View Full Version : Polska piłka
Strony :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
http://sport.onet.pl/0,1248675,1674714,wiadomosc.html
jednym słowem ŻE-NA-DA
założę się, że znów w czerwcu będzie ustalane kogo degradujemy, kto awansuje itd., a w lipcu wszyscy będą się odwoływać.
kabaret jak chuj;/
pietryszyn postraszył ich i tyle, nic im n ie zrobia poza ujemnymi punktami i kasa, to samo widzew ... ciekaw jestem reakcji tych którzy polecieli:)
erminarz meczów reprezentacji Polski w el. MŚ 2010:
rok 2008
# 6 września: Polska - Słowenia
# 10 września: San Marino - Polska
# 11 października: Polska - Czechy
# 15 października: Słowacja - Polska
rok 2009
# 28 marca: Irlandia Północna - Polska
# 1 kwietnia: Polska - San Marino
# 5 września: Polska - Irlandia Północna
# 9 września: Słowenia - Polska
# 10 października: Czechy - Polska
# 14 października: Polska - Słowacja
15 października tego roku mecz na Słowacji. Na mecz Czechy - Polska trzeba poczekać blisko dwa lat- dopiero 10 października 2009 ten mecz. Ciekawe jaki procent ogólnej widowni będą na tych meczach stanowili polscy kibice. Fajnie będą wyglądały czeskie i słowackie trybuny wypełnione polskimi kibicami.
Wydział Dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej odrzucił propozycje Zagłębia Lubin i Widzewa Łódź dotyczące dobrowolnego poddania się karze - poinformował jego szef Michał Tomczak.
Władze Zagłębia proponowały 15 ujemnych punktów na starcie nowego sezonu, a Widzewa - osiem punktów ujemnych oraz 300 tys. złotych kary.
Widzewowi, w oparciu o dokumenty przekazane przez wrocławską prokuraturę prowadzącą śledztwo w sprawie korupcji w polskim futbolu, postawiono zarzut przekupienia sędziów w 12 meczach sezonu 2004/2005, co pozwoliło temu klubowi zająć miejsce uprawniające do gry w barażach o awans do ekstraklasy (przegranych z Odrą Wodzisław Śl.). Z kolei Zagłębiu zarzucono przekupienie sędziów w dziewięciu spotkaniach sezonu 2003/2004, co zaowocowało awansem do ekstraklasy.
W środę członkowie WD PZPN podjęli decyzję o degradacji Widzewa o jedną klasę rozgrywkową, nałożono karę sześciu ujemnych punktów na starcie nowego sezonu oraz grzywnę w wysokości 35 tys. złotych. Nie wydano natomiast orzeczenia w sprawie kary dla Zagłębia Lubin. Decyzja zostanie ogłoszona za tydzień.
Po 17 kolejkach obecnego sezonu Orange Ekstraklasy piłkarze Widzewa Łódź zajmują w tabeli 13. pozycję. Niezależnie od końcowych rozstrzygnięć po jego zakończeniu najwyższą klasę rozgrywkową opuści również Zagłębie Sosnowiec.
no to w przyszłym sezonie zapowiadają się derby ze śmierdzielami
Mimo wszystko ze nawet jak II liga w przyszlym sezonie tak sie "wzmocni" i bedzie w cholere ciezej awansowac (przyjmujac ze w tym sezonie nie awansujemy raczej) to bardzo dobrze niech wyrzucaja skurwi.li nizej. Inne kluby degradowali to i te niech leca. Widzewowi za czasow prezesury Bonka sie udawalo mimo najwyzszych dlugow w polsce. Teraz koniec !
Ciesze się niesamowicie. W czasach gdy zmienili nazwę i wyplątali się z tych długów śmiali się wszystkim w twarz. Wreszcie jakaś sprawiedliwośc przyszła.
W chuj sprawiedzliwosc :lol:
Tyle razy udało im sie nie spasc w otchłań polskiej piłki, tyle razy kupili sobie utrzymanie w lidze, tyle pkt, tyle meczow... z kilkanascie razy unikli spadku, przez kupowanie meczy... teraz spadna TYLKO o jedna klase rozgrywkowa, to tak jakbys napadał na banki i jubilerow a zostałbys skazany za kradziez batonikow w Tesco...
Ta kara to dla mnie przyzwolenie PZPN na kupowanie meczy: "grozi wam spadek?? Dajcie kase to nie spadniecie teraz, a pozniej to zapomna, lub polecicie ino jeden szczebel"
Żaby było sprawiedliwie to 90% klubów powinno zostać zdegradowane.
jak widzew zajemie sparkowe to leci do 3 ligi a to jest mozliwe
Żaby było sprawiedliwie to 90% klubów powinno zostać zdegradowane.
Dokładnie, w koncu skoro Widzew ma udowodnione że kupił 12 meczy to ktoś to musiał sprzedać. No chyba że za to juz kara nie jest przewidziana. Mam nadzieje że zajmą miejsce w strefie spadkowej i polecą nie do II a do III ligi.
Co do Zagłebia, to jezeli ich nie zdegradują w przyszłym tygodniu, to juz bedzie prawdziwe skurwysyństwo.
Widzew ma udowodnione że kupił 12 meczy to ktoś to musiał sprzedać
Chodzi o kupowanie meczów u sędziów
http://i29.tinypic.com/2s9ytfk.jpg
derby madrytu
Fani Ruchu Chorzów wpadli na nietypowy pomysł zareklamowania marcowego spotkania z Górnikiem Zabrze. W trakcie pojedynku pomiędzy zespołami Atletico i Realu Madryt wywiesili na stadionie Vincente Calderon transparent o treści: "2 MARZEC – WIELKIE DERBY". Białe płótno z niebieskim napisem było doskonale widoczne nie tylko na stadionie, ale również w 22 telewizyjnych stacjach, które transmitowały to spotkanie na żywo!
Z transparentem do Madrytu wybrało się kilkudziesięciu kibiców Ruchu. Napis pojawił się w drugiej połowie meczu zaraz obok "młyna" fanów Atletico. "
Zaglebie Lubin zdegradowane !
ps nie wiem na jaki cud liczyl ten smieszny ludzik - Pietryszyn.
ps2 Pietryszyn ma rowniez stracic swoja posade w KGHM
Pablo NFG
24-01-2008, 16:51
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1679605,,mistrz_polski_zdegradowany, wiadomosc.html
Może Dawid Plizga ma zapis w kontrakcie, że kontrakt jest nieważny po spadku do II ligi...
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1679605,,mistrz_polski_zdegradowany, wiadomosc.html
Może Dawid Plizga ma zapis w kontrakcie, że kontrakt jest nieważny po spadku do II ligi...
Pietryszyn wypowiadał sie na ten temat i podobno żaden z zawodników niema takiego zapisu,poza tym wierzysz że Dawid zarobił by u nas więcej w II lidze niż u miedziowych??
Pablo NFG
24-01-2008, 18:50
Pietryszyn wypowiadał sie na ten temat i podobno żaden z zawodników niema takiego zapisu,poza tym wierzysz że Dawid zarobił by u nas więcej w II lidze niż u miedziowych??
"Piniondze to nie fszystko"
"Piniondze to nie fszystko"
"ale bez piniendzy to fszystko huj":zabki:
Krzychu_1988
26-01-2008, 09:36
11 drużyn może zostać zdegradowanych z ekstraklasy!
Degradacja Zagłębia Lubin, Widzewa i Zagłębia Sosnowiec to dopiero początek lawiny, która kluby może zepchnąć na dno - informuje "Przegląd Sportowy".
Z wyjaśnień wielu zatrzymanych za korupcję wynika bowiem, że mecze kupowały też Jagiellonia Białystok, Cracovia Kraków, Korona Kielce, GKS Bełchatów, Ruch Chorzów, ŁKS Łódź, Lech Poznań i Odra Wodzisław.Ta wyliczanka jest porażająca. Jest bardzo prawdopodobne, że część klubów z tej wymienionej wyżej grupy może podzielić los trzech już zdegradowanych klubów. W najlepszym wypadku - dostaną minusowe punkty.
Niektóre z klubów są od dawna znane opinii publicznej jako "ustawiacze". Mniej lub więcej wiadomo o tym jak funkcjonowały w korupcyjnym procederze. Zupełną jednak nowością jest jednak możliwość ukarania na przykład Lecha Poznań, któremu można zarzucić ustawienie conajmniej trzech spotkań.
"Kolejorz" stanowi jednak zagadkę nawet dla członków Wydziału Dyscypliny. Zmateriałów śledztwa wynika, że klub ten proponował łapówki w latach 2003-2004, czyli już po wejściu w życie artykułu o korupcji w sporcie.
Kłopot w tym, że obecny Lech nie jest tym samym klubem, co cztery lata temu, a tak naprawdę "przemalowaną" Amiką Wronki. Pod względem prawnym nie ma więc nic wspólnego z poprzednikiem.
- Nie wypracowaliśmy jeszcze stanowiska w tej sprawie. Na obecnym etapie nie sposób jednak powiedzieć, że obecny klub na pewno nie odpowie za grzechy starego Lecha. Kiedy dostaniemy materiały, dotyczące "Kolejorza", podejmiemy decyzję. A będzie ona niełatwa - przyznaje wiceprzewodniczący Wydziału Dyscypliny Robert Zawłocki.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
Ciekawie sie zaczyna robić, może niech najlepiej zrobią tak. 1 liga to będzie 2, a 2 to 1 i po sprawie. :P
to sa prawdziwe jaja ciekawe jak sie sprawa dalej potoczy
Krzychu_1988
26-01-2008, 12:57
Kiedyś było mówione ze WD PZPN ma działać do czerwca 2008 jak dobrze pamiętam ( jakaś ustawa tak mówi ) , a więc itak nie starczy czasu na ukaranie wszystkich. Pewnie ukarają jeszcze 1-2 druzyny degradacją, a reszta dostanie pkt ujemne.
Orange Ekstraklasa w latach 2008-2011 będzie pokazywana w nowo powstałym Kanale Ekstraklasa! To wspólne dzieło Telekomunikacji Polskiej SA i Telewizji Canal + Cyfrowy. W pobitym polu zostały Polsat Sport i TVN! Taka decyzja zapadła dizsiaj.
- Dzięki temu kanałowi kibice wszystkie 240 meczów w sezonie obejrzą na żywo - podkreślał prezes Ekstraklasy SA Andrzej Rusko. - Kanał spełni oczekiwania finansowe klubów. To największy kontrakt w historii polskiego sportu. Kwoty przyczynią się do podniesienia jakości polskiej piłki i ułatwią klubom funkcjonowanie.
Magazyn Ligowy ze skrótami wszystkich spotkań w paśmie otwartym będzie pokazywała Telewizja Polska SA. Kiedy? W każdą niedzielę w godz. 20 - 22.30. Ponadto Telewizja Publiczna pokaże na żywo cztery mecze w sezonie. Zarezerwowano na te transmisje sztywne daty: piątek o godz. 20.30 w TVP 2.
czytaj dalej
Andrzej Placzyński, Sportfive: - To Jeden z największych kontraktów ostatniego dziesięciolecia we wszystkich ligach europejskich!
Dostęp do meczów na żywo będą mieli wszyscy abonenci TP SA.
Abonenci Canalu + nie będą stratni. Mecze, które ta telewizja pokaże na żywo, TP SA zaprezentuje z poślizgiem na drodze łącz internetowych, tzw. wideostrady.
Canal + pokaże trzy mecze na żywo z każdej kolejki. TP SA ma prawo do prezentacji pozostałych pięciu.
TP SA stara się też o pozyskanie praw do tzw. pakietu internetowego.
Rusko: - Nie wiem, czy w ogóle rozmowy w zakresie pakietu internetowego zostaną rozstrzygnięte. Nie wykluczam, że skorzystamy z prawa rozwiązania przetargu na te prawa. Mimo, że TP SA wygrała przetarg na pakiet głównego nadawcy, nadal stara się o pozyskanie praw do pakietu internetowego.
Jeszcze niedawno wydawało się, że faworytem po pakiet głównego nadawcy są połączone siły Polsatu i TVN-u. - Kanal Ekstraklasa przedstawił znacznie lepszą finansowo ofertę - podkreślił Andrzej Placzyński.
Z tytułu sprzedaży praw do transmisji Ekstraklasa zyska rocznie nie mniej, niż 140 mln zł.
Źródło informacji: INTERIA.PL
Zaś kanał dla niewielu osób, a reszta niech spierdala. Najlepiej żeby wyjebali cene za tą całą cyfre 200 zeta za tydzien i cieszyli ryja. Nie mam pretensji do C+ bo to ich prywatna firma i nie musza się ze mną liczyc, ale TEN JEBANY PZPN I WSZYSCY KTÓRZY PRZYŁOŻYLI DO TEGO RĘCE niech ........... brak mi słów.
Nie można oczywiście kanału podzielic na różne platformy, które by się zrzucały, bo polska liga jest zbyt ekskluzywna dla plebsu.
