View Full Version : Boks
Ostatnio wiele się mówiło u nas o boksie a to za sprawą Super G. Dzisiaj doczekamy się walki naszego ziomka Piotrka Poniedziała tu macie link do relacji live http://www.pozb.pl/live,9 . Trzymamy kciuki Pioterk!
w sobote ciekawa walka Evander Holyfield - Nikołaj Wałujew szacun dla Holyfielda ze mimo 46lat na karku dalej walczy:szok:
http://www.*********/boks/1,64992,5792815,Evander_Holyfield___Nikolaj_Waluje w__Dziadek_kontra.html
krepel83
20-12-2008, 09:41
w sobote ciekawa walka Evander Holyfield - Nikołaj Wałujew szacun dla Holyfielda ze mimo 46lat na karku dalej walczy:szok:
http://www.*********/boks/1,64992,5792815,Evander_Holyfield___Nikolaj_Waluje w__Dziadek_kontra.html
No faktycznie zapowiada się ciekawie, tylko żeby ta walka nie wyglądała jak ta w miniony weekend kiedy Kliczko walczył z Rahmanem.Wiadomo że Wałujew będzie trzymał na dystans Holyfielda i punktował prawdopodobnie lewym prostym."Dziadek" musi przechodzić do półdystansu i tam szukać szansy do nokautu, bo na punkty raczej nie wygra.Moim zdaniem po nudnej walce Ruski wygra na punkty i wszyscy będą zadowoleni (oprócz kibiców).Obym się mylił.Pozdrawiam :)
Jakiś napalonym fanem boksu nie jestem. Jednak ostatnio udało mi się zobaczyć kilka dobrych walk. To co widziałem przed chwilą: Evander Holyfield vs Nikołaj Wałujew, to była anty reklama boksu. Holyfield co skokoł jak powalony i od czasu do czasu coś tam ciulnął, Wałujew zaś bardzo wolny i jakoś nie było przełożenia postury na ciosy. Wydawało mi się, że taki Wałujew powinien "rozwalić" takiego "dziadka" jak Holyfield. No ale jak zaznaczyłem na wstępie, nie jestem wielkim fanem boksu więc mogę się nie znać.
Nikołaj Wałujew wygrał na punkty, osobiście nie dałbym tytuły nikomu, no ale taki jest boks.
na przestrzeni calego pojedynku Holyfield o wiele lepszy.
Widac ze Walujew to chop ktory slowo technika pozna po zakonczeniu kariery.
Jednak sedziowie jak zwykle dali ciala. i sedziowali pod faworyta..
Chamstwo i skurwysynstwo to co zrobili sedziowie....
Mar1964ciN
21-12-2008, 00:12
Nudny pojedynek ale lepszy Holyfield...Wałujew stał w miejscu i chuja robił a Holyfield jebał taktycznie podkreślał by wygrać walkę a i tak chuja z tego.
Jestem ciekaw statystyk ile ciosów zadał Wałujew. To ze ten człowiek jest mistrzem świata świadczy jak nisko upadla waga ciężka. Ech gdzie te czasy gdy walczyli Tyson, Lewis, Bowe, Tua. To ze taki wynik będzie można było przewidzieć Saureland nie takie wałki robił na swoich galach. Brawo dla Hollyego, zrobił co mógł zrobić. Taktycznie dobrze to rozegrał, dużo się ruszał napewno zadał więcej ciosów. Mutant przez 6 rund wogole nie wiedzial jak walczyc. Cos tam probowal tymi prostymi uderzac ale wiecej ich szlo w powietrze niz w glowe Evandera. Niestety taki jest boks zawodowy, na galach organizowanych przez Niemców trzeba nokautować albo bardzo zdecydowanie obijać żeby wygrać na pkt z zawodnikiem promowanym przez Niemcow choc i to nie jest pewne patrz Zegan-Gregorian. No coz Holly i tak przejdzie do historii jako wielki bokser i mistrz, a Wałujew i tak szybko odejdzie w zapomnienie po walce z Chagajewem bo niechce mi sie wierzyc zeby po porazce z Rusłanem dalej Sauerland pompowal w niego kase.
krepel83
21-12-2008, 09:41
To co widziałem przed chwilą: Evander Holyfield vs Nikołaj Wałujew, to była anty reklama boksu
zgadzam się
Holyfield co skokoł jak powalony i od czasu do czasu coś tam ciulnął, Wałujew zaś bardzo wolny i jakoś nie było przełożenia postury na ciosy
te skokanie to była jego jedyna szansa w tej walce, ogólnie Holyfield zaskoczył mnie tym ze to on walczył na dystans i 2-3 razy na runda doskakiwoł i atakowoł sierpami.Dupny natomiast ruszył dopiero mniej wiecej od 8 rundy i wtedy "cos" tam trafił.Kombinacja ciosów u niego jest tak żałosna jak żałosna była niestety ta walka...Właściwie wszystko i na temat napisał już kolega Zibol, mnie pozostaje sie jedynie pod tym podpisać.Pozdro
'TYSON' W KWIETNIU W KINACH W USA
"TYSON"- film dokumentalny Jamesa Tobacka, o którym głośno było przy okazji majowego festiwalu filmowego w Cannes- wejdzie do kin na terenie USA 24 kwietnia.
Dokument jest historią pełnego wzlotów i upadków życia byłego mistrza świata wagi ciężkiej, opowiedzianą jego własnymi słowami.
"TYSON to ważny film i ważny dokument kulturalny. Niecierpliwie czekamy, aż będziemy mogli zaprezentować go amerykańskiej publiczności."- głosi oświadczenie Sony Pictures Calssics, właściciela praw autorskich do dokumentu na USA.
A tak w maju relacjonował z Cannes specjalny festiwalowy pokaz "TYSONa" Tomasz Bielenia w serwisie interia.pl: "Jakkolwiek potraktujemy ten film- jako marketingową kalkulację, czy też szczery dokumentalny portret- Mike Tyson po pokazie dostał chyba największe brawa w całej swojej karierze. - Dziękuję wam, że wytrzymaliście tyle czasu, słuchając tych wszystkich bzdur - zakończył wzruszony."
(www.bokser.org)
nasz kolega i kibic GieKSy Piotrek (o ktorym pisze w 1 poscie Rolmops) zdobyl w weekend brazowy medal na mistrzostwach Polski seniorow ! w swojej wadze mial ponad 20 rywali
Jutro walka Grześka:
W dniu dzisiejszym odbyło się oficjalne ważenie przed walką pomiędzy Grzegorzem Proksą a Lee Noblem. Super G ważył 71.7 kg, natomiast Anglik 72.4 kg.
www.proksa.pl
carazy kiler
14-03-2009, 11:13
Siedemnaste zwycięstwo na zawodowym ringu odniósł dziś wieczorem Grzegorz Proksa (17-0, 10 KO). Podczas gali w angielskim Widnes notowany na 29. miejscu w rankingu WBC kategorii średniej Proksa pokonał Lee Noble'a (10-9, 2 KO). Anglik został poddany przez swój narożnik w 3. rundzie. Dla rywala Super G była to pierwsza porażka przed czasem.
Retransmisja walki Proksa - Noble w czwartek 19 marca o 21:00 na antenie Sport Klubu
Komanczz
12-07-2009, 21:40
Dziś zdecydowane i pewne zwycięstwo Tomasza Adamka.To cieszy.
Niestety dowiedziałem się że zmarł Arturo Gatti.Dla niezorientowanych link do skrótów z jego walk z Wardem(w sumie były trzy).Kto nie widział walk Gatti-Ward nie widział prawdziwego boksu http://www.youtube.com/watch?v=sZvr0Bl_uPs To co wyprawiają Ci panowie to mistrzostwo świata bez dwóch zdań.
Prawdziwy wojownik i tym bardziej go szkoda.
Adas32SK
16-07-2009, 04:09
nasz kolega i kibic GieKSy Piotrek (o ktorym pisze w 1 poscie Rolmops) zdobyl w weekend brazowy medal na mistrzostwach Polski seniorow ! w swojej wadze mial ponad 20 rywali
juz nie długo,mam nadzieje ze bedzie gLosno o synu mojego byłego szwagra.
18 lat,mistrz slaska,wychowanek Jaworzna,kadrowicz repry Polskiej:czytaj:
Oczy kurna chata wiscie wprowadzony w szeregi kibicow GKSu poprzez zacnego wujka:cham:Zaliczył juz pare dalszych i blizszych wyjazdow.W boksie chłopak dalej sie rozwija,tylko jak zdobywa medale to nic nie gada,taki skromny:czytaj:
Rafał Jackiewicz:
- Ten frajer nie będzie pieprzył jakiś głupot! Dostał w ryja, a teraz jak chce to może jeszcze raz dostać jak przyjedzie do Polski. Zresztą mogę sam pojechać do niego do domu i mu naj***ć - zareagował w ostry sposób Jackiewicz.
więcej -> http://sport.wp.pl/kat,1878,title,Jackiewicz-moge-pojechac-do-niego-i-mu-najc,wid,11345115,wiadomosc.html?ticaid=18712&_ticrsn=3
Ten to się nigdy nie pierdolił. Ciekawe jak dalej się potoczy jego kariera.
http://sport.interia.pl/boks/news/jest-data-walki-golota-adamek,1344757
wg mnie gołota nie ma szans z adamkiem.
Adamek Gołotę zniszczy bo jest teraz w szczytowej formie :) Szkoda że nie zrobią walki w Katowicach bo chodzę na każda galę tutaj, ale jest szansa że Diablo będzie u nas walczył
Szkoda, że robią ją w terminie naszego meczu w Bielsku-Białej (nie wpuszczą nas) oraz spotkania Czechy - Polska w Pradze.
Gołota juz dawno powinien skonczyc kariere. teraz zrobi z siebie posmiewisko i to na dodatek w polsce gdzie wszyscy beda ogladac ta gale
i na dodatek przekonuje, ze adamek sie nie pozbiera po walce :cham:
Lars Ulrich
29-07-2009, 13:55
ja bym tam Andrew nie przekreślał ..
Adamek nie ma szans z Gołotą. Z całym szacunkiem dla Adamka ale Andrzej jest w wadze ciężkiej od zawsze a Tomek przechodzi do wagi ciężkiej z lżejszych kategorii dzięki czemu będzie oczywiście szybszy od Gołoty ale rzecz jasna słabszy. Poza tym Adamek nie ma uderzenia na wagę ciężką jeżeli nie wygra na punkty to na wygraną przed czasem nie ma szans. Gołota to bardzo dobry bokser, który ma zawsze problem na początku walki, ale to są głównie problemy z puncherami (np: Tyson, Brewster). Jeżeli Andrzej przetrwa pierwsze rundy jest zdolny do wielkich rzeczy w ringu ;). Dla mnie Gołota był i jest najlepszym zawodowym Polskim pięściarzem.
niekumaty
29-07-2009, 17:33
adamek nie ma szans, waga robi swoje, poza tym adamek ma problemy z defensywa, przyjmuje duzo coisów na pysk, w jego wadze jakos to wytrzymywała, ale jak mu adrea jebnie lewego prostego to po adamku....
Lars Ulrich
02-08-2009, 00:37
to co Lotus pisze też prawdopodobne... chuj nie walka :cham:
W tej walce chodzi tylko o kase...Golota juz nie jest bokserem...Wrak czlowieka, podrutowany i psychicznie zniszczony...Adamek zrobi z nim co bedzie chcial...Takie przetarcie dla Adamka przed waga ciezka...Golota jakby swego czasu mial zmysl taktyczny Miczalczewskiego zaszedlby daleko...
http://sport.onet.pl/0,1248744,2022113,wiadomosc.html
walka Pudzianowskiego z Najmanem. A tak na marginesie co pudzian wie o boksie? Przecież z tego co kiedyś mówiono, to miał iść w ślady Nastuli.
JohnyManhattan
07-08-2009, 11:49
Jak dla mnie to on jest za bardzo "spuchniety" zeby sie dobrze bic, zero motoryki o technice pewnie nie wspominajac. Dostanie ostry wpierdol jak dla mnie. :cham:
Bouni_Ledziny
09-08-2009, 15:27
Jak dla mnie to on jest za bardzo "spuchniety" zeby sie dobrze bic, zero motoryki o technice pewnie nie wspominajac. Dostanie ostry wpierdol jak dla mnie. :cham:
mylisz sie. Motoryke ma lepszą niż ty i ja razem wzięci, trenuje karate i inne tam tego typu badziewia. Miał walczyć w MMA kiedyś. Na dodatek jest skurwysyn rozciągnięty. Ciekawie będzie zobaczyć go na ringu :):szpada:
mylisz sie. Motoryke ma lepszą niż ty i ja razem wzięci, trenuje karate i inne tam tego typu badziewia. Miał walczyć w MMA kiedyś. Na dodatek jest skurwysyn rozciągnięty. Ciekawie będzie zobaczyć go na ringu :):szpada:
Dostałby cepe na ryj i padłby jak Sapp w walce z Crocopem:cham:. Gdzieś czytałem ze Pudzian przed laty miał sparing z Saleta i nie skończyło się to dla Pudziana zbyt dobrze ;)
FranklinWNC
09-08-2009, 21:54
Przed laty Psykaty, teraz jest inaczej mniejsza wage przywiązuje do strongman ( zostaly mu tlyko przygotowania do zawodów MŚ ) a wieksza do SW
Przed laty Psykaty, teraz jest inaczej mniejsza wage przywiązuje do strongman ( zostaly mu tlyko przygotowania do zawodów MŚ ) a wieksza do SW
Wydaje mi sie ze jego glownym atutem i tak bedzie masa bo technik to za duzo sie nie nauczy ;). Chcialbym zobaczyc go kiedys w walce z Fiodorem Emalianenko ;). To by bylo cos jak 140 kg pada na deski :lool:
JohnyManhattan
23-08-2009, 02:58
Golota-Adamek 24 pazdziernika w Lodzi :kurwa:
http://www.*********/sport/1,65025,6954386,Adamek___Golota_24_pazdziernika_w_ Lodzi.html
"Katowice- miasto wielkich wydarzeń"
Nie jestem entuzjastą tej walki, ale organizować jakieś festiwale teatrów lalkowych, a nie walki o których mówi cała Polska to wspaniały przykład siły przebicia naszego kochanego UM.
