czy wiadomo już do którego Domu Dziecka w Katowicach przyjedzie Allen Iverson ?
Pod spodkiem jest telebim wieć tam mozna zrobić festtt doping na pełnejjj!!!!!!!!! :)
Jakis link do transmisji? Bo na tvp nie umie znalezc meczu Polski a mecz Rosji ma za duzo widzow.
ja bym raczej powiedział, że średnio zagrali ale liczy się zwycięstwo jednak z taką grą z Turkami, a szczególnie z Litwinami nie mamy szans
bedziemy czarnym koniem tego turnieju. Kazdemu mozemynapsuc krwi co pokazaly sparingi a szczegolnie mecz z Hiszpanami
Ma ktoś do sprzedania bilety na półfinały, te najtańsze?
Damianos
08-09-2009, 00:48
ja bym raczej powiedział, że średnio zagrali ale liczy się zwycięstwo jednak z taką grą z Turkami, a szczególnie z Litwinami nie mamy szans
Wrocilem z Wroclawia dwie godzinki temu..
Tak zrelacjonuje w skrocie
Nasza gra nie byla jakas super...bo nie bylo powodu, łatwe zwyciestwo, caly czas kontrola gry.Byl pewien moment w 4 kwarcie gdy nasz doszli na 6 pkt..ale w momencie wyprostowane zostalo im myslenie..
Gwiazda M.Gortat, wiecej chodzil niz biegal, bardziej przypominal trenera na boisku niz zawodnika, ale jak byl pod koszem to pozamitane..widac wyraznie bylo; ze sily zostawia "na potem"..
Jakby zostaly wykorzystane czesciowo bledy Bułgarow i kilka naszych " pilek, wynik po naszej stronie trzy cyfrowy gwarantowany;))
Doping ;atmosfera.. ogolnie na plus lecz porownujac ze Spodkiem..roznica 2 klas..Miejsca wolne byly widoczne; nie wiem dlaczego nie wykorzystane.
Zaskoczyla mnie duza liczba Litwinow
Jakies spiecia bebniarzy z organizatorem/ochrona..zostaja usunieci w bok...
Generalnie wyskok udany , mecz dosc fajny
Kto by pomyślał że koszykówka taka ciekawa może być
Polacy to najwięksi kibice sukcesu ;) siatkówka, piłka ręczna teraz koszykówka i ja się do nich wliczam.
no i teraz sobie wyobraź, co by było jakby nasi dzialacze, piłkarze zrobili coś podobnego ...
ale może kiedyś przejrzycie na oczy, że sukces sportowy robi WIELE!!!
Ale Hiszpanie się meczą! 1 punkt przewagi nad Wlk Brytania na 7 minut przed meczu!
szukam biletow na finaly - jakby cos to prosze o kontakt na priva.
Trzeba przyznac ze Polacy wywineli ladna niespodzianke dzisiaj. Gortat niesamowita prace tam robi. Nie widzialem meczu i nie wiem czy to widac w grze, ale po statystykach to masakra. Najwiecej minut w calym turnieju zagral. Najwiecej zbiorek, najwiecej blokow. Do tego ma Logana, Lampe'go i Ignerskiego. Logan najwiecej asyst, Ignerski niezle za 3 pkty. Mysle ze narazie najwieksza niespodzianka na plus to Polacy, na minus Hiszpanie. Porazka wczoraj, dzis meka z GB (druzyna bez dwoch (jedynych) graczy z NBA)
w Wielkiej Brytanii jeszcze na pewno gra Pepe Monsah-Bonsu z Toronto wiec nie jedynych z NBA;)
A co do Gortata to fakt wiele nam daje ale boje sie ze w decydujacych meczach nasi przeciwnicy beda grali na jego foul trouble i wtedy moze byc juz ciezko. Inna sprawa ze trener dokonuje bardzo niewielu zmian i boje sie ze nie wytrzymamy trudow tego turnieju.
Alankos88
09-09-2009, 19:54
Kto tym komentatorom z tvp nasrał do mózgów? trzeba głos wył podczas meczu bo tego sie sluchać nie da. No ale w sumie jak 1 debil komentuje 56 dyscyplin to potem taka żenada wychodzi.
Kebaby naszych sprowadzili na ziemie bo niektórzy to już o złocie śnili....
Przy agresywnym kryciu i takiej jak do tej pory grze na własnej tablicy jest szansa na pokonanie tej Słowenji. Oby bo Spodek czeka. Gramy nieźle choć gorzej niz z Litwą.
Słoweńcy maja niemozliwa kwartę. Chyba nic z tego nie będzie.
Nasi musieliby w ostatniej odsłonie zagrac jak Hiszpanie z Litwą. Z 15:24 doprowadzili do 38:24 ale to chyba niemożliwe.
No i ostatnia szansa w pokonaniu niesamowitych Hiszpanów. Zadanie niewiarygodne szczególnie że Hiszpanie to faworyci turnieju.
Tak na siatkówce jak i na koszu wk... trąbki. Wybieram się na kosza do Spodka i nie wiem jak wytrzymam te trąbki. Jak to wyplenić? To wina tego że "małyszów" wpuściliśmy na hale bez reakcji. Brak antagonizmów nie znaczy przecież folkloru w postaci trąbek, a jednak trąbki zdominowały te dyscypliny.
Sprzedam 2 bilety na półfinałowe mecze, cena 140 zł. za każdy plus koszt rezerwacji,razem za oba 290 zł. Pisać na pw jak coś.
Sprzedam dwa bilety na pierwszy dzień ćwierćfinałów, tj. 17.09. Kontakt na pw
z okazji ćwierćfinałów Wprowadzono nowy taryfikator.
Przeklinanie podczas meczu - 1500zl grzywny
wtargniecie na plyte do 360 tys zl grzywny....
JohnyManhattan
19-09-2009, 00:14
Fajna atmosfera na tym Eurobaskecie. Slowency jechali z dopingiem caly mecz, Grecy nadupiali na bebnach aż milo, Turcy machali flagami i spiewali. Jutro polfinal Hiszpania Grecja, juz nie moge sie doczekac. :)
zenujace jest to ze w finale mistrzostw europy do przerwy jest 52:29 :|
A co w tym żenującego? Hiszpanie maja mega team. Graja jak z nut i wszystko im wychodzi. Maja swoje zajebiste 5 minut - MŚ, wiceIO i ME - BO MAJA SUPER DRUŻYNĘ. Po 4 czy 5 minutach prowadzili 10 punktami. Gasol, Fernandez, Rubio czy Navarro to europejscy mistrzowie tego sportu. Gasol to MVP turnieju. Dzisiejsze wsady tych panów niczym z NBA. Palce lizać i dla nich warto było przyjść. Ogólnie fajna impreza. Można żałować że kosz na Śląsku upadł. Szkoda Greków jak dla mnie. Sportowo i kibicowsko. Spiker ogłosił na koniec Słoweńców najlepszymi kibicami turnieju a jak dla mnie byli to własnie Grecy. Niezaleznie od wyników non stop doping na 3 czy 4 bębny. Jazda na całego, tyle że mniej ich było. Kibicowsko u mnie - Grecja, Słowenia, Hiszpania , Serbia i ... Litwa (a nie było ich sportowo w Katowicach).
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.