Jestem pewien, że jakby jakis Kulczyk wyjebał PZPNowi odpowiednią cene za ten pakiet to miałby polską lige na wyłącznośc. W dupie mają kibiców.
Dobrze że C+ ma ligę, bo to jedyna telewizja, która robi to profesjonalnie. Reszta to jest jakaś pomyłka, łącznie z ciulatym Polsatem.
Poza tym są różne pakiety Cyfry, zawsze można sobie wybrać ten najtańszy.
Tevez w tej chwili jest mozliwosc wykupienia samego Canalu+Multipleks w którego skład wchodzą ( Canal+Sport,Canl+Sport2, Canal+ i Canal+Film). Biorac pod uwage oferte tej stacji cena nie jest zbyt wygórowana. Jak sie spojrzysz na wszystkie cywylizowane kraje i ligi to nigdzie ligi nie pokazuja publiczne Tv z racji tego, że tylko kodowane stacje są w stanie wyłozyc tak wielką kase za prawa TV także akurat w tym przypadku nie obwiniałbym PZPN-u o to.
Dobrze prawisz Shellu. Nie wyobrazam sobie zeby ogladac polska pilke na innym kanale niz C+. PROFESJONALIZM!
Ale tu nie chodzi o mnie. Ja sobie jakoś poradze, wykupie jakiś pakiet albo pooglądam na Sop Cascie. Gorzej z ludźmi, wśród których polska liga powinna byc promowana, którzy mogliby zobaczyc jak jest na stadionie przynajmniej przez ten telewizor. Ale pakiet ten znowu będzie tylko dla fanatyków polskiej ligi, którzy zawsze sobie jakoś poradzą. Liga będzie się rozwijac jeśli zainteresuje się nią wiecej osób, a nie dlatego, że kluby będą miał po milionie więcej.
bardzo dobrze, że liga została w C+.
Doskonale to pokazują, zresztą, jak i ligi zachodnie.
Do tego ten duet Twarowski i ten drugi:)
Cholernie brak mi tylko niezapomnianego Witka:zabki:
Zajebisty był w kontrowersjach. A teraz dali tego pedzia;/
Ja za ogladanie calego pakietu C+, czyli zwykly, sport, sport 2 i film, dodatkowo HBO, HBO2, HBO Comedy place 29zł, nie jest to malo ani duzo. Jesli chcesz cos ogladac to plac!
Z drugiej strony narzekalismy, ze nasze mecze IV ligowe byly w TV, bo zmniejszalo to frekwencje, teraz mogloby byc podobnie. Kolejna sprawa, to dobrze, ze TV bija sie o Ekstraklase, bo wiecej z tego dostana kluby pilkarskie.
http://www.*********/pilka/1,65050,4895738.html
wywalić z ligi spokój będzie!!!
Janusz Jojko nowym prezesem KSZO Ostrowiec
Nowym prezesem trzecioligowego KSZO Ostrowiec Świętokrzyski został Janusz Jojko, pełniący dotychczas obowiązki drugiego trenera.
Właściciel klubu Zbigniew Grombka ze względów prawnych nie mógł już dalej pełnić funkcji prezesa i złożył wczoraj rezygnację przyjętą przez radę nadzorczą.
To nie koniec zmian personalnych w klubie. W KSZO nie będzie już pracował Sławomir Krawiec, pełniący funkcję dyrektora ds. sportowych. Od miesiąca przebywa on na zwolnieniu lekarskim, ale wiadomo już, że nie wróci na zajmowane stanowisko.
No proszę :zabki:
Orange Ekstraklasa - 22:10 TVN24, powtórka 23:30 TVN.
Ktoś mi może wiarygodnie potwierdzić 20000 kibiców na Górniku?
Ktoś mi może wiarygodnie potwierdzić 20000 kibiców na Górniku?
jeśli strona Górnika jest wiarygodna to: Widzów: 16 000 (komplet)
Oglada ktos mecz Cracovia - Górnik (puchar)?? Bo ja słyszałem jak Krakusy spiewaja cos swojego na wzró naszej piesni "Co wy spiewacie" hmm czyste ksero.
Oglada ktos mecz Cracovia - Górnik (puchar)?? Bo ja słyszałem jak Krakusy spiewaja cos swojego na wzró naszej piesni "Co wy spiewacie" hmm czyste ksero.
masz rację stoczek. Śpiewają coś na miarę Naszego "Co Wy śpiewacie" ale cieniutko im to wychodzi
marcin GieKSa
06-03-2008, 14:04
http://www.90minut.pl/news.php?id=690469
czekam tylko az taki sponsor zjawi sie w GieKSie....swoja droga dziwie sie ze taki Opel idzie do takich Gliwic gdzie frekwencja nie jest najlepsza zamiast zawitac do Nas....panowie działacze , działac , działać
http://www.*********/pilka/1,65063,4994842.html
lechu_85
08-03-2008, 17:44
apropos II ligi:
Dzisiaj bramkę dla ŁKS Łomża zdobył Georgi Biżew, niedawno przez nas testowany...
Krzychu_1988
08-03-2008, 17:55
Wisła P 2 : 1 Motor po 45min i 3 rzuty karne, ciekawe czy wszystkie takie 100%owe
Arka u siebie po 45min przegrywa z Podbeskidziem BB 0:1 mała niespodzianka. Zobaczymy jaki będzie wynik po 90min
EDIT
Arka Gdynia 0:2 Podbeskidzie Bielsko-Biała :|
Piter_Jaw
08-03-2008, 18:52
Slask - Kmita 0-1 i co wazniejsze, Slask nie istnieje :) czyzby nie mieli juz motywacji?
Krzychu_1988
08-03-2008, 18:56
Slask - Kmita 0-1 i co wazniejsze, Slask nie istnieje :) czyzby nie mieli juz motywacji?
Już 2:0 a karwan ratuje Arke 2:2
EDIT
LOL karny dla Arki i 3:2 kur... śmierdzi mi tu......
venom1964
08-03-2008, 19:50
Brawo Kmita prowadzi juz ze Slaskiem 1-3
ja bym sie nie cieszyl, bo mi to fest smierdzi...
Oni juz chyba myslalmi w 1 Lidze.
Wynik z Wrocławia ...zaskakujący!!
Piter_Jaw
08-03-2008, 20:17
Miejmy nadzieje, ze na Bukowej ich skarcimy :zabki:
Zarzuty dla asystenta trenera Korony
Zarzuty wręczania korzyści majątkowych w zamian za ustawianie meczów piłkarskich postawiła w czwartek wrocławska prokuratura asystentowi trenera piłkarskiego klubu Korona Kielce Arkadiuszowi B.
Jak poinformował w czwartek prokurator Marek Kuczyński z wrocławskiego wydziału Prokuratury Krajowej, w związku ze śledztwem dotyczącym korupcji w futbolu CBA zatrzymało w czwartek cztery osoby, w tym Arkadiusza B. i kierownika piłkarskiego klubu Korona Kielce Pawła W.
Dodał, że wobec Arkadiusza B. zastosowano środek zapobiegawczy w postaci poręczenia majątkowego. Po zakończeniu przesłuchania mężczyzna został zwolniony do domu.
Kuczyński powiedział również, że informacje o pozostałych zatrzymanych udzielane będą dopiero po zakończeniu czynności prokuratorskich z ich udziałem, czyli najwcześniej w piątek po południu.
źródło: PAP
http://sport.onet.pl/0,1248675,1719409,wiadomosc.html o Wdowczyku i przekretach Korony w nizszych ligach .niezle lody krecili
Po aferach: Canal+ wymusi zmniejszenie ligi!
http://www.*********/pilka/1,65050,5071949.html
Co za nonsens. Ktoś chce zrobić z nas drugą Albanię. Już teraz przez prawie pół roku polska liga śpi. Jeśli ją zmniejszymy to albo runda będzie trwała niecałe 3 miesiące, albo zaczniemy jakieś cudowania z graniem po 4 razy z tym samym przeciwnikiem. Zamiast ligę uatrakcyjniać, to oni spowodują że większa część Polski położy lagę na tej całej OE. No bo jaką część kibiców może reprezentować 12 klubów? Jak większość osób jestem zwolennikiem OE w dużych miastach, ale nie popadajmy w drugą skrajność i nie ograniczajmy Ekstraklasy 40-to milionowego kraju do kilku ośrodków. Mam nadzieję, że to nie przejdzie.
stara ekipa
31-03-2008, 08:27
Ciekawe co wymyślą podczas nadzwyczajnego zjazdu ?
Znając życie będzie to kolejny MEGA przekręt !
Po aferach: Canal+ wymusi zmniejszenie ligi!
http://www.*********/pilka/1,65050,5071949.html
Co za nonsens. Ktoś chce zrobić z nas drugą Albanię. Już teraz przez prawie pół roku polska liga śpi. Jeśli ją zmniejszymy to albo runda będzie trwała niecałe 3 miesiące, albo zaczniemy jakieś cudowania z graniem po 4 razy z tym samym przeciwnikiem. Zamiast ligę uatrakcyjniać, to oni spowodują że większa część Polski położy lagę na tej całej OE. No bo jaką część kibiców może reprezentować 12 klubów? Jak większość osób jestem zwolennikiem OE w dużych miastach, ale nie popadajmy w drugą skrajność i nie ograniczajmy Ekstraklasy 40-to milionowego kraju do kilku ośrodków. Mam nadzieję, że to nie przejdzie.
a takie sprawy jak zmniejszenie liczby druzyn w lidze nie musza byc zatwierdzonie z jakims wyprzedzeniem ? mi sie wydaje ze sa jakies przepisy UEFY w tej sprawie. Watpie aby mozna bylo od tak zmienic liczbe druzyn.
Jest przepis że z rocznym wyprzedzeniem. Jeśli zmienili by teraz to zaczęło by obowiazywać od sezonu 2009/2010. Nie da się teraz zmienić nic, bo trzeba by w trakcie sezonu zmienic zasady spadków z 1wszej i awansów z 2giej ligi, a to jest niezgodne z prawem. Tylko kto w tym kraju się prawem przjmuje?
II liga: kolejny trener stracił pracę
PAP /16:02
Witold Mroziewski nie jest już trenerem piłkarzy drugoligowej drużyny ŁKS Łomża. Zarząd klubu rozwiązał z nim umowę za porozumieniem stron - poinformował dyrektor klubu Sławomir Stanisławski.
W sobotę po przegranym meczu z Motorem Lublin Mroziewski oddał się do dyspozycji zarządu klubu. Jak powiedział, uznał że zdobyty jeden punkt w pięciu meczach to zbyt słabe osiągnięcie jego drużyny. Zarząd klubu poinformował we wtorek na konferencji prasowej o rozwiązaniu umowy z Mroziewskim.
Stanisławski potwierdził, że głównym powodem zakończenia współpracy z Mroziewskim był brak zadowalających wyników.
Mroziewski dodał, że próbował zbudować dobry zespół w Łomży, ale było zbyt mało czasu, by przygotować piłkarzy do rundy wiosennej. Zwrócił także uwagę na problemy organizacyjne w samym klubie.
Na razie nie wiadomo, kto będzie nowym trenerem ŁKS-u, który chce utrzymać się w drugiej lidze.
http://sport.onet.pl/0,1248759,1725889,wiadomosc.html
Tak z innej beczki:
http://www.dailymotion.com/video/x500y1_bbc-inside-sport-poland-football-ra_sport
za www.onet.pl
Porażająca liczba - jeszcze 17 klubów umoczonych?
Przegląd Sportowy/MS /06:08
Prokuratorzy zapewniają, że w aktach jest potwierdzenie, że meczami handlowało jeszcze kilkanaście drużyn pierwszo i drugoligowych. - Dostałem kociokwiku. Co powinniśmy robić przy takiej ilości klubów, zamieszanych w korupcję? - zastanawia się mecenas Jacek Kryszczuk, który pośredniczy w kontaktach PZPN z prokuraturą.
Niedawno dostał z Wrocławia pismo, z którego wynika, że śledztwo obejmuje siedemnaście klubów pierwszej i drugiej ligi, które jeszcze nie zostały ukarane!
To porażająca liczba nawet dla dziennikarzy, którzy mieli zgodę sądu na wgląd w niektóre materiały z postępowania. - I chodzi tutaj o zespoły, które ustawiały, lub przynajmniej próbowały ustawiać mecze po 2003 roku, a nie o listę oszustów sprzed dekady - precyzuje Kryszczuk.
Na zakończenie śledztwa nie mogą ze spokojem czekać także trzecioligowcy. Kilka klubów, grających na tym szczeblu pojawia się w aktach. Są to między innymi Świt Nowy Dwór i Radomiak, które odpowiedzą za nieuczciwe pomaganie sobie w czasach drugoligowych....
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
Polczak strzelił bramkę w zremisowanym meczu 1:1 z Koroną
http://wiadomosci.onet.pl/1728951,11,item.html
No kurwa,pieknie...wto nastympny???!!!