24 pazdziernika w Łodzi, walka Adamek vs Gołota. Jestem w chuj ciekaw tej walki, osobiscie stawiam na Adamka.
Szkoda, że mamy wtedy wyjazd na Sandecje bo bym się przejechał.
Według mnie jak Gołota rypnie Adamka, to będzie KO jak się patrzy. W drugą stronę KO jest według mnie nie możliwe.
MisiekWNC
25-08-2009, 19:07
Jakby Gołota był w wieku kiedy miał szczyt formy, to Adamek by nie wytrzymał 3 rund i już byłoby K.O teraz Gołota ma kariere za sobą, więc wygra Adamek.
Wiadomo gdzie bedzie walczyl Grzesiu? Mowil mi, ze sa szanse na Katowice, ale raczej male...
Proksa i Sosnowski o prymat w Europie!!!!!!
Dodał: proksa.pl | Data: 2009-08-13 14:10
"Agent Alberta Sosnowskiego i Grzegorza Proksy potwierdzil dzis rano w wywiadzie dla boxing.pl , iz obaj bokserzy zostali nominowani jako oficjalni pretendenci do walk o pasy EBU.
Grzegorz Proksa zmierzyt sie o pas EBU EU z bokserem z Francji natomiast Albert zostal pretendentem do wakujacego pasa mistrze europy EBU. Albert zmierzy sie z wlochem paolo vidozem.
'Detale dotyczace obu walk, czyli generalnie rzecz biorac, gdzie i kiedy do walk dojdzie poznamy do 7 wrzesnia.Sadze, ze nasi bokserzy sa faworytami obu pojedynkow. Zrezygnowalismy z wczesniej zaplanowanych walk w Anglii (proksa mial boksowac 18 wrzesnia a albert 2 pazdziernika w heavyweight prizefighter -przyp.boxing.pl) wiec zalezy nam aby do walk doszlo nie dalej jak w padzierniku. W ubieglym tygodniu obaj bokserzy skonczyli oboz letni w Węgierksiej Górce i po ustaleniu dat walk przystapia do terningu specjalistycznego" - powiedzial agent bokserow
Na razie nie wiadomo, ale nie widzę tych Katowic :/ Oby tylko Polska.
na polsat sport leci właśnie konferencja prasowa z udziałem Gołoty i Adamka
MisiekWNC
25-08-2009, 20:24
Oglądałem końcówkę, walka w Łodzi.
PS ale Gołota rozbity jest "Adamek jest szybki... Szybszy od błyskawicy"
Gołota zawsze miał problemy z wypowiedzeniem się i na tej konferencji było to doskonale widać
Maly Belfast
25-08-2009, 21:04
Na Adamka tez lubie popatrzec ale pamietam jak sie wszyscy schodzili na chate jak nasz Andrew walczyl ach to byly czasy i takie marzenia ze moze uda sie wkoncu niestety nie udalo sie ale co by nie pisac mam nadzieje ze Golota wygra mimo wszystko sentyment zostal
Komanczz
25-08-2009, 21:19
Nie wiem co ta walka da Gołocie i Adamkowi.Zupełny bezsens.Adamek mógłby się skupić na walce z Hopkinsem a Gołota...sam nie wiem.Może czas zakonczyć karierę...ale chociaz jedna ostatnia walka pożegnalna...szkoda że z Polakiem.
Obu kibicuje i nikomu nie bede kibicował podczas tej walki.
Co do Grzesia Proksy to...wyobrazcie sobie tą walke w Katowickim Spodku...myśle że GieKSa była by tam w przygniatającej przewadze i doping dla naszego Grzesia byłby większy niż przy jakiejkolwiek innej walce :) no,może kiedyś się uda...
Z tego co wiem to jest prawdopodobieństwo że niedługo będzie walczył Diablo i było mówione że prawdopodobnie w Katowicach, więc może wtedy będzie też walczył Proksa u nas oby! Nie opuściłem 3 ostatnich gal boksu w Katowicach i jeżeli będzie następna to też się na nią przejdę.
http://zakup.biletyna.pl/events/POLSAT-BOXING-NIGHT-GOLOTA-vs-ADAMEK-Lodz-24-pazdziernika-17-30-e3006.html
Są już bilety (te najtańsze) na galę z Gołotą i Adamkiem.
Właśni zakupiłem dwie wejściówki za 75 obok siebie.
Gala pokrywa się z meczem naszym w Nowym Sączu, ale licze na to że mecz przełożą. A jak nie to będę miał dwa bilety do sprzedania (co wydaje mi się nie będzie wielkim problemem).
Moze nie do konca temat bokserski, ale wiecie moze cokolwiek na temat biletow na walke KSW Pudzian vs Najman ?
Komanczz
17-09-2009, 16:35
Ta walka ma się odbyć chyba w grudniu z tego co kojarze.Więc było by torszke za wczas na bilety.
MisiekWNC
17-09-2009, 17:48
11 grudnia. Dla chętnych konferencja:
http://www.youtube.com/watch?v=Nc5_Snw0KzQ - 1cz.
http://www.youtube.com/watch?v=ums2bJiLdHY - 2cz.
http://www.youtube.com/watch?v=N_KauTESLdI - 3cz.
Pudzianowski wg mnie wygra bez wiekszych problemow. Najman to taki typowy kozak i mega ciota, 10 walk, 7 wygranych, 3 przegrane, wszystkie walki wygrane z kolesiami, ktorzy maja bilans +/- 6 wygranych 35przegranych itp. Pudzian trenował karate 10lat i boks bodajże 3lata. Nawet jak jest strongman'em to i tak zawsze 15minut przeznaczał na karate. Ciekawa konferencja, warto obejzec.
Moze nie do konca temat bokserski, ale wiecie moze cokolwiek na temat biletow na walke KSW Pudzian vs Najman ?
nawet Jezus potrzebował 3 dni by zmartwychwstać a Ty byś chciał po jednym dniu od podpisania umowy by bilety już były :P
w ticektpro będą od 1 października
Komanczz
17-09-2009, 20:20
Dobra ta piosenka.."Marcin Najman nie do zdarcia jest" hehehe połowa tego forum by go zdarła
JohnyManhattan
17-09-2009, 22:10
chyba Cie poniosło
Komanczz
17-09-2009, 22:31
po pierwsze ironia po drugie ten pan to żaden bokser.Nie wiem po kiego się brata z nim Kulej.Marcin Najman nie ma z boksem nic wspólnego!!!
JohnyManhattan
17-09-2009, 23:44
Jak ironia to sorry, nie wyczulem. ;)
A z tym Kulejem to tez nie wiem o co chodzi. Kasy mu brakuje, czy jak?
MisiekWNC
18-09-2009, 12:54
Zgadzam sie, Najman miał jedną walke z przeciwnikiem ktory cos umial i dostal szybko wpier... Mowa o Wawrzyczku oczywiscie :)
Dobra wracamy do boksu.
Wybiera się jeszcze ktoś na Gołota - Adamek?
Komanczz
18-09-2009, 14:24
jam
MisiekWNC
20-09-2009, 19:03
Mam do sprzedania NOWE, nie używane rękawice bokserskie i rękawice przyrządowe z firmy Lonsdale. Firmy chyba przedstawiać nie trzeba, to najwyższa jakość rękawic na rynku w dobrej cenie. Całe info o rękawicach, opis, cena, zdjęcia, rozmiar na PW!
Pany mam dwa bilety po 75 złotych (obok siebie) do sprzedania na galę Gołota - Adamek.
Ja wybieram Sandecja - GieKSa, ale może ktoś się nie załapał lub ma znajomego, któremu zależy na tej gali.
Bilety oczywiście po 75 złotych (bez żadnej marży). Marżą może być czteropak tyskiego ;-)
Pisać tylko na PW. Ja odpiszę w niedzielę wieczorem. Najlepiej by sobie ktoś po nie przyjechał na Panewniki.
Pzdr
Komanczz
20-10-2009, 21:46
jedzie ktoś na Endrju vs Adamek?
Lars Ulrich
21-10-2009, 20:05
po ile były bilety? bo już w ogole to nie ma nie ?
Od 75 zeta.
Do przedwczoraj jeszcze miałem. Ale poszły już do GieKSiarza :-)
Lars Ulrich
24-10-2009, 09:11
gdzie mogę zobaczyć dokładnie o której kto walczy ?
Nieciekawa sprawa z walką Artura Szpilki, którego po ważeniu zatrzymała policja i nie wiadomo co z nim. Jeśli nie wyjdzie za kaucją to nie będzie walki.
Z tego co wiem to to jest koleś z bandy Wisły (przynajmniej kiedyś).
Do ringu wraca też _____.
Ogólnie to ciekawa noc. A Gołota - Adamek to już w ogóle walka jakiej nigdy w Polsce nie było.
Lars Ulrich
24-10-2009, 10:25
kurwa właśnie Szpilka mnie ciekawił najbardziej w pojedynku z Bartnikiem
krepel83
24-10-2009, 10:53
Najgorsze jest to że są kolejne (po zatrzymaniu Szpilki) problemy z galą w Łodzi bowiem do tej pory nie dogadały się ekipy Kosteckiego i Soczyńskiego._____ nie chce się zgodzić na 8 rundowy pojedynek (walka zakontraktowana była na 12), ale znając życie "rzutem na taśmę" i tak się dogadają.Generalnie gala jak na polskie warunki zapowiada się ciekawie.Mnie osobiście najbardziej kręcą walki Bartnik-Szpilka, Masternak - Janik no i mimo wszystko _____a Kosteckiego.Walka wieczoru jak dla mnie głównie wydarzenie medialne niż bokserskie i nie zdziwię się jak zakończy się remisem...
co to za cenzura "_____" ??
czy to nie czasem polsat show boxing promotion te całe zatrzymania? czy któryś z bokserów jest tam nie zamieszany w jakieś zatrzymania,sprawy karne? stawiam że i tak wejdzie do ringu,jest to medialne promo tej gali,swoją drogą co taki koleś robi w pubie na kilka dni przed walką? wydawało mi się że oni do końca trenują,koncentrują się.
Zatrzymanie nie ma nic wspólnego z barem tylko jakaś starsza sprawa.
Z drugiej strony nie zdziwiłbym się gdyby to była szopka Polsatu.
Podobno też Jonak ma walczyć i ta walka mnie najbardziej interesuje
MisiekWNC
24-10-2009, 17:13
o kerej sie gala zaczyna?
anetoshi
24-10-2009, 17:34
W reklamie była godzina 19:30
Z lekkim 'opóźnieniem' .
http://www.*********/boks/1,64992,7181056,Artur_Szpilka_zatrzymany.html :czytaj:
"- Jeśli do tej walki nie dojdzie, to godzina rozpoczęcia gali się nie zmieni, będzie nią 18.00." :czytaj:
stawiam na remis i jaja jakich mało.
gdzie się, nie pojawię, słyszę podobne głosy, no ale zobaczymy, sam z ciekawością sobie to zobaczę:)
wg mnie tej walki nie powinno być.
wg mnie tej walki nie powinno być.
bo?
walki nie powinno byc z punktu widzenia gołoty i adamka, jezeli patrzec ze strony naszej - czyli widzów to niech takich walk bedzie jak najwiecej. :)
Gołota wygra.
Endrju, bij murzyna :hihi:
PS. Ktos ma jakiegos pewnego linka, kaj bedzie walka?
bo?
walki nie powinno byc z punktu widzenia gołoty i adamka, jezeli patrzec ze strony naszej - czyli widzów to niech takich walk bedzie jak najwiecej. :)
Gołota wygra.
dobrze, za Rulona tu nie ma:zabki:
luz:) ja nie On.
bo? ano, zobaczymy po pojedynku.
ale z drugiej strony to maks ciekawe, bo takiej walki jeszcze w historii u nas nie było.
Typ?
Adamek! Facet z "głową na karku".
anetoshi
24-10-2009, 19:09
W reklamie była godzina 19:30
to znaczy transmisja w telewizji
MisiekWNC
24-10-2009, 20:04
Ja szanuje i lubie tych dwóch bokserów. Ale jestem za Gołotą, zawsze za nim byłem. Szkoda, że Szpilka nie będzie się dziś był, z chęcią bym go zobaczył.
Gala świetne rozpoczęcie (choby jakieś mistrzostwa), ale wg mnie ten cały Polsat dobrze tego nie zorganizuje. Ibisz prowadzi ani kurwa zapowiedzieć dobrym tonem i głosem nie umi. Nie ma tych emocji.
chyba ich pojebało z tymi reklamami :szok:
ja mysle ze ich nie bedzie w głownej walce wieczoru, bo to bedzie kompromitacja.
Ja szanuje i lubie tych dwóch bokserów. Ale jestem za Gołotą, zawsze za nim byłem. Szkoda, że Szpilka nie będzie się dziś był, z chęcią bym go zobaczył.
Gala świetne rozpoczęcie (choby jakieś mistrzostwa), ale wg mnie ten cały Polsat dobrze tego nie zorganizuje. Ibisz prowadzi ani kurwa zapowiedzieć dobrym tonem i głosem nie umi. Nie ma tych emocji.
waldemar kasta ma zapowiadać wejścia na ring ....
andrzejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj goooooooooooooooooołota! lets go !
O której mniej więcej rozpocznie się walka Gołoty z Adamkiem?
MisiekWNC
24-10-2009, 20:20
Kurwa co za amatorka... Ibisz prowadzi. Pamiętam, że prowadził koleś, co tak zajebiście zapowiadał (on chyba jest aktorem w M jak Miłość?). Reklamy co 30s jak tam będzie w głównej to mnie huj chyba strzeli... Zresztą nie dziwić się, z czego oni by mieli mieć kase, jak tam same loga Polsatu, i jakieś loga na ringu... Typowa gala na kase i tyle. Ładna pierwsza walka ale huj z tego jak wkurwiaja reklamami i jakiś sedzia amator przerywa walke. Panie idź Pan w chuj.
Jak to powiedział Michalczewski "Czy wygra, czy przegra to i tak jako pięściarz poniesie porażkę. Jeśli wygra, to z tym, z którym wszyscy wygrali, a jak przegra to będzie jeszcze gorzej", ale mimo wszystko mam nadzieję że Adamek wygra.