Właśnie w telewizji jest transmisja ze zjazdu PZPN-u w sprawie korupcji. Występował tam przed chwilą Pan minister Drzewiecki. Zjazd dotyczy korupcji w polskiej piłce ale Pan minister nie omieszkał pochwalić się przed wszystkimi delegatami i milionami telewidzów...skuteczną walką z bandytyzmem stadionowym. A teraz retoryczne pytanie - jaki przykład podał Pan minister na potwierdzenie swojej tezy? Oczywiście wydarzenia z Wielkanocnej Niedzieli (dodajmy, że był to jedyny przykład)! Pan minister opowiedział, jak to dzielni prokuratorzy musili odejść od suto zastawiony Wielkanocnych stołów, aby zatrzymać 31 bandytów, do których po pewnym czasie dołączono jeszcze 5 bandytów. Tak więc Pan Minister Drzewiecki ( wysoki urzędnik państwowy- reprezentujący podobno Państwo Prawa) przed zakończeniem śledztwa, przed ogłoszeniem sądowego wyroku już wie kto jest winny. W ten sposób powracają do naszego życia publicznego demony czasów stalinowskich. Zachowała się relacja jednego z ówczesnych aresztowanych, którego na moskiewskiej Łubiance poddano ,,intensywnemu" śledztwu. Facet zadał pytanie: ,,Dlaczego traktujecie mnie jak oskarżonego? Przecież ja jestem dopiero podejrzanym." Na to otrzymał odpowiedź: ,, To, że zostałeś aresztowany i tutaj jesteś to znaczy, że jesteś oskarżonym. Ludzie którzy chodzą po ulicach są podejrzani." Podobna analogia ma miejsce w obecnej ,,wolnej" i ,,demokratycznej" Polsce: każdy aresztowany kibic, bez orzeczenia sądu jest oskarżony (ba! Już nawet skazany!), a każdy kibic chodzący (jeżdżący) na mecze jest podejrzany.
http://wiadomosci.onet.pl/1728951,11,item.html
No kurwa,pieknie...wto nastympny???!!!
Filipiak został zatrzymany przez krakowska policje wiec nie ma to nic wspolnego z korupcją. Chyba chodzi o inne przekręty.
A leśne dziadki przedlużyly sobie kadencje do 14 września. Tylko którego roku to bedzie - nie podali :lol2:
Nie wiem czy już było, ale tu mam opowieść Wąsikiewicza:
http://www.*********/pilka/1,65050,5109387.html
Polczak wybrany do jedenastki kolejki
broda1981
15-04-2008, 16:28
Heh ktos sie chce zalozyc ze listek wraz z ekipa nieodessie sie od stołka?
Gajtek do Francji
http://pilkanozna.pl/news.php?ID=88358
Chudy NFG
18-04-2008, 20:51
No po 1 polowie Widzew przegrywa z Polonia 1:4
andrew1948
18-04-2008, 21:05
Piast-Znicz 0-1.... cos slaba forma kurczaków...
RobertSK
21-04-2008, 12:21
http://sport.onet.pl/0,1248703,1733950,wiadomosc.html
Nareszcie....
Zarząd klubu zdecydował o wyciągnięciu konsekwencji wobec kibiców w związku z ich niesportowym zachowaniem podczas ostatnich meczów.
„Nie możemy akceptować sytuacji, kiedy kibice Widzewa zachowują się wrogo wobec swojej drużyny, stosują antydoping i utrudniają grę zawodnikom” – wyjaśnia Bogusław Sosnowski, prezes KS Widzew Łódź SA. – „Rozumiem, że kibice mogą być niezadowoleni z gry naszego zespołu w derbach Łodzi, jednak są sytuacje, kiedy wszyscy: zawodnicy, pracownicy i kibice powinni się mobilizować i działać na rzecz wspólnego celu. Czasem są rzeczy ważniejsze niż animozje personalne czy żale, a dla realizacji wyższego celu należy zapomnieć o podziałach. Mimo iż doceniamy zaangażowanie prawdziwie wiernych kibiców w działania w środowisku na rzecz klubu, jako zarząd nie możemy pozostać obojętni i tolerować sytuacji, kiedy walczymy o miejsce w lidze z drużyną z końca tabeli, a nasi kibice nie tylko nie pomagają naszym zawodnikom, a wręcz wspierają przeciwników. Takie zachowanie nie ma nic wspólnego z przywiązaniem do klubu i działaniem na jego rzecz, a wręcz jest niezgodne z ideą kibicowania, niezależnie od tego, jakie stosują za nim przesłanki” – mówi Bogusław Sosnowski, prezes KS Widzew Łódź SA.
W związku z zachowaniem kibiców Klubu w czasie ostatnich meczów władze klubu postanowiły:
• nie organizować grup kibiców na mecze wyjazdowe do końca roku,
• nie sprzedawać biletów na kolejne mecze rozgrywane w sezonie 2007/2008 na własnym stadionie*
• zrezygnować z planowanego rozlosowania wśród posiadaczy KIK możliwości zakupu 20 biletów na mecze reprezentacji Polski w ramach Euro 2008.
Jednocześnie władze klubu postanowiły umożliwić bezpłatny wstęp na wszystkie mecze ligowe tej rundy rozgrywane na terenie Klubu grupom uczniów pod opieką nauczycieli.
„Jestem zbulwersowany zachowaniem kibiców Widzewa podczas ostatniego meczu. Ja również jestem sfrustrowany wynikami osiąganymi przez naszą drużynę i mam do tego jeszcze większe prawo niż przeciętny kibic. Mimo to – nie odwróciłem się od drużyny, nie wycofałem swojego poparcia i finansowania, i wciąż staram się szukać możliwości, by realizować założony plan rozwoju Klubu. Nie jest to jednak możliwe bez systematycznej pracy, zmian organizacyjnych i wzajemnej współpracy na różnych polach. Zdaję sobie sprawę, że są osoby, które mogą tego nie rozumieć, gdyż żaden klub w Polsce jeszcze nie był w ten sposób budowany. Ubolewam jednak nad faktem, że grupy osób ważne dla tego klubu i w których przywiązanie do Widzewa głęboko wierzę, jak choćby kibice Widzewa, pozwalają sobą manipulować ludziom, których interes nie ma nic wspólnego z dobrem klubu. Władze Widzewa nie tylko nie mogą akceptować takich zachowań, lecz również muszą starać się im zapobiegać. Uważam jednocześnie, że konsekwencje, jakie wyciągnął zarząd wobec kibiców, są w zaistniałej sytuacji zbyt łagodne i przed rozpoczęciem nowego sezonu będę domagał się przedstawienia innych rozwiązań w tym zakresie” – skomentował Sylwester Cacek, właściciel i przewodniczący Rady Nadzorczej KS Widzew Łódź SA.
*Wstęp na mecze będą mieli tylko kibice posiadający karnety lub wcześniej wykupione bilety. Jednocześnie zarząd rezerwuje sobie prawo do rozpatrywania indywidualnych przypadków.
To sa kurwa jaja, jak widac klubom sie zachciewa modelu brytyjskiego...nie lubie ich, ale im niezazdroszcze takiego zarzadu...
18 letni Rybus strzela dwie bramki dla Legii w wygranym 2:1 meczu z Wisłą.
Blady Victor
28-04-2008, 16:16
http://www.soccer-live.pl/index.php?function=show_all&no=74
Odnośnie meczu z Duńczykami na Śląskim :
Polski Związek Piłki Nożnej serdecznie zaprasza kibiców Reprezentacji na mecz towarzyski Polska - Dania, który odbędzie się 1 czerwca o godzinie 16:00 na Stadionie Śląskim w Chorzowie.
Ceny biletów na to spotkanie wynoszą: 40, 60, 90, 110 i 130 PLN.
Przedsprzedaż biletów prowadzona będzie w następujący sposób:
1) Indywidualna - wyłącznie drogą internetową. Bilety rezerwować można na stronie http://kupbilet.pl/ w okresie 1-15.05.2008r. Wpłaty za zarezerwowane bilety muszą wpłynąć na konto podane na ww. stronie internetowej w terminie do 3 dni od dnia dokonania rezerwacji. Rezerwacje nieopłacone w podanym terminie zostaną anulowane, a zwolnione miejsca ponownie przekazane do sprzedaży.
2) Zamówienia zbiorowe - od podmiotów prawnych przyjmowane będą przez Śląski Związek Piłki Nożnej w terminie 1–9.05.2008r. pod podanym niżej adresem:
Śląski ZPN
Katowice, ul. Francuska 32
tel.032 256 21 78, 256 43 25, 209 15 18 fax: 032 256 27 45
godz.9.00 -18.00
W okresie przedsprzedaży nie będzie prowadzona sprzedaż biletów w innych punktach dystrybucyjnych. W przypadku pozostania po zakończeniu zbierania zamówień w podany powyżej sposób wolnej puli biletów, przewiduje się sprzedaż bezpośrednią w wytypowanych przez PZPN punktach, których lista opublikowana zostanie po 12 maja.
Polo strzelił bramkę dla Cracovii
Krzychu_1988
11-05-2008, 18:27
Na TVP zaczyna sie mecz Piast : Łomża.
Jestem ciekaw jak zagra Biżew.
Krzychu_1988
11-05-2008, 20:24
ech, karny z kapelusza:/ 2:1 dla Piasta.
OE juz nie bedzie OE wiecej. Orange zrezygnowal z podpisania umowy i w przyszlym sezonie nie bedzie juz sponsorowal ligi
ChillyWilly
13-05-2008, 13:41
finał Pucharu Polski dzisiaj w TVN o godz. 16;45
już leci a kibice Legii dostali bilety od pzpnu i zaś w ciula zrobili zarzad który sie na nich wypioł
Legia po raz 13. z Pucharem Polski! Najlepszym zawodnikiem meczu wybrany został Roger, który z Bełchatowa w nagrodę wyjedzie Mercedesem.
Mecz bardzo słaby. Do tego dwie komentatorskie prolegijne cioty. Powiem szczerze, że tak żałosnego komentarza nie słyszałem od wielu miesięcy. Nie mówię tu o Szpaku, bo on się po prostu nie zna, ale te dwa debile, jakieś swoje idiotyczne przemyślenia przedstawiały - żenada totalna.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/puchar-polski/news/przerwali-puchar-polski,1109477
Tak jak wspomniał Shellu duet komentatorski Kalinowski-Jagoda pełny dramat. Szczególnie pan Jagoda który wygadywał bzdury jaki to przepiekny mecz mamy możliwość ogladać...A przy Smolińskim chłopaku z warszawskiego Bródna to już myślałem że z podniecienia zaniemówi...
Ten Jagoda jeszcze do przeżycia, bo sprawiał wrażenie jakby się na czymś znał (chociaż z tym chłopakiem z Bródna to ostro przegiął). Natomiast ten drugi to chyba w swoim życiu prowadził tylko jakie Big Brothery, bo takich głupot jakie on wygadywał dawno nie słyszałem. Chyba tylko u nas w kraju można zostac komentatorem sportwym zupełnie się na tym nie znając.
Mnie się najbardziej podobało jak opowiadał, że zachodnie kluby opierają sie głównie na swoich wychowankach i jako przykład podał... Arsenal. Zapomniał tylko, że tam często na boisku nie ma nawet żadnego Anglika :lol:
A sam mecz nie był taki zły
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/puchar-polski/news/przerwali-puchar-polski,1109477
Ja rozumiem PZPN w tym wypadku nałoży karę na sam siebie...
To ja się pytam co oni gadali o Szali i jego rodzinie na stadionie, bo to przecież jego rodzinne strony i o ile się nie myle mówili, że Bełchatów jego były klub. Ogólnie komentarz dramat i daleka droga przed panami do jedynych porządnych piłkarskich komentatorów na C+.
Ale i tak najlepsi są Wyrzykowski i Jaroński i szkoda, że tak mało komentują.
Krist VB
14-05-2008, 08:11
W pewnym momencie w tych swoich bzdurach o Szali wypowiedział nawet GKS Katowice, po czym "poprawił" na Bełchatów. Dramat. Przeczytoł, ze urodził sie w Piotrkowie to już mu tam cało familia wciepoł, i kariera przypisoł Bełchatowowi bo nojbliżej(?)
Komenatorzy byli pewnie zmęczeni. Bardzo zmęczeni. Jak wszyscy tego dnia. A spiel nudny jak ciul
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/puchar-polski/news/awantura-skorzy-i-listkiewicza,1109500
równi i równiejsi ...
kurwa szkoda słów na tych palantów!!!
haha jeszcze Listkociul pedzioł ,że Legia dostanie za dymy kara,,widać ,że ciula nawet niy wiy ze to związek doł bilety Legii, kurwa ciymny byk z tego luja:lol:
http://sport.onet.pl/0,1248675,1749823,wiadomosc.html
zajebista była ta ochrona, jak Legia wleciała pod trybuny Wisły to oni się odsunęli :lol:
Nie będzie fuzji Śląska i Dyskobolii
"Nie będzie fuzji piłkarzy Śląska i Dyskobolii, a Zbigniew Drzymała nie zainwestuje we wrocławski klub. - To moja decyzja, wszystko biorę na siebie - mówi Rafał Dutkiewicz, prezydent Wrocławia."
http://90minut.pl/news.php?id=736456
Moze to i lepiej...
Z dwóch srednich drużyn bylaby jedna średnia
tak samo jak było z fuzją Amiki z Lechem.
UEFA oceniła stan przygotowań do Euro 2012
raport:Euro 2012 w Polsce i na Ukrainie
Z raportów przygotowywanych przez UEFA wynika, że istnieją obawy iż Polsce i Ukrainie w razie braku postępów zostanie odebrana organizacja mistrzostw Europy w 2012 roku. "Polska" dotarła do ostatniego raportu oceniającego przygotowania do mistrzostw, stworzonego pod koniec kwietnia.
Przy ocenie postępów prac UEFA stosuje system kolorów. Biały oznacza, że dana inwestycja jest już praktycznie gotowa. Zielony znaczy, że prace idą zgodnie z planem, a w niedługim czasie zostaną ukończone. Czerwony to dzwonek alarmowy, że inwestycja może nie zostać zrealizowana na czas. Tym ostatnim kolorem UEFA oznaczyła Warszawę i Chorzów, którym przygotowania idą najgorzej. W przypadku Chorzowa chodzi o dach nad stadionem, którego instalacja będzie kosztować majątek.
Z informacji, do których dotarła gazeta, wynika, że najlepiej oceniany jest Kraków. "Polska" wylicza, że w Krakowie najlepiej wypada ocena bazy noclegowej. O wiele gorzej jest w Gdańsku, Wrocławiu i Poznaniu.
Gazeta podkreśla, że poważny kłopot może mieć Ukraina, oceniana głównie na czerwono. Dziennik wylicza, że nasi wschodni sąsiedzi mają problemy z hotelami, drogami i z budową stadionów. Zdaniem "Polski", UEFA nie wyklucza nawet przeniesienia większości imprez z Ukrainy do naszego kraju
:dead:
kurwa, ciule są nie ino w Polsce;/
chodzi TYLKO o dach, nosz kurwa i jesteśmy na takim samym poziomie co stolyca, a na niższym niż Wrocław czy Gdańsk kaj nic nie ma ....
ja pierdole ...
Za koszt tego dachu szloby wybudowac dwa konkretne stadiony. Dach ma kosztowac chyba w granicach 400mln zl. :dead:
Za koszt tego dachu szloby wybudowac dwa konkretne stadiony. Dach ma kosztowac chyba w granicach 400mln zl. :dead:
coś kole 250 mln., ale zgadzam sie z Tobą w temacie stadionów.
Ale i tak te "fachowce" z uefy to durnie;/
Grzegorz Skwara po porażce Rakowa 2:3 z Dozametem i stracie szans na awans.
http://www.wrzuta.pl/audio/nRiUzBA9Nq/skwara
Ostre slowa...bardzo ostre
Ale nie ma sie co dziwic jak koles taki zdenerwowany byl...
ciekawe czy po takich slowach bd konflikt w zespole albo czy go wgl. pozegnaja z druzyny...
Swoja droga pamietam jak w Lecznej w I lidze ciupal...
Szczery chlopak
lechu_85
18-06-2008, 13:23
obraz polskiej piłki :rotfl:
http://www.efakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/480/0/faktonline/1213585190263.jpg
http://www.efakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/480/0/faktonline/1213585190266.jpg
http://www.efakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/480/0/faktonline/1213585190269.jpg
kaos azul
18-06-2008, 14:10
Polski
Zwiazek
Panow
Nagich :lol2::lol3::cham:
Tego Skware brac do GieKSy moze przemowi do rozsadku nie ktorym gwaizdka !
Takich ludzi namm trzeba.
Krist VB
19-06-2008, 08:12
om kurwa. Gwiazdką to pan ninja ciepie ;]
A teraz z innej beczki - Niebawem paszport polski otrzymać ma Ludovic Obraniak.
Skrzydłowy francuskiego Lille marzy o grze w biało-czerwonych barwach.
Młody zawodnik,utalentowany i sam woli grać w Polsce xD
Jest jeszcze jeden zawodnik Andy Johnson(wicelider klasyfikacji najskuteczniejszych w Premier League!)
Występował jednak w młodzieżowej reprezentacji Anglii.
Ale nic nie wiadomo i raczej nic z tego...
Jeśli chodzi ci o zawodnika Evertonu to on już ma za sobą 8 występów w seniorskiej reprezentacji Anglii, ale w Evertonie jest jeszcze jeden piłkarz o polskich korzeniach napastnik Lukas Jutkiewicz
No własnie coś mi nie pasowało....
Raphael Schafer (ur. 17 stycznia 1979 w Kędzierzynie Koźlu) piłkarz niemiecki pochodzenia Polskiego grający na pozycji bramkarza.
Jest całkiem niezłym zawodnikiem , ale na reprezentację Niemiec za słabym. Na reprezentację Polski chyba póki co też.
Lukas Sinkiewicz (ur. 9 października 1985 w Tychach) Bayer Leverkusen
Piłkarz występujący na pozycji obrońcy w drużynie "Aptekarzy" , jak wielu innych polaków mieszkających w Niemczech, urodził się na Śląsku. Sinkiewicz mógł wybrać, czy chce grać dla reprezentacji Niemiec czy reprezentacji Polski, ale ostatecznie wybrał tę pierwszą. Początkowo występował w drużynie młodzieżowej U-21, a 3 września 2005 zadebiutował w pierwszej reprezentacji za kadencji selekcjonera Jürgena Klinsmanna w przegranym 0:2 towarzyskim spotkaniu ze Słowacją.
Sebastian Tyrała (ur. 22 lutego 1988 w Raciborzu) BVB Borussia Dortmund
Sebastian posiada podwójne obywatelstwo (polskie i niemieckie) i mimo, że występuje w niemieckich młodzieżówkach, zgłasza chęć gry dla Polski. Teraz tylko od PZPN-u zależy, czy stracimy kolejnego dobrze zapowiadającego się zawodnika. Kiedy Ebi Smolarek występował w Borussi , bardzo namawiał tego zawodnika do występów w naszej reprezentacji , teraz jednak temat upadł.
Jeszcze bym tak mógł wymieniać i wymieniać...
Ja mam pytanie odnośnie tego tematu.Być może głupie,ale ja się na piłce nie znam.
Dlaczego PZPN nie zorganizuje jednego meczu towarzyskiego,w którym zagrają jedynie piłakrze posiadający podwójny paszport?Tylko po to,żeby sobie ich "zaklepać" dla naszej reprezentacji?
Wiem,że są oficjalne terminy meczów towarzyskich.Poświecić jeden z nich i tyle!
Bo oni nawet nie wiedza kto ma podwojny paszport.
p.s jak sie nazywal ten gosciu co w Szwecji gral i chyba Arsenal go kupil czy sie interesowal jakies takie arabskie nazwisko czy jakos tak.Polak niby :)
Alabidyn Zeyn S-Latef a gra w Sheffield United. Jego ojciec to Irakijczyk, a matka Polka
Ben Sahar-r (ur. 10 sierpnia 1989) – izraelski piłkarz posiadający także obywatelstwo polskie, zawodnik kadry U-21 Izraela i Chelsea F.C., uważany za jeden z największych talentów izraelskiego futbolu. Jego matka jest Polką.
Już rok temu wystąpił w seniorskiej reprezentacji Izraela i zamknął tym samym drogę do gry w naszej reprezentacji
Sinkiewicz,Scheafer (czy jak mu tam) i Sahar juz grali w pierwszych reprezentacjach niemiec(dwaj pierwsi) natomiast Ben Sahar gra dla izraela wiec twoje wymienianie nie jest zbyt trafne....a takiego pomocnika jak Obraniak brac z zamknietymi oczami!!To naprawde jest duzy talent!!
No wow...
Przecież napisałem że:
3 września 2005 zadebiutował w pierwszej reprezentacji za kadencji selekcjonera Jürgena Klinsmanna w przegranym 0:2 towarzyskim spotkaniu ze Słowacją.
Chciałem zaznaczyć że mogliby grać dla Polski=]
fantatic
20-06-2008, 13:59
Sinkiewicz,Scheafer (czy jak mu tam) i Sahar juz grali w pierwszych reprezentacjach niemiec(dwaj pierwsi) natomiast Ben Sahar gra dla izraela wiec twoje wymienianie nie jest zbyt trafne....a takiego pomocnika jak Obraniak brac z zamknietymi oczami!!To naprawde jest duzy talent!!
Napisał przecież że już zadebiutowali
kaelowiec
20-06-2008, 16:04
co tym Tyrałą ? jak to wyglada ?
Kiedyś wyrażał chęć gry w naszej reprezentacji..
Ale jak teraz jest nie wiem
Zachęcam na głosowanie na Artura,który narazie prowadzi w głosowaniu na najlepszego bramkarza EURO 2008 na stronie oficjalnej
Fifa:www.fifa.com
a jak sprawa z EURO 2012?
Jeszcze 4 lata a EURO u nas i na Ukrainie wisi na włosku...
To nie jest 1 kwietnia.
Otóż w gazecie "Il Giornale" napisano że odebrano nam Euro i piłkarskie mistrzostwa Europy w 2012 roku odbędą się jednak we Włoszech i Francji.
http://sport.onet.pl/0,1248770,1775339,wiadomosc.html
Jeśli nam odbiorą to będzie zupełna kompromitacja,a przecież miała to być szansa dla nas...
Za "Sportem"
Ruch Chorzów wprowadza dla swoich kibiców identyfikatory, i jest to wymóg, bo z samym biletem kibic na mecz nie wejdzie. Koszt identyfikatora wynosi 15 złoty na sezon. Identyfikator jednorazowy - 10 zł.
To tak tylko dla porównania z naszymi identyfikatorami:)
co tym Tyrałą ? jak to wyglada ?
Będzie grał dla Niemiec, przynajmniej tak gada w wywiadach dla niemieckich gazet sportowych...
Plotkuje się, że może być już powołany na sierpniowe spotkanie towarzyskie Niemcy-Belgia.
1 lipca 2008, 18:00 - Jastrzębie Zdrój
GKS Jastrzębie (Jastrzębie Zdrój) 1-2 Odra Wodzisław Śląski
Kamil Gorzała 62 - Arkadiusz Aleksander 68, Sławomir Szary 81 (k)
1 lipca 2008, 17:00 - Warszawa (boisko Junaka)
Dolcan Ząbki 0-2 Znicz Pruszków
Tomasz Feliksiak 31, Wojciech Wocial 90
1 lipca 2008, 11:00 - Ciechanów
Polonia Warszawa 2-0 OKS 1945 Olsztyn
Krzysztof Bąk 10, Łukasz Kępa 30
1 lipca 2008, 10:00 - Biała Podlaska
Korona Kielce 4-0 Lechia Gdańsk
Jacek Kiełb 41, Andradina 43, Paweł Król 61, Piotr Celeban 78
30 czerwca 2008, 18:30 - Weißensee
FC Rot-Weiß Erfurt 2-1 GKS Katowice
Kevin Hampf 33, Thiago Rockenbach 83 - Krzysztof Markowski 80
28 czerwca 2008, 16:00 - Bytom (stadion Rozbarku)
Polonia Bytom 2-1 Kmita Zabierzów
Mariusz Mężyk 57, Artur Rozmus 90 - Dariusz Romuzga 69
28 czerwca 2008, 16:00 - Milanówek
Znicz Pruszków 1-2 Korona Kielce
Norbert Czubała 12 - Andradina 33, Marcin Robak 45 (k)
28 czerwca 2008, 13:00 - Łuków
Orlęta Łuków 2-2 Motor Lublin
Marcin Żurawski 60 (k), Arkadiusz Wróbel 90 - Piotr Kamiński 55, Paweł Kowalczyk 88
28 czerwca 2008, 13:00 - Bełchatów (boczne boisko)
GKS Bełchatów 1-2 Podbeskidzie Bielsko-Biała
Maciej Stolarczyk 64 (k) - Mariusz Sacha 47, zawodnik testowany 56
28 czerwca 2008, 11:30 - Opalenica
Widzew Łódź 1-5 Amkar Perm
Tomasz Lisowski 4 - Marko Milovanović 38, Predrag Sikimić 41, 54, 76, Zachari Sirakow 71 (k)
28 czerwca 2008, 11:00 - Wisła
Odra Wodzisław Śląski 0-2 Zagłębie Lubin
Szymon Pawłowski 4, Ilijan Micanski 28
28 czerwca 2008, 10:00 - Biała Podlaska
Motor Lublin 1-1 Lechia Gdańsk
Rafał Wawrzyńczok 60 - Łukasz Trałka 85
28 czerwca 2008, 11:00 - Olecko
Wigry Suwałki 1-2 Jagiellonia Białystok
Thiago Rangel Cionek 64 (s) - Dariusz Jarecki 21, Jacek Falkowski 31
1 lipca 2008, 18:00 - Jastrzębie Zdrój
GKS Jastrzębie (Jastrzębie Zdrój) 1-2 Odra Wodzisław Śląski
Kamil Gorzała 62 - Arkadiusz Aleksander 68, Sławomir Szary 81 (k)
1 lipca 2008, 17:00 - Warszawa (boisko Junaka)
Dolcan Ząbki 0-2 Znicz Pruszków
Tomasz Feliksiak 31, Wojciech Wocial 90
30 czerwca 2008, 18:00
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski 1-1 CFR Cluj
Marek Sokołowski 16 - Cleidimar Magalhães Silva "Didi" 33
28 czerwca 2008, 17:00 - Bešeňova
MFK Ružomberok 1-1 Ruch Chorzów
Pavol Pilár 22 - Piotr Ćwielong 84 (k)
28 czerwca 2008, 16:00 - Milanówek
Znicz Pruszków 1-2 Korona Kielce
Norbert Czubała 12 - Andradina 33, Marcin Robak 45 (k)
28 czerwca 2008, 12:00 - Poznań
Lech Poznań 3-1 Tur Turek
Sławomir Peszko 22, Rafał Murawski 33, Jakub Wilk 87 - Artur Bednarczyk 78
28 czerwca 2008, 11:00 - Wisła
Odra Wodzisław Śląski 0-2 Zagłębie Lubin
Szymon Pawłowski 4, Ilijan Micanski 28
28 czerwca 2008, 11:00 - Bełchatów (boczne boisko)
GKS Bełchatów 3-1 Łódzki KS
Łukasz Garguła 60, 89, Carlos Yaír Costly Molina 68 - Adrian Świątek 54
Polonia Warszawa przejmie Dyskobolię Grodzisk Wielkopolski, jej miejsce w ekstraklasie i piłkarzy - to już przesądzone. Teraz trwa kompletowanie drużyny, która od nowego sezonu będzie grała przy Konwiktorskiej.