Co Wy z tym Endriu?
przegrał wygrane walki, albo uciekał.
ADAMEK!!!
anetoshi
24-10-2009, 20:29
Koniec pierwszej walki, którą jak dla mnie można było puścić dalej...
a te reklamy są conajmniej denerwujące, gorzej niż na tvn...
Można to gdzieś w necie zobaczyć?
No i teraz walka która mnie najbardziej interesuje Damian Jonak
dziwnie ksztaltuja sie kursy u bukow: sts 1,5-2,4, bet365 1,23-3,75!!! na remis tylko 10-13. Do boju Golota!
No bardzo słaba walka pierwszy raz nie podobała mi się walka Jonaka
remis bardzo dobra decyzja.
anetoshi
24-10-2009, 21:20
Druga walka remis...
Liczyłam przed spotkaniem na wygraną gościa z Bytomia ale walka słaba.
JohnyManhattan
24-10-2009, 21:30
Można to gdzieś w necie zobaczyć?
http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pozostale
18:00 PolSat 24 Boxing Night
I tam linkow pare jest. :)
http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pozostale
18:00 PolSat 24 Boxing Night
I tam linkow pare jest. :)
Dzięki:piwo:
Nekroskop
24-10-2009, 21:41
Jaki golota?Za walki z Tysonem,Grantem czy Lewisem nie mam do niego szacunku....szczegolnie za to co zrobil z Grantem...moim zdaniem ten gosc nie raz sie sprzedal a Goral dzis skopie mu dupe i odesle "endrju" na emeryture i da sobie szanse na walczenie o stawke w wadze ciezkiej!!Naprzod TOMEK!!!!
Mimo, że szanuję obu pięściarzy bardziej kibicuję Gołocie..
Po ostatnich "kiksach" udowodni, ze jeszcze ma cos do powiedzenia w tym sporcie, wierze ze chociaz raz psychika bedzie jego przyjacielem nie wrogiem i ZAPREZENTUJE NAPRAWDE DOBRE WIDOWISKO..!
ANDREW
Panowie dajcie szanse młodszym którzy mogą coś jeszcze powiedzieć w boksie, a nie emerytom którzy już dawno się wypalili. Ciekawe czy po słynnym nokaucie na Gołocie w 52 s(dobrze pamiętam? też mówiliście że on ma coś do powiedzenia ;d
Co Ty chrzanisz ?
Nikt z nas nie jest od dawania szansy.
Jak Gołota dojebie Adamkowi to wyjdzie , że szansy nie będzie , chyba , że Endrju się podłoży i wtedy będziesz JEMU mógł podziękować za danie szansy młodszemu... :cham:
Haa ile ludzi tyle poglądów.. jestem ciekaw ile z tych osob kibicujacych Adamkowi w przypadku jego porazki bedzie sie 3mało swoich wczesniejszych wypowiedzi.. BASTA
MisiekWNC
24-10-2009, 22:04
Jakby Gołota był młodszy i forma z 95/96 roku to mogę dać wszystkie, że nawet tych 52s Adamek by nie przetrwał. Jak będzie dobrze przygotowany to wygra, chodź troche juz emeryt. Holyfield miał (48?)lat jak najebał vaulewowi, chodz w walce była wyjebka sędziów.
teraz w TV Chlopaki z ŁKSy slyszalni w slynnym "Krolem Łodzi jest ŁKS"
teraz w TV Chlopaki z ŁKSy slyszalni w slynnym "Krolem Łodzi jest ŁKS"
Właśnie to chciałem napisać
Gała zobaczymy co ty powiesz jak Gołota przegra o nas się nie martw ;d
anetoshi
24-10-2009, 22:11
To jest sport w sporcie nic nie jest pewne, choć nie ukrywam że moim faworytem jest Adamek. Młody i co najważniejsze w formie w Polsce potrzeba młodej krwi a nie emerytów ;)
Co do walki która odbywa się teraz Dawid Kostecki ma przewage w każdym elemencie.
po gołocie... :rotfl:
odwoluje wszystko... ja pierdole hahaha :rotfl:
gołota ma juz kotlet z mozgu.
jednak wieku się nie oszuka...szykuje się walka adamek - manekin
mom wrazenie ze Golota juz sie kolebie na nogach. 4 runda i koniec :) Bedzie KO:) DO BOJU ADAMEK ;)
Zebyscie sie nie zdziwili
nie zdziwilismy sie :) BRAWO TOMEK !! 4 RUNDY I KONIEC w 5 !!
;236014']Zebyscie sie nie zdziwili
NO I CO?!
:rotfl:
GOŁOTA TO PACIULAJDA I TYLE!
Hahahaha macie swojego Gołotę. Gała i co teraz powiesz ;d
Kto nie mial chociaz garski nadziei w Gołote niech ciepnie mnie kamieniem..
Zjebana nocka.. narazicho :kurwa: :alcoholic:
i co teraz powiesz ;d
Endrju, bij murzyna :hihi:
Tommywie
24-10-2009, 23:34
Chciałem sobie zobaczyć wlasnie chociaz kawalek "walki stulecia", ale...
sie spoznilem :hihi:
anetoshi
24-10-2009, 23:36
ADAMEK mistrz jest tylko jeden :zabki:
mowcie co chcecie gipkosc on mo !! Czekom na walka z bracmi Kliczko :)
Slaba walka. Myślałem, że Adamek umie się lepiej wysławiać.
Szkoda było oglądać to. Gołota już po pierwszych sekundach wiedział, że przegra. Ale itak szacunek, że utrzymał się aż tyle.
Heh.
Tommywie
24-10-2009, 23:40
jakby nie patrzeć to Ślonzok pobił gorola z warszawki :hihi:
teraz własnie sa powtorki tej 5 rundy... szacunek dla Gołoty ze wytrzymał tak długo taka serie ciosów od Adamka.
ale jestem pewien ze w kontrakcie było ze Adamek ma posłac na dechy gołote po kilku runndach... gołota praktycznie nie trzymał gardy, nawet moja mama sie dziwiła co tak długo :cham:
no i rojebał mnie gołota z tym wywiadem przed chwila
- bedzie pan jeszcze walczył?
-zobaczymy, kto wie.
:rotfl:
anetoshi
24-10-2009, 23:40
;236018']Kto nie mial chociaz garski nadziei w Gołote niech
Leżącego się nie kopie :jezor:
za milion zł tez bym se dal lekko morde obic... co najmniej milion
33% adamek 33% gołota reszta polsat oczywiście nie mniej niż 300tyś więc chuj wie ile cała gala zarobiła sądze że z 500 tyś dostaną
anetoshi
24-10-2009, 23:45
Mayek - 300 tys
dolarów
Ale Adamek w Polsce nie mieszka ino w USA
;236018']Kto nie mial chociaz garski nadziei w Gołote niech ciepnie mnie kamieniem..
Zjebana nocka.. narazicho :kurwa: :alcoholic:
Ja miałem :faja:
Widzę teraz większość osób jedzie po Gołocie. I tak jest najbardziej rozpoznawalnym bokserem z tego kraju i jeszcze dłuuuugo tak będzie a co zrobił to jego.
Ech... Niestety, gdyby taka walka odbyła się 10 lat temu to by była gadka, że Andrew wybrał sobie młodego małego i słebego chopka do obicia. Minęło te kilka lat, Adamek w dobrej formie i najlepszym dla boksera wieku obija Gołotę, który powinien być już na emeryturze, w dodatku po kontuzji i cichosza... Jakoś nikt nie mówi że wybrał do obicia emeryta, wszyscy twierdzą, że Adamek king...
No zobaczymy co pokaże z Kliczkami :cham: chociaż póki co nawet z pasem w swojej kategorii dla nikogo nie był atrakcyjnym przeciwnikiem. Jedno jest pewne - dla niego NIGDY tyle ludzi w środku nocy się nie zerwie co dla ANDREW GOLOTY!
JohnyManhattan
24-10-2009, 23:53
Poziom walki z rundy na runde byl coraz lepszy, a dokladniej z rundy na runde Golota sie rozkrecal i przestawal to byc "mecz do jednej bramki". Niestety stalo sie jak sie stalo. Mowie niestety, bo choc kibicowalem Adamkowi to lzy mi naplnely do oczu jak zobaczylem ten sam obrazek co z walki Gołota-Brewster, czyli Andrew stoi zamroczony z mina przyglupa i zbiera cepy od 100 razy syzbszego przeciwnika, co ma tylko jeden final. Nie wiem po co przystapil do tego pojedynku, jesli tylko dla kasy to stracilem do niego resztki szacunku. A co do Adamka, pokazal ze przechodzac do wyzszej kategorii nie stracil swojego atutu, czyli predkosci. Mam nadzieje, ze zobaczymy go za jakis czas w prawdziwej walce od pierwszego gongu z rownym sobie przeciwnikiem.
Jeszcze cos o samej organizacji. Reklamy co przerwe dobijajace, a te krecace sie kwadraty w naroznikach, to jeszcze mogly grac i swiecic. Ibisz z zajebiscie niskim glosem udajacy zapowiadajacego tylko mnie rozmieszal zamiast wprowadzac dreszczyk emocji. A i Borys Szyc, bardzo konkretne wypowiedzi w studio. :P Widac, ze wszystko pod publiczke i dla kasy. Mam nadzieje ze nastepnym razem zobaczymy Adamka, albo Wlodarczyka w Spodku na normlanej SPORTOWEJ gali, a przed nimi oczywiscie Super G. Tego sobie i Wam wszystkim zycze, dobranoc. :)
Ja miałem :faja:
Widzę teraz większość osób jedzie po Gołocie. I tak jest najbardziej rozpoznawalnym bokserem z tego kraju i jeszcze dłuuuugo tak będzie a co zrobił to jego.
+1
Słowa Pindery "gdyby widowisko to miało miejsce kilka lat wczesniej dla Adamka byłaby to decyzja samobojcza"
"Dziadek" Gołota jest jedyny niepowtarzalny..! sentyment
dostal co najmniej 300 tys $ czyli okolo 900 tys zł.
CO NAJMNIEJ. Mysle ze dostal wiecej, pelna hala, co najmniej 25% polaków ogladalo ta walke. 10mln ludzi. Wartosc reklamowa kazdego to 10gr? chyba wiecej.
minus oplate dla tych swoich managerow i teamu. Ta banke wyciagnal
Jedno jest pewne - dla niego NIGDY tyle ludzi w środku nocy się nie zerwie co dla ANDREW GOLOTY!
+1
Nawet ja , czyli osoba u której boks jakiś większych emocji nie wywoływał potrafiłem specjalnie w nocy wstać , żeby oglądać Endju .
A to już o czymś świadczy :faja:
Jeszcze cos o samej organizacji. Reklamy co przerwe dobijajace, a te krecace sie kwadraty w naroznikach, to jeszcze mogly grac i swiecic. Ibisz z zajebiscie niskim glosem udajacy zapowiadajacego tylko mnie rozmieszal zamiast wprowadzac dreszczyk emocji. A i Borys Szyc, bardzo konkretne wypowiedzi w studio. :P
Tak właśnie wyglądają te "wielkie" gale w Polsce :cham: Akurat ta to jeszcze była chyba najlepsza w historii, ale ogólnie jak się widzi gale Bullit nokałt cośtam to wygląda to jak wieś tańczy i śpiewa. Takie swoiste bokserskie Disco Polo. Ale chłopaki się naparzają, chopki na gale przychodzą, kasa jest i się kręci :zabki:
Jaby ktoś się nie zgadzał to polecam świetną walkę w wadze ciężkiej - zawodnik Bullit nokałt w roli głównej:
http://www.youtube.com/watch?v=7AZAZJVlz2Y
swoją drogą zajebiście wypromowali walkę stulecia,wiem że to marketing coś ala wielkie derby Śląski klasyk itp,ale z walką stulecia przesadzili.
Borek mnie rozjebał - pyta się Adamka co zrobi z arcyważnym pasem "posat boxing" dupę se może podetrzeć takim gadżetem.Czekam na walkę stulecia w wadze ciężkiej z kimś kto pokaże Adamkowi że tu trzeba mieć jaja.
Liczę na to że niedługo pojawi się Diablo w Spodku
anetoshi
25-10-2009, 00:04
swoją drogą zajebiście wypromowali walkę stulecia,wiem że to marketing coś ala wielkie derby Śląski klasyk itp,ale z walką stulecia przesadzili.
Borek mnie rozjebał - pyta się Adamka co zrobi z arcyważnym pasem "posat boxing" dupę se może podetrzeć takim gadżetem.Czekam na walkę stulecia w wadze ciężkiej z kimś kto pokaże Adamkowi że tu trzeba mieć jaja.
taaa polsat numer 1:dead::kac:
Panowie przestańcie tu pisać posty typu "gdyby Gołota był 10 lat młodszy.." pewnie macie racje ale to jest bez sensu równie dobrze mogę powiedzieć że gdyby Furtok był 15 lat młodszy strzelałby teraz bramki dla GieKSy i bylibyśmy jednym z lepszych zespołów ekstraklasy ma to sens?
Zobaczymy co Adamek pokaże z lepszymi wtedy będziemy mogli oceniać bo niestety Gołota to był slaby przeciwnik i tak szacunek dla niego że wytrzymał tak długo te serie silnych ciosów.
Słowa Pindery "gdyby widowisko to miało miejsce kilka lat wczesniej dla Adamka byłaby to decyzja samobojcza" tak i GDYBY był w formie to.... gdyby GieKSa miała sponsora i była w super formie to to gralibysmy właśnie z realem w lidze mistrzów. Ale tak nie jest!! Co do Gołoty to może kiedyś był dobry, ale trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść- niepokonanym.
JohnyManhattan
25-10-2009, 00:07
No butcher akurat bylem na walce Adamke z Bellem w Spodku i wg mnie wygladalo to lepiej niz Polsat Boxing Night.