Przejęcie Dyskobolii przez Polonię zostało przesądzone we wtorek wieczorem. Na stronie internetowej poloniawarszawa.com wypowiedział się - do tej pory ostrożny - właściciel stołecznego klubu Józef Wojciechowski. - Zaawansowane rozmowy z panem Zbigniewem Drzymałą pozwalają stwierdzić: mamy naszą Polonię w ekstraklasie. Cieszę się, że na Konwiktorską wraca najwyższa klasa rozgrywek i wierzę, że wraz z naszymi świetnymi kibicami stworzymy widowisko na odpowiednim poziomie - stwierdził i dodał: - Dyskobolia miała jeden świetny zwyczaj - zawsze wygrywała z Legią. Mam nadzieję, że ten zwyczaj uda się nam podtrzymać i pokonamy lokalnego rywala. Powiem tak: Po to kupiliśmy Dyskobolię. Chcę, żeby nasza Polonia ograła Legię!
Oficjalnie jednak kupno Dyskobolii przez Polonię nie zostało jeszcze sfinalizowane. - Lada moment ukaże się komunikat. Czekamy niecierpliwie. Dopiero wtedy, kiedy wszystko będzie formalnie wiadomo powiadomimy o dalszych decyzjach - powiedział prezes Polonii Jerzy Klockowski.
Pierwsze jednak już zapadły. Zgrupowanie Polonii w Ciechanowie opuściło czterech piłkarzy. Mają dołączyć do zespołu Dyskobolii, który trenuje na zgrupowaniu w austriackim Seefeld. To pomocnik i kapitan Polonii w rundzie wiosennej poprzedniego sezonu Krzysztof Bąk, defensywny pomocnik Łukasz Piątek, napastnik Daniel Mąka, lewoskrzydłowy Mariusz Zasada. Dwóch miało już propozycje z ekstraklasy. Piątek z Arki Gdynia, a Zasada jeszcze w ubiegłym roku z Legii Warszawa.
Do Austrii wyruszył również 32-letni napastnik Jacek Kosmalski. Miał ofertę z drugoligowego Widzewa Łódź i podobno także z klubów ekstraklasy. Ostatnio był na zwolnieniu lekarskim, gdy podczas meczu ze Stalą Stalowa Wola złamał szczękę. - Nie wyobrażam sobie, żeby nie został w nowym zespole - powiedział Klockowski.
Kolejnym graczem Polonii, który ma w niej występować w ekstraklasie, jest doświadczony bramkarz Radosław Majdan. Niewykluczone, że będzie nawet podstawowym zawodnikiem, bo prezes Dyskobolii Zbigniew Drzymała może jeszcze sprzedać Sebastiana Przyrowskiego. - Gra u nas bardzo długo i jeśli dostaniemy dobrą ofertę transferową, raczej pozwolimy mu odejść - mówił dyrektor sportowy grodziskiego klubu Tadeusz Fajfer. Jednocześnie poinformował, że nie trafiły do niego żadne konkretne propozycje sprzedaży dwóch innych wartościowych zawodników - Tomasza Jodłowca i reprezentanta Polski Radosława Majewskiego.
W Seefeld trenuje już Piotr Świerczewski. - Trwają rozmowy w sprawie jego kontraktu, ale wierzę, że będzie u nas grał - powiedział trener Jacek Zieliński, który najprawdopodobniej poprowadzi Polonię w ekstraklasie. - Na pewno skład trzeba uzupełnić, bo ubytki były zbyt duże, ale za wcześnie mówić o nazwiskach - podkreślił.
źródło: **********
Wychodzi na to że wóz Drzymały zakotwiczył w stolicy.. Zobaczymy z jakim skutkiem.
jest już znany terminarz?
Nie. Prawdopodobnie bedzie w poniedzialek.
kaos azul
05-07-2008, 11:12
http://www.*********/pilka/1,65046,5427790,Listkiewicz_broni_Leo_i_zastanawia _sie__
__czy_znow.html
nudysta nie powiedzial jescze ostatniego slowa....:lol3::lol3::lol3:
kurwa,ja glupi sie dalem nabrac sam ze odchodzi.ma tupet.zreszta ,nawet jakby odszedl to wskoczy na jego miejsce nastepny lesny dziad na kolejne kilkanascie lat.
rozgonic to w pizdu!!!!!!!!!!!!!
jest terminarz
Terminarz (http://sport.interia.pl/pilka-nozna/orange-ekstraklasa/news/jest-terminarz-ekstraklasy,1140346,812)
Jest kilka fajnych meczów nie tylko piłkarsko ale kibicowsko,
oczywiscie jak kibice gośći zostaną wpuszczeni i nie dojdzie do kolejnych paranoji
pzpnu i polskiej policji.
jest już znany terminarz?
Nie. Prawdopodobnie bedzie w poniedzialek.
??
maks_wnc
06-07-2008, 15:12
dwa posty wyżej masz terminarz:)
dwa posty wyżej masz terminarz:)
Ekstraklasy a nie I ligi....
Polonia Bytom zostaje w Ekstraklasie
Na wniosek zarządu PZPN Komisja Odwoławcza ds. Licencji rozpatrzyła jeszcze raz wniosek licencyjny Polonii Bytom i wydała pozytywną decyzję dla bytomskiego klubu. Polonia Bytom została ukarana jednocześnie karą 100 tys. zł za nieterminowe złożenie wniosku licencyjnego.
Bytomski klub będzie co miesiąc sprawdzany przez organy licencyjne PZPN, czy poprawnie wywiązuje się z zaleceń Komisji.
Decyzja ta oznacza, że Znicz Pruszków zagra w I lidze, a nie w Ekstraklasie, Widzew Łódź spada do II zamiast do I ligi, zaś Tur Turek utrzymuje się w I lidze, zamiast spaść do II ligi.
Znicz i Tur Turek zamiast Polonii Bytom i Widzewa (w takiej kolejnosci).
bardzo dobra wiadomosc :)
tak powinno byc od początku...
a ten cały cyrk był tylko po to, żeby zgarnąć hajs...
Polonia dostała 100 tysięcy kary.
kaos azul
07-07-2008, 10:34
http://www.*********/pilka/1,65029,5434564,Listkiewicz__Naprawa_polskiej_pilk i_i_tak_rozbija.html
:szok::eek::lol2::lol3::lol3::lol3:
:szok::eek::lol2::lol3::lol3::lol3:
no co za menda obsrana!!!!
no co za menda obsrana!!!!
Menda?
Ten chop nie mo honoru:czytaj:
Kurwa co za ciul ...
W polskiej pilce nigdy nie bedzie dobrze...
Znow te same emeryty byda rzadzic Polska pilka..
:dead: :dead:
kaos azul
07-07-2008, 13:37
panowie spokojnie,przeciez on to robi dla nas,wcale nie chce kandydowac ale jak mu kaza z gory (czytaj Platini) to co ma biedny zrobic,okazcie troche wspolczucia..... :lol3: :lol2: :lol:
ja pierdole to jest niesamowite jak sie mozna stolka trzymac...:szok::szok::szok:
Listek Listek trzimej sie!!!!!!!!!!!!!!!!!:rotfl: jesteś prze chuj,(ponoć jak by odszedł i zostoł tym całym szefym nad euro 2012 to by jeszcze wiyncyj zarabioł ot tako polityka,kurwa on jest lepszy od Anioła z Alternatywy 4:lol:
szef wszystkich szefów :rotfl:
kaos azul
08-07-2008, 17:23
co jest KURWA z tym terminarzem ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ??
kubalonek
08-07-2008, 19:05
www.90minut.pl
Artykuł o młodych piłkarzach, synach polskich emigrantów (coś na kształt Klose i Podolskiego). Bardzo ciekawy, a do tego ukazał się jeszcze przed EURO. Mam nadzieję, że kogoś zainteresuje. Pozdro
http://i35.tinypic.com/ibc1u8.jpg
http://i35.tinypic.com/fbyfdl.jpg
marcin GieKSa
09-07-2008, 17:30
http://sport.onet.pl/0,1248675,1786156,wiadomosc.html
i tak jest co roku...dopoki nie zmieni sie myslenie prezesow polskich klubow ze bez konkretnej kasy o LM mozna pomarzyc...niestety ale trzeba miec budzet przynajmniej te kilkanasiecie milionow euro zeby sie liczyc...chcialbym zeby w Gieksie byly takie "problemy"
kaelowiec
09-07-2008, 19:41
Axel - Swietny Artykul , Kurwa Jak Zamrnuja Nam Kolejnych Pdolskich To Bedzie Skandal !!!
Artykuł o młodych piłkarzach, synach polskich emigrantów (coś na kształt Klose i Podolskiego). Bardzo ciekawy, a do tego ukazał się jeszcze przed EURO. Mam nadzieję, że kogoś zainteresuje. Pozdro
http://i35.tinypic.com/ibc1u8.jpg
http://i35.tinypic.com/fbyfdl.jpg
no no fajne kluby....Oczywiście wolelibyśmy,aby zamiast tych niemieckich pojawiły się równie dobre polskie (daj Boże).
Szkoda by było stracić jakiegoś z nich.
Są jeszcze młodzi i jeszcze nic jest nie stracone.
fantatic
09-07-2008, 20:06
http://sport.onet.pl/0,1248675,1786156,wiadomosc.html
i tak jest co roku...dopoki nie zmieni sie myslenie prezesow polskich klubow ze bez konkretnej kasy o LM mozna pomarzyc...niestety ale trzeba miec budzet przynajmniej te kilkanasiecie milionow euro zeby sie liczyc...chcialbym zeby w Gieksie byly takie "problemy"
Polska rzeczywistość
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/news/baltyk-gdynia-w-i-lidze,1144431
kurwaaaaa:lol3:
michal_91
10-07-2008, 12:51
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/news/baltyk-gdynia-w-i-lidze,1144431
kurwaaaaa:lol3:
To jest kurwa niepojęte!!!!!!!!!! Te ciule z PZPNu kasy juz wszędzie i wszystkimi sposobami szukają
kaos azul
10-07-2008, 13:01
:lol2::lol3: .....euGENIUSZ kolator stwierdzil,ze nie ma przeszkod formalnych....
przez ostatnie 25 lat sie handlowalo pod stolami,a teraz juz oficjalnie i legalnie mozna zhandlowac sobie miejsce w 1szej lidze,kasa z lapki do lapki,zadnych niejasnosci i podejrzen :eek::szok:
:kac:
Krzychu_1988
10-07-2008, 15:06
Lol, oni już 2 raz tak chcą, nie wiem czy wczesniej też Bałtyk chciał kupićk, ale było też o tym głośno, tyle że do niczego nie doszło.
parodia no ale co zrobimy;/ Listek sie nawrócił i itak dalej wszystko i wszystkich ma w dupie. :dead:
Masz kase - masz władze
stara ekipa
10-07-2008, 18:20
Nic z tego , miejsce w ekstraklasie będzie miała drużyna Dysko-Polo :)))
ale w naszej I (stare nazewnictwo 2) lidze ma zagrać Bałtyk Gdynia.
http://sport.onet.pl/0,1248925,1787504,wiadomosc.html
I powiedzcie mi, że to nie jest jawne żydostwo, pierw kurwy tak pokombinowały w PZPNie, że mimo upadłości lecieli tylko do drugiej ligi, a teraz jeszcze robią szum w UEFA jak to ich biednych za kupowanie wyjebali o tylko jedną klase rozgrywkową. Mogli się utrzymać normalnie, a nie zaś kombinować. Oby im się nic nie udało niech lecą jak najniżej!
http://90minut.pl/news.php?id=750299
Polonia Warszawa przejęła Dyskobolię
11 lipca 2008, 18:00 - Kohfidisch
ASKÖ Kohfidisch 0-7 Lech Poznań
Robert Lewandowski (trzy), Piotr Reiss (dwie), Łukasz Białożyt, Henry Edson Quinteros Sánchez
11 lipca 2008, 18:30
GKS Bełchatów 5-2 FC Vaduz
Bramki dla GKS-u: Carlos Yaír Costly Molina 10, 41, 42, Tomasz Jarzębowski 68, Mariusz Ujek 72
11 lipca 2008, 13:30 - Gutów Mały
Jagiellonia Białystok 5-1 Gawin Królewska Wola
Łukasz Tumicz 6, Marcin Pacan 60 (k), Jacek Falkowski 66, 72, Piotr Górski 68 (s) - ? 45 (k)
11 lipca 2008, 11:15 - Gutów Mały
Jagiellonia Białystok 1-0 Arka Gdynia
Hermes 38 (k)
10 lipca 2008, 16:30 - Gutów Mały
Łódzki KS 2-0 Falcon Club's Polonia
Adam Czerkas 12, Rafał Kujawa 65
10 lipca 2008, 20:45 - Grenchen (Stadion Brühl)
FC Basel 1893 6-1 Legia Warszawa
Jürgen Gjasula 15, Carlitos 44, 56, Pascal Schürpf 67, Orhan Mustafi 85, 89 - Maciej Iwański 66 (k)
10 lipca 2008, 18:00 - Großpetersdorf
Lech Poznań 0-1 CS Gaz Metan Mediaş
Jarko 12
10 lipca 2008, 18:00 - Jenbach
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski 2-0 Olympiakós SFP (Pireus)
Filip Ivanovski 16, Krzysztof Michalski 78
10 lipca 2008, 18:00 - Graz (UPC-Arena - boczne boisko)
Wisła Kraków 1-1 NK Koper
Tomasz Dawidowski 4 - Saša Božičič 43
10 lipca 2008, 17:30 - Wronki
Lechia Gdańsk 1-1 Zagłębie Lubin
Piotr Cetnarowicz 76 - Łukasz Zagdański 69
10 lipca 2008, 17:00 - Zlín
FK Zlín 1-0 Ruch Chorzów
Karel Kroupa 16
9 lipca 2008, 18:00 - Renkovci
Śląsk Wrocław 1-1 NK Zadar
Damian Szydziak 62 - Marin Tomasov 65
9 lipca 2008, 18:00 - Dúbrava
MFK Ružomberok 0-0 Cracovia
9 lipca 2008, 18:00 - Irdning
Górnik Zabrze 1-2 Panathinaikós AÓ
Przemysław Pitry 33 - Evángelos Mántzios 53, 73
9 lipca 2008, 17:00 - Dzierżoniów
Czarni Żagań 0-2 Piast Gliwice
Łukasz Krzycki 32, Rafał Andraszak 41
9 lipca 2008, 11:00 - Gutów Mały
Łódzki KS 0-4 KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
Krystian Kanarski 20, Radosław Kardas 30, zawodnik testowany 80, 85
9 lipca 2008, 11:00 - Bielsko-Biała (stadion Rekordu)
Podbeskidzie Bielsko-Biała 0-0 Polonia Bytom
8 lipca 2008, 20:15 - Grenchen (Stadion Brühl)
FC Luzern 1-1 Legia Warszawa
Jacopo Ravasi 9 - Bartłomiej Grzelak 72
8 lipca 2008, 18:30 - Schwaz
SC Schwaz 1-1 Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
? 88 - Krzysztof Bąk 30
8 lipca 2008, 18:30 - Bad Radkersburg
Wisła Kraków 1-1 FC København
Cléber 25 (k) - Ulrik Rosenløv Laursen 3
fantatic
10-07-2008, 21:28
11 lipca 2008, 18:00 - Kohfidisch
ASKÖ Kohfidisch 0-7 Lech Poznań
Robert Lewandowski (trzy), Piotr Reiss (dwie), Łukasz Białożyt, Henry Edson Quinteros Sánchez
10 lipca 2008, 16:30 - Gutów Mały
Łódzki KS 2-0 Falcon Club's Polonia
Adam Czerkas 12, Rafał Kujawa 65
10 lipca 2008, 20:45 - Grenchen (Stadion Brühl)
FC Basel 1893 6-1 Legia Warszawa
Jürgen Gjasula 15, Carlitos 44, 56, Pascal Schürpf 67, Orhan Mustafi 85, 89 - Maciej Iwański 66 (k)
10 lipca 2008, 18:00 - Jenbach
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski 2-0 Olympiakós SFP (Pireus)
Filip Ivanovski 16, Krzysztof Michalski 78
wow
18-letni Michał Janota strzelił bramkę w debiucie w Feyenoordzie Rotterdam. Polski piłkarz wpisał się na listę strzelców w wygranym 9:1 towarzyskim meczu z Oirschot Vooruit.
Debiutujący w zespole seniorów Janota zdobył gola w 70. minucie, po strzale z pola karnego. Grał drugie 45 minut na lewej pomocy. Był zadowolony ze swego występu, choć przyznał, iż stać go na więcej.
- Szkoleniowiec Feyenoordu w obu połowach wystawił dwie jedenastki - powiedział menedżer Janoty Bartosz Olędzki.
Przy takim wyniku to newsem powinna być informacja kto nie strzelił bramki :cham:
Jak donosi oficjalna strona Górnika Zabrze, piłkarz reprezentacji Niemiec Łukasz Podolski gościł w Zabrzu jako honorowy gość przyjęcia urodzinowego prezesa Ryszarda Szustera. Zawodnik powiedział, że chciałby zakończyć karierę w Górniku.
Napastnik Bayernu Monachium i reprezentacji Niemiec przy okazji odwiedzin zamówił w klubowym sklepie koszulkę Górnika Zabrze ze swoim nazwiskiem oraz numerem 20.
"Cały czas śledzę wyniki Górnika w prasie i o ile mam taką możliwość oglądam w telewizji wasze mecze. Nigdy tego nie ukrywałem, że jestem kibicem zabrzańskiego klubu i to od najmłodszych lat" - powiedział Podolski.
"W poprzednim sezonie zajęliście ósme miejsce, ale wiem, że teraz celujecie w piątkę. Życzę wam medalowego miejsca, ponadto czekam na to, kiedy się zacznie budowa nowego stadionu Górnika. Teraz jestem młody i chcę grać w najlepszych klubach europejskich. Ale nie jest wcale wykluczone, że za ileś tam lat zagram w Górniku. To moje ciche marzenie, by kiedyś wrócić do Polski." - dodał zawodnik.
gornikzabrze.pl
Jak donosi oficjalna strona Górnika Zabrze, piłkarz reprezentacji Niemiec Łukasz Podolski gościł w Zabrzu jako honorowy gość przyjęcia urodzinowego prezesa Ryszarda Szustera. Zawodnik powiedział, że chciałby zakończyć karierę w Górniku.
Wkurwia mnie takie gadanie. Na pewno nie zagra w lidze polskiej, a jeśli ma być szwabskim emerytem tak jak Borowka, to niech sobie daruje.
Jaworzno
13-07-2008, 12:06
ale w naszej I (stare nazewnictwo 2) lidze ma zagrać Bałtyk Gdynia.
Wierzysz w to?
Bałtyk robi specjalnie szum medialny
ja tylko prostowałem to co napisał Skalpel.
zresztą miał rację i już Dysko-Polo jest w ekstraklasie.
dobrze mi sie wydaje,że widzew zagra z rozwojem?
Tu mosz widzew http://90minut.pl/liga.php?id=3834
dobrze mi sie wydaje,że widzew zagra z rozwojem?
Rozwój spadł jeszcze jedna lige nizej - bedzie grał w nowej III lidze
http://miasta.**********/katowice/1,35024,5455521,Spor_miedzy_Ruchem_a_Gornikiem_o_W ielkie_Derby_Slaska.html
Co, jeżeli w ramach rewanżu kibice Górnika nie przyjadą na Śląski? Jak wtedy uda się zapełnić olbrzymi stadion? - Na razie aż tak daleko w przyszłość nie wybiegamy. Wierzymy, że tak nie będzie. W ostateczności zrobimy wielką mobilizację. Podstawimy autobusy we wszystkich "niebieskich miastach" i spróbujemy zapełnić trybuny sami - kończy Danuta Drabik, rzecznik Ruchu.
:rotfl::rotfl::rotfl:
http://www.90minut.pl/liga.php?id=3255 <--- miejsca spadkowe [?]
http://90minut.pl/news.php?id=751538
Dzięki Ci Panie Boże za Twe hojne dary...
Shellu zareagowałem dokładnie jak Ty, a potem wzięło mnie przerażenie, że nawet tak przeciętnego piłkarza jak on nie mamy kim zastąpić...
mlodzikz16
14-07-2008, 04:23
a do tego wszystkiego chcą jeszcze zdegradować pasiaków <Cracovia>
http://www.sportfan.pl/artykul/2121/cracovia-tez-poleci-z-ekstraklasy-ale-nie-za-korupcje
:cham:
http://www.90minut.pl/liga.php?id=3255 <--- miejsca spadkowe [?]
to przez reoganizacje rozgrywek w Polsce. W tym sezonie mamy 2 nowe drugie ligi (zachodnia i wschodnia) a w poprzednim sezonie były 4 stare trzecie ligi. W związku z tym więcej drużyn musiała spaść niżej
ok dzieki , bo sie zdziwilem :)
http://90minut.pl/news.php?id=751769
Co za żenada...
Niedługo sędziowie oskarżeni będą prowadzić mecze ligowe...
no to jest juz kpina :|
To se już wyobrażam jak on teraz będzie tam działał....
Polska wraz z... Omanem zajmuje dopiero 67. miejsce w aktualnym rankingu najlepszych piłkarskich lig świata opracowanym przez Międzynarodową Federację Historyków i Statystyków Futbolu (IFFHS). Za najsilniejszą uznano chyba dość niespodziewanie ekstraklasę Argentyny.
http://www.sportowefakty.pl/pilka/2008/07/15/polska-ekstraklasa-na-poziomie-omanskiej-ligi/
Jak dowiedziała się "Polska", minister sportu Mirosław Drzewiecki złożył prezesowi PZPN Michałowi Listkiewiczowi propozycję z tych "nie do odrzucenia" - ma poprzeć w wyborach namaszczonego przez Platformę Obywatelską kandydata, senatora tegoż ugrupowania Antoniego Piechniczka.
Po ostatniej wizycie w Polsce prezydenta UEFA Michela Platiniego Listkiewicz pozwolił sobie bowiem na publiczne wyrażenie dygresji, że nie wyklucza startu w wyborach na prezesa PZPN, bowiem wspiera go w tym sam Platini. Później na łamach "Polski" złagodził wprawdzie to stanowisko i oznajmił nam, że poradzi się w tej sprawie ministra. - Jeśli strona rządowa uzna, że dla sprawnego zorganizowania Euro 2012 będzie potrzeba pozostania na posadzie prezesa, zdecyduję się kandydować. Jeśli nie, na pewno nie będę o to zabiegał - powiedział "Polsce".
Piechniczek sprawdził się jako selekcjoner reprezentacji Polski (zdobył m.in. trzecie miejsce na mundialu 82), ale nie wykazał się niczym znaczącym jako działacz PZPN.
Zapamiętany został jedynie przez to, że jako wiceprezes ds. szkolenia usilnie zabiegał o podwyższenie ryczałtów dojazdowych dla członków zarządu i zawsze podczas związkowych zebrań spieszył się na pociąg ekspresowy "Ondraszek" do Bielska- -Białej, skąd już niedaleko do jego domu w Wiśle. O fotel prezesa konkurować ma z Grzegorzem Latą, którego dotychczas wspierał Listkiewicz.
"Polska"
za WP
Muppet Show:lol3:
http://sport.onet.pl/0,1248675,1790240,wiadomosc.html
http://www.*********/sport/1,78978,5463778,Fani_GKS_u_Tychy_obnizaja_ploty_na _stadionie.html
Jaworzno
17-07-2008, 22:42
To co Legia pokazała to jest kpina która pokazuje ogólny poziom naszej piłki.
Żuzlowcy też się popisali
Jakoś przeczuwałem, że Legia nie wygra. Nie ma to jak mówienie o "wielkim faworycie przed meczem".