A jeszcze rozpierdalaja mnie te reklamy namalowane na plecach bokserow i ciekawe czy Adamkowi dociepli do pasa z "Polsat Boxing" paszport polsatu
Ale to nie o boksie wiec EOT
MisiekWNC
25-10-2009, 00:08
Podpisuje sie pod slowami Butchera i Rahima. Niech Adamek osiągnie tyle co Gołota w ciężkiej a będzie dobry. Gołota w latach 95/96 całkiem inaczej wyglądał, dziś już z tej masy i szybkości mu nie wiele pozostało. Dla mnie to i tak wielki człowiek, dziś pokazał charakter. Jak by Gołota był w formie (jak teraz Adamek) z 95/96 roku, to Adamek miałby problem przeżyć jedną rundę - taka prawda. Gołota był potężnym bokserem, niestety bez psychiki. Jednak chciałbym, żeby swoją karierę skończył walką z Boe - po tylu latach, spotkać się po raz trzeci.
Mam nadzieję, że Adamek przybierze jeszcze z 7-8kg nie straci szybkości i pokaże, że jest w stanie wygrywać z NAJLEPSZYMI z tej wagi, kto wie, może kiedyś z którymś z braci Kliczko.
Wielki szacunek dla tych dwóch bokserów.
gdyby Furtok był 15 lat młodszy strzelałby teraz bramki dla GieKSy i bylibyśmy jednym z lepszych zespołów ekstraklasy ma to sens
ano nie ma to sensu... bo Furtok już w piłke nie gra :zabki: miałoby to sens gdybyś przywołał Ecika Janoszkę - bo ten jeszcze gdzieś tam kopie :)
A Gołota jeszcze jest sportowcem czynnym. Widać, że już po prostu nie ta półka. Wydaje mi się, że tą walkę potraktował osobiście (plus oczywiście magnes pieniężny) i stąd jego obecność w ringu z tak szybkim przeciwnikiem.
JohnyManhattan
OK, może i tak było - ale i tu się znajdą swojskie akcenty typu wyhujka Bagsika ;) Gali z prawdziwego zdarzenia u nas nie było i pewnie trochę czasu nie będzie...
No chyba że Adamek będzie wlaczył z Kliczkiem na otwarcie Euro 2012 - to kto wie :zabki:
Walka = Śmiech na sali...
Walka była chyba tylko po to żeby wypromować Adamka do wagi ciężkiej ( takie jest moje zdanie )... Chociaż tam nie za bojuję z tymi warunkami fizycznym bo do tego Ruska co ma z 2m+ to mu jeszcze brakuje w chuj... Życze Adamkowi jak najlepiej ale i tak najlepszym Polskim boxerem pozostanie Gołota ! Czekam na walkę naszego GieKSiarza Proksy z Adamkiem :D ojojoojoj
MisiekWNC
25-10-2009, 00:14
Ta gala była chujowa. Ten co Butcher dał filmik (na samym początku po prawej stronie) zajebiście zapowiada walke, najlepiej w Polsce, to biorą ciula ibisza... Ta gala co dałeś filmik była lepsza niż ta. Tutaj promowali "fabryke gwiazd" i tego murzyna z paszczą konia.
MisiekWNC
25-10-2009, 00:15
Holyfiend w wieku 48lat najebał vaulewowi (ale była wyjebka sędziów) czemu niby Adamek miałby przegrać np. z nim? Vaulew jest słaby.
Co chwile reklamy . Co racja to racja, ale ogląda ktoś z was NHL ?
Mi się to czasami zdarza i tam reklamy są dosłownie co chwilkę. A jak się ogląda z jakiejś amerykańskiej TV to już masakra na całego...
Co do postu użytkownika/czki - lenka. Zakończyć karierę będąc w boksie niepokonanym - max trudne :).
Endrju młody nie jest, ale przykładowo trochę analogicznie Adaś Małysz - również wielu już sądziło , że się chłopak wypalił. Ludzie wieszali na nim psy , ale w ostatnim sezonie miał mocne przebłyski i kto wie ...
Więc nie zawsze wszystko zależy od wieku , ale czasami też od chęci i pragnienia osiągnięcia sukcesu. Dla Małysza byłoby to złoto na olimpiadzie , natomiast dla Andrzeja pas wagi ciężkiej.
Dobra lekko odbiegłem od tematu.
PS. w tym temacie dzisiaj się pojawiło chyba kilka razy tyle postów co przez cały okres od jego założenia do wczoraj włącznie :cham:
MisiekWNC
25-10-2009, 00:33
Ale Gołota ma 41 lat a Małysz ponad 30.
Co racja to racja, ale spójrz , że podajecie przykłady ponad 40-letnich bokserów którzy walczą a w skokach Kasai który ma 37 lat jest uznawany wręcz za fenomen , a taki Ahonen kończył karierę w wieku lat 30 :).
Ci bokserzy jakoś bardziej wiekowi się wydają...
Tommywie
25-10-2009, 01:38
Gołota wg mnie to typowa polska bezmózga kupa mięcha... Powolny, pospinany - jedyną jego zaletą była siła... Sorry, ale nie mogę patrzeć na jego wzrok tęskniący za rozumem... Dopiero w walkach z Tysonem, Lewisem, Brewsterem pokazał na ile jest dobry... Po każdym knock-downie nie mogę się oprzeć myśli, że Gołota wygląda jak typowy polski wsiok wracający z wesela albo jakiejś innej imprezki, który tylko szuka zaczepki po pijaku :hihi:
Jasne, miał jakieśtam przebłyski, ale dla mnie to nigdy nie był i nie będzie idol/człowiek do naśladowania czy coś w tym rodzaju...
Wg mnie bokserem z prawdziwym talentem był Prince Naseem Hamed :) Co prawda czasami przesadzał z show i jego przeciwnicy też nie byli z najwyższej półki z reguły, ale kogoś tak szybkiego jak on to ciężko spotkać...
Podsumowując - Gołota to typowy polski sportowiec - ciężki, siermiężny, siłowy - zero lekkości, techniki, szybkości... Coś mniej więcej jak większość polskich piłkarzy
Tommywie
25-10-2009, 01:54
a'propos Prince'a, obejrzalem sobie wlasnie pare jego walk i tutaj taki ciekawy kawalek walki z Augie Sanchezem - zobaczcie od 5:05, jak na Naseema to to 4-częściowe kombo było nadzwyczaj celne :hihi: z reguły miał problemy z celnością przy takich szybkich atakach
http://www.youtube.com/watch?v=ry8iAoI2YdQ&feature=related
MisiekWNC
25-10-2009, 01:59
Tommywie widze, że wiesz o boksie i o Gołocie tyle co ja o balecie.
Tommywie
25-10-2009, 02:04
sorki za 3 post z rzedu, ale tu macie np walke Naseema z Barrera - az przykro ogladac jak lał Prince'a... tylko, ze tak frajerskich zachowan nie widzialem w ringu - w 1:45 ewidentnie Prince dostaje z glowy, poza tym to jak Barrera go uderzał jak lezeli, a sytuacji z 4:58 nawet nie skomentuje... wykrecanie rak i przeciaganie do naroznika w boksie? co za ciul z tego barrery...
http://www.youtube.com/watch?v=1ISwivnhMpI&feature=related
MisiekWNC - dlaczego tak uwazasz? z czym sie nie zgadzasz co napisalem? nie jest powolny, nie jest tepy i nie dostal lania od najlepszych bokserow? jasne, nie mowie, ze byl slaby, tylko, ze do tych najlepszych mu wiele brakowalo
MisiekWNC
25-10-2009, 02:09
Pośledź troche jego kariere, dowiedz sie czemu jest jak to nazwałeś "tępy". Ja Ci o tym gadać nie bede, szkoda czasu.
Poza jedną rzeczą nie brakowało mu nic. Może nawet był lepszy i silniejszy od tych wszystkich "najlepszych".
Niestety ta jedna rzecz zawsze okazuje się najważniejsza - a jest to głowa...
Znacie jakiegoś fachowca, który źle by się wyrażał o technice, i sile Gołoty? Rzućcie jakimś linkiem, bo ja sobie takiej opinii nie przypominam.
Gołota wg mnie to typowa polska bezmózga kupa mięcha... Powolny, pospinany - jedyną jego zaletą była siła... Sorry, ale nie mogę patrzeć na jego wzrok tęskniący za rozumem... Dopiero w walkach z Tysonem, Lewisem, Brewsterem pokazał na ile jest dobry... Po każdym knock-downie nie mogę się oprzeć myśli, że Gołota wygląda jak typowy polski wsiok wracający z wesela albo jakiejś innej imprezki, który tylko szuka zaczepki po pijaku :hihi:
Jasne, miał jakieśtam przebłyski, ale dla mnie to nigdy nie był i nie będzie idol/człowiek do naśladowania czy coś w tym rodzaju...
Wg mnie bokserem z prawdziwym talentem był Prince Naseem Hamed :) Co prawda czasami przesadzał z show i jego przeciwnicy też nie byli z najwyższej półki z reguły, ale kogoś tak szybkiego jak on to ciężko spotkać...
Podsumowując - Gołota to typowy polski sportowiec - ciężki, siermiężny, siłowy - zero lekkości, techniki, szybkości... Coś mniej więcej jak większość polskich piłkarzy
sęk w tym, że gdyby Gołota urodził się w takim Wodzisławiu Śląskim i wchodził na ring w barwach Górnego Śląska to zapewne byś był skłonny mu obciągnąć po każdej walce w szatni z końcem w ustach
kolejny twój prowokująco antypolski post...byle by tylko dopierdolić Polakom.
Gołota jest/był bardzo dobrym bokserem, a o tym że jest z 5 razy mądrzejszy od Ciebie świadczy chociazby to, iż bez jakiegoś nadprzyrodzonego talentu wybił się na scenie bokserskiej gdzie każdy zna jego nazwisko, i w związku z tym zarobił tyle pieniędzy do ilu zapewne liczyć nie potrafisz.
Jego kariera bokserska skończyła się na tym jak w walkach z Bowe zrobiono go w chuja...kolejne jego walki były bardziej zarobkowe jak sportowe, i miały tyle wspólnego ze sportem ile walka Pudzian-Nejman i cała otoczka z nią związana.
Walka, jak walka, ale piosenka na wejście Adamka chodzi mi do dzisiaj po głowie
http://adamt1991.wrzuta.pl/audio/20rKgjYOnkp/funky_polak_-_pamietaj
Widzę, że większość z was chyba pierwszy czy drugi raz w życiu widziała walke Tomka.
Zauważyłem, że w Polsce jest strasznie lekceważony, a jak coś osiągnie to będzie znowu wielbiony. Jak dostał po głowie od Dawsona to wszyscy mówili, że jest już słaby i nie ma szans.
Gołota w boksie zawodowym nie zdobył nic. Adamek ma już pasy WBC i IBF (ten ostatni dalej by miał gdyby się go nie zrzekł i uważam, że bardzo długo by go mógł bronić). Jest dużo bardziej utytułowanym bokserem od Andrzeja. Teraz zobaczymy jak poradzi sobie w następnych walkach w wadze ciężkiej, ale myśle, że pokaże w nich dużo większy charakter niż Endriu za najlepszych lat.
I wcale nie jest powiedziane, że gdyby Gołote cofnąć w czasie 10 lat to b Adamka położył. Jeszcze się zdziwicie z tym lekceważeniem.
sęk w tym, że gdyby Gołota urodził się w takim Wodzisławiu Śląskim i wchodził na ring w barwach Górnego Śląska to zapewne byś był skłonny mu obciągnąć po każdej walce w szatni z końcem w ustach
Widzę , że ktoś mnie w wyręczył , więc się nie będę wysilał w pisaniu posta.
Jedynie się pod nim 'podpiszę'.
moim zdaniem, Gołota wogole nie przygotowany do walki.
Nie ukrywam,ze trzymalem kciuki za Gołote, ale nie widzialem ze jest z nim tak zle.
Poległ w tej walce i tyle w temacie.
A Adamek, za wysoko mierzy, mowiac o walce z ktoryms z bracmi Kliczko, Kliczko to nie Gołota.
pozdrawiam
Assmodeo
25-10-2009, 10:46
Wszyscy tak o tej walce, a mnie osobiscie podobalo sie podejscie Kosteckiego do swojego pojedynku... Walczyl jak nigdy.. Nie bylo w nim tyle furii co zawsze, sluchal podpowiedzi sekundantow, i wyszklo mu to na dobre. pokazal ze tez potrafi uzyc swojej techniki, umiejetnosci, a nie szedl na wariata. Oby tak dalej.
No i oczywiscie Masternak takze z dobrej strony sie pokazal. ;)
nowiutki demotywator dla przesmiewcow Goloty
http://demotywatory.pl/316399/Golota
Komanczz
25-10-2009, 11:50
Jak o czymś nie masz pojęcia to nie pisz...najlepsza zasada.
Gołota nie ma techniki i zdobywa brązowy medal IO w Seulu...gdyby nie to że za przeciwnika miał Koreańca walczyłby o złoto.Rok pózniej brąz na mistrzostwach europy.Jako junior zdobywa srebro na MŚ(przegrywa z arcymistrzem Savonem o którym nawet nie słyszałeś pewnie),zdobywa także mistrzostwo europy juniorów.Cztery razy mistrz Polski.
Zero lekkości i szybkości-http://www.youtube.com/watch?v=It8EKIoZdpU co powiesz na to? pewnie murzyn nie był szybki i brakowało mu lekkości.Nie chce mi się wklejać linku do walki z Bowem bo to to już chyba każdy widział.
Podsumowując -chuja wiesz na jego temat.Po takiej kontuzji jaką miał Andrzej wielu by rzuciło boks w chuj ale nie on...nie wiem w sumie po co walczy jak Ziggy kręci mu takie miliony w tych stanach.
Według Ciebie najlepszy jest Prince dla mnie Floyd Mayweather Jr.
Zachowujesz się jak typowy Polski wsiok...widziałeś jedną walke Goloty i odrazu masz o nim wyrobione zdanie...
Co do samej gali to w chuj najebanych ludzi.Niektórzy nie wiem po co płacili za bilety skoro nie dotrwali nawet do Kosteckiego.Poprostu ciężkie nokauty i wynoszenie ich z hali.Pozatym to co zwykle masa koksów i panienek u boku bogatych dżentelmenów.Liczna i mocna ekipa Łódzkiego KSu i z akcentów piłkarskich nic więcej.