Nieźle zagrał Lech - tu też spodziewałem się problemów, a jednak udało im się wygrać. Lewandowski to zajebisty grajek - nie powiem, że będzie z niego wielki piłkarz, ale ma chłopak do tego predyspozycje.
Występ Lecha cieszy tylko w kontekście ostatnich wyczynów naszych piłkarzy w Pucharach, bo to zwycięstwo powinno być czymś normalnym.
Co do Legii, Arraubarena o klasę przewyższa tam resztą piłkarzy...
Piszczek strzelil 3 bramki w 1. rundzie P Uefa do Hertha Berlin.
Hertha - Nistru Otaci 8-1
Krist VB
19-07-2008, 09:44
Co do Legii, Arraubarena o klasę przewyższa tam resztą piłkarzy...
Kajś to widzioł. Do mie, drewno jak chuj. Może sie rozegro ale po tym spielu na pewno tego nie szło poznac, że dobry
zgadzom sie z Kristym ,zwykły lulok z tego Arraubarena,zniknie z Legii tak szybko jak tam prziloz
katowicer
19-07-2008, 10:30
pozwoliłem sobie na taki mały żarcik hehehe
http://video.interia.pl/obejrzyj,film,34888,sortuj,sm,st,97968,pozycja,4,n aga_pi%c5%82ka
Niestety wisla nie przegrala:kurwa:
http://sport.onet.pl/0,1248675,1791993,wiadomosc.html
Nie będzie relacji z piłkarskiej ekstraklasy
Przegląd Sportowy/DB /08:18
PAP/Piotr Polak
PAP
Różne godziny rozgrywania spotkań piłkarskiej ekstraklasy sprawiły, że z anteny Polskiego Radia znikną relacje na żywo, które pojawiały się w programie Studio S-13, który swego czasu zrewolucjonizował radiowe transmisje w Polsce.
- Po raz pierwszy S-13 pojawiło się na antenie 9 września 1970 roku. Wtedy to było coś zupełnie nowego: połączenia ze wszystkimi stadionami, na których rozgrywane były mecze ligowe i krótkie meldunki na żywo. Słuchacze mogli szybko przenosić się ze Szczecina do Krakowa - opowiada Andrzej Janisz, dziennikarz radiowy od 25 lat związany ze Studiem S-13.
Program nie zniknie zupełnie z anteny, ale jego formuła ulegnie radykalnej zmianie. - Będziemy analizować spotkania piątkowe, nadawać reportaże z wcześniejszych sobotnich meczów - dodał Janisz.
Szkoda, kawał historii .... Jak nie było neta zawsze to słuchałem.
Pamiętacie finiszw roku 1993 ???
:rotfl:
zwierzak64
21-07-2008, 10:56
Oglądał ktoś wczoraj magazyn „Szybka piłka”?
Ja oglądałem i byłem załamany. Wydawało mi się, że gorszego programu niż ten, który był emitowany w TVN zrobić nie można, a jednak. Nie rozumie po co pokazywać ligę w publicznej TV skoro przez 90% czasu kluby w niej grające są wyśmiewane przez „fachowców”. Chyba nie taki był cel…
EDIT:
PS. Roku 1993 nie pamiętam, ale również zdarzało mi się nie raz słuchać Polskiego Radia. Na pewno szkoda tego programu, choć tak naprawdę bardziej przemawia za mną sentyment, bo nie sądzę, żeby w dzisiejszych czasach program ten miał wielu słuchaczy.
zwierzak, to było słynny rok 93:)
Legia na Wiśle 6-0
ŁKS-Olimpia 7-2
:))
kaos azul
21-07-2008, 11:27
LKS 7-1 ,o ile mnie pamiec nie myli....
wszystko oczywiscie po spotowemu i na boisku rozegrane,po prostu jak to Kowal napisal w swojej ksiazce,byli w niesamowitym gazie ...:lol3:
Oglądał ktoś wczoraj magazyn „Szybka piłka”?
Ja oglądałem i byłem załamany. Wydawało mi się, że gorszego programu niż ten, który był emitowany w TVN zrobić nie można, a jednak. Nie rozumie po co pokazywać ligę w publicznej TV skoro przez 90% czasu kluby w niej grające są wyśmiewane przez „fachowców”. Chyba nie taki był cel…
EDIT:
PS. Roku 1993 nie pamiętam, ale również zdarzało mi się nie raz słuchać Polskiego Radia. Na pewno szkoda tego programu, choć tak naprawdę bardziej przemawia za mną sentyment, bo nie sądzę, żeby w dzisiejszych czasach program ten miał wielu słuchaczy.
a najbardziej zenujacy byl "Macius", porazka.
Z braku laku obejrzałem sobie ten magazyn i eksperci oczywiście do dupy, ale podobały mi się krótkie migawki z wszystkich klubów. Oczywiście Canalowi+ do pięt nie dorastają, podobnie jak TVN.
TVP wielka podnieta, że transmitują "wielkie wydarzenie" Superpuchar Polski, a teraz uda im się pokazać mecz ligi polskiej...
Co do S-13 to powiem szczerze słuchałem sobie ostatnio mimo netu i telewizji. Klimat tego programu był niepowtarzalny i czasem można żałować, że pojawił się internet...
Krzychu_1988
21-07-2008, 12:38
To wygląda jak jakis teatrzyk. Po cholere tam ten sedzia? zeby bronił swoich?
Druga sprawa tych 3 "expertów" od pierdolenia fleków. Nie mają nic innego do roboty tylko wyśmiewanie sie z biedy ?.....
Jakoś dla mnie to nie jest takie zabawne.
Jak to ma tak wyglądać to ja dziękuje.
Jedyny plus że nie ma reklam, jak tvn
Ps kto to był ten 1 od lewej z expertów ten co sie nawciągał gazu rezweselającego?
Polo w kręgu zainteresowań Leo Beenhakkera:
http://www.*********/pilka/1,65046,5475441,Beenhakker_szuka_nowych_twarzy.htm l
Polonia Warszawa (występująca w ubiegłym sezonie w II lidze) przesłała we wtorek do Polskiego Związku Piłki Nożnej pismo, w którym poinformowała o wycofaniu pierwszego zespołu seniorów z rozgrywek I ligi oraz Remes Pucharu Polski.
- O tym, który zespół zastąpi warszawian w I lidze, zadecyduje postępowanie licencyjne. Jeżeli stosownych wymogów nie spełni najwyżej sklasyfikowany spadkowicz - ŁKS Łomża, szansę na grę na zapleczu Ekstraklasy dostanie Pelikan Łowicz, który oczywiście musi wypełnić wytyczne zawarte w przepisach licencyjnych. Komisja zbiera się w środę i tego dnia wszystko powinno być jasne - powiedział wiceprezes PZPN ds. organizacyjnych Eugeniusz Kolator.
źródło: 90minut.pl
http://www.90minut.pl/news.php?id=754794
szkaciorz
22-07-2008, 20:37
KS Widzew Łódź złożył we wtorek wnioski do PZPN, Ekstraklasy S.A. i Canal+ o przesunięcie rozgrywek Ekstraklasy, a także I i II ligi. Głównym powodem złożenia wniosków jest fakt, że w przededniu rozgrywek nie ma wciąż wiążącej informacji, które kluby są uprawnione do gry w poszczególnych ligach, w związku z trwającymi lub nierozstrzygniętymi postępowaniami przed organami sportowymi. Rozpoczęcie rozgrywek w takiej sytuacji byłoby sprzeczne z zapisami umowy pomiędzy Ekstraklasą S.A. a stacją Canal+ (Art. 7).
- Biorąc pod uwagę fakt, że na kilka dni przed rozpoczęciem rozgrywek Ekstraklasy w dalszym ciągu nie wiadomo, które zespoły powinny brać w nich udział, należy poważnie rozważyć przesunięcie terminu rozegrania pierwszych meczów ligowych. W przeciwnym razie może okazać się, że wystąpią w niej kluby nieuprawnione, a zabraknie w nich klubów, które powinny wziąć udział w rozgrywkach. Jutro Trybunał Arbitrażowy przy PKOl ma wydać wyrok w sprawie odwołania naszego klubu od kary degradacji. Jednocześnie, według przekazanych nam informacji, w ciągu najbliższych dni Minister Sportu powinien ustosunkować się do wniosku Widzewa Łódź o sprawdzenie zgodności przyznania licencji na grę w Ekstraklasie dla Polonii Bytom. W tej sprawie trwa postępowanie administracyjne, które może wykazać, że decyzja o przyznaniu licencji Polonii Bytom została wydana z naruszeniem przepisów i powinna być uchylona - mówi Marcin Animucki, wiceprezes KS Widzew Łódź SA.
- Kolejnym argumentem jest fakt, że nadal nie została uzupełniona Komisja Odwoławcza ds. Licencji Klubowych PZPN, która ma rozpatrywać odwołania Odry Opole i Wisły Płock od decyzji Komisji Licencyjnej ds. I Ligi. Oba kluby na kilka dni przed inauguracją rozgrywek nie wiedzą, w której klasie rozgrywkowej będą występować. Rozwiązanie tej kwestii będzie również wymagało czasu, gdyż z naszych informacji wynika, że w ciągu najbliższych dni nie jest planowane posiedzenie zarządu PZPN - organu, który jako jedyny może taką komisję powołać - dodaje Marcin Animucki.
Za www.pilka.pl
a zabraknie w nich klubów, które powinny wziąć udział w rozgrywkach.
Taaaaa, a takim uprawnionym a zarazem biednym i pokrzywdzonym klubem pewnie jest Widzew... :lol:
Widzew w I lidze :lol:
by 90minut.pl
Pavveuek
23-07-2008, 13:58
Kurwa parodia ...
Pare dni do startu ligi a tu nikt niewie kto w niej zagra, ręce opadają
PKOL cofnął im degradacje , ciekawe co na to dziadki z Miodowej :dead:
Czyli kto teraz zagra w Ekstraklasie? Lubin?
Polska liga jest tak zjebana ze wystarczy zrobic afere i dostanie sie to co chce....
90minut pewnie rzucilo informacje by pozyskac odwiedziny strony, do tego dopisali, ze info nieoficjalne, wiec nie zdziwie sie, ze ukaze sie info, ze PKOL podtrzymal decyzje PZPN.
paranoja :xx: moze my poprosimy polski zwiazek cichociemnych o gre w ekstraklasie ?
A jeśli Widzew w naszej lidze, to pierwszy wyjazd już w tą sobotę mamy do... Łodzi...
no własnie chciałem to napisac....:dead:
Smieszne to wszystko w chuj, powinni sie tymzainteresowac jakies organizacje europejskie, moze wtedy by ich to "pobudzilo", ale to jest jedna wielka banda chuja.
Lubin w Ekstralidze, Arka u nas
tvn24, onet.pl
czyli wychodzi na to, że żydostwo tez w naszej tak ?
mlodzikz16
23-07-2008, 14:37
"pobudzilo", ale to jest jedna wielka banda chuja.
lepiej ich nie pobudzać bo jeszcze zaczną strzelać :P
whyduck jeszcze wszystko sie może zdarzyć :dead:
Pavveuek
23-07-2008, 14:38
coś mi się wydaje że na inauguracje sezonu przyjdzie nam jeszcze troche poczekać
i to byłaby JEDYNA dobra decyzja...
nie możemy za 3 dni jechać do Łodzi...
Ale jaja ja juz postawilem na zwyciestwo Gieksy na turze;p
Przeciez Tur zostaje. Łomży nie bedzie?!
Przeciez Tur zostaje. Łomży nie bedzie?!
dokładnie
Ja bym zorganizował jakiś ogólnopolski protest kibiców pod PZPNem i wywiózł te leśne kurwy na taczkach, i chuj
To organizuj...
Czekamy na informacje!
:rotfl:
ironii nie wyczuwasz?
przecież to zakrawa o jakaś komedie, kpinę, nawet nie wiadomo jak to nazwać...
bardziej złodziejskiej organizacji niz PZPN to nie ma chyba w całej Europie...
Ni chuja nie widze w tamtym tekscie ironii...
niezmiernie mi przykro...
jak ktoś kiedyś mądrze napisał:
"Z nadzieją czekam na ten dzień, w którym dowiem się w TVN24, że za korupcję zatrzymano przezesa PZPN Michała L."
mlodzikz16
23-07-2008, 15:23
a lekko atleci też nie pojadą do Japoni na treningi bo ta cała pizda < Irena Szewińska> z PZLA sie rozmyśliła...
robi sie niezły syf --> PZPN to już wiadomo ale żeby PZLA? to już lekka przesad
a co do ligi to czuje sie jakby to był jakiś turniej amatorski --> zawsze przed rozpoczęciem turnieju nie wiadomo kto z kim będzie grał
PZLA jest bardziej skorumpowane od PZPN i to od wielu już lat. Może nie ma ustawek czy coś, ale układy, układzik na niespotykaną skale itd itp.