Po gali mnóstwo osób czeka na Adamka i Gołote pod halą,przepychanki z ochroną włanczają się psy i wracam do domu po 5.
Szkoda mi Gołoty bo w sumie to on zaraził mnie boksem w roku 95 i dla niego się wstawało (jak pewnie większość z Was).Tą walke można porównać do filmowego pojedynku z Rockyego 6...stary styrany mistrz kontra młody...
Akurat ten demotywator jest idiotyczny. Na tej zasadzie można powiedzieć - osiągnij choć ćwierć tego co Grzegorz Lato czy Antoni Piechniczek, a potem się z niego nabijaj.
Osiągnij jedną ósmą tego co Jan Tomaszewski, a potem się z niego nabijaj.
Na tej zasadzie nie można nabijać się z żadnej osoby publicznej, bo jakby nie patrzeć one coś osiągnęły.
Poza tym sukcesy związane ze sportem czy inne medialne wcale nie muszą być większe niż sukcesy kogoś, o kim świat nie wie. Kwestia subiektywna. To tak offtopowo ;)
Ja myślę, że dajmy już spokój Gołocie - nie ma sensu się pastwić. Natomiast niezrozumiałe jest, że on sam sobie funduje kolejne upokorzenia i to już nie tylko jako sportowca, ale i człowieka.
z tego wynika, że człowiek nie może się śmiać z żadnego sportowca. Większość na forum (pewno ty też) wyśmiewa Rasiaka ale przecież nikt z nas nie grał w Premiership i reprezentacji Polski. Gołota ma pusty łeb i przez to przegrywał wszystkie ważne walki. Stał się pośmiewiskiem bo nie wiedział, kiedy powiedzieć dość, a wypowiedz sprzed walki z Adamkiem to już w ogóle tragedia
http://www.sportfan.pl/artykul/5038/golota-obraza-adamka-szkoda-ze-mocny-jest-tylko-w-gebie
Gołota ma pusty łeb i przez to przegrywał wszystkie ważne walki. [/URL]
Haha chyba nie znasz znaczenia prostego słowa którego użyłeś ;).
Gołota przegrał ważne walki głównie przez słabą PSYCHIKĘ , która jest bardzo ważnym czynnikiem , jeśli chodzi o każdą osobę która gdziekolwiek walczy.
I nie ważne czy na ringu , czy lejąc się z kimś na ulicy.
A pojęcia pusty łeb to sobie można używać oceniając Jolę Rutowicz czy jakieś niedojebane dzieci robiące sobie fotki w Auschwitz , aby je wrzucić na NK w celu przylansowania.
PS.a to co piszę w jakimś serwisie raczej bym brał z przymrużeniem oka.
Sam niedawno czytałem wywiad z Gołotą zgoła odmienny.
Golota obrazal Adamka zeby wiecej zarobic, jakby nie bylo takiego cisnienia to by byla mniejsza kasa. Moim zdaniem to oni sie umowili na podsycanie emocji. Golota zrobil jak to mowi uzytkownik Jaworzno "public krecz" i zgarnal banke. Az tak mocno nie dostal, lekko rozwalone łuki brwiowe, z ktorych efektownie tryskala krew:)
Tommywie
25-10-2009, 12:41
ja pierdole, to nie miało na celu żadnego kolejnego pokazania podziału Śląsk - Polska, nawet o tym nie pomyslalem... Poprostu stwierdziłem, ze wyglada jak typowy wsiok spod budki. Coprawda typowy gdzies z Warszawy, ale naprawde nie mialem zamiaru 'dopierdolic Polakom'
a z tekstami jak ten o obciaganiu to sobie poszukaj kogos innego - kurwa zwykly forumowicz by od razu za taki tekst dostal ostrzezenie, ale nie szanowny pan wielmozny whydack... jebane kolesiostwo
Gołota w boksie zawodowym nie zdobył nic.
zgadzam sie z tym i nie rozumiem ludzi, ktorzy kreuja go i uwazaja za polskiego bohatera narodowego...Zero lekkości i szybkości-http://www.youtube.com/watch?v=It8EKIoZdpU co powiesz na to? pewnie murzyn nie był szybki i brakowało mu lekkości.Nie chce mi się wklejać linku do walki z Bowem bo to to już chyba każdy widział.
i co, uwazasz ze w walce z Sandersem albo Bowem byl szybki? :lol: dalej sie rusza jak furmanka z weglem... o technike chodzilo mi o inne sporty, a u Gołoty o siermieznosc, sztywnosc i powolnosc
Według Ciebie najlepszy jest Prince dla mnie Floyd Mayweather Jr.
pokaz mi gdzie napisalem ze wg mnie Prince jest najlepszy? powiedzialem, ze mial talent i ze niewielu bylo/jest takich szybkich bokserow jak on
Zachowujesz się jak typowy Polski wsiok...widziałeś jedną walke Goloty i odrazu masz o nim wyrobione zdanie...
no tak, o Gołocie pierwszy raz slyszalem, to byla pierwsza jego walka, ktora widzialem i oczywiscie ty o tym wiesz :lol:
Tommywie
25-10-2009, 12:43
Gołota jest/był bardzo dobrym bokserem, a o tym że jest z 5 razy mądrzejszy od Ciebie świadczy chociazby to, iż bez jakiegoś nadprzyrodzonego talentu wybił się na scenie bokserskiej gdzie każdy zna jego nazwisko, i w związku z tym zarobił tyle pieniędzy do ilu zapewne liczyć nie potrafisz.
no to rzeczywiscie oddaje poziom jego madrosci :lol:
kurwa dyskusja jak z dzieckiem
a z tekstami jak ten o obciaganiu to sobie poszukaj kogos innego - kurwa zwykly forumowicz by od razu za taki tekst dostal ostrzezenie, ale nie szanowny pan wielmozny whydack... jebane kolesiostwo
kolesiostwo jest i będzie
odkładając na bok moje prywatne przekonania, to jako admin nie pozwolę na twoje pierdolone leczenie kompleksów przy pomocy podjazdów i obrażania 95% użytkowników tego forum.
i nie wykręcaj się jak idiota, bo każdy myślący człowiek wyłapał jaki był sens twojego posta
napisz jeszcze raz coś w tym stylu a z radością ogłoszę że był to twój ostatni post tutaj
arivederci
Boks robi swoje, Gołota swoje w zyciu przezyl i logiczne, że jest "rozbity" bo trudno zeby nie był po tylu "wojnach na ringu" dlatego tez bulwersuje mnie koszmarnie gadanie na jego temat jaki z niego to nie jest pustak i imbecyl bo nie potrafi sie wysłowic w wywiadzie itd
Tak samo jest z komentowaniem jego osoby na tle boksu..
Wielu z nas od małolata, nie mając nic pojęcia o boksie miało wykute w głowie nazwisko Andrzeja Gołoty bo to jest NASZA WIZYTÓWKA
Jego przeszlość to było cos pięknego dla polskiego kibica, emocje podczas kazdej walki itd.. na kazdego przychodzi czas (najgorsze jest to ze dla wielu "kibicow" Andrzej bedzie sie kojarzył tylko z wczorajszym widowiskiem, a nie tym co zrobil w swoich złotych latach)
http://www.youtube.com/watch?v=q8SZUT9Bi4s ;d
Tommywie
25-10-2009, 12:52
odkładając na bok moje prywatne przekonania, to jako admin nie pozwolę na twoje pierdolone leczenie kompleksów przy pomocy podjazdów i obrażania 95% użytkowników tego forum.
i nie wykręcaj się jak idiota, bo każdy myślący człowiek wyłapał jaki był sens twojego posta
no to chyba zle wylapal bo nic takiego nie mialem na mysli, wiec sie kurwa nie wykrecam jak idiota...
na reszte postu nawet nie odpowiem, bo szkoda slow
dodam jeszcze, że życzę ci powodzenia Tommy[chuja]wie w wymądrzaniu się przed Komanczem w temacie boksu, bo chop spędził na ringu więcej czasu niż ty zapewne żyjesz na tym świecie
MisiekWNC
25-10-2009, 13:44
Komancz podsumował świetnie.
http://www.boxrec.com/list_bouts.php?human_id=4345&cat=boxer - walki Gołoty, zobaczcie sobie, jak Gołota był w formie i w dobrym wieku, z iloma dobrymi bokserami w wadze ciężkiej wygrywał przez K.O w pierwszych rundach.
Gołota swoje zrobił. Teraz jest czas Adamka i mu Polacy muszą kibicować!
Komanczz
25-10-2009, 13:56
Tommywie-to Gołota w walce z Sandersem i Bowem nie byl szybki według Ciebie? to ja już nie wiem jak musiałby zapierdalać żebyś go docenił.Dałeś przykład Princea a takich szybkich jak on to ja Ci tu mogę wypisać paru bo to waga piórkowa szefie.Co do techniki to nie wiem o co Ci chodziło bo myślałem że gadamy o boksie :) No i przyznaje zagapiłem się,napisałeś że Prince miał talent...takich utalentowanych to też by się od chuja znalazło np.Michael Grant.Zresztą ktoś tu wspomniał o psychice i jej znaczeniu.
Szkoda że nie wypowiada się tu nasz Grzesiu Proksa bo chętnie bym poczytał co on o tej walce myśli.
aha tak na marginesie-Gołota 41 letni bokser po ciężkiej kontuzji przyjął propozycje walki z tak groznym zawdonikiem jak Adamek i tego za chuja nikt nie potrafi docenić?Narzekania że wolny,że nie potrafi się wypowiedzieć że to że tamto że sramto...
Pare rzeczy rózni Adamka od Goloty wzrost,waga,doświadczenie-dla mnie najważniejsze jednak jest to że to Gołota przetarł szlak Polskim bokserom na zawodowym ringu,to że Adamek non stop podkreśla że on walczy dla kasy(!!!ciekawe czemu nie chciał rewanżu z Dawsonem) Gołota też chętnie zarobi ale dla niego ważniejszy był tytuł,no i trzecia najważniejsza różnica...GOŁOTA NIKOMU NIE ODMÓWIŁ WALKI-a Adamek? :)
http://www.youtube.com/watch?v=o8-y6iYnIJs szczegolnie 1:18 (az sie lza w oku kreci)
I tyle w tym temacie..
Ostatnia walka na tym filmiku z Mollo :faja:
Pamietam jakie denerwujace bylo , ze tamten co chwile się wieszal na Endrju i jakos przetrzymal wszystkie rundy :jezor:
http://www.youtube.com/watch?v=RmaHGY7BEog ten to był dopiero szybki
Gołota wielkim bokserem był i to nie ulega wątpliwości. Psycha ostatecznie siadła mu gdy w 2004 roku został dwa razy perfidnie oszukany przez sędziów i padł ofiarą układów rządzących zawodowym boksem. Walki o pas mistrzowski z Byrdem i Ruizem były ustawione (z Byrdem sędziowie "wyczarowali" remis, a Ruiz leżał dwa razy na deskach, dostał lanie okrutne ale wygrał... jednogłośnie na punkty) Po tych walkach Gołota ostatecznie zdał sobie sprawę, że w boksie zawodowym nic już nie osiągnie i stracił zupełnie motywację. Jak wyglądały jego kolejne walki wszyscy wiemy...
anetoshi
25-10-2009, 15:05
Krytykujecie Tommywie i nierozumniem dlaczego...
Chłopak ma swoje zdanie a każdy ma do tego prawo, co więcej jestem tego samego zdania że Gołota niczego nie osiągnął w boksie zawodowym w przeciwieństwie do Adamka.
Z jednym na pewno przesadził że ma ''pusto w głowie'' bo to nie ma nic do boksu...
Bokser nie ma pięknie się wysławiać w wywiadach tylko umieć walczyć...
A wyzywanie kumpli po szalu od idiotów jest na niższym poziomie niż komentarze na onecie...
Jest jeszcze jedna sprawa, pieniądze niewiem po co robić tyle szumu że robią to dla kasy bo to jest oczywiste.
tutaj chyba każdy musi mieć to samo zdanie, inaczej nic nie wie i jest nikim;/
to było by coś:
http://sport.wp.pl/kat,1878,title,Sensacyjna-propozycja-dla-Andrzeja-Goloty,wid,11627199,wiadomosc.html?ticaid=18fc8
tylko wynik chyba do przewidzenia:)
żeby nie było, nawet lubię Endriu, ale te niespełnione marzenia o mistrzostwie i te dziwne porażki ...
najbardziej mnie wkurwiła ta z Grantem - wygrana walka ...
samego zdania że Gołota niczego nie osiągnął w boksie zawodowym w przeciwieństwie do Adamka.
Tyle , że wagi w których walczył Adamek w porównaniu do wagi ciężkiej to tak naprawdę nic.
Jak to się mówi "Królewska waga" , różnica niesamowita.
Answerno
25-10-2009, 16:40
To co różni Gołote od Adamka to fakt ,że Andrzej walczył z wszystkimi najlepszymi na świecie w swojej wadze - z różnym skutkiem vide walki z Ruizem i Byrdem kontra walki z Taysonem czy Lenoxem, dlatego pierdolenie o tym ,że nic nie osiągnął jest jakims absurdem , przez długie lata utrzymywał się w ścisłej czołówce wagi ciężkiej.
Pytanie brzmi czy lepiej być "papierowym" mistrzem "papierowej organizacji" walcząc lata z jakimiś no name'ami czy zaryzykować i stawić czoło najlepszym z najlepszym?
Po walce nie podobało mi sie zachowanie Adamka, puszył się strasznie,zero szacunku dla przeciwnika...zobaczymy jak potoczy się jego kariera w wadze ciężkiej...
A ja zapytam znawców: podobała Wam się ta walka?
Bo dla mnie (w odczuciu laika) była strasznie nudna i słaba.
http://www.youtube.com/watch?v=Akkc7KSGBto
mistrz!
To co różni Gołote od Adamka to fakt ,że Andrzej walczył z wszystkimi najlepszymi na świecie w swojej wadze - z różnym skutkiem vide walki z Ruizem i Byrdem kontra walki z Taysonem czy Lenoxem, dlatego pierdolenie o tym ,że nic nie osiągnął jest jakims absurdem , przez długie lata utrzymywał się w ścisłej czołówce wagi ciężkiej.