To wszystko z powodu tego, że Szewińska jest nieświeża w kroku.
kepistol
23-07-2008, 15:32
Skoro Zaglebie ma grac w ekstraklasie to w takim razie Arka jednak w niej grac nie bedzie? albo jeszcze moze niech rozegra z kims baraz o awans :cham: albo niech moze w tym sezonie bedzie 17 zespolowa liga :cham: albo niech nie graja wogole.. ja pierdole co za wstyd na cala Europe.
Krzychu_1977
23-07-2008, 15:32
Shellu - jebłem z zica.
Tekst porównywalny z tekstem o Szurkowskim - cudowne dziecko dwóch pedałów
kaos azul
23-07-2008, 15:56
zrobic 34 zespolowa extrasupermegalige z extraklasy i 1 ligi ,rozegrac jeden sezon w 2 lata ,polowa zostaje w extrasuperczystej lidze na sezon 2010/11 a druga polowa od 16 miejsca w dol spada.
tak to widze.....
:dead:
Cos czuje, że możemy zapomnieć o starcie ligi w ten weekend.
Zagłębie Lubin wygrało sprawe w Trybunale Arbitrażowym , ale nikt nie wie czy ta decyzja jest prawomocna.. Nosz kurwa to jest jakaś kpina. Pewnie do piątku jeszcze kilkakrotnie zmieni sie werdykt, tak jak było z Polonią B. Parokrotnie wyrok był juz ostateczny a na koniec okazało sie coś innego. Żenada
Zagłębie Lubin wygrało sprawe w Trybunale Arbitrażowym , ale nikt nie wie czy ta decyzja jest prawomocna.. Nosz kurwa to jest jakaś kpina. Pewnie do piątku jeszcze kilkakrotnie zmieni sie werdykt, tak jak było z Polonią B. Parokrotnie wyrok był juz ostateczny a na koniec okazało sie coś innego. Żenada
nie wygrało! Decyzja w tej sprawie 22 sierpnia.
GieKSa siemce
23-07-2008, 18:51
Pewnie Widzew wcisną do 1 ligi albo zaś Polonia sciepną co tu dużo godac takiego syfu to nikaj nie ma
mlodzikz16
23-07-2008, 18:52
O tym, czy liga rozpocznie się z opóźnieniem Komisja ds. Nagłych PZPN zdecyduje w czwartek, gdyż w środę nie było na posiedzeniu przedstawicieli Canal+. Komisja zdecydowała jednak o tym, że... zostanie rozegrany baraż o prawo gry w ekstraklasie.
Kuriozalny baraż rozegrany zostanie pomiędzy... Jagiellonią Białystok i... Piastem Gliwice.
Przewodniczący Komisji, Andrzej Rusko, powiedział dziennikarzom, że po decyzji Trybunału Arbitrażowego ds. Sportu przy Polskim Komitecie Olimpijskim w ekstraklasie zagra zdegradowane przez Polskiego Związku Piłki Nożnej Zagłębie Lubin, zaś w I lidze, a nie II lidze występować będzie Widzew Łodź.
Te decyzje oznaczają, że w I lidze zagra Arka Gdynia, która przed rozpoczęciem rozgrywek "awansowała" i "spadała" już cztery razy.
Kiedy miałby być rozegrany baraż pomiędzy Jagiellonią i Piastem i dlaczego jest on potrzebny? Nie wiadomo, ale Komisja bierze pod uwagę, że odwołać od wyroku może się Korona Kielce i także pozostanie w ekstraklasie.
W tej sytuacji niemal pewne jest, że w czwartek zapadnie decyzja o przesunięciu terminu rozpoczęcia rozgrywek ekstraklasy i I ligi...
Będzie baraż Piast - Jagiellonia.
Hahaha, czegoś głupszego nikt nie mógł wymyślić.
Wysadzić PZPN w powietrze!
Co się jeszcze wydarzy - bójcie się GieKSiarze, bo ponoć istnieje ewentualność, że każą nam ponownie rozegrać baraż z Bielskiem, a mecz ten odbędzie się w Turku.
Kpina!
Kiedy miałby być rozegrany baraż pomiędzy Jagiellonią i Piastem i dlaczego jest on potrzebny? Nie wiadomo, ale Komisja bierze pod uwagę, że odwołać od wyroku może się Korona Kielce i także pozostanie w ekstraklasie.
A na portalu ********** piszą coś takiego...
[...]Jednocześnie biorąc pod uwagę, że decyzja Trybunału w sprawie odwołania Korony Kielce może być identyczna, uznano że konieczne jest rozegranie spotkań barażowych o prawo gry w ekstraklasie między Jagiellonią Białystok a Piastem Gliwice. Odbędą się one 26 i 30 lipca.
mlodzikz16
23-07-2008, 19:46
ja tego nie pisałem...tylko to wrzuciłem tutaj... baraż ten sam tylko tu teraz chodzi o to czy sie KORONA odwoła a coś mi sie zdaje ze nie odpuszczą
zresztą wali mnie to...ja bym to najchętniej wyjebał w pizdu w kosmos :)
Krist VB
23-07-2008, 19:50
aż chce sie krzyczeć. Dzięki opaczności nie zajeliśmy w zeszłym sezonie miejsca "niewiadomo"
Krist VB
23-07-2008, 19:53
a ha. i wcale nie byłbym zdziwiony, gdyby rozstrzygnięcia padły dopiero w połowie sezonu i tak, zainteresowane drużyny dowiedzą sie wtedy, ze zajmą automatycznie pozycje spadkowe i farsa toczy się od początku
ja tego nie pisałem...tylko to wrzuciłem tutaj... baraż ten sam tylko tu teraz chodzi o to czy sie KORONA odwoła a coś mi sie zdaje ze nie odpuszczą
zresztą wali mnie to...ja bym to najchętniej wyjebał w pizdu w kosmos :)
No wiem, tylko chodzi mi o to że jedne źrodła podają ten własnie termin barażu inne że jeszcze nie ustalono. Też mnie to w sumie wali, mam tylko nadzieje że nie przełożą startu na jakiś późniejszy termin i uda mi się przed wyjazdem do roboty iść na jakiś szpil GieKSy
Nie moge... Osobiscie już pierdolca dostaje przez tą całą afere. Zagłębie wraca do Ekstra, Arka spada z Ekstra, Piast musi grać baraż z Jagiellonią... Im się wszystkim w dupach poprzewracało... Prawda jest taka, że jeśli Zagłębie nie miałoby tak silnego sponsora to poleciałoby na ryj i nikt by o nim nie pamiętał. Widzew robi afere na całą europe dlatego sie trzyma, bo tez by go wyjebali. Te dwa kluby powinny dostać tak po piździe ze tego opisac sie nie da. Kurwa mać trzeba sie umówić z kibolami w kraju, wjebać się w ten PZPN powypierdalać ich wszystkich przez okna i zbudować ligę od początku bo inaczej sie chyba kurwa nie da.
kepistol
23-07-2008, 23:18
tak jak juz ktos napisal.. cale szczescie ze GieKSa nie zajela miejsca premiowanego nie wiadomo czym bo teraz bysmy sie niezle wkurwiali.
Pare dni do startu ligi a tu dalej nie wiadomo kto awansowal a kto spada :lol: teraz niech sie Korona odwola to liga ruszy we wrzesniu. Zastanawia mnie tylko po chuj te wszystkie zatrzymania, "degradacje", cala robota prokuratury skoro kazdy sie odwola i wkoncu wyjdzie na swoim.. a Listkiewicz i tak sie bedzie chwalic, ze zwalczyl korupcje :rotfl: kiedy te stare buraki dadza sobie spokoj z "rzadzeniem" polska pilka?!
jeszcze dochodzi Zagłębie Sosnowiec...którego odwołania PKOL nie zdążył rozpatrzyć...pomimo że było wcześniej niż Widzewa i Zagłębia Lubin złożone... sprawa strasznie śmierdzi...do tego termin werdyktu...na 2 dni przed startem ligi...te decyzje pokazują że niestety znowu układziki zwyciężyły...kilku ludzi zrobiło z ligi pośmiewisko , ze stacji telewizyjnych frajerów a z kibiców baranów...
cała ta sprawa mocno śmierdzi ch**em jednym słowem
Czy ich tam wszystkich pojebało ? Przedawnienie korupcji po dwóch latach ? Od kiedy do chuja ? Kto to wprowadził, co za pacan. Arke jakoś karali za spotkania z poprzednich lat.
"Całe szczęście decyzja o tym, że Arka Gdynia zagra w wyższej klasie rozgrywkowej jest z poniedziałku. Tylko dwa dni klub ten był w Ekstraklasie. W związku z tym, mam nadzieję, że nie poniosą żadnych szkód finansowych" - powiedział prezes spółki Ekstraklasa SA Andrzej Rusko.
hmm czy ten farfocel się dziś urodził?
Jedynch karają tak, drugich inaczej. Sprawiedliwość.
Jebać PZPN.
Teraz na spokojnie. Rusko to pedał. Żadnych szkód finansowych ? Oprócz tego, ze dzięcki tej decyzji Arka ma wielkie szanse zniknąć z piłkarskiej mapy Polski to wszystko jest super (chodzi mi tu o rozgrywki ekstraklasy, a wprzyszłym roku pierwszej ligi nawet). Gdy na 100% potwierdzi się cofnięcie klubu do 1 ligi to czołowi piłkarze już żegnają się z klubem - zresztą dziś nawet na trening nie wyszli. Michniewicz też nie zostanie bo po co. Sponsorzy odejdą i wróci stara bida.
UEFA powinna wkroczyć, rozpierdolić cały PZPN. Młodzi znający się na prawie, zarządzaniu powinni zająć się czymś tak wielkim jak PZPN, zastąpić starych meneli, których Listek nabił na stołki.
dzisiejsze pismo Arki do Listka i Rusko http://www.arka.gdynia.pl/?akcja=news&id=2445
TERAZ JEST IDEALNA OKAZJA, ŻEBY ZROBIĆ SYSTEM ROZGRYWEK WIOSNA-JESIEŃ !!!
przeczekać teraz to wszystko, uporządkować I NA WIOSNE GRAĆ!!!!
Kiedy jak nie teraz??
własnie mi sie ten tego przypomniało,że balet mongolski leci w tv,może sie całkiym na to przeciepna a niy na fuzbal-CYRK:rotfl:
I system wiosna - jesień byłby lepszy pod względem przerw. Zimowa byłaby dluga, międzysezonowa, a krótka letnia międzyrundowa. Tak być powinno, a nie na odwrót.
mlodzikz16
24-07-2008, 14:07
własnie mi sie ten tego przypomniało,że balet mongolski leci w tv:rotfl:
fan Boczka z Kiepskich?? :lol3:
nie ma co sie stresować ,....całe szczęście nas to nie dotyczy
Najbardziej mnie dziwi że Canal+ jeszcze ma ochotę pompować w to pieniądze.
Canal + bez Ekstraklasy by padł.
Dokladnie oni sobie sa nawzajem potrzebni.
Podjeli decyzje Liga jutro rusza.
Ekstraklasa rusza o czasie. Taką decyzję podjął przed chwilą zarząd PZPN. Jagiellonia Białystok, Piast Gliwice i Arka Gdynia zagrają w Ekstraklasie. Tym samym PZPN postanowił zignorować wczorajszą decyzję Trybunału Arbitrażowego przy PKOl, który nakazał przywrócenie Zagłębia Lubin do Ekstraklasy, a Widzewa Łódź do I ligi.
W przypadku konieczności dołączenia Zagłębia Lubin i Korony Kielce do rozgrywek Ekstraklasy zarząd PZPN będzie rozważał dokooptowanie tych zespołów jako 17. i 18. zespołu i powiększenie ligi.
Pablo NFG
24-07-2008, 17:02
http://sport.onet.pl/0,1248675,1794703,,ruch_chorzow_jak_fc_barcelona,w iadomosc.html
No nie powiem... Szacun...
szkaciorz
24-07-2008, 17:11
Prezes spółki prowadzącej rozgrywki ekstraklasy Andrzej Rusko poinformował po posiedzeniu zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej, że mimo decyzji tego gremium o rozpoczęciu rozgrywek ligowych w najbliższy weekend pierwsza kolejka ekstraklasy została odwołana.
Pablo NFG
24-07-2008, 17:46
Ło ciul...
Czeski film :(
Ja bym zawiesił rozgrywki nawet na rok i wypier***** całą tą sekte zwaną PZPN-em... Jak kibice nic z tym nie zrobią to dalej będzie burdel w polskiej piłce :(
Ładne jaja w tej niby POLSKIEJ PIŁCE ;x
I system wiosna - jesień byłby lepszy pod względem przerw. Zimowa byłaby dluga, międzysezonowa, a krótka letnia międzyrundowa. Tak być powinno, a nie na odwrót.
no widzisz?:)
ale tego te ciule nie widza;/
pzpn,wydzial dyscyplicy,trybunał arbitrażowy hehehe jo by dodoł "mój lulok" 3 świnie chcom doiić a do mnie co? jo by tysz co podupił
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.