Pytanie brzmi czy lepiej być "papierowym" mistrzem "papierowej organizacji" walcząc lata z jakimiś no name'ami czy zaryzykować i stawić czoło najlepszym z najlepszym?
Po walce nie podobało mi sie zachowanie Adamka, puszył się strasznie,zero szacunku dla przeciwnika...zobaczymy jak potoczy się jego kariera w wadze ciężkiej...
to fakt, nie ma już tej swojej skromności, ale ...
kto ja tam ma?
Powodzenia, Panie Tomku!
Komanczz
25-10-2009, 18:42
anetoshi,Krzyś- ja tam po nikim nie chce jechać i kogoś obrażać ale jak ktoś siada przed kompem i pisze takie bzdury w takim tonie to mi się krew gotuje w żyłach.Wiem że dobrze jest usiąść przed kompem i się wymądrzać a co innego pokazać się w jakimś sporcie i przez lata się liczyć.Zwrócić można uwagę na właśnie to że Gołota,bracia Kliczko,Lewis,Tyson są(byli) przez wiele lat na topie.Gdzie jest dziś Ruiz?kto pamięta McCalla?wspomniałem już o Michaelu Grancie który miał rządzić i dzielić przez wiele lat.
Nie chce być adwokatem Gołoty ale po raz kolejny podkreślam wage tej kontuzji ktorej doznał w walce z Austinem.Naderwany mięsień i uszkodzenie kości to u boksera praktycznie wyrok śmierci.Żeby łopatologicznie niektórym pokazać znaczenie tej kontuzji podam przykład Marka Citko.Pamiętacie jego gol z Atletico?zajebiste dryblingi z Borussią Dortmund? gral zajebiście.Przytrafila mu się poważna kontuzja i...no właśnie gdzie dziś gra Marek Citko? Marco Van Basten wogóle zakonczył karierę.Także troszke więcej zrozumienia a nie jazda od wieśniaków i tempaków.
Bardzo kibicowałem Adamkowi wcześniej ale jego pogoń za pieniędzmi i coraz bardziej buraczany styl sprawia że...aaa chuj z tym.
Pituś-"Kat" zajebisty i chyba Adamek się obsrał przed nim ale straszny skurwiel z niego i cham :)
w walce KOSTECKI VS SOSZYŃSKI na wejściu jednego z pięściarzy była zajebista piosenka.
Pamiętacie może jak się nazywa ?
anetoshi
25-10-2009, 19:51
w walce KOSTECKI VS SOSZYŃSKI na wejściu jednego z pięściarzy była zajebista piosenka.
Pamiętacie może jak się nazywa ?
Firma-czas na walkę
,,anetoshi,Krzyś- ja tam po nikim nie chce jechać i kogoś obrażać ale jak ktoś siada przed kompem i pisze takie bzdury w takim tonie to mi się krew gotuje w żyłach.''komanczz
No proszę Cie każdy ma prawo do własnego zdania moje jest takie nie inne i to że się nie zgadza z twoim nie oznacza że wypisuje bzdury.
Answerno
25-10-2009, 19:55
anetoshi,Krzyś- ja tam po nikim nie chce jechać i kogoś obrażać ale jak ktoś siada przed kompem i pisze takie bzdury w takim tonie to mi się krew gotuje w żyłach.Wiem że dobrze jest usiąść przed kompem i się wymądrzać a co innego pokazać się w jakimś sporcie i przez lata się liczyć.Zwrócić można uwagę na właśnie to że Gołota,bracia Kliczko,Lewis,Tyson są(byli) przez wiele lat na topie.Gdzie jest dziś Ruiz?kto pamięta McCalla?wspomniałem już o Michaelu Grancie który miał rządzić i dzielić przez wiele lat.
Nie chce być adwokatem Gołoty ale po raz kolejny podkreślam wage tej kontuzji ktorej doznał w walce z Austinem.Naderwany mięsień i uszkodzenie kości to u boksera praktycznie wyrok śmierci.Żeby łopatologicznie niektórym pokazać znaczenie tej kontuzji podam przykład Marka Citko.Pamiętacie jego gol z Atletico?zajebiste dryblingi z Borussią Dortmund? gral zajebiście.Przytrafila mu się poważna kontuzja i...no właśnie gdzie dziś gra Marek Citko? Marco Van Basten wogóle zakonczył karierę.Także troszke więcej zrozumienia a nie jazda od wieśniaków i tempaków.
Bardzo kibicowałem Adamkowi wcześniej ale jego pogoń za pieniędzmi i coraz bardziej buraczany styl sprawia że...aaa chuj z tym.
Pituś-"Kat" zajebisty i chyba Adamek się obsrał przed nim ale straszny skurwiel z niego i cham :)
Ja pamiętam i jego słynne walki z Lenoxem, szczególnie tą w trakcie której się rozpłakał;)
Komanczz
25-10-2009, 20:06
anetoshi mam Ci wytłuszczyć slowa zero lekkości,techniki,szybkości czy ki chuj? to są bzdury i tyle a nie kogoś tam zdanie.To że to jest forum i każdy ma prawo do swojego zdania nie znaczy że ma pisać że niebo jest czerwone a trawa bordowa.Próbuje wytłumaczyć,pokazać ale nie kuRwa Gołota nie ma techniki,szybkości,lekkości.
Nigdy tego nie miał i fakt że zdobył chodzby ten brązowy medal na igrzyskach to był przypadek.Lepiej?
No proszę Cie każdy ma prawo do własnego zdania moje jest takie nie inne i to że się nie zgadza z twoim nie oznacza że wypisuje bzdury.
A Ty nie rozumiesz o co chodzi autorowi postu Komanczowi.
Więc Komanczowi chodzi o to , ze Tommywie w buraczany sposób obraził Gołotę nie popierając swojego 'wywodu' żadnymi argumentami. Komanczz jako osoba która jest przekonana o swojej wiedzy w danej dyscyplinie (boksie) postanowił wytłumaczyć w dosadny sposób, popierając to argumentami użytkownikowi Tommywie , że ten nie dość iż nie ma racji to w dodatku napisał swoje zdanie na ten temat na bardzo niskim poziomie obrażając boksera, przy okazji Polaków (swoim tekstem o wsioctwie Warszawiaka itd.).
Reasumując. Komanczz nie kierował swoich słów (dosadnych) do Ciebie a do Tommywie , a Tobie i Krzysiowi tylko starał się wyjaśnić sytuację.
Ale jak grochem o ścianę...
PS. poza tym pisanie o wielkich osiągnięciach Adamka w boksie a żadnych Endrju to są bzdury (wyjaśnienie z mojej strony jakoś jedna , bądź dwie strony wcześniej).
To , że ktoś ma swoje zdanie nie jest złe. Gorzej gdy ktoś mając świadomość , że jest w błędzie nie potrafi się do ów błędu przyznać.
Niech to będzie podsumowaniem wywodów kilku osób w tym temacie.
Komanczz
25-10-2009, 20:15
hahaha to Ci wyszło Rahim :) dokładnie tak jak napisałeś,i nikogo nie mam zamiaru tu obrażać Panowie Gieksiarze
anetoshi
25-10-2009, 20:31
Nie twierdzę iż Gołota nic nie potrafi tylko że jest ''gorszy'' od Adamka...
Co do Tommywie to każdy wie jaki jest ale nie każdy jego post to jakieś idiotyzmy...
Nie zamierzam się w dawać w żadne dyskusje bo nie mam ani tak szerokiej wiedzy ani chęci... i nigdy nie miałam problemów z przyznaniem się do błędu czy niewiedzy...
Komanczz, już zrozumiałam o co ci chodzi, z resztą kto jak kto ale Ty w tym temacie masz najwięcej do powiedzenia ;) (oczywiście bez ironii)
Tommywie
25-10-2009, 20:43
Co do Tommywie to każdy wie jaki jest ale nie każdy jego post to jakieś idiotyzmy...
o kurwa...
przy okazji Polaków (swoim tekstem o wsioctwie Warszawiaka itd.)
zle zrozumieliscie to co chcialem napisac - Ty i whydack... nie pisalem, ze Golota to typowy Polak, tylko, że to typowy wsiok... Nie mialem zamiaru nic zlego o Polakach pisac, wiec nieslusznie mnie osądzacie... Powiedz mi w czym nie mam racji?
Nie twierdzę iż Gołota nic nie potrafi tylko że jest ''gorszy'' od Adamka...
ja np tego nie stwierdzam - nie porownuje ich, skoro walczyli w roznych klasach wagowych...
nadal sie nie zgadzam z tym, ze Gołota był kiedykolwiek szybki - wg mnie był całkiem dobry, silny i mocny, ale na pewno nie szybki
nie uwazam sie za speca i nie podwazam tu np wiedzy Komanczza - poprostu wg mnie np w walce z Tysonem czy Lewisem mozna zobaczyc kto byl szybszy...
To , że ktoś ma swoje zdanie nie jest złe. Gorzej gdy ktoś mając świadomość , że jest w błędzie nie potrafi się do ów błędu przyznać.
jak mam swiadomosc bledu to sie do niego przyznaje - w tym przypadku nie uwazam, ze jestem w bledzie
Tommywie
25-10-2009, 20:54
jeszcze 2 sprawy
Co do techniki to nie wiem o co Ci chodziło bo myślałem że gadamy o boksie :)
chodzilo mi o brak techniki u polskiego sportowca - np pilkarze (choc wiadomo, ze zdarzaja sie wyjatki), bo w boksie technika wyglada troche inaczej... wiec akurat techniki u Gołoty nie oceniam
Gorzej gdy ktoś mając świadomość , że jest w błędzie nie potrafi się do ów błędu przyznać.
jakos nie licze na przyznanie sie do bledu tych, ktorzy zle zrozumieli mojego posta i przy okazji mnie obrazili... wiec o czym my tu gadamy?
Tommywie , ale nie przecz , że nie wywołało w Tobie radości , że Adamek wygrał (tutaj nie można się dowałać), ale dało Ci również okazję do jakiegoś wywyższania Śląska i ślązaków ponad polaków (wczorajszy tekst o Adamku Ślązaku i Gołocie cytując Cię gorolu , polaczku , buraku z W-wy). Jeżeli piszesz takie coś to później nie miej pretensji do tego , że ktoś odczytuje Twoje słowa inaczej niż byś chciał, ponieważ z dzisiejszego Twojego postu nt. Andrzeja Gołoty sarkazmy i pogarda aż kipiały...
Ty napisałeś swoje zdanie chamsko to i później Ci Whydack chamsko odpisał.
Ja w wywodach staram się być stonowany i nie jechać po nikim , więc akurat myślę , że do mnie nie możesz mieć pretensji np. o obrażanie Ciebie.
Już bardziej obraziła Cię (podejrzewam nieświadomie) anetoshi :cham:...
PS. Twoje podejście Anty Polskie przypomina mi trochę ten wasz temat o GŚ .
Zluzuj stary :).
anetoshi
25-10-2009, 21:08
Już bardziej obraziła Cię (podejrzewam nieświadomie) anetoshi :cham:...
.
Przepraszam bardzo nikogo nie chciałam obrazić, jeśli tak wyszło to przepraszam...
choć w sumie nie wiem gdzie go obraziłam...:dead:
Tommywie
25-10-2009, 21:21
Tommywie , ale nie przecz , że nie wywołało w Tobie radości , że Adamek wygrał (tutaj nie można się dowałać), ale dało Ci również okazję do jakiegoś wywyższania Śląska i ślązaków ponad polaków (wczorajszy tekst o Adamku Ślązaku i Gołocie cytując Cię gorolu , polaczku , buraku z W-wy)
zaprzeczam - ten tekst o pobiciu gorola przez Ślonzoka to bylo w formie ciekawostki i zartu :) nikogo nie wywyższam i o polaczku tez nic nie pisalem... a o buraku to nie chodzilo mi o Warszawiaka tylko o samego Gołote...
Ty napisałeś swoje zdanie chamsko to i później Ci Whydack chamsko odpisał.
ja napisalem, ze wg mnie Gołota jest tępy - bo jest, a whydack poprostu mnie obraził, bo on może...
PS. Twoje podejście Anty Polskie przypomina mi trochę ten wasz temat o GŚ .
nie mam żadnego podejścia antypolskiego - oskarzenia pod zlym adresem :)
dla mnie poprostu Gołota nie będzie NIGDY bohaterem narodowym czy wzorem do naśladowania i tyle...
Ależ kto tutaj nazywa Gołotę bohaterem narodowym czy każe go innym naśladować ?
Ja się chyba z żadną taką opinią na tym forum nie spotkałem jeszcze...
Doceniać kogoś , chwalić a stawiać go za wzór do naśladowania to dwie zgoła odmienne rzeczy . :)
edit: anetoshi przeczytaj post Tommywie z poprzedniej strony (ten z wieloma cytatami) i po jego reakcji zrozumiesz gdzie ;)
anetoshi
25-10-2009, 21:30
edit: anetoshi przeczytaj post Tommywie z poprzedniej strony (ten z wieloma cytatami) i po jego reakcji zrozumiesz gdzie ;)Tak już wiem...
Tommywie przepraszam zabrzmiało to inaczej niż powinno poprostu uważam że twoje posty są w większości antypolskie (pro śląskie czy jak to się pisze)... Co nie zmienia faktu że każdy post jest idiotyczny...
A posty antypolskie za takie uważam.
Komanczz
25-10-2009, 22:10
nie uwazam sie za speca i nie podwazam tu np wiedzy Komanczza - poprostu wg mnie np w walce z Tysonem czy Lewisem mozna zobaczyc kto byl szybszy...
jak mam swiadomosc bledu to sie do niego przyznaje - w tym przypadku nie uwazam, ze jestem w bledzie
a ja będe upierdliwy i....Lewis raczej nie należał do szybkich bokserów.
Co do Tysona to się zgodze w 100% bo to chyba najszybszy zawodnik w wadze ciężkiej jaki kiedykolwiek walczył(no może tylko La Motta) ,takie moje zdanie...
Podczas walk Gołoty z Lewisem i Tysonem to też nic nie było widać bo w pierwszej Gołota był pod wpływem idokainy(lekarstwo) a podczas drugiej Tyson był na trawie(ale jak już pisałem on był zajebiscie szybciutki).
Dla mnie Endrju był jest i będzie idolem i dlatego tak bronie jego imienia.Zresztą fajnie się zachowal przepraszając kibiców za swoją porażke.Szacunek dla tego pana się należy.
Co nie zmienia faktu że każdy post jest idiotyczny...
Sorry , ale musiałem :cham: :lol:...
Dobra z mojej strony to już koniec wywodów , pisania na temat wczorajszej walki i spierania się z kimkolwiek kto ma rację.
Endrju THE BEST :piwo:
Pozdro.
anetoshi
25-10-2009, 22:20
Co nie zmienia faktu że NIE każdy post jest idiotyczny...
O kurcze :dead: zabrakło tam słowa NIE
tak to jest jak się nie sprawdza tego co się napisało
Tommywie
25-10-2009, 22:22
Dla mnie Endrju był jest i będzie idolem i dlatego tak bronie jego imienia.Zresztą fajnie się zachowal
milo, ze wreszcie doszlismy do porozumienia - dla ciebie idol, dla mnie nie :)
dobrze, ze da sie tez kulturalnie podyskutowac czasem
mysle, ze to koniec sporow na ten temat :)
Cytat:
Napisał anetoshi Zobacz post
Co nie zmienia faktu że NIE każdy post jest idiotyczny...
O kurcze zabrakło tam słowa NIE
tak to jest jak się nie sprawdza tego co się napisało
no to zmienia troche postac rzeczy :hihi:
Lars Ulrich
25-10-2009, 22:55
kuuuuurwa ależ zamulacie.....
Mnie osobiście zaskoczyło zachowanie Adamka na końcu, ja jestem nr 1 i tym podobne rzeczy,trochę mnie zdziwił brak skromności,co go cechowało przeważnie to dystans do siebie,ale z drugiej strony może była to spontaniczna radość a nie sodówa
a tak ogólnie to powinniśmy wspierać ich obu na ringu i tyle, obydwaj są warci dopingu i wiary w polski boks, a w Polsce jak to w Polsce dopóki walczyli osobno,każdy dopingował z całych sił, teraz jak walczyli ze sobą okazuje się że ten chujowy,tamten chujowy,bez sensu
O czym Wy wogóle gadacie? Andrzej walczył w historii z najlepszymi. Adamek? Życzę mu jak najlepiej ale wątpię czy doświadczy takich pojedynków jak Andrzej. Tacy fighterzy jak Tyson czy Lenox to ikony tego sportu. To tak jak porównać karierę Gołoty i TRigera... bez porównania. Fajnie że byłem świadkiem takich klimatów (walk) jak z Lenoxem czy Tysonem, bo takiego mistrza jak Aliego to tylko z opowieści i You Tube znam. Wczoraj Andrzej był o 10 lat starszy, a tym samym wolniejszy i musiał przegrać. Ta walka miałaby jednego zwycięzcę gdyby Gołota miał 10 lat mniej. To że przegrał, nie znaczy że trzeba na nim wieszac psy ludzie. Na przydomek "Ostatnia nadzieja białych" trzeba zasłużyć i on to zrobił. Ja też byłem wkurzony jak przegrał z Lenoxem w pare sekund czy był wystrachany przed Tysonem, ale szacun że wogóle stanął z nimi w ringu. A teraz? Teraz to chciałbym aby jakiś Polak walczył o pas kiedykolwiek za mojego zycia, ale wątpie czy tak będzie. Niby Adamek ma plan że chce za rok walczyć o pas. Oby mu sie udało, ale musi przybrać przynajmniej z 15 kilo bo ludzie w jego wieku o 20 kilo ciężsi go zabija na ringu. Ciekawostka. Gołota po walce powiedział że słabo sie przygotował do tej walki. I to prawda. Dla Adamka to była walka życia , a dla Gołoty tylko hajs na koniec kariery. Ale to nic. Pewnie będzie rewanż a wtedy nawet 41 - letni Gołota sie przygotuje lepiej.
Lars Ulrich
25-10-2009, 23:28
swoją drogą, to żart ?
http://www.sportfan.pl/artykul/12668/fuj-byly-mistrz-boksu-spasl-sie-jak-swinia-kto-taki-zobacz
Tommywie
25-10-2009, 23:49
swoją drogą, to żart ?
http://www.sportfan.pl/artykul/12668...to-taki-zobacz
o feeest... az ciezko uwierzyc
MisiekWNC
26-10-2009, 00:13
Nie pokazuje nic z linku.
O czym Wy wogóle gadacie? Andrzej walczył w historii z najlepszymi. Adamek? Życzę mu jak najlepiej ale wątpię czy doświadczy takich pojedynków jak Andrzej. Tacy fighterzy jak Tyson czy Lenox to ikony tego sportu. To tak jak porównać karierę Gołoty i TRigera... bez porównania. Fajnie że byłem świadkiem takich klimatów (walk) jak z Lenoxem czy Tysonem, bo takiego mistrza jak Aliego to tylko z opowieści i You Tube znam. Wczoraj Andrzej był o 10 lat starszy, a tym samym wolniejszy i musiał przegrać. Ta walka miałaby jednego zwycięzcę gdyby Gołota miał 10 lat mniej. To że przegrał, nie znaczy że trzeba na nim wieszac psy ludzie. Na przydomek "Ostatnia nadzieja białych" trzeba zasłużyć i on to zrobił. Ja też byłem wkurzony jak przegrał z Lenoxem w pare sekund czy był wystrachany przed Tysonem, ale szacun że wogóle stanął z nimi w ringu. A teraz? Teraz to chciałbym aby jakiś Polak walczył o pas kiedykolwiek za mojego zycia, ale wątpie czy tak będzie. Niby Adamek ma plan że chce za rok walczyć o pas. Oby mu sie udało, ale musi przybrać przynajmniej z 15 kilo bo ludzie w jego wieku o 20 kilo ciężsi go zabija na ringu. Ciekawostka. Gołota po walce powiedział że słabo sie przygotował do tej walki. I to prawda. Dla Adamka to była walka życia , a dla Gołoty tylko hajs na koniec kariery. Ale to nic. Pewnie będzie rewanż a wtedy nawet 41 - letni Gołota sie przygotuje lepiej.
Z jednej strony mówisz, że Adamek nie ma szans, bo musiałby natychmiast przytyć, a z drugiej zachwalasz Tysona, który gdy już wygrywał.... ważył tyle co Adamek (potem przytył jeszcze troche do około 105kg). Wiadomo, że teraz są inne czasy, ale Kliczko waży chyba koło 110 kg, więc 6 kg mniej od Andrzeja wczoraj. A chyba nie przyrównasz Gołoty do Kliczki.
Po prostu wielu z was darzy Andrzeja i dawne gwiazdy boksu dużym sentymentem. Wtedy rzeczywiście waga ciężka to było coś i był to chyba najbardziej medialny sport na świecie. Dzisiaj jest troche gorzej, ale to tak jak z NBA. Jordan nie jest wieczny tak jak i Tyson. Wiadomo, że to już nie wróci. Ale to wcale nie oznacza, że dzisiejsi bokserzy są słabsi od tamtych.
Po prostu tam to było wielkie show. Dzisiaj waga ciężka została zdominowana przez europejczyków (właściwie to ruskich pod niemiecką banderą) i Amerykanie przestali się tym jarać. A zaraz za Amerykanami reszta świata.
Oczywiście te walki dalej bardzo dużo znaczą tak jak i NBA, ale to nie to co kiedyś.
Trzymam kciuki za Adamka i mam nadzieje, że wreszcie jakiś Polak zgarnie pas wagi ciężkiej.
Prędzej czy później wyjdzie do walki z Kliczką i albo zostanie zapamiętany tak jak Andrzej z Lewisem albo będzie nowym królem boksu. Raz w życiu dostanie szanse, zobaczymy jak ją wykorzysta.
A, że jest pewny siebie. Widzieliście kiedyś boksera który nie był i przed walką nie mówił, że wygra?
Komanczz, tak przypuszczalem, że Endriu to Twój idol, a w związku z tym jego krytykanci Ci ostro podpadną:)
Mnie tylko chodzilo o to, że Andrzej w jakiś sposób zaprzepaścil szanse na coś naprawdę wielkiego. Dlaczego, to chyba On sam nawet nie wie.
Szacunek należy mu się, do tego nie ma wątpliwości.
A ja osobiście, za dużo chyba od Niego oczekiwalem w przeszlości, te oglądane walki po nocach ... przegrane.
Wcześniej slynne "Goloten machen" z Bowe ... Chyba tutaj byl najbliżej pasa?
Wspoomniana już wcześniej wygrana walka z Grantem (tak bylo ponoć po 10 rundach) i zaś wtopa.
Lewis, tu zas mój vater jechal po nim. Poszedl do kumpla, flaszka poszla do zamrażalnika. Walka sie rozpoczęla, vater poszedl do lodówki, przylazi i ...
Podobna mina do Dańca (skecz o tej walce) :)
A Adamek? Niesmak po walce z powodu jego buty, ale może tak trzeba?
Zobaczymy za jakiś czas.
Wg mnie tej walki nie powinno być, ale to biznes i na to chyba większość czekala.
pozdro
Answerno
26-10-2009, 20:41
Komanczz, tak przypuszczalem, że Endriu to Twój idol, a w związku z tym jego krytykanci Ci ostro podpadną:)
Mnie tylko chodzilo o to, że Andrzej w jakiś sposób zaprzepaścil szanse na coś naprawdę wielkiego. Dlaczego, to chyba On sam nawet nie wie.
A ja osobiście, za dużo chyba od Niego oczekiwalem w przeszlości, te oglądane walki po nocach ... przegrane.
Wspoomniana już wcześniej wygrana walka z Grantem (tak bylo ponoć po 10 rundach) i zaś wtopa.
Lewis, tu zas mój vater jechal po nim. Poszedl do kumpla, flaszka poszla do zamrażalnika. Walka sie rozpoczęla, vater poszedl do lodówki, przylazi i ...
Zobaczymy za jakiś czas.
Wg mnie tej walki nie powinno być, ale to biznes i na to chyba większość czekala.
pozdro
Walki z Riddickiem nie były walkami o pas mistrzowski...
MisiekWNC
26-10-2009, 23:41
Zgadzam się z Tobą Lotus. Ale nie można robić wojny między Gołotą a Adamkiem. Teraz on jest w ciężkiej, ma charakter i serce jak nikt inny, umiejętności, jest bardzo szybki. Ma szansę, oby skorzystał!
Tommywie
27-10-2009, 00:19
A porównywanie szybkości pięściarza z wagi lekkiej do wagi ciężkiej to już śmiech na sali.
sadze, ze to nawiazanie do mojej wypowiedzi - ja absolutnie nie porownywalem ich szybkosci :) wiadomo, ze nie ma szans, zeby w tak roznych wagach byla podobna szybkosc - ja stwierdzalem szybkosc w wadze ciezkiej np na podstawie Tysona
a o szybkosci Naseema mowilem tak abstrahujac juz od tematu Gołoty
marcin GieKSa
27-10-2009, 01:43
wszystkim tym którzy twierdzą że Gołota nic nie osiągnął, nie był szybki i był kiepskim bokserem życzę walki Adamka z Kliczką i wtedy zobaczycie co jest warty Tomasz w wadze ciężkiej.
Taka prawda że jakby Andrew był młodszy o te parę lat Adamek zbierałby zęby w pierwszej rundzie.
A porównywanie szybkości pięściarza z wagi lekkiej do wagi ciężkiej to już śmiech na sali.
jasne gdyby babcia miala wąsy..prawda jest taka ze Golota z kazda kolejna walka sie kompromituje coraz bardziej...powinien skonczyc kariere z 4-5 lat temu...zreszta i wczesniej nie zachwycal...bo w walkach o stawke to albo spierdalal z ringu albo glowa zawodzila i bil ponizej pasa.....taka prawda o Endrju a niektorzy maja go za Boga...a co do Adamka to zycze mu jak najlepiej widac ze chlopak ma talent i moze duzo osiagnac i w przeciwienstwie do Gołoty nie zawodzi w najwazniejszych walkach...
http://sport.interia.pl/raport/walka-stulecia-golota-adamek/news/walka-adamka-z-czagajewem-w-katowicach,1387865
I mam nadzieję że będzie ta walka w Katowicach o ile w ogóle dojdzie do skutku, chętnie znowu zobaczę Adamka w akcji na żywo
MisiekWNC
27-10-2009, 15:07
Świetna walka byłaby. Adamek ma szanse.
no i adamek zas dojebał... w faktach był krotki wywiad z nim, i padło pytanie czy chce walczyc z Rusłanem Czagajewem odpowiedział bardzo krotko...
Ze boks to biznes i jak dostanie odpowiednie honorarium to nie widzi problemu :szok:
MisiekWNC
27-10-2009, 21:05
I dobrze gada. Nie pierdoli jak Gołota. Wie co chce w życiu osiągnąć, przy tym może dobry sukces osiągnąć. Gołota mimo iż stary do walki z Adamkiem się NIE PRZYGOTOWAŁ! Oglądałem kilka razy walke i to jest kpina. Holyfield 48lat umiał się przygotować do walki (tylko miał długi, więc musiał walczyć) i wygrał z Waulevem, chodz sedziowie zrobili wałka. Gołota ma kasy dużo, więc milion mu się przyda. Miał kase pewną z walki, bo wygrany czy przegrany tyle samo hajsu. Ten jego trener też mnie wkurwia.
Adamek jest szczery, i dlatego go szanuje.
Dokładnie co ma udawać że kasa nie jest dla niego ważna?
Tommywie
28-10-2009, 01:53
jeszcze wracajac do walki Golota - Adamek... obejrzalem sobie walke i powiedzcie mi czy Golota oszalal, ze chcial walke wygrac z opuszczona gardą? ja rozumiem ze tak mogl robic wspomniany wczesniej Naseem Hamed - ale Golota? Wiekszosc jego unikow zaczynala sie pol sekundy po trafieniu go...
tak jak mowil komentator 'pajacowal' tylko nie wiem po co?
Do tych którzy mówią o tym że Gołota jest głupi - może wysławiać się nie umie, ale też nie za to mu płacą, bardziej popatrzył bym na to że taki Tyson czy Holyfield kasując więcej potrafili bardzo lekko zbankrutować, a Andrzej pomnożyć kasę.
A co do Adamka, nie mam nic przeciwko niemu, razi mnie troche frajerstwo w jego działaniu - obicie emeryta Gołoty stricte pod publikę i żeby na jego plecach wejść na wyższą półkę, wiedział w końcu że Gołota mu nie odmówi. Wiadomo że się nie lubią ale chyba szacunek za pomoc we wcześniejszych latach dla Andrzeja powinien się należeć. Raziło to w oczy jak ani nie podziękował Gołocie po walce, tylko go przesunął żeby witać się z fanami. Może Andrzej ciula się jak każdy z nas w knajpie po 5 piwach, ale ma takie coś co we mnie od połowy lat 90tych powoduje że mam dla niego sympatię, coś jak Jelcyn dla Rosjan - po prostu jeden z nas. Adamek moim zdaniem przeliczy się na swojej technice nabicia statystyk ze słabszymi i odmawiania lepszym, raz się przejedzie, potem nerwy druga wpadka i koniec kariery. Nie życzę mu tego, ale dla mnie zawsze ideą walk bokserskich będzie po prostu sport i widowisko dla fanów, a nie sposób na kasę.
marcin GieKSa
28-10-2009, 21:23
Zbysiu nie badzmy hipokrytami w boksie zawodowym liczy sie Kasa!!robione jest show , pojawiaja sie sponsorzy , ludzie siadaja przed tv , wypelniaja hale po brzegi placa hajs...boks dla idei jest dobry w boksie amatorskim..druga sprawa moze i masz racje ze Andrzej to "swoj" chlop ale niestety prawie zawsze on zawodzil....nie robmy takiej ofiary z Andrzeja ze nie mial szans...gdyby lepiej sie przygotowal do niej , i nie pajacowal w ringu(rece opuszczone) to ta walka wygladala by inaczej...Goloty nikt nie zmusil do walki z Adamkiem...teraz tylko pojawiaja sie jakies glosy usprawiedliwiajace go..przejebal i tyla...i dla jego dobra niech juz se dychnie bo skompromituje sie juz na calej linii widac ze walki o "wszystko" mu nie sluza..pozdro
Dokładnie co ma udawać że kasa nie jest dla niego ważna?
jestem juz chyba stary lub jakis staroswiecki...
to jak polityk wyjdzie na mownice i powie ze "chuj wam w dupe, jestem tu tylko dla kasy" to mu przyklasniecie? "no Juzek szczery z Ciebie chop"
ja zawsze myslałem ze kasa ogolnie w zyciu nie jest NAJWAZNIEJSZA, tymbardziej w boksie, ale widowisko, emocje, duch walki, zaciecie, mi sie ogolnie adamka juz nie chce ogladac, jak wychodzi koles na ring tylko dla kasy i jeszcze o tym głosno gada. I to co pisze Zbysiu w jaki sposob potraktował Andrzeja, tym bardziej ze sie kolegowali przed propozycja walki.
Ja zycze adamkowi, aby jakis prosty chłopak ze wsi, czy z biednej rodziny dla ktorego boks jest całym zyciem i mozliwoscia osiagniecia czegos w zyciu sprał mu ryj.
ps: Miałem nie odpisywac na post Krzycha i miska, ale Zbysiu madrze napisał na koncu zdania i widze ze nie jestem sam.
On nigdz nie powiedział że liczy się tylko kasa, chce walczyć z najlepszymi bo chce być najlepszy i na pewno kocha ten sport, a kasa to jest zabezpieczenie na przyszłość nie ma go co winić za to że jest po prostu szczery, no ale każdy ma swoje zdanie i jednym się to nie będzie podobać innym to nie przeszkadza ja jestem w tej drugiej grupie..
Komanczz
28-10-2009, 21:56
Zobaczymy za jakiś czas.
pozdro
Nie no nikt mi nie podpada bo przecież jesteśmy GieKSiarzami...tylko wkurzające jest to że niektórzy piszą że Andrzej nie ma techniki,jest wolny,słaby...na podstawie czego tak piszecie? walki z szybszym,młodszym i nie porozbijanym zawodnikiem?Że niby zawsze Gołota był taki?nie rozumiem.
Tommywie znów napisał coś o czym nie wie :) Te uniki(balans tłowiem) w wykonaniu Gołoty zostały docenione przez magazyn The Ring a jak niektórzy mówią to biblia boksu.Te uniki możesz zobaczyć w walce z Sandersem.Naprawde zobacz całą walke to przyznasz rację że robi to wrażenie i niech się schowa ten Prince lżejszy od Andrzeja o ponad połowe :)
Co do kasy to to mnie najbardziej właśnie wkurwia u Adamka i chyba nigdy nie będzie dla mnie numer 1.Ciągle nawija tylko o kasie.Kasa to,kasa tamto...a gdzie chęć pokazania że się jest najlepszym,bezkonkurencyjnym,poprostu czempionem.Gdyby taki był to zechciał by rewanżu z Dawsonem,poczekał by na Hopkinsa,powalczył by z R.J.Juniorem i był by kurwa MEGA.Andrzej zawsze marzył o pasie...kasa też się liczyła a jakże ale Gołota zawsze powtarzał że chciałby dać Polsce mistrza świata w wadze ciężkiej.I to jest to!
A Adamek nie chce pasa? Tak jak pisałem sam mówi że chce walczyć z najlepszymi bo chce by najlepszy.
Komanczz
28-10-2009, 22:16
a chce? dlaczego nie chciał rewanżu z Chadem Dawsonem?przecież ten zabrał mu pas i sprawil że Adamek po raz pierwszy przegrał.Dlaczego nie chce Hopkinsa czy Juniora i sie ciśnie do ciężkiej? bo tam jest KASA.
anetoshi
28-10-2009, 22:24
Wy chyba nigdy nie dojdziecie do porozumienia...
Ciągle ''w kółko Macieju'' to samo.
Fakt, faktem Adamek przesadził ze szczerością mówiąc, że zależy mu na kasie ale to nie zmienia faktu, że osiągnął coś i dużo jeszcze przed nim (mam nadzieje że dobrego...).
Natomiast co do Gołoty to, że nie potrafi się wysłowić nie oznacza że jest ''głupi'' a tymbardziej nie ma żadnego związku z jego osiągnięciami... co prawda to prawda miał kilka ''wtop'' ale nie powinniśmy go pamiętać tylko za takie walki ale przedewszystkim za te udane.
Komanczz
28-10-2009, 22:39
pkt3.Kobiety nie mają nic do gadania o boksie hehe
anetoshi
28-10-2009, 22:50
pkt3.Kobiety nie mają nic do gadania o boksie hehe
Kobieta zawsze ma coś do powiedzenia (zazwyczaj jest to ostatnie słowo) :zabki:
Komanczz
28-10-2009, 22:52
cwaniara :faja:
Komanczz, ale Junior też jest rozważany teraz.
A co do samego odmawiania Dawsonowi.
Sam dobrze wiesz, że to nie sam bokser ma najważniejsze zdanie co do wyboru przeciwnika, tak mi się zresztą samemu wydaje.
Wracając do Endriu, moim skromnym zdaniem nie dane mu bylo zdobycie mistrza. A co się za tym zdaniem kryje, możecie sie tylko domyśleć:)
Acha, i pamiętam te cztery szanse na zloto w Seulu.
Poprawcie mnie jakby co: Andrzej przegral, bo coś tam nie tak bylo, tzn. jakaś kontuzja, roziete coś? Na pewno nie przegral na punkty ...
Do tego byl tam jeszcze Bartnik, i chyba chlopaki mieli za przeciwników tych kitajców.
http://www.*********/boks/1,64992,7199029,Adamek_wyciaga_reke_do_Goloty.html
MisiekWNC
29-10-2009, 14:36
Komancz, dla Twojej wiedzy, w wywiadzie polsatu mowil Adamek ze jesli bedzie Hopkins chciał walczyć to się dogadają i będzie walka.
Gołota sam się śmial z Adamka żartując, że na kogo on się powołuje, jest 20kg lżejszy i nie ma szans. To nie pierdol, że Adamek jest do przodu. Dobrze, że jest do przodu. Tyson i inni też byli na konferencjach wtedy walki nabierały apetytu. Zresztą Gołota tak gadacie tylko dla siebie walczył, a dla mnie to on to miał w dupie bo bił się jakby trenował tydzień wcześniej. Chciał kasy i tyle, w ogóle nie był przygotowany. Adamek dobrze godo, Gołota też nie był święty dawając Adamka do sądu... Co do Gołoty, też bił się dla kasy. Jest bokserem, boks to jego pasja ale kasa też jest potrzebna. Ciekawy czy jak mógłby walczyć za darmo z Tysonem to czy wyszedł by w ogóle na ring? NIE.
Komanczz
29-10-2009, 18:50
Misiek dla twojej wiedzy-wywiady polsatu tak mnie ruszają jak zeszłoroczne żniwa na Podbeskidziu więc wiesz...
Golota w większości wywiadów ironizował np że chce go zlać ale nie wie czy da rade albo że ring jest mniejszy żeby sam nie uciekł więc wiesz...
Że niby Gołota wyskakuje do ringu dla kasy? pozostawie to bez komentarza.Poszukaj sobie na necie wywiadu z Ziggym to może coś Ci się rozjaśni i nie pierdol.
Pokaż mi boksera który wyjdzie za darmo do ringu:dead:
zresztą jak jesteś taki oczytany to powinieneś wiedzieć że na walce Gołota-Dixon Andrzej zarobił na czysto jakieś 20 tyś dolarów(dużo nie?).Wyszedł do ringu pomimo tego że nie musiał się już martwić o siano.
Wiesz za co pozwał Gołota Adamka? a co jakby go nie pozwał?może by to oznaczało że jednak Adamek ma racje?
zreszztą chujowo jest komuś podać ręke a pózniej czytać w gazecie że ten ktoś po tobie jedzie.
Walke dwóch Polaków którzy wychodzą do ringu o pas z dupy porównujesz do walk Tysona? se jaja robisz
anetoshi
29-10-2009, 19:17
Walke dwóch Polaków którzy wychodzą do ringu o pas z dupy porównujesz do walk Tysona? se jaja robiszTo nie jest zwykły pas...
To pas Polsatu :cham:
Ten pas to było tylko pod publikę tak naprawdę walczyli o paszport polsatu :jezor:
http://sport.interia.pl/raport/walka-stulecia-golota-adamek/news/golota-odpowiada-na-apel-adamka,1389870 Ciekawe ile jest prawdy w tym wywiadzie
Grzegorz wygrywa przed czasem z Buchananem
Dodał: tbiegun | Data: 2009-11-06 21:03
Podczas odbywającej się w Meadowbank Sports Arena gali Grzegorz SuperG Proksa pokonał w 6 rundzie Brytyjczyka Paula Buchanana. Walka od początku była bardzo emocjonująca a Buchanan nie zamierzał ustępować Proksie ani na cal. PRzez 4 rundy Anglik stawiał zaciekły opór i bardzo dobrze się bronił przy okazji wyprowadzając groźne kontry głownie ciosami prostymi.
Jednak przyjęta przez Grzegorza Proksę od pierwszej rundy taktyka walki oraz jej styl z czasem pojedynku coraz bardziej uwidaczniały przewagę Polaka, aż do momemntu w 6 rundzie kiedy to Grzegorz zakończył ten emocjonujący pojedynek przez nokaut.
MisiekWNC
07-11-2009, 11:30
Dziś walka D.Haye z N.Vaulevem o 21.00. Dziś szpil więc GieKSiarze sobie raczej nie obejżą, będzie ktoś tą walkę nagrywał może i wrzucał na internet (np. rapidshare.com). Pozdrawiam!
Assmodeo
07-11-2009, 11:32
...
Assmodeo
08-11-2009, 00:00
Nie wiem, czy ktoś z was oglądał teraz walke Haye'a z Valuevem, ale ja jestem jej poziomem zawiedziony... Myślałem, że będzie więcej otwartego pojedynku, a nie gra w "podchody". Moim zdaniem Valuev tej walki nie przegrał.
jak nie przegral? hahahahahahah. Zbieral na pysk polowe strzalow. Zawiedziony jestem bo nie bylo dobrej walki ale Haye bardzo madrze to rozegral. Bylby idiota jakby sie odkryl. Wygral zasluzenie, nie wystarczy byc wysoki i feciasty zeby byc mistrzem. Od poczatku kibicowalem Haye bo sie zajebiscie prezentuje i dobrze rusza. Jak bedzie walczyl z rownym sobie wzrostowo to bedize lepszy poziom, Adamka by rozjebal do 5 rund
O mało co i bym zasnął podczas tej walki. Troszkę emocji w 12 rundzie. Ciężko oceniać kto powinien to wygrać, bo głównie zabawa w chodzonego. Może i dobrze się stało, że Haye wygrał, bo będzie coś działo w ciężkiej. Niestety jak dla mnie rusek nie gwarantował takich emocji jak chociaż podczas ostatniej walki Gołota-Adamek.
MisiekWNC
08-11-2009, 00:15
Heye jest słaby. Wyjebka sędziów i tyle. Nic nie boksował Heye, tylko uciekał i bał się. Adamek prezentuje całkiem inny boks niż Heye, czy ja wiem czy gorszy. Ten Heye nie ma charakteru ani serca do walki, taki pedałek.
Misiek, czy ty bys sie odkryl na chopa co ma 20% lapy dluzsze od ciebie? nie wiem ile masz wzrostu. Ja mam 190cm i po okolo roku lajtowego treningu od podstaw obijalem jak chcialem instruktora, ktory 15 lat trenuje krav mage i walki tego typu. Dlugie lapy = pewne zwyciestwo przy rownej taktyce (o ile nie wchodzi w gre parter)
Valuev zebral na ryj sporo szlagow a Haye zebral duzo kasy, pas i wyszedl z taka geba jak wszedl na ring
MisiekWNC
08-11-2009, 00:29
Mayek, i dobrze tą walke podsumowałeś ostatnim zdaniem.
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.